Vezető hírek

Hitelből költekezik a magyar

Januárban 80 százalékkal nőtt az újonnan igényelt személyi kölcsönök összege. 

Nem fogja elhinni, hol találkoztak az LMP és a Jobbik vezetői

ATV
-
  07:43 Belföld 

Valóban létrejött tegnap este a találkozó az LMP és a Jobbik vezetői között – erősítette meg Dúró Dóra, a Jobbik képviselője az ATV Start című műsorában.

Orbán Viktor: A vak is látja, hogy Magyarország fejlődik!

Magyar Idők
-
  07:32 Gazdaság 

A választási kampány ellenére sem vonja kétségbe senki, hogy Magyarország fejlődött az elmúlt években, és a fejlődés folyamatos.

Péterfalvi Attila: nem fenyegetésként mondom, de….

Május 25-étől immár kötelezően alkalmazni kell az új európai Általános Adatvédelmi Rendeletet, amelynek angol neve (General Data Protection Regulation) után előszeretettel nevezünk GDPR-nak. Péterfalvi Attila, a NAIH…

Annyi adatot gyűjt rólad a Facebook, hogy órákig elemezheted őket

Digital Hungary
-
  07:20 Média 

Gyakorlatilag a magánélet teljes feladásáról van szó.

Kamupárt jelöltje voltam, csak a milliók kellettek

Index
-
  07:09 Választás 

Választókerületenként 1 millióért vállalta, hogy jelöltet állít. Maga szerezte az írókat, akik az aláírásokat hamisították. Három kamupártban is benne volt, de a végén elmaradt a busás jutalom. Egy kamupártos vallomása.

Kemény változástól retteghet egész Európa

Napi
-
  07:08 Gazdaság 

Még másfél év hátrasvan ugyan Mario Draghi elnöki ciklusából az ECB élén, a pénzügyi világ már az találgatja, ki lesz az eurózóna megmentőjének is tekintett olasz szakember utódja. A legvalószínűbb jelölt jelenleg a német Jens…

Mindenki nyer azon, hogy rosszul osztják uniós támogatásokat, de főleg az állam

G7
-
  06:55 Gazdaság 

A kormányt, az Európai Bizottságot és a cégeket sem érdekli, hogy milyen hatékonysággal hasznosulnak az uniós támogatások. Ezért marad minden a régiben.

Csúcsra járnak a hitelkártyák

Azenpenzem
-
  06:50 Gazdaság 

Hét éve nem volt annyi hitelkártya forgalomban, mint tavaly év végén. A hitelkártyás vásárlások összege is látványosan emelkedett. Közben egyre soványabbak az úgynevezett vásárlásösztönző akciók, a plasztikok pedig drágulnak.

Körkörös migráció: magyar házi gondozók ezrei ingáznak nyugat felé

Büszkébbek lennének, ha a magyar egészségügyet szolgálnák, de az itthoni fizetésekből nem tudnak megélni, így Ausztriába, Németországba ingáznak idős embereket gondozni. Nagyjából annyian választják ezt az utat, ahány ápoló a…

Hosszú Katinka és Shane Tusup újra együtt

A háromszoros olimpiai bajnok úszónő és edző-férje hosszú időt után ismét együtt mutatkozott. A képek tanúsága szerint vidáman, gondtalanul.

200 méteren belül két Matolcsy-villa, 600 millióért

24
-
  06:02 Belföld Ingatlan Hitel 

A másik Matolcsy-fiú is a cégén keresztül szerzett egy ingatlant a Rózsadomb szélén, és ugyanúgy Matolcsy unokatestvérének a bankja adott rá hitelt, mint testvérének.

Bejött az RTL-nek a hosszú hétvége

MFor
-
  05:52 Média 

A TV2 csütörtökön és pénteken is a megszokott hétköznapi műsorait tolta, az RTL viszont egyedi műsorokkal készült. Utóbbi taktika jött be jobban.

Óriási kárt okoznának Karácsonyék

Magyar Idők
-
  05:45 Gazdaság 

Nem javasolja az Európai Bizottság a jelenlegi, Magyarországnak járó uniós támogatások felhasználásával kapcsolatos megállapodás módosítását.

Az elmúlt évek legnagyobb sikertörténete volt Magyarországon - Most mégis betonfalba ütközhet

Portfolio
-
  05:40 Gazdaság 

Az elmúlt években nem volt nagyobb sikersztori a magyar gazdaságban, mint a foglalkoztatás rekordszintre emelkedése és a munkanélküliség dinamikus csökkenése. Hosszú ideje már egyértelműen az elsődleges munkaerőpiac a…

Fullos ebéd percek alatt? Mutatunk 4+1 pénztárcabarát megoldást

Pénzcentrum
-
  05:30 Belföld 

Vannak olyan napok, amikor az ellőttünk tornyosuló teendők mellett az ebéd is inkább tehernek tűnik, mint jól eső lazításnak. Amikor már nem jut semmi energia az étel kiválasztására és beszerzésére, jól jön valami gyors és egyszerű...

Karácsony Gergely az anarchista

Gondola
-
  00:40 Vélemény 

A káosz garantált lenne ezután, hiszen minden jogszabály alól mentesítené magát miniszterelnökként.

Nem akartunk senkit metamfetaminfőzésre tanítani

Index
-
  22:58 Média 

Amikor Bryan Cranston tíz évvel ezelőtt magára vett egy fehér fecskét és egy zöld inget, nem gondolta, hogy a Breaking Bad című sorozat bevonul a tévétörténelembe. A jubileum örvén interjúztunk vele.

Ma is áll A napfény íze családjának filmbéli háza

24
-
  20:35 Kultúra 

Az 1999-ben bemutatott A napfény íze Sonnenschein családjának otthont adó épületet a díszlettervező alakította át. Ennek már húsz éve, de az épület ma is épp úgy fest, mint ahogyan a filmben láthattuk.

A jobbikos Szávay teljesen alkalmatlan bárkinek a képviseletére

888
-
  20:28 Belföld Fidesz Jobbik 

Így reagált a nagyobbik kormánypárt ifjúsági szervezetének elnöke, Böröcz László miután kiderült, a Jobbik országgyűlési képviselője, Szávay István politikai motivációból egy tündérmeséhez hasonló történetet talált ki, melyben…

A Fradi egykori verőembere súlyos vádakkal illeti a klubot

24
-
  20:21 Bulvár 

A klub mindent szemenszedett hazugságnak tart, a Ferencváros korábbi “szurkolói koordinátorát” pedig notórius hazudozónak.

Támadnak a szuperbaktériumok – ki nem találod, mi lehet a gyógyír

Napjainkban egyre nagyobb gondot okoznak az úgynevezett szuperbaktériumok, ezek ugyanis rendkívül ellenállóak az antibiotikumos kezelésekkel szemben. Egy-egy új baktériumtörzs fejlődése így soha nem látott, súlyos betegségek…

"Minden autokrata végzete a korrupció, Orbáné és Ficóé is az lesz"

HVG
-
  19:30 Baleset-bűnügy 

Ez most nem a hírverseny ideje, így döntöttek a szlovák szerkesztőségek, amelyek közös erővel igyekeznek végére járni annak az ügynek, amely miatt – minden bizonnyal – Ján Kuciaknak és menyasszonyának meg kellett halnia. A…

Mindennaposak a bevándorlási problémák Svédországban

Híradó
-
  19:18 Külföld 

Előfordul, hogy egy migráns három lakást is kap a svéd államtól, csak azért, mert három felesége van, mondta egy, a skandináv országban élő magyar az M1-munkatársának.

Egyszer valaki túl mohó lesz, és bedől az egész

Index
-
  19:12 Belföld 

Brády Márton, az elmúlt harminc év egyik legismertebb magyar koncertszervezője interjúnkban őszintén beszél az előadó-művészeti tao okozta piaci torzulásról, visszaélésekről és az első pesti Rolling Stones-koncertről.

A statisztikák alapján most érdemes részvényt venni

MFor
-
  19:10 Gazdaság 

Számos olyan "népi megfigyelés" létezik a piacon, amely az év egyes időszakaihoz kapcsolódik, és statisztikai alapja is van. Ezeket azért érdemes óvatosan kezelni.

Milyen apa lesz egy bosszúszomjas gyilkosból?

24
-
  19:00 Infotech Sony 

Kipróbáltuk az új God of War-játékot, ami úgy nyújt rengeteg újdonságot, hogy közben abszolút hű marad a széria sikerét biztosító gyökerekhez.

Nagy gáz van a Facebook-nál, Európa legrosszabbja a BUX

A Facebook-tól kikerült adatok körüli botrány nyomán mélyrepülésben a cég részvénye, de magával húzza lefelé a többi amerikai technológiai részvényt is. Az európai tőzsdék kisebb elánnal, de szintén lefelé tartottak délután, a BUX index…

Amit a zéró bizalomról tudni kell

Computerworld
-
  18:44 Infotech 

Mary K. Pratt, a CSO magazin munkatársa biztonsági szakértőket kérdezett meg arról, miért lehet az adatlopások megakadályozásának legjobb módja a zéró bizalom elvének érvényesítése.

Nyugdíjasokkal álmodik a kormány - innen indul a nagy terv

Napi
-
  18:23 Gazdaság 

Sok teendője van a kormánynak, ha valóban meg akarja valósítani azt a tervét, hogy minél több nyugdíjast visszavonzzon a munkaerőpiacra.

Már a toborzást is robotok végzik?

A munkaerőpiac globális átalakulása jelentős változásokat hozott a HR szakmában és a toborzás, kiválasztás folyamatában is.

Shane Tusup vékony, csendes srác. Volt

Könyvet írt Feszített – Víz – Tükör címmel Dr. Hargitay András olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszó, szövetségi kapitány.

Mráz: Az ellenzék kormányképtelen

Gondola
-
  17:35 Belföld LMP MSZP 

Nem állapodtak meg egymással a választási együttműködésről az MSZP–Párbeszéd, az LMP és a Demokratikus Koalíció vezetői.

Kiszámolták, milyen taktikával kell alkudni az internetes bolhapiacokon

G7
-
  17:19 Gazdaság 

Az eBay adataiból pontosan kinyerték, hogy milyen ajánlatot hajlandó leginkább elfogadni a vevő és az eladó.

„Inkább Molenbeek bárhol, mint a Blaha környéke”

HírTV
-
  17:15 Belföld 

Több ponton sem állnak meg Deutsch Tamás állításai abban a videóban, amelyet Brüsszelben készített.

Megjelent a rettegett halálkereszt Európa felett - A németek sem menekültek meg

Portfolio
-
  17:05 Gazdaság 

Sorra jelenik meg a "halálkereszt" az európai részvényindexek grafikonjain, az Euro Stoxx 50 és az FTSE 100 után most az Euro Stoxx 600 és a DAX chartján bukkant fel a jelzés. Február elején komoly eladói hullám söpört végig a világ...

A zene szavak előtt és szavakon túl is működik

HVG
-
  17:05 Életmód 

Oldja a szorongást, erősíti az önbizalmat, teret ad a dühnek, az agressziónak és a szomorúságnak. A zeneterápia olyan megoldási stratégiákhoz segít hozzá, amelyek számos élethelyzetben és kibillent lelkiállapotban visszavezethetik az…

Fél év alatt 5%-kal nőtt az amerikai államadósság

Kitekintő
-
  16:39 Gazdaság 

Meredeken emelkedő pályára került az amerikai államadósság, a 2008-ban még 67,7%-on álló GDP-arányos adósságmutató mára 106,4%-ra ugrott és az emelkedésnek még nincs vége. Obama kezdte, Trump folytatja.

Ráfizethet, aki trükközik az adóhatósággal - nem minden kiskapu, ami annak látszik

A magánvagyon védelmére, a családi vagyon szétforgácsolódásának megakadályozására, illetve generációk közötti átadására is jó eszköz lehet a pár éve már Magyarországon is elérhető bizalmi vagyonkezelés. A Deloitte Private…

Magyarország a foci Eb nyolcaddöntőjében!

24
-
  16:21 Sport 

Létezik egy világ, ahol a magyar futball Európa élmezőnyéhez tartozik, ahol a magyar klubcsapatok az európai kupák csoportkörét is túl tudják élni, ahol a magyar válogatott minden világeseményre kvalifikálja magát.

Naperőművek: a NAK felméri a gazdák igényeit

Magyar Idők
-
  15:54 Gazdaság 

A villamos-elosztótársaságok díjmentesen építik ki a hálózat és a napelem közötti összeköttetést 3000 méteren belül.

Dénes Balázs beszél az izraeli lap hangfelvételén

Index
-
  15:39 Belföld 

A magukat potenciális támogatóknak hazudók Dénes Balázs tudta és engedélye nélkül rögzítették a beszélgetésüket.

Szijjártó: A magyar embereknek joguk van biztonságban élni

Magyarország nem támogatja az ENSZ migrációs paktumát, Magyarország eddig sem engedett, és ezután sem fog beengedni illegális bevándorlókat – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Kegyetlen bírálatot kapott szövetségestől a magyar kormány

Egy visszhang nélkül maradt korábbi interjúban Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök burkoltan szánalmasnak minősítette a magyar kormány teljesítményét a korrupcióval és a demokráciával összefüggésben.

Az együttműködés vidéken Fideszt buktathat

24
-
  15:15 Választás 

Megnéztük a Közös Ország Mozgalom összes közvélemény-kutatását, és levontuk a következtetéseket, amelyek az ellenzéki koordinációs tárgyalásokon biztosan előkerülnek.

Elolvastuk a könyvet, amit Orbán Viktor ajánlott

888
-
  15:10 Belföld 

Európa furcsa halála - avagy a könyv, amely a magyar miniszterelnök érdeklődését is felkeltette.

Toyota Fortuner: munkagép a lágy idomok alatt

Vezess
-
  15:00 Autó-motor 

Teljesen véletlenül cseppentem bele ebbe a nálunk nem is kapható Toyota terepjáróba nemrég, és asszem, megvan a Kedvenc Toyotám. Sőt: a Kedvenc Terepjáróm!

Putyin épp megismétli a Szovjetunió hatalmas hibáját?

A választás tétje nem elsősorban az volt, mennyien szavaznak Putyinra, hanem az, mennyien mennek el választani. Jelentjük, győzelem, az orosz hadsereg 98 százaléka például jelen volt. De iskolák, kórházak, börtönök, más állami…

Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményeznek Hadházy Ákos ellen

A Fidesz hétfőn vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Hadházy Ákossal, az LMP társelnökével szemben - nyilatkozta a közmédiának Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Orbán: a jövőt magyar nyelven írják Közép-Európában

Magyarország fejlődik, ezt még a vak is látja - mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Tiszaújvárosban.

Bánki Erik szerint jobbá lehetne tenni a TAO-rendszert

MFor
-
  14:32 Gazdaság 

De a sportági szövetségek nem bírnák a terhet. 

"Amit lehet, rólunk húznak le" – csóró juhászok nevelgetik az aranyat érő bárányokat

HVG
-
  14:30 Gazdaság 

Az olaszok, törökök viszik tömegével a magyar bárányokat, itthon meg csak mutatóba van belőlük az üzletekben. Húsvétkor megszalad, de aztán karácsonyig megint alig fogy a méregdrágán árult hús.

Óriásparkoló Ferihegyen

Magyar Idők
-
  13:48 Gazdaság 

A Budapest Airport építési engedélyt kapott arra az épületre, amelyre nagy szükség lenne, hiszen a reptér közvetlen környékén több tucat magánparkoló vállalkozás üzemel.

Hogyan motiváld magad a jövődért?

Carpe diem az egyik legbölcsebb filozófia, de azt is tudjuk, hogy csak akkor tudunk boldogan létezni a jelenben és igazán megélni a most pillanatát, ha nem cikáznak a gondolataink a múlt-, és jövő lezáratlan és megoldatlan dolgain.

Egyéniben a Fidesz ellen dolgozna a kétfordulós választás

HírTV
-
  13:24 Választás 

2014-ben csak húsz választókerületet húztak volna be egyéniben az első fordulóban.

Támaszra lelhet a héten a dollár

TőzsdeFórum
-
  13:09 Pénzügy 

Kamatdöntés és költségvetési vita vár ezen a héten a dollárra. Ráadásul a Bollinger-szalagok is beszűkültek.

Angolszászok a világ ellen – alakulnak a frontok a kereskedelmi háborúban

Kína felveszi a kesztyűt és hajlandó belemenni egy kereskedelmi háborúba. Trump „Amerika Mindenekelőtt” politikája egyre inkább azt jelenti, hogy a nem angolszász szövetségesekkel sem bánnak már kesztyűs kézzel. A transzatlanti…

Medián: nőtt a Fidesz támogatottsága

A januárra elbizonytalanodott szavazói többségét a kormánypártnak mostanra sikerült visszanyernie – ezt mértemárcius elején a Medián.

Mindenki nyugodjon le: katasztrofális Magyarország PR-ja a bevándorlók körében

G7
-
  12:21 Gazdaság 

Itthon a bevándorlóknál már csak a magyarok, azaz az ország többségi lakossága boldogtalanabb. Ez inkább a dél-amerikai, arab és afrikai országokra jellemző.

Putyin sajátos atomháborút indíthat győzelme után

A nyugati sajtó szerint Vlagyimir Putyin orosz államfő választási győzelme után tovább élezheti a feszültséget országa és a Nyugat között, egyebek mellett kiterjesztheti a kibertámadásokat a választások befolyásolásán túl az európai és…

Fegyelem van a költségvetésben

Magyar Idők
-
  11:52 Gazdaság 

Közgazdászok szerint akár az egyensúlyi költségvetésre is lenne lehetőség, a kormányzati döntés szerint azonban inkább a növekedés támogatásán marad a hangsúly.

Volt jobbikos vezető: Aki most a Jobbik-vezérkarban van, az magyarellenes

Lokál
-
  11:37 Belföld 

Sorra mondják el őszinte véleményüket azok az egykori jobbikosok, akiknek elegük lett Vona Gábor mostani ténykedéséből.

Lejáratni, ölni tudnak, de ez visszaüt

Index
-
  11:31 Külföld 

Putyin jóváhagyhatta az akciót, de az emberei túlteljesíthették a feladatot. Interjúnk az ukrán elnöknek is tanácsot adó hibrid háborús szakértővel, Olekszij Poltrakovval.

Indul a harc az EU-támogatásokért: sok jóra nem számíthat Orbán Viktor

HVG
-
  11:21 Gazdaság 

Az uniós támogatások feltételhez kötését talán még megúszhatja Magyarország, ám az agrártámogatások csökkentését aligha. Megnéztük, hogyan áll a 2020 utáni uniós büdzsé tervezése, és hol kell résen lennie a feleknek.

Storck miatt kell izgulnia Pintérnek?

24
-
  11:16 Foci 

A korábbi kapitány állítólag nemcsak az állami kitüntetés miatt járt nálunk.

Gyengélkednek a németek meg mi is, zuhan a török líra

A békés pénteki amerikai zárás után ma lefelé tartanak a tőzsdék, különösen a német DAX, valamint a hazai index. Az OTP és a Richter esnek nagyot, a Telekom azonban emelkedik. Lefelé tart a Konzum, az Appeninn és az Opus is. Új…

Orbán: Magyarország fejlődik, ezt még a vak is látja

Magyarország fejlődik, ezt még a vak is látja – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Tiszaújvárosban, a Mol-csoport és a japán JSR Corporation szintetikus gumit gyártó üzemének ünnepélyes avatásán. Hozzátette, hogy Magyarország…

Lebukott! Hangfelvétel készült arról, hogy a jobbikos pénzt kínál a visszalépésért

Lokál
-
  10:38 Belföld LMP Jobbik 

Pénzt ajánlott az LMP-s jelölt visszalépése érdekében Farkas Gergely, a Jobbik jelöltje a kiskunhalasi egyéni kerületben egy az Origo birtokába került hangfelvétel tanulsága szerint.

F1: Hamiltont hívta a Ferrari, de nem megy

Vezess
-
  10:32 Forma1 

Lewis Hamilton ugyan még mindig húzza a mercedeses szerződéshosszabbítást, de azt állítja, hűséges marad jelenlegi csapatához, a hűség fontos erény számára.

Rogán feltalálótársai után nyomoz az OLAF

24
-
  10:21 Belföld NAV OLAF 

A miniszter 25 milliós fizetéskiegészítést köszönhet a digitális találmányának.

Látványos fotókon katonáink hétvégi "akciója"

Vezess
-
  10:08 Autó-motor 

A hétvégi hóvihar bizony sokak életét megnehezítette, ezért a Magyar Honvédség erőit is be kellett vetni.

Kitart a beruházási lendület

Magyar Idők
-
  09:41 Gazdaság 

A kormány az adórendszer átalakításában is szem előtt tartotta, hogy azzal növelje hazánk versenyképességét a térségben.

Az adósság csökkenésével enyhült az ország sérülékenysége

Az elmúlt nyolc évben folyamatosan csökkent a GDP-arányos államadósság, ezen belül is növekedett a forint alapú adósság aránya.

Megindultak az állami ingyenmilliók: még csak harmincan éltek a lehetőséggel

Portfolio
-
  09:10 Pénzügy 

Január 1-je óta mindössze 30 nagycsaládos édesanya diákhitel-tartozását szüntette meg az állam a harmadik vagy további gyermek születése miatt. Egyelőre alacsony tehát a program népszerűsége a nagycsaládosok körében,…

Ebből a válságból nehéz lesz felállni - elsöpri a kormányt a népharag?

Egyre inkább úgy tűnik, hogy Szlovákia komoly belpolitikai válságba süllyed Ján Kuciak oknyomozó újságíró meggyilkolása után. A népharag már elsodorta a (volt) belügyminiszter Robert Kalinákot, és Robert Fico kormányfő is lemondásra…