Vezető hírek

Még mindig fogalmam sincs, miről szól a világ legrejtélyesebb videójátéka

Pedig Kodzsima Hideo csomót beszélt róla. Gears 5, új Need For Speed, és még sok más is volt az idei Gamescom megnyitóján.

Papírmasé tortából mászott elő ütni a 109 centis játékos

Index
-
  22:02 Sport

Viccnek indult, de a profi baseball legszomorúbb története lett. A törpenövésű Eddie Gaedelt nézőcsalogató cirkuszi attrakcióként igazolták le egy meccsre 1951-ben. Pár percet játszott, de rögtön sztár lett. Utána azonnal minimális…

Szent István életműve

Az egyházszervezet kiépítésével végérvényesen eldőlt, hogy Magyarország a latin rítusú egyház gyermeke lesz és nem a bizánci görögé. E tény jelentősége jóval meghaladja a vallásválasztás kérdését.

Az amerikai törvényhozás kulcsfigurái álltak ki a budapesti Auróra mellett, és a civil szerveztek kormán…

444
-
  21:23 Belföld

Egyelőre nem látszik, hogy a magyar kormány lobbistái meggyőzték volna Orbán amerikai kritikusait.

Stollár Fanny az első körben búcsúzott

24
-
  20:48 Sport

Az első fordulóban vereséget szenvedett és kiesett egyesben.

Startra kész a Strand és a B.my.Lake fesztivál!

Idén újra együtt, egyazon helyen, egyazon időben indul a Strand és a B.my.Lake fesztivál Zamárdiban, közvetlen a Balaton partján. A holnapi kezdés parádésnak ígérkezik, hisz a Petőfi Zenei Díj gálaműsora után a nagyszínpadot John…

Megéri olcsóbb telefont venni? Kipróbáltuk a jóárasított, “lite” verziós mobilokat

HVG
-
  20:00 Mobiltech

Kis pénz, kis foci – tartja a mondás, ami csak azért elcsépelt, mert legtöbbször igaz. Például az okostelefonok piacán is. Éppen ezért vettük elő a 300-350 ezer forintos telefonok butított kiadásait, hogy kiderüljön, mit kap az, aki az összeg…

Gázmaszk, védőszemüveg és házi pajzs nélkül sokan el sem indulnak

Index
-
  19:54 Színes

Hongkongban a tüntetők időnként már olyan jól fel vannak szerelkezve, mint a rohamrendőrök. A gázmaszkokat kapkodják el leginkább, habár a hatóságok próbálják elapasztani a beszerzéseket. Kreatív módon semlegesítik a…

Az orvosok éheznek Kongóban

24
-
  19:03 Külföld

A Kongói Demokratikus Köztársaság történetében először, 2018-ban demokratikus átmenettel választottak új elnököt. Az ország viszont nagyhatalmi játszmák központja egyedülálló ásványkincsei miatt. 

Egy őrült ül az agyamban, és keveri a kártyákat

444
-
  19:02 Vélemény

98 éve született a II. világháború utáni magyar irodalom egyik legnagyobb írója, Sarkadi Imre. Sejtelmes halála tragikusan korán zárta le a művész sokat ígérő karrierjét, életműve azonban így is kiemelkedő, éppen ezért méltatlan, hogy…

Országos hőségriadóban ünnepelhetjük holnap Magyarország születésnapját

A meteorológia minden megyére első fokú figyelmeztető előrejelzést adott ki, vagyis a napi középhőmérséklet is meghaladja majd a 25 fokot.

22 milliós tartozása van az új államtitkárnak

Július második felében derült ki, hogy az Igazságügyi Minisztérium addigi helyettes államtitkára egy szinttel feljebb léphet, az új miniszter államtitkár posztra javasolja, amit meg is kapott Steiner Attila.

Orbán-Merkel találkozó: erősíteni kell a magyar-német gazdasági kapcsolatokat

Ennek szükségességéről is beszélt Orbán Viktor miniszterelnök, miután tárgyalt Angela Merkel német kancellárral, aki a Páneurópai Piknik 30. évfordulója kapcsán látogatott Magyarországra, Sopronba.

Világbajnok kenus bukott meg a doppingteszten

24
-
  17:38 Sport

A magyar versenyzők egyik legnagyobb riválisa néhány nappal a vébé kezdete előtt adott le pozitív mintát.

A turizmus Európa legszennyezőbb országává tette Izlandot

G7
-
  17:30 Külföld

Közel ötszörösére nőtt a turizmus hét év alatt Izlandon, csak egy ország előzi meg a világon egy főre nézve. Izland példája rámutat az olcsó fapadosok átkára.

Felülvizsgálná az Izraellel kötött békeszerződést a jordán parlament

Neokohn
-
  17:05 Külföld

Az elmúlt hetekben feszült helyzet alakult ki a két ország között a Templom-hegy státusza miatt. Ajman Szafadi külügyminiszter szerint "Jeruzsálem a vörös vonal".

Lezárt utcákkal ünnepelték a 30 éves szabadságot Sopronban

A német kancellár és a magyar kormányfő néhány órára még a nézetkülönbségeket is félre tudták tenni, hogy közösen emlékezzenek a Páneurópai Piknik 30. évfordulójára. Kár, hogy az ünnepségekből kihagyták…

A biozsák, ami megmentheti a világot

Portfolio
-
  16:50 Gazdaság

A New York Times-ban augusztus elején megjelent, a mesterséges méhről szóló vélemény szerzője azt állítja, hogy évente csak az USA-ban 600 ezer terhességet lehetne átalakítani "transzferré" az adoptálás érdekében és egyúttal a női...

Pécs és Kaposvár közös érdeke az M9-es

A gyorsforgalmi útnak gazdaságélénkítő hatása lenne a térségben, ezért a két városnak közös érdeke, hogy minél hamarabb megvalósuljon a beruházás.

Pofátlan csalással nyerték a világ legpatinásabb maratonját 1980-ban

Index
-
  16:17 Sport

Rosie Ruiz az utolsó kilométeren állt csak be, hogy izzadás nélkül pályacsúcsot „fusson" Bostonban. Senki se látta a pályán a rejtélyes győztest, aki nyolc napig átverte Amerikát. Kitartott az igaza mellett, de most sírba vitte a bizonyítékait.

Vajon kiválthatja az e-bringa az autót? Teszten a jövő közlekedési eszköze

Idővel teljesen eltűnnek az autók, helyüket pedig a közösségi közlekedés mellett a bringázás és az egyéb alternatív megoldások veszik át - szól a jóslat. A városi autózás egyik legújabb kihívója az elektromos bringa, ami a biciklinél...

Puskás-díj: Zsóri Dániel ollózós gólja bekerült a tíz legszebb találat közé

A jelöltekre szeptember elsején éjfélig lehet szavazni a FIFA oldalán.

Lezajlott a találkozó: Orbán Merkelt, Merkel a magyarokat méltatta

A Páneurópai Piknik 30. évfordulójának alkalmából nagy felhajtást csaptak Sopron környékén, a megemlékezésre még Angela Merkel is Magyarországra érkezett. Orbán az egységes Európáról és a gazdasági kapcsolatok szorosabbra…

Hogyan vakációzhat még egy kicsit a nyár vége előtt? Van megoldás

Napi
-
  15:29 Külföld

A nyár vége előtt még sokan szívesen kivennének egy kis szabadságot, ám a cégek már az őszi szezonra gyúrnak, így nem lehet egyszerű feladat elkéredzkedni a főnöktől. Néhány jó tanács segíthet abban, hogyan puhíthatják meg a…

Negyven kiló homokkal csíptek el Szardínián egy francia párt

Azt állították, hogy "szuvenírnek" szánták a homokot. Csakhogy Szardíniáról nemhogy ennyi, de semennyi homokot nem vihet magával senki.

A kisrendőr és a kutyája, akik engedélyt kértek örülni

24
-
  14:59 Film

A Kántor sorozatban minden jó helyen volt: a kutya szereplő már félsiker, a másik felet pedig gazdája, a nép egyszerű fia adta. A sikerével mintául szolgált a további hazai bűnügyi filmeknek és sorozatoknak.

Már szüretelik a korai érésű szőlőfajtákat

A borvidékek nagy részén időben el tudták végezni a szőlészek a munkát, így minden adott lehet ahhoz, hogy a 2019-es évjárat kiváló legyen.

Merkel szerint Magyarország jól használja fel az EU-s forrásokat

Orbán szerint pedig most ugyanazért kell kerítést építenünk, amiért harminc éve kerítést kellett bontanunk. Ez egy ilyen nap.

Megborzong az ember hasnyálmirigye

Index
-
  13:23 Színes

A Szigeten nem csak az úri étkezés dívik, sőt, főleg nem az. Ahogy és amit igazából eszünk, az nem néz ki olyan jól, persze ez természetes. De azért megnéztük.

Orbán: A magyar demokráciát ért bírálatok politikai természetűek, nincs ténybeli alapjuk

HVG
-
  13:08 KülföldSopron

Sajtótájékoztatót tartott Orbán Viktor és Angela Merkel Sopronban, Orbán kiemelte az évről évre fejlődő magyar-német gazdasági kapcsolatokat, és nem lát olyan jelet, ami megzavarná a jó viszonyt. Cikkünk frissül.

Végezni akart magával műtétje után az edzőlegenda

24
-
  12:59 Sport

Drámai vallomás minden idők egyik legnagyobb kéziedzőjétől, akinek az egészsége miatt kellett abbahagynia.

Keresik az év legjobb magyar klipjeit!

Immár negyedik alkalommal rendezik meg a Magyar Klipszemlét október 10-én az Akvárium Klubban. A nevezéseket szeptember 15-éig várják.

Merkel köszönetet mondott Magyarországnak

"Nagy hálával gondolunk arra, ahogy Magyarország hozzájárult Európa megosztottságának megszűnéséhez" - mondta, miközben Orbán arról beszélt, hogy csak egy Európa van.

Életbiztosítás Romániában: luxus vagy hanyagság?

Romániában továbbra sem prioritás az életbiztosítás, bár a lakosság élne a lehetőséggel. Gazdasági kérdés vagy inkább tájékozatlanság áll a háttérben?

Családon belüli erőszak: bántalmazta párját Heather Locklear

Komoly bajban van a 90-es évek ikonikus sorozatsztárja.

A törpeség legritkább típusával született, életéért küzd

Ragazze
-
  11:56 Életmód

Az a kisfiú soha nem lesz 90 centinél magasabb, de teste arányos marad.

Magyarország Európában jelenleg a világító fáklya

Udvarnoky László hangsúlyozta, hogy Magyarország már most fáklya a hanyatló Európában. Szerinte éppen ezért kétségbeesnünk nem szabad, mert igenis van esélyünk arra, hogy fennmaradjunk.

Orbán: „A németek várkapitányi teendőit látjuk el, amikor a déli határainkat, az EU külső határait védjük.”

A Páneurópai Piknik 30. évfordulójára érkező német kancellárt Szijjártó Péter külügyminiszter fogadta.

Ingyenmilliók a családi autóra: a szakértő elmondja, mire figyelj + videó

Július elsején életbe lépett a nagycsaládosok autóvásárlását támogató program. Legalább hétszemélyes új autó vásárlását támogatja a kormány: a legalább három gyermeket nevelő családok 2,5 millió forint vissza nem térítendő...

Erdélyiek a Virágos Magyarországért

A megméretésen idén először – hagyományteremtő céllal – már az erdélyi települések is részt vehettek, amelyek saját kategóriában versenyeznek és különdíjat kapnak.

Lady Diana elavultnak tartotta az egész királyságot

Ragazze
-
  10:16 Bulvár

Egy királyi ebéden sokkolta az egész családot egyetlen kérdésével.

András herceget nagyon felzaklatta a barátjával szembeni gyerekprostitúciós vád

444
-
  10:03 Külföld

York hercege is bensőséges viszonyt ápolt a börtönében öngyilkosságot elkövető Jeffrey Epsteinnel.

Kétnapos látogatásra érkezett Ukrajnába Netanjahu

Neokohn
-
  10:02 Külföld

Sokak szerint az orosz-ajkú izraeliek támogatását szeretné megnyerni így röviddel a választások előtt.

Amikor a Peugeot ámbráscetet gyártott

Vezess
-
  09:57 Autó-motor

Ha motorsportszabályzatot fogalmazol meg, légy körültekintő. Máskülönben olyan bizarr gépszörnyeknek adhatsz szabad utat, mint az 1910-es évek Lion-Peugeot Voiturettes versenyautói.

Benéztünk a világ legzöldebb és leghiábavalóbb atomerőművébe

Index
-
  09:40 Tudomány

Egymilliárd euró volt, de sosem indították be. Ma napenergiát termel, de ez épphogy a talajvíz kipumpálására elég. Látványosságnak és fesztiválhelyszínnek viszont első osztályú.

Alaptalan támadás Maróth Miklós ellen

Szisztematikus, politikai motivációktól sem mentes támadás indult Maróth Miklós ellen, miután elfogadta az egykori akadémiai kutatóhálózatot irányító új testület vezetői posztját. Az ellenzéki sajtóban a professzor CEU-n tanító régi…

A kincs a szivárvány végén: Heidi Klum

Ragazze
-
  09:14 Bulvár

A szueprmodell még mindig a hajón, de most jóval többet mutat magából.

Kína amerikai segítséggel zabálja fel a világot

Napi
-
  09:05 Külföld

Kína új selyemútról szőtt álmai egy évvel ezelőtt elillanni látszottak, ám 2019 nyarának végén azt látjuk, hogy magára talált a gigantikus projekt, amelyben Ázsiát, Európát és a Közel-Keletet összekötő úthálózat épül a kínai áruk minél…

Továbbra is hatalmas tömeg tüntet Hongkongban

Vasárnap több százezren tüntettek békésen Hongkongban, azt mutatva, hogy a mozgalom továbbra is - azaz a nemzetközi repülőtér működését megbénító ülőtüntetés után is - széles támogatást tud maga mögött.

Szinte kiürült a főváros, telítődtek a vidéki hotelek

Mivel az időjárás is kedvez a belföldi kirándulásoknak, ezekben a napokban jelentős a különféle élménypontok látogatottsága az egész országban.

Az ötletes szerkezet, ami egynapos zsilipelést takarít meg a hajósoknak

Travelo
-
  08:19 Utazás

Sok turista nézi meg az Arzviller hajóliftet, ami négy perc alatt szállítja fel és le a járműveket.

114 ezer EU-s polgár szavazhat majd az októberi önkormányzati választáson

444
-
  08:15 Választás

Ennyi EU-s állampolgár rendelkezik magyarországi lakóhellyel, nekik regisztrálniuk se szükséges.

Sebezhetők a Microsoft által hitelesített vezérlők!

Biztonsági kutatók réseket találtak a nagy gyártók drivereiben. Olyan nevek találhatók a listán, mint az Intel, az AMD és a Huawei.

Kötelességünk nyíltan beszélni, ha súlyosan megsértik a jogállamiságot

Renata Alt, a Bundestag magyar baráti tagozatának az elnöke szerint Magyarországon nagy szerkezeti átalakításokra van szükség, a korrupció pedig olyan tényező, amely akadályozza a német beruházásokat.

Hetedikben bukott, ma iskolát vezet Miskolcon

24
-
  07:04 BelföldMiskolc

És Buddhákkal ellensúlyozza a Jézusokat. Portré Orsós Jánosról.

Árat kell emelniük a kortárs magyar művészeknek, ha sikeresek akarnak lenni külföldön

G7
-
  07:01 Életmód

Sokáig túl olcsók voltak a magyar kortárs művek árai a hazai műtárgypiacon ahhoz, hogy külföldi gyűjtők komolyan vegyék őket. Az utóbbi néhány évben viszont végre változás indult ebben a kérdésben, amivel mindenki jól járhat.

Súlyos hónap vár a nagycsaládosokra: fizetniük kell, ez padlóra küldheti őket

Mához két hétre, szeptember másodikán kezdetét veszi a 2019/2020-as tanév. A beiskoláztatás azonban nem olcsó mulatság, a költségek, főleg több gyermek esetén könnyen az egekbe szökhetnek. Erről, az anyagilag "viszontagságos"…

Készülnek az olajvállalatok

Új tartályokat épít a Mol a százhalombattai finomítójában, hogy januártól a jelenleginél több biológiai eredetű üzemanyagot keverjen a benzinbe és a dízelbe.

Magyar huszonévesek százezrei laknak még a szüleikkel - Sokkal többen, mint gondolnánk

A 20 és 29 év közötti magyar férfiak 78,9 százaléka, a nőknek pedig 65 százaléka lakik a szüleivel, az Eurostat 2018-as adatai alapján. Ez egyben azt is jelenti, hogy közel 870 ezer olyan fiatal él Magyarországon ebben a korosztályban...

Száz éve történt: a fehérterror lesújt Ozorára

Neokohn
-
  06:12 Belföld

Éppen száz éve kezdődött meg a fehérterrornak nevezett több éves antiszemita atrocitás- és pogrom-sorozat Magyarországon.

Használt Tesla 200 ezer kilométerrel - jó üzlet?

Vezess
-
  06:09 Autó-motor

Krisztián alaposan meghányta-vetette, mire is van szüksége sokat menős céges autónak, és egyszerűen nem volt más választása, mint megvenni a használt Tesla Model S-t. Ez volt a legracionálisabb döntés, amit hozhatott.

Elhúzták a vasfüggönyt a páneurópai pikniken

A 30 évvel ezelőtti események elemzésére, megértésére nem történt kísérlet Németországban és az Európai Unióban sem – így értékelte a páneurópai piknik óta eltelt időszakot Schmidt Mária történész a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság…

Nekem minden külföldi Hanzi, és úgy is bánok velük

Index
-
  22:03 Kultúra

Ez elment vadászni, ez meglőtte, ez Mercedesen hazavitte. Milyen volt a vadászat Magyarországon a kommunizmusban? Kedélyes vadászidill a hatvanas évek konszolidált Magyarországáról Bojár Sándor fotóin.

Magyar orvoscsoport: Még évekig tarthat a szétválasztott ikrek rehabilitációja

A bangladesi sziámi ikrek, Rabeya és Rukaya szétválasztását követően sajtótájékoztatót tartott a magyar orvoscsoport. Elmondták, a beavatkozás sikeréért együtt imádkoztak a magyar, a muszlim és a hindu orvosok. A vírusfertőzést…

Gazdasági lassulás, netán válság? Ugyan már!

Optimistán nyilatkoztak Donald Trump amerikai elnök gazdasági tanácsadói az amerikai gazdaság kilátásárairól vasárnapi televíziós interjúikban.

Jövő heti Kohn

Neokohn
-
  20:03 Kultúra

Gyorstalpaló zsidóság a Vasváriban, West Side Story Szegeden, Közel-Kelet előadás az IKI-ben, izraeli mozi a Dunaparton, séta Balatonfüreden, fergeteges Sóletfesztivál a zsidónegyedben.

Trump igenis komolyan fontolgatja Grönland megvásárlását – mondja a top gazdasági tanácsadó

Erőteljesen zörgetik a harasztot az amerikai kormány környékén. Trump nemsokára Dániába megy.

A balatoni vaddisznó-invázió csak a kezdete az ember-vaddisznó konfliktusnak

Világszerte egyre nagyobb probléma a városokban feltűnő vaddisznók inváziója. Magyarországon is látványosan elszaporodtak, és a legveszélyesebb állatok közé tartoznak.

Pénz nélkül esélyed sincs műanyagmentességre

24
-
  18:58 Külföld

A szegénység enyhítése nélkül nehéz lesz kezelni a környezeti problémákat.

Kamera előtt mesélte el a volt alpolgármester, hogy néz ki Gyulán a fideszes korrupció

Huszonegy év után azt mondani, hogy rosszul csináltuk itt helyben, nagyon rossz érzés – állítja Galbács Mihály, aki magának Orbán Viktornak is küldött levelet.

Zuhogó esőben is százezrek Hong Kong utcáin

444
-
  17:38 Külföld

11. hete tart a tiltakozás. Kína fenyegetőzik, a tüntetők kitartanak.

Lemondott az összeomlott ország gazdasági minisztere

Lemondott Nicolas Dujovne argentín gazdasági miniszter, miután gyenge gazdaságú országának tőzsdéje és vautája összeomlott azt követően, hogy az előválasztásokon vesztett a jelenlegi elnök.

Merjünk kicsit álmodni: Z4-es BMW-ket eresztettünk össze egy spéci Mazda MX-5-tel

HVG
-
  17:00 Autó-motor

Három évtizedre visszatekintő múlt, nyitható tető és kiváló vezetési élmény. Jelen tesztalanyaink rengeteg közös vonással bírnak, mégis teljesen más karakterűek. Melyik közülük a jobb, őszintébb roadster?