Vezető hírek

Aláírták a kínai-olasz szándéknyilatkozatot az Új selyemút bővítésére

Nem kötelező érvényű szándéknyilatkozatot írt alá szombaton az olasz és a kínai kormány arról, hogy Olaszország csatlakozik a kínai Új selyemút kezdeményezéshez. Az Egyesült Államok és az Európai Unió is aggodalmát…

Amennyiért Budapesten 150 négyzetméternyi luxust kapsz, máshol csak egy szobakonyhát

G7
-
  16:47 Gazdaság

Budapesten 150 négyzetméternyi luxusingatlan jön ki egymillió dollárból. Ugyanezért Sao Paulóban 200, Monacóban 16 négyzetmétert kapna a vagyonos vevő.

Akkora a káosz az európai drámában, hogy már az emberek is tanácstalanok

Napi
-
  16:43 Külföld

A brit szavazók inkább csak azzal vannak tisztában, hogy mit nem akarnak a brexit különböző lehetőségei vagy elmaradása közül - derül ki a friss közvélemény-kutatásból. Ha nagyon faggatják őket, visszatérnek a referendum…

Gördülő nővérkék

Robot tájékoztatott egy kaliforniai kórházban fekvő súlyos tüdőbeteget arról, hogy néhány napon belül meghal. A gyógyászatban ennél hasznosabb dolgokra is használják a robotokat.

Gyerekek uralnák a műkorcsolyát, ha hagynák

Index
-
  16:33 Sport

A legnehezebb, legponterősebb ugrásokat 13-14 évesek tudják, de nem mehetnek felnőtt vb-re. A kisebb test szinte sportszerűtlen előny, de sérülékeny is. A 15 éves korhatárt is keveslik néhányan.

Megatüntetés kezdődött Londonban a Brexit ellen

Becslések szerint több százezren tüntetnek a brit fővárosban a brit EU-tagságról szóló újabb népszavazás kiírásáért.

Ebből él most a felfüggesztett börtönre ítélt Növényi Norbert

Ugyan megúszta a börtönt Növényi Norbert, de a 10 éve tartó jogi procedúra anyagilag (is) padlóra küldte az egykori olimpikont. Azt hiszed, veled ez nem történhet meg? Nos, különböző okoból, de sok magyar találkozik élete során…

Tudja, mikor kezd ismét zuhanni a hőmérséklet?

hirado.hu
-
  15:36 Belföld

Vasárnap a hőmérséklet a 22 fokot is elérheti a legmelegebb tájakon.

GDPR: a munkáltató engedélyéhez kötnék a céges laptopon való magánchatet

MFor
-
  15:35 Gazdaság

Várhatóan még a héten szavaz az Országgyűlés a kormány GDPR salátatörvény-javaslatáról, amely elfogadásával szakértők szerint új korszak kezdődhet az európai általános adatvédelmi rendelet életében.

Félmilliárd dollártól szabadul meg Magyarország hétfőn

Portfolio
-
  15:32 Pénzügy

Egy 2014-ben kibocsátott dollárkötvény lejárata lesz esedékes hétfőn, a 4%-os éves kamatozású papírból december végén még bő félmilliárdos állomány volt a piacon. Az államnak biztos nem okoz majd gondot a pénz előteremtése, hiszen...

I. Miniszterelnök a célkeresztben!

Gondola
-
  15:31 Belföld

Jobbik: Meddig él vissza a hatalom mindannyiunk türelmével? MSZP: Kiket hagynak az út szélén? DK: A magyaroknak is jár az európai bér! LMP: Nemzeti ügyekről!

Mindent tagad a Magyarországon elfogott Iszlám Állam-tag

Pénteken állították elő és hallgatták ki a kitoloncolásra váró szír férfit, akit legalább húsz ember meggyilkolásával gyanúsítanak.

Ételben az orvosság: amerikai kutatók szerint megérné ártámogatást adni az egészséges ételekre

444
-
  14:21 Egészség

Amiket receptre írhatnának fel az orvosok. Az egészséges ételek drágábbak, ha receptre ártámogatást adnának hozzájuk, sokkal többen táplálkozhatnának egészségesen. Ezzel rengeteg betegség lenne megelőzhető, így…

Elárulta Orbán Viktor, kivel kötne szövetséget Nyugaton

Afrikai invázió fenyegetheti Európát, ezért nem szabad megvárni, amíg a baj idejön - mondta a magyar miniszterelnök egy mai konferencián. Beszélt arról is, hogy a nyugati soft power széttépi a hozzá hasonló politikusokat, és még senkinek sem…

A betegséggel való küzdelem is lehet élmény

24
-
  14:03 Belföld

Hamarosan létrejöhet Magyarország első terápiás szabadulószobája, ahol az első fázisban kényszerbetegséggel küzdő gyerekeknek és családjuknak nyújtanak majd játékos segítséget.

Orbán: Jöjjön már végre egy nagy ország, mert erőink végesek

A kormányfő a budapesti migrációs konferencián a „soft powert” okolja rossz nyugati megítélése miatt, és azt mondta, nem akar vezető szerepet játszani Európában. A vendégei, Sarkozy és Václav Klaus pedig őt dicsérték.

Ismét demonstrálna a tejágazat

Az Európa egyik legolcsóbb magyarországi nyerstejára miatt már eddig is elégedetlen hazai tejtermelők számára a kereskedelmi lánclépése olaj a tűzre.

Az a kongresszusi képviselő is felszólalt a magyar kormány washingtoni családkonferenciáján, akit annyir…

444
-
  11:59 Belföld

Paul Gosar személyében az a világhírű idióta is ott volt a szereplők között, akik szerint a gyerek Soros György zsidókat adott náci kézre a holokauszt alatt.

Észhez tért a bokszolók elnöke

24
-
  11:48 Sport

Eddig komoly veszélyben volt az ökölvívás olimpiai részvétele. Itt a fordulat?

Orbán: Magyarország vezető szerepet tölt be a migrációs vitában

hirado.hu
-
  11:42 Belföld

Magyarország vezető szerepet tölt be a migrációs vitában, bár a mérete ezt nem indokolja – erről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök a nemzetközi migrációs konferencián a Várkert Bazárban.

Bízott az Orbán-kormányban, de kiábrándult: beolvasott a NER-nek az olasz történész

Stefano Bottoni 2010-ben még bízott a Fideszben, de a 2014 utáni események elriasztották. Szerinte Magyarországon félautoriter rendszer jött létre, és aki betagozódik, annak tartania kell a száját. Törzsi logika működik, és a…

Piszkos fordulat jöhet Szlovákiában

Napi
-
  11:23 Külföld

Maros Sefcovicnak, Szlovákia európai uniós biztosának euroszkeptikus, keményvonalas nacionalistává kellene válnia ahhoz, hogy az elnökválasztás második fordulójában megszoríthassa az EU-párti liberális Zuzana Caputovát,…

A farkas visszatért

Index
-
  11:04 Tudomány

A pusztítását felváltotta a védelmezése, ezért intenzíven terjed az északi féltekén. De vajon átalakulhat-e a gonosz farkasról táplált kép az emberek tudatában?

Új Duna-híd épül Lágymányosnál

Ismét kiírták a déli vasúti híd közbeszerzési pályázatát, a tervek szerint a már meglévő szerkezete mellé helyezik majd a harmadik vágányt hordozó műtárgyat.

Akkorát szakított egyetlen magyar bank, mint a többi együttvéve

Kiváló éve volt tavaly a magyar bankrendszernek, különösen a legnagyobb szereplőnek: az OTP hozta tavaly a szektor 648 milliárd forintos adózás utáni nyereségének csaknem a felét. Magyarország 9 nagybankjából 5 hozta…

Nem csak Bem apó miatt kedveljük annyira a lengyeleket

Idén tizenharmadik alkalommal rendezik meg a magyar-lengyel barátság napját, amelynek eseményeit felváltva tartják a két országban. Ebben az évben a központi ünnepségeknek a közép-lengyelországi Kielce ad otthont.

Keresztény Európától a bevándorláspárti Európáig

888
-
  10:15 Külföld

Új sorozatot indított a 888. Célkeresztbe az Európai Unió (EU), a 2019-es európai parlamenti választások kerültek. Két héttel ezelőtt azzal foglalkoztunk, mit érdemes tudni az EP-voksolásról; az előző és a mostani részben pedig az EU történetét…

A kvantumszámítógépek legyilkolják a hagyományos titkosítást

Az új technológia fejlődésével a biztonsági megoldásokat is újra kell gondolni.

Jól teljesít a német média

Gondola
-
  09:15 Vélemény

A globális elit a Bertelsmann-birodalommal együttműködve hálózza be a politikai osztályt

Kína pusztító hadjáratba kezdett

Napi
-
  09:08 Pénzügy

Húsz éve még korlátozni kellett a halászatot, hogy ne pusztuljanak ki a tokhalak a világon, de utána az egyik legjövedelmezőbb globális üzlet lett. Mostanra a világ egyes részein virágzó akvakultúra-ipar alakult ki a kaviár iránti kereslet…

Orbán Balázs: A teljes brüsszeli elit a valóságtagadás állapotába menekült

Lokál
-
  09:00 Belföld

A teljes brüsszeli elit a valóságtagadás állapotába menekült: ez jól látható azokból a kijelentésekből, amelyek szerint mostanra az unió megoldotta a migrációs válságot - mondta Orbán Balázs az Origónak adott interjújában. Világossá kell…

Egy lengyel lány, aki magyarul vlogol: "rajongok Magyarországért!"

888
-
  08:58 Kultúra

Interjú egy fiatal lengyel vloggerrel, Olga Groszekkal, aki magyar nyelven készíti videóit, mert Magyarországért való rajongása mellett missziójának érzi, hogy tovább mélyítse a lengyel-magyar barátságot.

Extrém túra a legendás Varázsbuszhoz az alaszkai vadonban

Travelo
-
  08:33 Kultúra

Igaz történet egy fiatalemberről, aki utolsó napjait a vadonban, egy buszban töltötte. Ma a busz valóságos zarándokhely.

Nem jutott dűlőre a közszolgálati fórum

Eredménytelenül zárult pénteken az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT) Köztisztviselői Érdekegyeztető Tanács ülése – értesült a Magyar Nemzet.

Egyetlen előadásán 4-500 ezer forint tiszta haszna van a 30-as nyugdíjas fb-oldal indítójának

Emberkísérletbe fogott az egykori online újságíró-bróker: 34 évesen “nyugdíjba vonult”, azóta a befektetései hozamából él és takarékoskodik. No meg guruként beszél arról, hogyan kell nem dolgozni.

A németek miatt félhet a válságtól a magyar kormány

Index
-
  07:57 Gazdaság

Arra számítanak, gazdasági válság jön ősszel. Nem először riogatnak ezzel, de mi van, ha most tényleg érdemes most megijednünk?

Móricz Dániel: Pontosan annyit takarított meg Magyarország, mint amennyi uniós pénz bejött

G7
-
  07:50 Vélemény

Nem használta ki az ország a békeidőket, a költségvetés és a Magyar Nemzeti Bank is gázt ad, amikor éppen jól mennek a dolgok. Ennek megvannak a kockázatai a HOLD Alapkezelő befektetési vezetője szerint.

Innovációk, amik felturbózzák a körforgásos gazdaságot

2030-ra 9 milliárd ember fog lakni a Földön. Ennek az embertömegnek akkora fogyasztása lesz, annyi élelmet, energiát, fűtést, házépítést, használati cikkeket igényel, hogy ezeket bolygónk erőforrásaiból már képtelenek leszünk kielégíteni.…

Mészáros ügyvédje alvó céget vett magának

MFor
-
  07:29 Gazdaság

Eddig a Mészáros Lőrinc közelébe tartozó ügyvéd egykori Simicska-cégeket szerzett meg magának, mint egy megállót jelképezve a felcsúti milliárdos felé tartó úton. Ezúttal nem ez történt.

Varga Mihály: Vége a parkolási maffiának

444
-
  07:18 Belföld

Csárdi Antal: A maffia él és virul. A parkolás kifehérítéséről vitatkoztak a Parlamentben.

Megszólalt a magyar lottómilliárdos: még családtagjainak sem ad a nyereményéből

3 milliárd 414 millió forint keresi gazdáját ezen a játékhéten az Ötöslottón, ez minden idők 3. legmagasabb főnyereménye a játék történetében. Noha a legtöbb lottónyertes ma már nem vállalja fel a nyilvánosságot, az ún. nagynyertes...

Lottólázban ég az egész ország

Igencsak megugrott az utóbbi időben a lottózók forgalma. Tavaly hetente átlagosan 3,4 millió ötöslottó- alapjátékot fizettek be a játékosok, a múlt héten viszont már 5,2 milliót.

Erre felfigyelnek a gazdagok is

Vezess
-
  05:55 Autó-motor

Mivel is kezdjük? A nyomatékkirály W12-essel, a 48 voltos intelligens futóművel vagy az elragadó megjelenéssel? Tökmindegy!

Én itt maradtam, a nagy semmibe

Index
-
  22:59 Film

Kárpátalján rohamosan fogy a magyarság, az ukránok mégis a nemlétező szeparatizmustól félnek. Milyen kint most magyarnak lenni? Zámborszki Ákos és Galán Angéla dokumentumfilmje az Indexen.

Európa legfontosabb konferenciája

Az illegális migrációnak nincsenek egyértelmű nyertesei, legfeljebb csak haszonélvezői vannak - hangoztatta a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) budapesti migrációs…

Robert Mueller két év után lezárta nyomozását, amely meghatározta Donald Trump elnökségét, és eldöntheti …

A különleges ügyész leadta várva várt jelentését a Trump-kampány és az orosz kormány közti összejátszásról.

Nem igazán működik a hulladékok újrahasznosítása, de nem is az volna a megoldás a világ szemétproblémájár…

444
-
  21:53 Tudomány

Csak az hozhatna változást, ha nem újrahasznosítani próbálnánk a műanyagszemetet, hanem eleve nem termelnénk.

A legmagasabb lengyel állami kitüntetést kapta Áder János

2022-re befejeződik a Via Carpatia teljes magyar autópályaszakasza - közölte Áder János köztársasági elnök pénteken a lengyelországi Kielcében, a lengyel-magyar barátság napja alkalmából megtartott államfői találkozó utáni sajtóértekezleten.

Addig szórakoztunk, hogy NB I. lett belőle

Index
-
  20:58 Kosárlabda

Az idei kosárlabda-bajnokság meglepetéscsapata a Jászberény, ami a 2000-es évek elején egy baráti társaság hobbista klubjaként indult. Kevés pénzből jutottak a legjobbak közé. Meccseiken még a hónapok óta sérülteknek is ováció jár.

A boldogságnak ára van - mélyen a zsebébe kell annak nyúlni, aki ezekbe a városokba költözne

A 2019-es Boldogságtérkép kutatás szerint Győr lett a legboldogabb nagyváros, míg a megyeszékhelyek közül Tatabánya viselheti a megtisztelő címet. Az Otthon Centrum most megnézte, hogy van-e összefüggés a városokban élők…

Ha 1848-at írnánk, a forradalmárok élőben közvetítenék az eseményeket

hirado.hu
-
  20:15 Belföld

A médiakutató szerint a gyorsaság rendkívüli módon felértékelődött. Az emberiség azonban információ-túltelítettségben él, így a jövőben megnőhet a hitelesség jelentősége.

Szalay Bence: Nehéz eldönteni, hogyan legyél most pasi

HVG
-
  20:00 Kultúra

Színészinterjúink folytatódnak, fiatal férfi színészeknek szegezzük neki kérdéseinket. Hogy látják a világot azok a tehetséges huszonéves fiúk, akikből a következő évtizedek Latabár Kálmánja vagy Madaras Józsefje lehet? Arcukat…

30 éve vágták el egy hokikapus torkát a meccsen

24
-
  19:23 Sport

Talán még ma sem hiszi el, hogyan maradt életben.

Megállíthatatlan az OTP?

A nemzetközi környezet nagyon kedvezőtlen volt ma, ennek ellenére a BUX index alig változott. A mutatót a Richter mentette meg, a forint viszont sokat gyengült.

Lezárják a mesebeli kanyont Izlandon, mert különben a turisták elpusztítják

444
-
  18:21 Külföld

Nem segített a helyzeten, hogy Justin Bieber itt forgatta az egyik klipjét.

Ha nem lesz változás, sokkal többet fizethetnek a bankszámlások - figyelmeztet az MNB

Napi
-
  18:12 Belföld

A többszörösére ugorhat egy átlagos ügyfél számára az átutalások költsége, ha tovább emelkedik a tranzakciók száma. Márpedig az azonnali utalás júliusi bevezetése után ez jóformán elkerülhetetlen.

Megvédi magát az EU: szabadulna a britektől

24
-
  18:04 Külföld

A brit politikai elit képtelen megoldást találni az Európai Unió elhagyására.

Szárnyal a holland szélsőjobb az utrechti támadás után

Index
-
  18:00 Külföld

A regionális parlamenti választáson új párt tarolt, nem csak a kormányt, de az eddigi radikális véleményvezért is kényelmetlen helyzetbe hozva.

1342 milliárdot költött az Orbán-kormány sportra és vallásra 2017-ben

A magyar kormány uniós csúcstartó sport- és egyházfinanszírozásban, de nem is akárhogyan, hiszen egyre inkább növelik az előnyüket az uniós tagállamok sorában.

Szép-szép, de a sok hegy eltakarja a kilátást!

Pedig a festői Dunakanyar a turisták kedvence, akik tudják jól, hogy errefelé a négy évszak bármelyikében érdemes kirándulni.

Radikálisan kell átalakítani az életünket, és vagy felkészülünk rá, vagy sokkszerűen fog beütni

444
-
  17:09 Gazdaság

Ötödik hete szerveznek Budapesten klímatüntetést diákok, és addig nem fogják abbahagyni, amíg úgy érzik, veszélyben a jövőjük. Beszéltek arról, hogy mit tehetnek az egyes emberek, és hogy milyen közösségi válaszokra lenne…

Amikor a közös ellenzék rést ütött a hatalom pajzsán

HVG
-
  17:01 Belföld

Harminc évvel ezelőtt az ellenzék számára hamar egyértelművé vált, hogy az állampárt hatalmát ellensúlyozó, egymást segítő koordináció elengedhetetlen. Megszületett az Ellenzéki Kerekasztal, ami egy idő után szögletessé változott. Az…

Orbán lázba hozta szerdán Európát, ezzel lenyomva a Brexit kapcsán Theresa Mayt

Hiába kavarta fel az álló vizet Európa egyik legnagyobb gazdasági és katonai ereje, Nagy-Britannia szerdán azzal, hogy Theresa May brit miniszterelnök halasztást kért az unióból való kilépésre, a Google Trends keresési adatokat elemző programja…

Súlyos kór támadja a magyarokat: ott lehet bármelyik munkahelyen

Rengeteg irodai edényen, evőeszközön találták emberi ürülék nyomait akutatók: nem, nem egy-egy rosszindulatú kolléga okozta a bajt, ez egy általános jelenség, minden irodára jellemző. És igen, ha használsz például benti bögréket...

Az egész világra ráijesztett Európa - Évek óta nem láttunk ilyet a piacokon

Portfolio
-
  16:43 Pénzügy

Ismét felerősödtek a recessziós félelmek miután a vártnál sokkal gyengébb német és francia konjunktúra-adatok jelentek meg pénteken. Az euró szinte azonnal zuhanásba váltott, és délutánra sem tért magához, az állampapírpiacon pedig...

Szánthó Miklós lett a fideszes médiaholding új vezetője

444
-
  16:24 MédiaFidesz

Elődjének azután kellett távoznia, hogy kicsúszott a száján: a jó újságírók a másik oldalon vannak.

Három súlyos kihívással néz szembe Japán

Japán népessége elöregedőben, a születésszám alacsony, az ország most nyit a bevándorlók felé, akik eddig leginkább a környékbeli ázsiai országokból jöttek. A távol-keleti ország nem is olyan rég egyeduralkodó volt a térségben…

Körbenéznivalók hétvégére

444
-
  15:46 Életmód

Itt a buliajánlónk.

Fejlesztések kezdődnek a bakancsos turizmusban

A fejlesztések az országos kéktúra útvonalán, 217 helyszínen zajlanak az elkövetkező időszakban, amivel összesen több mint 350 belföldi turisztikai élménylehetőség bontakozik ki vagy nyer új színt hazánkban.

Újra bíróság elé áll Lagzi Lajcsi

MFor
-
  15:17 Gazdaság

Lecserélték az eljáró bírót.

W. úr, a labanc

Gondola
-
  15:14 Külföld

W. úr bunkósbotként használja az „európai alapértékeket”, és kettős mércével mér.