Választási hírek

Szájer szerint továbbra is baloldali túlsúly tapasztalható a médiában

ATV
-
  13:41  Migráció Fidesz

A jövő tavaszi európai parlamenti választáson azok a pártok lesznek sikeresek, amelyek az emberek véleményével egyező álláspontot alakítanak ki a migráció kérdésében - hangsúlyozta a Magyar Hírlapnak adott interjúban Szájer József.

Egy korlátba vezető rámpát adna el akadálymentesítésként a fideszes alpolgármester

A 444.hu volt olyan szemfüles, hogy észrevegye: az augusztus 16-án megjelent, Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Veszprémi 7 nap hetilapban szerepel egy cikk, amelyben a város alpolgármestere (és volt országgyűlési képviselőjelöltje),…

Nem állít jelöltet Czeglédy Csaba körzetében a Jobbik

Nem indít jelöltet a Jobbik a szombathelyi időközi önkormányzati választáson – írja közleményében a párt városi szervezete. Mint ismeretes, az időközi választás kiírását a még mindig előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csaba baloldali…

Az Összefogás Párt felvette a 306 milliós támogatást, aztán szinte nyom nélkül felszívódott a választások utá…

Két hete anélkül szűnt meg az Összefogás Párt, hogy akár egyetlen forintot visszafizetett volna a 2018. április 8-i választásokon történő indulásért kapott 306 millió forintos költségvetési támogatásból – derül ki az RTL Klub Híradójából.

Súlytalanná vált az ellenzék

Deák Dániel politológus szerint az ellenzéki pártok teljes mértékben feladták a küzdelmet, hiszen az időközi választásokon nem is indítottak jelöltet.

Hamisan vádolták a fideszes képviselőt

Lokál
-
  00:01  Kampány Fidesz

A VIII. kerületi rendőrkapitányságot bízta meg a Központi Nyomozó Főügyészség azzal, hogy nyomozzák ki, ki próbálta hamis váddal besározni a kampány során a Fidesz–KDNP tapolcai képviselőjelöltjét, Fenyvesi Zoltánt.

Vétó Lengyelországban

Napi
-
  13:29  Lengyelország

Andrzej Duda megvétózta az európai parlamenti választások lengyel rendszerét módosító, a 13 lengyelországi választókerületben megválasztandó képviselők minimális számát megszabó törvényt - a döntésről maga a lengyel államfő…

Három hónapig segélyt kap, de nem nyugszik bele a vereségbe Dömsödi

Nem törődik bele a vereségbe Dömsödi Gábor (61) volt pásztói polgármester, akit mindössze 106 szavazattal győzött le fideszes kihívója a vasárnapi időközi választáson.

Fricz Tamás: Egyértelmű a Fidesz-Kdnp fölénye

Nem hoztak meglepetést a hétvégi időközi választások eredményei – mondta a politológus az ECHO TV Napi aktuális című műsorában.

Új elnököt választott az Nvb tagsága

Patyi András a bizottság ülésén bejelentette, hogy keddi hatállyal lemond a testület vezetéséről, majd a leköszönés tudomásulvételéről szóló jegyzőkönyvi döntés meghozatala idejére elhagyta az üléstermet.

Cserben hagyta az LMP Dömsödi Gábort

Alig több mint száz szavazattal maradt alul Dömsödi Gábor a vasárnapi időközi önkormányzati választáson, Pásztón. A regnáló polgármester hétfőn csalódottan nyilatkozott az ATV-nek: „nem fogadom el az eredményt, mert nem tudom…

Újpesti alelnöke sincs a Jobbiknak

A párt bejelentette, hogy nem indít saját jelöltet a XV. kerületi időközi választáson, amivel kimondva-kimondatlanul, de Gyurcsány Ferencék „civil” jelöltjét segíti.

Megvan ki váltja Patyi Andrást az NVB élén

Patyi András csak az elnöki posztról mondott le, a választási bizottságnak tagja marad.

Lemondott Patyi András az Nvb elnöki tisztségéről, új elnöknek Rádi Péter választották

Patyi András, aki a testület 2013-as megalakulása óta volt annak elnöke, a bizottság ülésén elmondta: a keddi nappal mond le az elnöki megbízatásról.

A Jobbik úgy döntött, inkább hagyja a baloldalt felállni a XV. kerületben

888
-
  15:15  Fidesz

Az önmagát folyton-folyvást a "legerősebb ellenzéki pártnak" beállító Jobbik ismét úgy akarja elkerülni az orbitális pofont s kudarcot, hogy inkább el sem indul a XV. kerületi időközi választáson.

A szombathelyi Fidesz a saját képviselőjelöltjét dobja a mélyvízbe augusztus 20-án

Nyugat
-
  14:18 

Ezzel készülnek az októberi időközi választásra, Czeglédy Csaba volt körzetében.

Csonka bizottság dönt ma Patyi utódjáról

A Nemzeti Választási Bizottság azután tart ülést, hogy elnökük, Patyi András lemondott elnöki tisztségéről.

Dömsödi elbukott, a Fidesz aratott

Lokál
-
  00:01 

Hatalmas kormánypárti fölénnyel zárultak a hétvégi időközi önkormányzati választások: Pásztón a polgármesteri helyet és nyolcből hét képviselői poosztot tölhetnek be a Fidesz-KDNP jelöltjei, Felcsútón 89 százalékkal, ellenfél nélkül…

Mészáros nyert Felcsúton, Dömsödi elbukott Pásztón

Mindössze 95 szavazattal győzte le a kormánypárti jelölt Dömsödi Gábor (61) eddigi polgármestert Pásztón a vasárnapi időközi választáson.

Raskó: a "periféria" okozta Dömsödi vesztét

ATV
-
  16:14 

Dávid és Góliát harcát hozta el a pásztói időközi önkormányzati választás – ezzel a hasonlattal élt az ex-MDF-es Raskó György.

Átlépnének a Mi Hazánkba a hajdúböszörményi jobbikosok

HírTV
-
  12:20 

Azt sérelmezték, hogy az elmúlt három országgyűlési választáson sem állíthattak jelöltet.

Szoros csatában buktatta meg a Fidesz Dömsödi Gábort

Farkas Attilát, a Fidesz-KDNP jelöltjét választották Pásztó polgármesterévé a vasárnap tartott időközi választáson - tájékoztatta a Nógrád megyei város jegyzője vasárnap este az MTI-t.

Eldőlt: ő lett Pásztó új polgármestere

Blikk
-
  06:34  Polgármester Vas

Farkas Attilát, a Fidesz–KDNP jelöltjét választották Pásztó polgármesterévé a vasárnap tartott időközi választáson – tájékoztatta a Nógrád megyei város jegyzője vasárnap este az MTI-t.

További hírek

Döntöttek Szentkirályon az M44-es főút helyi nyomvonaláról

Érvényes és eredményes volt a helyi népszavazás, így eldőlt az M44-es főút szentkirályi nyomvonala – közölte a Bács-Kiskun megyei település jegyzője. Lajos Krisztina, a szentkirályi választási iroda vezetője…

Szájer József a Néppártban látja a Fidesz jövőjét

Klubrádió
-
  12:50 

Nem számít a Fidesz kizárására az Európai Néppártból az ottani magyar frakciót vezető Szájer József. Az Uniós képviselő a Magyar Hírlapnak azt is megerősítette, hogy pártja sem tervezi elhagyni jelenlegi európai pártcsaládját. Úgy véli, az…

Hadházy őt választaná "a hatalmat kiszolgáló prostituálódott értelmiségi szobrának"

Kifakadt Hadházy Ákos volt LMP-s politikus, amiért a Nemzeti Választási Bizottság elkaszálta a népszavazási kérdéseit. Patyi Andrást sem kímélte Facebook-posztjában.

Huszonkét népszavazási kérdés hitelesítését tagadta meg az NVB

Az elutasított kérdések között: a fizetett kormányzati hirdetések korlátozására, a pedagógusok munkaidejének csökkentése.

Rádi Péter az NVB új elnöke

VS
-
  18:39  Oktatás Bíróság

Lemondott a Nemzeti Választási Bizottság elnöki posztjáról Patyi András, a lemondást az NVB tagjai a testület keddi ülésén tudomásul vették.

A Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a pásztói időközi választást

Az időközi választásokat azért kellett kiírni, mert a képviselő-testület áprilisban feloszlatta magát.

Ma már többen szavaznának a Brexit ellen

Többségbe kerültek azok a parlamenti választókerületek Nagy-Britanniában egy nagyszabású kutatás szerint, amelyekben az európai uniós tagság támogatói vannak fölényben.

Az Országgyűlési választások eredményei

Tovább a teljes toplistához