Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 278 hír

Törvénysértő volt a polgármesteri helyettesítési rend megváltoztatása Nagykanizsán

Zaol
-
 Ma 18:42Megyei

A Kúria megsemmisítette az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatának azon módosítását, miszerint a polgármester akadályoztatása esetén a nemzeti és városi ünnepségeken bizottsági elnököt kell kijelölni szónoknak.

Az utóbbi napokban ismét megmozdult a föld Zala megye közelében

Kedden kétszer is rengett a föld Veszprém megyében.

Ifjabb Vidnyánszky Kolozsváron rendez Rómeó és Júliát

Már csak a járványügyi korlátozások feloldására vár a Kolozsvári Állami Magyar Színház legújabb produkciója, William Shakespeare Rómeó és Júliája.

A realizmus művésze – Varga Bálint visszatért szülővárosába, Zalaegerszegre

Zaol
-
 Ma 17:30Kultúra

Késsel tűhegyesre faragott ceruzák hevernek az asztalon, a falaknak támasztva a fővárosban készített munkák. Az állványon a legújabb mű, a Maja című akt fogadja a betérőt. Varga Bálint grafikusművész nemrég tért vissza szülővárosába, műtermében kerestük fel.

Fliszár Károly nyugalmazott főesperes-plébános boldognak érzi magát

Zaol
-
 Ma 16:00Megyei

„Köszönöm, jól vagyok, különösen, hogy most már csak azzal foglalkozhatom, amire a Jóistennel szerződtem” – mondta lapunknak Fliszár Károly nyugalmazott főesperes-plébános.

Február 1-jétől kedvezőbben csatlakozó buszjáratok biztosítják Kanizsán a vasútállomás elérését

A MÁV és a Volánbusz egységes stratégiai irányításának köszönhetően a decemberi menetrendváltás után a helyi közlekedésben folytatódik a vasúti és autóbuszos menetrendek összehangolása. 2021. február 1-jétől Nagykanizsán új, a vonatokhoz kedvezőbben csatlakozó helyi autóbuszjáratokkal érhető el a vasútállomás – tájékoztat…

Számoljunk baglyokat! A lakosság segítségét kérik a madarászok

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a lakosság bevonásával hirdet ismét országos felmérést: az erdei fülesbaglyok telelőhelyeit segíthetünk feltérképezni.

Független Oscar-díjra jelölték Horvát Lili filmjét (videó)

Március 15-én derül ki, hogy a magyar filmet beválogatják-e a legjobb nemzetközi filmnek járó Oscar-díjért versenyző alkotások szűkített listájára.

A kibicnek semmi sem drága?

Zaol
-
 Ma 14:00Vélemény

Világos, hogy a 2022-es országgyűlési választások előtti kampány megkezdődött. Sok mindent szabad és kell is ilyenkor górcső alá venni: vitatéma lehet az államháztartási hiány, a GDP, a munkanélküliség.

Vasárnap lejárnak a matricák! Mutatjuk a tudnivalókat!

Tavaly 2,6 millió járműre váltottak idehaza éves országos vagy megyei autópálya-matricát, és ezek január 31-i érvényesek – figyelmezteti a közlekedőket közleményében a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt.

Méltó körülmények közé kerül az Árpád-ház kutatása Székesfehérváron

Jövő év végére készül el az Árpád-ház kutatóintézet és ideiglenes látogatóközpont Székesfehérváron.

Páratlanul értékes kard került elő Kollátszegen

Még december közepén egy Magyarországon páratlan Karoling-, vagy más néven viking kard került elő a Mura árterében végzett gépi földmunka során.

Több orvosi eszközt kapott Rédics

Zaol
-
 Ma 12:37Megyei

A Magyar Falu Programban elnyert mintegy 3 millió forint támogatásból szereztek be orvosi eszközöket a településen.

Bokrokat gyújtogatott két fiatal Keszthelyen

A két elkövetőt a keszthelyi rendőrök elfogták.

Idén sem marad el a kosaras díjátadó

Zaol
-
 Ma 12:16Sport

Az idén éppen harminc éve annak, hogy a Zala Megyei Kosárlabda Szövetség elindított egy azóta is élő hagyományt, melynek keretében évről évre díjazza a sportág legjobbjait a megyében. Az idei díjátadó mégis más lesz a sorban, például mert nem a szokásoknak megfelelően, január végén rendezik meg.