Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 47 hír

„A nők általában kisebb célt tűznek ki maguk elé, mint amit elérhetnének” – Ijjas Anna magyar kozmológus az univerzu…

Ijjas Anna igazi rocksztár a kozmológiában; munkáját árgus szemekkel figyeli az egész tudományos világ. A fiatal magyar kutató ugyanis épp azt az elméletet igyekszik megcáfolni, amely az univerzum születését az ősrobbanáshoz köti. Világszínvonalú munkájával nemcsak új lendületet hoz a tudományos világba, hanem azt is bizonyítja: a…

Szentesi Éva: Tanúi az életemnek

WMN
-
 Tegnap 19:00Életmód

Számvetés barátságokról, csalódásokról. Mikor, ha nem most?

Valóban afrodiziákum a piros szín?

WMN
-
 Tegnap 18:00Szex

A vörös tényleg felkelti a nemi vágyat vagy romantikára hangol bárkit? Íme, a válasz:

Fogadj inkább örök hűséget magadnak! – Megnéztük a Rosa esküvője című filmet

WMN
-
 Tegnap 17:00Film

Az önszeretet nem egyenlő a narcizmussal – épp ellenkezőleg. A narcisztikus ember valójában nem szereti saját magát. Aki önmagát szereti, az tud csak igazán szeretni mást is – erről szól egy új spanyol film, ami nagyon fontos női tapasztalatokat tartogat.

Ne azért hallgasd végig, mert úgy illik! – Egy fiatal zenetörténész 5 tippje, hogyan kezdd el a barátkozást a klasszikus z…

WMN
-
 Tegnap 16:00Kultúra

Barátkozz a komolyzenével! Egy szakértő segítségével hoztunk öt remek tippet arra, hogyan érdemes ráhangolódni erre a műfajra.

Pandémiakiállítás: 17 képben az elmúlt egy évünk

WMN
-
 Tegnap 12:00Könyv

„Ha úgy gondolod, hogy a művészek feleslegesek, próbáld meg elütni az időt a karanténban zenék, könyvek, versek, filmek, festmények és játékok nélkül.” (Stephen King)

„A hozzám hasonlók nem nulláról indulnak egy ismerkedés során, hanem mínusz húszról” – Párkeresés, fogyatékkal

A pártalálás senkinek nem egyszerű, a világjárvány pedig finoman szólva sem segített a helyzeten. De akkor mit szóljon az, akinek tonnányi előítéleten, időnkénti lenézésen, és nem akadálymentesített tömegközlekedésen kell keresztülvágnia magát az első randiig? A nehézségekről, kihívásokról, lehetőségekről, tévinformációkról és egy frissen indult…

Hrutka János: Gulácsi Péter bejegyzésével fittyet hányt a szurkolói közeg elvárásaira – Vélemény

Gulácsi mert és tudott is autonóm lenni, miközben tudta, lesznek következményei a véleményének. Hrutka János volt válogatott labdarúgó vendégcikke.

„A Vatikánban található a világ egyik legnépesebb homoszexuális közössége” – Elolvastuk A Vatikán kínos titkai című k…

WMN
-
 21.02.25 19:00Könyv

„mivel a papságban család híján nem válik el egymástól a magánélet és a közélet, hiszen mindenki közösségben él, minden kitudódik, minden összekeveredik. Ezért a pletykák, a szóbeszédek és a rágalmak rendszerré formálódnak.” Egy nem mindennapi könyv és annak hatásai.

Feldmár András: Az anyai szeretetlenség az ember egész életére kihat – Bátorságlabor Hesnával

WMN
-
 21.02.25 18:00Életmód

Feldmár András szerint nincs félelem nélküli élet, azonban nem mindegy, megengedjük-e a félelemnek, hogy részt vegyen a döntéseinkben – ez megszívlelendő üzenet lehet a mostani, válságos időszakban is. A Kanadában élő, világhírű magyar pszichológus a Bátorságlabor Hesnával podcastsorozat legújabb adásában egyebek mellett bátran…

No de melyikük Starsky, és ki az a Hutch? – Híres párosok, akiknek örökre összeolvadt a nevük

WMN
-
 21.02.25 17:00Életmód

Öt páros, akiknek a neve mulatságosan összeforrt. Te tudod, melyik fél melyik?

A világ, amelyben egy éve mindenki kicsit tengeralattjáró-kapitány lett – A WMN nemzetközi Covid-körképe

WMN
-
 21.02.25 16:00Életmód

Hogyan hatott az emberekre a járvány éve külföldön? Elkezdték-e oltani az embereket? Milyen korlátozások vannak már-még érvényben? Hogy viselik az emberek a lelki megpróbáltatásokat? Íme, házi közvélemény-kutatásunk összegzése:

„Ez biztosan főzelék? Nem tűnik annak” – 3 vagy 6 tél végi zöldséges recept

WMN
-
 21.02.25 12:00Recept

Flóra főzelékei a következő napokra: a multifunkciós 4 az 1-ben, a villámgyors és a nem főzelékszerű. Melyiket próbáljátok ki?

„Ha még egyszer le kell ide ülnöm… végem” – Egy év Zoom-tanításának tapasztalatai

Nem tehetünk mást a jelen körülmények között, mindannyian a képernyőnk fogságába kerültünk, akár akarjuk, akár nem, muszáj leülni elé, hogy a négyzetrácsos ablakokban lévő kis fejekkel beszélgessünk. Ez tanárként még inkább megterhelő, egymást váltják a hullámhegyek, hullámvölgyek és az egyre gyakoribb mélypontok.

Így lett Magyarországból kommunista ország – A kommunizmus áldozatainak emléknapjára

Az elhurcolt és bebörtönzött kisgazda politikus, Kovács Béla emlékére nevezték ki ezt a napot a kommunizmus áldozatainak emléknapjává – rá, és a magyar történelem egyik sötét korszakára emlékezünk ma.