Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 80 hír

Klimax - Mivel jár az ösztrogénszint csökkenése?

WebBeteg
-
  Tegnap 04:03 Egészség

A menopauza előtti években az a kifinomult szabályzó rendszer, amely mindaddig fenntartotta a menstruációs ciklusokat, a középidős tüszőérést és a termékenyíthető petesejt kialakulását, akadozni kezd. Ennek oka, hogy az öregedő petefészkek serkentőhormon-érzékenysége romlik, így a vérzések pontatlanabbá válnak, vagy néha felerősödnek, és…

A csontritkulás folyamata és hazai gyakorisága

WebBeteg
-
  20.05.29 22:05 Egészség

Magyarországon 50 éves kor fölött mintegy 600 ezer nőt és 300 ezer férfit érint a csontritkulás, de ennél jelentősen több a D-vitamin-hiányban szenvedők száma. Miről árulkodnak a statisztikai adatok?

A szemölcs eltávolítása, kezelése

WebBeteg
-
  20.05.29 20:35 Egészség

A szemölcs kezelése elsősorban bőrgyógyászati feladat. A drogériákban kapható szemölcsirtó készítmények csak ideiglenesen csökkentik a szemölcs méretét, a végleges megoldást a szemölcs eltávolítása jelenti.

Benőtt a körmöm, mit tegyek? - Az orvos válaszol

WebBeteg
-
  20.05.29 18:35 Egészség

Már három éve benőtt körömmel küszködöm. Eddig otthon vágtam ki, de elkezdett nőni a vadhús is és az egész lábujjam be van gyulladva. Mit tegyek? Hová forduljak? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Nekrotizáló fasciitis (lágyszövetfertőzés)

WebBeteg
-
  20.05.29 17:03 Egészség

A nekrotizáló fasciitis a lágyrészek súlyos, fertőzéses eredetű, szövetelhalással járó gyulladása, melynek során érintett a bőr, a bőr alatti szövetek és az izomszövet is.

Asperger-szindróma tesztje - A pszichiáter válaszol

WebBeteg
-
  20.05.29 16:05 Egészség

Van-e az Asperger-szindrómára valamilyen elfogadott teszt? Hol találhatnék ilyet? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Az otthon veszélyei: azbeszt

WebBeteg
-
  20.05.29 13:03 Egészség

Hosszú évtizedeken keresztül rendkívül népszerű építőanyag volt, ma már átok. Nem csupán az iparban, hanem közvetlen környezetünkben, a lakó- és középületekben is jelen van a mai napig a tüdőrák kialakulásának egyik fő okozója, az azbeszt. Mit kell tudni az azbesztről, hogyan szabaduljunk meg tőle?

Koffeinmentes kávé - Ártalmas-e az egészségre?

WebBeteg
-
  20.05.29 11:03 Egészség

A koffeinmentes kávé ízében és megjelenésében is nagyon hasonlít a hagyományos kávéra, ám csak minimális koffeint tartalmaz. Nem ez az egyetlen különbség azonban a hagyományos és a koffeinmentes kávé között.

Precíziós onkológia a tüdőrák kezelésében

WebBeteg
-
  20.05.29 09:36 Egészség

Az onkológia területén az elmúlt évtizedben megjelent új diagnosztikus és kezelési lehetőségek hatására a daganatok kezelésében szemléletváltás következett be: elkezdődött a személyre szabott daganatterápia kora, melyet precíziós onkológiának is nevezünk.

3841 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

Újabb 25 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3841 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 krónikus beteg.

Szépségápolási tanácsok tavaszra

WebBeteg
-
  20.05.29 05:06 Egészség

Odafigyeléssel és gondoskodással tavasszal is mindenkinek szép és egészséges lehet az arcbőre.

Hasznos tanácsok COPD, asztma és alvási apnoe ellen

WebBeteg
-
  20.05.29 03:06 Egészség

A légzőszervi betegségek kialakulásában egyrészt a környezeti tényezőknek, másrészt a szervezet érzékenységének, a családi hajlamnak van kiemelkedő szerepe. Mit tegyünk egészségünk megőrzésének és a betegségek leküzdésének érdekében?

A mióma kialakulásának hajlamosító tényezői

WebBeteg
-
  20.05.28 22:03 Egészség

A mióma a statisztikák szerint minden negyedik nőt érintő elváltozás. Vajon mi minden állhat a kialakulásának hátterében? Mik hajlamosíthatnak a mióma megjelenésére?

A pajzsmirigy betegségei és az elhízás - Van összefüggés?

WebBeteg
-
  20.05.28 20:36 Egészség

Vitatott téma a szakértők közt, hogy az elhízás növeli-e a pajzsmirigybetegségek rizikóját, vagy a pajzsmirigy betegségeinek egyik tünete lehet-e a gyarapodó súly. Dr. Görömbey Zoltán endokrinológus a gyanú esetén szükséges kivizsgálás jelentőségére hívta fel a figyelmet.

Reflux - Amit Ön is megtehet

WebBeteg
-
  20.05.28 18:35 Egészség

Mivel a refluxbetegség pontos kiváltó oka nem ismert, megelőzni nem tudjuk, de életmódunk változtatásával és a megfelelő terápiával a reflux súlyosságát, a panaszok kiújulásának gyakoriságát is csökkenteni tudjuk.