Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 57 hír

A daganatos betegségek és a pszichológia

WebBeteg
-
  Ma 03:06 Egészség

A daganatos betegség nemcsak fizikailag, de lelkileg is megterhelő a betegnek. Ezért a megfelelő, személyre szabott kezelésen kívül fontos a betegség feldolgozása, ami történhet egyénileg, de kis csoportokban is - olvasható a rakgyogyitas.hu weboldalon.

Mit jelent, ha valakinek sportszíve van?

WebBeteg
-
  Tegnap 20:35 Egészség

A rendszeres mozgás növeli az állóképességet, segít fiatalságunk megőrzésében és számos súlyos egészségügyi probléma kialakulását megelőzi. Aki sportol, egészséges, vélhetjük mindezek alapján. Miért van szükség mégis a hobbi- és élsportolók rendszeres szűrésére?

Sclerosis multiplex - Az EDSS skála (Kurtzke-féle skála)

WebBeteg
-
  Tegnap 18:35 Egészség

A sclerosis multiplexben (szklerózis multiplex), azaz SM-ben szenvedő betegeknél a rokkantság és a klinikai progresszió mértékét az EDSS (angolul Explanded Disability Status Scale) pontszámmal, illetve annak változásával mérik.

A tetvesség

WebBeteg
-
  Tegnap 17:03 Egészség

A fejbőr nagyon erősen viszket, a nyak gyakran bepirosodik... Ez a tetvesség jele lehet. Szűrés kapcsán előfordulhat, hogy csak serkék találhatók, kifejlett rovar nem.

Discopathia és polydiscopathia

WebBeteg
-
  Tegnap 13:03 Egészség

Mi az a discopathia és mit jelent a polydiscopathia? Milyen tünetekkel járnak ezek az állapotok és hogyan kezelhetők?

Védekezzen a hideg időjárás veszélyei ellen!

WebBeteg
-
  Tegnap 05:06 Egészség

Az extrém hideg minden élőlényre nézve veszélyes, az egészséges felnőtt szervezetet is megviselheti.

Álomkór - Milyen betegség?

WebBeteg
-
  Tegnap 03:06 Egészség

Az álomkór nevű betegség legfőképpen Afrikára jellemző, Európában igazából csak behurcolt esetekkel találkozhatunk. A betegséget a Trypanosoma brucei nevű protozoon (állati egysejtű) okozza, ami a cecelégy csípése által tud bejutni az emberi vagy állati (pl. szarvasmarha) szervezetbe.

Ezek lehetnek a remegés okai

WebBeteg
-
  20.01.23 20:35 Egészség

A remegés oka ártalmatlan is lehet, de a legkülönbözőbb betegségek kísérő tüneteként is felléphet.

A Parkinson-kóros beteg ideális táplálkozása

Minden egyén számára fontos a jól összeállított, egészséges étrend, de ez különösen fontossá válik Parkinson-kóros betegek esetében. Ez a leírás abban segítheti Önt, hogyan állítson össze egy egészséges, kiegyensúlyozott étrendet, és hogyan küzdjön meg azokkal a táplálkozási problémákkal, amelyek Parkinson-kórban állnak fenn.

A hatékony szoptatás feltételei

WebBeteg
-
  20.01.23 17:03 Egészség

A szoptató édesanyák egyik leggyakoribb félelme, hogy nem képesek a csecsemőjük számára elegendő anyatejet termelni. Annak eldöntésére, hogy a szopott mennyiség megfelelő-e, a mérleg csak részben ad támpontot.

Diagnózis: Alzheimer-kór

WebBeteg
-
  20.01.23 16:05 Egészség

Az Alzheimer-kór még mindig kevéssé ismert betegségnek számít, a diagnózis felállítását általában más, hasonló tüneteket okozó betegségek kizárásával kezdik.

Egyénre szabott térdprotézis okos eszközök segítségével

WebBeteg
-
  20.01.23 16:05 Egészség

A svájci Symbios cég olyan szoftvert fejlesztett ki, amivel az eddiginél is jobban optimalizálhatóak a térdprotézisműtétek. Az okos eszközökkel támogatott tervező folyamat és műtét során - az egyéni adottságokat figyelembe véve - javítható a protézissel élők elégedettsége, csökkenthető a gyógyulás időszaka.

A felfázás hideg időben is elkerülhető

WebBeteg
-
  20.01.23 14:35 Egészség

A hideg hónapokban a leggyakoribb panaszok egyike a felfázásból adódó gyakori vizelési inger, alhasi fájdalommal. Főleg a nőknél gyakori probléma, de a férfiakat sem kíméli, ha nem figyelnek oda egészségük megóvására.

Az elhízás alattomos folyamat, de létezik kiút a fogságából

WebBeteg
-
  20.01.23 13:03 Egészség

Olyan fogyasztói társadalomban élünk, ahol az evés, a túlfogyasztás, a mértéktelen és egészségtelen étkezés a jólét, a bőség és a kevésbé tudatos életmód jellemzője is lehet. A másik véglet a szegénység, a rosszabb minőségű, de hizlaló, az értéktelen kalóriákban gazdag ételek fogyasztása, ami szintén súlygyarapodáshoz vezethet.

Parkinson-kór és szegedi bravúr

Új mélyagyi stimulációs eszközt ültettek be egy előrehaladott Parkinson-kórban szenvedő betegnek a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE), a Kelet-Közép-Európában elsőként alkalmazott eljárás az agyi elektromos aktivitás valósidejű detektálására és rögzítésére is alkalmas.