Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 29 hír

Ingyenes MR- és CT-vizsgálatokon vehetnek részt az V. kerületi állandó lakosok

A legkorszerűbb MR- és CT-berendezéseket szerzi be az V. kerület, a belvárosiak évente egy-egy alkalommal ingyenesen részesülhetnek a diagnosztikai eljárásban - döntött az önkormányzat képviselő-testülete.

A késői vacsora és a reggeli kihagyása rontja a szívroham utáni felépülés esélyét

Vital
-
  Tegnap 12:15 EgészségSzívroham

A késői vacsora és a reggeli kihagyása négy-ötszörösére növeli a halál, egy újabb szívroham vagy az angina pectorisnak nevezett mellkasi fájdalom esélyét a szívinfarktuson átesett embereknél a kórház elhagyását követő 30 napban - állapították meg a szakemberek a European Journal of Preventive Cardiology című folyóiratban.

Kicsi a kanyarójárvány esélye Magyarországon

Vital
-
  Tegnap 11:45 Egészség

A magas átoltottság miatt kicsi a kanyarójárvány esélye Magyarországon, de javasolt a védőoltás, ha valaki járvány sújtotta területre utazik.

Így úszhatja meg az ünnepi ivászatot!

Vital
-
  Tegnap 10:45 Egészség

A közelgő ünnepi időszak több tízmillió embernek jelenthet problémát világszerte, hiszen a túlzott alkoholfogyasztásra hajlamosak szeszbevitele ilyenkor gyarapodhat – figyelmeztet a szakértő.

Meglepő tények a szexről

Vital
-
  Tegnap 10:15 Egészség

Azt hihetnénk, hogy a szexről már mindent tudunk, hiszen hosszú évezredek óta elengedhetetlen és meghatározó része életünknek. Ám a tudósok még mindig meg tudnak lepni mindenkit, aki azt hiszi, nincs már mit tanulnunk a szexualitásról.

Állatimádók lelke: ez okoz örömet

Vital
-
  Tegnap 09:37 Egészség

Még sosem láttunk olyan pólóparádét, mint az Állati Jó oldalain. Ami különösen szuper: a gyermekméretektől a megdöbbentően nagy méretig lehet kapni.  Melyik csemete ne lenne lenyűgözve, ha apa egy ilyennel állítana haza? Melyik felnőtt ne feszítene büszkén egy olyan pólóban, ami biztosan nem sétál szembe vele az utcán?

Beigazolódott, hogy kanyaróval fertőződött a betegszállító Szombathelyen

Vital
-
  19.04.18 13:15 EgészségVasSzombathely

Beigazolódott, hogy kanyaróval fertőződött meg az a betegszállító, aki korábban egy valószínűleg Kazahsztánban megbetegedett.

Epebajok: az epehólyag-gyulladás

Vital
-
  19.04.18 11:45 Egészség

Epehólyag-gyulladás kövek hiányában is kialakulhat, amit leggyakrabban bakteriális fertőzés vált ki. A betegség klinikai tünetei és szövődményei azonban megegyeznek a köves epehólyag-gyulladáséval.

Módosított HIV-vírussal gyógyították meg veleszületett immundefektust amerikai kutatók

Vital
-
  19.04.18 11:40 EgészségUSAVírus

Amerikai kutatók az immunrendszer egyik legnagyobb ellenségét, a HIV-vírust használtak fel abban a génterápiában, amellyel nyolc kisgyermeket meggyógyítottak a veleszületett súlyos kombinált immundefektusból (SCID).

Okos tippek korpásodás ellen

Vital
-
  19.04.18 11:17 Egészség

Hiába a számtalan, korpásodás elleni sampon és egyéb termék, a fejbőr kellemetlen hámlását és a vele járó viszketést sokszor nehéz megszüntetni. Íme néhány tanács, ami segíthet!

A húsvét ételeiről

Vital
-
  19.04.18 11:14 Egészség

A húsvét hagyományos ünnepi ételeinek fogyasztása mellett is könnyen betarthatjuk a mértékletes, változatos táplálkozás szabályait: csak némi odafigyelés szükségeltetik.

Cukormentes húsvét - Tavaszi pohárdesszert

Vital
-
  19.04.17 12:45 EgészségHúsvét

Egy mennyei édesség húsvétra, cukor nélkül, Iklódi Dórától.

Te ki vagy és mit teszel a rák ellen? - Fókuszban a cselekvés

Vital
-
  19.04.17 11:25 Egészség

Magyarországon immár huszonhatodik éve tartják minden év áprilisában a Nemzeti Rákellenes Napot. A Magyar Rákellenes Liga ez évben a cselekvésre, az öngondoskodás fontosságára kívánja felhívni a figyelmet. Az egészségéért ugyanis mindenki maga tehet a legtöbbet. Az idei kampány is e szlogen jegyében valósul meg: „Te ki vagy és mit…

Az eddig védettnek hitt hegyvidéki területekre is eljutnak a szálló műanyagrészecskék

A műanyagszennyezéstől eddig védettnek hitt, lakatlan hegyvidéki területekre is eljutnak a szél és csapadék által szállított mikro műanyagok - állapította meg egy skót és francia szakemberekből álló kutatócsoport, amely a Pireneusok egy több mint 1500 méter magasan lévő meteorológiai állomásánál végzett vizsgálatokat.

Tavaly hat százalékkal nőtt a mérgezések száma

Tavaly 23 584 mérgezéses esetet jelentettek az ellátásában részt vevő orvosok, egészségügyi intézmények, ami hat százalékkal több mint az azt megelőző évben - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).