Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 20 hír

Az emberi sejtek alkotta

Vital
-
  Ma 16:30 EgészségSvájc

Az emberi sejtek alkotta "miniagy" fejlődik a leglassabban az emberszabásúak közül - állapították meg svájci kutatók. A miniagyak sejtek miniatűr gyűjteményei, melyek segítségével a tudósok az agy fejlődését tanulmányozzák.

Szappanos hajmosás: a haj életre kel

Vital
-
  Ma 14:22 Egészség

Egyre többen térnek át természetes alapanyagú, natúr kozmetikumokra, sőt a kézműves szappanok is divatba jöttek, ezzel együtt pedig a szappanos hajmosás. Mit kell tudni a szappanos hajmosásról? Hogyan találjuk meg az ideális szappant?

Szeretteink ápolása otthon - profi tanácsok és útmutató

Vital
-
  19.10.17 13:30 Egészség

Ha a krónikus beteg tartósan fekvésre kényszerül és segítségre szorul,ehhez sokféle szervezés és segítség mellett célszerűen, a beteg igényeinek megfelelően kialakított betegszobára, az otthonápolást megkönnyítő felszerelésekre is szükség van. Összegyűjtöttük a legfontosabb segédeszközöket.

Fogyókúrás gyógynövények - így kell meginni őket

Vital
-
  19.10.17 12:14 Egészség

A legtöbb ember a hasára hízik és gyakran egy sikeres fogyókúrát követően sem tűnnek el a hasi zsírpárnák, úszógumik. Van itt valami, ami égeti a zsírt és laposítja a hasat!

Visszajöhet az ősz haj eredeti színe?

Vital
-
  19.10.16 11:15 Egészség

Bizony, vissza! Mégpedig elég rövid idő alatt, elég hozzá 14-28 nap. Szinte hihetetlen, pedig ez a francia termék klinikai körülmények között is megállta a helyét.

Idősek szégyene - ok a visszahúzódásra

Vital
-
  19.10.16 09:15 Egészség

Az inkontinencia (akaratlan vizeletvesztés) jelensége az életkor előrehaladtával súlyosbodik. Ennek elfogadása, megfelelő kezelése nehézséget okoz. Ismerjük meg a megfelelő eszközöket!

Mit együnk, hogy jobban lássunk?

Vital
-
  19.10.16 08:09 Egészség

A látás károsodása közvetlenül ugyan nem veszélyezteti az életet, mégis komoly korlátozást jelenthet a függetlenségre, a mobilitásra, a teljesítőképességre, az élet minőségére nézve. A helyes táplálkozás révén sokat tehetünk látásunk épségének megőrzéséért.

Munkanélküliség és halálozás - egy kutatás eredményei

A munkanélküliség megduplázza az elhalálozás kockázatát, és az alacsony fizetés is súlyos veszélyeztető tényező - mutatták ki egy németországi kutatásban.

A rézhiány tünetmentesen jelentkezik, de komoly bajok forrása lehet

Vital
-
  19.10.15 11:30 Egészség

Furcsa dolog a rézhiány. A gondot az jelenti az esetében, hogy különösen jellemző tünetei nincsenek, így felismerése is kifejezetten nehéz. Hogy hogyan lehet mégis kiszúrni? “Gondolni kell a rézhiány lehetőségére” - mondják a szakemberek. A pótlása kiemelten fontos, főleg a kismamák számára, hiszen ilyenkor a rézigény is megnő.

Az öngyilkosság, mint globális népegészségügyi probléma

Vital
-
  19.10.14 15:15 Egészség

Közel 800.000 ember veszti életét öngyilkosság következtében minden évben, ami 40 másodpercenként 1 embert jelent. Az öngyilkosság globális jelenség, mely...

A gyaloglás tempója és a szervezet fiatalsága közti összefüggés

A gyaloglás leggyorsabb, de még nem futó tempója ugyanis jó jelzője a szervezet és az agy öregedésének egy új amerikai kutatás szerint.

Lekörözi a fokhagyma az antibiotikumokat

Vital
-
  19.10.14 12:15 Egészség

Egy jó kis grillezésről nem kell ugyan lemondanunk, de a rendszeres étkezéseknél jó, ha tisztában vagyunk a megfelelő konyhatechnikai eljárásokkal. Milyen rákkeltő anyagokkal kell számolnunk az étkezések során?

A cukor korunk legveszélyesebb drogja?

Vital
-
  19.10.14 11:30 Egészség

Az embereket le kellene beszélni a cukor fogyasztásáról, mert valóságos kábítószerként hat a szervezetre – mondta Paul van der Velpen, az amszterdami közegészségügyi hivatal vezetője.

Olcsón is lehet egészségesen enni

Vital
-
  19.10.14 10:45 EgészségUSAGabona

Akit érdekel szívének egészsége, az több fehér húst, halat, teljes kiőrlésű gabonát, zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt, ez viszont jóval többe kerülhet, mint az egészségtelen koszt. Amerikai kutatók szerint olcsón is lehet egészségesen enni.

Visszajöhet az ősz haj eredeti színe? - Itt tart a tudomány

Vital
-
  19.10.14 09:11 Egészség

Bizony, vissza! Mégpedig elég rövid idő alatt, elég hozzá 14-28 nap. Szinte hihetetlen, pedig ez a francia termék klinikai körülmények között is megállta a helyét.