Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 36 hír

Mennyi alkoholt fogyasztanak a fiatalkorúak Magyarországon?

Elindult pénteken a Szétcsúszva program, a Momentán Társulat által indított kezdeményezés célja a fiatalkori alkoholfogyasztás visszaszorítása interaktív színházi edukációs előadások segítségével.

Így ér kincset a reggeli testnek, léleknek

Az eseményben szegény január alkalmat ad rá, hogy átgondoljuk szokásainkat, és egészségünk érdekében friss szabályokat vezessünk be étkezésünkben, életmódunkban. Kezdjük rögtön azzal, hogy rászokunk a reggelizésre!

Nincs magyar érintettje a koronavírusnak

Nincs magyar érintettje a koronavírusnak - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

A hosszú élet toszkán titka

Vital
-
  Tegnap 10:40 Egészség

Majdnem duplájára ugrott a nyolcvanöt év felettiek száma az elmúlt években az olaszországi Toscanában. A helyiek szerint a hosszú élet titka az olajfák kapálásában rejlik.

A vasanyagcsere zavara, a hemokromatózis

Vital
-
  Tegnap 10:05 Egészség

Van néhány mikroelem, amely ugyan csak nagyon kis mennyiségben van jelen az emberi szervezetben, mégis nélkülözhetetlen. Ilyen például a vas, amely részt vesz a sokféle kémiai reakciót befolyásoló enzimek képzésében, a vér hemoglobinjának felépítésében, így az oxigénszállításban is. Hiánya súlyos betegségekhez vezethet, de gondot…

A hasi zsírpárnák csökkentése – nem csak nőknek!

Vital
-
  Tegnap 09:35 Egészség

Az izmos test mindig divat, de ha nem is leszünk izompacsirták, mozogni mindenképpen hasznos. Különösen a derékbőséget kell ideálisra formáznunk, például hastánccal vagy hátrafelé futással...

Hogyan terjed a koronavírus?

Vital
-
  20.01.23 13:07 KülföldKínaKoronavírus

Valószínűleg egyenlőre nehezen terjed emberről emberre a Kínában megjelent új típusú koronavírus - mondta Szlávik János infektológus.

Az egész világ szeme Kínán és a koronavíruson van

Vital
-
  20.01.23 12:35 KülföldTüdőgyulladás

Az utóbbi egy napban 17-re emelkedett, vagyis majdnem megduplázódott Kínában a tüdőgyulladást okozó új koronavírusban elhunytak, valamint 470-re nőtt a fertőzöttek száma.

Támad az influenza - hogyan kerüljük el?

Vital
-
  20.01.23 11:08 EgészségFejérInfluenza

Egyre több a megbetegedés,jönnek a kórházi látogatási tilalmak.

Női hormon, szépség, csábítás - íme az összefüggések

Vital
-
  20.01.23 10:05 Egészség

A férfiak a termékeny nőkhöz vonzódnak, még ha ennek nincsenek is tudatában. Skót kutatók szerint azok a nők, akiknek ösztrogénszintje magasabb, vonzóbbak, mint a nemi hormonban szegényebb társaik.

Étkezési tanácsok Candida ellen

Vital
-
  20.01.23 09:28 Egészség

A Candida albicans nevű gomba kóros mértékű elszaporodása a szervezetben sajnos nem ritka. A hajlamosító tényezőkön túl a hibás táplálkozási szokások felelősek kialakulásáért. A helyes étrend kialakításával megelőzhetjük, sőt gyógyíthatjuk.

Aggasztja a gyerek félévi bizonyítványa? Így tud javítani rajta!

Közeleg január vége, ami a gimisek számára egyet jelent a félévi bizonyítvánnyal. Ilyenkor jellemző a pánikhangulat. Különösen igaz ez sokak mumusára, a matekra! A diákoknak már csak azért sincsen könnyű dolguk, mert itt nem elég átvenni a tananyagot, hogy behozzuk a lemaradást.

Terjed a koronavírus - tanácskozik a WHO

Vital
-
  20.01.22 12:10 KülföldUSAVírus

Washingtonban diagnosztizálták az első új típusú koronavírusos tüdőgyulladást.

Mennyi szén-dioxidot termel egy elektromos autó?

Egy elektromos autó átlagosan kilométerenként 70 grammnyi szén-dioxidot termel, csak nem közvetlenül, hanem az áramot előállító erőművön keresztül - mondta Hanula Barna, a Széchenyi István Egyetem dékánja.

A száraz bőr ápolása télen

Vital
-
  20.01.22 11:05 Egészség

A száraz bőrűek számára a hidegebb hónapok nagyobb megpróbáltatást jelentenek, mivel az ilyen típusú bőrt jobban megviseli a kinti hideg és benti, többnyire nagyon száraz levegő gyakori váltakozása.