Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 7 hír

Villanyszerelési munkákra is fordítható az otthonfelújítási támogatás

A Magyar Közlöny 259. számában megjelent a gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló 518/2020. (XI. 25.) Korm. rendelet. A rendelet külön említi az elektromos közműszolgáltatás bevezetését, illetve annak belső hálózatának kiépítését vagy cseréjét, a villanykapcsolók és dugaljak kialakítását és cseréjét valamint a…

Klímafűtéses otthonokat keresünk

VillanyLap
-
 20.11.24 10:15Cégvilág

Egy tanulmány elkészítéséhez kérjük az olvasóink segítségét, hogy olyan lakásokat találjunk, ahol gázkonvektor kiváltására klímafűtést szereltek fel, mert szeretnénk felmérni ezeknek a lakásoknak az energetikai jellemzőit.

Villámvédelemmel kapcsolatos tévhitek

VillanyLap
-
 20.11.24 10:15Cégvilág

A túlfeszültség-védelem témaköre egyfajta állatorvosi ló, amin jól tanulmányozható a biztonságtechnika összes olyan problémája, ami kétségbe vonja a védelmi intézkedések értelmét, indokoltságát, és ami akár összeesküvés-elméletek gyártásához is kellő alapot ad.

Megérkezett a kapcsolók új generációja

VillanyLap
-
 20.11.23 17:12Cégvilág

Vonzó dizájn, egyszerű szerelhetőség, okosotthon kompatibilitás – többek között ezek jellemzik az új Sedna Design és Sedna Elements kapcsolókat. A Schneider Electric új termékei lehetőséget nyújtanak a villanyszerelőknek arra, hogy az építkezőknek, lakásfelújítóknak olyan megoldást kínáljanak, amivel saját ízlésüknek megfelelően…

Megkapta az energiahivatal létesítési engedélyét a Paks II. atomerőmű

VillanyLap
-
 20.11.23 15:12Cégvilág

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére kiadta a Paks II. Atomerőműre vonatkozó létesítési engedélyt.

Őszre elérte az áramfogyasztás az egy évvel ezelőttit

VillanyLap
-
 20.11.23 13:12Cégvilág

A koronavírus-járvány első hulláma jelentős visszaesést okozott az áramfogyasztásban, de a nyár folyamán a villamosenergia-felhasználás csökkenése mérséklődött, a szeptemberi fogyasztás pedig szinte azonos volt a 2019-es adattal – közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) az MTI megkeresésére.

A Schneider Electric komplett megoldásai az MEKH rendelet kihívásaira

VillanyLap
-
 20.11.23 12:12Cégvilág

2020. január 16-án jelent meg a villamosenergia-almérők telepítésének szabályairól szóló 1/2020. (I. 16.) MEKH rendelet, amely tisztázza a korábbi, energetikai szakreferens igénybevételére köteles gazdálkodó szervezetek számára almérő rendszerek működtetését előíró törvény alkalmazásának pontos szabályait.