Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 479 hír

Több évre dönthetünk az egyházaknak szánt 1 százalékról

Ha az adófizető megjelöl egy egyházat, úgy a NAV minden évben továbbítja a polgár adójának egy százalékát a megnevezett egyháznak, akkor is, ha az érintett erről az adott évben nem rendelkezik – írta a Magyar Idők.

A kormánynak üzent a Magyar Iparszövetség

VG
-
  Ma 10:29 Gazdaság  Állás KKV

Az elmúlt évek gazdasági folyamatait pozitívan értékeli a Magyar Iparszövetség, ugyanakkor a közterhek és a bürokrácia további csökkentését várja – közölte Vadász György, a szervezet ügyvezető elnöke.

Csehország javított a Moody’s-nál

VG
-
  Ma 09:49 Gazdaság  Csehország Moody's

Pozitívra javította Csehország államadós-besorolásának kilátását és megerősítette a hosszú lejáratú cseh szuverén adósságkötelezettségek osztályzatát a Moody's – jelentette be a nemzetközi hitelminősítő pénteken éjjel.

Emelkedhetnek a fuvardíjak Budapesten

VG
-
  Ma 09:25 Gazdaság  Taxi

Drágább lehet Budapesten taxival utazni július elsejétől, ha a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai ülésére benyújtott előterjesztést megszavazzák a képviselők – adta hírül pénteken a budapest.hu online oldal.

A digitális átállás az egyedüli út a jövőbe

VG
-
  Ma 08:15 Gazdaság 

A magyarországi vállalatok a digitális átállás európai – majdnem – sereghajtói. Bár a folyamat számos nehézségbe ütközik, a felzárkózás a cégeknek és a gazdaság egészének is elemi érdeke.

28 éves korában meghalt Avicii

VG
-
  Tegnap 23:16 Belföld  Elhunyt Avicii

Meghalt 28 éves korában Ománban Avicii világhírű svéd DJ – közölte Diana Baron, a zenész szóvivője.

Az eredménytartalékba kerül az Appeninn profitja

VG
-
  Tegnap 22:12 Pénzügy  Részvény Osztalék

Az ingatlanbefektetéseket kezelő Appeninn Nyrt. pénteken megtartott közgyűlése jóváhagyta, hogy a társaság 131 millió forint adózott nyereségét az eredménytartalékba vezessék át. A társaság 2009-es alapítása óta egyszer fizetett osztalékot, 2017-ben részvényenként 7 forintot.

Infarktusos meccsen jutott az Euroliga döntőjébe a Sopron

VG
-
  Tegnap 21:58 Életmód  Zala Vízilabda

A házigazda Sopron Basket 68-65-re legyőzte a török Yakin Dogu Üniversitesit pénteken a női kosárlabda Euroliga négyes döntőjének második elődöntőjében. A magyar bajnok ellenfele a vasárnapi fináléban az orosz Jekatyerinburg lesz.

Három állami cégnél is problémákat talált az ÁSZ

A Magyar Kertészeti Szaporítóanyag NKft. gazdálkodása nem volt átlátható, az ExVÁ Robbanásbiztos Berendezések Vizsgáló Állomása Kft. és a Műcsarnok Közhasznú Nonprofit Kft. vagyongazdálkodása nem volt szabályszerű, így e cégeknél a vagyon megőrzése és védelme nem volt biztosított – közölte az Állami Számvevőszék (ÁSZ).

Beavatkozást igényel a természetvédelem

VG
-
  Tegnap 19:28 Gazdaság  Föld napja

A természetvédelem középpontjában eddig főként a védetté nyilvánítás állt, ám a jövőben az élőhelyek természetvédelmi kezelése és az ehhez szükséges infrastruktúra megteremtése lesz a legfontosabb feladat – mondta Rácz András, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) környezetügyért felelős helyettes államtitkára.

Egyszerre perelték be Oroszországot, Trumpékat és a WikiLeakset

VG
-
  Tegnap 18:58 Belföld  8 hír a témában

Az amerikai Demokrata Párt beperelte az orosz kormányt, Donald Trump elnökválasztási kampánycsapatát és a WikiLeaks kiszivárogtató portált azzal az indoklással, hogy a 2016-os elnökválasztás idején összejátszottak a választási folyamat megakasztása érdekében.

Nagyot csökkent a horvát államadósság

Horvátország 2,7 milliárd kuna (112 milliárd forint), azaz 0,8 százalékos GDP-arányos államháztartási többlettel zárta a tavalyi évet. Csökkent az államadósság is a GDP 78 százalékára, 2012 óta a legalacsonyabb szintre – közölte a horvát statisztikai hivatal (DZS) pénteken.