Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 31 hír

Kirándulástippek: Somló vára, amit Mátyás király adományozott Kinizsi Pálnak

A Bakony hegységének északi részén magányosan tör az égbolt felé egy hatalmas hegy, a Somló, aminek erdővel benőtt szakadékos peremén emelkedik a középkori várrom.

A költészet napján debütál a vasi Poem Project első anyaga

Vaskarika
-
 Ma 15:45Zene

Új zenei formáció a Poem Project, ami a modernebb hangszerelésű versmegzenésítésekre épít. Első anyaguk Janus Pannonius: Önmagáról című művére készült, aminek vasárnap, a Magyar Költészet Napján lesz a hivatalos debütálása.

Kirándulástiippek: a vadregényes magyarbüksi erdő

Túrázzunk egy nagyot a Nyugati Zöld turistaút és a Vasfüggöny Túraút útvonalán, Magyarbüks várhelyet és a temetőt is útba ejtve.

Akivel tízlövetű fegyvere végzett - Savanyú Jóska, a rettegett bakonyi betyár

A Vas megyei Izsákfán született - Savanyú Jóska törvényen kívüli fosztogatóhoz fűzött mondák Vas, Zala és Veszprém megyében máig is közismertek. A legendás betyár halálának 114. évfordulójára emlékezünk.

Hihetetlen összeget adtak egy képregényért

Vaskarika
-
 Ma 00:15Könyv

Becslések szerint napjainkra csak mintegy száz darab maradt fenn az első Superman-képregényből.

Szerdáig ingyenesen elérhető Szomjas György egyik kultfilmje - A filmrendezőt az EMMI saját halottjának tekinti

Az életének 81. évében elhunyt Szomjas György Kossuth-díjas filmrendezőt az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) saját halottjának tekinti – közölte a minisztérium pénteken az MTI-vel.

Festői kirándulás a Balaton körül - Válogatás Levy balatoni festményeiből

Vaskarika
-
 Tegnap 11:45Kultúra

Ezen a területen van talán a legtöbb különlegesség, mind természeti, mind mesterséges megközelítésben. Maga a Víz, ez a langyos, bársonyos, ízletes halakban gazdag medence, talán az egész világon egyedülálló, legalábbis én annak tartom!

Két zsebre való nevetés - Romhányi és Janikovszky klasszikusai POKET-en

Elmondhatjuk, hogy korra, nemre, könyvekhez való viszonyra való tekintet nélkül manapság mindenkire ráférne egy, de inkább dupla adag szívből jövő nevetés. A POKET Zsebkönyvek és a Móra Kiadó közös együttműködése folytatásaként tavasszal kísérletet tesz arra, hogy ezt az adag nevetést becsempéssze minden könyvbarát zsebébe.

Fonós programok a Budapesti Tavaszi Fesztivál kínálatában

Több remek koncertre és előadásra kerül sor a Fonó online kínálatában, amelyekkel a zeneház csatlakozott a Budapesti Tavaszi Fesztivál sorozatához.

Kaukázus koncert az Akusztik színpadán

Az év magyar slágerének előadója visszatért az Akusztik színpadára és hamisítatlan Kaukázus hangulattal szórakoztatja a Petőfi Rádió hallgatóságát április 11-én 22.00-től, és az M2 Petőfi TV nézőit április 12-én 22.10-től. A műsorban többek közt elhangzik A Dal 2021 nyertes produkciója is, az Egyetlen szó.

Szombathely 2030: helyiekkel a városért – Elfogadták a gazdaság- és városfejlesztési programot

Vaskarika
-
 21.04.08 13:00Kultúra

A "Szombathely 2030" program elfogadásáról és a társadalmasítási folyamat eredményeiről tartott online sajtótájékoztatót dr. Nemény András, Szombathely MJV polgármestere és Bokányi Adrienn tanácsnok. A tervezet elkészítésébe a lakosságot is bevonták.

Helyi művészek és sportolók is részt vesznek az AGORA költészetnapi líralavinájában (ápr. 11.)

Vaskarika
-
 21.04.08 12:00Zene

Nyáry Krisztián és Jocó bácsi mellett vasi kötődésű személyiségek vendégeskednek az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ közösségi oldalain. A művészek, tudósok és zenészek mellett sportolók is megvillantják lírai hangjukat április 11-én, a magyar költészet napján.

Festői kirándulás Tihanyban

Vaskarika
-
 21.04.08 07:15Kultúra

Festői kirándulás Tihanyban, Levy szavakban és képekben megfogalmazott élményeivel, és Kasza Béla, kortárs bajai költő verseivel.

A világ érdekes helyei - A Keresztek hegye Litvániában

Vaskarika
-
 21.04.07 15:00Életmód

Lerombolták, de másnapra újjáépült, ma zarándokhely, közel 100.000 kereszttel - A Keresztek hegye katolikus zarándokhely, egyben Litvánia kiemelkedő turisztikai látványossága, Šiauliait várostól kb. 12 kilométerre északra. A zarándokok és gyakran a látványosságot meglátogató turisták fohászaik megerősítésére vagy hálájuk jeléül a…

Rocklegendákkal kollaborál a Harley-Davidson: az Aerosmith együttessel dob piacra közösen egy limitált kollekciót

Vaskarika
-
 21.04.07 13:00Zene

Mi sül ki belőle, ha két amerikai legenda összejön és együtt, egy limitált ruházati kollekcióval rukkolnak elő? Motorok, szabadság, rockzene, lázadás - a Harley-Davidson az Aerosmith tagjaival dugta össze a fejét, hogy valami különlegeset, egyedit alkossanak, rajongóik legnagyobb örömére. A 2022. július 10-re halasztott budapesti koncertre még…