Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 46 hír

A húsvét gasztronómiája – praktikus receptekkel

Vaskarika
-
  Ma 12:30 Életmód

A húsvéthoz kapcsolódva nagyon sok népi hagyomány, vallási rítus alakult ki Jézus feltámadása óta. Rendhagyó módon nem vallási, hanem gasztronómiai szempontból közelítjük meg húsvétot.

Mit ünneplünk húsvétkor? - érdekességek locsolásról, tojásról és az ünnep eredetéről

Vaskarika
-
  Ma 12:30 Kultúra

Tudta-e a T. Olvasó, hogy a húsvétot a Hold aktuális állásából, a húsvétképlettel lehet kiszámolni, hogy kedden a lányoknak kell(ene) locsolniuk, hogy a feltámadás napján a napfelkeltét is többen megnézik, s hogy a húsvéti nyúl a termékenység szimbólumaként került be az ünnepi szertartásba?

József Attila versével üzen Jordán Tamás az ünnepre

József Attila: Istenem című versével kíván mindenkinek boldog, áldott húsvétot Jordán Tamás és a Weöres Sándor Színház!

Kirándulástippek: Szentmise a Szirti Madonna szigetén

Vaskarika
-
  Ma 07:15 Életmód

Délen járunk ismét, Montenegróban, a kotori öböl bejáratánál. Hajóval Kotor felé utazva két kicsi sziget közt kell elhaladnunk, szinte kiabál a kérdés: hogyan kerülnek ezek ide? Egyikük a Szirti Madonna szigete, legendák szereplője és mostani kirándulásunk színhelye.

30. Művészetek Völgye Fesztivál: még 100 nap és az eredeti terveink szerint indulhatna a fesztivál

Vaskarika
-
  Tegnap 19:44 Kultúra

Közleményt tett közé hivatalos oldalán a Művészetek Völgye szervezőcsapata. Szándékaik szerint lesz jubileumi Völgy július 17. és 26. között! Ismertetjük a muveszetekvolgye.hu közleményét.

Így várják a gólyákat - Fészektartókat telepítettek a gólyák védelmére

Vaskarika
-
  Tegnap 16:30 Életmód

A gólyákat az idén is a madarak védelmére kihelyezett fészektartókkal várja az E.ON. Korábban összesen 4343 ilyen eszközt telepítettek, idén tavaszra újabb 56 került fel az oszlopokra az energiacég szolgáltatási területein. Az Őrségi Nemzeti Parkban emellett 100 vörös vércse költőládát szereltek a nagyfeszültségű hálózat tartóoszlopaira. Minden…

Turisztikai korlátozások országszerte a hosszú hétvégén

A Balaton-parti városok önkormányzatai, a Velencei-tó, a Dunakanyar és a Tisza-tó települései is azt kérik, hogy a húsvéti hosszú hétvégén mindenki maradjon otthon.

A munka nem áll meg Szentgotthárdon! - A Pannon Kapu Kulturális Egyesület tervei a veszélyhelyzet idejére

Vaskarika
-
  Tegnap 07:25 Kultúra

Szentgotthárd kulturális életéért felelős Pannon Kapu Kulturális Egyesület folyamatosan azon munkálkodik, hogyan tudja a jelenlegi veszélyhelyzet időszakában is minél színesebbé tenni az emberek életét. Az egyesület immár 15 éve Szentgotthárd Város Önkormányzatával együtt látja el a város kulturális feladatait.

Tóth Dániel hangja csalta az erkélyre Szombathely lakóit

Vaskarika
-
  Tegnap 00:35 Kultúra

Április 8-án az AGORA által életre hívott #kultúrfutár Tóth Dániel énekest "hozta el" Szombathely öt lakótelepére! A Joskar-Olán és a Minerva lakóparkban kaptuk lencsevégre Danit, utóbbi helyszínen Máté Péter dalokkal (Most élsz, Azért vannak a jóbarátok) kedveskedett az erkélyeken megjelenőknek, akiket a városrész képviselője, Horváth Gábor is…

Leginkább belföldi nyaralásban gondolkodunk - A koronavírus-járvány utazási kedvre gyakorolt hatását vizsgálta a sárv…

Amint lecseng a koronavírus-járvány, a többség azonnal elkezd utazást foglalni. Azok pedig, akik így gondolkodnak, szinte kivétel nélkül a belföldi nyaralást választják. Ez derült ki a Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft. friss felmérésből, aminek a segítségével arra keresték a választ, hogy a koronavírus-járvány milyen hatással lesz a válsághelyzet

Oroszy Csaba képzőművész jótékonysági árverésre ajánlotta fel festményeit

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos védekezés támogatására ajánlott fel Oroszy Csaba, Szombathelyen élő képzőművész egy 8 darabos, nagy értékű festményekből álló sorozatot, melyet Szombathely MJV Önkormányzata árverésre bocsájt.

Ma este Tóth Dániel énekel Szombathely lakótelepi erkélyközönségének

Vaskarika
-
  20.04.08 16:26 Kultúra

Április 8-án az AGORA által életre hívott #kultúrfutár Tóth Dániel énekest "viszi el" Szombathely öt lakótelepére!

Kreatív betonépületek, amik közt két vasi is található

Vaskarika
-
  20.04.08 13:00 Kultúra

Innovatív magyarországi látszóbeton épületek közül válogattunk a közelmúltból és a szocializmus idejéből is. A kultura.hu írása.

Brightoni tájakra utaztat a Margaret Island új klipje, a Valahol

Vaskarika
-
  20.04.08 11:35 Zene

“Valahol ez így volt szép”, szól a zenekar új dala - az emlékekről, elengedésről és továbblépésről is szóló dal fontos emlékké avanzsált a pár hete a Balatonhoz visszavonult alkotócsapat számára. A Miki357, Mazzag Izabella, Takács Márk Ádám és Vincze Patrik által készített klipet még épp sikerült a járvány kirobbanása előtt, január folyamán…

Online lesz látható A falu rossza a Weöres Sándor Színház youtube-csatornáján

Vaskarika
-
  20.04.08 11:00 Színpad

A Weöres Sándor Színház következő online előadása, A falu rossza című Mohácsi János-rendezés április 9-én, csütörtökön 18 órától április 13. hétfő éjfélig lesz látható a színház youtube-csatornáján.