Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 31 hír

Amikor az ember tököt tesz makkra, és mégis nyerhet

Néha nevettem magamon, hogy az arcom elé kapom a kezem, keresve rajta valamit, és a pillanatnyi ijedtség után alig hittem el, hogy most úgy élvezhetem a napfényt és mindent, mint régen. Hogy mikor leszünk megint annyian, és ölelhetjük meg egymást aggodalom nélkül, már más kérdés...

Bloomsday 2021: Írország egy napra Szombathelyre költözött

Oké, Bloomer! - Az idén 27 éves Bloomsday június 16-án emlékezett James Joyce Ulysses című művére, ír kultúrát fecskendezve Szombathely kulturális ütőerébe. A Szombathelyi Bloom-díjat a Magyarországi James Joyce Társaság elnöke, Takács Ferenc kapta. Az idei Blumnap Székely Ákosra emlékezett, a hagyományos porcukros…

Orosz és lengyel romantika - Évadzáró előadás a Savaria Szimfonikus Zenekarral

Vaskarika
-
 Ma 00:15Zene

Június 18-án tartja évadzáró hangversenyét orosz és lengyel szerzők műveiből a Savaria Szimfonikus Zenekar, Cser Ádám vezényletével. Közreműködik Kelemen Gáspár hegedűn.

7. Nemzetközi Textilművészeti Triennálé a Szombathelyi Képtárban

Vaskarika
-
 Tegnap 12:45Kultúra

Június 18-án 15 órakor nyílik meg a Szombathelyi Képtárban a kortárs textilművészet jelenét bemutató nemzetközi seregszemle, a 7. Nemzetközi Textilművészeti Triennálé.

Jazz-hétvége a Broadway árkádja alatt (jún. 25-27.)

Vaskarika
-
 Tegnap 12:15Zene

A jazz szerelmeseit június utolsó hétvégéjén olyan zenei csemegék várják Szombathelyen, mint a Lamantin Jazz Fesztiválról jól ismert Márkus Tibor zenekara, az EQUINOX - kiegészülve a nagyszerű gitárossal, Juhász Gáborral -, vagy a 2020-as Veszprémi Utcazene Fesztivál első díjat nyert formációja, a Kellene Kis Kert zenekar.

Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál - Ismét megrendezik Magyarország egyik legjelentősebb gitáros eseményét

Vaskarika
-
 Tegnap 10:45Zene

Minden idei nehézség ellenére remek fellépőkkel és ingyenes koncertekkel várják a közönséget Balatonfüreden június 24. és 26. között. A fesztiválon olyan kiváló művészek koncertjeit élvezhetjük, mint Snétberger Ferenc, a Venti Chiavi Trió, vagy a jazzben és klasszikus gitárzenében egyaránt otthonosan mozgó Pusztai Antal gitárművész.

Levendula Szedd Magad! 2021 Tihanyban

Idén is megrendezik a Levendula Szedd magad! programot a Tihanyi-félszigeten június 18-tól. Jöjjön el Ön is, gyönyörködjön az illatos és látványos levendulamezőben, szedje tele a helyszínen vásárolt aratótáskát és vigye haza a virágokat és az élményt!

Gépiparis tanulók sikere az országos versenyen

Vaskarika
-
 21.06.15 13:00Kultúra

A Gépipari diákjai ebben a tanévben különösen szép eredményeket értek el az ÁSZÉV országos verseny döntőjében.

Véget ért a 3. Bondoró Fesztivál Kapolcson

Vaskarika
-
 21.06.15 12:00Kultúra

Csodás indítása volt ez a nyárnak, fesztiválozó nem is kívánhatna többet. A hétvége gyorsan eltelt, a zárófelvonulás végén a Bondoró-főnix is elhamvadt. A fesztiválélmények velünk maradnak a következő évre, hogy jövőre ugyanitt, ugyanekkor feléledhessen ismét a fesztivál főnixmadara.

Fiatal raptitánok dalához kapcsolódott a Hősök

Vaskarika
-
 21.06.15 07:15Kultúra

A Petőfi Rádió Talpra magyar című műsorában debütált a ValMar és a Hősök közös dala, a Megjöttek a magyarok. A lendületes foci Eb-induló valósággal lelátó-hangulatot teremtett a közmédia reggeli rádióműsorában.

Magyar táj magyar ecsettel - 19 megye, 19 tájkép

Vaskarika
-
 21.06.15 00:15Kultúra

Tájfestészetem először szűkebb pátriámban, Siófokon kezdődött, de az évek során fokozatosan terjeszkedett, felölelve kis hazánk szinte minden zegzugát. Eddigi, több mint 40 éves festészeti pályafutásom során szinte mindenhol jártam országunkban, nem csak festészeti célból, de valahogy mindig műtermemben végződet ezek a kirándulások.

Huszonöten kaptak elismerést a Pedagógusnap alkalmából

A 2021-es évben a pedagógusnapi kitüntetéseket ünnepélyes keretek között adta át a Városháza teraszán dr. Nemény András, Szombathely MJV polgármestere, dr. László Győző alpolgármester és Putz Attila, a Kulturális, Oktatási és Civil Bizottság elnöke.

Felrázta a Petőfi Rádió stúdióját az Irie Maffia élő minikoncertje

Vaskarika
-
 21.06.14 10:30Kultúra

Meglepetéssel készült hallgatóinak a Talpra magyar: 15. jubileumát ünneplő Irie Maffia 11 fős legénysége a labdarúgó-Európa-bajnokságra írt dalát, a Bajnokot mutatta be élőben az éteren keresztül.

Bondoró-hétvége Kapolcson

Vaskarika
-
 21.06.14 09:00Színpad

Képes összefoglalónkban a 3. Bondoró Fesztivál szombati és vasárnapi fellépőinek műsoraiból adunk áttekintést. Fellépett a MAO Creative Crew, La Compagnie Les Petits Délices, Écsi Gyöngyi, Harkels Puppetry, Papito, Dario Marodin, Sergő Sára Acoustic, Szarka Fedor Guido, Kajárpéci Vízirevű, Szösz és Diónyi színpad, Bélaműhely, valamint a…

Verbunk Napja: több mint 150 táncos ropta Kapuvár főterén

Vaskarika
-
 21.06.14 07:00Kultúra

A nyugat-magyarországi körverbunkokat Kapuvár főterén láthatták az érdeklődők, ahol a gencsiek rábaközi együttesekkel (Csorna, Kapuvár, Kóny, Szany, Szil, Vitnyéd) mutatták be táncos örökségüket. A közös kapuvári verbunkot - aminek dallamát a templom harangja is játszotta - több mint 150-en táncolták együtt.