Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 30 hír

A Dal 2019 - Both Miklós: valósághűbben a magyar könnyűzenéről

A Dal az elmúlt években sokat mozdult abba az irányba, hogy szélesebb látképpel, ezáltal valósághűbben mutassa be a magyar könnyűzenét - mondta Both Miklós, a zsűri tagja az MTI-nek. Az idei, immár nyolcadik dalválasztó show szombaton kezdődik az első válogatóval.

Bemutatták A magyar nyelv nagyszótárának VII. kötetét

1771 szócikkben 1753 önálló, illetve 568 alcímszó valamint 35 536 példamondat – idén mutatták be A magyar nyelv nagyszótára sorozat 7. tagját. A magyar nyelvtudomány eddigi legnagyobb szótári vállalkozása 240 év történelmi, társadalmi változásainak nyelvi lenyomatát mutatja be. A több mint húsz kötetesre tervezett mű elsődleges célja a…

The Cranberries: énekese halálának évfordulóján adott ki új dalt az együttes

Új dallal rukkolt elő egykori énekesnője, a tavaly elhunyt Dolores O'Riordan halálának évfordulóján a The Cranberries ír zenekar, amely áprilisban dobja piacra következő albumát, majd véglegesen feloszlik.

Feltehetőleg Gustav Klimt domborműve került elő Budapesten

Feltehetően egy eddig ismeretlen, Gustav Klimt által készített domborművet találtak Budapesten, az Ehrbar osztrák zongorakészítő magyarországi képviseletének dísztábláját a Magyar Belsőépítész Egyesület keddi közgyűlésén mutatták be.

Megfejtették Rembrandt festési technikájának titkát

Rembrandt van Rijn a vastagon felvitt festékes technikájával, „3D-s módszerrel” forradalmasította a festészetet. Egy nemzetközi kutatócsoport most, három évszázaddal később kiderítette, hogyan is érte el ezt a hatást a mester.

Beck Zoli: "a kimondás akarata nélküli kimondás lemeze" - Megjelent Egyedi Péter szerzői bemutatkozása

Vaskarika
-
  Tegnap 00:20 Kultúra

Eredetileg Egyedi egyszálgitáros hálószobaprojektje volt, mára nagyobb felállású, izgalmas zenei kaland lett - MMAMT, azaz Mindenkinek megvan a maga története néven adta ki első szólólemezét az Óriásból, a Rájátszásból, az Isten Háta Mögöttből, vagy az annabarbiból is ismert Egyedi Péter.

Mellbimbó nélküli nők és egy tumor... - Ez a két magyar rövidfilm is szerepel a Berlinalén

Buda Flóra Anna Entropia és Tóth Luca Lidérc úr című filmje is szerepelni fog a 2019-es Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinale) rövidfilmes programjában.

Testből testbe - A Müller Péter Sziámi AndFriends duplázik az A38-on

Testből testbe, avagy estből estbe... A Müller Péter Sziámi nevével fémjelzett baráti társaság február 16-i koncertjére villámgyorsan elfogytak a jegyek, ami nem is csoda, tekintve, hogy a zenekar ezen az estén a Sziámi pályafutásnak legsikeresebb lemezének dalait is előadja.

A Dal 2019 - Meghallgattuk a versenydalokat V. rész

Vaskarika
-
  19.01.15 10:00 Kultúra

A rám eső utolsó penzumot teljesítem, és őszintén szólva már kicsit büntetésnek érzem, pedig általában élvezni szoktam ezt a feladatot. Olvassátok, miért érzek így.

A Dal 2019 – Ők lépnek színpadra az első válogatóban

Tíz produkciót láthatnak a nézők január 19-én 19.30-tól A Dal 2019 első élő válogató adásában.

Aranyból épült ház - Finta Sándor könyvbemutatója a Püspöki Palotában

Vaskarika
-
  19.01.15 00:10 Könyv

Ismét gazdagodott Szombathely egy bensőséges hangvételű, emberi érzésekkel teli kötettel. Közel száz éve íródott a Szülőföld Könyvkiadó gondozásában megjelent, Finta Sándor 1909–1949 között írt műveiből bemutatásra kerülő könyv.

A Dal 2019 - Meghallgattuk a versenydalokat IV. rész

Vaskarika
-
  19.01.14 11:00 Kultúra

Az előhallgatások során a véleményezők korábban kerültek már olyan helyzetbe, hogy szinte elorozták egymás elől a jobbnál jobb dalokat – rendben, nem túl sokszor, de azért megesett, hogy versengtünk értük. Nos idén ez a probléma elkerült minket.

A vándorserleget a Petrovics Apartmanház, a showt egy kislány vitte el a XIX. Szélesy József Emléktornán

Vaskarika
-
  19.01.14 01:00 Életmód

Harmadszor nyert zsinórban a Petrovics Apartmanház a Szélesy József Emléktornán - ami eddig csak az FC Buntstiftnek sikerült -, így a vándorserleget is hazavihette. A bükiek a döntőben a Pityu FC-t győzték le magabiztosan, míg a dobogó legalsó fokára az Átrium Cafe - Black Jack állhatott.

Lombok között sétálhatunk a Jeli Arborétumban - A lombkoronasétányt májusban adják át

Vaskarika
-
  19.01.14 00:20 Életmód

A tervek szerint május közepétől vehetik majd birtokba a 10 méter magasan kanyargó, lombok közötti sétautat a látogatók a „Jeli Varázskertben”.

Merklin Tímea lett az Év Vasi Embere - Vas Megye és Szombathely Város Bálja 2019

Január 12-én - hagyományosan a Vízkereszt utáni első szombaton - a Vas Megyei Önkormányzat és Szombathely MJV Önkormányzata közös szervezésű báljával indult Vas megye báli szezonja. A bálon fellépett a LORIGO TSE, a sztárvendég Radics Gigi volt. A tombolából befolyt jótékonyságra fordított összeg meghaladta a 900 ezer forintot, az „Év…