Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 30 hír

Vinczeffy Adrienne életműdíjat kapott - Idén 42 díjazottnak ítélték oda a KÓTA díjait

Idén 12 kategóriában 42 díjazottnak ítélték oda a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége - KÓTA díjait, amelyeket online ünnepségen szimbolikusan adtak át.

A Bagossy Brothers Company tarolt idén - Átadták a Petőfi Zenei Díjakat

A hagyományos, nyári időpont helyett január 23-án, a Duna TV kétórás showműsorában adták át ötödik alkalommal a Petőfi Zenei Díjakat. A Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV névadóját, Petőfi Sándort formázó szobrokat 12 kategóriában kapták a hazai könnyűzene legjobbjai.

A királynő, aki csak a férjének volt hajlandó behódolni

Egyike volt a történelem leghosszabb ideig uralkodó fejedelmeinek, korszakot neveztek el róla, és a világtörténelem talán legnagyobb birodalma felett uralkodott. Viktória királynő Nagy-Britannia és Írország, az Egyesült Királyság királynője és India császárnője 120 éve hunyt el.

Salvador Dalí: furcsa pillanatokban bővelkedik a különc katalán zseni élete

Salvador Dalí a 20. század egyik legtitokzatosabb művésze, a szürrealizmus legismertebb képviselője harminckét éve hunyt el.

Tíz magyar alkotó, aki meghódította a világot

Vaskarika
-
 Tegnap 09:40Kultúra

Tegnap volt a magyar kultúra napja, de vajon mit mutattunk meg a világnak a magyar kulturális élet sokszínűségéből, a közép-európai alkotóművészet különleges kreatív értékeiből? Nem kérdés, nagyon is sokat. Összegyűjtöttünk tíz jeles XX. századi magyar művészt, akik a világ minden égtája felé elvitték a magyar kultúra jó hírét.

Negyedik alkalommal adták át a Boldog Batthyány László-díjat

Január 22-én adták át a körmendi Árpád-házi Szent Erzsébet plébániatemplomban a "Test és a lélek orvosa - Boldog Batthyány László-díjat", amit egy orvosnak és egy ápolónak adományoznak. Idén dr. Horváth Klára doktornő és Ráczné Varga Bernadett szakápoló részesült a díjban.

15 ezer gyereket vár idén a Vándortábor Program - Január 25-től lehet jelentkezni az idei táborokba

Idén már 33 útvonal, több mint 700 turnus és négy különböző típusú Vándortábor várja a felső tagozatos és a középiskolás fiatalokat, hogy felfedezzék Magyarország legszebb tájait. Az egyhetes nyári táborok június 16-ával indulnak.

Kultúranapi videók a Weöres Sándor Színházból és az AGORÁBÓL

A "Tíz éve az új épületben" című videóban Jordán Tamás köszönti a színházszerető közönséget, míg az AGORA "Egy perc a kultúráért" videójában szombathelyi és vasi kötődésű művészek, közéleti szereplők, ismert emberek fogalmazzák meg üzenetüket a Magyar Kultúra Napja alkalmából.

Őket díjazta Szombathely a Magyar Kultúra Napján

Vaskarika
-
 21.01.22 12:00Kultúra

Január 22-én, pénteken adták át a Magyar Kultúra Napja alkalmából Szombathely város kulturális kitüntetéseit a Városházán. "Kiemelkedő Kulturális Munkáért"-díjat kapott Horváthné Kupi Ildikó, Bögölyné Szakály Magdolna és Mayer Rudolf, míg „A kultúra támogatásáért” díjat Gerecs László vehette át. Az elismeréseket dr. Nemény András…

Kék rózsa és balladák – Karanténinterjú Bognár Stefániával

Vaskarika
-
 21.01.22 10:15Kultúra

Nemrégen látott napvilágot Bognár Stefánia Kék rózsa című verseskötete, melyben provanszál balladák találhatók. A járványra való tekintettel karanténinterjút készítettünk a költőnővel a munkásságáról, versekről, az Accordia Művelődési Körről.

Bartók, Borogyin és Dvořák a szimfonikusok idei első hangversenyén (videóval)

Vaskarika
-
 21.01.22 01:15Zene

Idei első hangversenyét a Magyar Kultúra Napja alkalmából, a Filharmónia Magyarországgal közös szervezésben tartotta a Savaria Szimfonikus Zenekar. A Szimfónia és Harmónia bérlet 4. előadásán a zenekart vezénylő, Bartók Béla-Pásztory Ditta-díjas Vajda Gergely az itthon és külföldön egyaránt elismert zongoraművésszel, Fejérvári…

"Visznek szárnyas bokák" - A 78 éve született Cseh Tamásra emlékezünk

Vaskarika
-
 21.01.22 00:15Kultúra

Dalaiban egy korszakról mesélt őszintén Cseh Tamás, és vált egy nemzedék hiteles képviselőjévé. 78 éve, 1943. január 22-én született a Kossuth-díjas énekes, legendás zeneszerző, előadóművész, az első magyar indián. Írásunkkal rá emlékezünk, dalait megidézve, képekkel.

"Zenekart és mozdonyt is vezetek, számomra mindkettő szenvedély" - Interjú Bókai Zoltánnal

Vaskarika
-
 21.01.21 17:30Zene

Légy jó mindhalálig, A padlás, Anconai szerelmesek, Abigél, Rudolf, Muzsika hangja, Elfújta a szél, János Vitéz, Csárdáskirálynő, Marica grófnő - mindössze néhány gyöngyszem a zeneirodalom legszebb előadásaiból, amelyek a Budapesti Operettszínházban és a Pécsi Nemzeti Színházban Bókai Zoltán vezényletével csendülnek fel.…

Régi magyar némafilmek zenei aláfestéséhez hirdet pályázatot a Művészetek Völgye és a Nemzeti Filmintézet

A zene tarthatja életben a némafilmeket - Némafilmhez filmzenét! címmel indít pályázatot az idén 30. jubileumát ünneplő Művészetek Völgye Fesztivál és a 120 éves magyar filmet ünneplő Nemzeti Filmintézet. A pályázatot 2020-ban hirdették meg először azzal a céllal, hogy régi magyar némafilmek új életre kelhessenek hazai zeneszerzők…

Februártól kezdődnek a Cziffra György-emlékév programjai

Vaskarika
-
 21.01.21 07:45Zene

2021-ben a hazai és nemzetközi zenei élet a 100 éve született Cziffra György zongoraművész előtt tiszteleg. Magyarország Kormánya a 2021. február és 2022. május közötti időszakot Cziffra György-Emlékévvé nyilvánította, az UNESCO pedig felvette a közösen ünnepelt évfordulók sorába. Mintegy 100 esemény valósul meg itthon és külföldön…