Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 27 hír

Botforgatók Best of-ja - 25. Mazsorett Gála Sárváron

Vaskarika
-
  Ma 00:35 Kultúra

25. gáláját tartotta december 7-én a Sárvár Városi Mazsorett Együttes a Tinódi Gimnázium tornacsarnokában. A negyed évszázad legjobb koreográfiáit felvonultató gálán fellépett az együttes valamennyi korosztálya és a vállalkozó kedvű volt mazsorettek. Közreműködött a Kanona Band.

Büki Advent 2019: fellobbant a második láng a koszorún

A büki Atriumban pompázó adventi koszorú második gyertyáját - ünnepi beszédét követően - Tóth Viktória, a Csodaország Óvoda, Bölcsőde és Közétkeztetést Ellátó Intézmény intézményvezetője gyújtotta meg. Az adventi műsorban fellépett a Csodaország Óvoda Katica csoportja, a Danica Horvát kórus, a Napvirág és a Keltike dalkör Pintér Anikó…

Törökországi levelek – Könyvbemutató az ŐrvidékHázban (dec. 9.)

Vaskarika
-
  Ma 00:15 Könyv

Különleges könyv bemutatására várják az érdeklődőket a szervezők az ŐrvidékHáz Irodalmi műhelyében december 9-én. A Szombathelyen 1794-ben kiadott Mikes Kelemen: Törökországi levelek reprint kiadása kerül bemutatásra.

Vándor Betlehem a Gencsapáti Hagyományőrzőkkel (videóval)

Vaskarika
-
  Tegnap 02:00 Életmód

A Gencsapáti Hagyományőrzők vásáros standok előtti betlehemes műsora bolydította fel a Szombathelyi Adventi Vásár megszokott hangulatát szombaton este.

Az Arénában ünnepel a húszéves Hiperkarma

Régi zenésztársakkal és meglepetés vendégekkel ünnepli 20. születésnapját a Hiperkarma. A népszerű alternatív zenekar 2020. február 7-én a Papp László Sportarénában ad koncertet.

Szombathelyi Advent 2019: fellobbant a második láng a koszorún

Szombaton este Szombathely MJV Polgármesteri Hivatalának adventi műsorát követően Jakab Bálint református lelkész adventi gondolatai szóltak a főtéri gyertyagyújtásra kilátogatókhoz. Szavai és a református felekezet műsora után Horváth Soma alpolgármester gyújtotta meg az adventi koszorú második gyertyáját.

Magyar virtus virgáccsal - A Savaria Szimfonikus Zenekar koncertje a Bartók Teremben

Vaskarika
-
  19.12.07 16:00 Zene

Mi a titka annak, hogy még Bécsből is Szombathelyre járnak hangversenyre a komolyzene kedvelői? Vélhetően egy ambiciózus karmester, egy világhírű szólista és egy zenekar, ami Bartók műveinek egyik legértőbb tolmácsolója. December 6-án a Szimfónia bérlet 4. előadásaként magyar zeneszerzők - Bartók Béla és Weiner Leó - műveit játszotta a…

Eastern Boundary Quartet koncert a Krúdy Klubban

Vaskarika
-
  19.12.07 00:20 Zene

Téli közép-európai turnéjának egyik állomásaként Szombathelyen is fellépett a hangulatos jazz-esték színhelyeként ismert Krúdy klubban az Eastern Boundary Quartet.

Ilyen volt a PresiDance TSE elmúlt három hónapja

Vaskarika
-
  19.12.06 18:00 Kultúra

Még csak három hónapja indult a szentgotthárdi táncosoknak a versenyszezon, de már számos versenyen értek el kiemelkedő eredményeket.

Nem apadtunk ki az élményekből Rozán Eszter könyvbemutatóján (videókkal)

Vaskarika
-
  19.12.06 00:40 Könyv

December 5-én mutatták be Rozán Eszter nyolcadik, a Szülőföld Kiadó gondozásában megjelent Mielőtt kiapad című könyvét a Berzsenyi Dániel Könyvtárban. Az est különleges csemegéket is tartogatott az érdeklődők számára: amellett, hogy megismerkedhettek a fordulatos, eseményekben gazdag történettel, a regény alapján készült minidráma is…

Akik már nem öregszenek meg - Első világháborús dokumentumfilm a mozikban

Vaskarika
-
  19.12.06 00:30 Film

Csütörtöktől játsszák a magyar mozik Peter Jackson dokumentumfilmjét. Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínházban láthatja a közönség, országszerte számos további helyszínen, köztük Szombathelyen, Szegeden, Pécsett, Miskolcon és Nyíregyházán is forgalmazza a Pannonia Entertainment.

Csendes vizeken - A Bagossy Brothers Company szimfonikus műsora a Sportházban

Vaskarika
-
  19.12.05 04:30 Kultúra

A magyar popzene egyik legfelkapottabb reprezentánsa, a Bagossy Brothers Company a szombathelyi AGORA-MSH-ba is elhozta a Csendes vizeken című szimfonikus műsorát. Közreműködött a Heuréka Pop Orchestra.

5 könyv, ami tökéletes ajándék lehet karácsonyra

Ajándékötletek a könyvmoly családtagoknak? Segítünk. A kultura.hu írása.

Hangos látás, színes hallás - Bartók Concertója a Savaria Szimfonikus Zenekarral

Vaskarika
-
  19.12.05 00:15 Zene

December 4-én egyórás interaktív előadásra invitálta a családokat a Savaria Szimfonikus Zenekar, hogy egy nyilvános próba jellegű hangversennyel közelebb hozza a komolyzenét a hallgatósághoz. Ezúttal Bartók Béla amerikai éveinek első darabját, a Concertót ismertette meg a közönséggel a házigazda-karmester, Madaras Gergely.

Paragváris tanárnő is a díjazottak között - Idén is nyolc tanár kapta meg a Rátz Tanár Úr Életműdíjat

Vaskarika
-
  19.12.04 14:30 Kultúra

Idén 19. alkalommal adták át a híres pedagógus, több világhírű magyar tudós tudományos karrierjét is elindító Rátz László tanár úrról elnevezett életműdíjakat. Az Ericsson Magyarország, a Graphisoft és a Richter Gedeon Nyrt. által alapított elismerés célja, hogy elismerje a természettudományos oktatás területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó…