Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 30 hír

Új dallal jelentkezik a megújult Góbé

Vaskarika
-
  Ma 11:00 Zene

A Góbé csavaros népi popzenéjével az elmúlt 13 év alatt már bejárta az egész Kárpát-medencét és fél Európát, ezreket táncoltatva meg zenéjükkel. A zenekar idén komoly változásokon ment át, ugyanis áprilisban két tagcserén is átestek, ám az új emberekkel új energiák is érkeztek a csapatba és máris itt a közös munka eredményeként az első…

Fesztiválsikerek és új magyar filmek premier előtt az Európai Art Mozi Napon

Idén is remek filmekkel és elgondolkodtató történetekkel várja a mozirajongókat az Európai Art Mozi Nap, amelyet Európa-szerte több száz filmszínházban rendeznek meg november 8-án vasárnap. A nemzetközi eseményhez 26 magyarországi művészmozi is csatlakozott, a hazai programot nyolc új európai koprodukció és két új magyar játékfilm…

Abortusz: aminél kevés érzékenyebb és megosztóbb dolog van

Vaskarika
-
  Tegnap 15:40 Kultúra

Európa népessége elöregedett, a modern, egoista és hedonista életmód pedig nem kedvez a családalapításnak. A magyarországi abortuszok száma évente mintegy 20-30 ezer közé tehető, ami így is megdöbbentő...

Üldözték nyilasok és kommunisták: 64 éve szabadult ki börtönéből Mindszenty József

Mindszenty József hercegprímást a kommunista népbíróság 1949. február 8-án ítélte életfogytiglan börtönbüntetésre. A bíborost egy koncepciós per keretében hazaárulás és valutaüzérkedés vádjával találták bűnösnek.

Teljes erőből ősz - Ilyen a váti tó őszi ruhája

Vaskarika
-
  Tegnap 00:25 Kultúra

Lenyűgöző színekkel támad az ősz! Az elmúlt napok kellemes időjárása megvillantotta az ősz sokszínű ruháját. Október 28-án mi is lencsevégre kaptuk a váti tónál "napfürdőző természetet". Mutatjuk, mennyire terítette rá ruháját az ősz a tókörnyéki növényekre.

Szabó Tibor lesz a Weöres Sándor Színház igazgatója

Szabó Tibor színművész lesz február elsejétől a Weöres Sándor Színház igazgatója, akinek kinevezését csütörtökön egyhangúlag szavazta meg Szombathely önkormányzatának közgyűlése.

A valódi Aretha Franklint jövő nyárig már biztosan nem ismerjük meg

Vaskarika
-
  Tegnap 00:20 Film

Csúszik a Respect bemutatója, ahogyan több másik sikervárományos filmé is.

Novemberben kétszáz mesehős lepi el a nappalikat - Jön az Online Rajzfilmünnep

Vaskarika
-
  20.10.29 17:00 Film

Idén nyolcadik alkalommal rendezik meg az Országos Rajzfilmünnepet, rendhagyó módon online, ami számos új és izgalmas lehetőséget jelent. A programban szereplő 200 film az esemény és a csatlakozó helyszínek egyedi YouTube-csatornáján lesz látható, így az otthon biztonságában, a fotelban összebújva lehet élvezni a legújabb rajzfilmeket…

Vörös narkó - Film készül Kádár János titkos állami drogkereskedelméről

Vaskarika
-
  20.10.29 13:00 Film

Történelmi dokumentumfilmek készülnek NFI támogatással - Tizenkét, televíziós bemutatásra és streaming szolgáltatásra készülő történelmi dokumentumfilm támogatásáról döntött a Nemzeti Filmintézet.

10 éves a VOX Savariae Ökumenikus Vegyeskar - Jubileumi koncert az evangélikus templomban

Vaskarika
-
  20.10.29 02:00 Zene

Idén 10 éves a VOX Savariae Ökumenikus Vegyeskar Egyesület. Ebből az alkalomból október 28-án este jubileumi koncertre várták a zenekedvelő közönséget az evangélikus templomba. A repertoáron Haydn, Mozart és Beethoven egy-egy műve hangzott el a vegyeskar és a Savaria Szimfonikus Zenekar előadásában. Szólót énekelt Gál Gabi…

Győzd le a szex ellenségeit

Vaskarika
-
  20.10.28 13:30 Életmód

Sok mindenért hálásak lehetünk a 21. századnak. Egészségesebben, jobban, könnyebben, és nagyobb kényelemben élünk, mint korábban. Viszont sok olyan hozadéka is van ennek a kornak, ami gátolja a zavartalan szexuális életet.

Tényleg hat? - Mindent az energiaitalokról

Vaskarika
-
  20.10.28 09:30 Életmód

Körülbelül tíz éve fogyasztunk tudatosan energiaitalokat, és ez az évtized elég volt ahhoz, hogy milliók váljanak függővé. Tényleg hat? Szereted az ízét, de folyton riogatnak a káros hatásával? Most megtudhatod, mi az igazság.

Van-e olyan, hogy unalmas élet? - Az írás egy állandó mozi a fejben

Vaskarika
-
  20.10.28 01:30 Film

Egyszer azt mesélte Háy János, hogy amikor ír, az olyan, mintha nem csinálna semmit, pedig közben állandó mozi megy a fejében. Amikor ezt csak így bemondta, felkiáltottam, mert pontosan ekként vagyok én is! Míg Háy pl. a TV elé ül, és úgy tesz, mintha azt nézné, hogy ne zaklassa senki a kérdéseivel, jómagam ebben az állapotban élem az egész…

Bono, Sting, Phill Collins - Halláskárosult zenészek

Vaskarika
-
  20.10.28 00:30 Zene

A zene lehet szép, szomorú, agresszív, keserű, vidám, és mindezekkel együtt lehet elképesztően hangos is. Többek között ennek köszönhető, hogy annyi halláskárosult zenész mozog ma a zeneiparban.

120 év börtönre ítélték a szexszektát vezető pszichopatát

Életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte egy New York-i bíróság kedden Keith Raniere-t, aki egy piramisjátékhoz hasonlóan felépített szexszektát működtetett. A per egyik koronatanúja az ismert sorozatszínésznő, Allison Mack volt, aki évekig kerítőként segítette a 60 éves férfit, de vádalkut kötött a hatóságokkal.