Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 34 hír

KÓTA-díjat kapott a Rábafüzesi Német Asszonykórus

Vaskarika
-
  Ma 02:15 Zene

Idén 11 kategóriában 43 díjazottnak ítélték oda az 50. évfordulóját ünneplő Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége díjait. Népzenei kategóriában ezt az elismerést vehette át a Rábafüzesi Német Asszonykórus is!

Best of 2019 - Erre kattintottak legtöbben az előző évben

Mik voltak 2019 legolvasottabb hírei? Kiválasztottuk a legolvasottabb 10-et. Úgy gondoljuk, a statisztika nemcsak nekünk lehet beszédes, hanem érdekes konklúziókkal szolgál(hat) a hírolvasási szokásokról, nézettségi mutatókról. A számok tények, mi pedig meghajlunk előttük.

Doma Bence egyszálgitáros estje a Szimfónia Kávézóban

Vaskarika
-
  Ma 00:30 Kultúra

Érett gondolatvilág, kócos szertelenség, zsebre vágott álmok - kedden este Doma Bence lépett a Szimfónia Kávézó közönsége elé.

38. Magyar Sajtófotó: ők a díjazottak

A pályázatra ezúttal 267 fotográfus 2488 pályaművet küldött, a beérkezett képek száma összesen 6079 volt. A legjobb munkákból április 16-án nyílik kiállítás a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban.

Minden, ami Karintia - Túrák, látnivalók télen-nyáron

Vaskarika
-
  Tegnap 12:00 Életmód

Ausztria legdélebbi, legnapfényesebb tartománya a rendkívül változatos turisztikai adottságokkal büszkélkedhető Karintia (Kärnten). A természeti látnivalókban tobzódó régió elsősorban számtalan taváról és lélegzetelállító alpesi tájairól ismert. 1270 tava közül a nyári szezonban számos elbűvölő, festői fekvésű tó partján alakul ki igen pezsgő fürdő

Majmok háborúja, avagy az ölés puszta öröme

Vaskarika
-
  Tegnap 07:30 Életmód

A gonosz minden létformában való jelenléte rémít - Küzdök magammal, aztán legyőzöm a józan észt és elolvasom az írást. Majmokról szól, pontosabban csimpánzokról, és az ő háborújukról. Nem egyéni küzdelmekre gondolok, hanem mindarra, amit a háború szó takar: tömegek, tömegek ellen.

Kardok csatája - Küzdelem Napja 2.0

Vaskarika
-
  Tegnap 02:00 Kultúra

Második alkalommal rendezték meg a Küzdelem Napját Szombathelyen a középkor jegyében, páncélok és kardok "zenéjével". A rendezvényen megismerkedhettünk különböző felszerelések történelmi hátterével és a párbajstílusokkal.

Stekovics Jánost Sachsen-Anhalt tartomány érdemérmével tüntették ki

Vaskarika
-
  Tegnap 00:10 Kultúra

A fotós, a szerző és a kiadó Stekovics János Magdeburgban a Sachsen-Anhalt tartomány tiszteletbeli kitüntetését kapta. Rainer Robra tartományi- és kulturális miniszter adta át a díjat, amit a művész a tartomány kultúrájáról és történelméről szóló számos publikációjáért kapott.

A Dal 2020 – Ők lépnek színpadra az első válogatóban

Tíz produkciót láthatnak a nézők február 1-én 19.35-től A Dal 2020 első élő válogató adásában. A három válogatóból összesen tizennyolc dal jut tovább a két elődöntőbe, az innen továbbjutó nyolc versenyző pedig már a döntőben méreti meg magát, március 7-én.

Sikerrel kezdte meg az idei versenyszezont az Energy TSE

Vaskarika
-
  20.01.27 15:00 Kultúra

Idei első versenyén, az Amita Dance Jam-en vett részt a hétvégén az Energy TSE három versenycsapata. 53 versenyzővel 3 korosztályban képviselték Szombathely városát.

V. Pajtaszínházi Szemle: meghódították a Nemzeti Színházat

Vaskarika
-
  20.01.27 14:00 Színpad

A Nemzeti Színházban 19 megye egy-egy amatőr színjátszó csoportjának produkciója mutatkozott be hétvégén. Vas megyét a Szabó Róbert Endre vezette kelédi Vérkő Színpad képviselte az Üvegbe zárt történetek című helytörténeti vígjátékkal. Ezerötszáz színjátszó dolgozott a programban és közel negyvenezer nézőt értek el.

Senki sem várta, senki sem gondozta – Könyvajánó: Tóthárpád Ferenc Vadalma című drámája

Vaskarika
-
  20.01.27 12:45 Kultúra

1997 januárjában egy határ menti kisváros szociális gondozójának kapujában egy félig kihűlt csecsemőt találtak. Az újszülött kislányt kórházba szállították, az életét azonban nem sikerült megmenteni. A halálesetekről szóló hírek mindig megrázók, különösen akkor, ha egy védtelen kisgyermek az áldozat. Tóthárpád Ferencet annyira megragadta ez…

A Dal 2020 - Meghallgattuk a versenydalokat II. rész

Vaskarika
-
  20.01.27 00:20 Zene

Az eurovíziós indulás helyett idén az eddig senkit nem különösebben érdeklő, ergo reklámra szoruló Petőfi Zenei Díj a cél, plusz „Az év dala” titulus, bár az is igaz, hogy a döntéshozók idén talán nem akartak egy Pápai Joci III-at küldeni egy méregdrága világversenyre (mondjuk abba, hogy mi drága és mi nem ma nálunk, talán jobb lesz nem…

Mérnöknők vitték a pálmát az 5. Vasi Mérnökbálon

Vaskarika
-
  20.01.26 20:00 Életmód

Ötödik alkalommal invitálta bálozni vendégeit a Vas Megyei Mérnöki Kamara a Weöres Sándor Színház ünnepi miliőjű Krúdy Klubjába. A hagyományosan karitatív célokat is megvalósító páratlan táncos mulatságra a Viharsarokból is érkeztek vendégek. Idén az esemény különlegessége abban is rejlett, hogy az öt kitüntetésből négyet mérnök…

Megindító szavakkal búcsúztatták a Monty Python tagjai Terry Jonest

Terry Jones, a Monty Python egyik alapítója kedden hunyt el a demencia egy ritka formájában, melyet négy évvel ezelőtt állapítottak meg nála.