Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 28 hír

Játékosan drámáznak a kis színjátszók a 3. Soltis Gyerekszínjátszó Táborban

Vaskarika
-
  Ma 02:15 Kultúra

24 gyermek veti bele magát hihetetlen energiával és fantáziával azokba a játékos szituációkba, amiket a 3. Soltis Gyerekszínjátszó Tábor kínál nekik a Sitkei Művelődési Házban öt napon keresztül. Kedden a pénz birodalmába csöppentek az ifjú birodalomkutatók.

Ságra fel! - Tufás túra a tanúhegyre

Vaskarika
-
  Ma 00:35 Életmód

A Celldömölkhöz közeli Sághegy megunhatatlan túracélpont. Az ország legnyugatibb tanúhegyén tettünk egy nyáresti könnyű sétát - kis kalanddal a csúcsig.

Herényiek Háza: közösséget épít, közösségre épít

Vaskarika
-
  Ma 00:15 Kultúra

A Herényi Kulturális és Sportegyesület 2020 nyarától még nagyobb hangsúlyt fektet fő közművelődési feladataira, így erősíteni kívánja a közösségek szervezésében, fejlesztésében, további bővítésében vállalt szerepét. Ennek fényében alakítják át programkínálatukat, és új projektek mellett régebbiek is visszatérnek Herény közösségi…

11 új kerékpáros útvonal épül Szombathely közigazgatási területén

Pályázati forrásból 11 új kerékpáros útvonal kerül kijelölésre Szombathely közigazgatási területén, közel 10 kilométerrel növelve a város kerékpáros útvonalainak hosszát. A közel 1 mrd Ft értékű munkálatok elvégzésére 1 év áll rendelkezésre.

Lili és a bátorság - Bábjáték a gyermekbántalmazásról

Vaskarika
-
  Tegnap 01:00 Színpad

A bátorságot kereső Lili a cirkusz bűvészétől remél segítséget, aki meg is ígéri, hogy varázserejével megadja a kislány számára, amit szeretne. Bátorság helyett azonban egy olyan titkot ad Lilinek, amit nem könnyű feldolgozni, elmondani valakinek pedig igazán bátor dolog lenne. A Mesebolt Bábszínház, a Vojtina Bábszínház és a Kőszegi…

Latin Party az Ó-Ebergényi-kastélyban

Vaskarika
-
  Tegnap 00:25 Kultúra

Azt mondják, hogy a tánc függőleges kifejezése egy vízszintes vágynak. Nem tudom már, hol hallottam ezt, de minden bizonnyal fokozottan igaz a latin táncokra. Salsa, bachata, tangó és társai - telve erotikával és egy életérzéssel. Ha profánabbul szeretném megfogalmazni, úgy is mondhatnám, hogy a szexnek azon válfajai, amit nyilvánosan is…

Új turisztikai célú pihenőhellyel bővült Bük - Átadták a felújított templomparkot

Vaskarika
-
  20.07.13 00:15 Kultúra

Pályázati forrásból újult meg a Szent Kelemen plébániatemplom parkja. A fürdőváros ezzel egy új, virágszigetekben és padokban gazdag, jól bejárható, turisztikai célú pihenőhellyel gazdagodott. A közeljövőben templomkerti túrák és Szent Kelemen köré épülő tematikus utak (vallástörténeti, helytörténeti és földtörténeti) várják a turistákat, a…

15 hazai fesztivál, amelyekkel csillapíthatjuk koncertéhségünket

Ugyan a fesztiválszezon egy részében a koronavírus ellopta a show-t és jelen helyzetben a nyár végi események jövője sincs bebetonozva, de a legoptimistább forgatókönyv alapján idén nyáron sem kell teljesen lemondanunk ezekről a kulturális oázisokról. A kultúra.hu írása.

Esőben is büntetett a Road a víz áztatta Rába parton

Vaskarika
-
  20.07.12 14:30 Zene

Július 11-én a Road 2020-as első nyári koncertjét Körmenden tartotta. A világot jelentő deszkákat a soproni érdekeltségű Pair o’ Dice zenekar fűtötte fel.

Megnyílik a Fonó szabadtéri koncerthelyszíne - Fellép a Muzsikás együttes, a Dresch Vonós Quartet és a Zuboly is

A kényszerű koncertszünetben elkészült a Fonó új, szabadtéri színpada! A Pajta falát megnyitották, így nagy méretű szabad levegős helyszín alakult ki két használható színpaddal: a régi, Pajta-béli nagyszínpad mellett épült egy új kisszínpad a grillteraszon, ahol növények zöld ölelésében asztaloknál foglalhatnak helyet a vendégek.

Hangszirmok: a Camerata Pro Musica hangversenye a Bartók Teremben

Vaskarika
-
  20.07.12 01:35 Zene

Két fiatal zenekari tag - Pálkövi Dániel (kürt) és Gyenge András (cselló) - is szólistája volt a Camerata Pro Musica együttes július 11-i hangversenyének a Bartók Teremben. A Hangszirmok sorozat részeként egy Mozart és két Haydn mű hangzott el a koncerten. A zenekar művészeti vezetője Gyenge Tibor.

Vadonatúj fesztivál debütál Budapesten - Jön a Bikers’ Weekend

Vaskarika
-
  20.07.12 00:45 Zene

Magyar motor-, és hot rod építő bajnokság (EMAT), Miss Pin Up Hungary szépségverseny és hamisítatlan rock koncertek. Fellép az OMEGA, az EDDA Művek, a MOBILMÁNIA és még korántsem teljes a névsor. Szeptember 17. és 19. között kerül megrendezésre a főváros legújabb fesztiválja, a Bikers’ Weekend Budapest a Vasúttörténeti Parkban.

2020-ban is megválasztják Magyarország Szépét

Vaskarika
-
  20.07.12 00:20 Kultúra

Idén sem hiányzik majd Magyarország küldötte a Miss World világversenyről! A legrangosabb szépségverseny 2020-ban ünnepli fennállásának 70. évfordulóját, ám az idei megmérettetés nem csak ettől különleges.

Szeptemberben újra Szerda esti akusztik!

Vaskarika
-
  20.07.11 14:15 Zene

Ismét minőségi muzsikától lesz hangos az AGORA-MSH aulája! A Szerda Esti Akusztik elmaradt tavaszi koncertjeire szeptemberben kerül sor. Szeptember 9-én a Kiscsillag zenekar nagyszerű billentyűs-gitárosa, Szesztay Dávid és zenekara, majd szeptember 30-án Barabás Lőrinc trombitás zeneszerző, a budapesti improvizatív zenei élet…

Drágaságos párnaságok - Janka ágya a Soltis Lajos Színházban

Vaskarika
-
  20.07.11 02:30 Színpad

Új, gyermekeknek és családoknak szóló darabot vitt színre a Soltis Lajos Színház és a Trainingspot Társulat. A Bora Levente írta és rendezte mesejáték egy kispárna, egy nagypárna, a takaró két oldala és az ágy gazdája, Janka körül játszódik, és legalább annyira játékosan mosolyogtató, mint amennyire gyermeki komolyságában megható. Az…