Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 31 hír

"A feleségem gyanús" – Enyedi Ildikó új filmjéről

Talán egymásnak voltak teremtve, és küzdenek is a közös boldogságukért, de kudarcot vallanak. Két világ találkozik, és nem sikerül szót érteniük. Mégsem távozunk a moziból keserű szájízzel. A kultúra.hu írása.

Megáldották a felújított római Szent István Házat

A római Szent István Ház kápolnájában tartott ünnepi szentmisét követően Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke megáldotta a felújított házat szeptember 25-én. A magyarkurir.hu írása.

Királyok könyve - A Mesebolt Bábszínház ajánlása iskoláknak

Vaskarika
-
 Tegnap 18:15Könyv

A Mesebolt Bábszínház Árpád-házi királyaink életét feldolgozó osztályterem-színházi sorozata a Királyok könyve.

TáncSport Magyar Bajnokság 2021: Tizenhárom bajnoki címmel búcsúzik a Silvestri-Váradi kettős

Vaskarika
-
 Tegnap 16:00Kultúra

Szeptember 25-én rendezték meg Szombathelyen a TáncSport Magyar Bajnokság első versenynapját, amelyen tizenegy kategóriában hirdettek magyar bajnokot. Emellett WDSF Senior III. Standard Open kategóriában is győztest hirdettek.

Magánszakralitás - Torjay Valter kiállítása a Püspöki Palotában

Vaskarika
-
 Tegnap 01:00Zene

A Püspöki Palota dísztermében nyílt meg a "szimbolisták leszármazottjának", Torjay Valternek Magánszakralitás című kiállítása. Az október 9-ig megtekinthető 36 festmény egyéni szemszögből ábrázolja a szakralitás témakörét. A megnyitón közreműködött Császár János hegedűművész, a Savaria Szimfonikus Zenekar tagja.

Core-ságok a Végállomásban

Vaskarika
-
 Tegnap 00:15Színpad

Egy ütős deathcore-grindcore-hardcore buli részeként lépett szeptember 24-én a Végállomás Klub színpadára a Monastery, a Nest of Plagues, a Krampüs és a Kő-Core-Szaki. Picturecore!

Olimpiai hegyikerékpár-versenypályát avattak Nagykovácsiban

Vaskarika
-
 21.09.25 15:00Életmód

Több mint hat kilométeres, 280 méter szintkülönbségű hegyikerékpár-versenypályát adtak át Nagykovácsiban. Az új létesítmény a versenyzőket, az utánpótlás-nevelést és a kedvtelésből, a testmozgás öröméért kerékpározókat egyaránt szolgálja.

Lord-dalt is feldozott az Ossian - Most mi jövünk címmel jön a feldolgozáslemez, itt vannak az első hét dalai!

Vaskarika
-
 21.09.25 09:45Kultúra

Már meghallgathatók a Tankcsapda, Road, Dalriada, Lord, Tales Of Evening és AWS feldolgozások.

Súlyos avantgárdtól a hagyományos szvingig az Újbuda Jazz Fesztivalon (szept. 30. - okt. 2.)

Tizennegyedik alkalommal rendezik meg az Újbuda Jazz Fesztivált, amelynek 3 napra, szeptember 30. és október 2. között a Fonó Budai Zeneház ad otthont, más koncertekre az A38-on kerül sor. Az elmúlt években igazi nemzetközi jazzfesztivál lett az eredetileg a MU Színház és az A38 által elindított nyárzáró és évadkezdő sorozatból.

Bődületes Nemesbőd - Felavatták Pető Ferenc bábművész nemesbődi bábműhelyét

Vaskarika
-
 21.09.25 00:15Kultúra

Szeptember 24-én avatták fel Pető Ferenc bábművész nemesbődi bábműhelyét. Frédi bácsi bábos meseszentélyét megtöltötték a gyermekek és gyermekes családok, akik előtt Piroska és a farkas története elevenedett meg.

Mozikban vetítik a 100 éve született Jancsó Miklós filmklasszikusát, a Szegénylegényeket

Vaskarika
-
 21.09.24 09:45Film

Jancsó Miklós, a magyar filmművészet nemzetközileg elismert mestere szeptember 27-én lenne 100 éves. A jeles évforduló tiszteletére szeptember 30-tól rövid időre visszatér a mozikba az 1965-ben készült Szegénylegények, amelynek teljes körű digitális restaurálása a bemutató 50. évfordulója alkalmából készült el a Nemzeti Filmintézet…

Legyünk egy a természettel - Természetfotó kiállítás az Erzsébet téren

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ két klasszikus szállítmányozási konténert alakított át látványos szabadtéri kiállítótérré, melyekben szeptember 24. és október 14. között Vadászok címmel ingyenes természetfotó kiállítás tekinthető meg az Erzsébet téren.

Itt a 12. Soltis Lajos Országos Színházi Találkozó részletes programja (okt. 5-9.)

A Soltis Lajos Színház október 5-9. között tartja színházi találkozóját és várja Celldömölkre az érdeklődőket. A színház 20 éve talált otthonra Celldömölkön, ennek apropóján a fesztivál számos előadásán ingyenes részvételt biztosít diákoknak.

A természetről szól az ősz a közmédia csatornáin

Az őszi időszak a közmédia csatornáin is a természetről szól; számos érdekes, elgondolkodtató, figyelemfelhívó műsort, filmet és beszélgetést felvonultatva, amelyek mindegyike a biodiverzitás fontosságára, a Földön élő lények sokféleségének megőrzésére világít rá.

Új kiállítótér jött létre Szombathelyen - Lezárult az Éva-malom pályázati projektje

Vaskarika
-
 21.09.23 10:00Kultúra

Befejeződött az európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével megvalósuló beruházás. A Szombathelyen született Kossuth-díjas keramikusművész, Schrammel Imre alkotásai láthatók az egykori Éva-malomból kialakított modern kiállítótérben.