Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 31 hír

Sodródás - Ferencz Eszter tárlata az IDA Lakberendezési Stúdióban

Vaskarika
-
  Ma 11:44 Kultúra

Rácsodálkoztunk... nemcsak a kiállított anyagra, hanem az ennek helyet adó térre, amiben az alkotás-alkotó-befogadó hármasa jól, otthonosan, élhetően érezte magát - November 16-án az IDA Lakberendezési Stúdióban nyílt meg Ferencz Eszter "Sodródás" című tárlata. Köszöntőt mondott Koczka Tibor alpolgármester, a tárlatot Torjay Valter…

New York-i csúcsokat döntött a Fricska

Moussa Ahmed, Papp Gergely Bálint és Papp Máté Bence New Yorkban járt a Magyar Operaház amerikai turnéja során. Az előadások mellett egy különös missziót vállaltak magukra a srácok. A város legmagasabb pontjain népszerűsítették a magyar néptáncot!

Vasúti menetrend: jelentős módosítások jönnek december 9-től

Elsősorban az InterCity-, illetve a reggeli órákban a Sopron-Győr vonalon a regionális közlekedésben jelent majd komoly változást a december 9-től életbe lépő új vasúti menetrend. Az eddig Csornán összekapcsolt Savaria-Scarbantia InterCity Szombathelyről és Sopronból is önálló vonatként, rövidebb menetidővel közlekedik Budapest-Keleti…

5+1 érdekesség a diszkó világából, hogy felkészült légy a Nagy Szombathelyi Retro Fesztiválra!

Vaskarika
-
  Tegnap 16:50 Kultúra

Lélekben már a Nagy Szombathelyi Retro Fesztiválra készülünk, ez alkalomból összegyűjtöttünk pár érdekességet a diszkó világából.

Az Ossian tripla jubileumi műsorával lép fel a Metál Mánia Fesztiválon!

Vaskarika
-
  Tegnap 15:00 Kultúra

November 24-én a GYIK Rendezvényházban, a hűség városába érkezik az OSSIAN! Vendégként a folk metál magyarországi sztárja, a Dalriada nyitja meg az estét, majd a thrash király Moby Dick best of programja dolgoztatja meg a nagyérdeműt.

Zenei élet egykor a Városligetben

Vaskarika
-
  Tegnap 14:00 Kultúra

Térzene és operett, cigányzene és jazz, zenebona a vurstli bódéiban és a cirkuszi előadásokon: a zene a 1867-es kiegyezéstől a 2. világháborúig fontos szerepet játszott a Városliget életében. Tavasztól őszig reggeltől estig szólt a zene, telente pedig a nyüzsgő korcsolyapálya környékén hangzottak fel népszerű melódiák.

Black Friday akció a sárvári fürdőben - Csak egyetlen napig, ne maradj le róla!

November 23-án az ajándékutalványokat 20% kedvezménnyel lehet megvásárolni a Sárvári Fürdő weboldalán! Az utalványok kerülhetnek a karácsonyfa alá – egy élménynek, kényeztetésnek mindenki örül -, de akár felhasználhatóak saját részre is egy későbbi alkalommal, így olcsóbb a fürdőzésed.

Az emberi hangnál nincs csodálatosabb hangszer - Szent Márton Kórustalálkozó 2018 (videóval)

Vaskarika
-
  Tegnap 00:35 Kultúra

November 18-án Szombathely Város Szent Márton Kórusegyesülete szervezésében négy kórus részvételével rendezték meg a Szent Márton Kórustalálkozót. A Szent Márton templomban a helyi kórus mellett a szentkirályszabadjai Gaudium Kamarakórus, a Balatonalmádi Városi Vegyes Kar és a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium fiúkórusa…

Budapest utcáit járva szinte érezzük a történelmet

Vaskarika
-
  Tegnap 00:15 Életmód

Az építészet egyfajta nyelv, ami sok-sok akcentussal és árnyalattal „beszél” nemcsak tégláról, gerendáról és ablakról, de kulturális, társadalmi és politikai változásokról is. Budapest utcáit járva szinte érezzük a történelmet a száz-kétszáz éves lakóházak, templomok, paloták között, de ahogy műemlékeink, ugyanúgy korunk, a 21. század fontosabb…

Tankcsapda és Kowalsky meg a Vega közönségtalálkozó Sárváron

Vaskarika
-
  18.11.18 14:00 Kultúra

Két jubiláló zenekarral pacsizhatsz, szelfizhetsz, dedikáltathatsz cd-re vagy a hasadra… Emellett készülhetsz 'öv alatti' kérdésekkel is november 26-án Sárváron, a Nádasdy-vár Folyosó Galériáján tartott közönségtalálkozóra.

Újra Budapesten a Postmodern Jukebox (márc. 13.)

Vaskarika
-
  18.11.18 13:00 Kultúra Világűr Koncert

A közelgő 2020-as évek beharangozására, a híres idő-visszapörgető Postmodern Jukebox néven ismert zenei formáció körbe fogja járni a bolygónkat 2019-ben a ‘Welcome to the Twenties 2.0 Tour’ című turnéjukkal. Március 13-án a Papp László Budapest Sportarénában ad majd koncertet. A turné célja, hogy felkészítse a világot egy új évtizedre –…

Kétkeréken a Kaukázusban, avagy egy biciklitúra legizgalmasabb pillanatai

Vaskarika
-
  18.11.18 02:15 Kultúra

A „Herényi Esték” programsorozat részeként Nagy Tamás, vasvári kerékpáros fényképes élménybeszámolójára került sor november 15-én, aki az idén nyáron Grúzia, Örményország és Azerbajdzsán útjain kerekezett két társával. Három hét alatt 2385 km-t töltöttek nyeregben, és megmászták az Aragats vulkán északi csúcsát, valamint az…

Önkénteseit ismerte el a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász

Vaskarika
-
  18.11.18 00:30 Kultúra

November 17-én a Szent Erzsébet Nap részeként adták át az önkéntes tevékenységet elismerő okleveleket a szombathelyi Jézus Szíve templomban az egyházmegye kötelékébe tartozó önkénteseknek.

A közösségi oldalakon töltött idő növelheti a depresszió érzését

A Pennsylvaniai Egyetem kísérletében a közösségi oldalakon töltött idő és a magány összefüggését vizsgálták.

Lakitelken díjat nyert A barakkváros foglyai

Vaskarika
-
  18.11.17 18:15 Kultúra

Boros Ferenc, Horváth Zoltán és Tóth Kálmán A barakkváros foglyai című ismeretterjesztő filmje a XVIII. Lakitelki Filmszemlén a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. díját nyerte el.