Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 10 hír

A Nagy Zöld Fal-projekt - A világ egyik legnagyobb klímavédelmi beruházása

  Azt már mindannyian tudjuk, hogy van egy Nagy Fal Kínában, de arról talán kevesebben hallottak, hogy Afrikában is készül egy hatalmas Zöld Fal, amely azonban nem téglából, hanem fából „épül” fel, méghozzá nem rönkökből, hanem élő növényekből. Ha valóban sikerül megvalósítani a grandiózus, mintegy 780 millió hektárt borító projektet,…

Fedezzük fel a világ csodáit az Utazó Oroszlánnal !

 Új, figyelemre méltó és különleges szereplő jelent meg a magyar turizmus már eddig is széles kínálatot felvonultató világában, egyedi és minőségi kínálatával és szolgáltatásaival: az Utazó Oroszlán.

Sataya a delfinek paradicsoma

               Egyiptomi utazásunk fénypontja a szabad vízi delfinúszás volt. Ez gyakorlatban mit is jelent? Röviden:  A természetes élőhelyükön tudjuk megfigyelni, együtt úszni a delfinekkel. Mivel vadon élő állatokról van szó, így hozzájuk érni tilos.

Dunakanyari körjárat babakocsival

Pozitív terhességi teszt…földöntúli boldogság…álmatlan éjszakák…pelusok és cumisüvegek mindenhol, mintha a korábbi életünk, utazásaink nem is velünk történtek volna? Ugyan már, csak a kifogásokat keresed, hiszen nem kell rögtön a világ túl felére utazni ahhoz, hogy új élményeket gyűjts! Utazz babával hétköznapi, ám felfedezésre váró hazai…

A fonyódi Kripta Villa - romantikus szerelmi zarándokhely a Balatonnál

  Kevesen ismerik Balaton part egyik különleges nevezetességét a  Világ talán legszebb panorámájával büszkélkedő fonyódi Kripta Villát.  A kis villa épület a fonyódi magasparton épült fel és egy tragikus szerelmi  történetnek állít örök emléket.

A Bodenseetől Salzburgig - Inntal kontra A8-as autópálya

  Ebben az úti beszámolómban autópálya tapasztalataimat osztanám meg, mert arra gondoltam, hogy a cikkeimet olvasva talán kedvet kaptok ellátogatni ide a Bodensee partjára is.

Madagaszkár a csodák világa

 Madagaszkár a világ negyedik legnagyobb szigete az Indiai-óceánban található. Afrika délkeleti partjaitól a Mozambik-csatorna választja el. A szigetország majdnem 165 millió éve szakadt el az afrikai kontinenstől, így egy teljesen egyedi, különleges és látványos állat-, és növényvilág fejlődött ki a szigeten. A madagaszkári állat-, és növényfajok

Sri Lanka - Ha tea, akkor Ceylon - Utazó Oroszlán -

Többször is találkoztam magyarországi tartózkodásunk alatt azzal a jelenséggel, hogy amikor azt mondtam, Sri Lankán élünk, sokan nem tudták: az hol is van? Ha azonban hozzátettem: Ceylon, abban a pillanatban mindenkinek eszébe jutott valami: a tea. Hiszen ki ne hallott volna a híres ceyloni teáról?

A luxemburgi "Hét Kastély Völgye"

A Benelux-államok részeként is ismert, Észak-Nyugat Európában fekvő parányi méretű ország hivatalosan 1815-től létezik, de a nagyhercegség magvát Lützelburgi Siegfried gróf hozta létre, amikor 963-ban elfoglalta a furcsa nevű Lucilinburhuc várát. Az Ardennekben elterülő kicsiny ország felvirágzását az alatta elterülő vasércmezőknek…

Rejtett drágakövek Madeirán - A Botanikus kert

Ha valaki egy éve ezt mondja, el sem hiszem. Na nem arra gondolok, hogy mekkorát fordult a világ, mert ez már szinte közhely.