Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 11 hír

REMEDI eredmények

Űrvilág
-
  Ma 08:15 Tudomány

A REMEDI projektje (Hulladékgazdálkodás Döntéstámogatása Földmegfigyelési Technológiával) munkaszakaszait idén fejezte be a GeoAdat Szolgáltató Kft. csapata.

60 Starlink hold: az első nagy lépés

Pályára állították a SpaceX globális műholdas internetszolgáltatást célzó konstellációjának első 60, egyelőre tesztcéllal készült darabját.

Jaokan-33: indítási kudarc

A tegnap indított műhold nem érte el a Föld körüli pályát. A kilenc idei űrstart közül ez már a második sikertelen volt Kínából.

Indítási kudarc

A ma indított műhold nem érte el a Föld körüli pályát. A kilenc idei űrstart közül ez már a második sikertelen volt Kínából.

Jaokan-33

Űrvilág
-
  19.05.23 10:15 Tudomány

Kínai radaros (?) távérzékelő műholdat állítottak pályára Tajjüanból, egy Hosszú Menetelés-4C rakétával.

Radaros műhold Indiából

Űrvilág
-
  19.05.23 06:15 Tudomány

A RISAT-2B katonai és felderítési, valamint polgári célból is gyűjt majd adatokat a Föld felszínéről, éjjel-nappal, mindenféle időjárárási körülmények között.

Bizottságokkal az űrszemét ellen

Űrvilág
-
  19.05.22 07:15 Tudomány

Az űrszemét reális veszélyt jelent az űreszközökre. A befogó és takarító rendszerek még nem működnek, egyelőre nincs más megoldás, mint kitérni a szemét elől. No, meg bizottságot alakítani.

Várakozást felülmúló

Űrvilág
-
  19.05.21 07:15 Tudomány

...az ESA földmegfigyelő műholdjainak teljesítménye, eredményessége. Az ESA filmben és kiadványban ad helyzetképet a munkájukról.

Az öregedés ellen a világűrben

Űrvilág
-
  19.05.20 07:15 Tudomány

Pontosan megtervezett nanorészecskékkel nemcsak az öregedéssel, hanem egyes krónikus betegségekkel is eredményesen veheti fel a harcot az orvostudomány – amiben űrkísérletek is segítenek.

Queensland, árvíz, hordalék

Űrvilág
-
  19.05.19 07:15 Tudomány

Ausztrália északkeleti részén fekszik Queensland szövetségi állam, ahol 2019 elején özönvízszerű esőzéseket tapasztaltak.

Új Beidou navigációs hold Kínából

Űrvilág
-
  19.05.18 07:15 Tudomány

Egy geostacionárius pályára szánt űreszközzel folytatódott a Beidou konstelláció bővítése.