Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 23 hír

Ne ess kétségbe! A karrier út nem egyenes vonal

UniLife
-
 Ma 08:00Karrier

Fiatal pályakezdőként gyakran kellemetlenül érezzük magunkat, ha a vágyaink nem egyeznek az elképzelt nyílegyenes előrejutással. Mi történik, ha az út, amit bejárunk, nem egy lépcső, hanem egy labirintus?

Kínaiul is beszélő F1-rajongó tini tündérmeséje a US Openen

Egészen valószínűtlen diadalt aratott a csupán 18 éves teniszező, Emma Raducanu, aki a selejtezőből indulva (!), szettveszteség nélkül (!) nyerte meg a négy Grand Slam-verseny egyikét, a US Opent.

Az utazó bloggerek mesébe illő élete - vajon hogy csinálják?

UniLife
-
 Tegnap 16:00Karrier

Közösségi média platformok által átszőtt világunkban már nem kell sokat keresgélnünk ahhoz, hogy bele ne fussunk olyan influenszerekbe, akik minden hónapban más országból posztolnak, és mesebeli életet élnek, amit mindenki csak irigykedve néz. De vajon mi a titkuk?

Ösztöndíjjal motiválják a nemzetvédelmi kutatómunkát

Bővül a fiatal magyar kutatókat támogató Kooperatív Doktori Program (KDP), amely a védelmi kutatás-fejlesztést célozza meg alapprogramjával. Az egymilliárd forint keretösszegű felhívás célja a magasan képzett, tudományos ismeretekkel rendelkező munkavállalók számának növelése a nemzetstratégiai ágazatban. Mutatjuk a…

Havi 240 ezer forintos ösztöndíj egyetemistaként? Nehéz, de nem lehetetlen

UniLife
-
 Tegnap 10:52Karrier

Szeptember 20-ig lehet jelentkezni a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjra, amelynek célja azon aktív hallgatók támogatása, akik tanulmányaik ideje alatt eséllyel rendelkeznek arra, hogy kiemelkedő sporteredményeket érjenek el.

Ilyen évnyitó show-t még biztos nem láttál: itt a Te napod!

Nagyszabású tanévnyitó SHOW-t szervez a Debreceni Egyetem és a yoUDay szeptember 15-én! Ne maradj le, itt vannak a részletek!

Egy legenda nyomában - Interjú Kalapács Józseffel

UniLife
-
 21.09.14 19:00Karrier

Ha azt mondom Kalapács József, mindenkinek legalább egy dallam beugrik, legyen az A jel, az Ítélet helyett az Így szép az élet, vagy az Újra születnék című dal. Komoly mondanivalóval rendelkező dalszövegek, erőteljes zenei hangzás és az első igazi heavy metal zenei album. Mi mindent köszönhetünk még Kalapács Józsefnek?

Ez az egyetlen magyar egyetem került fel a menedzsment képzéseket listázó világrangsorra, nem is akármilyen helyezés…

A Financial Times Masters in Management minden évben összeállítja globális rangsorát, amelyen egyetlen magyarországi programként szerepel csupán a Budapesti Corvinus Egyetem Vezetés és szervezés mesterszakja. Az egyetem idén a 91. helyet zsebelte be, mutatjuk a részleteket!

8 mondat, amivel minden "rossz" tanulót ki lehet hozni a sodrábó

UniLife
-
 21.09.14 08:00Életmód

Mindig mindenki a jó tanulókkal van elfoglalva, őket emelik ki az évzárókon, őket emlegetik követendő példaként, és úgy általában: minden róluk szól... Szóval ezzel az írásunkkal a méltatlanul figyelmen kívül hagyottak iránt szeretnénk némi szimpátiát ébreszteni.

5 módszer, hogy túléld az első félévet / UniLife Videó

UniLife
-
 21.09.13 16:00Karrier

Kezdődik az egyetem, de nem tudod, mire számíts? Márton Viktor TikTokker bemutat nektek 5 tuti tippet, hogy biztosan sikeresen vegyétek az első félév akadályait.

Kvíz: Felismered, melyik kötelező olvasmányból idézünk?

UniLife
-
 21.09.13 08:00Színes

Jó eséllyel mindenki olvasta őket (mindenki olvasta őket, ugye?!) a suliban, néhányat közülük szerettünk, néhányat pedig nem kedveltünk annyira. Volt köztük olyan, amin szenvedve küzdöttük át magunkat és volt olyan is, amit csak úgy faltunk, annyira lebilincselő volt. Bizony, a kötelező olvasmányokról van szó. Felismered, melyikből idézünk?

Állami ösztöndíjasként a magyar felsőoktatásban III. - Váltani vagy otthagyni?

UniLife
-
 21.09.12 19:00Karrier

Otthagyni az egyetemet nem szégyen! Sőt inkább tegyétek meg, ha úgy látjátok a választott szak nem fekszik. Szenvedni egy hozzátok nem illő szakon egyszerűen nem érdemes! Mutatjuk a leghetséges kiutakat!

Ha azt hitted, a másnapos leheleted undorító, van egy jó hírünk: íme néhány furcsaság, amelyeket az emberek vonzónak…

UniLife
-
 21.09.12 16:00Életmód

Az emberi érzelmek és a vonzalom kifürkészhetetlenek: mindenki tudja ezt, aki már legalább egyszer volt szerelmes életében. A legtöbbször, ha megkérdezik tőlünk, mit találunk vonzónak a másikban, olyan hétköznapi dolgokat kezdünk el felsorolni, mint a humor, a tekintet, a mosoly, az intelligencia – a sort estig folytathatnánk. Előfordul azonban, ho

Kvíz: Mennyit tudsz a pápáról?

UniLife
-
 21.09.12 08:00Színes

Szeptember 12-én Budapestre látogat Ferenc pápa! Töltsd ki kvízünket, hogy megtudd, mennyit tudsz a pápáról!

Elég ciki, ha nem ismered ezt a 6+1 egyetemi kifejezést!

UniLife
-
 21.09.11 19:00Karrier

Kezdődik az egyetem ezért nem árt, ha minél hamarabb képbe kerülsz ezzel a 6+1 kifejezéssel, ugyanis ezek ismerete elengedhetetlenek a felsőoktatási évekhez. Legyél tisztában a jelentésükkel, amely által sok beszélgetés fog érthetőbbé válni.