Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 93 hír

Változások a nemzetközi utazási és rendezvénytartási szabályozásokban (3. hét)

A Budapest Convention Bureau folyamatosan monitorozza a koronavírus-járvány megfékezése érdekében hozott, sokszor napról napra változó nemzetközi ki- és beutazási, illetve rendezvénytartási szabályozásokat. Íme összefoglalójuk a jelenleg érvényben lévő szabályokról.

Két új katamaránt és két kompot rendelt a Bahart

A Balatoni Hajózási Zrt. 2020 novemberében indított nyílt európai uniós közbeszerzési eljárása eredményesen zárult, amelynek köszönhetően megkezdődhet 2 db 45 méteres komp és 2 db 35 méteres katamarán gyártása.

A sostoszekesfehervar.hu vitte el „Az Év Honlapja” egyik fődíját

„Az Év Honlapja” fődíjat nyerte el turizmus kategóriában a sostoszekesfehervar.hu oldal, amelyet 2020-ban hozott létre a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft.

A hazai éttermekért hív összefogásra a Szentkirályi

Online médiakampányt indít a Szentkirályi Magyarország a koronavírus-járvány miatt forgalomcsökkenést elszenvedő vendéglátóhelyek megsegítésére. Arra buzdítja az étterembe járók közösségét, hogy fogjanak össze a kedvenc helyeik érdekében, és ételrendeléssel támogassák fennmaradásukat.

Aktívan a természetben, aktívan Mórahalmon

A korábbi évekhez hasonlóan idén is együttműködésre hívta partnereit a mórahalmi TDM szervezet a vezetett túrákhoz, garantált programokhoz kapcsolódóan.

Minden második európai utazást tervez a következő fél évben

Miközben az európai országok nem enyhítik beutazási korlátozásaikat, az Európai Utazási Bizottság (ETC) felmérése szerint az európai utazók 2021 második negyedévére már bátrabban terveznek utazásokat, amint a COVID-19 vakcinák szélesebb körben is elérhetőek lesznek.

Ismét meghirdeti az Uniceo a „Live Communication” díjat

A 2020-as év a kreativitásról szólt és a kihívásokkal teli időszakban számos érdekes, formabontó, innovatív online és hibrid rendezvény született.

Hat közlekedési összeköttetés jön létre 2023-ig a magyar–szlovák határon

Hat új közlekedési összeköttetés jön létre 2023-ig Magyarország és Szlovákia között, köztük három híd az Ipolyon – közölte a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán, miután online tanácskozott Andrej Dolezal szlovák közlekedési miniszterrel.

Ezek a légitársaságok már tesztelik az IATA Travel Passt

Az Emirates, az Etihad, a Singapore Airlines és az IAG Holding tagjai a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetséggel (IATA) partnerségben az elsők között próbálják ki a szervezet „digitális útlevelét”, egy olyan okostelefonos alkalmazást, amely segíti a felhasználókat utazásaik során a járvány idején.

Balaton-parti és szállodai fejlesztéseket terveznek Keszthelyen

Egy építészeti ötletpályázat már lezárult, most a Keszthelyen élők és itt működő szervezetek javaslatait várják arról, hogy milyen fejlesztések valósuljanak meg a Balaton-parton, ahol négy kilométer hosszú sétányt is kialakítanak majd – közölte sajtótájékoztatón a város polgármestere.

Közel kétharmadával csökkent a német turizmus forgalma tavaly

Közel kétharmadával esett vissza tavaly az első három negyedévben a német turisztikai ágazat forgalma a szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis csütörtöki jelentése alapján.

Elkészült az India-ház a Nyíregyházi Állatparkban

Elkészült a szubkontinens állat- és növényvilágát bemutató India-ház a Nyíregyházi Állatparkban, az új turisztikai attrakció tavasztól fogadja a látogatókat.

Elhunyt a legendás teheráni magyar étteremtulajdonos

98 éves korában elhunyt Gyenge Irén, a legrégebben Teheránban élő magyar állampolgár – jelentette be a közösségi oldalán a Magyar-Iráni Baráti Társaság.

Turisztikai menedzser képzést indít a Budapesti Corvinus Egyetem

A februárban induló Kulturális turisztikai menedzser/szakközgazdász szakirányú továbbképzés során a hallgatók megismerkedhetnek a turizmus legújabb trendjeivel, a kulturális turisztikai termékekkel, azok marketingjével és azzal is, miként zajlik egy turisztikai termékfejlesztési folyamat.

Igazgatóváltások az Accent Hotelsnél

Az új évet új szállodaigazgatóval kezdi az Accent Hotels mátraszentimrei és gödöllői szállodája.