Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 25 hír

Palkovics: összefogással megelőzhetők a klímaváltozás káros következményei

A Kárpát-medence jövőjét jelentősen befolyásolja az éghajlatváltozás, de összefogással meg lehet előzni a káros következményeket - mondta az 1. Országos Interdiszciplináris Éghajlatváltozási Tudományos Konferencia megnyitóján az innovációs és technológiai miniszter.

Emberi hajjal javíthatunk a napelemek hatékonyságán

Egy friss tanulmány alapján az emberi hajmaradékok felhasználásával egy, a perovszkit cellák számára hasznosítható réteg hozható létre.

Ingyen hitel az államtól, ha napelemet telepít

Tiszta Jövő
-
 Tegnap 05:38Gazdaság

Kamatmentes hitelt nyújt a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) a Budapesten és Pest megyében élők számára.

Jó ötlet befedni a teljes sivatagot napelemekkel?

Tiszta Jövő
-
 21.04.10 05:33Gazdaság

Sokan hasztalan területként tekintenek a sivatagokra és ideális helyszínként jelölik meg napelemes parkok építésére. Igazuk van?

Rohamléptekkel nő a napelemek száma az Egyesült Királyságban

Tiszta Jövő
-
 21.04.09 22:24Gazdaság

Az Egyesült Királyságban sem tétlenkedtek tavaly, és jelentősen megszaporodott a kisebb-nagyobb napelemrendszerek száma és beépített teljesítménye. 

Rekordmagas volt a permafroszt hőmérséklete tavaly a svájci Alpokban

Az elmúlt 20 évben 2019 szeptembere és 2020 október között volt a legmagasabb a permafroszt hőmérséklete a svájci Alpokban - közölte csütörtökön a svájci permafroszt megfigyelő hálózat (PERMOS).

300 szervezet vesz részt az ország megtisztításában

Összesen mintegy 2,4 milliárd forint támogatással teheti tisztábbá az ország egy-egy szegletét, előzheti meg a további illegális hulladéklerakást a Tisztítsuk meg az országot! pályázat eddigi 285 nyertese - jelentette be Schanda Tamás.

Jön az olcsó napelem

Tiszta Jövő
-
 21.04.09 05:06Gazdaság

A napelemes technológia rengeteget fejlődött az utóbbi években, de egyre inkább úgy tűnik, hogy a hagyományos, szilíciumos panelek önmagukban nem lesznek elegendőek.

A Mol tavaly 30 százalékkal több használt sütőolajat gyűjtött be

Tiszta Jövő
-
 21.04.08 22:29Életmód

Tavaly 464 tonna használt sütőolajat adott le a Molhoz a lakosság országszerte, 30 százalékkal többet, mint az előző évben - tájékoztatta a társaság hétfőn az MTI-t.

Rekordmagas értéket ért el a szén-dioxid koncentrációja a légkörben

Rekordmagas értéket ért el a szén-dioxid koncentrációja a légkörben az emisszió koronavírus-járvány miatti csökkenése ellenére.

Spórolni segít a mesterséges intelligencia a napelem tulajdonosoknak

Tiszta Jövő
-
 21.04.08 05:03Gazdaság

A mesterséges intelligencia 14,5 milliárd dollárt spórolhat a napelem-tulajdonosoknak.

1300 város a megújuló energiákra építi jövőjét

Tiszta Jövő
-
 21.04.07 20:39Életmód

A bolygó és az emberiség szempontjából szerencsésnek mondható, hogy egyre több város látja be, hogy a jövő csak a fenntartható fejlődés eszméjében valósulhat meg.

Fotópályázatot hirdetett a Klímabarát Települések Szövetsége

Fotópályázatot hirdetett a településükre büszke civil szervezeteknek és lakosoknak a Klímabarát Települések Szövetsége. A pályaműveket április 18-ig várják.

Klímapolitikai Intézet: évente akár 50 ezer forintot lehetne spórolni az élelmiszerek tudatos felhasználásával

Azon túl, hogy egy átlagos magyar család évente akár 50 ezer forintot spórolhatna a tudatos, otthoni élelmiszer-gazdálkodással, a jelenlegi pazarlás komoly környezeti problémát is okoz a világban - közölte a Klímapolitikai Intézet kedden az MTI-vel.

Szennyvizek és szennyvíziszapok hasznosítására dolgoztak ki új megoldásokat az SZTE kutatói

Szennyvizek és szennyvíziszapok hasznosítására dolgoztak ki új megoldásokat a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói egy uniós támogatással megvalósult program keretében - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága szerdán az MTI-t.