Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 18 hír

Ha költözök, vihetem a napelemeket magammal?

Összeszedtük az interneten fellelhető legvadabb napelemes kérdéseket!

Miért lesz jó nekünk a zöld hidrogén?

Tiszta Jövő
-
 Tegnap 05:33Gazdaság

Az elkövetkező évek a zöld hidrogén előretöréséről szólhatnak, meglepő módon ugyanakkor az Egyesült Államok, legalábbis a döntéshozatal szintjén, nem áll az élen ezen a területen.

Minden elsős hallgatója után fát ültet a Soproni Egyetem

Minden évben, a tanulmányaikat ősszel megkezdő valamennyi elsős hallgatója után egy-egy facsemetét ültet el a Soproni Egyetem (SOE), elsősorban Sopronban és a város környékén - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény szerdán az MTI-t.

Afrikában már a napenergia is közreműködik a vakcinák szétosztásában

Tiszta Jövő
-
 21.01.23 10:06Gazdaság

Jelenlegi pandémiás helyzetben minden akörül forog, hogy milyen módon lehetne minél gyorsabban vakcinák által biztosítani az immunitást.

Újabb napelemes terméket mutatott be a Tesla

Az Elon Musk vezette Tesla fokozatosan hódítja meg a napenergia világát. A folyamat egy apró, de igen fontos lépése annak az új terméknek a bevezetése, amely az áram átalakítását szolgálja.

Először számoltak meg elefántokat a világűrből

Először sikerült megszámolni állatokat mesterséges intelligenciával összekapcsolt műholdkamerákkal nagy kiterjedésű földrajzi térségében, ami fontos lépés a veszélyeztetett fajok populációinak megfigyelése terén.

Sosem volt még ennyi napelem Bécsben

Tiszta Jövő
-
 21.01.22 14:03Gazdaság

A 260 napelemrendszer összteljesítménye már 60 megawatt, ami 25.000 háztartást képes ellátni árammal.

Szemléletformáló projektet indított a tudatos vízfelhasználás érdekében a DRV Zrt.

Tiszta Jövő
-
 21.01.22 12:33Életmód

Vízbázisvédelem és tudatos vízfelhasználás a klímaváltozás korában címmel, a szemléletformálás érdekében indított projektet a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV Zrt.) 149,973 millió forintos, vissza nem térítendő európai uniós támogatással, a projekt részeként Vizek háza néven élménypark, bemutatóterem és tanösvény is létesül…

Ha gyermeket nevel, ön is pályázhat állami támogatásra

Idén januárban vált elérhetővé a gyermeküket nevelő szülők számára az otthonfelújítási program.

Főtáv: több mint 700 millió forint értékben valósultak meg energiahatékonysági fejlesztések

Jelentősen korszerűsödött a Főtáv műszaki infrastruktúrája a 729,83 millió forintos projektje megvalósulásával, amely a primer energia megtakarításon és üvegházhatásúgáz-kibocsátás csökkenésen túl az ellátásbiztonság javítását is eredményezi - ismertette a Főtáv Zrt. stratégiai igazgatója kedden a projektet záró online…

Hatvan köbméter illegálisan lerakott szemetet gyűjtöttek az Ipoly Erdő Zrt. munkatársai

Tiszta Jövő
-
 21.01.21 22:28Életmód

Nógrád és Pest megyei erdőkből 60 köbméter illegálisan lerakott szemetet gyűjtöttek és szállíttattak el az Ipoly Erdő Zrt. munkatársai decemberben, a munka ebben az évben is folytatódik - közölte az MTI-vel a balassagyarmati székhelyű társaság.

Állami támogatás napelemre!

Tiszta Jövő
-
 21.01.21 05:08Gazdaság

Cikkünkben azt mutatjuk be, hogy mit érdemes tudni, ha a támogatást napelemes rendszer telepítésére fordítanánk.

Kilazult a szélturbina lapátja és összedőlt

A dán szélenergia-óriás, a Vestas az utóbbi időkben látványos eredményeket ért el, a sikerekben pedig a szélturbinák monstrumjának, a közel 74 méter hosszú lapátokkal ellátott V150-nek is komoly szerep jutott.

MEKH: Magyarországon fizetnek a legkevesebbet a lakossági fogyasztók a földgázért

Tavaly decemberben, csakúgy, mint az elmúlt év egészében az európai uniós országok között Magyarországon volt a legalacsonyabb a lakossági földgáz átlagára, továbbá a villamos energia átlagára a második legalacsonyabb volt - közölte az MTI-vel a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) kedden.

Napelemes tetőcserép telepítése gyorsabb, mint a hagyományosé?

Tiszta Jövő
-
 21.01.19 05:09Gazdaság

A Tesla az otthoni napelemek piacán is egyre fontosabb szereplővé válik, de esetenként még mindig komoly problémát jelent a cég számára cserepeinek telepítése.