Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 150 hír

Csató Kata a FreeSZFE Egyesületről: “Senki nem sértett semmilyen jogszabályt”

A FreeSZFE Egyesület hosszú távú terveken dolgozik. Erről kérdezte Csató Katát, az egyesület képviselőjét, oktatóját a HírKlikk.

“Egyik este király vagyok, holnap szultán, máskor udvari bohóc” – Bodrogi Gyula 87 éves

Ma ünnepli 87. születésnapját Bodrogi Gyula Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, rendező, érdemes és kiváló művész, a Nemzet Színésze.

VR-színház indult Csehországban – A színpadon érezheti magát a néző

A Brejlando nevű program a cseh brejle, azaz szemüveg szóról kapta a nevét, méghozzá azért, mert a vásárló egy virtuális szemüveget kap, ezen keresztül tudja nézni az előadást.

“A legszínházibb ember volt” – Elhunyt Bodori Anna rendezőasszisztens

Március 22-én elhunyt Bodori Anna (Budapest, 1948. november 8. – Budapest 2021. március 22.) rendezőasszisztens. Az alábbiakban Sándor Erzsi emlékezik rá.

Online Mikve a Vígstreamházban Pap Verával és Börcsök Enikővel

Április 24-én női sorsok találkoznak a megtisztulás fürdőjében. A Mikvében nyolc nagyszerű színésznő – Pap Vera, Eszenyi Enikő, Börcsök Enikő, Igó Éva, Hegyi Barbara, Péter Kata, Réti Adrienn és Stefanovics Angéla – látható, Michal Dočekal rendezésében a Vígstreamházban.

Alföldi Róbert: “Idén nem osztják ki a Gábor Miklós-díjat”

Alföldi Róbert, színész-rendező, a Gábor Miklós Alapítvány elnöke az alábbi közleményben tudatta: idén nem osztják ki a Gábor Miklós-díjat.

Andrássy Máté: “Mindkettőben kezdő vagyok, csak a táncban már 10 éve, a stand up-ban meg idén”

„Majd a holnapi napot arra fordítom, hogy megtervezzem a holnaputánt” –hangzik el a mondat egy valódi halogató szájából. Andrássy Máté négy alkotóval megvalósítja azt, amiről álmodni se merünk.

Pilinszky versekből készített videó sorozatot a Globart

A Magyar Költészet Napja alkalmából elindult Pilinszky János verseiből a Globart Társulat ingyenes videósorozata a Facebookon.

Fogat fogért – Yasmina Reza darabot közvetít a marosvásárhelyi színház

2021. április 17-én, szombaton, 19.00 órától, élő közvetítésben látható a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Liviu Rebreanu Társulatának Yasmina Reza Az öldöklés istene című színműve nyomán készült FOGAT FOGÉRT előadása Cristi Juncu rendezésében. A díszlet- és jelmeztervező Cosmin Ardeleanu. 

Méltó helyet kap Esterházy Péter könyvtára

Esterházy Péter 71. születésnapja alkalmából az Evangélikus Országos Gyűjtemény, amelyre az író családja a könyveket bízta, megmutatta, hogyan helyezik majd el a köteteket.

Bognár Zsolt 7 év múlva ülne le beszélgetni Molnár Áronnal – Válasz egy levélre

Az alábbiakban Bognár Zsolt újabb levelét közöljük, amelyet Molnár Áronnak címzett.

Infosztrájkot hirdetnek az egyetemi autonómiáért

Az Infosztrájkot hirdetnek az egyetemi autonómiáért egy oktatói és hallgatói összefogással megvalósuló, egyhetes, országos esemény keretein belül, április 19-23. között.

A Baltikumból érkezik a MOME innovációs vezetője Lāsma Ivaska

A MOME Innovációs Központ élére nemzetközi pályázatot hirdettek, amelyre öt kontinensről több mint 160 szakember jelentkezett. A fiatal győztes, Lāsma Ivaska az innovációs eredményeiről világszinten elismert Baltikumból érkezik Budapestre.

Meghalt Szalay Miklós, az Operaház nyugalmazott karigazgatója

Április 11-én, néhány nappal 86. születésnapja előtt elhunyt Szalay Miklós, az Operaház nyugalmazott karigazgatója.

Oberfrank Pál a vidéki színházakról: “Rivalizálás helyett győz a bajtársiasság”

A tavaly óta tartó tortúráról és az azt enyhíteni kívánó közös szakmai munkáról a Vidéki Színházigazgatók Egyesületének (VSZE) elnöke, Jászai Mari-díjas, Érdemes művész, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója, Oberfrank Pál nyilatkozott a HelloVidéknek.