Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 105 hír

A magyar szerzők évada az Esztergomi Várszínházban

A magyar szerzők évadaként hirdette meg az Esztergomi Várszínház az új, immár 33. szezonját. Ennek keretében július 4-én tartották meg Tamási Áron és Szarka Gyula Ördögölő Józsiás című zenés tündérjátékának premierjét a soproni és zentai teátrum koprodukciójában. Az idei változatos műsorban Jókai Mór, Sütő András, Szabó Magda,…

Pokorny Lia: “Életemben annyi emberrel nem szakítottam, mint ebben az évben”

Hosszú hónapok után szerepelt újra közönség előtt színházi bemutatóban Pokorny Lia. Jerry Mayer Keresztül-kasul című romantikus vígjátékának magyarországi ősbemutatóját a Rózsavölgyi Szalonban tartották, a darabot Dicső Dániel rendezte. A színésznő a darab mellett a természetjáráskor megtalált lelki békéről és a hegyek között született fontos…

Nagy Viktor Oszkár filmrendező: “Én egy happy endes csávó vagyok”

Már látható a magyar mozikban az Ötvös András és Gombó Viola Lotti főszereplésével készült focis romkom, amely az ultrák világába kalauzol. A film rendezőjével és társírójával, Nagy Viktor Oszkárral a www.filmtett.ro beszélgetett.

Mozit vezet Londonban és színészkollégákról írt kötetet Zubronyák Zoltán

Hátrahagyva tanult színészmesterségét, tíz éve Londonban kezdett új életet. Zubornyák Zoltán a karantén idején kezdte írni a Facebookon színészekről és színházakról szóló sztorijait, melyekből követői biztatására nyolc hónap alatt előbb e-könyv, majd papíralapú kötet született El nem mesélt történetek címmel, a Kossuth Kiadó jóvoltából. Ennek…

Szinesztézia kép-performansz Szentendrén – Beszélgetés Kígyós Fruzsina kurátorral

Kígyós Fruzsina kurátor, aki a Szinesztézia című kép-performanszhoz válogatta a képeket a Ferenczy Múzeum gyűjteményéből. Fruzsina mesélt arról milyen rendkívüli élmény lesz a Szinesztézia, milyen intuíciókkal válogatta ki a képeket, és hogy milyen volt Gergye Krisztiánnal dolgozni.

Forog a Hadik huszármozi – Werkvideó Trill Zsolttal és Molnár Áronnal

A Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága 1,6 milliárd forint gyártási támogatást szavazott meg a Hadik címmel készülő 1757-ben játszódó mozifilmnek, mely felidézi a magyar huszár virtust és Hadik András merész katonai bravúrját, mely során maroknyi csapatával megsarcolta Berlint. Az előkészületekről a YouTube-on jelent meg videó.

Megnyílt Nyíregyháza legújabb mozija, a Szindbád

Július 20-án nyitotta meg kapuit a Szindbád Színháztörténeti Rendezvénytér vadonatúj mozija, melyet az 1971-ben Huszárik Zoltán által készített örökzöld filmklasszikussal, a Szindbád című filmmel avattak fel.

Trokán Péter: “Egy művészembernek nem szabad politikussá válnia”

Trokán Péter színművész Veiszer Alindának adott interjút, amit a műsorvezető Patreon oldalán lehet visszanézni.

Rengeteg gyerekszínházi programmal vár a Kultkikötő

Bár a legtöbben a színházi és zenei események kapcsán gondolnak a Kultkikötőre, az ország és a Balaton-part leghosszabb összművészeti fesztiválján kiállításokat és gyerekprogramokat is szerveznek: július végén indul az Áramlatok című kortárs kiállítássorozat, míg a Mesés Kikötő programjai nem kevesebb, mint heti hét alkalommal…

Love letters – Hernádi Judit és Gálffi László közös előadása Szentendrén

Július 25.-én vasárnap 20 órakor a szentendrei MűvészetMalom udvarán (Bogdányi u. 32.) lesz látható Hernádi Judit és Gálffi László közös előadása Mácsai Pál rendezésében.

Díj tervezésére ír ki pályázatot az Arany Medál-díj

Színház.online
-
 Tegnap 10:00Film

Díj tervezésére és kivitelezésére hirdet pályázatot az Arany Medál-díj kulturális közönségelismerés. A koronavírus-járvány miatt tavaly elmaradt díjátadót szeptember 7-én a budapesti Bethlen Téri Színházban tartják és a közönségszavazás útján kiválasztott hat művész (az év színésze, színésznője, filmrendezője, írója, a legígéretesebb fiatal…

Augusztus első hetében idén is Kőfeszt: a nyugalom fesztiválja

Pál István Szalonna és Bandája, Nagy Feró, Ferenczi György és a Pesti Rackák, a Szent Efrém Férfikar, a Fonó zenekar, de Pély Barna is ott lesz a Kőfeszten, aminek idén is a Káli-medence ad otthont augusztus 4-8-ig. Az immár hároméves fesztivál ebben az évben tíz településen várja a kikapcsolódni és szórakozni vágyókat.

Kerekes Vica: “Fontos, hogy minden nap tudjak tanulni valamit”

Színház.online
-
 Tegnap 07:36Film

Öt díjat nyert Szász Attila Apró mesék című filmje a párizsi, berlini és washingtoni közönségnek párhuzamosan tartott South East European (SEE) filmfesztiválon. A füleki születésű Kerekes Vica elhozta a legjobb színésznő díját. Ennek kapcsán kérdezte a Sikeres Nők.

Györgyi Anna: “A színház a valóság égi mása”

Michael McKeever ír, játszik, rendez, műveit több kontinensen tartják repertoáron a színházak. Végszó című darabjának magyarországi bemutatója 2019 végén a Rózsavölgyi Szalonban volt, idén június 6-án pedig a Városmajori Szabadtéri Színpadon láthatta a közönség. A darab főszerepében Györgyi Anna lépett színpadra.

Plácido Domingo is fellép majd a felújított Operában

A világhírű operaénekes, Plácido Domingo júliusi budapesti tartózkodása során meglátogatta a felújítás alatt álló Operaházat, és a bejárás alkalmat adott arra is, hogy aláírja a 2021/22-es évadra szóló szerződését a Magyar Állami Operaházzal.