Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 117 hír

Bagossy László az SZFE-ről: “A szabadságot és a szellemi muníciót nem lehet pótolni”

A politikai nyomásgyakorlásnak mindig ellenálltunk, bármilyen kormány próbálkozott is vele – mondja Bagossy László, a Színház- és Filmművészeti egyetem egyik ősszel leköszönt vezetője, aki a 24.hu-nak nyilatkozott.

Mi értelme van állatoknak játszani? – Goda Gábor válaszolt

Az Artus Művészeti Stúdió január 23-án rögzíti és 30-án mutatja be Állati nézők című darabját. A társulatvezető szavai szerint az eredeti koncepción a különféle állatok környezeti változásokra való érzékenysége miatt változtattak, ezért jelen állás szerint egy ponty tekintheti meg élőben az előadást, aki később vissza fogja nyerni szabadságát …

Némafilmhez filmzenét! – Pályázatit hirdet a Művészetek Völgye

Némafilmhez filmzenét! címmel indít pályázatot az idén harmincadik jubileumát ünneplő Művészetek Völgye Fesztivál és a százhúsz éves magyar filmet ünneplő Nemzeti Filmintézet. 

Csonka András: “Érdemes a régi álmokra is emlékezni”

Csonka András édesapja nyomdokait követve már gyerekként is színésznek készült, a Főiskolát 1990-ben végezte el Szinetár Miklós osztályában. A Lead Yourself interjúsorozatában értékrendről, félelmekről, felelősségvállalásról, és videós platformokról is mesélt. „A színház előtt az éneklés volt a nagy álmom. Bár papírom a…

Online összművészeti gálaműsor a Magyar Kultúra Napján a Vörösmarty Színházban

Összművészeti gálaműsorral ünnepli Székesfehérvár a Magyar Kultúra Napját január 22-én. A kultúra helyi képviselői a Vörösmarty Színházba viszik magukkal a nézőket, hogy a komolyzene, a balett, a néptánc és a színművészet egy-egy szeletéből adjanak ízelítőt. A járványhelyzet miatt a rendezvényt online, a Fehérvár Televízió és a város honlapjának…

“Mindegy, hogy milyen talaj van alattunk, az SZFE szellemiségét visszük magunkkal” – Szurdi Panni és Forgács Péter v…

Az Egyenes Beszéd vendégei Szurdi Panni SZFE hallgató és Forgács Péter az egyetem tanára voltak.

HÖOK: “Példátlan, hogy törlik az SZFE-s hallgatók jegyeit”

“Nagyon aggasztó az a bizonytalanság, amelyben az SZFE-hallgatók vannak, miután elkezdték törölni korábban megszerzett jegyeiket” – mondta a HÖOK elnöke a Klubrádiónak.

Nagykarácsony – Zsigmond Emőkével és Ötvös Andrással forog romantikus vígjáték

Már javában forog a NAGYKARÁCSONY című új magyar romantikus vígjáték a Nemzeti Filmintézet támogatásával. Az alkotók szigorú járványügyi védekezéssel és sztárparádéval készülnek a 2021-es karácsonyi moziszezon egyik sikervárományos filmjére.

SZFE-hallgatók: “Érezhető a kicsinyes bosszúvágy”

A Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjai szerint olyan nulla kredittel zárni a félévüket, mintha kitépkednék a lapokat a leckekönyvükből, és megígérnék nekik, hogy majd februárban visszaragasztják azokat.

Koncertszínházi előadással emlékeznek Cseh Tamásra a Vígszínházban

Az alkotó és dalszerző hetvennyolcadik születésnapján, január 22-én a Kelet-nyugati pályaudvar című koncertszínházi előadással emlékezik a Vígszínház Cseh Tamásra. A darab a szereplők műhelymunkájának eredményeként jött létre. A Frontátvonulás és a Nyugati pályaudvar című albumokat dolgozza fel, az összekötő szövegeket pedig…

llatszertár – Bemutató a magyar kultúra napján az Északi Színházban

Január 22-én 19 órai kezdettel mutatja be a Harag György Társulat László Miklós nagy sikerű és sokat játszott darabját, az Illatszertárt. A bemutató dátuma nem véletlen: egy magyar klasszikus vígjáték bemutatójával ünnepli a magyar kultúra napját a társulat.

Boncsér Gergely és partnerei Jókai-adaptációban szerepelnek az OperaSzerdában

Ifjabb Johann Strauss nagyoperettje, A cigánybáró népszerű részletei hallhatók 2021. január 21-én az Opera zongorakísérettel ingyenes koncertszerű keresztmetszeteket bemutató sorozatában. Az adás 20:00 órától látható az Operaház Facebook-oldalán és az Origón. 

Egy kisfiú és egy pingvin váratlan barátságáról készül előadás a Cirókában

Egy kisfiú és egy pingvin váratlan barátságának szívmelengető történetétről szól a Ciróka Bábszínház új előadása, amelynek próbái ezen a héten kezdődtek.

“A szinkron komoly és nagyon nehéz munka”

Javában tart az Online Farsangi Szinkronszemle a SziA szervezésében. (SzíDoSz-Szinkron Alapszervezet) A szinkronrendezők 32 alkotást jelöltek a szemlére az elmúlt év szinkron munkái közül, amelyeket első körben egy független zsűri bírál el. A tapasztalatokról kérdeztük a zsűri tagjait.

Nyáron rendezik meg az Ünnepi Könyvhetet

Az MKKE Elnöksége értesítette a kiadókat arról, hogy múlt heti ülésén, mérlegelve a magyarországi és európai járványhelyzet várható kilátásait, úgy döntött, hogy a 2021. április 23-26-ig tervezett Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált elhalasztja és ősszel, október-november folyamán (időpontot később jelölünk meg) tartja meg.