Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 30 hír

Őssejteket is bevetnének a koronavírus-fertőzés gyógyításában

A Covid19-vírus okozta több szervet, de elsősorban a tüdőt károsító megbetegedés már több mint egy éve nagy kihívás elé állítja az orvostudományt.

Családtervezés a Xxi. században

A gyermekvállalás az egyik legfontosabb döntés az életünkben. Ha a leendő anyukának és apukának korábban semmilyen egészségügyi problémája nem volt, joggal bíznak abban, hogy könnyen megfogan gyermekük és problémamentes kilenc hónap vár a kismamára.

Haldokló galaxist figyeltek meg a kutatók

Szimpatika
-
 Tegnap 19:35Tudomány

Miután az Ngc 1947 elvesztette gáz- és portömegének nagy részét, lassú halványodásba kezdett.

Különleges állattal gazdagodott a debreceni állatkert

A hollandiai Amersfoort állatkertjéből érkezett színpompás jövevények már el is foglalták a röpdéjüket a velük egytérségben őshonos vörös pandák szomszédságában.

Élő donoros tüdőátültetést végeztek egy koronavírusos betegen

A Kiotói Egyetemi Kórház orvosai a világon elsőként végeztek élő donoros tüdőátültetést egy betegen, aki elvesztette mindkét tüdejének működését az új koronavírus okozta fertőzés miatt.

Minden készen áll az oktatási intézmények nyitására

Az érettségik minél biztonságosabb lebonyolítása érdekében a 9-12. évfolyamokon csak május 10-én áll vissza a jelenléti oktatás, az 1-8. évfolyamokon és az óvodákban azonban már április 19-én.

Felmérik a fülesbaglyok számát a lakott területeken

Szimpatika
-
 21.04.12 19:35Állatvilág

A Magyar Madártani Intézet (Mme) lakott területeken fészkelő erdei fülesbagoly-felmérést indít 2021. júniusig - közölte a szervezet.

Ivartalanítási programot indított a Nébih

A kistelepülésekre fókuszáló ivartalanítási programot indított a kóbor kutyák számának csökkentése érdekében a kistelepüléseken a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal - 50 millió forintból 1400 kutya ivartalanítását finanszírozzák.

Post Covid-ellátással segítik a felépülést a Pulmonológiai Klinikán

Szimpatika
-
 21.04.12 06:35Egészség

Sokan hetekkel a koronavírus fertőzés után is tüdőt érintő panaszokkal küzdenek. A Pulmonológiai Klinikán ezeket a betegeket post Covid-ellátás keretében segítik a gyógyulásban.

Rekordmagasságú a szén-dioxid koncentrációja a légkörben

Rekordmagas értéket ért el a szén-dioxid koncentrációja a légkörben, annak ellenére, hogy a koronavírus-járvány miatti csökkent a kibocsátás.

Ismeretlen népcsoport nyomára bukkantak

Szimpatika
-
 21.04.11 19:35Tudomány

Úgy tűnik, 45 ezer éve egy eddig ismeretlen népmozgás zajlott Európában.

Hogyan érzékelik a fájdalmat a vörös hajú emberek?

Szimpatika
-
 21.04.11 16:35Egészség

A vörös hajú emberek eltérő fájdalomérzékelését vizsgálták magyar kutatók részvételével. Az eredmények alapján az eltérő fájdalomérzékelést az okozza, hogy a vörös hajú emberek bőrének pigmenttermelő sejtjeiben hiányzik egy bizonyos receptor funkciója.

Meglepetésfelvételekkel készülnek a költészet napja alkalmából

Meglepetésfelvételeket tesz közé online médiatárában a Müpa a költészet napja alkalmából - közölte az intézmény.

Közel 300 szervezet vesz részt az ország megtisztításában

Összesen mintegy 2,4 milliárd forint támogatással teheti tisztábbá az ország egy-egy szegletét, előzheti meg a további illegális hulladéklerakást a Tisztítsuk meg az országot! pályázat eddigi 285 nyertese - jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára.

Felfedezték a gorillák kommunikációjának titkait

Minél nagyobb egy hím gorilla, annál erőteljesebben tudja verni a mellkasát, hogy jelezze a barátoknak és az ellenségnek, mennyire hatalmas - állapította meg egy új kutatás, amely a gorillák kommunikációját vizsgálta.