Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 39 hír

Az Országos Kardiológiai Intézet tájékoztatója a koronavírus kapcsán

Szimpatika
-
  Ma 19:35 Életmód

Tudjuk, hogy a vírussal fertőzöttek többsége gond nélkül és könnyedén átvészeli a betegséget, azonban az idősebb korosztálynál, illetve a több más betegségben szenvedőknél – első helyen a súlyos szív- és érrendszeri betegeknél, második helyen pedig a daganatos betegeknél – lehetnek súlyosabb szövődmények, és sajnos halálesetek is…

Szoftverfejlesztők és fiatal programozók segítik a mentők munkáját

Szimpatika
-
  Ma 16:05 Életmód

A Codecool programozóiskola szoftverfejlesztői és végzős programozó diákjai néhány nap alatt bevezethető, belső hálózaton futó, mobil és webes célalkalmazásokat fejlesztenek a mentőknek, segítve őket a koronavírus elleni küzdelemben.

Mivel töltenénk az időt az önkéntes otthoni karantén alatt?

Szimpatika
-
  Ma 13:05 Életmód

Nem is olyan rossz dolog tizennégy nap otthon, ha a végére járhatunk olyan régóta halogatott dolgoknak, mint a tavalyi családi fotók kiválogatása. És végre többet törődhetnénk magunkkal.

Elszakítják tőlem a gyerekemet, ha karanténba kerülök?

Szimpatika
-
  Ma 08:35 Életmód

Sok kérdés merül fel a karantén gyakorlati megvalósításával kapcsolatban, a Tasz összegyűjtötte a legfontosabb válaszokat.

Offline üzemmódban

Szimpatika
-
  Ma 05:35 Életmód

Érdemes néha offline üzemmódba állnunk, egészen megdöbbentő élmény is lehet!

Nagyon lassan fog visszatérni Olaszország a normális élethez

Szimpatika
-
  Tegnap 19:35 Életmód

Az eddigieknél is nagyobb türelemre lesz szükség az új koronavírus-járvány tetőzése utáni időszakban, mivel a megszokott mindennapi életbe való visszatérés „még nagyon messze" van Agostino Miozzo, a polgári védelmi hatóság országos koordinátora szerint.

Bármikor elérhető kardiológusokkal konzultálhatunk telefonon

Szimpatika
-
  Tegnap 13:05 Egészség

Telefonos konzultációt indít a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet, amelyen keresztül kardiológus szakorvosoktól kérhetnek tanácsot azok, akiknél mellkasi fájdalom, nehézlégzés, erős szívdobogás, vérnyomáskiugrás vagy egyéb panasz jelentkezik.

Fokozottan vigyázzanak magukra a krónikus betegek!

Szimpatika
-
  Tegnap 09:05 Baleset-bűnügy

Különösen fontos a járványügyi ajánlások és szabályok betartása azoknak, akik nagyobb kockázatnak vannak kitéve koronavírus-fertőzés esetén.

12 könyv, amivel otthonról is bejárhatod a világot

Szimpatika
-
  Tegnap 09:05 Életmód

Az olvasás bizonyítottan az egyik legjobb stresszoldó. Hihetetlen, de akár 6 perc alatt is képes kétharmadával csökkenteni a stresszt.

#maradjotthon – két gyerekkel

Szimpatika
-
  Tegnap 05:05 Életmód

Nos, alig vártam, hogy kimondják, ne menjenek a gyerekek iskolába. Na, nem azért, mert valami szabadságérzésféle kerített hatalmába, inkább az irtózatos félelem miatt, ami ugyan csak alattomosan, de elkezdett felkúszni a gerincemen. A rémisztő gondolat, hogy elveszíthetem őket.„”

Ígéretesek az őssejtkezelések a koronavírus okozta tüdőgyulladás gyógyításában

Szimpatika
-
  20.04.02 20:18 Életmód

Az őssejtkezeléssel a kutatók az immunrendszert akarták erősíteni, hogy kivédje a vírus támadását.

Tökéletesen perfekcionista vagy?

Szimpatika
-
  20.04.02 16:33 Életmód

A legtöbb perfekcionista ember szinte sosem tartja magát annak. Pedig a gyógyulás felé az első lépés ebben az esetben is a felismerés. Az alábbi kilenc jel talán segít kibújni a tökéletesen rendezett, perfekcionista szekrényből.

Tények és tévhitek az autizmusról – Podcast

Szimpatika
-
  20.04.02 14:08 Életmód

Nincsenek egységes, jellemző tünetei, mégis több millió ember él enyhébb vagy súlyosabb autisztikus jegyeket produkálva. Mi is az az autizmus a pszichológus szerint?

Koronavírus: fokozott veszélyben a cukorbetegek

Szimpatika
-
  20.04.02 11:05 Életmód

A koronavírus okozta halálozások között krónikus betegségek szempontjából az első helyen a szív-és érrendszeri betegségek állnak (10,5 %), a második helyen pedig a cukorbetegség (7,3 %). Ez nem meglepő, hiszen a tartósan magas vércukorszint jelentősen megnöveli a fertőzések esélyét, csökken a szervezet védekező képessége, és…

Telefonos szolgáltatás az autizmussal élőkért

Április 2-a az autizmus világnapja. A Nem Adom Fel Alapítvány Léleköntő programja egy különleges, hazánkban nem mindennapi kezdeményezésbe fogott a karantén idejére.