Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 32 hír

A világ fények és formák ritmusára

Két kivételes fotóművész, a magyar származású, Franciaországban élt Lucien Hervé (1910-2007), és fia, a tragikusan korán elhunyt Rodolf Hervé (1957-2000) ikonikus és alig ismert alkotásaiból nyílik tárlat a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed m21 Galériájában augusztus 5-én.

Színes récék Debrecenben

A cívisvárosi intézmény megújuló társas bemutatója nemrég újabb, korábban sosem tartott fajok képviselőivel gyarapodott, miután két pár foltoscsőrű réce érkezett hozzájuk a csehországi Plzeňből és egy amazonasi réce-tojó a Dortmundi Állatkertből.

Jazzfőváros lesz Kecskemét

Négy nap alatt tíz ország százötven zenésze lép színpadra az augusztus 5. és 8. között zajló ötödik kecskeméti Jazzfőváros szabadtéri családi fesztiválon.

Augusztusban lesz az Orgonák éjszakája

Több mint 60 városban mintegy 100 koncerttel érkezik idén az OrgonaPont sorozat, augusztus 7-én pedig az Orgonák éjszakáján népszerűsítik a hangszert.

Az Ősök napja Bugacon

A Kárpát-medencei magyar hagyományőrzők legnagyobb lovas és gyalogos felvonulásával, régészeti és antropológiai kiállításokkal, tudományos előadásokkal és koncertekkel is várják az érdeklődőket augusztus 13. és 15. között Bugacon az Ősök napján.

Brüsszel oltóbuszokat indított a beoltatlanokért

SzeretünkUtazni
-
 21.08.01 16:21Utazás

A csökkenő oltási kedvre válaszul csütörtöktől mobil oltócsoportok buszokkal járják a belga főváros utcáit a koronavírussal szemben még nem védett felnőtt lakosság beoltására.

Július 24. volt a legforgalmasabb nap a turizmusban

A turizmus újkori történelmében idén július 24-én, szombaton volt a legtöbb belföldi vendég Magyarországon, közel 150 ezer; nagyon megnőtt a belföldi utazási kedv – mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a szervezet hivatalos, szombaton közzétett podcastjában. Guller Zoltán hozzátette: idén eddig 103 milliárd forintot költöttek a ma

Itt lesz a Bocuse d’Or európai döntője

Magyarország újabb nemzetközi esemény házigazdája lesz, 2022 márciusában otthont ad a Bocuse d’Or európai döntőjének Európa legkiválóbb séfjei 2016 után ismét Magyarországon találkoznak, az eseményen 20 ország képviselője versenyez majd azért, hogy kvalifikálja magát a 2023-as lyoni világdöntőbe.

Épül a Budapest-Balaton kerékpárút

 Magyarország két legfontosabb turisztikai célpontját köti össze az épülő Budapest-Balaton kerékpáros kapcsolat – jelezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium a közösségi oldalára felkerült bejegyzésben.

Drogokról fiataloknak Bécsben

SzeretünkUtazni
-
 21.08.01 11:59Utazás

Drogokról és függőségről szóló podcast-sorozatot indítottak fiataloknak Bécsben Ausztriában is egyedülálló az a podcast-sorozat, amelyet a Bécsi Drogprevenciós Iroda és a függőket segítő Suchthilfe Wien közösen indított.

Hévízi zsongás

július 1. és 2022 június 30. közötti időszak zenei programjaira az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő programjának köszönhetően 7,5 millió forint összegű támogatást kapott Hévíz Város Önkormányzata.

Montenegróban tiltakoznak a vendéglátók

Hétfőig adtak határidőt a kormánynak a montenegrói vendéglátók, akik azt követelik, hogy vonják vissza a számukra anyagi veszteséget okozó korlátozásokat, amelyek pénteken léptek életbe a koronavírus-járvány miatt.

Cseppkőbarlangok és hucul lovak Aggteleken

Változatos élményeket és táji gazdagságot kínál az Aggteleki Nemzeti Park. Az igazgatóság 4 látogatóközpontja, tájháza, 7 bemutatóhelye, 1 erdei iskolája és 9 különböző tematikájú, szabadon bejárható tanösvénye nyújt betekintést az Aggteleki-karszt természeti kincseibe, amelyeket a barlangokban, várak csúcsán, vízre szállva, vagy akár a…

Így nyertek ők – magyar olimpikonok

A most megjelenő „Így nyertek ők” című album egyszerre szól jelenről, azaz olyan sportolókról, akiknek szurkolhatunk a mostani olimpián, és múltról is, hiszen korunk sporthőseit egykori, legendás olimpikonjainkkal állítja párba. Csabai Márk új könyvét pedig nem csak a világklasszis sportolóinkról szóló rövid és érdekes fejezetek teszik…

Itt vannak a legifjabb légi akrobaták!

A 2019-es szaporulatot követően idén újabb tagokkal gyarapodott a Debreceni Állatkert népes, immár összesen 13 egyedet számláló arapapagáj-állománya, miután a napokban három zöldszárnyú arafióka repült ki a biztonságot nyújtó odúból, ahol az elmúlt három hónapban szüleik nevelték őket.