Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 22 hír

Agro7 – a hét legfontosabb agrárhírei

E heti rendhagyó híradónkban is a Magyarország Legszebb Birtoka díjkiírás idei birtokait mutatjuk be. Ismerjék meg a második héten meglátogatott gazdaságokat melyek között volt gyógynövényes kert, precíziós gazdaság vagy a Hortobágyon lévő állattenyésztő gazdaság.

A második héten is csodás birtokokat látogatott meg a Magyarország Legszebb Birtoka díjkiírás zsűrije

A Magyarország Legszebb Birtoka díj kiírására immáron ötödik alkalommal kerül sor. Az elmúlt hét folyamán a szakmai zsűri tovább járta a jelölt birtokokat, amelyek közül a szemlék után együttesen kategóriánként hármat fognak beszavazni a döntőbe.

Különleges zöldmunkák egy csokorba

A már javában zajló zöldmunkákat ritkábban és elsősorban nem nagyüzemi mértekben, akár még ki egészíthetjük speciális vagy különleges zöldmunkákkal is, amelyekkel újabb javulást idézhetünk elő az idei termésben.

Német házisertésekben is megjelent az ASP

A múlt héten Németország több sertéstelepén is kimutatták az afrikai sertéspestist. A hírre az amúgy is súlyos veszteségeket elkönyvelő német gazdák között most újabb pánik tört ki. De mit jelent ez ránk nézve? Hiszen árainkat odaláncoltuk a német a piachoz.

Nem bírják a klímaváltozás hatásait a hazai gyümölcsösök

A kajszitermést elpusztította a tavaszi fagy, a meggynek a hőség ártott.

Kötelességünk a vidéki értékek megőrzése

Társadalmi párbeszédet kezdeményez Nagy István agrárminiszter a vidéki értékek és hagyományok megőrzése érdekében - jelentette be közösségi oldalán a tárcavezető.

Még mindig zajlik a vihar utáni kárfelmérés

Egymilliárd forintot megközelítő károkat okozhattak a hétvégi viharok, intenzív esőzések, a biztosítók pedig további kárbejelentésekre számítanak.

Július 25-ig lehet szavazni az Év Madarára

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület 1979-ben indította el az Év madara programját, melynek célja, hogy megismertesse azokat a madárfajokat, amelyek védelmében a lakosság fontos szerepet kaphat. A 2022-es Év madarára még néhány napig, július 25-ig lehet szavazni.

A Magyarország Legszebb Birtoka zsűrije ma is csodás helyszíneken járt

A Magyarország Legszebb Birtoka zsűritagjai a birtokbejárások hatodik napján a Délalföldi Kertészek Szövetkezetének székhelyén, a Profi-Tom Zöldségtermelő Kft-nél és a Vadas-Agro Kft-nél járt.

Küszöbön a húsárak emelése

SzaM
-
 21.07.21 08:41Gazdaság

A rekordmagas takarmányárakat nem törte le az új termés sem, a sertéspiacon egyelőre uniós túlkínálat fogja vissza a szükséges áremeléseket. Az állattartók jövedelmezőségét már eddig is megviselte a tavaly óta soha nem látott magasságban tanyázó takarmányár, azonban az aratás előrehaladtával már biztos, hogy a következő…

Olyan drága lett a gyümölcs, hogy a kereslet is csökkent iránta

SzaM
-
 21.07.21 07:36Gazdaság

A tavaszi jégesőt és a hőséget is megszenvedték a növények, ez pedig az idei termés mennyiségének és minőségének kárára megy. A természet, hasonlóan az elmúlt három év bármelyikéhez, megint nagyon ellentétes arcát mutatja: tavasszal szokatlanul hűvös, csapadékos, borult, fényszegény időjárás volt, ami nem kedvezett a gyümölcsök…

20 százalékkal fizethetünk többet a kenyérért

Akár 20 százalékkal is drágulhat a kenyér az egyik pékség tulajdonosa szerint. A gazdák és malmok alapanyagárai nőttek, ezért kénytelenek ezt a drágulást az árakba is beépíteni, így pedig a polcokra kerülő pékáruért is többet kell majd fizetni – számolt be róla a TV2 Tények. A TV2 Tények egy karcagi pékségben járt, ahol 380 forint

Kreatív növénytartók házilag

SzaM
-
 21.07.20 08:31Otthon

Számtalan szebbnél szebb cserép, virágtartó láda kaphat már, de mi magunk is készíthetünk otthon, házilag. Felhasználhatjuk régi, már nem kellő edényeinket, lábosainkat, üres használati tárgyainkat virágtartóként, ezzel is téve a túlvásárlás ellen. Támogatva a környezetvédelmet, az újrahasznosítást, keressünk alternatív virágtartó eszközöket vagy…

Mulccsal a gyomok ellen!

SzaM
-
 21.07.20 08:26Otthon

A növényeinktől, veteményesünktől, gyümölcsfáinktól hathatósan távol tarthatjuk a gazt, gyomnövényeket, ha a mulcsozás választjuk. A mulcsozás egyfajta talajtakarási technika. A kertet valamilyen kerti vagy mezőgazdasági hulladék anyaggal takarjuk be, ezzel megakadályozva a gyomnövények kihajtását. Miért előnyös? Nem csak környezetbarát,…

A generációváltással is összefügg a precíziós gazdálkodás sikere

Magyarországon a precíziós gazdálkodást elsősorban a 40 évnél fiatalabb, felsőfokú végzettséggel rendelkező gazdálkodók alkalmazzák, így a precíziós technológiák sikere részben a generációváltás sikerétől is függ – mondta az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára hétfőn Budapesten. Feldman…