Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 114 hír

Ha már fizetünk, ennyit elvárhatunk

Székelyhon
-
  Tegnap 21:18 Határtalan

Levélben fordult az EMNT udvarhelyszéki szervezete a Penny Market székelyföldi üzleteihez, illetve az üzletlánc vezetőségéhez, hogy boltjaikban magyar nyelvű feliratokat is helyezzenek ki. És ez csak az első lépés, a jövőben a kétnyelvűséget mellőző vállalkozásokat egyenként fogják megkeresni.

Hamlet tele van titkokkal, újra kellett mesélni

Székelyhon
-
  Tegnap 20:15 Határtalan

William Shakespeare Hamletje a világirodalom egyik legismertebb drámája, Kiss Csaba Jászai Mari-díjas és József Attila-díjas magyar rendező, drámaíró pedig arra vállalkozott, hogy újramesélje a történetet.

Több mint száz gól a kézimeccsen

Székelyhon
-
  Tegnap 20:15 Sport

A hetedik fordulóval folytatódott az ifjúsági 3-as korosztályú országos női kézilabda-bajnokság felsőházi rájátszása, a Hargita megyei csapatok idegenben játszottak.

Tizenöt székelyföldi a román keretben

Székelyhon
-
  Tegnap 20:15 Sport

Április 28. és május 4. között az észtországi Tallinnban rendezik a divízió 1/B csoportú jégkorong-világbajnokságot. A huszonkét tagú romániai keret gerincét hagyományosan székelyföldi nevelésű játékosok alkotják.

Napszámosmunka, már nem csak a mezőgazdaságban

Székelyhon
-
  Tegnap 19:18 Határtalan

A gazdaság számos ágazatában lehet ezentúl napszámosokat foglalkoztatni a szociálliberális kabinet által elfogadott sürgősségi kormányrendelet értelmében. A üzleti szférának tett engedmények mellé azonban szigorításokkal is előrukkolt a Dăncilă-kormány.

Megvan a hivatalos program, mégsem a csíkszeredai stadion előtt landol a pápát szállító helikopter

Közzétette szerdán a Vatikán Ferenc pápa romániai látogatásának részletes programját, amely szerint június 1-jén 11 óra 30 perckor kezdődik a csíksomlyói hegynyeregben a katolikus egyházfő által pontifikált szentmise.

Kárpát-medencei ifjú matematikusok mérik össze tudásukat Marosvásárhelyen

Székelyhon
-
  Tegnap 19:16 Határtalan

A napokban Marosvásárhelyen mérik össze tudásukat a Kárpát-medence legjobb ifjú magyar ajkú matematikusai, ugyanis április 24–28. között a Bolyai Farkas Gimnáziumban rendezik meg a 28. Nemzetközi Magyar Matematikaversenyt. A vetélkedőn több mint 230 diák vesz részt, köztük 59 romániai.

Nem lesz ejnye-bejnye és késedelmi díj, ha most visszük vissza a régen kikölcsönzött könyveket

Székelyhon
-
  Tegnap 18:18 Határtalan

Kájoni kvízjátékkal, dokumentumfilm-vetítéssel és egyéb programokkal készültek a Könyvtári Napokra a Kájoni János Megyei Könyvtárban április 24-26. között. Ezekben a napokban ugyanakkor elengedik a késedelmi díjat a kikölcsönzött könyvek visszaszolgáltatásával megkésett olvasóknak.

Háziállatok pusztultak el az olaszteleki tűzben

Székelyhon
-
  Tegnap 18:12 Határtalan

Csűr gyúlt ki az erdővidéki Olaszteleken szerdára virradóra, a tűzoltók hajnali négy óra után tudták megfékezni a lángokat. A tűzben háziállatok pusztultak el, az anyagi kár jelentős.

Díjazták a kisebbségeknek rendezett román tantárgyverseny legjobbjait

Székelyhon
-
  Tegnap 17:15 Határtalan

Nyolc diák vihetett haza első díjat arról a székelyudvarhelyi országos szintű román tantárgyversenyről, amelyet a nem román anyanyelvű diákoknak rendeztek.

Almát kapnak, de nem helyit?

Székelyhon
-
  Tegnap 17:15 Határtalan

Vakáció után almát is kapnak a Maros megyei gyermekek, miután a megyei önkormányzat  megkötötte a kormánytízórait beszállítókkal az új szerződéseket. Maros megyében 58 621 gyermek kap államilag támogatott tízórait.

Újítanak a Hargita megyei tanácsnál, hogy elkerüljék a pályázatok leadása utáni vitákat

Székelyhon
-
  Tegnap 17:15 Határtalan

Közel kétmillió lejes pályázati keretet biztosít Hargita Megye Tanácsa a civil szervezetek számára, amelyek május 16-ig igényelhetnek támogatást egy-egy programra. Az intézmény munkatársai arra biztatják az érdekelteket, hogy ne az utolsó pillanatban adják le a dokumentációkat.

Rajtol a Szent György Napok: 12 nap alatt 239 program

Szerdán este kezdődik az idén rendhagyó módon 12 napig tartó Szent György Napok. Erdély legnagyobb városünnepét 28. alkalommal szervezik meg, ezúttal április 24 és május 5. között.

Szigetekké formálódtak a pillepalackok a Békényen – nem szép, és nem is néznék sokáig

Székelyhon
-
  Tegnap 16:18 Határtalan

Sokan szemétlerakónak tekintik a Gyergyószentmiklóson átfolyó Békény-patakot, amelynek a medre tele van mindenféle hulladékkal. Helyenként valóságos műanyagpalack-szigetek keletkeztek.

Tömbházépítésre hagytak jóvá rendezési tervet

Székelyhon
-
  Tegnap 16:12 Határtalan

Elfogadta a székelyudvarhelyi önkormányzati képviselő-testület a Fások utcai ingatlanfejlesztésre vonatkozó övezeti rendezési tervet. A múlt heti tanácsülésen jóváhagyott dokumentum szerint egy több mint nyolcezer négyzetméteres telken három tömbház épülhet.