Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 125 hír

Nagy mennyiségű esőre, viharokra figyelmeztetnek a meteorológusok

A keleti, északkeleti és délkeleti országrészre narancssárga, az ország központi, déli és északi térségeire sárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap reggel a várható nagy mennyiségű eső és viharok miatt.

A heves zivatarok megmutatták, hogy gondok vannak az esővíz-elvezetéssel Székelyudvarhelyen

Nemcsak Székelyudvarhely régi, hanem az új városrészeiben is gondot okoz az esővíz elvezetése, akárcsak a hét eleji heves esőzés után: a mélyebben fekvő utcákban gyakran megáll a víz. A probléma egyrészt abból fakad, hogy a meglévő vízelvezető árkokat sem hagyják szabadon a lakók.

Múzeumok éjszakája Székelyudvarhelyen: középpontban a segesvári csata

Rendhagyó kínálattal várta az érdeklődőket szombaton a Haáz Rezső Múzeum, amely a járványügyi helyzet enyhülésének köszönhetően egy év kihagyás után megtarthatta a Múzeumok éjszakája című rendezvényét. A különleges alkalom központi központi témája az 1849-es segesvári csata volt. Bőven akadt szórakoz

Soós Zoltán marosvásárhelyi polgármesterrel román-magyar viszonyról, Székelyföldről – de nemcsak

Székelyhon
-
 Tegnap 21:15Határtalan

Minden döntése kétélű fegyver, hiszen amennyiben kedvez a marosvásárhelyi magyaroknak, rögtön felháborodást válthat ki a románság körében; és nyilván fordítva. Soós Zoltán polgármester ennek tudatában is állítja, etnikai konfliktuszóna helyett valódi sikertörténet helyszíne lehet Marosvásárhely.

Valamit változtatni kellene, hiszen Romániában a második legmagasabb a csecsemőhalandóság az EU-ban

Székelyhon
-
 Tegnap 18:15Határtalan

Továbbra is a sereghajtók között szerepel Románia a csecsemőhalandóság szempontjából: míg az Európai Unióban ezer újszülöttből 3,6, addig Romániában 5,8 nem éri meg az egyéves kort. Noha elsőre ez kizárólag egészségügyi kérdésnek tűnhet, valójában a szociális és gazdasági helyzet befolyásolja.&

A vártnál hosszabb időbe telik a volt banképület átalakítása, elhúzódik a költözés

Székelyhon
-
 Tegnap 15:18Határtalan

Nyáron még nem, csak ősszel fogadhat ügyfeleket a volt Postabank épületében a csíkszeredai városháza több osztálya. A pénztár, az adó- és illeték-, valamint az urbanisztikai osztály, illetve a személyi nyilvántartó költözésére várni kell, az előkészületek elhúzódnak.

Árvizekre figyelmeztetnek a hidrológusok

Székelyhon
-
 Tegnap 15:18Határtalan

Árvízre vonatkozó figyelmeztetést adtak ki szombat délután a hidrológusok az ország 24 megyéjére.  

Sem új fertőzés, sem új haláleset nem történt Hargita megyében

Székelyhon
-
 Tegnap 13:12Határtalan

Egyetlen egy új fertőzést sem azonosítottak szombatig Hargita megyében, valamint újabb halálesetek sem történtek az elmúlt 24 órában.

Harmincegyezer tesztből csupán 63 lett pozitív

Az elmúlt huszonnégy órában 63 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, az új esetekkel 1 080 203-ra nőtt a járvány kezdete óta regisztrált fertőzöttek száma.

Medveinvázió Erdőszentgyörgyön

Székelyhon
-
 Tegnap 11:12Határtalan

Medvék jelenlétére figyelmezteti a lakosságot, főként a fiatalokat Erdőszentgyörgy polgármestere, Csibi Attila Zoltán, aki érdeklődésünkre elmondta, szinte minden hozzájuk tartozó falu határában medvék járnak éjjelente, de van egy, amelyik a kisváros utcáin sétál minden este sötétedés után.

Strandszezon van, ám a meteorológusok nem biztatnak sok jóval

Hiába zajlik a meteorológiai nyár, hétvégén csak elvétve fogja meghaladni a nappali hőmérséklet a 25 Celsius-fokot, és szinte mindenhol záporokra, viharos széllökésekre számíthatunk. A derűlátó működtetők már megnyitották a strandokat, tárt karokkal várva a vendégeket és a nappali hőmérséklet emelkedését.

Az idei Filmszeredán a filmek is „mennek” a nézőkhöz

Székelyhon
-
 21.06.18 21:18Határtalan

Ötödik alkalommal szervezik meg június 23. és 27. között a Filmszereda – Székelyföldi Mozgókép Fesztivált Csíkszeredában. Az érdeklődők 17 filmet tekinthetnek meg az ötnapos rendezvényen, és a korábbi kiadásokhoz képest idén kibővítették a vetítési helyszínek számát.

Életmentő tudás, de a tananyag mégsem tartalmazza

Székelyhon
-
 21.06.18 21:12Határtalan

Kétkerekű suli címmel tartott preventív közlekedésbiztonsági képzést a Hargita megyei diákoknak a Continental Safety Hungary szervezet, amely az interaktív előadásokon túl még szimulációs tréninget is biztosított a fiataloknak. Cél a balesetmegelőzés.

Nők a Csíki Székely Múzeumban, ahogyan Nagy Imre látta

Székelyhon
-
 21.06.18 19:24Határtalan

Új időszakos kiállítással jelentkezik a Csíki Székely Múzeum, amelynek címe Lányok, asszonyok Nagy Imre művészetében. A kiállítás megnyitóját pénteken tartották, a tárlat július 30-ig látogatható, hétfő kivételével naponta 9 és 16 óra között.

Medvét ütött el a vonat Alsóboldogfalvánál

Székelyhon
-
 21.06.18 19:18Határtalan

Egy nagy kan medvét ütött el Alsóboldogfalva környékén a Kék Nyílként ismert, Segesvár és Székelyudvarhely között közlekedő vonat. Az eset vélhetően csütörtök este történt, az elpusztult vadat pénteken fedezték fel a hatóságok.