Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 148 hír

Jegyezze meg a mai dátumot: történelmi mélyponton a lej az euróhoz képest

Székelyhon
-
  18.06.21 14:24 Határtalan  Árfolyam Románia

Történelmi mélyponton a lej az euróhoz képest. A Román Nemzeti Bank soha nem látott magas, 4,6695 lejes szinten állapította meg az euró csütörtöki árfolyamát – írja az Agerpres hírügynökség.

Igazi kaland a jogosítvány cseréje – elmondjuk, hogy mire számíthat Marosvásárhelyen

Székelyhon
-
  18.06.21 13:21 Határtalan 

Nem egyszerű feladat a gépkocsivezető-jogosítvány banálisnak hitt cseréje. Míg a rendkívül komplexnek és szigorúnak ígérkező orvosi vizsgálaton átesni pénz és mindössze néhány perces formaság kérdése, az iratcsomó leadása komoly megpróbáltatást jelent.

Vonattal a tengerre – június végétől bővítik a járatokat

Székelyhon
-
  18.06.21 13:18 Határtalan  MÁV Zrt. Románia

A román állami vasúttársaság (CFR) június 29-én indítja vakációs járatait. A Napvonat program keretében az ország egész területéről 40 járat közlekedik majd a román tengerpart és a Duna-delta irányába. A vakációs vonatok szeptember 9-ig lesznek forgalomban.

Olimpia napi futóverseny Csíkszeredában

Székelyhon
-
  18.06.21 12:48 Sport 

Az olimpiai nap tiszteletére futóversenyt szerveznek szombaton Csíkszeredában.

Múzeumi éjszaka Székelyudvarhelyen

Székelyhon
-
  18.06.21 12:30 Határtalan 

Mára már hagyománnyá vált a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeumban a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat, mely alkalommal a szokványos múzeumi státusztól eltérő kínálattal lepik meg a közönséget.

Értékcsoportokra oszlik a mezőny a székely–magyar focimaratonon

Székelyhon
-
  18.06.21 12:21 Sport 

Húsz mérkőzést rendeztek szerdán Csíkszeredában a 3. Székely–Magyar Utánpótlás Labdarúgótornán, amelyen – két korosztályban – összesen 24 csapat vesz részt.

A 450. születésnap – gyermekszemmel

Székelyhon
-
  18.06.21 12:21 Határtalan 

Külön-külön sem Gyepesben, sem Homoródszentmártonban, de még Homoródszentpéteren sem tudnának gyermektábort tartani az unitárius lelkészek. Ezért és a Magyar Unitárius Egyház jubileumi éve jegyében két-két napig egymás falujában vendégeskednek a gyermekek.

Játéknapot tartanak a Csíkszeredai központi parkban

Székelyhon
-
  18.06.21 12:09 Határtalan 

A csíkszeredai Központi parkban szervezi meg június 23-án a Csíki Anyák Egyesülete és a Smafta Sporttanácsadói Iroda a III. Nagy Játéknapot és a VII. Böngésző pályázat díjazását.

Nemzetközi Jóganap Csíkszeredában: ingyenes foglalkozásokat tartanak

Székelyhon
-
  18.06.21 11:45 Határtalan 

Negyedik éve tartják világszerte a Nemzetközi Jóganapot, amikor ingyenes gyakorlási lehetőséget biztosítanak a jóga kedvelőinek és azoknak, akik kipróbálnák ezt a mozgásfajtát. Csíkszeredában is több helyen lehet csütörtökön ingyenesen jógázni.

Késve távolította el a székely zászlót, 75 ezer lejre büntették

75 ezer lej kifizetésére kötelezi Ráduly Róbert Kálmánt, Csíkszereda polgármesterét a Hargita megyei törvényszék, mert a jogerős bírósági döntés ellenére nem távolította el azonnal a székely zászlót a Csíki Játékszín előtti zászlórúdról.

Keresztelő Szent János-ünnepeket tartanak

Székelyhon
-
  18.06.21 09:03 Határtalan 

Csíkdelnén, Magyarcsügésen és Háromkúton is ünnepi szentmisén mutatnak be Keresztelő Szent János ünnepnapja alkalmából a hétvégén.

Vízbe fulladhatott egy férfi Brassó megyében

Eltűnt férfit keresnek Brassó megyében, a gyanú szerint a Bodza folyóba fulladt.

Teljes felújítás az állványok mögött

Székelyhon
-
  18.06.21 08:45 Határtalan 

Elkezdődött a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium főépületének külső és belső felújítása, amit még tanévkezdésig befejeznének. Az intézet kisebb épületeinek korszerűsítése jövőre marad, most ugyanis a tervezés zajlik. A teljes beruházásra összesen 4,6 millió eurót költenek.

Szerencsés góllal nyertek a spanyolok

Székelyhon
-
  18.06.20 22:24 Sport  Cristiano Ronaldo

Spanyolország válogatottja Diego Costa szerencsés góljával 1–0-ra legyőzte Iránt a labdarúgó-világbajnokságon.

Csíki iskolák vezetői az országos felmérésen elért eredményekről

Székelyhon
-
  18.06.20 21:24 Határtalan 

Több csíkszéki iskolában is jól szerepeltek a nyolcadikosok az országos felmérés próbavizsgáin, azonban a tanintézetek többségében nem születtek kirívóan jó jegyek. Iskolaigazgatóktól érdeklődtünk az elért eredmények kapcsán.