Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 135 hír

Vigyázzunk egymásra!

Székelyhon
-
  Ma 15:15 Határtalan

A járvány terjedését a hatóságok számos intézkedésekkel igyekeznek fékezni. Ezek egyike a kötelező maszkviselés. 

Felerősödő szélre és csapadékra figyelmeztetnek a meteorológusok

Az ország egész területére érvényes, megerősödő szélre és csapadékra vonatkozó figyelmeztetést adott ki csütörtökön az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).

Kilenc koronavírussal fertőzött személy hunyt el Maros megyében az utóbbi 24 órában

Székelyhon
-
  Ma 14:12 Határtalan

Az utóbbi 24 órában 160 új fertőzöttet vettek nyilvántartásba Maros megyében, ezzel 4461-re emelkedett a regisztrált koronavírusos betegek száma a térségben.

Egy olyan jelen, ami elmúlt

Székelyhon
-
  Ma 14:12 Határtalan

A rendszerváltás sok ember emlékeiben élénken él. Csupán 30 éve volt, de sokan úgy emlékeznek rá, mintha csak a tegnap történt volna. Lőrincz József politológus említette az egyik könyvében: „egy olyan jelen, ami elmúlt”. 

Összefogná a közösséget Hargita megye egyetlen női polgármestere

Székelyhon
-
  Ma 14:12 Határtalan

A közösség összefogását, a fejlesztések folytatását tartja fontosnak Csíkszék és Hargita megye egyetlen női polgármestere, Réti Zsófia, aki független jelöltként jutott községvezetői mandátumhoz Csíkszentgyörgyön.

Óriási esetszámugrás: közel hat és félezer új fertőzöttet regisztráltak

Újabb rekordszámú megbetegedést, 6481 új koronavírusos esetet regisztráltak Romániában az elmúlt huszonnégy órában. A koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetek száma 83-mal nőtt, míg jelenleg 868 pácienst kezelnek intenzív osztályon.

Több mint 110 új fertőzött, négy haláleset Hargita megyében

Ismételten magas számú, 114 új koronavírus-fertőzést igazoltak csütörtökön Hargita megyében, illetve négy haláleset is történt a térségben. Kedvező azonban, hogy a fertőzést legyőzők száma is jelentősen növekedett: 150 személyt nyilvánítottak gyógyultnak az elmúlt 24 órában.

Misét tartottak a románok az úzvölgyi temetőben, ezért nem sértettek törvényt a hatóságok szerint

Úgy tűnik, gond nélkül szervezhet egyelőre rendezvényeket az úzvölgyi katonatemetőben a román nacionalista Calea Neamului (Nemzet Útja) egyesület. Májusi, kijárási korlátozások között tartott megemlékezésük a hatóságok szerint nem sértett törvényt, mivel mise volt.

Arafat: Székelyudvarhelyen „tartózkodnak” a település karantén alá vonásától

Székelyhon
-
  Ma 11:16 Határtalan

Székelyudvarhelyen a magas fertőzöttségi arány ellenére is „tartózkodnak” attól, hogy karantén alá vonják a várost – jelentette ki a szerda esti kormányülés előtt Raed Arafat belügyi államtitkár, az országos katasztrófavédelem vezetője.

Járványhelyzetben is megemlékeznek a reformációról

Székelyhon
-
  Ma 10:15 Határtalan

Noha a járványhelyzet miatti korlátozások idén nem teszik lehetővé a szélesebb körű, gyülekezetközi együttlétet, avagy az egyházmegyei közös istentiszteletet, az egyházközségek a helyi sajátosságoknak megfelelően, az érvényben lévő szabályokhoz igazodva tartják meg a reformáció egyházainak ünnepét.

A tanuláshoz való jogot sértheti, ha kizárják a diákot az online óráról az aláírás megtagadása miatt

Székelyhon
-
  Ma 08:15 Határtalan

Az oktatási minisztérium úgy döntött, szülőkkel, diákokkal és pedagógusokkal egyaránt aláírat egy saját felelősségre írt nyilatkozatot, amelyben az aláírók vállalják, hogy nem készítenek felvételt az online óráról, és nem osztják meg, nem sokszorosítják az online óra tartalmát.

Tünetmentesnek kell lennie a kismamának, ha karjába venné babáját

Székelyhon
-
  Tegnap 22:16 Határtalan

A jelenleg érvényben levő minisztériumi rendelet szerint el kell különíteni az igazoltan pozitív kismamát az újszülöttől, és az anyatej is veszélyes hulladéknak minősül, ezért el kell önteni azt. A most módosított módszertan alapján ez megváltozik.

Az élővilág megóvására hívja fel a figyelmet a kreatív környezetvédelmi diákverseny

Székelyhon
-
  Tegnap 21:15 Határtalan

Újrahasznosítási online versenyt hirdet a Központi Fejlesztési Régió Maros, Hargita, Kovászna, Brassó, Szeben és Fehér megyei 18 éven aluli fiatalok számára a Europe Direct Központ és az Európai Unió támogatásával. A legkreatívabb projekteket 10 táblagéppel jutalmazzák.

Súlyos állapotban vannak a sepsiszentgyörgyi kórházban kezelt koronavírus-fertőzöttek

A sepsiszentgyörgyi kórház Covid-osztályán 47 beteget kezelnek, mindannyian súlyos vagy nagyon súlyos állapotban vannak. András-Nagy Róbert kórházigazgató tájékoztatása szerint intenzív terápiás ellátásra hat beteg szorul, közülük ketten vannak lélegeztetőgépen.

Életét vesztette egy 19 éves fiatal a Mezőszengyelen történt autóbalesetben

Székelyhon
-
  Tegnap 19:18 Baleset-bűnügy

Súlyos autóbaleset történt szerda este Mezőszengyel bejáratánál, amelyben egy 19 éves fiatal életét vesztette.