Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 151 hír

Szenvedéstörténet könnyekkel, mosolyokkal – rengetegen voltak kíváncsiak a hazatért Csíksomlyói Passióra

Sok néző szemébe csalt könnyeket szombaton este a Csíksomlyói Nyeregben látott, a Nemzeti Színház, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és a székelyföldi táncosok bevonásával előadott monumentális produkció.

Simán győzött az udvarhelyi futsalcsapat az egyetemisták ellen

Székelyhon
-
  Tegnap 21:10 Sport 

Felkészülési mérkőzést játszott a Futsal Klub Székelyudvarhely. Vendége a magyar élvonalbeli teremlabdarúgó-bajnokság újonca, a Budapesti Műszaki Egyetem volt. A házigazdák simán nyertek.

Megőriznék a vöröspofájú berke génállományát

Székelyhon
-
  Tegnap 21:10 Határtalan 

Összesen 44 juhtartó gazda tette közszemlére vörös pofájú berkéit szombaton, hogy szakmai zsűri előtt méressék meg állatállományuk legjobbjait. Az Országos Vörös Pofájú Berke Kiállítást a kászonaltízi sportpályán szervezték meg szakmai előadásokkal és kulturális programokkal ötvözve.

Az ország leghosszabb bobpályája épül Gyimesfelsőlokon

Székelyhon
-
  Tegnap 19:14 Határtalan 

Mintegy ezerháromszáz méter hosszú, egész évben használható sínes bobpálya épül Gyimesfelsőlokon. Az országban is egyedülállónak számító létesítmény kiépítését várhatóan szeptemberben fejezik be, azt követően bárki kipróbálhatja.

Tizenhárom medve kilövésére kaptak idén engedélyt Maros megyében

Székelyhon
-
  Tegnap 17:14 Határtalan 

Napi szinten érkezik bejelentés a medve okozta károkról a Maros megyei erdőfelügyelethez. Hétfőn például öt helyre hívták kárfelmérésre a szakembereket. A környékbeli vadásztársaság elnöke állítja, hogy csak Koronka és Jedd térségében 15–20 medve él.

Galacon kezd az Imperial Wet, otthon az FK Székelyudvarhely

Székelyhon
-
  Tegnap 14:18 Sport 

Csak az első forduló menetrendjét sorsolták ki pénteken a teremlabdarúgó 1. és 2. Liga 2018–2019-es szezonjából. Az udvarhelyi csapat hazai pályán fogadja a Jászvásári Poli CSM-t, a csíkiak pedig az ezüstérmes Galaci United otthonába látogatnak.

Élményszámba ment az aratás és cséplés felelevenítése Csíkszentimrén

Székelyhon
-
  Tegnap 14:18 Határtalan 

Az arató- és cséplőkalákák szokásait elevenítették fel szombaton Csíkszentimrén, ahol a helybéli nyugdíjas egyesület második alkalommal mutatta be a fiataloknak a kenyérkészítés első lépéseinek ősi fortélyait. A zeneszó mellett jó hangulatban zajló kézi aratásba a község apraja-nagyja bekapcsolódott.

Meghalt Kofi Annan volt ENSZ-főtitkár

Székelyhon
-
  Tegnap 14:11 Határtalan  Elhunyt ENSZ

Elhunyt Kofi Annan korábbi ENSZ-főtitkár. A politikus 80 éves volt – adja hírül az Euronews.

Különlegesnek ígérkezik a Csíksomlyói passió bemutatója

Izgalmas, lélekemelő előadás tanúi lehetnek szombat este a Csíksomlyói passió nézői a csíksomlyói nyeregben – mondta el Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója, a darab rendezője az M5 kulturális csatorna Hétvégi Belépő című műsorában szombat délelőtt.

Bátran várja az FCSB elleni meccset a Sepsi OSK

Székelyhon
-
  Tegnap 11:15 Sport  Magyar foci OTP

A bukaresti Nemzeti Arénában játssza következő mérkőzését a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, amely a labdarúgó 1. Liga 5. játéknapján az FCSB vendégeként próbál meg minél jobb eredményt elérni.

Berecz András vándorútja a remetei pásztorbottal

Székelyhon
-
  Tegnap 10:12 Határtalan 

Milyen település az, ahol a pásztor van olyan viszonyban a polgármesterrel, hogy tőle küldje el a faragott botját nekem, kölcsönben? – így dicsérte fel Gyergyóremetét Berecz András a Passió főpróbája előtt.

Szakaszgyőztes a csíki csapat kerékpárosa a magyar körvesenyen

Székelyhon
-
  Tegnap 10:12 Sport  Ukrajna

A csíkszeredai Team Novák ukrán versenyzője, Andrij Bratascsuk győzött a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny 3. szakaszán, amelyen Manuel Belletti megtartotta a sárga trikót.

Hátrányos helyzetből a teljesség felé

Székelyhon
-
  Tegnap 09:15 Határtalan 

Mintegy hatvan, gyermekvédelmi rendszerben nevelkedő, illetve hátrányos helyzetű családban élő gyerek nyaralhatott tíz napig Kirulyfürdőn. Tíz emlékezetes fotó a táborból.

Jó hír a spanyol focibajnokság kedvelőinek

Székelyhon
-
  Tegnap 00:21 Sport  La Liga Real Betis

Mégis fogják közvetíteni a romániai tévécsatornák a spanyol labdarúgó-bajnokságot, a La Ligát.

Már a második fordulóban összecsap Csík és Udvarhely

Székelyhon
-
  18.08.17 21:12 Sport 

Egy csoportba kerültek a Hargita és Maros megyei együttesek a harmadoszályos labdarúgó-bajnokság 2018–2019-es pontvadászatában. Már a második fordulóban összecsap az FK Csíkszereda és a Székelyudvarhelyi FC.