Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 154 hír

Új elnök a Hargita Megyei Jegyzők Szakmai Egyesületének élén

Székelyhon
-
  Ma 10:12 Határtalan

Hargita megye közigazgatási egységeit érintő problémák megtárgyalása mellett a júniusi pápalátogatásra és a jövő évi parlamenti, illetve helyhatósági választásokra való felkészülés is szóba került a megye jegyzőinek éves találkozóján, Székelyudvarhelyen.

Nem tiltja a darabonkénti eladást a gyógyszerhamisítás elleni új uniós irányelv

Székelyhon
-
  Ma 09:15 Határtalan

Az új európai uniós irányelv szerint az ezután forgalomba kerülő vényköteles gyógyszereket kétféle biztonsági elemmel kell ellátni, a gyógyszertár személyzete pedig ezek alapján ellenőrzi eladás előtt a termék hitelességét.

Két hét múlva hoznak döntést a marosvásárhelyi katolikus gimnázium igazgatójának perében

Székelyhon
-
  Tegnap 21:12 Határtalan

Újabb tárgyalást tartottak Tamási Zsolt, a marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Gimnázium igazgatójának ügyében a marosvásárhelyi táblabíróságon.

Csíkból is elvitte a pontokat az Újpest

Bombaformában játszik az Újpest hokicsapata. A lila-fehérek szerdán Brassóban, pénteken este pedig Csíkszeredában is győzni tudtak a jégkorong Erste Liga középszakaszában.

Csíki lányé a legjobb romániai eredmény

Albert Katalin, a Csíkszeredai ISK rövidpályás gyorskorcsolyázó nevéhez fűződnek a legjobb romániai helyezések a szarajevói téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF).

Utcára vonulva kértek fizetésemelést

Székelyhon
-
  Tegnap 17:24 Határtalan

Az E.on gázszolgáltató 400 alkalmazottja tiltakozott pénteken a marosvásárhelyi székház előtt, követelve, hogy kezdjék újra a befagyasztott bértárgyalásokat. A cég igazgatója nem biztatta az elégedetlenkedőket, mint mondta még elbocsátások is lehetnek az elkövetkező időszakban.

Dokumentumfilm egy alkotói útról és egy háborús történet különleges zenei élménnyel

Székelyhon
-
  Tegnap 17:24 Határtalan

Versenyen kívül vetített francia dokumentumfilmet és világpremierként bemutatott orosz alkotást néztünk meg a 69. Berlinale újabb játéknapján. Berlin felfedezésére is jutott idő.

Főpróbázott az FK Csíkszereda

Szűk két héttel a tavaszi idény kezdete előtt hazai pályán felkészülési mérkőzést játszott az FK Csíkszereda 3. ligás labdarúgó együttese. Valentin Suciu legénysége pénteken délután a másodosztályos Bákói Aerostart fogadta.

Stop Tanasă: több mint kétezer aláírás egy hét alatt

Székelyhon
-
  Tegnap 16:15 Határtalan

Több, mint 1200 személy írta alá hat nap alatt online a Stop Tanasă nevet viselő petíciót, a papír íveket pedig becslések szerint mintegy ezren szignózták – közölte az aláírásgyűjtést kezdeményező Magyar Polgári Párt elnöke, Mezei János.

A Suta közelében lőtték ki a Csíkszeredába rendszeresen bejáró medvét

Székelyhon
-
  Tegnap 16:15 Határtalan

Kilőtték csütörtök délután azt a medvét, amelyet gyakran láttak a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház közelében. A vadállat az utóbbi időben több udvarra is betört.

Összehúzták a megyéket, így juthatnak a 3. Ligába

Székelyhon
-
  Tegnap 15:12 Sport

A Román Labdarúgó-szövetség pénteken elkészítette a harmadosztályú labdarúgó-bajnokságba való feljutásért rendezendő osztályozók megyék közötti párosításait.

Hangok, amiket éles helyzetben nem akarunk hallani

Székelyhon
-
  Tegnap 13:12 Határtalan

Önálló hatóságként működik a polgárvédelmi felügyelőség, amely központi utasításra szólaltatja meg minden hónap első szerdáján a szirénákat. Dacára annak, hogy a gyakorlatoknak csupán tudatosító, illetve rendszerellenőrző szerepük van, érdemes megjegyezni, hogy mi az egyes hangjelzések jelentése.

Márton Enikő a mormonok földjén

A női 7,5 km-es sprintversennyel folytatódott az amerikai Salt Lake Cityben a sílövők világkupa-sorozata. A versenyen a norvég Marte Olsbu győzött, a vetélkedőn részt vett a csíkszeredai Márton Enikő is.

Gyík zenekar Symphonic a #fridaysessionben

Székelyhon
-
  Tegnap 11:12 Határtalan

Ezen a héten a #fridaysession vendége a budapesti Gyík zenekar volt. A banda 2012-ben alakult, műfaja a tagok saját megfogalmazása szerint alternatívnak hip-hop, hip-hopnak pedig alternatív, de mindenképpen „bármihez képest másmilyen zene” az övék.

A kupa után a pontokért rúgják

Két kupaforduló között bajnoki találkozón lépnek pályára a teremlabdarúgók. Amíg az FK Székelyudvarhelyre pokoli kiszállás vár, addig a Csíkszeredai Imperial Wetre a szezon legkönnyebb hazai meccse.