Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 150 hír

Törökverésre készül a Sepsi-SIC

Székelyhon
-
  Ma 08:15 Sport

A női kosárlabda Európa Kupa csoportküzdelmeinek 2. fordulójában a Sepsi-SIC a kontinensviadal kétszeres győztesét, a Galatasaray Isztambult fogadja. A mérkőzés favoritjának a török együttes tekinthető, a háromszékiek azonban élni akarnak esélyeikkel.

Az ’56-os forradalom és szabadságharc hőseiről emlékeznek meg

Székelyföld több településén is megemlékeznek az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójáról. Mutatjuk a csíkszeredai, székelyudvarhelyi, marosvásárhelyi és gyergyószentmiklósi rendezvényeket.

Sorsoltak a női labdarúgó Román Kupában

Székelyhon
-
  Ma 07:15 Sport

Elkészítettek a női labdarúgó Román Kupa 2. fordulójának programját. A legjobb 16 közé jutásért kiírt novemberi mérkőzéseken négy székelyföldi együttes lesz érdekelt.

Ők kapták meg idén a Vasszékely-díjat

Gálfi Dezső, a Galffi's csokoládémárka megalapítója, Marosfői Levente állatorvos, Simon Szilárd, a székelyudvarhelyi biciklis kultúra építője, és Várday Zsolt építész kapott idén Vasszékely-díjat. Példaértékű munkásságukat kedden este méltatták.

Inasképzésre van pénz, de nincs jelentkező

Székelyhon
-
  Tegnap 21:15 Határtalan

Európai uniós forrásokból támogatja a munkaügyi minisztérium az inasképzést, a vállalkozók pedig látnának is lehetőséget benne, csak éppen nehezen találnak jelentkezőket. Holott ők úgy tanulhatnának meg egy mesterséget, hogy közben fizetést is kapnának érte.

Papírforma eredmény a GYHK–Sapientia U23 mérkőzésen

Székelyhon
-
  Tegnap 21:12 Sport

Gyergyói Hoki Klub–Sapientia U23 mérkőzésre került sor kedden este a romániai jégkorongbajnokság alapszakaszában. A zöld-fehér fiatalok kicsit sem hagyták lazán játszani a gyergyóiakat, az eredmény csak a második harmad közepétől lett olyan, amilyen az erőviszonyok szerint elvárható. 

Kínai rendőrök tanítják önvédelemre a romániai csendőröket

Székelyhon
-
  Tegnap 20:18 Határtalan

Kínából érkezett oktatók irányításával indult harcművészeti kurzus a csendőrség gyergyószentmiklósi kiképző központjában. Az ebben részt vevő két csendőrtiszt és negyvenhat altiszt három héten át részesül kiképzésben.

A városháza előtt tiltakoztak a kiköltözésre kényszerített lakók

Székelyhon
-
  Tegnap 19:12 Határtalan

A marosvásárhelyi polgármesteri hivatal elé vonulva tiltakoztak a szociális otthon lakói az ellen, hogy ki akarják lakoltatni őket. Idén ez már a második hasonló megmozdulásuk volt ez, most félszázan fejezték ki aggodalmukat.

A székelyek őszi feladata: jelen lenni az őrtűznél, szignózni a nemzeti régiókért

Székelyhon
-
  Tegnap 19:12 Határtalan

Őrtűzgyújtásra és közös imádságra hívják a székelyeket október 27-én délután fél hatra, hogy részvételükkel kifejezhessék önrendelkezési akaratukat. Ugyanakkor arra buzdítanak, hogy minél többen írják alá azt az európai polgári kezdeményezést.

Bekeményítenek a felek az ozsdolai erdő-visszaállamosítás ügyében

Székelyhon
-
  Tegnap 17:18 Határtalan

Bekeményítettek az ozsdolai közbirtokosság erdővagyonának visszaállamosításáért indított perben szemben álló felek. Erősítés érkezett mindkét oldalra.

Alapfokon ártatlannak mondta ki a bíróság Rádulyt és Szőkét

A Maros Megyei Törvényszék első fokon minden vádpont alól felmentette Csíkszereda polgármesterét és alpolgármesterét, Ráduly Róbert Kálmánt és Szőke Domokost az ellenük évek óta zajló büntetőperben. Az ítélet nem jogerős.

Ezer fát terveznek elültetni Székelyudvarhelyen

Székelyhon
-
  Tegnap 16:12 Határtalan

Folytatódik a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal 1000 fa egy zöldebb városért! elnevezésű programja, ennek őszi kiadásába kapcsolódott be kedden Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere. A cél a veszélyessé vált fák lecserélése. A programhoz a lakosok is csatlakozhatnak.

Új parkkal bővült az udvarhelyi kórház

Székelyhon
-
  Tegnap 16:12 Határtalan

Több ezer négyzetméteren terül el a székelyudvarhelyi kórház újonnan elkészült parkja, amelyet kedden délelőtt avattak fel. Idén ugyan nem sokat hallatott magáról az egészségügyi intézmény, de számtalan fejlesztést végeztek ebben az esztendőben is – mondta az átadási eseményen a kórház főigazgatója.

Elhunyt Borsa István bőr- és nemigyógyász főorvos

Székelyhon
-
  Tegnap 16:12 Határtalan

Hosszú, méltósággal viselt betegség után, hétfőn elhunyt Dr. Borsa István bőr- és nemigyógyász főorvos.

Minden vádpont alól felmentették Rádulyékat

A Maros megyei törvényszék a romániai korrupcióellenes ügyészség (DNA) minden vádpontja alól felmentette kedden Ráduly Róbertet, Csíkszereda polgármesterét és Szőke Domokost, Csíkszereda alpolgármesterét – közölte az MTI-vel Veronica Tambrea, a törvényszék közönségszolgálatának illetékese.