Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 179 hír

A Szoboszlay-per előzményeit és következményeit idézték fel

Két helyszínen tartottak ünnepséget az 1956-os forradalom 62. évfordulóján Csíkszeredában: míg délelőtt a Kalász lakótelepi temető előtti kopjafánál helyezték el a kegyelet koszorúit, délután a Gloria Victis emlékműnél hajtottak fejet a szabadságharcosok emléke előtt.

Tudunk-e még pesti srácok lenni?

Székelyhon
-
  Tegnap 21:21 Határtalan 

Hatvankét évvel a budapesti forradalom kitörése, 29 évvel a romániai rendszerváltás, négy esztendővel a Székely Mikó Kollégium visszaállamosítása után tudunk-e még pesti srácok lenni? – tevődött fel a kérdés az 1956-os forradalom évfordulóján tartott megemlékező ünnepségen Sepsiszentgyörgyön.

Brüsszelben műthetik a kilenc hónapos kislányt

Székelyhon
-
  Tegnap 21:11 Határtalan 

A kolozsvári kórházban kezelik a kilenc hónapos Colceri Anasztáziát, akinek egy-két hónapon belül sürgősen májátültetésre van szüksége. Segíteni akaró személyek jelentős összeget ajánlottak fel a családja számára.

Képeken a hősök, akik a szabadságért fogtak fegyvert

Székelyhon
-
  Tegnap 20:18 Határtalan  1956 Színház

Az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc emlékét idézték fel kedd délután Marosvásárhelyen a Studium – Prospero Kulturális Központban, ahol Csete Örs fotóművész forradalmi portréiból nyílt kiállítás.

Zászlókat lengettek és szabadságot követeltek – 56-os hangulat képekben Udvarhelyről

Székelyhon
-
  Tegnap 19:18 Határtalan 

Több százan gyújtottak fáklyát Székelyudvarhelyen az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire emlékezve. A tömeg a Művelődési Háztól indult el Az üldözöttek és áldozatok emlékművéhez, a felvonulók egy teherautót követtek, amelyen a Tomcsa Sándor Színház művészei szónokoltak.

Történészkonferencián 1848-ról és 1918-ról

Székelyhon
-
  Tegnap 18:12 Határtalan 

Többek között a székely ellenállás jelentőségéről, az 1848. június 15–16-i népgyűlésről, a Sziszihez kötődő székelyföldi emlékekről, valamint katonadolgokról tájékozódhatnak azok, akik részt vesznek a Gyergyószentmiklóson szervezett nemzetközi történészkonferencián.

Ma is tetté kell érjen az ötvenhatosok elszántsága

Székelyhon
-
  Tegnap 18:12 Határtalan 

1956 eseményeiből levonható a következtetés: mindaz, amit a Corvin-köziek elszántságukkal, kitartásukkal, cselekvésükkel képviseltek, a mai kor emberében élet és tett kell legyen – hangzott el az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulóján tartott gyergyószentmiklósi megemlékezésen.

Így tiltakoznak a mai diákok október 23-án

Székelyhon
-
  Tegnap 17:12 Határtalan  Románia

Hatvankét évvel ezelőtt ki kellett vágniuk a zászlóból valamit a magyar diákoknak, ma pedig úgy érzik, hogy ki kell tenniük valamit az ablakba. Október 23-án a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium diákjai a rendelkezésükre álló eszközökkel tiltakoznak.

Sepsiszentgyörgyi fakitermelés: az üzemtervet tartani kell

Székelyhon
-
  Tegnap 17:12 Határtalan 

Keresik a megoldást, hogy ne az üzemterv szerint kelljen folytatni a Sepsiszentgyörgy előpataki határában levő szemerjai erdő kitermelését.

Megvált két légiósától a GYHK

Székelyhon
-
  Tegnap 17:12 Sport 

Alekszej Szimakov és Alekszej Vaszilcsenko már nem a gyergyószentmiklósi jégkorongcsapat játékosa – jelentette be kedden hivatalos közösségi oldalán a Gyergyói Hoki Klub.

A megtizedelt erdélyi értelmiségiekre, 1956 hőseire emlékeztek Csíkszeredában

Az orosz lánctalpak eltiporták a magyar forradalmat, de mi még mindig itt vagyunk, mert ez a magyar, székely nép mindig ki tudott állni a szabadságáért – hangzott el Csíkszeredában, az ’56-os forradalom emlékére tartott megemlékezésen.

Látni és érezni, hogy mi volt ötvenhatban

Székelyhon
-
  Tegnap 15:15 Határtalan 

Az 1956-os forradalom eseményeit idézi meg a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum kedden megnyitott tárlata. A rendhagyó kiállítás révén a következő hetekben az érdeklődök egy tank belsejéből is megtapasztalhatják a forradalmi hangulatot, a harcokat, de betekintést nyerhetnek a vallatások feszültségeibe is.

A bajnokkal ütközik a csíki futsalcsapat

Székelyhon
-
  Tegnap 14:18 Sport 

A címvédőhöz látogat a bajnoki címre hajtó székelyföldi együttes. Pótolják a teremlabdarúgó élvonal negyedik fordulójából elhalasztott rangadót.

Terhes nőt ütöttek el Székelyudvarhelyen

Székelyhon
-
  Tegnap 14:18 Határtalan 

Könnyebb sérüléseket szenvedett az a 26 éves, hét hónapos terhes székelyudvarhelyi nő, akit hétfőn az Orbán Balázs utcában ütött el a 49 éves korondi K. C. – közölte lapunkkal a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Jól teljesítettek a Hargita megyei diákok az Őszirózsa népdalvetélkedőn

Székelyhon
-
  Tegnap 14:17 Határtalan 

Húsz Hargita megyei népdalénekes diák vett részt az újszentesi Őszirózsa Országos Magyar Népdalvetélkedőn a hétvégén, tizenhatukat díjazták.