Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 152 hír

Több mint négyszáz köbméter hulladékot szállítottak el a somlyói romatelepről

Nagyjából 420 köbméter törmeléket szállítottak el a tűzvész sújtotta csíksomlyói romatelepről – közölte érdeklődésünkre Lázár Péter, a csíkszeredai polgármesteri hivatal városgazdálkodási osztályának vezetője.

Egy zsáknyi narancs miatt dugult el a szennyvízátemelő-állomás

Meghibásodott a szentivánlaborfalvi szennyvízátemelő állomás, mert nem tudott „megbirkózni” a lefolyóba dobált gyümölcsökkel. A létesítmény üzemeltető Közüzemek Rt. munkatársai egy zsáknyi narancsot szedtek ki, hogy a szennyvízátemelő újra működőképes legyen.

Mennyi járna Székelyudvarhelynek a befizetett vállalkozói adókból?

Kérheti-e Székelyudvarhely a jussát a közpénzből? Mit mondanak a statisztikai adatok a székelyföldi székek vállalkozói teljesítményéről, és ehhez képest a befizetett áfából és jövedelemadókból mennyi áramlik vissza ezekbe a térségekbe? Vitafórumot szerveztek a témában.

Hargita megye minden településén 1,5 ezrelék alá került a fertőzöttségi arány

Hargita megye mind a 67 településén 1,5 alá csökkent az elmúlt tizennégy napban jegyzett új koronavírusos esetek ezer lakosra vetített száma – tájékoztatott a prefektusi hivatal.

Adókedvezmények Székelyudvarhelyen

A tavaly decemberben elfogadott adóemelés után már ismert az adókedvezmények listája is Székelyudvarhelyen.

Harminc, illegális fakivágással gyanúsított személynél tartottak házkutatást a hatóságok

Összesen harminc házkutatást tartott a rendőrség szerda reggel öt különböző megyében olyan személyeknél, akiket erdészeti törvénysértéssel, azaz illegális fakivágással és faanyag értékesítéssel gyanúsítanak.

Ezúttal a gyerekeket várja előadásaira a Csíki Játékszín

A kék csodatorta címmel mesemusicalt mutat be februárban a Csíki Játékszín társulata. A Muszty Bea és Dobai András írta könnyed, zenés mesejátékkal elsősorban a kisgyerekes családokat célozza meg a csíkszeredai társulat.

Felújításra szorul a mikházi Csűrszínház székely kapuja

Tizennégy évvel ezelőtt állították fel a székely kaput Mikházán a Csűrszínháznak helyet adó telek bejáratához. Azóta a tetején lévő zsindely elkorhadt, a pác megkopott, de a kerítésre is ráfér egy alapos felújítás.

Felfelé araszol a betegszám Maros megyében

Szinte kétszer több koronavírussal fertőzött személyt azonosítottak Maros megyében az elmúlt 24 órában, mint egy nappal korábban.

Szeméthalmot hagynak maguk mögött a menedékházakban meghúzódók

A túrázóknak menedéket nyújtó faházak tisztán tartására hívják fel a figyelmet a Maros megyei hegyimentők.

Harmincháromezer tesztnek a tíz százaléka lett pozitív

Az elmúlt huszonnégy órában 3174 új fertőzéses esetet azonosítottak Romániában. A koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetek száma 77-tel emelkedett.

Nem ússzák meg következmények nélkül a hanyag szolgáltatók

Szerződésbontás vár azokra a szolgáltatókra, amelyek Maros megye különböző településein gyűjtik és szállítják el a szemetet, és nem teljesítették a szerződésben vállalat feladataikat. Két cég van ebben a helyzetben, mert elhanyagolták a beruházásokat, és nem tájékoztatnak a szelektív gyűjtésről.

Kismértékben ugyan, de folyamatosan nő az új esetek száma Hargita megyében

Folytatódott a napok óta tartó esetszám-növekedés szerdán Hargita megyében, és újabb halálesetek is történtek a térségben az elmúlt 24 órában. A fertőzöttségi arány ugyancsak emelkedett egy kevéssel.

És akkor az erdélyi médiával, mondd, mi lesz?

A Székelyhon tematikus podcast-csatornájának első adása ez, Stanik Istvánnal. Stanikkal, aki a ’89-es változások után meghatározó szereplője volt az erdélyi magyar médiának.

Interneten megismert fiúhoz próbált eljutni egy kiskorú lány

Bejelentés nélkül távozott maroshévízi otthonából egy 14 éves lány kedden. Mint kiderült, egy közösségi oldalon megismert fiúhoz próbált eljutni.