Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 130 hír

2020 gazdasági eredményei Székelyföldön

Székelyhon
-
 Tegnap 21:18Határtalan

A járvány, illetve a hozzá kapcsolódó aggodalmak határozták meg a 2020-as esztendőt, a gazdasági szakértők és a vállalkozók borúlátóan ítélték meg az évet. Az utólagos adatok szerint a várthoz képest korántsem lett annyira durva az időszak.

Négy nemzetiség ünnepelt együtt a várban

Székelyhon
-
 Tegnap 21:18Határtalan

Két nap alatt ezernél is többen léptek fel a marosvásárhelyi vár színpadán, és több ezren látogattak el a második alkalommal megrendezett Folkfórum Fesztiválra, amely a szervezők értékelése szerint elérte a célját.

Már idén beüzemelnék a csíkszeredai krízisközpontot, a folyamat azonban lassan halad

Székelyhon
-
 Tegnap 20:12Határtalan

Működésbe léphet ebben az évben a csíkszeredai krízisközpont, ehhez viszont a városnak meg kell állapodnia a kiszemelt ingatlan megvásárlásáról a tulajdonossal. Ez még nem történt meg, a folyamatot törvény szabályozza, azért is halad lassan.

Orvvadászat gyanújával vizsgálódnak Háromszéken

Székelyhon
-
 Tegnap 19:15Határtalan

Orvvadászat és a fegyvertartási szabályok megszegésének gyanújával nyomoz a Kovászna megyei rendőrség ügyészi felügyelettel három férfi ellen.

Élénk érdeklődés a családias hangulatú csíkszentsimoni gazdanapon

Székelyhon
-
 Tegnap 18:12Határtalan

A csíkszentsimoni Szent László Gyermekvédelmi Központ udvarán vasárnap tartották a hatodik kiadásához érkezett Csíkszéki Gazdanapot. A kedvező időjárásnak köszönhetően több száz érdeklődőt vonzott a helyszínre az egész napos rendezvény.

Márton Áron püspök és II. Rákóczi fejedelem szobrával bővült a gyimesbükki történelmi emlékpark

A magyar történelem két jeles személyiségére emlékeztek vasárnap délután Gyimesbükkön, a Deáky Panzió udvarán felavatták Márton Áron püspök és II. Rákóczi Ferenc mellszobrát.

A lovak kerültek a középpontba a Kalonda-tetőn

Székelyhon
-
 Tegnap 16:12Határtalan

Második alkalommal szerveztek lovasnapot a Kalonda-tetőn található Lófő Lovasudvar és Lovascsapat tanyáján.

Folyamatosan romlik a járványhelyzet Hargita megyében, de országos szinten jól áll a térség

Székelyhon
-
 Tegnap 15:21Határtalan

A korábbi naphoz hasonlóan vasárnap is két koronavírussal összefüggésbe hozható haláleset történt Hargita megyében, az esetszám viszont a hétvégi alacsonyabb tesztelési kapacitás hatására csökkent.

Befejeződött a székelyderzsi vártemplom és a Régi Iskola felújítása

Székelyhon
-
 Tegnap 15:21Határtalan

Lezárult a Székelyderzsi Unitárius Egyházközségben a Régi Iskola egyházi, népfőiskolai és szociális központ, valamint az UNESCO védettségű műemlék vártemplom felújítása. Az átadó ünnepséget vasárnap, az őszi hálaadás napján tartották.

Hétezer alá „esett” az új esetek száma

Székelyhon
-
 Tegnap 13:18Határtalan

Több mint ezerháromszázzal csökkent szombathoz képest az új koronavírussal fertőzöttek száma országszerte vasárnapra.

Olyan útvonal felújítására pályáznának, ami jelenleg autóval csak részben járható

Székelyhon
-
 Tegnap 12:24Határtalan

Ha lesz erre lehetőség, a romániai országos helyreállítási alap (PNRR) biztosította támogatásokért pályázik a Forest Közösségi Fejlesztési Egyesület a Piricske és a régi csíkrákosi fürdő közötti gerincútvonal korszerűsítése érdekében.

Konferencia az időjárás-változás veszélyeiről

Székelyhon
-
 Tegnap 11:12Határtalan

Székelyföldön a szokatlanul erős felhőszakadások és az ezekből keletkező villámárvizek okozzák a legnagyobb gondokat a klímaváltozás itt is érezhető hatásainak következtében – hangzott el a hétvégén a témában szervezett gyergyószentmiklósi konferencián.

Törvény szabályozza az osztályok létszámát, ezért volt szükség több pedagógusra

Székelyhon
-
 Tegnap 10:15Határtalan

A tavaly megjelent létszámkorlátozásról szóló törvény miatt idén már kevesebb tanulóval indulhattak el az osztályok és óvodai csoportok, ezért jóval több osztály jött létre. Értelemszerűen több pedagógusra is szüksége volt a tanintézeteknek.

Havi százezer lejes többletfinanszírozással megszűnnének a várólisták

Székelyhon
-
 Tegnap 08:12Határtalan

A jelenleginél 12 százalékkal nagyobb értékű ráfordítással megszűnnének a várólisták Hargita megyében a paraklinikai vizsgálatokon. Ezek közül jelenleg a mágnesesrezonancia-vizsgálatra (MRI) kell a leghosszabb ideig várakozni.

Önkéntes tűzoltók versenyeztek Lövétén

Tizenöt udvarhelyszéki önkéntes tűzoltócsapat mérte össze tudását szombaton Lövétén – a fődíjat, a Szent Flórian Vándorkupát a felsősófalvi egység vihette haza.