Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 115 hír

Csiba után a Sutában égett a száraz aljnövényzet

Csíkszereda közelében több helyen is égett a tarló vasárnap: a tűzoltókat a Sutába riasztották, de emellett Zsögödben, a katonai lőtér közelében, illetve Szécseny mellett is felcsaptak a lángok.

Rövid idő alatt két baleset is történt Maros megyében

Nyárádszereda kijáratánál és Erdőszentgyörgyön is közúti baleset történt vasárnap délután. Összesen hat személy sérült meg, köztük egy kiskorú.

Olyan piacot hoznának létre, amit ötven év múlva is lehet használni

Olyan korszerű piacot és vásárteret szeretnének létrehozni Nyárádszeredában, amelyre méltón lehetnének büszkék a kisváros és a környező települések lakói. A korszerűsítésre negyedszer írnak ki közbeszerzési eljárást.

Hargita megyében visszaesett a napi esetszám, a fertőzöttségi arány is csökkent

Felére csökkent az új fertőzések száma a korábbi naphoz képest vasárnap Hargita megyében, és a fertőzöttségi arány is mérséklődött. Kórházban szintén kevesebb személyt ápolnak, de egy haláleset az elmúlt 24 órában is történt a térségben.

Már több mint 1500 beteget kezelnek országosan intenzív osztályon, Kovászna megyében közel megtízszereződött az e…

Az elmúlt huszonnégy órában 3302 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, az új esetekkel 1 006 167-re nőtt a járvány kezdete óta regisztrált fertőzöttek száma. Kovászna megyében rengeteg az új beteg.

Tizenegy vers tizenegy színész előadásában

Népes közönség előtt ünnepelték Csíkszeredában a magyar költészet napját vasárnap, a Csíki Játékszín épülete előtt. Este a színház nagytermében verses-zenés összeállításra várják az érdeklődőket.

Sikerült értékesíteni a tavalyi széldöntések nyomán kitört fák nagy részét

Több mint 1,7 millió köbméternyi fát döntött ki a tavaly februári szélvihar Hargita és Maros megyékben, ezért rendkívüli mértékben megnőtt a kitermelésre váró fatömeg. A felmérés, értékmegállapítás után meg is kezdődött az értékesítés és a kitermelés.

Nem mondtak le a felsősófalvi vízhálózat kiépítéséről, de újratervezésre van szükség

Székelyhon
-
 Tegnap 20:12Határtalan

Ismét közbeszerzési eljárást fog hirdetni a parajdi önkormányzat a felsősófalvi ivó- és szennyvízhálózat kiépítése érdekében, miután kénytelenek voltak szerződést bontani a feladatát nem teljesítő korábbi kivitelezővel. Időközben újraterveztették a projektet.

Tavaszköszöntő római napot tartottak Mikházán

Székelyhon
-
 Tegnap 18:18Határtalan

Maros, Fehér és Szeben megyei római hagyományőrző csoportok találkoztak Mikházán szombaton, és a Maros megyei múzeummal közösen egy tavaszköszöntő eseményt szerveztek harci- és táncbemutatókkal, gyerekfoglalkozásokkal.

Több mint háromszázan kapcsolódtak be a közösségi szemétszedésbe Zetelaka községben

Székelyhon
-
 Tegnap 18:18Határtalan

A környezet megtisztítása mellett nevelési célja is volt a zetelaki polgárőrség által koordinált szombati szemétgyűjtési akciónak, amelyen több mint háromszázan vettek részt. A településeken és azok környékén talált nagy mennyiségű szemétből az látszik, hogy még mindig van, amit tanuljon a közösség.

Jókora terület lángolt Csíkszereda mellett

Székelyhon
-
 Tegnap 16:15Határtalan

Kiterjedt csibai tarlótűzhöz riasztották szombat délután a csíkszeredai tűzoltóságot.

Elkezdődött a csíkszentimrei Henter-kúria újjáépítése

Székelyhon
-
 Tegnap 15:18Határtalan

Több hete elkezdődött a munka a csíkszentimrei Henter-kúriánál, ahol az újjáépítés első lépéseként a meglévő falakat kell megerősíteni. A közel háromszáz éves udvarház megmenekül az enyészettől, a helyreállítást jövőben tudják befejezni.

Az esetszám nőtt Hargita megyében, de kevesebben szorulnak kórházi ellátásra

Emelkedett a napi esetszám szombaton Hargita megyében, ahol három haláleset is történt az elmúlt 24 órában. A fertőzöttségi arány szintén nőtt a térségben, a kórházban ápoltak száma viszont csökkent.

Meghaladta az egymilliót a járvány kezdete óta Romániában azonosított fertőzöttek száma

Az elmúlt huszonnégy órában 4310 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, az új esetekkel átlépte az egymilliót a járvány kezdete óta regisztrált fertőzöttek száma. Ami a székelyföldi megyéket illeti, előző naphoz képest csak Hargita megyében emelkedett az esetszám.

Idén vehette át tavalyi EMKE-díját Vass Levente

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Maros megyei szervezetétől a közösség érdekében kifejtett kulturális tevékenységéért, művelődési események szervezéséért tavaly kapott elismerést pénteken vehette át Vass Levente Marosvásárhelyen.