Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 185 hír

Sima Bayern-diadal a 77. Német Kupa döntőjében

A müncheni futballgépezet a bajnokság után a Német Kupát is megnyerte. Robert Lewandowskiék a berlini döntőben nem sok esélyt adtak a Bayer Leverkusennek.

A járvány a szakoktatás gyakorlati képzéseit is átrendezheti

Székelyhon
-
  Ma 21:15 Határtalan

Az ősztől kezdődő szakiskolai képzések szakmai gyakorlatának a lebonyolításában is gondokat okozhat koronavírus-járvány: a pandémia okozta gazdasági problémák, korlátozások miatt várhatóan lesznek olyan cégek, amelyek a szerződésben vállaltak ellenére mégsem tudják majd fogadni szakmai gyakorlatra a diákokat.

Megint botlott az FCSB

Székelyhon
-
  Ma 21:15 Sport

Sorozatban a negyedik bajnokiján nem tudott nyerni a válságban lévő bukaresti labdarúgócsapat, ezúttal az FC Botoșani ellen hullattak pontokat a piros-kékek.

Kanadai-olasz csatárt igazolt a Brassói Corona

Székelyhon
-
  Ma 20:30 Sport

A kettős állampolgársággal rendelkező Carlo Finucci az elmúlt négy idény során a brit jégkorong-bajnokságban szerepelt. A brassóiak sok gólra számítanak az új igazolástól.

Vágóállatokat és más állati termékeket vizsgált a statisztikai hivatal

Székelyhon
-
  Ma 19:27 Határtalan

A marha-, disznó-, juh- és kecskevágások száma csökkent, a baromfi vágásoké viszont nőtt tavaly Romániában. A begyűjtött tej mennyisége is csökkent, a fogyasztói tej előállítása viszont nőtt. Hargita megyében jelentősen visszaesett a sertések száma.

Jászvásári kiszálláson a Sepsi OSK

Székelyhon
-
  Ma 19:27 Sport

Vasárnap az alsóház rájátszásának 8. fordulójában bajnoki meccsen, csütörtökön pedig már a Román Kupa elődöntőjének visszavágóján méri össze erejét a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK a moldvai város csapatával.

A fertőzöttek száma nőtt Maros megyében, az elhalálozásoké nem

Székelyhon
-
  Ma 18:12 Határtalan

Maros megyében a járvány kezdete óta a koronavírussal fertőzöttek száma elérte a 751-et a szombati adatok szerint.

Pénzbírság mellett a működési engedélyét is kockáztatja az, aki nem tartja be a szabályokat

Székelyhon
-
  Ma 16:15 Határtalan

Ellenőrző bizottságot hozott létre a Maros megyei kormányhivatal, amely az elkövetkező két hétben az egészségügyi biztonsági előírások betartását ellenőrzi a bevásárlóközpontokban, a tömegközlekedési járműveken, piacokon, strandokon, továbbá minden olyan közösségi helyen, ahol egyszerre több ember tartózkodik.

Ezer Székely Leány Napja: együtt a nehéz időkben is családot, közösséget alkotunk

A kötelező létszámkorlátozás miatt előző évekhez képest idén jóval kevesebb résztvevővel tarthatták meg a csíksomlyói hegynyeregben az Ezer Székely Leány Napját szombaton. A székely kultúra kiemelkedő ünnepét szentmise, tánc és az elmaradhatatlan közös fotó tette emlékezetessé.

Nem akar négyszáz alá csökkenni az egy nap alatt azonosított új koronavírus-fertőzések száma

Az előző napival majdnem megegyező, 416 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában Romániában. Az eddig azonosított koronavírusos esetek száma jelenleg 28 582. Ugyanakkor az ország területén eddig 1731 elhalálozást jegyeztek, 23-mal többet, mint egy nappal korábban.

Hétvégére megugrott a fertőzöttek száma Hargita megyében, életet is követelt a járvány

Ismét robbanásszerű növekedés történt Hargita megyében: tíz újabb fertőzést igazoltak szombaton, egy beteg pedig életét vesztette. Kilenc személyt gyógyultnak nyilvánítottak és kiengedtek a kórházból. 

Ezen a hétvégén sem maradunk viharok nélkül

Székelyhon
-
  Ma 12:12 Határtalan

Légköri instabilitásra vonatkozó elsőfokú (sárga) és másodfokú (narancssárga) figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az ország 31 megyéjére.

Tűzoltók mentették ki a sár fogságából a lovat

Székelyhon
-
  Ma 12:12 Határtalan

Sárral telt árokba esett lovat mentettek ki a tűzoltók szombat reggel Marosvásárhelyen az Egyesülés lakótelep egyik utcájában. 

Környezettudatos életre törekvők mesélnek a műanyagmentes július legnagyobb kihívásairól

Székelyhon
-
  Ma 10:15 Határtalan

A műanyagmentesség máskor sem egyszerű kihívás, de amikor a legtöbb élelmiszert csak műanyagzacskóba csomagolva árusíthatják, első ránézésre lehetetlennek tűnik. A műanyagmentes július nevű kihívás követői azonban azt vallják, az apró lépésekben történő változás a fontos.

Kicsi kosarak friss termékekkel

Székelyhon
-
  Ma 08:18 Határtalan

Elindult a kicsikosár.ro weboldal, ahol kistermelők kínálják eladásra idényterményeiket a városi fogyasztók számára. A gyümölcsökből, zöldségekből és egyéb házi termékekből összeállított kosarakat heti rendszerességgel szállítják házhoz.