Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 143 hír

Még vizsgálják a másfél hónappal ezelőtti székelyudvarhelyi tűzeset körülményeit

Székelyhon
-
  Ma 16:12 Határtalan

Nem zárultak le a vizsgálatok a székelyudvarhelyi Demaco Kft.-nél június 6-án történt tűzeset ügyében, amit a munkaügyi törvények be nem tartása okozhatott. Akkor öt vállalatnál keletkezett kár, és két személy sérült meg.

Kiadós vendégváró: kalóriadús menüvel készült a Főnix Konyha

Székelyhon
-
  Ma 16:12 Határtalan

Könnyen elkészíthető, kiadós menüt állított össze ezúttal Bándi Sándor Domokos, a Főnix Konyha szakácsa, aki legfőképpen azoknak ajánlja a felsorakoztatott ételek elkészítését, akik nem bánják a pluszkalóriákat, vagy éppen szünetet tartanának a diétájukban.

Búvárkodás Homoródfürdőn

Székelyhon
-
  Ma 16:12 Határtalan

Ingyenesen próbálhatja ki bárki, hogy milyen búvárkodni pénteken délután öt és este nyolc óra között a homoródfürdői wellnessközpont kinti medencéjében. Az érdeklődőknek csupán a strandbelépőt kell kifizetniük.

Átlagosan ennyi órát kellett nélkülöznünk tavaly az áramszolgáltatást

Székelyhon
-
  Ma 16:12 Határtalan

Minden román állampolgár átlagosan csaknem hét órát kényszerült nélkülözni az áramszolgáltatást az elmúlt esztendőben, míg a nyugati államokban ez az időtartam legtöbb két és fél óra – mutat rá az Országos Energiaár-szabályozó Hatóság (ANRE) szerdai közleménye.

Sportversenyek az ősök emlékére

Székelyhon
-
  Ma 15:15 Sport

A Kárpát-medence legnagyobb lovas hagyományőrző rendezvényét tartják augusztus 16–18. között a magyarországi Bugacon. A Magyar-Turán Alapítvány által szervezett Ősök Napján egyebek közt lovas versenyeket, harci viadalokat és különféle bemutatókat tekinthet meg a kilátogató közönség.

Túl sok a zárt ajtó az eurómilliókból felújított marosvásárhelyi várban

Székelyhon
-
  Ma 15:15 Határtalan

Kihasználatlanul állnak a marosvásárhelyi várban lévő helyiségek, pusztulnak a leletek, állítja a Maros Megyei Múzeum igazgatója. A város részéről a polgármester tanácsadója ezzel szemben azt mondja, pezsgő élet van a várban, két év alatt ötven rendezvény volt ott.

Nemzetek konyhája Csíkszentmiklóson

Székelyhon
-
  Ma 14:27 Határtalan

A főzés összehoz mottóval tartják meg Csíkszentmiklóson a Nemzetek konyhája rendezvényt július 20–21. között. A hétvégi programok között a főzés mellett számos sport és kulturális tevékenységre várják az érdeklődőket.

Hetvenegy sertést pusztítottak el a Maros megyei hatóságok

Székelyhon
-
  Ma 14:11 Határtalan

Bár Maros megyében nem ütötte fel a fejét a sertéspestis, az állategészségügyi szakemberek folyamatosan ellenőrzik a piacokat, gazdaságokat, és megfigyelés alatt tartják a vaddisznókat is. Nemrég 71, Maros megyén áthaladó, igazolatlan származású sertést volt kénytelen elpusztítani az illetékes hatóság.

Tusványoson összefuthatunk Dárdai Pállal

A magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya először utazik Székelyföldre: a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor – Tusványos – vendége lesz Tusnádfürdőn.

Idegenben kezdi a bajnokságot az FK Csíkszereda

Székelyhon
-
  Ma 12:12 Sport

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) szákházában szerdán délben kisorsolták a román labdarúgó 2. Liga 2019–2020-as bajnokságának programját. Az újonc FK Csíkszereda a szintén idén feljutó SCM Gloria Buzău otthonában indítja a pontvadászatot.

Tárogatós találkozó lesz Csíkszentmártonban

Székelyhon
-
  Ma 12:12 Határtalan

A magyar történelmet a honfoglalástól napjainkig végigkísérő hangszeren játszó művészek, a Kárpát-medence legismertebb tárogatósai találkoznak hétvégén Csíkszentmártonban.

Kalákában kutatják az örmény múltat

Székelyhon
-
  Ma 11:12 Határtalan

Maroshévíz a helyszíne az Erdélyi Magyarörmények Szövetsége idei ifjúsági kalákatáborának. A cél továbbra is változatlan: lehetőséget biztosítani az örmény származású fiataloknak a találkozásra, ugyanakkor feladatot vállalni az örmény múlt feltárásában, az örökség megőrz&

Nekivágott a munkának az SZFC

Székelyhon
-
  Ma 10:12 Sport

Napi egy edzéssel elkezdődött a nyári felkészülés a labdarúgó 3. Ligában érdekelt Székelyudvarhelyi FC-nél. A csapat vezetőedzőjétől, Mészáros Alpártól megtudtuk, jelenleg tizennyolc játékos alkotja a keretet, további három labdarúgó érkezése várható.

Gálfi: „Én nem lopok, másokat sem engedek lopni”

Közleményt jelentetett meg Facebook-oldalán Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere a hétfői MPP-s tisztújító gyűlés, illetve a párt helyi szervezetén belül kialakult konfliktus kapcsán. „Én nem lopok, és ez nagyon sok embernek tetszik. Másokat sem engedek lopni, de ez már egyes érdekköröknek nem tetszik” – írja.

Időt nyertek azok, akik napelemes villamosításra kívánnak pályázni

Székelyhon
-
  Ma 08:12 Határtalan

Közel száz, hálózati áramellátással nem rendelkező háztartás esetében pályáztak Hargita megyei önkormányzatok állami finanszírozásra napkollektorrendszerek megvásárlásához. Az első alkalommal elindított állami pályázati kiírás júliusi határidejét három hónappal meghosszabbított&