Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 217 hír

Megbukott az ellenzék által benyújtott bizalmatlansági indítvány

Székelyhon
-
  Ma 14:00 Határtalan 

Hivatalban marad a kormány, mivel a parlament csütörtökön nem fogadta el az ellenzék által beterjesztett bizalmatlansági indítványt.

Adakozásra szólítják a gyergyószentmiklósiakat

Székelyhon
-
  Ma 13:51 Határtalan 

Gyergyószentmiklóson immár negyedik alkalommal indítják útjára az Együtt, egymásért, szentmiklósiakért tartósélelmiszer-gyűjtő programot a rászoruló, sokgyerekes vagy egyszülős családok, egyedül élő idősek megsegítéséért.

Két fordulót elhalasztanának a másodosztályban

Székelyhon
-
  Ma 13:33 Sport 

Zajlik a vita a labdarúgó 2. Liga csapatai közt, ugyanis 15 együttes azt szeretné, ha az idénre beidőzített fordulókból kettőt jövőre halasztanának. Az biztos, hogy hétvégén megrendezik a 19. játéknapot: az ASA a Temesvári ASU Poli vendége lesz.

Gyerekcipőben jár még a duális képzés Maros megyében

Székelyhon
-
  Ma 13:18 Határtalan 

Romániában lassan három éve van lehetőségük a szakiskolásoknak duális szakképzésre, ami azt jelenti, hogy a tanintézet együttműködési szerződést köt egy gazdasági szereplővel. Maros megyében csak egy ilyen tanintézet van.

Magyarországi támogatással Kerelőszentpálon épül Románia legnagyobb takarmánykeverő üzeme

Tizenöt millió euró összértékű zöldmezős beruházással a Maros megyei Kerelőszentpálon épül Románia legnagyobb független (nem saját integrációban gyártó) takarmánykeverő üzeme.

Udvarhelyi sikerek a megyei kézilabda-bajnokságban

Székelyhon
-
  Ma 12:54 Sport 

A gyergyóhollói középiskola tornatermében rendezték meg szerdán a 9–12. osztályos lányok és fiúk Hargita megyei kézilabda-bajnokságát. A tornán a fiúknál négy, míg a lányoknál három együttes vett részt. Mindenki mindenkivel játszott.

Hol mozgószőnyeges felvonót, hol esti világítást szerelnek a sípályákon

Székelyhon
-
  Ma 12:54 Határtalan 

A szezonnyitóra ugyan még várni kell néhány hetet, de már javában végzik a karbantartási munkálatokat a Székelyudvarhelyhez közeli síközpontokban. Noha nagyobb fejlesztések sehol nem történtek, néhol egy-két meglepetéssel várják a téli sportok kedvelőit.

Ők lépnek fel a hétvégi tehetségkutatón

Székelyhon
-
  Ma 12:33 Határtalan 

Az Udvarhelyi Fiatal Fórum, a Peron Music Alapítvány és Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala által hatodik alkalommal megszervezett tehetségkutatón nyolc zenekar került be a döntőbe. Ők kapnak lehetőséget arra, hogy három élőben előadott dallal elnyerjék a zsűri tetszését.

Both Sebestyén Eb-győztes lett Olaszországban

Székelyhon
-
  Ma 11:36 Sport 

Aranyéremmel tért haza az olaszországi kerekes kutyasport Európa-bajnokságról a csíkszentmártoni Both Sebestyén. A fiatal versenyző kutyás terepkerékpározásban (bikejöring) az ifjúsági korosztályban lett első.

Kevés még a konkrétum a csíkszeredai kulturális munkacsoport működéséről

Székelyhon
-
  Ma 11:15 Határtalan 

A Csíki Mozi működtetése is feladata lesz annak a kulturális szervezői csoportnak, amelyet a csíkszeredai városháza hozott létre, és amelynek működési szabályzata még kidolgozás alatt van.

Tízmillió lejt kap a Hargita megyei gyermekvédelem – a pénz év végéig lefödi a költségvetési hiányt

Székelyhon
-
  Ma 11:03 Határtalan 

Megoldódott a Hargita megyei gyermekvédelem válságos anyagi helyzete erre az évre, ugyanis csütörtökön 10 millió lejt hagytak jóvá a Hargita megyei önkormányzatnak gyermekvédelemre és a felnőtt fogyatékkal élőkkel foglalkozó központjaiknak finanszírozására.

Megviselte az átszervezés a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttest is

Székelyhon
-
  Ma 10:30 Határtalan 

A csíkszeredai Hargita Nemzeti Székely Népi Együttest is megviseli az átszervezéssel járó munkaerő elveszítése: nyolc kollégájuk munkaszerződése szűnik meg, így 26 főállású munkatárssal maradnak. A Csíki Székely Múzeum valamivel jobb helyzetben van.

Gyimesközéplok lakosságának negyven százaléka csatlakozhat majd az ivó- és szennyvízhálózatra

Székelyhon
-
  Ma 08:45 Határtalan 

2200 személy kiszolgálására alkalmas ivó- és szennyvízhálózatot építhetnek ki a következő években Gyimesközéplokon. A 3,2 millió eurós beruházás befejezése után a község lakosságának mintegy negyven százalékát szolgálja majd ki a két rendszer.

Hosszabbítani kell a Siletinával, egyelőre más megoldás nincs

Székelyhon
-
  Tegnap 20:33 Határtalan 

Sürgősségi napirendi pontként szerepel a csütörtöki marosvásárhelyi tanácsülésen az az RMDSZ-es tanácsosok által benyújtott tervezet, amelyben azt kérik, hogy hosszabbítsák meg a helyi közszállítási vállalat társszerződését a Siletina céggel.

Azonosították az út mellé szórt szemét „gazdáját”

Székelyhon
-
  Tegnap 19:33 Határtalan 

Csíkszereda szentléleki kijáratánál az út mentén egy nagy halom háztartási szemétre figyeltek fel a hétvégén a közelben lakók. Mivel a helyszín mellett térfigyelő kamera is működött, annak felvételeiről a csíkszeredai városháza hamar beazonosította a tettest.