Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 51 hír

Szerbiában hétfőtől nyithatnak a bevásárlóközpontok

Hétfőtől ismét kinyithatnak a bevásárlóközpontok Szerbiában, a vendéglátóhelyek viszont továbbra sem szolgálhatnak ki zárt térben, csak kerthelyiségben, ha rendelkeznek ilyennel - erről döntött a koronavírus-járvány kezelésével megbízott szerbiai válságstáb.

„Járványügyi adatok nem szólnak semmilyen nyitás mellett”

„Ez most egyértelmű politikai döntés, és olyan értelemben okos is volt, mert ha most nem nyitnak, csökken a kormánypártok népszerűsége” - mondta Duda Ernő virológus professzor.

A szegedi Covid-kórházban forgatott az M1

Az M1 tegnap közölt egy riportot a szegedi Covid-kórházról, ebben elhangzik, hogy van olyan nap, hogy 60-70 új beteg is érkezik a szegedi járványügyi ellátó központba, a harmadik hullámban pedig egyre gyakoribb, hogy egész családok szorulnak kórházi ellátásra.

Nemesi Pál cége építheti vissza a kupolát az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar épületére

A SZTE Állam- és Jogtudományi Kar épületére visszakerül a kupola, hosszú huzavona után ugyanis lett pénz az egyébként teljes épületfelújításra. A tendert most nyerte el Nemesi Pál építési vállalkozása, a FERROÉP Zrt.

Elhunyt Bogdan Adamczyk felsővárosi plébános

Szegeder
-
 Tegnap 22:31Belföld

Elhunyt dr. Bogdan Adamczyk, a Szeged-Felsővárosi Szent Miklós Minorita templom plébánosa és rendházfőnöke.

Szeged a legfaszább város Magyarországon! – állítja egy redditor

Szegeder
-
 Tegnap 20:02Színes

A Reddit szegedi zugában fejtette ki gondolatait erről u/jailbird nevű felhasználó, szó szerint idéznénk: Nem túl nagy, nem túl kicsi. 20 perc alatt odaérsz a város másik felébe. Oktatás level ezer. Multikulti. Négereket, indiaiakat, kínaiakat itt ugyanannyira leszarja és/vagy útálja mindenki, mint a törzsgyökeres kaukázusi tejbőrű ciseket. Legendá

Bérelhető mini mozit alakítottak ki a Belvárosi Mozi pincéjében

Szegeder
-
 Tegnap 16:54Színes

A pandémiás bezárásokat az intézmények közül ki így, ki úgy próbálja átvészelni. Szerencsésebb esetben ki tudják használni, hogy zavartalanul mehet a munkavégzés, így fejlesztenek. Akár a pandémia utánra, akár azért, hogy innovatív ötletekkel alkalmazkodjanak a helyzethez. A Belvárosi Mozi is így tett. Nektek készül a mini mozi a pincében! –…

Bostoni és szegedi kutatók megállapították: a vörös hajúaknak magasabb a fájdalomküszöbük

A vörös hajú emberek eltérő fájdalomérzékelését vizsgálták szegedi kutatók részvételével. Az eredmények alapján az eltérő fájdalomérzékelést az okozza, hogy a vörös hajú emberek bőrének pigmenttermelő sejtjeiben hiányzik egy bizonyos receptor funkciója.

Diákok beszámolói: Tudják hogy volt sorrendben Amerika sorvadása? 1) büdös nigger 2) nigger 3) néger 4) afroamerikai

Szegeder
-
 Tegnap 14:05Belföld

Gulyás László egyetemi tanár kijelentéseiről már beszámoltunk korábban, s azóta vizsgálat is indult az egyetemen belül, mert pár diák „feljelentést írt” ellene. Most is elhangzott pár erős fogalmazás, melyek kapcsán Telex hozott le egy cikket a Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak beszámolói alapján.

Elhunyt Fülöp herceg, II. Erzsébet brit királynő férje

Életének századik évében elhunyt Fülöp edinburghi herceg, a brit uralkodó, II. Erzsébet királynő férje, közölte pénteken a Buckingham-palota.

Mégis lesz szóbeli érettségi: Ha nagyon rosszul sikerül az írásbeli, lehet javítani

Maruzsa Zoltán közoktatásért felelős államtitkár az operatív törzs pénteki tájékoztatóján beszélt az iskolákat érintő járványügyi intézkedések változásairól.

Titkosítás nélkül küldözgetik százával a magyar e-mail-címeket oltás előtt

Szegeder
-
 Tegnap 11:52Belföld

Előfordul, hogy az oltásértesítő-levélben, amit kapunk, látjuk még többszáz másik ember elérhetőségeit is, hívta fel figyelmünket olvasónk. Ez persze nem nagy probléma (relatíve egy járványhelyzethez), de azért az egyértelmű, hogy a GDPR-nek például egyáltalán nem felel meg.

Indiaikender-ültetvények a padláson, gombabarlang, kábítószer-fogyasztás, áramlopás

Nyolc ember ellen emeltek vádat, akik legalább másfél éven keresztül több helyen - köztük egy budapesti barlangban - termesztettek indiai kendert, és az abból előállított marihuánát értékesítették - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője pénteken az MTI-t.

Hétfőtől megint lehet templomba menni Szegeden

Kiss-Rigó László Szeged-csanádi püspök rendelkezése alapján április 12., hétfőtől ismét nyilvánosak lesznek a szentmisék a Szeged-Csanádi Egyházmegye templomaiban.

Orbán: 4 millió beoltottnál lehet újra koncertre, moziba, sportrendezvényre és szállodába menni

Orbán Viktor szerint nincs értelme pár napra kinyitni a középiskolákat, ezért ott csak május 10-én nyitnak. Az érettségi csupán írásbeli lesz tavalyhoz hasonlóan, a jól bevált recepten nem változtatnak. Nem kizárt, hogy a védettségi igazolvánnyal moziba, étterembe is lehet menni elég oltott esetén – mondta a Kossuth rádiónak adott péntek reggeli…