Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 37 hír

A VEKE szerint nem is a vásárhelyi tram-train vonalra kellhet a négy új szerelvény

Mint ismeretes, egy szerdai kormányhatározatnak megfelelően a MÁV-START lehívta a négy darabos opciót a Stadler Rail Valenciával kötött tram-train járműbeszerzési szerződés alapján. A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szerint viszont ezekre valójában nincs is szükség Szeged és Hódmezővásárhely között, így kíváncsian…

Szerdától újra autózható a rakpart

Szegeder
-
  Tegnap 16:53 Belföld

Szerda hat órától újra autózható a rakpart.

Ismét előkerült egy exkluzív fotó a tram-trainről

Szegeder
-
  Tegnap 13:02 Színes

Fotó: MÁV-START Lázár János rendkívüli híres posztja után a MÁV-START is megszellőztetett egy képet Facebook-oldalukon a készülő tram-train szerelvényről. A poszthoz tartozó leírásban igazából nem sok újdonság van, erről már a sajtóközleményükben is beszámoltak, amit mi is lehoztunk. A képen látható első tram-train jelenleg állópróbán vesz…

Tápai Péter szerint átgondolatlan politikai magánakció a rakpart lezárása

Szegeder
-
  Tegnap 11:45 Belföld

Pár nappal azután, hogy Halkó Pál fideszes képviselő Facebook-posztjában fejezte ki, hogy elfogadhatatlannak tartja a rakpart lezárását, valamint azt, hogy nem vitték a témát a közgyűlés elé, Tápai Péter, a közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője, bár kevesebb érvet felsorolva, de kifejezte nemtetszését a témával kapcsolatban.

Klinikai orvoslás területén az SZTE a második legjobb az országban

Szegeder
-
  Tegnap 11:05 Tudomány

Nyilvánosságra hozta legújabb szakterületi listáit az Academic Ranking of World Universities (ARWU) rangsort publikáló ShanghaiRanking. Idén a fizika és a klinikai orvoslás szakterületi listákra került fel a Szegedi Tudományegyetem.

Radnótisok nyerték a Stockholmi Ifjúsági Víz Díj verseny döntőjét

Az idén nyolcadik alkalommal megrendezett magyarországi döntőt Gyémánt Dóra Alexandra és Török László, a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium diákjai nyerték A microcystis méreganyag termelésének kimutatása magyarországi tavakban című projektjükkel. A módszerrel az algavirágzás méreganyag-termelése már korai szakaszban…

Pénteken kezdődik a szúnyoggyérítés Szegeden

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. és a Katasztrófavédelem közleményében hívja fel a figyelmet arra, hogy földi kémiai csípőszúnyog-gyérítést tervez.

A MÁV szerint a négy új tram-train szerelvény mintegy 9,2 milliárdba kerülne

Egy tegnapi kormányhatározatnak megfelelően a MÁV-START lehívta a négy darabos opciót a Stadler Rail Valenciával kötött tram-train járműbeszerzési szerződés alapján. Erről mi is beszámoltunk, miután egy teljesen új, exkluzív fotót közölt Lázár János a készülő járműről Facebook-oldalán. A MÁV-START hozzánk is eljuttatott közleményében meg is…

Vadon a kipusztulás szélén, Szegeden szaporodnak a mendeszantilopok

Szegeder
-
  20.07.02 13:09 Színes

Június közepén ismét új lakóval bővült a Vadaspark gyűjteménye, ugyanis egy, a természetben a kihalás szélén álló mendeszantilop borjú született. Száznál is kevesebb egyede él már csak vadon az impozáns mendeszantilopnak vagy addaxnak, de a nemzetközi fajmegmentési programok révén az állatkertekben kedvezőbb a helyzete, amin csak…

Újranyitja bezárt töltőállomását Szegeden a Shell

Szegeder
-
  20.07.02 12:52 Gazdaság

A Shell még áprilisban a koronavírus okozta forgalomkiesésre hivatkozva döntött 15 töltőállomás bezárása mellett, ezek közül nyitottak ki kilencet, köztük Szegeden a bajai úti Shell töltőállomást is.

Minden nyári hétvégén ingyenes programokkal várják a szegedieket a rakparton

Szegeder
-
  20.07.02 12:06 Belföld

Augusztus végéig minden hétvégén ingyenes programok várják a szegedieket a Huszár Mátyás rakparton - közölte Mihálik Edvin Zöld város programért felelős tanácsnok csütörtökön.

Márki-Zay Péter is elindulna az ellenzéki előválasztáson miniszterelnök-jelöltnek

Hódmezővásárhelyi polgármestere ezt az ATV Egyenes beszéd című műsorában mondta, mivel „annyian vetik bele a bizalmukat, hogy nem mondhat nemet.” Márki-Zay később az Azonnali kérdésére úgy reagált, hogy szerinte mindenkinek indulnia kell, akit felkérnek, ezért elindul.

Megvette, verte és prostituáltként dolgoztatta áldozatát egy szegedi férfi és felesége

Elfogott a rendőrség két férfit, aki egy nőt prostituáltként dolgoztatott 2017 óta Magyarországon, Németországban és Ausztriában - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a rendőrség honlapján.

Ismét drágul a tram-train 8,5 milliárddal, négy új járművet is vesznek belőle

Szegeder
-
  20.07.01 22:16 Belföld

Ezt Lázár János jelentette be Facebook-oldalán az imént. A tram-train már eddig is a folyamatosan növekvő költségeiről volt híres, most ismét jutott 8,5 milliárd a projektre.

Megállapodtak a Pick-nél a bérekről

Szegeder
-
  20.07.01 18:32 Gazdaság

A járvány alatt pluszpénzt kaptak, mától pedig átlagosan 10 százalékkal magasabb bért vihetnek haza a húsipari cég munkavállalói.