Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 49 hír

Közel 4 ezer új Covid-fertőzöttet azonosítottak 24 óra alatt

Szegeder
-
  Ma 11:52 Belföld

Nincs szép kifejezés: bevadult a koronavírus-járvány, már agresszívabban terjed mint a poloskák tavasszal. Egyetlen egy nap leforgása alatt ugyanis 3 908 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki.

Harmadéves orvoshallgatókat is toboroz az SZTE mintavétel végzésére

Szegeder
-
  Tegnap 13:26 Belföld

Akár már harmadéves önkéntes orvostanhallgatók jelentkezését is várják a Szegedi Tudományegyetemen tesztelések végzésére.

25 éve forgunk a Csillag téren

Szegeder
-
  Tegnap 12:13 Megyei

„Vasárnap kisebbfajta szenzáció történt Szegeden: megszületett az első, körforgalmi renddel szabályozott közlekedési csomópont. Helyszín: a Csillag tér. időpont: kora délután” - ezzel a bevezetéssel számolt be a Délmagyarország az első szegedi körforgalom üzembe helyezéséről, amely 1995. október 29-én történt. Fura volt, mindennapos lett.

Egy nap alatt 3286 új koronavírus-fertőzött Magyarországon

3 286 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést tegnap óta, ezzel 71 413 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 65 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1 699 főre emelkedett, 17 953-an pedig már meggyógyultak.

Megjött a felsővezeték Hódmezővásárhelyre

Lázár János térségi képviselő posztolta Facebookjára, ahogyan szerelik a Bajcsy-Zsilinszky utca fölé a rézvezetéket. A tram-train a jelenlegi tervek szerint 2021 őszétől jár majd, korábbi híreink róla itt olvashatók. Log into Facebook | Facebook Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.    

Orbán: decemberben jön a vakcina Magyarországra

Szegeder
-
  Tegnap 09:20 Belföld

Hétfőtől új világ kezdődik a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos előírások betartásának ellenőrzésében, és ha azt tapasztalják, hogy az érintettek nem tartják be a szabályokat, „erőből kell ezeket betartatnunk” - jelentette ki Orbán Viktor.

37 990 forintba kerül Szeged legdrágább hamburgere

Fotó: Famous A világ tizedik legdrágább hamburgerénél nem csak Szegeden, de egész Magyarországon nem találni borsosabb árút. Ettől persze még nem lesz feltétlenül jó egy burger, de a “feltaláló” Famous-csapat nem metrós húspogácsával és vecsési káposztával akar elkápráztatni minket. November 18-án színre lépő új ételükben a…

A Dóm téren nem lesz idén karácsonyi vásár

Szegeder
-
  20.10.29 22:39 Belföld

Óriáskerék lesz a Széchenyi téren, a kézműveseket a Dugonicsra teszik, a Dóm téren azonban csupaszak maradnak a macskakövek decemberben.

Oktatási szünetet rendeltek el a JGYPK-n „a Covid-19 fertőzés kockázatának csökkentése” érdekében

Szegeder
-
  20.10.29 18:40 Belföld

Rendkívüli oktatási szünetet hirdetett a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kara. Mint azt közleményükben írják, erre a koronavírus-fertőzés kockázatának csökkentése, a felsőoktatási képzés folyamatosságának és az intézményi működés stabilitásának érdekében van szükség.

Elektromos autó és villamos ütközött Szegeden – 100 évvel ezelőtt

Szegeder
-
  20.10.29 15:08 Megyei

Azt talán legtöbben tudjuk, hogy az elektromos autó nem újkeletű találmány. Nem egy az 1970-es évektől áhított jövő, sokkal inkább egy még korábban szőnyeg alá söpört múlt. Szeged útjain már száz éve is jártak ilyenek, legalábbis korabeli újságcikkek szerint.

Hétfőtől a vendéglátóhelyeken is kötelező a maszkviselés

Szegeder
-
  20.10.29 13:41 BelföldKoronavírus

A kormány hétfőtől a vendéglátásra és a szórakozóhelyekre is kiterjeszti a kötelező maszkhasználatot - jelentette be a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a csütörtöki online sajtótájékoztatón.

Toroczkai koronavírusos

Megfertőződött a koronavírussal Ásotthalom polgármestere, Toroczkai László. Erről ő maga számolt be a Mi Hazánk Mozgalom blogján megjelent posztban.

Holnap bekapcsolják Szeged legújabb jelzőlámpáját

Fontos változás történik az Algyői úton átépített csomópont közlekedési rendjében: október 30-án, pénteken 19 órakor bekapcsolják az új jelzőlámpákat, attól kezdve pedig folyamatosan ezek irányítják a forgalmat.

Eközben Szegeden: városérzeti blogot indít néhány szegedi költő és fotós

Szegeder
-
  20.10.29 12:17 Kultúra

Fiatal költők és fotósok úgy érezték, eddig nem volt szó arról a Szeged-élményről, amiért a mindennapokban is könnyű szeretni ezt a várost, ezért lefotózzák, újraírják és megosztják a gondolataikat, bízva abban, hogy az olvasók megtalálják bennük a saját szegediségüket.

Szeged zsidó örökségét ismerhetjük meg jobban egy új app segítségével

Szegeder
-
  20.10.29 12:06 Színes

Egy Baumhorn-palota a Széchenyi téren. Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder Szeged Zsidó Öröksége névvel fejlesztett okostelefonra applikációt a szegedi Zengo egy Európai Uniós pályázat keretein belül. A cél, hogy jobban megismertessék az emberekkel a város izraelita örökségét. Bár az appot eddig csak néhány tucatnyian töltötték le, az…