Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 97 hír

Csehország az orosz kémek kiutasítására kéri szövetségeseit

Tovább gyűrűzik a cseh kémbotrány, Csehország felszólította szövetségeseit, hogy szolidaritásból utasítsák ki ők is az országukban működő orosz hírszerzőket. A brit hírszerzés egyik korábbi vezetője szerint az orosz hírszerzési tevékenység 10 százalékát ismerhetjük Európában.

Hatalmas károsanyagkibocsátás-csökkentést ígér Nagy-Britannia

Boris Johnson miniszterelnök azt mondta, Nagy-Britannia 78 százalékkal fogja csökkenteni szén-dioxid-kibocsátását 2035-ig. Szerinte ez a világ legambiciózusabb klímaváltozási célja.

93 milliós lakbért követelt a polgármester a szociális bérlakásért

Szabad Európa
-
 Tegnap 17:27Belföld

Néhány hónapnyi lakbérért több mint 93 millió forintot követelt az újszentiváni polgármester egy gyerekeit egyedül nevelő édesanyától. A család már hónapokkal ezelőtt elmenekült a bérelt házból, mert a polgármester még tavaly télen elzáratta a vizet az önkormányzati ingatlanban.

Lövések testközelből a frontvonalon

A Szabad Európa ukrán szerkesztőségének exkluzív felvételei a frontvonalról. Ismét lövések dördültek el Kelet-Ukrajnában. A hadsereg jelentése szerint egy ukrán katona elhunyt.

Volt fideszes kerületek kedvelt beszállítója nyert tendert az ellenzéki Terézvárosban

Szabad Európa
-
 Tegnap 15:06Belföld

300 milliós keretszerződést kötött a terézvárosi vagyonkezelő egy olyan céggel, amely már az előző, fideszes kerületvezetéstől is megkapta ezt a megbízást, és a Kocsis Máté irányította Józsefváros állandó tendernyertese volt néhány másik céggel együtt. Terézvárosban is együtt bukkantak föl.

„Eddigi életem legnagyobb vizsgája lesz” ‒ végzősök az érettségiről

Szabad Európa
-
 Tegnap 13:45Karrier

A négy fal között szükség van egy nagy adag szorgalomra: nehezebb a koncentráció és az időbeosztás önálló megtervezése. A tanárok mindent megtesznek, hogy felkészítsék a dikákokat a közelgő érettségire, ám így is sokan érezhetik magukat elveszettnek. Egy online közösség ezen próbál enyhíteni.

Laschet mellett tette le a voksát a CDU, a CSU is elfogadta a jelöltet

Armin Laschet, a Német Kereszténydemokrata Párt elnöke nyerte el a párt rangidős vezetőinek támogatását ahhoz, hogy Angela Merkel utódjaként konzervatív jelöltként elinduljon a kancellári székért a szeptemberi szövetségi választásokon ‒ közölték kedden CDU-s források. A döntés sok kérdést vet fel.

Megkezdődött a "repülés kora" a vörös bolygón

Tesztrepülést tartott hétfőn a Marson az Ingenuity, a NASA helikoptere.

Balkáni szintre süllyedt a magyar sajtószabadság

A Riporterek Határok Nélkül idei sajtószabadság-ranglistáján már csak 92. Magyarország. A tavalyi évből kiemelték az Index.hu kormányközeli elfoglalását, a Klubrádió adminisztratív kiszorítását a hagyományos rádiós piacról, de pozitív hírként említették a Szabad Európa visszatérését is.

Amerikai opioidválság: bíróság előtt a J&J és 3 másik gyógyszergyártó

Megkezdődött a bírósági tárgyalása annak a négy gyógyszergyártó cégnek – köztük a Johnson & Johnsonnak (J&J) is –, amelyeket azzal vádolnak, hogy megtévesztő reklámkampányuk során alulbecsülték az opioidfüggőség kockázatát, és így elősegítették az opioidválság kialakulását az Egyesült Államokban.

EU: Már több mint 100 ezer katonát vont össze Oroszország az ukrán határon

Több mint százezer orosz katona van az ukrán határon és az elcsatolt Krím-félszigeten ‒ közölte az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselőjének az irodája. A Pentagon szerint ez több, mint 2014-ben volt.

Ausztria több mint félmillió oltóanyagot irányít át az EU-ból a Nyugat-Balkánra

Az osztrák kormány április 20-án közölte, hogy augusztusig 651 ezer adag Pfizer/ BioNTech koronavírus-elleni vakcinát irányít át hat nyugat-balkáni országba annak az uniós programnak a keretében, amely a környező országok és Afrika immunizációját segíti. 

Ezer alá került a lélegeztetőgépen lévő fertőzöttek száma

Az elmúlt 24 órában újra csaknem kétszáz halottja volt a járványnak, nagyot csökkent viszont a lélegeztetőgépen ápolt betegek száma. Nagyjából újabb 50 ezer ember kapta meg az első oltását az országban.

„Nemcsak a családon belüli bántalmazás, de a rendszerabúzus áldozatai is vagyunk”

Szabad Európa
-
 Tegnap 07:33Belföld

Kislányként nagy családról, egy domb tetején álló tanyáról és egy szerető társról álmodozott. Arról egészen biztosan nem, ami vele történt. Túlélő lett és igazi harcos, sorstársai százainak ad reményt a kiállásával. Orosz Bernadettel beszélgettünk.