Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 9 hír

Jó lenne megúszni!

Szabad Föld
-
  Tegnap 17:00 Gazdaság 

Nálunk még nem, de Európában és a Föld számos pontján ismét felütötte a fejét a madárinfluenza, amelynek leküzdése tavaly 18 milliárd forintunkba került. Most a tavaszi madárvonulás lehet a kiváltó ok.

Szükséges a szigorítás

Szabad Föld
-
  Tegnap 14:00 Gazdaság 

Manapság sok termelő azért nem tud megfelelő hozamokat elérni, mert a maga termelte gyenge minőségű magvakat veti el évről évre. Ezért kötelezővé tennék a fémzárolt vetőmagvak használatát.

Kihullik, aki nem tanul

Szabad Föld
-
  Tegnap 10:00 Életmód 

Ijesztően sok gyereket fenyeget a lemorzsolódás veszélye az iskolákban. Az Oktatási Hivatal kutatása szerint 82 ezer diák lehet érintett, ez az összes tanuló 11 százaléka.

Ciánveszély: mérgező barackmag van forgalomban!

A megengedettnél magasabb cianidtartalom miatt riasztást adott ki a holland hatóság egy keserű sárgabarackmag étrend-kiegészítőre. A termékből 12 uniós tagállamba, köztük Magyarországra is szállítottak.

Már 30 ezer hektár szántó van víz alatt

Szabad Föld
-
  18.03.21 12:32 Gazdaság 

Mára már több mint 30 ezer hektár szántót borít el a belvíz, az összes terület eléri a 64 ezer hektárt. A legnagyobb baj Csongrád megyében van.

Április 15-ig jelenthető be a téli fagykár

A 2018. évi kárenyhítési évre, a jogszabályi előírásoknak megfelelően, a téli fagykár bejelentése 2018. április 15-ig tehető meg.

Közeleg a határidő!

A Magyar Államkincstár felhívja a méhész gazdálkodók figyelmét arra, hogy a méhészetek varroa atka elleni gyógyszeres védekezésének támogatására 2018. április 6-ig nyújthatják be kifizetési kérelmeiket személyesen vagy postai úton a lakhely/székhely szerint illetékes megyei kormányhivatalhoz.

Nagyon sok pénz ment el erre tavaly

Szabad Föld
-
  18.03.21 12:09 Gazdaság 

Tavaly 152 milliárdot tett ki a magyar agrárgép és alkatrész piac forgalma. Egyszerre keresték a gazdálkodók a legmodernebb és az olcsóbb, egyszerűbb gépeket, berendezéseket.

Bűzös, undorító ízű ásványvíz került forgalomba - Vidd vissza!

A világ egyik leghíresebb, ismertebb olasz eredetű ásványvízét kellett kivonni a forgalomból a minap, mert fogyasztásra alkalmatlan. Itthon is vehettünk ilyet.