Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 11 hír

Jobb lett, mint vártuk

Szabad Föld
-
  18.12.09 14:00 Gazdaság

MÁR A NYÁRI aratás után is kellemes meglepetés érte a gazdálkodókat és az elemzőket, sőt az őszi betakarítás utáni hírek is kedvezőbbek a vártnál. Hiába volt nagyon furcsa az időjárás: a nagy meleg és a csapadékhiány nem okozott akkora terméskiesést, mint számítani lehetett rá.

Biharban is a nagyok nyertek, párthovatartozástól szinte függetlenül

Szabad Föld
-
  18.12.08 08:06 Gazdaság

Elkészült az állami földárverések eredményeit átfogó módon elemző nyolcadik, megyére kiterjedő tanulmány. Ángyán József korábbi államtitkár, egyetemi professzor a napokban a Hajdú-Bihar megyei történetekről írtakat adta közzé. A megállapítások közül adunk közre ízelítőt.

Bevált a rendszer, harmadára csökkent a jégkáros terület

Szabad Föld
-
  18.12.08 07:27 Gazdaság

Már az első évben behozta az árát, az országossá kiterjesztett jégkár-elhárító rendszer. Több milliárd forintnyi kártól mentette meg csak a mezőgazdaságot az évi kevesebb mint 2 milliárdba kerülő, májustól szeptemberig működő védekezés.

Bejárónak lenni nehéz

Szabad Föld
-
  18.12.07 08:00 Életmód

Tizenhat éves gimnazista vagyok, és bejáró. Amiről írok, az sokakat érint. Jómagam egy Tolna megyei faluban élek.

Sárgít az irigység

Szabad Föld
-
  18.12.06 12:00 Életmód

A SZOMSZÉD RÉTJE mindig zöldebb – a mondás is bizonyítja, milyen mélyen gyökeredzik az irigység. Kutatások szerint bennünk, magyarokban főleg negatív érzéseket kelt mások sikere. Mit kezdjünk az irigységgel, a rosszindulattal? – erre is választ kaptunk dr. Almási Kitti egri előadásán.

Láthatatlan tömeg

Szabad Föld
-
  18.12.05 12:00 Életmód

GYEREKET NEVELNI ÖRÖM ÉS BOLDOGSÁG, egyszersmind óriási kihívás és felelősség is – különösen azok számára, akiknek egyedül kell megbirkózniuk ezzel a feladattal. „Mesterségem címere: egyedülálló szülő” címmel rendeztek konferenciát nemrég az Egyszülős Központban, ahol a mindennapok problémái is terítékre kerültek.

Nagyot fejlődtek a románok

Szabad Föld
-
  18.12.05 08:54 Gazdaság

Ebben az évben már csaknem kétszer annyi gabonát termesztettek keleti szomszédaink, mint a magyar gazdák. Sőt, az unió legnagyobb kukoricatermelése is a nevükhöz köthető ebben az évben.

Döggel etették a disznókat

Szabad Föld
-
  18.12.05 08:49 Gazdaság Nébih

Azonnali hatállyal megtiltották a sertések értékesítését, mozgatását azon a telepen, amelyen a Nébih a minap feltárta, hogy döglött kacsákkal, belekkel etették az állatokat, amelyekről ráadásul semmiféle származási, állategészségügyi papírt nem tudott felmutatni a gazda.

Ha Télapó, akkor mikulásvirág

Szabad Föld
-
  18.12.04 14:00 Életmód

Nincs ez másként most sem, amikor az áruházláncok, virágüzletek nagy tételekben kínálják a Mikulásnapi és karácsonyi ünnepek közkedvelt virágát.

Szűzvár, Leányvár

Szabad Föld
-
  18.12.04 12:00 Életmód

Pár napos szabadságra hazaugrott Londonból az unokaöcsém, és telefonált, hogy vigyem el valahová horgászni, mert már nagyon unja a Temzét és a koszos vizét. Gondolkodtam, hová is menjünk, hiszen ilyenkor, novemberben már nem nagyon megy a hal se a Túrban, se a Bodrogon – de talán a Tisza!