Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 34 hír

Fagyérzékeny gyomok

Szabad Föld
-
  Tegnap 18:00 Életmód 

OKTÓBERBEN élvezhetjük a szeptemberre jellemző meleg őszt, ám rövid idő múlva fagyos hajnalokon oda lehetnek értékes gyomnövényeink.

Naponta egy tojást!

Szabad Föld
-
  Tegnap 17:00 Gazdaság 

Húsz százalékkal olcsóbb az importtojás, mint a hazai. E tény, továbbá az a kutatási eredmény, miszerint a hazai vásárlók többsége leginkább akkor választja a magyar tojást, ha az nem drágább a külföldinél, nagyjából körülírja, miért is lesz nehéz megvalósítani a szakma terveit.

Fügét mutatnak Zalában - Hat hektáron ezerkétszáz fa a megszállott 'fügés' ültetvényén

Szabad Föld
-
  Tegnap 16:25 Életmód 

KI GONDOLNÁ, hogy Európa egyik legnagyobb egybefüggő fügeültetvénye hazánkban, a dél-zalai lankákon bújik meg? Harcz Endre megszállott „fügés”, az 1200 fa termését egyelőre „szedd magad” akciók keretében értékesíti.

A Szabad Föld Kertje: Lassan vethetünk

Szabad Föld
-
  Tegnap 16:13 Életmód 

A fokhagymát jövőre két ágyásban fogom termeszteni, így ezeket oda ültetem, ahová az idén a paradicsom egy részét tettem. Itt ugyanis kétszeres a tápanyagpótlás: a nitrogénmegkötő borsó után a paradicsom sok érett szerves trágyát kapott. A mostani átforgatás már a harmadik ebben az évben, tehát ettől is és a trágyától is elég laza a…

A rettenetes történetek csak a jéghegy csúcsát jelentik - a hétköznapi gazemberségekről nem készül hír

Szabad Föld
-
  Tegnap 16:04 Életmód 

Miközben olvasom: Rómában bírósági ítélet döntött arról, hogy betegszabadságként könyveljék el azt a két napot, amelyeken egy olasz egyetemi oktatónő nem ment dolgozni, mert műtéten átesett kutyáját ápolta, aközben idehaza arról adtak hírt a lapok, hogy Kocséron kutyákat darálhattak le.

70 milliárd már odaért

A kincstárhoz 2017-ben 176 ezret meghaladó egységes kérelem érkezett be. Az Európai Unió közös agrárkasszájából fizetett területhez kötött támogatásokkal kapcsolatban csaknem 5 millió hektárra érkezett kérelem. Eddig már 70 milliárdot indított útnak az Államkincstár.

77 milliárdból 23 a baromfisoké

Szabad Föld
-
  17.10.20 18:33 Gazdaság 

A Miniszterelnökség 207 baromfitartó kérelmét támogatta, akik most 22,6 milliárd forint értékben valósíthatják meg állattartó telepük korszerűsítését.

Elfogynak a rovarok?

27 év, 76 százalék. Ennyivel csökkent ennyi idő alatt 63 megfigyelt német területen a rovarok száma. Az okokat nem igazán tudják. Kutatók már jó ideje kongatják a vészharangot a rovarpopulációk hanyatlása miatt. Szinte katasztrofális vége lehet, ha ez a tendencia folytatódik és általánossá válik.

Kertésznaptár: Legyen egészséges!

Szabad Föld
-
  17.10.20 13:33 Életmód 

KERTÉSZNAPTÁR (okt. 20–26.)

Vásárnaptár Kőszegtől Jászberényig

Szabad Föld
-
  17.10.20 13:29 Gazdaság 

Október 20., október 21., október 22. október 27.

Párkapcsolati diplomácia

Szabad Föld
-
  17.10.18 21:35 Életmód 

„FÉRFI ÉS NŐ. Hogy érthetnék meg egymást?” – idézhetnénk Karinthyt, ha a párkapcsolatot nehezítő félreértések okait boncolgatjuk. A nemek közötti kommunikációról tartottak a minap gondolatébresztő programot Egerben.

'A húgom szereti ezt az önző férfit, akinek kényelmes, hogy a házsártos felesége mellett van egy szép szeretője&…

Szabad Föld
-
  17.10.18 21:25 Életmód 

A Szabad Föld hetilap Kinek mondjam el rovatában megjelent üzenetváltás.

Palágyi Edit: Lajoska újból éhes

Szabad Föld
-
  17.10.18 21:20 Életmód 

Minden megtörténik életünk első néhány évében, mondogatják a lélektudorok. Még 3 éves sem voltam, amikor belekóstoltam a kenyérsütésbe. A nagymamám ugyanis, miután bedagasztotta a tésztát, kis szakajtóba tette az én adagomat. Ő a nagy kenyér tésztáját vitte, én pedig a kis cipóét cipeltem lelkesen. A jász nagymamám városi asszony volt, ő…

Segítsünk egymáson

Szabad Föld
-
  17.10.18 14:32 Életmód 

A Szabad Föld hetilap október 13-i számának Segítsünk egymáson rovatában megjelent üzenetek.

Merre száll a gólya?

Szabad Föld
-
  17.10.18 06:11 Életmód 

Tavasszal látott napvilágot a statisztika: 2010 óta 78 ezer magyar gyermek született külföldön – legalábbis ennyi csecsemő anyakönyvezését kérték itthon. Hogy ez a szám mennyire pontos, arról azóta is vitatkoznak, mert vélhetően azokat a gyerekeket is lajstromba vették, akiket 2010 előtt kivándorolt szüleik anyakönyveztettek, esetleg régebben…