Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 12 hír

Világos tanyavilág

Szabad Föld
-
  Ma 08:00 Életmód 

Környezetbarát és fokozza a biztonságot – egyre több tanyai buszmegállóba telepítenek napelemes lámpát.

Fogfájás növény Acmella oleracea

Szabad Föld
-
  Tegnap 08:00 Életmód 

Asteraceae családba tartózik. Nálunk teljesen ismeretlen növény, Brazíliából került néhány példánya Magyarországra ott jambu-nak hívják. Nálunk ugyan elfagy korán, de konténerben tartva megmenthető, ha magokat akarunk fogni. A trópusokon és a mediterrán vidékeken többfelé termesztik, dísznövényként is.

Egy úszó lagzi utóélete

Szabad Föld
-
  18.06.19 14:00 Életmód 

Esküvőt tartottak egy rendezvényhajón.

Kit érdekel Nyilas Misi?

Szabad Föld
-
  18.06.19 12:00 Életmód 

A GYEREKEK könyvespolcán vagy inkább a felnőttirodalomban van helye a Légy jó mindhalálignak? Helyettesítheti-e Jókait a Harry Potter? A kötelező olvasmányokról irodalomtanárok, írók vitáztak a Magyar Tudományos Akadémián (MTA).

Állandó készenlétben

Szabad Föld
-
  18.06.19 08:00 Életmód 

HÁROMSZÁZNYOLCVAN GRAMMAL SZÜLETETT, és életben maradt! Hitetlenkedve olvassuk az ilyen és ehhez hasonló történeteket, azt érezve, hogy az orvostudomány szinte nem ismer lehetetlent. A terhességek 8-10 százaléka fejeződik be a kelleténél korábban.

Jó nekünk így is, úgy is

Szabad Föld
-
  18.06.18 14:00 Életmód 

MEGINT TÖBBEN lettünk a gazdaságunkban: leginkább a várakozásunknak megfelelő örvendetes módon, ám akadt némi meglepetés is.

Hölgyek panasza

Szabad Föld
-
  18.06.18 12:00 Életmód 

FELFÁZNI nem csak a hideg évszakokban, hanem nyáron is lehet. Az elnevezés csalóka: a kellemetlen tüneteket valóban okozhatja az alulról történő meghűlés, de kiválthatják bakteriális fertőzések is.

Kutyaposta

Szabad Föld
-
  18.06.17 14:00 Életmód 

Szívre jó a ropogós

Szabad Föld
-
  18.06.17 08:00 Gazdaság 

AZ ORSZÁG CSERESZNYÉSKERTJE. Méltán nevezi így magát a Tisza homokos hordalékán épült falu. Nagykörűben több száz gazda kémleli most is aggódva az eget. Ha jön egy kiadós zuháré, megrepedhet a pirosló gyümölcs, amit petrovai ropogós néven nyilvánítottak nemrég tájfajtává. Vajon jó hír, hogy roskadoznak a fák a terméstől? Van-e, aki…

Indulnak a kombájnok

Szabad Föld
-
  18.06.16 12:00 Gazdaság 

AZ IDEI ALACSONYABB GABONATERMÉS miatt vélhetően nem kell árcsökkenést elszenvedniük a termelőknek. Legalábbis a nagy elemzőcégek szerint több év után most kevesebb búza terem, mint amennyit felhasználunk. Nem mellesleg a forint árfolyamának gyengülése is segíti gabonaáraink stabilizálódását.

Keresztapa pénztárcája

Szabad Föld
-
  18.06.15 14:00 Életmód 

Amikor a keresztszülő találkozik a keresztgyerekével, az alkalom általában a közös öröm forrása, és csak valami rendkívüli esetben végződik a rendőrségen. Ha mégis így történik, ott a komaságnak vége… Márpedig Nagyatádon megesett ez a rosszízű történet.

A szőlő betegségeit könnyebb előre jelezni, mint, hogy ki nyeri a foci világbajnokságot!

Szabad Föld
-
  18.06.15 13:00 Gazdaság 

Az utóbbi napokban lehullott csapadék és a vele párosuló szokatlanul meleg időjárás nagyon kedvez a szőlő betegségeinek. Ezek a „dunsztos” körülmények előrevetítik, hogy mind a lisztharmat mind a peronoszpóra, illetve a szürkepenész gondot jelenthet a szüret környékén