Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 9 hír

Kinek mondjam el?

Szabad Föld
-
  Tegnap 14:00 Életmód 

.

Fenyvesekben, nádasokban

Szabad Föld
-
  18.10.13 14:00 Életmód 

Ezúttal két bájos, cinege formájú kis madárral, a búbos és a barkóscinegével ismertetjük meg az olvasót, melyeket látni élményszámban megy. Cinege formájúnak mondtuk őket, mert a búbos cinege valóban az, de a barkós legföljebb csak távoli rokon.

Nem létező rezsiszámlák

Szabad Föld
-
  18.10.12 12:00 Életmód 

A FŰTÉSI SZEZON kezdetén érdemes számba venni, mennyiért is melegedünk. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) kiadványai segítik a fogyasztót a tudatos döntésekben. Aki például új lakásba költözik, albérlőt fogad vagy szolgáltatóváltást tervez, legyen körültekintő.

Ha nem jön a gólya

Szabad Föld
-
  18.10.12 08:00 Életmód 

A NŐT BÉLYEGEZTÉK MEG hajdan, főként az ő felelősségének tartották, ha késett a gyermekáldás. Azért is a feleségek lakoltak, ha nem a várt nemű utód jött a világra. Ma úgy tartják: a gyermektelenségnek 40 százalékban a férfi és ugyanolyan arányban a nő meddősége az oka. Az urak tehetnek is ellene…

Derelye a legény ereje

Szabad Föld
-
  18.10.11 12:00 Életmód 

ESÉLY VAN RÁ, hogy hungarikum lesz a csernelyi derelye – a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Értéktárba már bekerült e gasztronómiai különlegesség. A főként palóc területeken ismert ételt a Csernelyi Derelyések Hagyományőrző Egyesülete teszi egyre ismertebbé, az idén rendezték meg a hatodik fesztiváljukat.

A csengőszó is élmény

Szabad Föld
-
  18.10.10 08:00 Életmód 

NAGY DOLOG beszélni tanítani, s még komolyabb feladatra vállalkoznak a hallássérültekkel foglalkozó gyógypedagógusok. „Siketintézetnek” épült hajdan az egri Mlinkó, ahol óvodától középiskoláig gondozzák és türelemmel fejlesztik a halláskárosodott diákokat. Megdolgoznak a sikerélményért.

Fizettek egymásnak

Szabad Föld
-
  18.10.09 14:00 Életmód 

E heti esetünk egy villanyszerelőről szól, aki több tanulmányi szerződést is kötött a munkáltatójával különböző szakképesítések megszerzéséhez.

Szagos telepesek

Szabad Föld
-
  18.10.08 14:00 Életmód 

Közös jellemzője az európai hódnak és a fakó pézsmapocoknak, hogy vízi életmódú rágcsálók, pézsma illatanyagukért és prémjükért tenyésztették, illetve vadászták őket.

Dráguló élelmiszerek

Szabad Föld
-
  18.10.08 12:00 Életmód 

VÉLHETŐEN erősen felhúzza majd az inflációs adatokat az áremelkedés, amely az élelmiszereket érintheti a következő hónapokban. Az utóbbi időkben több alágazat is bejelentette ebbéli szándékát, illetve elkerülhetetlenségét. Így a tej, a kenyér, a hús, a baromfi és egyes zöldségek esetében 5–15 százalékos drágulás is elképzelhető a…