Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 4 hír

Doromboló játszótárs

Szabad Föld
-
  Tegnap 14:00 Életmód

Mintegy tízezer éves az ember és a házi macska társas kapcsolata: ennyi ideje kezdődhetett a házasítása az afrikai vadmacskából, amelynek az alfaja. (Mivel aránylag jól tűri a hőmérséklet-ingadozást, a kutatók azt valószínűsítik, hogy a macskaős sivatagi éghajlati viszonyok között élt.)

Vadrózsa és gyermekei

Szabad Föld
-
  19.04.22 12:00 Életmód

„A Tél rozzant teteme helyén vadrózsa virágzik, égőpiros virágain méhek járnak, a kislány már felnőtt mindenek fölé, és haját bontogatja…” Fekete István Lutra című művének soraiban a kislány jelképezi a tavaszt, amelynek aligha lehet ragyogóbb megjelenítője, mint a virágzó vadrózsa képe.

Drágulhat a karaj, kolbász

Szabad Föld
-
  19.04.20 12:00 Gazdaság

AZ UTÓBBI HETEKBEN megugrott az élősertés ára, nagyjából 20 százalékkal kell többet fizetni érte, mint egy évvel korábban. A húsipari cégek más költségei is nőnek, ezért szeretnének árat emelni a hazai boltokban. Azonban egy csapásra az ellenkezőjére fordulhat a helyzet.

Miért éppen Kandida?

Szabad Föld
-
  19.04.19 12:00 Életmód

RÉGEBBEN egyszerű volt a névválasztás, leginkább apáról fiúra, anyáról leányra szállt a keresztnév. Ma már több ezer név közül választhatunk, mégis sokan szeretnének kacifántost és szokatlant adni újszülöttjüknek. Nem csoda, hogy évről évre egyre többen kérelmezik: megváltoztatnák a nevüket.