Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 10 hír

Tovább gyűrűzik a lengyel húsbotrány

A szlovén élelmiszer-biztonsági hatóság 12 tonna fertőzött lengyel származású marhahúst vont be a piacról, amely feldolgozott, kebab formában érkezett az országba. Ez a botrány érintette Magyarországot is, de itt még az előtt elkobozták a hústételeket, mielőtt az forgalomba került volna.

Szigorítják az élőállat szállítást

A jelenleginél jobb körülményeket kell teremteni az Európai Unióban a haszonállatok szállításában, legyen az közösségen belüli, vagy onnan ki- és befelé irányuló mozgatás. Egységesen és szigorúan be kell tartatni az állatok jólétére vonatkozó rendeletet, amelyet egyes tagállamok nem vesznek figyelembe, s melyet tovább szigorítanának.

Bábolnán és Vásárhelyen is lesz OMÉK

Budapest mellett Bábolnán és Hódmezővásárhelyen is lesz ősszel OMÉK. Szeptember 26. és 29. között rendezi meg immár 79. alkalommal az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítást és Vásárt (OMÉK) az agrártárca az Agrármarketing Centrummal (AMC) közösen a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban, a rendezvény…

Milliós értékek szanaszét az erdőben

Megkezdődött a szarvasbikák agancshullatása. Ez időtájt sokszor szervezett gyűjtőcsapatok indulnak, a sokszor sok tízezer forintost érő agancsok felszedésére, a baj az, hogy ez legtöbbször illegális tevékenység. A hullott agancs ugyanis csak az adott terület vadászatra jogosultjának tulajdona.

Idegelés

Szabad Föld
-
  19.02.14 08:00 Életmód

HÁROMSZOR BOCSÁTOTTÁK EL állásából Bernáth Veronikát, Papp János volt ruzsai polgármester élettársát. Kétszer visszahelyezte a bíróság, harmadjára jogszerűnek találta, hogy rendkívüli felmondással eltávolították. Miért jár évtizedes perrel és viszállyal egy helyi hatalomváltás?

Othellóból lekvárt

Szabad Föld
-
  19.02.12 12:00 Életmód

Hazánk és másik 11 tagország tiltakozása miatt az Európai Unió elvetette az ötletet, hogy az úgynevezett direkttermő szőlőkből ismét engedélyezzék a borkészítést.

Száz év szeretet

Szabad Föld
-
  19.02.12 08:00 Életmód

TIZENEGY TESTVÉR KÖZÜL a negyediknek született a családjában 1919. január 25-én Pásztor Mária. Már csak ketten élnek, de ő megérte a 100 évet. A tiszaalpári születésnapi ünnepségre lapunkat is meghívták.

Szenvedő fák a tálban

Szabad Föld
-
  19.02.10 14:00 Életmód

Megannyi élményt és érdekességet jelenthet a bonszajnevelés, de meg kell jegyeznünk: ha egyszer a világ eljut oda, hogy az állatjólét hangoztatása, védelme után a növényjólét is téma lesz, az említett módszert az elsők között fogják megtiltani.

Pestis a határon túl

Szabad Föld
-
  19.02.10 12:00 Gazdaság

EGYRE SÚLYOSABB a sertéspestisjárvány szerte a világban. Szakértők arra számítanak, hogy a betegség várt terjedése az idén nagy fordulatot hozhat a világ húspiacán is. A lehetséges következmények ma még kiszámíthatatlanok.

Krumpli, te drága!

Szabad Föld
-
  19.02.09 14:00 Életmód

Lassan elfogy a tárolókból és így a boltokból a hazai burgonya, ezért aztán holland, szlovák, lengyel, francia és ki tudja még, milyen vidékről származó krumplik között válogathatunk – meglepően borsos áron. (A nagybani piaci árakról az e heti piaci körképben közlünk részleteket.)