Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 9 hír

Csökkenő esélyek

Szabad Föld
-
  18.08.18 14:00 Életmód 

Egy idősebb férfit többször is el kellett látni a vesekövei miatt. Egyszer megint deréktáji fájdalmai voltak, fájdalomcsillapítót kapott, de ezúttal nem használt.

Piacmustra

Szabad Föld
-
  18.08.18 12:00 Gazdaság 

FURA HELYZET ÁLLT ELŐ a piacokon: főidényben, amikor szinte mindenből jellemző a túlkínálat és alacsonyabb ár, sok esetben ennek éppen az ellentettjét tapasztaljuk. Erősen érezteti hatását a július óta tartó forróság a piacokon. Akad zöldség és gyümölcs, amelyből szinte hiány alakult ki, vagy ha nem, akkor is csak borsos áron lehet…

Sürgetni nem szabad!

Szabad Föld
-
  18.08.17 08:00 Életmód 

ELÉG EGY ROSSZ MOZDULAT, szerencsétlen véletlen, s az élet már nem lesz ugyanolyan. A balesetek áldozatainak kínál sorstársi közösséget a civil kezdeményezésből született TraumaAmbulancia. Milyen lelki munka vár a felgyógyulókra? – erről az egyesület alapítójával, továbbá pszichológus szakemberrel beszélgettünk.

Leálltak a kombájnok

Szabad Föld
-
  18.08.15 12:00 Gazdaság 

VÉGE AZ IDEI nyári betakarítási munkának, kalászos gabonából bő 7 millió tonna került a magtárakba. Bár ez nem rekord, de nem is vészesen kevés. Eközben rossz hírek jönnek az észak- és nyugat-európai országok terméskieséseiről. Az ár ezért folyamatosan felfelé megy.

Féljünk-e a viperától?

Szabad Föld
-
  18.08.14 14:00 Életmód 

Ősi, félelemmel párosuló ellenszenv él az emberben a kígyók iránt, ami jellemző manapság is. Szerencsére hazánkban kevés okunk van rá, hogy tartsunk tőlük: nálunk csak két őshonos viperafaj él.

Ez a gyógyszer veszélyes lehet!

Szabad Föld
-
  18.08.14 09:27 Gazdaság  Nébih

Felfüggesztették forgalmazását és visszavonták az állatoknak szánt oltóanyagot, mert a fogyasztókra esetleges veszélyt jelenthet.

Nincs vége a dinnyeszezonnak

Viszonylag kevés magyar dinnye ment exportra, s az ár sem volt nagyon húzós. Hamarosan befejeződik a dinnyeszezon a termelő körzetekben, de Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből még augusztus végéig bőségesen érkezik gyümölcs.

Megint almaháború indul?

Látványos demonstrációval tiltakoztak az almatermesztők. A napokban derült ki, hogy a léalma feldolgozó üzemek egyike csupán 13 forintot fizetne kilónként az ipari minőségű almáért. A termelők szerint ennek duplájára lenne szükség.

Hogy ne álljon meg az idő

Szabad Föld
-
  18.08.13 08:00 Életmód 

A PARÁDI ILONA-VÖLGYBE TARTUNK, mellettem Béres Magdi, a hely jó ismerője. Itt-ott eligazító táblák, összesen tizenöt, rajtuk hasznos információk a távolabbról érkezők számára, hogy ne csak nézzenek, hanem azt is tudják, mit látnak, legyen az akár mező, egyedi fa vagy a hely története.