Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 4 hír

Visszaesett az olasz bortermés, de bővült az exportbevétel

Syngenta
-
  Ma 05:51 Mezőgazdaság

Az olasz bortermés 2019-ben 12 százalékkal csökkent a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt – jelentette az Istat olasz nemzeti statisztikai intézet.

Délnyugat felé terjed az EU-ban az afrikai sertéspestis

Syngenta
-
  Tegnap 06:49 Mezőgazdaság

Görögország északkeleti részén is megjelent az emberekre ártalmatlan, ám a sertések számára általában halálos afrikai sertéspestis (ASF), ami újabb fejfájást okoz az Európai Bizottságnak.

India rászokik a külföldi borokra

Syngenta
-
  20.02.19 12:41 Mezőgazdaság

Ausztrália, Európa és az Egyesült Államok bortermelői maroknyi indiai borimportőrrel kötött szerződések révén kívánnak bejutni a szubkontinens piacára – írta az India Times, hozzáfűzve, hogy a kedvezőtlen vámtarifák ellenére India borimportja 12-13 százalékkal növekedett, mivel lassan divattá válik a külföldi borok fogyasztása. A magas vámok…

Elektromos kerítés a német-lengyel határon

Syngenta
-
  20.02.17 10:39 Mezőgazdaság

Brandenburg német szövetségi tartomány körülbelül 120 kilométer hosszan elektromos kerítést telepített a lengyel határ mentén, mivel a határtól 12 kilométerre afrikai sertéspestissel (ASF) fertőzött vaddisznókat találtak Lengyelországban. A Reuters jelentése szerint egy másik kerítés is épül Szászországban a lengyel határnál.