Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 5 hír

Üvegházfejlesztés Új-Skóciában

Syngenta
-
  Tegnap 13:55 Mezőgazdaság

Nova Scotia, azaz Új-Skócia Kanada második legkisebb tartománya. A délkeleti partvidéken lévő tartomány legnagyobb része az Új-Skóciai-félszigeten terül el, melyet az Atlanti-óceán határol.

Őszi búza: az EU optimista

Syngenta
-
  19.03.19 12:20 Mezőgazdaság

Európa idei szokatlanul meleg tele jó kezdeti feltételeket teremtett az őszi búza számára, és fagykárokat is alig észlelték a legnagyobb termelő régiókban – közölte a Reuters ágazati elemzők jelentése alapján.

A spanyol olajbogyó-farmerekkel van az EU

Syngenta
-
  19.03.18 07:36 Mezőgazdaság

Az EU panaszt nyújtott be a Világkereskedelmi Szervezethez (WTO), az USA által a spanyol olajbogyókra kivetett „indokolatlan” importvámok miatt.

Rekordévet zártak az angol borászok

Syngenta
-
  19.03.16 07:43 MezőgazdaságAngliaBor

A WineGB kereskedelmi szervezet kimutatta, hogy tavaly Angliában és Wales-ben új rekordot állítottak fel a borászatok. A 2017-es fagy sújtotta évnél 5,9 millióval több, összesen 15,6 millió palack bor készült. Ez a mennyiség jelentősen veri az eddigi rekordév, a 2014-es 6,3 millió palackos eredményét.

Kereshetünk új helyet a világ vetőmag trezorjának?

Syngenta
-
  19.03.15 07:43 Mezőgazdaság

Mint emlékezetes, a Norvégiához tartozó Spitzbergákon van a Svalbard Global Seed Vault, vagyis az idén 11 éves Nemzetközi Magbunker. Ezt azért hozta létre a norvég kormány 2008 február 26-án, hogy megőrizze az ismert élelmiszernövények magvait egy esetleges globális katasztrófa esetén.