Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 21 hír

Baconbe tekert grillezett kukorica fűszervajjal és salátával

Street Kitchen
-
  Tegnap 16:47 Recept

A vajat egy villával fellazítjuk, majd jöhetnek bele az apróra vágott zöldfűszerek, a só és a bors, és egy alapos keverés. Amíg a grill felmelegszik 160-175 fokra, addig betekerjük a kukoricákat a vékonyra szeletelt baconbe. Függ a kukorica méretétől, de kb. 3 szelet bacon kell egy cső kukoricához. Mikor a grill forró, a rácsra tesszük

Zseniális vegán hely forgatta fel a balatoni gasztroéletet

Street Kitchen
-
  Tegnap 14:00 Recept

Árvai Anita körül néhány év alatt nagyot fordult a világ: nagy húskedvelő volt, egészen a húszas évei közepéig. Ekkor támadta meg őt ugyanis egy komoly betegség, amelynek hatására 180 fokos életmódváltáson ment keresztül. Elkezdett tudatosan étkezni, és így ismerkedett meg a vegán étrenddel is. Második gyermekük születése után már tudta,…

Castagnole, a megúszósabb fánk

Street Kitchen
-
  Tegnap 10:00 Recept

A vajat kihabosítjuk a cukorral és vaníliás cukorral, majd belekeverjük a tojásokat és a rumot is. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval, hozzáadjuk a tojásos-vajas keverékhez és belereszeljük a narancs és a citrom héját is. 20-30 percre hűtőbe tesszük, hogy kihűljön és formázható legyen. Kb 3 centi átmérőjű golyókat formázunk a…

Grillezett füstölt sajt zaatar fűszeres hajdinasalátával

Street Kitchen
-
  19.06.25 16:47 Recept

Forró, száraz serpenyőben, alkalmanként rázogatva, 3-4 perc alatt arany színűre pirítjuk a szezámmagot, majd egy mozsárba tesszük. A hajdinát többször, alaposan átmossuk, lecsepegtetjük és 1,75-szörös mennyiségű vízben, egy csipet sóval és a vajjal, fedő alatt elkezdjük főzni. 12-15 perc felszívja az összes vizet és készre fő. A zaatar összetevőit

4 vicces és meglepő dolog, amit eddig még tuti nem tudtál ezekről a kajákról

Street Kitchen
-
  19.06.25 14:00 Recept

1. A banán bogyós gyümölcs, és nem fán terem A banán botanikailag a bogyós gyümölcsök családjába tartozik, hiszen egy magháza van, és ebben a húsos velőben rengeteg kicsi mag található. Egy óriásira nőtt lágyszárú növény gyümölcs termésekkel, szára nem azonos a fák törzsével. Fotó: Pixabay 2. A sajt a világ legnagyobb mennyiségben…

Cuccos spanyol leves: escudella

Street Kitchen
-
  19.06.25 10:00 Recept

Apróra vágunk 4 gerezd fokhagymát, és az olívaolajon megpároljuk. Beledobjuk a kis darabokra vágott kolbászt. Ha elkezdte a zsírját kiengedni, rárakjuk a sűrített paradicsomot és kicsit lepirítjuk. Belerakjuk a felkockázott répát, lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a füstölt paprikát. Felöntjük a passatával és visszarakjuk a tűzre. Ha rottyant e

Triplasajtos grillszendvics

Street Kitchen
-
  19.06.24 16:47 Recept

A tejet elkezdjük melegíteni, és hozzáadjuk a whiskyt, majd miután az alkoholt elforraltuk belőle, beleszórjuk a reszelt cheddar sajtot, és alapos kevergetéssel felolvasztjuk benne. Ha szükséges, keményítővel állítunk a sűrűségén. Ízlés szerint tört színes borssal ízesítjük. Egy serpenyőben kisütjük a baconszeletek mindkét oldalát. A reszelt…

Megnyílt a Hegyvidéki Ízlelő, ahol csak megváltozott munkaképességűek dolgoznak

Street Kitchen
-
  19.06.24 14:00 Recept

Az első Ízlelő étterem Szekszárdon nyílt meg még 2007-ben, a Kék Madár Alapítvány kezdeményezésére. Az alapítvány célja, hogy a munkaerőpiacon hátrányban lévőknek is munkalehetőséget teremtsenek. Az étterem is egy úttörő kezdeményezésen alapul, a személyzet ugyanis kizárólag megváltozott munkaképességű emberekből áll. Ez volt…

Gemista, a király vega görög kaja

Street Kitchen
-
  19.06.24 10:17 Recept

A paradicsomok és a paprikák felső harmadát levágjuk. A paradicsomok belsejét kikaparjuk úgy, hogy ne sértsük fel a héját, és a belsejét apróra vágjuk és félretesszük. A paprikák csumáját kiszedjük, és az összes zöldséget egy nagy tepsire rakjuk a kalapjukkal együtt. A töltelékhez az olívaolajon az apróra vágott hagymát és 2 gerezd felszeletelt…

Felzabáltuk Lisszabont!

Street Kitchen
-
  19.06.23 20:03 Recept

Tuti sütik, fagyik, cuccos szendvicsek és rengeteg madár. Többek között ez jellemzi a lisszaboni utazásunkat. Csekkoljátok ti is a videót!

3 fogásos magyaros menüsort keresel? Ne is menj tovább!

Street Kitchen
-
  19.06.23 14:00 Recept

Már biztosan tudjátok, hogy június 22-én étteremmé alakultunk, hogy az Unicef munkáját támogatva segítsünk a világ legelesettebb gyermekein. A menük teljes árát az Unicefnek ajánlottuk, és arra biztatunk titeket, hogy tegyetek ti is hasonlóan! Találjatok ki egy időpontot, egy menüt (ebben segítünk most nektek), és csináljatok egy…

Pacalpörkölt, mert Pacal Forever!

Street Kitchen
-
  19.06.23 10:00 Recept

A sertészsíron a felkockázott szalonna zsírját kiolvasztjuk, majd megpirítjuk rajta a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Jöhet rá a felezett paprika és paradicsom, majd felöntjük kb. 100 ml vízzel, és megszórjuk a pirospaprikával, a köménnyel és beledobjuk a babérleveleket is. Addig főzzük a pörköltalapot, míg a paprika és a…

Erdélyi rakott palacsinta

Street Kitchen
-
  19.06.22 17:00 Recept

A raguhoz az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Rászórjuk a pirospaprikát, rárakjuk a paradicsompürét és kicsit lepirítjuk. Ráöntjük a víz harmadát és addig főzzük, amíg el nem tűnik a víz fele. Ezt még egyszer ugyanígy megismételjük. Az utolsó adag vizet beleöntjük és a kockákra vágott csirkét is belerakjuk. Sózzuk, bor

Helyi gyerekek rajzaiból állította össze a menüt egy balatoni étterem

Street Kitchen
-
  19.06.22 13:00 Recept

Ha még nem hallottatok a Szomszéd kertje nevű csopaki étteremről, akkor azonnal vegyétek meg a Street Kitchen legújabb, nyári számát. Abból mindent megtudhattok arról, hogyan lett a csopaki kocsmából egy fantasztikus étterem, a tulajdonos, Tóth Attila ötletei nyomán. A Szomszéd kertje tényleg egy olyan hely, ahol mindenki talál az ízlésének…

Ricottás tonhalgolyók

Street Kitchen
-
  19.06.22 11:43 Recept

A hozzávalókat egy tálban alaposan összekeverjük. Pár percig hagyjuk állni, majd tetszőleges méretű golyókat formázunk belőle és panko morzsába forgatjuk. Aranybarnára sütjük őket, bő olajban, majd egy papírtörlőre kiszedjük. Csípős szósszal és friss rukkolával tálaljuk.