Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 34 hír

Édesburgonya-pizza

Street Kitchen
-
 Tegnap 19:15Recept

Egy frankó édesburgonya pizza ebédre vagy vacsorára? Ugye, hogy jól hangzik? Mutatjuk, hogyan készítsétek! Az édesburgonyát héjastul bedobjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. egy óra alatt puhára sütjük. Miután megsült, meghámozzuk, és burgonyanyomóval vagy akár villával összetörjük. A rizslisztet, a tápiókakeményítőt, a sót és a…

Burgundi sertéskaraj

Street Kitchen
-
 Tegnap 16:45Recept

A hús sózzuk, borsozzuk, és egy edényben, ami a sütőbe is betehető, egy kevés olajon, magas hőmérsékleten megpirítjuk mindkét oldalát, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon elkezdjük megpirítani a kis kockákra vágott szalonnát, majd mehet rá a nagy darabokra vágott répa, zeller, egészben a hagyma, és a megroppantott fokhagyma.…

5 frankó csicseriborsós étel, ami függővé tesz

Street Kitchen
-
 Tegnap 15:10Recept

Csicseriborsós puttanesca tészta A legenda szerint a puttanesca elnevezés eredetileg az olasz kéjnőkre utal. Ugyan azt nem tudni, ez igaz-e, egy dolog azonban biztos: földöntúli élményben lesz részed, ha elkészíted ezt a tésztát. A csicseriborsóval felturbózott szardellás kaja valóságos kéjmámor az ízlelőbimbóknak, ami úgy az igazi, ha…

„Ha túléltük a háborút, ezt a nehéz évet is túl fogjuk” – Cukrászdák és kávézók a járványban

Street Kitchen
-
 Tegnap 12:40Recept

Nemrégiben a Szamos cukrászdában jártam szaloncukrot venni – azt hiszem, idén mindenki már novemberben elkezdi a karácsonyi készülődést, mást úgysem nagyon tud csinálni. Volt jó néhány hozzám hasonló vevő, amíg ott voltam, betértek páran, de szomorú volt látni a szalaggal lezárt vendégteret és a leoltott villanyokat. A cukrászdások,…

Mirelit bécsis zsemle

A mirelit bécsi krumplipürével vagy rizzsel is príma, de a zsemlés változatról se feledkezzünk meg! A császárzsemléket kettévágjuk. A bécsi szeleteket kivesszük a fagyasztóból, és 160-170 fokos, 2-3 ujjnyi vastagságú olajban 8-10 perc alatt készre sütjük őket. A majonézt, a tejfölt, az apróra vágott csemegeuborkát, a citromlevet, az uborkalevet, a

Barna sörös, karamellizált hagymás pásztorpite

Street Kitchen
-
 20.11.24 19:20Recept

A krumplipüréhez sós vízben, megpucolva, kockára vágva megfőzzük a krumplit, leszűrjük, majd a vajjal és a fűszerekkel áttörjük.  A raguhoz egy kevés olajon üvegesre pároljuk a vékony szeletekre vágott hagymát, amit sózunk, borsozunk, majd lassú tűzön megkaramellizáljuk.  Egy nagyobb lábasban 2-3 evőkanál olajon elkezdjük pirítani a…

Full extrás spenótos-sajtos bundáskenyér-szendvics

Felhevítünk egy serpenyőt, rádobjuk a vajat és az enyhén összezúzott fokhagymát, gyorsan beleforgatjuk a spenótot, és hagyjuk, hogy az összeessen. A tejet egy tálban összekeverjük a tojásokkal, sózzuk, borsozzuk, majd ebbe áztatjuk a kenyérszeleteket. A szendvicsekhez két-két szelet közé töltjük a spenótot és a lereszelt cheddart, majd a…

Erdélyi konyhát így még nem tálaltak – megnyílt a SZÉK

Street Kitchen
-
 20.11.24 15:10Recept

Maga a lokáció nem volt ismeretlen számomra – mikor még Klassz néven futó étteremként üzemelt, többször is vendégeskedtem az Andrássy út 41-ben, tavalyi zárása óta azonban úgy tűnt, nem jön a helyére sem jó ötlet, sem kellő tőkével rendelkező befektető. Mostanáig! A Konyhafőnökből megismert Varga Szidónia és csapata nem titkolt…

Sütőtökkrémleves

Street Kitchen
-
 20.11.24 10:20Recept

Ha nem maradék püréből dolgozunk, a sütőtököt kisebb darabokra vágjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem puhul. Ezután kivesszük, és leszedjük a héját.  Egy lábasban a vaj és olaj keverékén üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük szerecsendiót és a gyömbért, majd…

Gesztenyetorta NUTELLA®-val

Street Kitchen
-
 20.11.23 19:45Recept

A torta tetejére való gesztenyét kis darabokra vágjuk, tepsire tesszük, 200 fokra előmelegített sütőben 5-7 perc alatt megpirítjuk, majd kiszedjük, és lejjebb vesszük a hőt 160 fokra. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját kicsit kihabosítjuk 35 g porcukorral, a vaníliás cukorral és a mézzel. A gesztenyepürében elkeverjük a tejet, ezt is a sárgájá

Harcsa Orly módra

Street Kitchen
-
 20.11.23 17:11Recept

A harcsa Orly módra önmagában sem rossz, de mi rizibizit és egy frankó remulád mártást is csináltunk hozzá. A remulád mártáshoz egy tálba tesszük a majonézt, a tejfölt és a mustárt, majd belefacsarjuk a citrom levét, megsózzuk, megcukrozzuk, és belekeverjük a karikára vágott újhagymát, illetve a finomra vágott petrezselymet és snidlinget. Majd…

Ezeket a recepteket szerettétek legjobban a múlt héten

Street Kitchen
-
 20.11.23 16:30Recept

Zseniális stíriai metélt Mostanában méltatlanul mellőzött desszert a stíriai metélt, pedig a békeidőkben minden valamirevaló étterem elképzelhetetlen volt nélküle. Rengeteg zseniális túrós desszertet adtunk a világnak – magáról a túróról nem is beszélve -, de ez talán mind közül a legjobb. Eszterházy pite Nem fogunk hazudni, ha abszolút…

7 nap 7 süti: fantasztikus karamellás sütemények

Street Kitchen
-
 20.11.23 13:24Recept

Twix-ízű szelet Ha te is rajongsz a karamellás csokiért, most elmondjuk, hogyan tudod otthon elkészíteni – korlátlan mennyiségben! Ehhez a sütihez nem kell semmi extra, a végeredmény viszont egy ropogós, durván karamellás, extra csokis finomság. Előre szólunk: függőséget okozhat! Karamellás-csokis kalács A puha, omlós kalács tökéletes…

Lusta asszony rétese

Street Kitchen
-
 20.11.23 10:26Életmód

Egy jó magas falú tepsit kikenünk vajjal, és megszórjuk kristálycukorral. A barack levét leöntjük, a barackot pedig kisebb kockákra vágjuk. A lisztet, a porcukrot, a sütőport és a vaníliás cukrot összekeverjük, és a felét az előkészített tepsibe öntjük. Rátesszük a túrót és a barackdarabokat, majd megszórjuk a lisztes keverék másik felével. A tojás

Befőtt lecsós resztelt máj

A hagymát és a fokhagymát felszeleteljük, majd a forró olajon 4-5 percig pirítjuk. Maximumra kapcsoljuk a hőmérsékletet, és rádobjuk a májat, majd 2-3 perc pirítás után rádobjuk a fűszereket, gyorsan elkeverjük, felöntjük a fehérborral, majd a negyedére forraljuk. Ráöntjük a lecsót, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd addig rotyogtatjuk lassú…