Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 27 hír

5 + 1 szuperzöld cukkinirecept

Street Kitchen
-
  Ma 12:40 Recept

Cukkinisajt  Fogadni mernénk, hogy még a fekete öves SK-követők és/vagy a sokat látott fakanálvirtuózok sem készítettek eddig cukkinisajtot. Pedig létezik és nagyon finom. Kiváló alternatíva nemcsak azok számára, akik nem ehetnek hagyományos sajtot, hanem azoknak is, akik szeretnek újdonságokkal kísérletezni a konyhában.  Hideg…

Tejfölös burgonyaleves

Street Kitchen
-
  Ma 10:20 Recept

Az apróra vágott hagymát és fokhagymát lepirítjuk az olajon, majd rászórjuk a lisztet, és 2-3 percig még pirítjuk. Hozzáadjuk a füstölt paprikát, elkeverjük, majd egyből felöntjük az alaplével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a kockázott burgonyát, a babérlevelet, a cukrot és a fehérborecetet, majd felforraljuk, és addig főzzük, amíg a

Marhahúsroládos hot dog

A tzatzikihez a kígyóuborkát lereszeljük, besózzuk, hagyjuk állni 10 percet egy szűrőben, majd kifacsarjuk, összekeverjük a görög joghurttal, a zúzott fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az olívaolajat, és félretesszük. A roládhoz az alapanyagokat alaposan összegyúrjuk, majd egyenlően elosztva 4 roládot formázunk belőle. Forró…

Kétféle vegán kelt tészta

Street Kitchen
-
  Tegnap 16:45 Recept

Először a tésztát készítjük el. Nagyon figyeljünk arra, hogy minden alapanyag, amivel dolgozunk, langyos legyen! A növényi tejbe belekeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Brutál fel fog jönni, ha jó az élesztőnk (és miért ne lenne?!). Amikor jó magasra futott, az átszitált liszthez adjuk, majd az összes többi hozz

7 nap, 7 recept – kánikulakaják

Street Kitchen
-
  Tegnap 12:40 Recept

Kovászosuborka-krémleves kolbászmorzsával  Ha nem próbáltátok még a kovászosuborka-krémlevest, egy nappal se halogassátok tovább, mert az egyik legkirályabb kaja, amit nyáron ehettek! Ne ijesszen el a hozzávalók sora, mert az egyik fele valószínű, már van otthon, a másik fele meg akármelyik kisboltban kapható. A vegák se fosszák meg…

Currys karfiolleves

Street Kitchen
-
  Tegnap 10:20 Recept

Az olajon először lepirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a megtisztított, szintén apróra vágott gyömbért. Ezután mehetnek rá a fűszerek, amiket egy picit szintén lepirítunk, majd rárakjuk az átmosott, kisebb rózsáira bontott karfiolt. Felöntjük az alaplével és a passatával, és puhára főzzük a karfiolt. A főzés vége felé mehet bele a kók

Csokis-banános galette

Street Kitchen
-
  20.07.04 19:20 Recept

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, majd hűtőbe dobjuk 30 percre. A pihentetés után lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 25 cm átmérőjűre nyújtjuk, a közepére, kb. 20-21 cm-es átmérőjű körben körberakosgatjuk a szeletekre vágott banánt, megszórjuk a tejcsokipasztilla kb. ¾ ével, és felhajtogatjuk a széleket. Lekenjük a széleit to

Zseniális borok és magyaros ételek 4 generáción át

Street Kitchen
-
  20.07.04 12:40 Recept

A Badacsony szívében fekvő éttermet még évekkel ezelőtt fedeztem fel, mikor apukám szülinapja alkalmából bortúrára érkeztünk. A Borbarátokhoz tartozó Fata pincészet meglátogatása is szerepelt a listánkon, így, mivel épp ebédidőben jöttünk, úgy gondoltuk, a borkóstoló után eszünk valamit a hatalmas teraszon. Ez „csak” annyira végződött…

Megúszós parmezános csirke

Street Kitchen
-
  20.07.04 10:20 Recept

A csirkemellet 4 szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. 50 g reszelt parmezánt összekeverünk a panko morzsával, beleforgatjuk a húst, és 1 cm vastag olajban, közepes hőmérsékleten aranybarnára sütjük, majd egy papírtörlőre szedjük. Ezután egy tepsire rakjuk, mindegyik szeletet lekenjük kb. 1 evőkanál pesztóval, ráreszeljük a maradék…

Csirkehúsgolyós nyári leves

Street Kitchen
-
  20.07.03 19:20 Recept

A húsgolyóhoz a kis kockákra vágott csirkemellet egy aprítógépben elkezdjük lezúzni. Ezután belerakjuk a többi hozzávalót, és addig zúzzuk, amíg nagyjából egynemű nem lesz. Vizes kézzel golyókat formázunk belőle. Ezután a lábasban, amiben a levest fogjuk főzni, alaposan körbepirítjuk az olajon, kiszedjük, és beledobjuk a kis kockákra vágott…

Citromkrémes palacsinta

Street Kitchen
-
  20.07.03 16:50 Recept

A citromkrémhez a vaj kivételével a hozzávalókat összekeverjük az apróra vágott bazsalikommal, és vízgőz fölött besűrítjük. Belekeverjük a vajat is, majd hagyjuk kihűlni.  A palacsintához a hozzávalókat egy magasabb falú edénybe rakjuk, és botmixerrel lezúzzuk, hogy csomómentes legyen. A megszokott módon kisütjük a palacsintákat, és mikor…

Padlizsános csoki és tikka ananász: különleges fagyikkal repít körbe a világon a Cioccolatte

Street Kitchen
-
  20.07.03 12:40 Recept

Soresina Szilvia félig olasz, férje, Giuliano pedig teljesen, így mondhatjuk, hogy a vérükben van a fagylaltkészítés. A Cioccolatte Fagylaltozót 2016-ban nyitották meg a Pozsonyi úton, akkor még egy olasz fagylaltmesterrel, akivel aztán különváltak az útjaik. Ekkor dönteniük kellett: vagy újabb fagylaltmestert szereznek, vagy kitanulják a fagyikész

Whiskys-barbecue-s tépett csirkés szendvics

Street Kitchen
-
  20.07.03 10:15 Recept

A fűszerkeveréket összekeverjük. A húst bedörzsöljük a mustárral, majd a fűszerkeverékkel megszórva alaposan átmasszírozzuk. A whiskyt elkeverjük a bbq szósszal. A csirkéket 120 fokon 4 órán át sütjük a grillsütőben parázson, füstölőfával, lefedve, indirekt hőn (a rács és a tűztér közé követ teszünk, rá pedig a sörös-vizes zöld fűszeres…

Sültpadlizsán-saláta

A padlizsánt hosszában 4-5 mm vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, és hagyjuk állni 20 percet egy szűrőben. Ezután a vizet leitatjuk egy papírtörlővel, majd enyhén kiolajozott grillserpenyőben alaposan megsütjük.  A salsához a paradicsomot, a fenyőmagot és a lila hagymát apróra vágjuk, összeforgatjuk borssal, olívaolajjal, ecettel, és hagyjuk…

Coq au vin petrezselymes burgonyával

Street Kitchen
-
  20.07.02 16:50 Recept

A zöld fűszereket összekötjük egy hőálló spárgával. A combokat beáztatjuk a borba a fűszercsokorral együtt egy éjszakára.  Az olajon pirosra sütjük a felcsíkozott bacont, majd kiszedjük és félretesszük. Ugyanebben az olajban nagyon magas hőfokon átpirítjuk a félbevágott gombát (ha szeretnénk, egészben hagyhatjuk), és ezt is eltávolítjuk a…