Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 18 hír

Magyar startup nyert pert amerikai versenytársával szemben

Pert nyert az Easyling amerikai riválisával szemben az Egyesült Államok szövetségi bíróságán, így a magyar startup folytathatja térnyerését a honlapok idegen nyelvre fordítását támogató szoftverek piacán.

A reptéri transzfer közösségi megoldásai tovább bővülnek

A MOL Limo kezdte a sort, múlt héten a GreenGo is becsatlakozott, most pedig a DriveNow is bejelentette reptéri transzfer szolgáltatását. Budapest július elsejétől csatlakozik mind a 12 európai nagyvároshoz, ahol a repülőtér elérhető ezen közösségi autómegosztó szolgáltatásával. A terminálok bejáratáig el lehet vele jutni.

A magyar fiatalok hetven százaléka saját bizniszről álmodik

StartUP!
-
  Ma 11:39 Cégvilág

Az új generáció nem viccel mikor munkahelyet keres: a legfontossabb kritériumok a jó pénz és a rugalmas munkaidő. A Provident kutatásból az is kiderül, hogy ha hitelfelvételre kerül sor, akkor a futamidő hosszát és a törlesztőrészlet mértékét veszik elsőként figyelembe.

A fiatalokat foglalkoztatja az oktatás és a fenntarthatóság is

Egy szuper sikeres közösségi média kampánykihíváson van túl British Council a People 2 Peoplea kampányával. Betegsegítő applikációtól, optikai csalódással lassított forgalmon át, hallássérülteknek segítő feliratokig sokminden szerepelt a közel kétszáz beküldött ötlet között. 

Többen játszanak az interneten, mint gondolnád

A magyar internetezők jelentős része - nyilván nem a startupperek - játszik az interneten - sokan, másfél órát is eltöltenek ezzel rendszeresen. A szenvedélyes gamerek ennél akár ennél is többet játszanak. Ez utóbbi épp fele annak az időnek, amit egy átlagos magyar egy átlagos napon tévénézésre szán.

Szabad kereskedelem indul Vietnámmal

StartUP!
-
  Tegnap 13:06 Gazdaság

Már nem csak Szingapúrral, hanem második délkelet-ázsiai országként Vietnammal is szabadkereskedelmi és beruházásvédelmi egyezményt köt az Európai Unió. Az egyezmény a kétoldalú árukereskedelem vámterheinek csaknem teljes, progresszív módon történő lebontásával jár majd.

Arculattervezési dráma a Facebook új fizetőeszköze körül

StartUP!
-
  Tegnap 12:04 Cégvilág

A Facebook múlt héten jelentette be a hamarosan debütáló pszeudó-kriptopénzét a Librát, amit a Facebook spinoff cége a Calibra jegyez. Nos, pechükre, ahogy az lenni szokott a nagy dobásoknál, bejelentkezett egy online bankolással foglalkozó startup azzal a váddal, hogy lemásolták a logójukat.

Debütál a sallangmentes beszélgetéssorozat a startupokról

StartUP!
-
  19.06.24 15:44 Cégvilág

Holnap, jónius 25-én kedden indul útjára a Millenáris Startup Campus új rendezvénysorozata a #TechTuesday. Célja, hogy megszólaltassák a legsikeresebb alapítókat és egy őszinte, sallangmentes beszélgetést kezdeményezzenek a hazai startupok útjáról és lehetőségeiről.

Hatszázezer fölött az átlag bruttó bér az infokommunikációs szektorban

StartUP!
-
  19.06.24 10:34 Gazdaság

Az információ, kommunikáció ágazat vállalkozásai elképesztő növekedést tanusítanak: 776 milliárd forint árbevételt értek el idén az első negyedévben, 7,8 százalékkal többet, mint egy évvel korábban - írta a Központi Statisztikai Hivatal az előzetesi adatok alapján.

A vidéki városban is beindul a közösségi közlekedés

StartUP!
-
  19.06.24 09:54 InfotechBlinkee

A fővárosban már komoly rajongótábora alakult ki a fürge kis robogóknak, most pedig egy husz járműves flotttával indult el az E.ON és a blinkee.city együttműködése Pécsen. A közösségi robogómegosztó csökkenti a légszennyezettséget, a városi zajterhelést és a forgalmi dugókat, miközben felgyorsítja, könnyebbé és költséghatékonyabbá teszi a…

Nagyon pörög az e-kereskedelem

Olyan növekedési rátát produkál az e-kereskedelemben a gyorsan forgó cikkek eladása, hogy a kategória a leggyorsabban fejlődő szektorává lépett elő az egyébként is intenzíven bővülő, összesen nettó 425 milliárd forint forgalmú hazai e-kereskedelmi piacon. 

A Kárpát-medencében példa értékű vállalkozói közösség van jelen

A határon túli magyarok vállalkozásai is kiemelt figyelmet kapnak az anyaországból, így a Kárpát-medence gazdagabb egy olyan vállalkozói hálózattal és egy értékteremtő közösséggel, melynek összetartása példaértékű. A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Design Terminal a Kárpát-medence egyedülálló…

A fogaskerekű hajtóművek innovációjával sikert aratott a magyar csapat Düsseldorfban

Második alkalommal, egyedüli külföldi résztvevőként szerepelt a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány és a Digitale Stadt Düsseldorf egyesület által közösen szervezett márciusi Rheinland Pitch on Danube győztese a Rheinland Pitch düsseldorfi döntőjében.

Újabb alternatíva a reptér megközelítésére egy startuptól

A Budapesten működő, kizárólag elektromos autókból álló flottával rendelkező GreenGo autómegosztó járműveivel is elérhető már a Liszt Ferenc Repülőtér is elérhető.

Hogyan védi meg az elektronikai hulladék az esőerdőket?

StartUP!
-
  19.06.20 15:42 Cégvilág

A régi okostelefonod megmentheti az esőerdőket. Ambivalensnek tűnhet - de igaz. Egy kaliforniai nonprofit szervezet, a Rainforest Connection fejlesztésével például előre lehet jelezni, hol készülnek illegális fakivágásra a bűnszervezetek.