Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 8 hír

Citromos-kapros bárányleves

Stahl
-
  Ma 13:49 Recept

Hová máshová fordulhatnánk egy igazán ízes, tartalmas levesért, ami mégsem nehéz, ha nem a görögökhöz?

Limoncellohab

Stahl
-
  Ma 13:49 Recept

Multikulturális recept: a módszer angol, a citromlikőr délolasz eredetű. Az angol konyha syllabubnak hívja azt a lágy habot, amely tejszínből, valamilyen savanykás folyadékból (pl. citromlé) és alkoholból tevődik össze. A savak besűrítik a tejszínt, emiatt enyhén krémes állaga lesz. Voltaképpen nem is recept ez, hanem egy módszer, és kedvünkre vari

Francia almatorta

Stahl
-
  Ma 09:00 Recept

A tarte Tatin, a franciák híres karamellizált almatortája szerintem a világ egyik legfinomabb édessége. Hagyományos változatban búzalisztes tésztával szoktam sütni, és nincs olyan baráti ebéd vagy vacsora, ahol ne aratna sikert. Mivel egyre többen jönnek hozzánk gluténmentesen étkezők, egyértelmű volt, milyen pálya vár rám vendéglátóként. De…

Bombajó csokoládépuding

Stahl
-
  19.11.13 16:04 Recept

Izmosan csokis, pár perces manna. Örömtelien kevés hozzáadott cukorral készül, hála érte a datolyának. Viszont mégsem érződik benne a datolya íze, mert annyira csokis, hogy a datolya szinte szóhoz sem jut. Kókusszal tálalva izgalmas desszert, de nélküle is kísértésbe hozó, kanalas lélekgyógyszer.

Póréhagymaleves tökmaggal és tökmagolajjal

Stahl
-
  19.11.13 15:59 Recept

Melegen vagy hidegen fogyasztva egyaránt fenséges.

Bazsalikomos-fenyőmagos sültparadicsom-leves

Stahl
-
  19.11.13 15:57 Recept

Az angol Covent Garden Soup Company frissen főtt, finom leveseket szállít a szigetország szinte összes hipermarketébe. Guszta dobozokban árulják, és se tartósítószer, se adalékanyag nincs bennük. Nemrégiben receptpályázatot hirdettek, ahol ennek a paradicsomlevesnek a kissé kalóriadúsabb változata lett az első. Mi „lightosítottuk”, de arra…

Svéd sóskakrémleves

Stahl
-
  19.11.13 15:55 Recept

Ez a leves a magyar szakácskönyvírás nagyasszonyától, a zseniális F. Nagy Angélától származik. Az Ínyencnaptár című, ma már sajnos csak antikváriumokban kapható könyvében jelent meg: frissítően pikáns és kényeztetően bársonyos. Aki eddig nem kóstolta, milyen a sóska, ha leves lesz belőle, itt az alkalom!