Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 40 hír

Mi az a josta? Ilyen, ha az egres és a fekete ribizli összeházasodik

Só&Bors
-
  Ma 11:30 Recept

Általában éppen a szülinapomon érik, és senki más nem szereti a családban, csak én, így külön ajándék, hogy egy egész kis bokrot leehetek úgy, ahogy van. A josta az egyik legcsodálatosabb bogyós gyümölcs, egy furcsa hibrid, amit nem sokan ismernek. Külön-külön túl fanyarok, együtt pont jók A fekete ribizli és az egres mindketten…

Rózsaszín, vodkás limonádé: nem csak szép, de finom is

Só&Bors
-
  Ma 10:15 Recept

Nyáron mindenhol szembejön velünk egy-egy koktélrecept: hol egyszerűbb, hol bonyolultabb, minimalista, különleges, két összetevős és tíz hozzávalót igénylő változatok. Ez a recept a kettő között van valahol, nagyon egyszerű, de több hozzávalót igénylő koktél. Az alapja egy sima limonádé, ezt mindenki készítse el az ízlésének és a…

Aszús sárgadinnye-krémleves: a nyár mézédes íze egy levesben

Só&Bors
-
  Ma 09:30 Recept

Gyerekkoromban kizárólag meggyből tudtam elképzelni a levest, abból is csak a nagymamámfélét. Én azóta is úgy készítem ahogy ő, tejföllel. Iskolás koromban a menzai gyümölcslevest kóstoltam, az finoman szólva sem lett a kedvencem.  Amikor főzni kezdtem, próbálkoztam másféle gyümölcsökkel is, így született a…

Szárított paradicsomos, feta sajtos focaccia: egyszerű, mégis különleges

Só&Bors
-
  Ma 08:50 Recept

A focaccia nagy kedvencem, az egyik legfinomabb kelt tészta, amit még nyújtani sem kell. Nem vagyok nagy dagasztós, nyújtogatós, szaggatós típus, úgyhogy ez az én receptem.  A kelt tésztával ugyanis szinte semmi dolgunk nincsen, csak várnunk kell rá, míg duplájára nő. A legszebb az egészben, hogy utána sem kell előkapni a…

Egylábasos, egyserpenyős ebédötletek nyaralásra: gyors megoldások

Só&Bors
-
  Ma 07:50 Recept

Lehet, hogy most a legtöbben bolondnak tartanak, de én nyaraláskor is szeretek főzni. Attól függően, hol vagyunk éppen, az okok is változnak, de hol ezért, hol azért, végül sosem bánom meg, ha legalább néhányszor összedobok valamit a strandkaják és éttermek helyett. Nem beszélve a kézenfekvő indokról, a spórolásról, de legfőképpen azért…

Görögdinnyés Margarita lime-mal és sóval: a nyárízű koktél

Só&Bors
-
  Tegnap 11:30 Recept

A nyár egyik legjobb hűsítője kétségtelenül a görögdinnye. Magában, feta sajttal, limonádénak elkészítve, ráadásul nemcsak a szomjat oltja, hanem el is telít.  A nyár másik örömteli elfoglaltsága a különféle teraszokon üldögélés, közben alkoholos vagy alkoholmentes frissítők iszogatása. A koktélok iránt vegyes érzelmeket táplálok, bár van…

Eljött a töltött paprika ideje: így készül a legfinomabb, legpuhább gombóc

Só&Bors
-
  Tegnap 10:15 Recept

Ha már lehet olyan szép paprikákat kapni, amik abban különböznek a lecsótól, hogy vastagabb a héjuk és termetre is nagyobbak, akkor eljött az első töltött paprika ideje. Bár az igazi nagypályás konyhai menők a paradicsomot is frissből készítik, én ezt a lépést most elcsaltam. Bevallom, nemcsak ezt, hanem mást is jelentős mértékben…

Fűszeres koktélparadicsom-nyárs ricottával megkent grillezett kenyérrel

Só&Bors
-
  Tegnap 09:30 Recept

Ez a recept a maga egyszerűségében varázsolt el engem. Bár gyakran sütünk koktélparadicsomot, elképesztő aromákat kap sütőben vagy serpenyőben készítve, bepácolni - eddig - nem szoktam. Viszont most az édes koktélparadicsomokat egy olívaolajból, Worcestershire-szószból és fokhagymából álló öntetbe forgattuk bele, majd nem…

20 perces tejfölös, poharas süti barackkal és áfonyával

Só&Bors
-
  Tegnap 08:50 Recept

A nagy családi kedvenc, a tejfölös-poharas süti édesanyám receptje. Nagyon szerettük és szeretjük a mai napig a gyors, méregetés nélküli recepteket, úgyhogy azóta már nagymamám és jómagam is eltanultuk a receptet. Amikor azt írom, hogy gyors és egyszerű, akkor tényleg a lehető legkönnyebben elkészíthető süteményre gondoljatok.…

Hogyan grillezzük a bélszínt úgy, hogy belül rózsaszín maradjon?

Só&Bors
-
  Tegnap 07:50 Recept

A hírfolyamom tavasz óta tele van grillezős fotókkal. Ahogy kicsit melegszik az idő, az emberek előveszik a kerti vagy a kisebb grilleket, és akár a szabadban, akár az erkélyen sütögetnek.  Szinte bármit grillezhetünk, azokat a húsokat, amiket serpenyőben el lehet készíteni, grillezni is biztosan lehet. Én a változatosságra törekszem, de hús…

A három legfinomabb sárgadinnyés előétel nyárra

Só&Bors
-
  19.07.14 10:30 Recept

A sárgadinnye ugyanúgy a nyárhoz tartozik, mint a görög, én pedig nem tudok rangsorolni köztük. Ezért volt furcsa, amikor a gyerekek apukája közölte, hogy még a sárgadinnye szagát sem tudja elviselni. A sors fintora, hogy az első találkozásunkkor sárgadinnye-illatú testápolót kentem magamra. A sárgadinnye igazi nyári gyümölcs. Ugyanannyi…

Omlós, citromos-málnás teasütemény mandulás tésztával

Só&Bors
-
  19.07.14 09:35 Recept

Lehet, hogy nem ez az idei nyár legszebb süteménye, de hogy a legfinomabb, az majdnem biztos. Még a sütőt is megérte miatta bekapcsolni akkor is, ha harmincról harmincegy fokra emelkedett tőle a hőmérséklet a konyhában. De harminc felett már minek számolni? Ha már úgyis megsülünk, legalább boldogan tegyük, gondoltam, meg aztán a…

Ropogósra sült padlizsán mézzel: egyszerre édes és sós spanyol tapas

Só&Bors
-
  19.07.14 08:30 Recept

Nagyon nehéz elhinni, hogy a padlizsán és a méz jó barátok, pedig tényleg így van, különösen, ha előtte ropogósra vannak sütve a vékony szeletek. Ez a spanyol tapas egyáltalán nem olyan megdöbbentő, mint amilyennek első hallásra tűnik. Azt a gyanút kelthetjük vele, mintha valaki Micimackóval szeretne megetetni valami olyan…

Csodálatos, házi baracklekvár kevés cukorral és semmi pucolással

Só&Bors
-
  19.07.14 07:30 Recept

Megpróbálhat versenybe szállni a meggy, a ribizli vagy bármelyik másik gyümölcs, nálunk a baracklekvárt egyszerűen semmi nem tudja felülmúlni népszerűségben. A tavalyi barackhiány az egész telünket megnehezítette, drága kincsként rejtegettem anyukám néhány üveg lekvárját, de így is fájdalmasan hamar elfogyott. Fürdünk a…

Mit jelent pontosan a fair trade kereskedelem? Ebből a dokumentumfilmből megtudhatod

Só&Bors
-
  19.07.14 06:30 Recept

A specialty kávé nyomába ered egy most debütáló dokumentumfilm, amely a fekete arany útján keresztül mutatja be az igazi fair trade kereskedelmet. Az út elején közép-amerikai farmercsaládok, a végén pedig a világ legmagasabb minőségű kávéjáért rajongó fogyasztó áll. A Daisuke Mission dokumentumfilm El Salvadorban és…