Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 48 hír

Mi az az ősbúza, és miért lett hirtelen olyan menő?

Só&Bors
-
  Ma 14:00 Recept

Kedvenc kézműves pékségeim közül egyre többen sütnek kenyeret alakor búzából, ami nem csak a szokásos retro divat, de értelme is van. Az alakort ősbúzának szokták nevezni, de ez nem egészen pontos elnevezés, mert nem a mai búzák közvetlen őséről van szó. Az alakor ez egyik legrégebbi termesztett kalászos növény, a mai Törökország…

Krémes, lágy, elronthatatlan sült túrótorta baszk módra

Só&Bors
-
  Ma 11:30 Recept

Van egy spanyol sajttorta, amit nagyon egyszerű elkészíteni, nagyon könnyű, habos,  de rettentő megdöbbentően néz ki. A teteje sötétre sül, az oldala hullámos a sütőpapírtól, szóval egyáltalán nem az, amit külsőre egy sajttortától elvárnánk. Mégis mindig óriási sikere van, és szinte mindenki szereti. Az utóbbi időben lépésről lépésre egyre…

Selymes, joghurtos karalábéfőzelék medvehagymával - Tavaszi kedvencek találkozója

Só&Bors
-
  Ma 10:15 Recept

A karalábé tavasszal kötelező. Finom, egészséges, remekül felhasználható alapanyag. Megtölthetjük, készíthetünk belőle levest vagy éppenséggel főzeléket. Alább erre kerítünk sort. Ez a főzelék az egyik legnagyobb tavaszi kedvencem. Gyakran készítem ilyenkor, mikor már friss, zsenge a karalábé. A göcsörtös téli karalábé lutri, sokszor…

Narancsos, diós finomság roppanós csokoládétalppal - Moszkauer

Só&Bors
-
  Ma 09:30 Recept

A moszkauerről a vasárnapi családi ebédek és a vendégségek jutnak először eszembe. Gyerekkoromban, miközben délelőtt főtt az ebéd, apukám diszkréten eltűnt otthonról, de nem ám akárhova, a Daubnerbe. A helyszín azért volt lényeges, mert akkoriban itt volt a legfinomabb a moszkauer, ami a család egyik kedvence volt. Nem túlzok, apu…

Ropogós házi zöldségchips - Sokkal jobb, mint a krumpli

Só&Bors
-
  Ma 08:50 Recept

Tegye fel a kezét, aki vásárlás közben nem kívánta meg a színes, zörgős zacskókban meglapuló burgonyachipseket. Ráadásul a legtöbb szupermarketben ezek a rágcsálnivalók rögtön a sorok elején vannak, nehéz megállni, hogy ne tegyünk be egyet a kosarunkba jó lesz estére tévénézéshez vagy a könyv mellé…

Mi az a kerti zsázsa, és miért termesszük otthon? Nagyon egészséges a mikrozöld

Só&Bors
-
  Ma 07:50 Recept

A kerti zsázsa egészséges, finom, két héten belül fogyasztható és még dekorációnak is szuper. Kívánhatunk ennél többet? A kerti zsázsa a keresztesvirágúak családjába tartozik, a legrövidebb tenyészidejű növény, 12-14 nappal a vetése után már fogyasztható. Számtalan néven ismert a népnyelvben, például salátatorma, vadmustár, kerti…

Miért jobb a friss spenót mint a mirelit? Tavasszal bűn a fagyasztottat venni

Só&Bors
-
  Tegnap 14:00 Recept

Dehogy veszek friss spenótot, ha megvehetem a fagyasztott pürét is?!? Ki mossa le róla a homokot, ki pucolja meg, majd hülye leszek -  mondja a sorban álló néni előttem a piacon, és igaza is van, összességében azonban mégis téved. Mert a friss spenótlevélnél szebb színű, erősebb illatú, ízű levél nincs, és ettől nagy kár lenne tavasszal…

Zöldfűszeres-citromos mártogatós: sós, savanykás és nagyon friss

Só&Bors
-
  Tegnap 11:05 Recept

Ez a mártogatós recept eredetileg meghatározott típusú sajtból, zöldfűszerekből és zöld citromból állt, de az utóbbi években annyiféleképpen csináltam már, hogy kiderült, minden eleme a végletekig variálható aszerint, mit találok épp a hűtőben. Ha feta van, azzal is nagyon jó, de legalább annyira finom, csak persze egészen más lesz…

Omlós tészta, feta sajtos töltelék, aranybarna répák: francia hajtogatott tészta húsvétra

Só&Bors
-
  Tegnap 10:15 Recept

Ez a remek répás, tavaszi fűszerezésű galette nem hiányozhat idén a húsvéti asztalról. Elképesztően finom, mindenki imádni fogja majd. A francia galette egy fantasztikus találmány. Bármivel tölthetjük kedvünk szerint, az évszaknak megfelelően. Ha édes süteményre vágyunk, akkor megpakolhatjuk mondjuk fűszeres gyümölcsökkel,…

Almás, majonézes, klasszikus: házi tormakrém receptek

Só&Bors
-
  Tegnap 09:25 Recept

Nincsen húsvét sonka nélkül. Sonka pedig nincs torma nélkül. Az élelmiszerboltok kínálatában a sima ecetestől a majonézes változatig mindenféle torma megtalálható, de megéri időt szánni a saját készítésű változatokra. Az alapanyaguk frissen reszelt torma, amihez ízlés szerint keverjünk ecetet, majonézt vagy akár céklát.  Mi a…

Villámgyors sajtkrémes, sonkás tekercs leveles tésztából – Ha nyakunkon a vendégsereg

Só&Bors
-
  Tegnap 08:35 ReceptGasztroRecept

Ha nagyon gyorsan kell nagyon finomat készíteni, nincs jobb választás a leveles tésztás tekercseknél, amik ráadásul nagyon jól variálhatóak.  Leveles tésztából nagyon sok mindent lehet alkotni: meg lehet tölteni sósan, édesen, lehet belőle kétszemélyes vacsora, de apró vendégváró falatok is. Én most az utóbbira hozok nektek…

Csomagolóanyagokból oldódó rákkeltő vegyületek: nem csak a környezetet teszik tönkre

Só&Bors
-
  Tegnap 07:50 Recept

A csomagolóanyagokból kioldódó vegyületek veszélyesek lehetnek az ember egészségére, ugyanis életünk során tekintélyes mennyiséget fogyasztunk el belőlük. Lágyítók, nehézfémek, színezékek: ezeket mind megesszük – derül ki a Laboratorium.hu a nyomda- és a csomagolóipar legfontosabb seregszemléjéről…

Koffeintól felpörgött kecskék, kávétermelő olaszok és a bélben erjedt speciality - A világ legdrágább kávéi

Só&Bors
-
  19.04.20 14:00 Recept

Nem tudom, hogy a jelenség általános-e, én mindenesetre sokkal könnyebben jegyzem meg az érdekes, ugyanakkor hasztalan információkat. Így volt ez velem a baristaiskolában is. Az első, ami megragadt a fejemben - a kronológiából adódóan - a kávé felfedezésének gyermeteg kis története volt. Állítólag így kezdődött el a kávé…

Friss, ropogós spenótsaláta céklával és dióval, amitől még a diéta is boldogság lesz

Só&Bors
-
  19.04.20 11:05 Recept

A legtöbb zöld saláta kiábrándítóan íztelen, állagtalan, jellegtelen, szomorú, diétás időkre emlékezteti az embert, a spenót viszont egyáltalán nem ilyen. Van tartása, harapnivaló állaga, jellegzetes íze, a kedvenc zöld levelem mind közül. Különösen szeretem sült zöldségekre vagy mellé, de bármilyen saláta alapjának nagyon jó. Klasszikus párosai…

Zabpelyhes-répás aprósüti: egészséges, gyors és finom

Só&Bors
-
  19.04.20 10:15 Recept

Nem muszáj minden évben répatortát készíteni - ezek a zabpelyhes aprósütemények is megállják a helyüket az ünnepi asztalon. A zabpehely és a répa mellett finom fűszerek, magvak és egy kis kókusz kerül a tésztába. Ha Húsvét, akkor nem hiányozhat az asztalról a répás sütemény. Ez majdnem mindig répatorta, pedig ebből az édeskés,…