Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 9 hír

Síbérlettel nézhető a 2019-es alpesi világbajnokság

Síelők
-
  Ma 00:00 Sport 

A következő alpesi világbajnokság rendezői fontos lépést tettek annak érdekében, hogy minél többen nézhessék meg a versenyeket. Aki február elején a svédországi Åre síterepén síbérletet vásárol, az jogosult lesz a vb versenyeit megtekinteni.

Videó: nyári lavina a Francia-Alpokban

Síelők
-
  Tegnap 00:03 Külföld 

Az alábbi videót egy fiatal svájci gleccserkutató készítette. Azt láthatjuk, hogy a 4122 méter magas Aiguille Verte oldalában egy hatalmas lavina indul meg a hegyoldalban. Körülbelül 30 ezer köbméternyi jég gördülhetett le ebben a kisebb lavinában.

Egy kis tenisz a sílift kabinjának a tetején?

Síelők
-
  18.09.19 00:00 Külföld 

Érdekes műsort adott három teniszező az olaszországi Schnalstal (Val Senales) síterepén. A síterep két felvonójának két nagykabinját egymás mellé állították, és a kabinok tetejéről ütögettek egymásnak, kb. 300 méterrel a föld felett.

Mölltal-gleccser: ideiglenesen zárva

Síelők
-
  18.09.18 14:05 Külföld 

Sajnos a szeptember elejei időjárás nem igazán kedvez a gleccsereknek. A nagyobb havazás elmaradt, és nincs elég hideg, hogy a hóágyúkat tartósan üzemeltetni lehessen. Szeptember 17-től a karintiai Mölltal-gleccser is arra kényszerült, hogy átmenetileg bezárjon.

Új-Zéland: hatalmas havazás a déli részeken

Síelők
-
  18.09.18 00:00 Külföld 

Új-Zélandon ilyenkor már lassan befejeződik a síszezon, de az idén az időjárás nagyon kegyes volt az új-zélandi és az ausztrál síterepekhez. Rövid idő alatt 50-60 cm friss havat kaptak a déli országrész síterepei, de az alacsonyabban fekvő településeken is fehér a táj.

Chamonix, Zugspitze: mi lesz a liftbalesetek után?

Síelők
-
  18.09.18 00:00 Külföld 

A múlt héten két ismert síterepen is komoly károk érték a lifthálózatot. A francia Chamonix feletti hegyen a népszerű kabinos középállomása égett le szinte teljesen. A német Zugspitzén egy mentési gyakorlaton, műszaki hiba miatt, egy mentőkabin törte össze a síterep büszkeségét, a tavaly átadott lift egyik nagykabinját.

Miklós Edit: én vagyok a szövetség elnöke

Síelők
-
  18.09.17 17:04 Sport  Olimpia Miklós Edit

Miklós Edit hétfői bejelentése szerint a Fővárosi Törvényszék szeptember 11-i végzése alapján immár hivatalosan is ő az elnök, így újra elkezdődhet az érdemi munka a Magyar Sí Szövetségben (MSíSZ).

Schnalstal: versenyzők már síelhetnek a gleccseren

Síelők
-
  18.09.17 00:00 Külföld 

A dél-tiroli Schnalstal (Val Senales) gleccser is megkezdte az idei szezont, igaz, egyelőre még csak versenyzőket fogadnak. Közel 3000 méteres magasságban található Grawand pályát lehet még csak használni, ahol két szlalom pályát tűztek ki egymás mellett párhuzamosan.

Kitzbühel: egy hónap múlva már nyitnának

Síelők
-
  18.09.16 02:00 Külföld 

Vagyis egész pontosan október 13-án, reggel 8:30-kor már az első síelők nekivághatnának a Resterkogel/Resterhöhe részen behavazott pályának. A korai szezonkezdetnek van esélye, hiszen a korábbi években is sikerült már októberben nyitni, de a mostani lenne az eddigi legkorábbi időpont.