Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 16 hír

Chopok, Mýto, Tále és Košútka: síbuszok Salgótarjánból

Síelők
-
  Ma 07:18 Életmód

Nagyszerű lehetőséghez jutnak a Nógrád megyében lakó síelőink, vagy azok, akik hajlandóak Salgótarjánig eljutni és onnan hétvégenként külön síbusszal juthatnak el négy ismert (Chopok, Mýto, Tále és Košútka) szlovák síterepre.

Rengeteg havon lehet síelni a hókáosz után

Az elmúlt hetekben még a hatalmas havazás hátrányait nyögték az osztrák, és azon belül a közelebbi alsó-ausztriai síterepek. A nagy havazásnak vége, a lavinaveszélyt csökkentették, a Nap kisütött és ismét jár szinte az összes lift.

Nézőcsúcsot hozott a híres svájci alpesi síverseny

Síelők
-
  Tegnap 13:02 Életmód

Az alpesi síelés rajongói igazi csúcsidőszakot élhetnek meg mostanában. Kezdődött hétvégén a svájci Lauberhorn (Wengen) versennyel, majd folytatódik most hétvégén Kitzbühelben (Hahnenkamm), aztán utána egyből a villanyfényes verseny Schladmingban.

Tűz egy francia síterepen: 2 halott, 22 sérült

Vasárnap hajnalban tűz ütött ki a francia síterep, Courchevel, egyik négyszintes épületében. A tűz következtében ketten életüket vesztették, huszonketten megsérültek, közülük négyen súlyosabban.

Itthon: a héten is télies lesz az időjárás

Síelők
-
  Tegnap 06:00 Életmód OMSZ Havazás

A héten is télies lesz az időjárás: többször várható havazás, emellett hidegre kell készülni, többfelé napközben is mínuszok lesznek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. Tegnap este Kékestetőn 38 cm vastag volt a hóréteg.

Ausztria: üzemelnek a hókáoszban bezárt síterepek

Síelők
-
  19.01.20 06:55 Életmód

Az év első két hetében hatalmas havazást kapó síterepeken lassan visszatér az élet a szokásos medrébe. A mostani hétvégén, ha még nem is az összes lifttel, de a teljesen behavazódott stájer és alsó-ausztriai síterepek ismét vendégeket tudtak fogadni.

Hochkar: szombaton ismét kinyit a síterep

Síelők
-
  19.01.18 11:58 Életmód

Január 4. óta nem lehet síelni Hochkaron. A lifteket, a síterepet, és a síterephez vezető utat is lezárták. Ma sajtótájékoztatón jelentették be, hogy szombattól ismét megközelíthető és síelhető a síterep, természetesen arra még egy kicsit várni kell, hogy az összes lift üzemeljen.

Megnyitott a Bécsi Jégvarázs

Síelők
-
  19.01.18 09:55 Életmód

A bécsi Városháza előtti tér minden karácsonyi díszbe öltözik és több jégpályát is építenek. A nagy pályát pedig mindig januárban nyitják meg. A nyitás estéjén ingyenesen lehet korcsolyázni, azt követően pedig reggel 10-től 22 óráig van nyitva a pálya.

Végre! Havazik a szlovén síterepeken

Síelők
-
  19.01.18 09:52 Életmód

Hosszú időszakot kellett kiböjtölni Szlovéniában, amíg egy nagyobb havazás érte el a helyi síterepeket. Szlovéniában tegnap este óta havazik, van, ahol már fél méter hó is hullott, és a havazás mai is folytatódik.

Hétvégétől visszatér a tél a hazai síterepekre

Síelők
-
  19.01.18 08:40 Életmód Hétvége Tavasz

Az elmúlt napok enyhe időjárása után mától ismét télies hőmérsékletek köszöntenek be hazai hegyeinkben, amely jó hír a hóágyúkat üzemeltető síterepeinknek. Természetes havazást is ígér a meteorológia, igaz erre valószínűleg a jövő hét elejéig várni kell.

Újabb hollywoodi film készül a tiroli síterepeken

Síelők
-
  19.01.17 05:35 Életmód

James Bond kalandjai után újabb hollywoodi produkció forgatása zajlik a tiroli hegyekben. A nézők és a kritikusok is jól fogadták a svédek 2014-es, a magyar mozikban Lavina címmel vetített filmjét. Az amerikaiak most elkészítik belőle a saját változatukat.

Havazás után: 451 cm hullott egy tiroli településen

Síelők
-
  19.01.16 06:35 Életmód Havazás Újév

Úgy néz ki, hogy véget ért a nagy havazás Ausztria északi oldalán. A helyi meteorológiai intézet (ZAMG) tájékoztatója szerint még nem áll rendelkezésükre minden adat a január 1. és január 15. közötti időszakról, de az biztos, hogy számos új rekord született.

Golo dilemmái a freeride túrákról

Síelők
-
  19.01.16 04:55 Életmód

Én ugyanolyan kezdő voltam 1994-ben, mint ti is, akik azon gondolkoztok, hogy jelentkeznétek egy freeride-tanfolyamra. Beültem a kisbusz hátsó ülésére, a deszka és a sícipő bérelt, plusz sapka, kesztyű, és utcai kabát. Más nem volt. Már első napon a siratófallal kezdtük, amin meg sem lepődtem, mert a lelkesedésem óriási volt.

Havazás: szükségállapotot rendeltek el a Tátrában

Szükségállapotot rendelt el kedden a tátrai régióban a szlovák útkezelő vállalat a napok óta tartó havazás és a helyi utakon keletkezett hóátfúvások miatt - jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség.

Kékesi Márton térdszalag-szakadást szenvedett

Síelők
-
  19.01.15 16:11 Sport Olimpia

Kékesi Márton alpesi síző egy zágrábi műlesikló versenyen térdszalag-szakadást szenvedett.