Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 12 hír

Havazott a Tátrában, a hóágyúk már készenlétben

Síelők
-
  Ma 00:00 Külföld 

A hétvégén Szlovákia magasabb régióiban is havazott, elsősorban a Magas- és az Alacsony-Tátra hegyeiben. A meteorológusok 40-70 cm havat jeleztek előre az 1800 méter feletti részeken, ennek csak kis része érkezett meg hétfő estig, a többit majd meglátjuk a keddi adatok tükrében.

Ausztria: fél méter friss hó és havazik tovább

Síelők
-
  Tegnap 14:18 Külföld 

Hétfőre virradóra megérkezett a nagy havazás, a gleccserek mellett az Arlberg régióban jelentős a hómennyiség, itt 1400 méteren 35 cm hó hullott, a környező 2000 méter feletti hegyekben ennél több.

Diavolezza (CH): itt is megkezdődött a szezon

Síelők
-
  Tegnap 00:00 Külföld 

A hétvégén Zermatt, Saas Fee és Titlis után már a negyedik svájci síterep kezdte meg a szezont. A St. Moritz-Engadin sírégióban található kisebb síterep, Diavolezza nyitotta meg pályáit szombaton immáron nemcsak a tréningező versenyzők, hanem a nagyközönség előtt is.

Megérkezett a havazás az osztrák hegyekbe

Síelők
-
  17.10.22 19:39 Külföld 

Hajnal óta kisebb-nagyobb megszakításokkal havazik az osztrák hegyekben, a gleccsereken 30-60 cm, helyenként ennél 10-30 cm-el több friss hó jöhet össze.

Les 2 Alpes: hóhiány miatt ősszel zárva

Síelők
-
  17.10.22 00:00 Külföld 

Szokás szerint szombaton kellett volna az őszi szünet alatt kinyitnia Les 2 Alpes gleccserének, de az idén hóhiány miatt a Mindenszentek előtti síelésről le kell mondaniuk a franciáknak. Az üzemeltetők sem minőségben, sem biztonságban nem tudnák a szokásos színvonalat garantálni.

Ausztria: hatalmas havazás jöhet a gleccserekre

Síelők
-
  17.10.21 17:45 Külföld 

A legfrissebb előrejelzések szerint az elkövetkezendő napokban hatalmas havazás előtt állnak az osztrák hegyek. A szerencsésebb gleccsereken a mágikus egy méter friss hó is összejöhet szerdáig.

Lackenhof: snowboard világkupa verseny januárban

Síelők
-
  17.10.21 00:00 Sport 

Hat év után ismét snowboard világkupa versenyt rendeznek a közvetlen szomszédunkban, vagyis Alsó-Ausztria síterepein. 2018. január 5-én és 6-án a világ legjobb férfi és női parallel óriás-műlesiklói versenyeznek egymással az Ötscher-hegyen.

Félméteres hó esett a Kaukázusban

Síelők
-
  17.10.20 00:18 Külföld 

Megérkezett a szezon első komolyabb havazása Grúziába. A Kaukázusban helyenként fél méter friss hó esett. Egyes források szerint utoljára öt éve esett október közepén ennyi hó.

Tiroli síterepek: idén sem állnak le a fejlesztésekkel

Síelők
-
  17.10.18 23:18 Külföld 

A helyi gazdasági kamara szerint, az előző szezonban a tiroli síterepek 70 millió eurót költöttek csak a hóágyúzás feltételeinek javítására. Ezen felül 160 millió euró jutott a liftek és egyéb létesítmények fejlesztésére. Ha nem is ilyen őrült mértékben, de a komoly fejlesztések az idén is folytatódnak.

Zell am See: új, tízfős kabinos 2017 decemberétől

Síelők
-
  17.10.18 10:00 Külföld 

Valóságos kabinos lázban ég a Zelli-tó felett elhelyezkedő síparadicsom, tavaly ZellamSeeXpress néven épült a hegy északi oldalára kabinos, most a túloldal következik. A tízfős AreitXpress a korábbi gondolát váltja.

Termálfürdők és fürdőtavak a téli Karintiában

Síelők
-
  17.10.17 12:21 Életmód 

A karintiai régióban egy sportos nap után számos feltöltődési lehetőség áll a rendelkezésünkre. Termál és élményfürdőkben, tóparti szaunákban és fürdőházakban pihenhetjük ki magunkat egy síeléssel töltött nap után.

A Nockberg túraútvonal öt síterepet köt össze

Síelők
-
  17.10.17 12:18 Életmód 

Újdonság a karintiai télben a Nockberge Trail, az öt sívidéket, Katschberget, Innerkremst, Turrachot, Falkertet és Bad Kleinkirchheim/St. Oswaldot összekötő túraútvonal. A Katschbergről induló négy napos sítúra teljes hossza 64 kilométer.