Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 12 hír

Stubai: pénteken kinyit az ötödik tiroli gleccser is

Síelők
-
  Ma 00:07 Utazás

Az öt tiroli gleccser közül utolsóként nyit ki hétvégén Stubai. Természetesen a szezonkezdetnek megfelelő kínálattal, az első hétvégén még csak 2 pályán lehet síelni.

Így mozogj lavinaveszélyes terepen

Síelők
-
  Ma 00:00 Utazás

Mielőtt télen magashegyi környezetbe indulnánk, minden előzetes tudásgyűjtésünk, adatelemzésünk arra irányul, hogy amikor eljön az ideje, a terepen helyes döntéseket tudjunk hozni. Ha a „megyünk / nem megyünk” – kérdésben az előbbire esik a választás, a további lépéseket az ideális útvonal és az azon történő hatékony és biztonságos…

Mölltal: pénteken indul a szezon a gleccseren!

Síelők
-
  Tegnap 10:33 Utazás

Október 2-től Karintia egyetlen gleccser síterepe ismét fogadja a téli sportok szerelmeseit. A nyári szünet után megkezdődik az őszi síelés, amely a tervek szerint jövő év májusáig kitarthat.

Havazott a Magas-Tátrában! Fehér a Lomnici-csúcs

Síelők
-
  20.09.29 12:54 Utazás

Ma reggelre Szlovákia legmagasabb részeit is elérte a havazás. A Magas-Tátrában körülbelül 1900 méteres magasság felett lett fehér a táj. A Lomnici-csúcs meteorológiai állomása 4 cm havat mért kedd reggel.

60 cm! Hétvégén Szlovéniába is megérkezett a havazás

Síelők
-
  20.09.29 12:24 Utazás

A hétvégi havazás elért az Alpok déli oldalára is, ahol a legnagyobb mennyiségű havat a szlovéniai Júliai-Alpok magasabb részei kapták, de az ország alacsonyabban fekvő síterepei is befehéredtek egy-két napra.

Hatékony módszer lehet az osztrák kabinos liftek fertőtlenítésére

Síelők
-
  20.09.29 00:04 Utazás

Egyre több módszer lát napvilágot mostanában az idei síelés biztonságának növelésére. Néhányról már mi is beszámoltunk, és a közeljövőben is figyelemmel kísérjük az újdonságokat. Egy tiroli cég a zárt terek vagy zsilipek fertőtlenítésre használt módszert alkalmazná a síterepek kabinos liftjeiben.

Hatalmas havazás után hétfőtől nyitva a svájci síterep!

Síelők
-
  20.09.28 16:30 Utazás

A hétvégi havazás több helyen egy méterhez közeli hómennyiséget hozott az Alpokban. A svájci Glacier 3000 síterepen péntektől vasárnapig 70 centiméter hó hullott. A síterep vezetősége gyorsan reagált a rendkívüli eseményre, egy liftet és a mellette található pályát előkészített a hétfői nyitásra.

Havas szeptember vége az Alpok magasabb részein

Síelők
-
  20.09.28 15:36 Utazás

Hétvégén megérkezett az első nagyobb havazás az Alpokba. Franciaországtól Ausztriáig végig havazott, kisebb-nagyobb mennyiséget hagyott a hegyen. A magasabb részeken 70-80 cm hó hullott, de az igazi szenzáció, hogy az alacsonyabb magasságokban is 10-15 cm havat mértek az Alpok több országában is.

Igazi tél uralkodik az osztrák hegyekben

Síelők
-
  20.09.26 17:00 Utazás

A tegnapi hidegfront jelentős havat hozott, 1500 méter felett kifejezetten télies képet fest a táj. A havazásnak hamarosan vége, holnap napsütés következik, majd hétfőn újabb hóesés kezdődhet.

Sölden és Kaunertal: újabb osztrák gleccsereken lehet síelni!

Síelők
-
  20.09.26 00:48 Utazás

A hétvégén újabb két tiroli gleccser kezdte meg az idei szezont. Sölden már pénteken, Kaunertal pedig szombaton nyitja meg kapuit a síelők előtt.

Ausztria: megérkezett a szeptemberi tél

Síelők
-
  20.09.25 19:51 Utazás

Hirtelen tél lett az osztrák hegyekben, míg reggel jóval 2000 m felett volt a hóhatár, késő délutánra már 1000 méter alatt is fehéredett a táj. A havazás különösen Vorarlberg, Tirol és Salzburg tartományokat érinti.

Ausztria: az idei szezonban betiltják a síelés utáni bulizást

Síelők
-
  20.09.25 00:24 Utazás

Ahogy ezt várni lehetett és akár nagy pénzben is fogadni rá: az idei szezonban nem látunk olyan síelés utáni bulikat, mint korábban. Az idei szezon megmentésének egyik legfontosabb intézkedése, hogy kocsmákban, vendéglőkben és bárokban jelentősen szigorítanak, így búcsút mondhatunk az apres-ski buliknak.