Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 16 hír

Magas-Tátra és Jasná: elszabadulnak a jegyárak

Síelők
-
  Ma 00:00 Életmód

Az idei tél olyan újdonságok hoz a tátrai síterepek életében, amelyre most még nehéz megmondani, hogy mennyire alakítja át síelési szokásainkat. A kérdés, hogy bejön-e a síterep terve: árakkal manipulálni a síelőket, hogy melyik nap menjenek síelni.

Bad Kleinkirchheim 2020-tól világkupát rendezhet

Síelők
-
  Ma 00:00 Sport

A karintiai síterep másik két osztrák sítereppel (Semmering és Lienz) osztozva háromévenként rendezheti meg a női szlalom, illetve óriás-műlesikló versenyek karácsony utáni világkupa futamait. Eddig gyorsasági versenyeket rendeztek itt, de mostantól a technikai számoknak adnak otthont.

Még csak 12 éves, de fantasztikusan síel ez a fiú

Síelők
-
  Tegnap 03:40 Életmód

Az idei síszezonban már 12. életévét tapossa az amerikai Kai Jones, de 11 éves koráig már olyan helyeken síelt pályán kívül, amelyről a legtöbb felnőtt nem is álmodhat. Korosztálya bajnoka, hatalmas jövő előtt áll a fiatalember, akinek most a legnehezebb feladata a matekleckék összehangolása a lavinajelentésekkel.

Zakopane: ismét a lengyeleké a lifttársaság

Síelők
-
  Tegnap 03:38 Életmód

2013-ban pályázatot írtak ki a Zakopane környéki sípályák üzemeltetésére. Akkor egy külföldi cég szerezte meg a tulajdon nagy részét, kis részben a környékbeli önkormányzatokkal közösen. Túl sok fejlesztés azóta nem történt, a politikai klíma is változott Lengyelországban, így a lifttársaságot visszavásárolták.

Fekete Lilla útja a pekingi paralimpiára a sivatagban kezdődött

Síelők
-
  Tegnap 00:00 Sport

Izgalmas kalandra készül a lelkes újonc snowboardos a Magyar Snowboard Szövetség és a Magyar Paralimpiai Bizottság támogatásával. Ennek első lépéseként Lilla egy ötnapos felzárkóztató táborban vett részt a Ski Dubai fedett síközpontjában.

Világrekord: 73 km/órával száguld a sofőr nélküli hókotró

Síelők
-
  18.11.12 07:40 Bulvár

Ha kissé lassan is, de elérkezik az időszak, amikor jól jönnek majd a hókotrók az utakon. Olyat biztos nem fogunk látni, mint a lenti videóban. A finnek megmutatják nekünk, hogy túrja a havat az a szerkezet, ahol gép és a téli gumi is rendben van.

Tirol: tavalyi hóból épített pályák nyitnak és zárnak

Síelők
-
  18.11.12 06:52 Életmód

Kitzbühelben már elég korán, október 13-án megkezdődött a síszezon. Akkor a tavalyról elrakott hóból lehetett síelni a Restelkogel környékén. Két héttel később a versenyről is híres Hahnenkamm oldalában hasonló módon nyitottak pályát, amelyet a hétvégén kénytelenek voltak bezárni.

Az első nem gleccser francia síterep megkezdte a síszezont

Síelők
-
  18.11.11 08:51 Életmód

Kissé váratlanul, de sokak örömére kinyitott a francia Porté-Puymorens síterepe, amely a Pireneusokban található. Franciaországban jelenleg csak a Tignes feletti gleccseren lehet síelni. A gleccsereket leszámítva, ez tehát az első francia síterep, amely megkezdte a 2018/19-es szezont.

Zugspitze: késik a szezon, 80 éve nem volt ilyen kevés hó

Síelők
-
  18.11.11 08:18 Életmód

Attól tartunk nem ez az utolsó hír novemberben, amelyet a szezonkezdet elhalasztásáról kapunk. Ezúttal Németország legmagasabb csúcsa, a Zugspitze melletti sípályák nyitását kellett elhalasztani. Eredetileg november 16-án nyitottak volna, egy meteorológus szerint utoljára 1940-ben volt ilyen kevés havuk.

Dokumentum film készült Lara Gutról

Síelők
-
  18.11.11 03:30 Sport

November elején került a mozikba az egyik legtehetségesebb svájci síelőről szóló dokumentumfilm. A film lassan két éve készült, eredetileg tavaly jelent volna meg, de a síelő sajnálatos sérülése miatt csak most került a svájci mozikban.

Szombattól téli üzemmódra vált a hazai közútkezelő

Síelők
-
  18.11.10 05:47 Időjárás

Az enyhe novemberi időjárástól függetlenül szombattól az ország teljes területén téli üzemmódra vált a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Svájc: 12 ezer ingyenes heti bérlet gyerekeknek

Síelők
-
  18.11.09 02:41 Életmód

A magyar családok is pályázhatnak az ingyenes svájci gyermekbérletekre. 45 svájci síterep összesen 12.770 darab hatnapos síbérletet sorsol ki december 2-ig. Az egyetlen feltétel a gyerekek esetében a korhatár. Maximum 12 éves korig érvényes a bérlet!

Hatalmas havazás után nyílnak Észak-Amerika síterepei

Síelők
-
  18.11.09 01:26 Életmód

Kicsit irigykedhetünk az Atlanti-óceán másik oldalára. Észak-Amerikában egymást követik a nagyobb havazások és ahhoz képest, hogy november második hétvégéjéhez közeledünk nem rossz, hogy közel 20 síterepen lehet síelni a hétvégén Kanadában és az USA-ban.

Marcel Hirscher a Dachstein-gleccseren gyakorolt

Síelők
-
  18.11.08 00:39 Sport

Már csak 10 nap van hátra a következő hétvégén rendezendő világkupa futamokig, amelyeket a finnországi Leviben rendeznek. A versenyzők nagy része most azzal van elfoglalva, hol találnak versenysíelésre alkalmas havat és pályát. Hirscher az osztrák gleccsereket választotta.

Leitner síliftek: román, bolgár és macedón fejlesztések

Síelők
-
  18.11.07 19:15 Külföld

Dél-tiroli Leitner a világ egyik legismertebb vállalkozása síliftek építésében. Az idén is számos liftet építenek a világ leghíresebb síterepein, de ezúttal azokat az újdonságokat vesszük sorra, amelyek a kevésbé ismert pályákon, Európa dél-keleti tájain épülnek az idén.