Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 19 hír

Ausztria: hókáosz méteres hóval

Síelők
-
  Ma 07:54 Külföld 

Kedd este óta kisebb-nagyobb megszakításokkal ugyan, de folyamatosan havazik, különösen a nyugati tartományok, azaz Vorarlberg, Tirol és Salzburg érintettek, több helyen 100-200 cm friss hó hullott és a havazásnak még nincs vége.

Franciaország és Svájc: újabb komoly havazás

Síelők
-
  Ma 05:12 Külföld 

Nem panaszkodhatnak az Alpok északi oldalán található francia síterepek. Már decemberben is jó havuk volt, erre jött még az idei év bőséges termése. Januárban már a negyedik komolyabb hóvihar söpör végig a francia-svájci határ mentén, ezúttal is 1-1,5 méternyi havat hozva.

Kékestető: 26 cm vastag a természetes hóréteg

Síelők
-
  Tegnap 20:10 Belföld  Havazás Kékestető

A mai havazás eredménye, hogy az Északi-középhegységben kicsit meghízott a hótakaró vastagsága. Az OMSZ adatai szerint vasárnap este 7-kor 26 centiméteres volt a természetes hó vastagsága Kékestetőn. Ne keverjük össze a sípályán lévő mesterséges hóval, amely kb. 60 centiméter vastag.

Kitzbühel: havazás okoz gondot a híres síversenyen

Síelők
-
  18.01.19 06:03 Külföld 

A világ legismertebb lesikló versenyét rendezik szombaton az ausztriai Kitzbühelben. A híres Hahnenkamm verseny fogalom a versenyek között. Olyan, mint Forma 1-ben a monacói futam: a pályán nem lehet hibázni, pályán kívül pedig tele hírességekkel.

Hét hazai síterepen lehet síelni ezen a hétvégén

Síelők
-
  18.01.19 04:30 Belföld 

Ideális, az idei legjobb síelős hétvége előtt állnak a hazai terepek. Ezen a hétvégén hat síterepünkön is (Eplény, Mátraszentistván, Kékestető, Visegrád, Sátoraljaújhely, Bánkút, és Nagy Hideg-hegy) lehet síelni. Az időjárás is kedvezőnek tűnik a hétvégére.

Miklós Edit: sokkal egyszerűbb lesz a mostani rehabilitáció

Síelők
-
  18.01.18 15:09 Sport  Olimpia Miklós Edit

A hétvégén súlyos térdsérülést szenvedett Miklós Edit alpesi síző úgy véli, ezúttal sokkal egyszerűbb rehabilitáció vár rá, mint egy évvel ezelőtti sérülésekor.

Nassfeld: szlovákok veszik meg a síterepet?

Síelők
-
  18.01.18 00:00 Külföld 

Még ezen a héten lehet ajánlatokat benyújtani Karintia legnagyobb síterepének közel 30%-os tulajdonrészére. Az eladandó részre a szlovákok és egy helyi cég is pályázik, és úgy hírlik, hogy a szlovákok szívesen fizetnének többet egy nagyobb arányú tulajdonrészért is. Már most zajlik a vita, kinek kellene (nem) eladni.

Hihetetlen képek: hóvihar tombol a francia hegyekben

Síelők
-
  18.01.18 00:00 Külföld 

Komoly széllel érkezett meg az újabb havazás a francia hegyekbe. Eddig már közel méternyi hó hullott az Alpok északi oldalán és még ma is várható egy kis utánpótlás. Sok helyen álltak a liftek, néhány síterep meg sem kísérelte a nyitást ebben a cudar időben. A havazás egyébként Ausztriáig is eljutott.

Szerdán 17 órától lehet síelni Visegrádon

Síelők
-
  18.01.17 13:27 Belföld 

A Budapesthez közeli Visegrád-Nagyvillám síterepén tegnap helyreállt a vízellátás, elég hideg volt a hóágyúzáshoz, ráadásul még egy pár centi hó is esett, így ma igazi téli hangulatban lehet ismét használni a sípályát.

Sérülése után először versenyez Gyarmati Panka

Síelők
-
  18.01.17 13:12 Sport 

14 hónappal sípcsonttörése után először versenyez Gyarmati Panka. A napokban rendezik az egyik legpatinásabb snowboard versenyt, a Laax Opent Svájcban, amely egyben az utolsó kvalifikációs verseny is a három hét múlva kezdődő phjongcshangi téli olimpiára.

Sisak nélkül: meghalt egy síelő Donovalyban

Síelők
-
  18.01.17 13:02 Külföld  6 hír a témában

Tragikus baleset történt kedden délután a szlovákiai Donovaly síterepén. Súlyosan megsérült egy 50 éves síző, miután nekicsapódott a szélfogóknak. A szlovákiai férfi védősisak nélkül sízett, az ütközést következtében súlyos fejsérüléseket szenvedett, életét a helyszínre kiérkező hegyi mentők sem tudták megmenteni.

Csoda: síliftből kiesett gyermek túlélte a zuhanást

Síelők
-
  18.01.17 04:09 Külföld 

Az eset még szombaton történt az egyik kínai síterepen. A baleset óta megjelent képek tanulsága szerint egy kb. 8-9 éves gyermek kicsúszik a szék biztonsági korlátja alatt, a mellette ülő társa lábába kapaszkodik, majd a földre zuhan. Szerencséjére elég vastag hóra esett, így az ijedtségen kívül más baja nem esett.

Méteres havazás kezdődött az Alpokban!

Síelők
-
  18.01.17 00:00 Külföld 

Az év kezdete óta immáron a harmadik hatalmas havazás vette kezdetét a francia hegyekben. Szerencsére a mostani havazás lendülete egészen a határmenti osztrák hegyekig is kitart majd, igaz kisebb hómennyiséggel számolunk. Franciaországban kb. 1,5 méter, Ausztria nyugati részén 1 méter hó várható.

Túrasível Noé bárkája nyomában

Síelők
-
  18.01.16 14:45 Életmód 

Május közepe volt, amikor a hírekre hagyatkozva stabil, jó időre számíthattunk az Ararát hegy térségében. Sátor, hálózsák, főzőcucc és túrasífelszerelés. Csupán ennyi dolgot kellett feladni a repülőre és néhány óra repülés után - Isztambult érintve - elértünk Agri korszerű repülőterére.

Eplény nyitva, szerdától már Kékes és Mátraszentistván is

Síelők
-
  18.01.16 12:30 Belföld  2 hír a témában

Kezd visszatérni az élet a hazai síterepekre. Az elmúlt napokban hullott néhány centiméter hó ugyan még kevés a boldogsághoz, de szerencsére a hóágyúk ebben a hidegben pótolni tudják azt, amit a természet nem tudott megadni. Eplény nyitva, hamarosan nyit Kékes és Mátraszentistván is.