Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 17 hír

Utolsó napok Eplényben: február 29-én bezár a síterep

Síelők
-
  Ma 13:52 Utazás

A rendkívüli enyhe idő sajnos nem kedvez a pályának, illetve a szél is nagyon sok port hordott fel az elmúlt időszakban a hórétegre, emiatt a hó koszos és foltos már.

Alpok: a héten visszatér a tél és a havazás

Síelők
-
  Ma 05:38 Utazás

Február végére ismét téliesre fordul az időjárás az Alpok térségében. A következő napokban nemcsak a magas hegyekben, de a magasabban fekvő völgyekben is havazni fog.

Saalbach: ingyen síelhetnek a 2014 után született gyerekek

Síelők
-
  Tegnap 05:38 Utazás

Lassan közelednek a márciusi és a húsvéti családi síelések, így érdemes tanulmányozni az egyik legjobb osztrák síterep, Saalbach külön a gyerekeknek ajánlott kedvezményeit.

Szombaton a Mátrában szórták a trükköket a snowboardosok

Síelők
-
  Tegnap 00:00 Sport

Bár kedden a tavaszias időjárás miatt még a verseny lefújásának gondolata is reális veszélyként fenyegette a szervezőket, a pénteki szlalom versenyen olyan hóvihar kerekedett, hogy rövid időre még a versenyt is le kellett állítani.

Szombathely Város XVIII. Amatőr Alpesi Síbajnoksága

Síelők
-
  Tegnap 00:00 Sport

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a kelet-stájerországi Wenigzell síterepén kerül megrendezésre a szombathelyiek síversenye. Szombathely MJ város XVII. Amatőr Alpesi Síbajnoksága 2020. március 1-én, vasárnap 11 órakor kezdődik.

Koronavírus: megfontolandó az észak-olaszországi utazás

Síelők
-
  20.02.23 16:55 Utazás

Az észak-olaszországi utazást tervezőknek a koronavírus-járvány miatt azt javasoljuk, hogy a látogatásról csak alapos megfontolás és mérlegelés után döntsenek - közölte Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára.

Látványos, de veszélyes: jávorszarvas rohangált síelők között

Síelők
-
  20.02.23 06:42 Bulvár

Ezúttal egy svédországi síterepen keveredett jávorszarvas a síelők közé, és ismét csak a szerencsén múlt, hogy nem lett ebből komolyabb tragédia.

Kaunertal: átadták „Ausztria legmeredekebb sípályáját”

Síelők
-
  20.02.22 13:48 Utazás

Most szombaton először használhatja a nagyközönség a tiroli Kaunertal-gleccseren az idei szezonra épített új lift mellett található szintén új fekete pályát, amely a síterep szerint „Ausztria legmeredekebb sípályája”.

Chamonix: először síeltek le a hírhedt meredek részen

Síelők
-
  20.02.22 06:07 Utazás

Yannick Boissenot, az ismert síterepen (Chamonix) élő hegyi sportoló régi álmát váltotta valóra. Sikerült lesíelnie a környék egyik kuloárjában, a világon először.

Hóágyúzással segítettek a havazásnak Mátraszentistvánban

Síelők
-
  20.02.21 20:00 Utazás

Pénteken két nagy hózápor is hullott a Mátrában. Egész télen nem láthattunk ilyen sűrű és nagy hópelyheket. A friss hó igaz csak néhány centiméter, de az éjjelente működő hóágyúknak köszönhetően a hétvégén újra az összes hóágyúzott sípálya működni fog a Mátraszentistváni Síparkban.

Dachstein West: magyar síelő ütközött fának

Síelők
-
  20.02.21 16:40 Utazás

Csütörtök délután Dachstein West-Gosau síterepén egy magyar síelő sodródott ki a pályáról és ütközött neki egy fának. Helikopterrel kórházba szállították.

Áprilisban újra Banff Hegyifilm Fesztivál!

Síelők
-
  20.02.21 10:55 Utazás

A budapesti Banff Hegyifilm Fesztivál idén is igazi csemegéket kínál a filmrajongók számára: csodálatos utazások, egzotikus tájak, adrenalindús kalandok, a hegyek világának legizgalmasabb pillanatai.

Március 7-én lesz a világ leghosszabb síversenye Nassfelden

Síelők
-
  20.02.21 09:13 Sport

2010 óta hivatalosan is bekerült a Guinness rekordok közé a nassfeldi "Schlag das Ass" síverseny. A 25,6 km-es táv közben 6 síliftre kell felszállni, a versenyszakaszt pedig egy 7,6 km hosszú egybefüggő völgymenet zárja. Az idei szezonban március 7-én, szombaton reggel rendezik meg Nassfelden a világ leghosszabb síversenyét.

Vasaloppet - március 1-én lesz a legendás svéd sífutóverseny

Síelők
-
  20.02.20 11:36 Sport

A legendás verseny 1922 óta hozza lázba a sportág szerelmeseit. A leghosszabb távon közel 15 ezren küzdik le a Sälen és Mora közötti 90 kilométert, szigorúan a klasszikus iskola lépései szerint. A legjobbak ideje közel 3 és fél óra, de a tömegrajttal induló sífutóünnep hangulatát igazán a nagyszámú amatőrök küzdelme adja.

Norvégiában legalább tél van, túlságosan is sok a hó

Síelők
-
  20.02.20 05:41 Utazás

Amíg itthon és környékünkön a télimádók és hórajongók legfeljebb már csak egy huszáros télvégi hajrában reménykedhetnek, addig Norvégiában a hét elején néhányan beérték volna kevesebb hóval is.