Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 62 hír

Drogfüggő művészek – Caravaggiótól Stephen Kingig

She
-
 Tegnap 23:00Kultúra

Alkohol és drog mint múzsa? Ki ne hallotta volna már ezt? Az sem titok, hogy sok megható és különleges mű mámorban született. Vajon a szenvedélybeteg művészek a tudatmódosító szerek miatt tudtak nagyot alkotni? Vagy épp azok ellenére?

Több vagy annál, hogy bárki életében második legyél!

She
-
 Tegnap 22:00Életmód

Éjszaka van. Nem tudsz aludni. Az ablakhoz lépsz, nézed a Holdat, és közben vágyódsz. Valaki vagy valami után. Nem vagy tizenéves - két, vagy akár három évtized is elszaladt feletted, részvét nélkül, gúnyos kacajjal. Az álmok pedig, amiket olyan régóta dédelgetsz, váratnak magukra. Megvalósulnak egyáltalán?

Cserháti Zsuzsát a szakmai kudarcok hajszolták a halálba?

Cserháti Zsuzsa, mint a második popgeneráció legkiemelkedőbb egyénisége, még a mai napig - Kovács Kati mellett - hazánk legjobb női énekhangjaként van számon tartva. Nem titok, hogy az én személyes kedvencem is.

Ha csóró pasival járok, már nem vagyok "menő"?

She
-
 Tegnap 17:00Életmód

Orsi totál boldogan készülődött az estére. Az estére, amikor végre bemutatja a csajoknak Robit. Jó pár hónapja randizgattak egymással. Múlt héten a lány esett át a tűzkeresztségen és találkozott a fiú barátaival.

5+1 dolog, amit nem tudtál a szülinapos Slash-ről!

She
-
 Tegnap 16:00Kultúra

Hát haver, te és Axl Rose fej-fej mellett haladtok a "Kié legyen Fruzsika szíve?" című vetélkedőben - még akkor is, ha nektek arról sincs fogalmatok, hogy egyáltalán létezem.

Nyomorult szépség - Kínában csak a megcsonkított lábú nők számítottak szexinek

She
-
 Tegnap 05:35Kultúra

A szépség szubjektív. Ami az egyiknek vonzó, az lehet, hogy a másiknak taszító, s ez nemcsak arra igaz, hogy egyesek a szőkéket, míg mások a barnákat kedvelik, kinek a vékony, kinek a teltebb testalkat a gyengéje, hanem arra is, hogy egyes kultúrák olyan szépségideálokkal rendelkeznek, amik számunkra kifejezetten rémisztőek.

Nyílt levél a reménytelen szerelemhez

She
-
 Tegnap 05:10Életmód

Kedves O.! Ha valaha is olvasod ezt, tudni fogod, ki vagyok. Egyébként pedig szerintem te nem nagyon emlékszel rám. Én viszont nagyon is jól emlékszem RÁD.

A párom az ellentétem, mégis jól kiegészítjük egymást

She
-
 Tegnap 05:05Életmód

Az introvertált embereknek energiára van szükségük a szociális kapcsolatokhoz, szemben az extrovertált emberekkel, akik ezekből a kapcsolatokból nyerik az energiát. Röviden így is definiálhatnánk e két személyiséttípust. De, vajon az ellentétek valóban vonzzák egymást?

Egy nő a férfiak világában: Polgár Judit 11 évesen győzte le az első férfi ellenfelét

She
-
 Tegnap 04:35Kultúra

Polgár Juditról édesapja már születésekor tudta, hogy sakknagymester lesz. A család története egészen különleges: Polgár Lászlónak meggyőződése volt, hogy bármelyik gyermekből válhat zseni és ezt speciális nevelési módszerével alá is támasztotta.

Néha elfelejtem, hogy én is egy vagyok a haldoklók közül...

She
-
 21.07.22 23:00Életmód

Klári, a nagynéném 62 éves. Kétszer műtötték rosszindulatú vastagbéldaganattal. Azóta megtanult együtt élni azzal, hogy sztómája van. Viszont mindkét tüdejében van még egy-egy kisebb daganat, ám a méretük szerencsére stagnál. De mivel jó esély van arra, hogy másutt is lehetnek rákos sejtek, a műtétek óta kéthetente kemoterápiára jár…

A halálod napján váltam azzá a lánnyá, akit megérdemeltél volna

She
-
 21.07.22 22:00Életmód

Fáj, hogy csak akkor fogtam fel, mennyire szeretsz, miután örökre itt hagytál. Fáj, hogy nem tudtam elbúcsúzni tőled, hogy nem foghattam a kezed utolsó perceidben, hogy nem ölelhettelek át még egyszer, utoljára, és nem súghattam a füledbe: "Szeretlek."

Fásultság és megszokás: Ez tartja össze a házasságokat?

She
-
 21.07.22 18:00Életmód

Fiatalság, bolondság. Ugyan ki foglalkozik ilyenkor a holnappal? Messze van. Boldogok vagyunk. Párt választunk szerelemből. Vagy mondjuk úgy inkább: abban az állapotban, amit szerelemnek gondolunk. A rózsaszín köd, a vibráló, intenzív hormonroham idején.

Így lettem én "Pénzes Zsuzsi"...

She
-
 21.07.22 17:00Életmód

40 éves voltam, öregasszony. Már a halálra kellett volna készülnöm, körülöttem a családdal. Tudod, gyerekek, anyósék, mind együtt egy falusi portán, állatokkal, veteményessel. Erre ott álltam, és még tele voltam tervekkel.

A szakítás utáni gyászt muszáj megélni

She
-
 21.07.22 16:00Életmód

Életünk párja és életünk szerelme nem mindig ugyanaz a személy. A majdnem nyolc éves kapcsolatom - életem párjával - lezárását követően, egy viharos, szenvedélyekkel, sírásokkal és hatalmas veszekedésekkel teli viszonytól - életem szerelmével - is búcsúznom kellett.

Férfivélemény: Élet egy áldozat típusú nővel

She
-
 21.07.22 05:35Életmód

Görgetem az egyik közösségi média felületét, amikor megakad a szemem egy cikken: A nárcisztikus férfi öt jellemzője. Továbbpöccintek, de nem sokkal később egy másik címben is a nárcisztikus férfi van a célkeresztben. Leteszem magam mellé a telefonomat és elmélázom azon, kellene egy írás, amiben például az áldozat típusú nőt veszik…