Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 17 hír

Hidegben nő a felfázás esélye

SeniorPlus
-
  Ma 13:20 Egészség

Télen nem csak a megfázás és az influenza kockázata nő meg, de a felfázásé is. Dr. Rákász István, az Urológiai Központ szakorvosa a hólyaghurut kialakulásának rizikófaktorait vette számba.

Budapest legújabb étterme a Tapassio

SeniorPlus
-
  Ma 10:00 Kultúra

A Bazilika mellett nyitott meg Budapest legújabb étterme, a Tapassio, ahol olasz–magyar–spanyol séfgárda állított össze különleges tapaskínálatot és remélik, hogy a „minifogásokkal” az egymással osztozás örömét is átadják a hozzájuk érkezőknek. A tapaskóstolásnál ugyanis kevés finomabb és szórakoztatóbb szokás létezik.

Highlights of Hungary-válogatás: a jelöltek közt dr. Peták István kutatóorvos 

SeniorPlus
-
  Ma 08:00 Egészség

Az orvostudományban és a rákkutatásban végzett munkássága, eredményei révén dr. Peták István kutatóorvos, az Oncompass Medicine alapítója és tudományos igazgatója bekerült a Highlights of Hungary 2019 válogatásába. A közönség február elejéig szavazhat a legjobbak között dr. Peták Istvánra.

Hétvége a nosztalgia jegyében

SeniorPlus
-
  Tegnap 10:00 Kultúra

Hagyományos nagykunsági disznótorra várja az érdeklődőket február 15-én a kisújszállási Kumánia.

Műtét és véralvadásgátlók – Hogyan egyeztethetők össze?

SeniorPlus
-
  Tegnap 08:00 Egészség

Azok, akik véralvadásgátlót szednek, tudják, hogy a készítmények legnagyobb veszélye a fokozott vérzés. Enyhe esetben ez lehet csupán egy erősebb orrvérzés, ám életveszélyes vérzéseket is produkálhatnak! Felvetődhet a kérdés, hogy mi van akkor, ha valaki véralvadásgátlót szed és műtét előtt áll. Mi a teendő ilyenkor? A kérdést prof.…

Télen is kültéren csobbanhatunk

SeniorPlus
-
  20.01.26 10:00 Kultúra

Szabad ég alatt fürdőzni, miközben hótakaró díszíti a tájat, igazán megnyugtató és felemelő kikapcsolódás. Fürdők, amelyekben átélhetjük ezt az élményt.

Mi lesz a trend idén a munkaerőpiacon?

SeniorPlus
-
  20.01.26 08:00 Tudomány

Az automatizálás, a digitalizáció és a robotizáció lehetnek 2020 munkaerőpiacának legfontosabb hívószavai. A cégek a közzétett gazdasági prognózisok hatására fokozni szeretnék hatékonyságukat, így az ezt a folyamatot elősegítő munkaerő iránt komoly érdeklődésre van kilátás. A továbbra is fennálló munkaerőhiány pedig olyan trendek…

A feltaláló címmel mozifilm készült a Béres Csepp megalkotójáról

SeniorPlus
-
  20.01.25 10:00 Film

2020. február 6-ától játsszák országszerte a mozikban A feltaláló című új magyar játékfilmet. A Gyöngyössy Bence rendezésében készült életrajzi dráma a Béres Csepp megszületésének izgalmas történetét és dr. Béres József kutató hatalommal vívott, megalkuvást nem tűrő harcát mutatja be a hatvanas-hetvenes években. 

Birkózzunk meg könyvekkel a 21. század kihívásaival!

SeniorPlus
-
  20.01.25 08:00 Életmód

Hogyan kerüljük el szülőként a kiégést, vagy épp hogyan változtathatjuk meg a világot napi egy étkezéssel? Ehhez hasonló, mindennapos és egyre többeket foglalkoztató kérdésekben segítenek a Hórusz Kiadó frissen megjelent könyvei.

100 Tagú Cigányzenekar: 35 éves jubileumi koncert

A Magyar Örökség- és Hungarikum-díjas 100 Tagú Cigányzenekar nevét és eddigi teljesítményét méltán őrzi az Aranykönyv és a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeuma. A 35 esztendeje született világhírű társulat klasszikus szimfonikus zenekarként működő együttes, a világon egyedülálló zenei formáció. Afrika, Amerika, Ázsia, Ausztrália, Európa…

Mi okozhatja a reggeli magas vérnyomást?

SeniorPlus
-
  20.01.24 08:00 Egészség

A vérnyomás hullámzása természetes a nap folyamán és reggelente általában emelkedést mutat. Dr. Sztancsik Ilona, a KardioKözpont kardiológusa, aneszteziológus, intenzív terapeuta szerint a kiugróan magas reggeli vérnyomás okait fontos megkeresni.

Visegrád

SeniorPlus
-
  20.01.23 10:00 Kultúra

Visegrád csodás panorámájával, híres fellegvárával, a visegrádi királyi palotával és múzeumával, lovagi tornabemutatóival kihagyhatatlan élmény a hazai és a külhoni turisták számára.

Zöld fordulat a láthatáron

SeniorPlus
-
  20.01.23 08:00 Életmód

Az ingatlanpiac dinamikus bővülése minden bizonnyal alábbhagy idén, de az áremelkedés még nem ér véget. A különböző, lakásvásárlást ösztönző, határozott időre szóló támogatások előre hozhatják a vásárlásokat, ezzel is lendületben tartva a piacot. Emellett egyre fontosabbá válnak az energiahatékonysági szempontok, néhány szabály…

Budapest Varieté

SeniorPlus
-
  20.01.22 10:00 Színpad

A varieté rövid jeleneteket, villámtréfákat, sanzonokat, táncszámokat, artistamutatványokat egy műsor keretében előadó színház. A francia szó jelentése: változatosság. Párizsban az 1850-es években nyílt meg az első varieté, amely óriási sikereket ért el. A múlt század elejének legnevesebb budapesti varieté színházai az Arizona és a Moulin Rouge vol

Tippek, hogy jobban érezzük magunkat a munkahelyünkön

Mindenkivel előfordulhat, hogy olyan munkahelyen kénytelen dolgozni, ahol kifejezetten kellemetlen a légkör, fagyos, bizalmatlan a kollégák közötti viszony. Mit lehet ilyenkor tenni?