Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 19 hír

A világon mindenki képes életet menteni

Ma van az újraélesztés világnapja, ez alkalomból hazánk legnagyobb humanitárius szervezete, a Magyar Vöröskereszt számos programmal igyekszik felhívni országszerte a figyelmet az életmentő ismeretek fontosságára. A Hősképző kampányát az idei évben csupán 2 hónapja indította el, amely során 123 rendezvényen összesen 20 495 fő…

Merjünk cselekedni!

Tudta? Minél többen állnak körül egy baleseti sérültet, annál kisebb az esély arra, hogy valaki a segítségére siet.

Nem megfelelő a szív vérellátása? Tegyünk róla!

SeniorPlus
-
  Ma 08:00 Egészség

A szívizom elégtelen vérellátásával kapcsolatos kórállapot, az úgynevezett iszkémiás szívbetegség vezeti a hazai halálokok listáját, holott dr. Müller Gábor, a KardioKözpont kardiológusa szerint sokat lehetünk a megelőzésért és a kezelésért is.

Lézerrel tisztul a négyes metró

SeniorPlus
-
  Tegnap 10:00 Kultúra

Búcsút mondhatunk a zajnak és a veszélyes tisztítószerek használatának is egy újfajta lézeres technológiával, ami nem hagy maga után mást, mint tiszta felületeket. Az automatizálható készülék ráadásul arra is képes, hogy tervrajz alapján olvassa be a tisztítandó tárgyak képét, így a lehető legprecízebben járva körül azokat.

Baden bei Wien: tökéletes császári kikapcsolódás

SeniorPlus
-
  Tegnap 08:00 Életmód

Gyönyörű óvárosával, Ausztria legnagyobb rózsakertjével, híres termálfürdőivel, Beethoven dallamaival és Mátyás király kastélyával kihagyhatatlan őszi és téli látnivaló Bécs előkelő elővárosa, Baden bei Wien. Összegyűjtöttük, hogy mi mindent érdemes felfedezni a Magyarországhoz meglepően közeli Badenben.

Egészséges prosztatával, aktívan 50 felett

SeniorPlus
-
  19.10.14 10:00 Kultúra

Manapság a férfiak jelentős része 50 felett még nem igazán érzi az öregedés közeledését és eszébe sem jut, hogy bizonyos apró jelekből következtetni lehet a kezdődő egészségügyi problémákra.

Az egyik legfontosabb munkaerőpiaci tartalék ma Magyarországon a kisgyermekes anyuka

SeniorPlus
-
  19.10.14 10:00 Kultúra

A magyar háromgyerekes nők közel fele nem dolgozik, a részmunkaidő nem „divat”, kevés a családbarát munkahely. A kisgyermekes anyák helyzete nem könnyű a munkaerőpiacon, pedig foglalkoztatásuk segítene a munkaerőhiányon. Mi lehet a megoldás?

Tökös hét a Skanzenban

SeniorPlus
-
  19.10.14 08:00 Életmód

Igazi „tökös” programra várjuk a gyerekeket és a felnőtteket az őszi iskolai szünet ideje alatt. Tökös témahetünkön a népszerű újvilági növény, a tök nyomába eredünk. Aktív helyszíneinken megtudhatjuk, milyen ételek, eszközök, játékok készültek belőle. Bepillantást nyerhetünk a tökmagsajtolás vagy a tökmagköpesztés rejtelmeibe, kertészeti…

A dunai régió vaskori történetéről készített okostelefonos alkalmazást a SZTAKI és a Magyar Nemzeti Múzeum

SeniorPlus
-
  19.10.13 10:00 Kultúra

Az UNESCO által is támogatott DiPP2019 nemzetközi konferencián a bulgáriai Burgaszban mutatta be a Magyar Nemzeti Múzeum és a SZTAKI a hamarosan befejeződő Iron Age Danube Interreg projekt eredményeit.

Erős október várható az ingatlanpiacon

SeniorPlus
-
  19.10.13 08:00 Életmód

Az idei év eddig még nem hozott újabb rekordszámokat az ingatlanforgalomban. Szakértők azonban arra számítanak, hogy az ősz, ezen belül is az október kiemelkedő lehet az adásvételek tekintetében. Azok számára, akik kistelepülésen adnák el családi házukat, esetleg nagyvárosban lakásukat, ez lehet a legalkalmasabb hónap az értékesítésre

Egy véradással három életet mentesz

Ismét elindítja felsőoktatási véradóprogramját a Magyar Vöröskereszt, amellyel a véradásra szeretné ösztönözni az egyetemistákat. Csak úgy repkednek a lájkok a közösségi médiában a nemes ügyekre, kezdeményezésekre, azonban a lájkok önmagukban sok mindent nem változtatnak meg, ugyanis ezekkel nem lehet életet menteni, a véradással…

5 jel, hogy ideje allergológushoz fordulnia!

SeniorPlus
-
  19.10.12 08:00 Egészség

Hol van az a pont, amikor tényleg nem szabad tovább halogatni és szakemberhez kell fordulni az allergiás tünetekkel? Ha már egy ideje ismerősök bevált készítményeit szedi recept nélküli allergia elleni készítményekkel kombinálva, de a tünetei továbbra sem szűnnek? Ha nappal már a munkájára sem tud koncentrálni az éjszakai orrdugulás…

Mozart-művel látogat az Opera Szentpétervárra

SeniorPlus
-
  19.10.11 16:00 Kultúra

A Szentpétervári Kamaraopera 2019. szeptember 29. és november 1. között negyedik alkalommal rendezi meg a Szentpétervári Kamaraopera-fesztivált, amelyen a Magyar Állami Operaház tavasszal bemutatott A kairói lúd, avagy A rászedett vőlegény című előadásával vendégszerepel október 12-én.

Cukormérő a kocsiban

SeniorPlus
-
  19.10.11 08:00 Egészség

A cukorbetegek nem ehetnek édességet, nem ihatnak cukros üdítőket, de talán ez a legkevesebb, amiről le kell mondaniuk. A diabetes kezelése, a naponta többszöri cukormérés, az inzulinadagolás és a sokféle diétás szabály betartása szigorú korlátok közé szorítja az életüket. Bár a világ minden táján egyre többen szenvednek a veszélyes…

Meghívó a high end fantasztikus világába

SeniorPlus
-
  19.10.10 10:00 Kultúra

Ezzel a sokat ígérő címmel harangozzuk be idén a sorrendben 20. HIFI SHOW kiállítást, amely ezúttal is a Hilton Budapest City Hotelben kerül megrendezésre.