Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 15 hír

Loreena McKennitt „Lost Souls” turné keretén belül Budapestre látogat

SeniorPlus
-
  Ma 10:00 Zene

Loreena európai turnéja során 24 koncertet fog adni nyolc országban 2019. március 9. és április 7. között. A turné helyszínei: Nagy-Britannia, Hollandia, Németország, Svájc, Lengyelország, Magyarország, Belgium és Franciaország. Angliában a híres londoni Royal Albert Hallban lép fel.

Mennyit isznak a magyarok?

SeniorPlus
-
  Ma 08:00 Életmód

Ellentmondásos a magyar fogyasztók és az ajánlott napi folyadékbevitel viszonya. Bár a megkérdezettek csaknem kétharmada odafigyel napi folyadékfogyasztására, felük pedig tisztában van az ajánlott folyadékbeviteli mennyiségekkel, a mindennapok során a többség a szükségesnél kevesebbet iszik.

Beszélő tojást készített 2019 húsvétjára Zsigóné Kati

SeniorPlus
-
  Tegnap 10:00 Kultúra

348 őseink által használt jelet és több mint 13 000 darab pontot tett fel viasztechnikával mintaelválasztóként egy óriási strucctojásra Zsigóné Kati népi iparművész, „a tojásdíszítés királynője”. A különleges alkotás a „beszélő tojás” nevet kapta, mivel a jelek őseink gondolatait mondják el nekünk. A felbecsülhetetlen értékű hímestojás…

Egypercesek száz percben – cimbalomra (is) hangolva

Lukács Miklós a világ egyik legsokoldalúbb és legtöbbet foglalkoztatott cimbalomművésze. A kortárs zene, a jazz és a különböző népzenék tökéletes szimbiózisban léteznek a művészetében. Számos zeneszerző, többek között Eötvös Péter, Bella Máté, Szakcsi Lakatos Béla, Oláh Kálmán és Vukán György kifejezetten számára komponált…

Mit tehetünk az influenza ellen?

SeniorPlus
-
  19.03.18 14:00 Kultúra

Itt a tavasz. Ennek természetesen örülünk, de annak már kevésbé, hogy az időjárási frontok harcával együtt jár az influenza terjedése is. Tüsszögő, köhögő, fáradtan botorkáló emberekkel találkozunk mindenütt. Vajon van esélyünk megmenekülni a járvány elől? Garancia nincs, de egy-két hatékony védekezési módszert azért ajánlhatunk.

Hol érdemes lakás helyett házat venni?

SeniorPlus
-
  19.03.18 08:00 Életmód

A magyarok lakásvásárlási szokásai elsősorban élethelyzetük megváltozásához igazodnak. Azt gondolhatnánk, hogy a család bővülésével párhuzamosan válhat legégetőbbé a négyzetméterek növelése, azonban még azok számára sem biztos, hogy ez csak családi ház vásárlásával vagy építésével oldható meg, akik ezt megengedhetik maguknak –…

Etikus ingatlanosok könnyítik meg a fogyasztók életét

SeniorPlus
-
  19.03.17 10:00 Kultúra

A piac fellendülésével egyre többen kerülnek kapcsolatba ingatlanosokkal eladóként, vevőként, bérbeadóként vagy bérlőként. A gazdaság stabilizálódásának köszönhetően az ingatlanpiac reneszánszát éli napjainkban, az ingatlanközvetítők megítélése a közvélemény szemében viszont még mindig nem pozitív. Ezen szeretne változtatni az Etikus…

Szakmaváltás 40 év felett? – 5 tipp a sikeres pályamódosításhoz

SeniorPlus
-
  19.03.17 08:00 Életmód

Egy kutatás szerint a mai pályakezdőknek átlagosan 14 munkahelyük lesz életük során. Ráadásul sokszor nem csak munkahelyet, hanem pályát is kell módosítani ahhoz, hogy piacképes tudással rendelkezzünk.

Falco emlékétterem nyílt Bécsben

SeniorPlus
-
  19.03.16 10:00 Kultúra

Szobor helyett étteremmel állítanak örök emléket Ausztria egyik legnagyobb popsztárjának, Falcónak Bécsben. A Schwarzenbergplatzon található lokálban Falco számai szólnak, aranylemezei díszítik a falakat, az étlapon pedig a kedvenc ételei szerepelnek.

50 kilométert is utazunk egy jó étteremért

SeniorPlus
-
  19.03.16 08:00 Életmód

Általánosságban igaz a magyarokra, hogy messzebbre is elutaznak egy étterem miatt – derül ki egy friss kutatásból. A legtöbben az ismerőseik ajánlása alapján keresnek fel egy vendéglátóhelyet, és a válaszadók több mint fele hangulattól függően dönt az új és a megszokott között.

Szarka Tamás & Ghymes

SeniorPlus
-
  19.03.14 10:00 Zene

Két különálló produkció összevonásával, Szarka Tamás és zenekara, valamint a Ghymes zenekar fúziójával egy megújult csapat várja a közönséget 2019. március 24-én a Budapesti Kongresszusi Központba. 

Egzotikus sokszínűség: Ras Al Khaimah (RAK)

SeniorPlus
-
  19.03.14 10:00 Életmód

Ras Al Khaimah (RAK) 354 ezer lakosával az Arab Emirátusok negyedik legnagyobb tagja, az utóbbi években a nemzetközi turizmus egyre kedveltebb úti céljává vált. Vonzereje elsősorban változatos természeti adottságaiban rejlik, ezekre építve fejlesztették ötcsillagos minőségű, igazi turista paradicsommá. Egzotikus neve – Ras Al Khaimah…

Tied a világ! Fergeteges házibuli Illés-dalokkal

SeniorPlus
-
  19.03.14 08:00 Életmód

Megkezdték az olvasópróbáit a Tied a világ! című zenés társasjátéknak a soproni Petőfi Színházban. Az előadás egy fergeteges házibulival tiszteleg az Illés zenekar pályafutása előtt. A színpadon Feke Pál, Vastag Tamás, Mikó István, Demeter Helga, Savanyu Gergely, Papp Attila és Marosszéki Tamás látható, ők éneklik a legendás slágereket. A…

Naturally 7-koncert Budapesten 

SeniorPlus
-
  19.03.13 10:00 Zene

A világ egyik legjobb capella „Vocal Play” produkciója érkezik Budapestre 2019. március 27-én. Hamarosan mindenki meghallhatja, hogyan énekelnek „hangszerekké válva”.

Az új építésű ingatlanokéval vetekszik egy felújított lakás ára

SeniorPlus
-
  19.03.13 08:00 Életmód

Egy korszerű fűtőberendezésnek vagy egy modern konyhabútornak köszönhetően akár százezrekkel emelkedhet egy lakás értéke, ha helyrajzilag is megfelelő helyen van. Az energiahatékonyságot szolgáló és látványos beruházások visszahozzák az árukat!