Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 25 hír

Első mérföldkövéhez ért a Vakációzzunk a múzeumokkal! játékos programsorozata

SeniorPlus
-
  Ma 12:00 Kultúra

Július 28-án indult útjára a #maradjitthon kampányhoz csatlakozva a Vakációzzunk a múzeumokkal! virtuális múzeumpedagógiai roadshow, mely hazánk négy legnagyobb tavát mutatja be főként gyerekeknek, családoknak.

Fertőtlenít és kozmetikum

SeniorPlus
-
  Ma 10:00 Életmód

A koronavírus-járvány kezdete óta kiemelt szerepet kapott a fertőtlenítés, főleg a tárgyakon, épületekben. A bőrünknek a fertőtlenítő hatású szappan jutott, amely sokszor szárít, diszkomfortérzetet biztosít. Egy új TÜV-bevizsgálás alapján azonban új fogalom született: a fertőtlenítő hatású kozmetikum. Az újdonság a nők és a háziasszonyok kedvencévé

Könnyű túrák Budapesten, amit a gyerekek is imádni fognak

SeniorPlus
-
  Ma 08:00 Életmód

Olyan kirándulóhelyeket gyűjtöttünk össze, amit akár egy-két óra alatt is bebarangolhatunk. Minden helyszínben van egy kis plusz, legyen az egy madarakkal teli szépséges tó környéke, egy kastélypark vagy akár egy erdei völgyben futó patakmeder melletti túraút. Ezek a helyek a fővárosban könnyen elérhető távolságban vannak, és tökéletesek arra,…

Garantált vezetések, esti nyitvatartás augusztusban a Debreceni Református Nagytemplomban

SeniorPlus
-
  Tegnap 12:00 Kultúra

Augusztus 1-től kezdődően minden kedden, csütörtökön és szombaton 11 órától garantált tárlatvezetéseket tartanak a nagytemplomban, melyen a részvétel a belépőjegy megváltásán túl nem kerül plusz költségbe a látogatók számára. A hétköznapi nyitvatartási idő is meghosszabbodik egy órával, a Debreceni Virágkarnevál hetében pedig este…

Az erdő rejtett kincseit bemutató tanösvény nyílt a Mecsekben

Az erdei élővilágot és az erdő rejtett kincseit bemutató új tanösvényt adott át a Mecsekerdő Zrt. a baranyai Hetvehelyen. Az eseményen az erdőkért felelős helyettes államtitkár azt hangsúlyozta, hogy a környezeti nevelés egyre nagyobb hangsúlyt kap az erdőgazdaságok munkájában.

Kiderült, mennyit híztak a járvány alatt a magyarok

SeniorPlus
-
  Tegnap 08:00 Egészség

Nemcsak a háztartások vásárlásait térképezte fel egy, a kijárási korlátozások idején végzett magyar kutatás, hanem sok más tényezőt is, például hogy hány kiló élelmiszert halmoztak fel a háztartások.

Az igazi retró kertmozik szerelmesei most elégedetten csettinthetnek

SeniorPlus
-
  20.08.06 12:00 Film

A Hunyadi és a Teleki téri kertmozik, valamint az I. kerületi Virág Benedek Ház udvarán üzemeltetett, francia animációs filmeket kínáló kertmozi mellett két újabb nyílt Budapesten. A Főpolgármesteri Hivatal udvarán és a Városmajori Szabadtéri Színpadon is várják filmes programokkal az érdeklődőket – ismertette a Budapest Film Zrt. igazgatója.

A Zempléni Fesztivál együtt kínálja a természet és a művészet szépségeit  

SeniorPlus
-
  20.08.06 10:00 Zene

Az eredetileg is tervezett tíz napban, augusztus 14-től 23-ig hívja a színvonalas kulturális programokra és nem mellesleg Tokaj-Hegyalja folyékony aranyára szomjazó látogatókat a Zempléni Fesztivál. Tíz felhőtlen napot ígérnek, most természetesen a hazai zenei élet kiválóságainak közreműködésével.

Kutyás park és strand nyílt Keszthelyen

SeniorPlus
-
  20.08.06 08:00 Életmód

Óriási érdeklődéssel várták a kutyabarátok a legújabb hazai kutyás élményparkot, amelyet Keszthelyen adtak át.

Sportnap Keszthelyen

SeniorPlus
-
  20.08.05 12:00 Kultúra

2020. augusztus 7-én sportnapot rendeznek a keszthelyi Balaton-parton, ahol számtalan sportágat lehet kipróbálni, gyógytornásszal és dietetikussal konzultálni.

Nemzeti emlékhellyé nyilvánították a mátraverebély-szentkúti kegyhelyet

SeniorPlus
-
  20.08.05 10:00 Kultúra

Nemzeti emlékhellyé nyilvánították a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyet – tájékoztatta a Nógrád megyei búcsújáróhely az MTI-t. Az évente 200 ezer látogatót fogadó búcsújáróhely az elmúlt hónapok alatt is fejlődött.

Száz film száll versenybe a Bujtor István Filmfesztiválon

SeniorPlus
-
  20.08.05 08:00 Életmód

Száz film szerepel a versenyprogramban az idei Bujtor István Filmfesztiválon, amelyet augusztus 17. és 21. között tartanak Balatonszemesen.

Parkfoglaló gála Jonas Kaufmann-nal az Opera Eiffel Műhelyházában

A Magyar Állami Operaház – több sikeres nyári programját követően – 2020. augusztus 19-én, nemzeti ünnepünk előestéjén az Eiffel Műhelyházban is újraindítja nyilvános szakmai tevékenységét, ugyancsak szabadtéren. A műhelyház körüli hatalmas park ad otthont annak a nagyszabású gálaműsornak, amelyen az Opera művészei és napjaink…

Bécsi kultúrfiáker

SeniorPlus
-
  20.08.04 10:00 Zene

Szeptemberig tart az osztrák főváros legújabb kezdeményezése, a bécsi kultúrfiáker. A krimi, zene és irodalom témában szervezett lovaskocsis utak célja a város új perspektívából való felfedezése.

Új gyalogos-kerékpáros híd épülne a Dunára a budai rakpartok felújításának részeként

SeniorPlus
-
  20.08.04 08:00 Tudomány

Új, gyalogos-kerékpáros Duna-híd épülne a Duna–Buda-tervpályázat keretében. A Lágymányostól Újlakig tartó közel 7 kilométeres szakaszon megújulnának a közparkok és zöldfelületek, és számos ponton átszerveznék a közlekedést is, hogy biztosítsák a lejutást a vízpartok közelébe. A győztes terveket a már a pesti oldalról ismert Korzó Tervezési…