Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 24 hír

Nőkről írt izgalmas krimit a bűnügyi helyszínelő

SeniorPlus
-
 Tegnap 12:00Kultúra

Nőnek lenni jó! Nőnek lenni nehéz. Nőnek lenni veszélyes… Főleg, ha az a cél, hogy eltüntessünk valakit. Ezekkel a sorokkal ajánlja a kiadó Törteli Eszter első regényét, az Anyahotelt. A könyv egy valódi, bűnügyi tapasztalattal rendelkező írónő tollából született.

Új pesztóválaszték érkezik a superfoodok kedvelőinek

SeniorPlus
-
 Tegnap 10:00Kultúra

Egészséges, adalékmentes, helyi termelőtől vehetjük meg és percek alatt pompás ebédet készíthetünk belőle: mindezt elmondhatjuk sokak kedvencéről, a pesztóról, ami most prémium minőségben és többek közt szarvasgombás ízesítéssel kerülhet az asztalra.

Különleges tárlatokkal nyitja meg kapuit a Szépművészeti Múzeum és a Nemzeti Galéria

Az enyhülő járványügyi korlátozásoknak köszönhetően újra látogathatók a közgyűjtemények. A Szépművészeti Múzeum május 12-én, a Magyar Nemzeti Galéria pedig május 13-án nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt.

A Ráth György-villa újra várja a látogatókat

SeniorPlus
-
 21.05.10 14:00Kultúra

Az Iparművészeti Múzeum örömmel tájékoztatja közönségét, hogy kiállítóhelye, a budapesti Ráth György-villa május 4-étől újra fogadja a látogatókat. 

A kivonulás ezernyi formája bontakozik ki a Nemzeti Múzeum új cikksorozatából

SeniorPlus
-
 21.05.10 12:00Kultúra

Kivonulás mint a bibliai exodus. Szecesszió, amikor a művészek kivonultak a városi kulturális központból. Majális, amikor egy társaság a természetben ünnepel. Kivonulás, amikor egy hadsereg elhagyja a megszállt területet. Mennyi mindent jelenthet egyetlen szó? Hányféle történet, kutatás, megközelítés juthat eszébe egyetlen fogalomról egy…

Innovációs díjat nyert a Gierlinger Prémium kockázott bacon

SeniorPlus
-
 21.05.10 10:00Kultúra

Inno d’Or – Az év innovációja 2021 címet nyert el csomagolás-főkategóriában a négykamrás csomagolású Gierlinger Premium kockázott bacon. A Trade magazin által életre hívott verseny célja, hogy évről évre olyan értékteremtő innovációkat jutalmazzon, amelyek valós vásárlói igényre reagálnak. Magyarország piacvezető bacongyártó vállalkozása,…

11 országban rendezik meg a foci Eb-t

SeniorPlus
-
 21.05.10 08:00Életmód

Az Európa Labdarúgó-szövetség (UEFA) döntésének értelmében az eredeti terveknek megfelelő időpontban rendezik meg a 2021-re halasztott 2020-as Európa-bajnokságot.

Bántalmazó kapcsolatokról jelent meg könyv „Mi lenne veled nélkülem?” címmel

SeniorPlus
-
 21.05.09 14:00Kultúra

A frissen megjelent kötet 13 valós történetet dolgoz fel bántalmazó kapcsolatokról és nárcisztikus személyiségekről. A két szerző – Bocskai Magda és Pokrovenszki Gergely – segítséget szeretne nyújtani a hasonló helyzetben lévőknek, így a történetek után szakértői elemzések olvashatóak.

Elmarad a Balaton Sound, a VOLT Fesztivál és a Sziget Fesztivál

SeniorPlus
-
 21.05.09 12:00Életmód

Idén is sorra mondják le a nagy koncerteket és fesztiválokat szerte Európában. A nyár végi fesztiválok szervezői közül sokan bíznak abban, hogy a tervezett rendezvények egy része valamilyen formában megvalósulhat, az azonban már biztos, hogy a VOLT és a Balaton Sound időpontját 2022-re tolják.

A 41. Fantasporto Filmfesztiválon két díjat is nyert a Post Mortem

SeniorPlus
-
 21.05.09 10:00Film

Bergendy Péter rendező horrorfilmje, a Post Mortem a 41. Fantasporto Nemzetközi Filmfesztivál fő versenyprogramjában, a Fantasztikus filmek versenyében két díjat is nyert a portugáliai Portóban. A legjobb rendezés mellett a filmnek ítélték a legjobb forgatókönyv díját is, amelyet Zánkay Piros írt Hellebrandt Gábor és Bergendy Péter történetéből. A

Biztonság mindenekfelett: fogászat a koronavírus idején

SeniorPlus
-
 21.05.09 08:00Egészség

A koronavírus-járvány magyarországi megjelenésekor az élet számos területén lettünk tele különböző kérdésekkel, félelmekkel és főleg változásokkal. Az orvosi szolgáltatások igénybevétele sem úgy zajlott, ahogy azt addig megszokhattuk, sőt sok vizsgálatot nélkülözni kellett. A fogorvosi kezeléseket sokan háttérbe is szorították, de mi a helyzet most

Május 13-án érkezik a magyar mozikba a Spirál

SeniorPlus
-
 21.05.08 12:00Életmód

Május 13-től kerül országosan a magyar mozikba a Spirál. Felméri Cecília filmjének világpremierje ősszel a 36. Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon volt, ahol az első és második filmesek versenyprogramjában különdíjban részesült. Az Európai Filmdíjas Borbély Alexandra, Bogdan Dumitrache és Kiss Diána Magdolna főszereplésével készült játékfilm…

Díszes női viseletek Palócföldről

SeniorPlus
-
 21.05.08 12:00Kultúra

A rendkívül gazdag népi műveltségű, az országhatáron is átterjedő Palócföld középpontjában fekvő MNM Palóc Múzeuma a vidéki múzeumok sorában kiemelkedően értékes műtárgyanyaggal rendelkezik. Néprajzi gyűjteménye átfogja Nógrád megye teljes paraszti kultúráját.

A Magyar Nemzeti Múzeum folyamatosan nyitja meg kiállítóhelyeit

SeniorPlus
-
 21.05.08 10:00Életmód

A Magyar Nemzeti Múzeum országos intézményi hálózatának tagintézményei május elseje óta egymás után nyílnak meg a járványügyi szabályok betartása mellett. A budapesti főépület, a Magyar Nemzeti Múzeum 2021. május 11-től várja az érdeklődőket az egészségügyi és a szociális szféra dolgozóinak rekreációját szolgáló kedvezményrendszerrel.

Közvetlen vonat indul Budapest és a Tisza-tó között kerékpáros turistáknak

SeniorPlus
-
 21.05.08 08:00Életmód

Új kerékpáros és közösségi közlekedési fejlesztések segítik a belföldi turizmust, egyre több környezetkímélő lehetőség közül választhatnak a kirándulók – hívta fel a figyelmet az Innovációs és Technológiai Minisztérium.