Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 16 hír

Pásztor Erzsi: 80 felett is fel lehet épülni a rákból

SeniorPlus
-
  Tegnap 10:00 Kultúra

Pásztor Erzsi a Rákgyógyítás Magazin tavaszi lapszámában beszél először a nyilvánosság előtt arról, hogy végbélrákkal küzdött. A 83. évében járó színművész kétségbeejtő állapotból épült fel, ma ismét színpadon áll és ragyogóan érzi magát. Az ingyenes országos lapban írnak a genetikai rákhajlamról, a vastagbélrák és a májáttétek kezeléséről,…

Chris Botti Budapesten

SeniorPlus
-
  Tegnap 08:00 Életmód

Ismét Magyarországon koncertezik Chris Botti, Grammy-díjas trombitaművész és zeneszerző. A hazai jazzrajongó közönség által jól ismert fiatal trombitás műsora június 5-én hallható a MoM Sportban.

Négy évszakos gumik: megdőlni látszik a mítosz

SeniorPlus
-
  19.05.18 08:00 Tudomány

A gumiabroncsok 2018-as magyarországi eladási számait tekintve a négyévszakos gumik értékesítése nőtt a legnagyobb mértékben. Szakértők véleménye szerint a gyártók termékfejlesztése is indokolja a szegmens bővülését.

Úgy viszik a bécsi földet, mint a cukrot

SeniorPlus
-
  19.05.17 10:00 Kultúra

Rekord mennyiségű, 300 ezer zsáknyi bécsi földet vásároltak az osztrák főváros lakói 2009 óta. A Guter Grund nevet viselő virágföldet a város zöldhulladékának felhasználásával állítják elő, ráadásul teljesen tőzegmentes és a biotermesztésben is felhasználható.

Megújuló közterek, hosszabb villamosvonalak, emelkedő ingatlanárak

SeniorPlus
-
  19.05.17 08:00 Életmód

A Budapesti mobilitási tervben vázolt fejlesztések közül nem egy nagy hatással lehet a főváros ingatlanpiacára. Ahol megújulnak a közterek, vagy kényelmesebbé válik a tömegközlekedés, ott a kereslet is megnőhet az ingatlanok iránt. A tervezett elképzelések közül az OTP Ingatlanpont több, már elfogadott és az elkövetkezendő években…

A nagy banánteszt: 14 terméket tesztelt a Szupermenta

Az egyik legkedveltebb trópusi gyümölcs, a banán komplex vizsgálatát végezték el a Szupermenta-programban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. Összesen 14, köztük 3 biogyümölcsöt ellenőriztek, amelyeknél penész, valamint növényvédőszer-maradék vizsgálatokat végeztek, de megmérték kalcium-,…

Mitől hullik a haj?

SeniorPlus
-
  19.05.16 08:00 Egészség

Minden száz emberből egy-kettőnél kialakul élete során autoimmun eredetű, úgynevezett foltos hajhullás, amit tovább ronthat a tartós stressz és gyakran más társbetegségekkel is együtt jár – figyelmeztetett dr. Sárdy Miklós. A Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika igazgatója elmondta, a jelenség leginkább tinédzser- és fiatal…

Pénzt vagy szerelmet? – A Manon Lescaut dilemmája újra az Erkelben

SeniorPlus
-
  19.05.15 14:00 Kultúra

Pazar látványvilággal és kiváló énekesek tolmácsolásában csaknem 8 év után tér vissza az Opera repertoárjára Puccini Manon Lescaut-ja. Szabó Máté rendező Kocsár Balázs vezényletével kettős szereposztásban viszi színre a darabot, amelynek főszerepeit Létay Kiss Gabriella és Rim Sae-Kyung, Marcello Giorandi és Boncsér Gergely, Szegedi…

Török Ádám visszatér a Metro Klub színpadára

SeniorPlus
-
  19.05.15 10:00 Zene

Május 17-én, pénteken Budapest ikonikus szórakozóhelyén, a Metro Klubban ad koncertet a Török Ádám & Icecream Supersession formáció. A blues, rock, rythm and blues, pszichedelikus rock és progresszív stílust képviselő zenekar az 1960-as, 1970-es évek legnagyobb slágereivel szórakoztatja majd a közönséget.

Nő a kereslet a 100–200 millió forintos ingatlanokra is

SeniorPlus
-
  19.05.15 10:00 Kultúra

Az ingatlanpiac a fénykorát éli, Budapest egész területén megnövekedett az adásvételek száma. Ma már az sem számít ritkaságnak, hogy magánszemélyek vásárolnak 100 millió forint értékű lakásokat. Budán lassan árplafon közelít, az agglomerációt pedig húzza magával a főváros.

7 tipp a hatékony felnőttkori tanuláshoz

SeniorPlus
-
  19.05.15 08:00 Életmód

Bizony nem egyszerű felnőtt fejjel család vagy munka mellett tanulni, ám ha jobb fizetésre vagy a tudás örömére vágyunk, azért áldozatokat kell hoznunk. Szerencsére tanulási praktikák széles garmadája áll sorban azért, hogy elsajátítsuk őket.

Testvérnemzetek közös történelme – Unikális darabok a budapesti gyűjteményekből

SeniorPlus
-
  19.05.14 14:00 Kultúra

Jelentős etnikai különbözőségük ellenére a lengyelek és a magyarok már régóta hangsúlyozták két nemzet közötti a több száz éves barátságot, amely a középkori dinasztikus kapcsolatokra nyúlik vissza, és – mindenekfelett – az önzetlen, kölcsönös támogatáson alapul nemzeteink függetlenségi küzdelmei során.

Ezért jobb anyukákkal dolgozni

SeniorPlus
-
  19.05.14 10:00 Kultúra

Magyarországon egy többgyermekes családanya óriási hátrányban van, mint munkavállaló. Ha az érintett nő még vidéki is, akkor még kilátástalanabb a helyzete, még akkor is, ha kimagasló szakmai tapasztalattal rendelkezik.

Kevesebb esélyt a betörőknek!

SeniorPlus
-
  19.05.14 08:00 Életmód

Bezáratlan ajtó, nyitva hagyott ablak, idegenek előtt megosztott információ arról, mikor nem tartózkodunk otthon – hétköznapi, apró figyelmetlenségeink mind-mind a lakásbetörők dolgát könnyítik. Vukics Norbert rendőr zászlós a lakások védelméről tartott előadást.

Többet mozgunk, egészségesebben eszünk, tudatosabban fogyasztunk alkoholt

SeniorPlus
-
  19.05.13 10:00 Kultúra

Az egészségtudatosság lassan, de nő, és a cégek egy része is határozottan igyekszik a fogyasztói kultúra tudatos alakítására. A statisztikai adatok szerint egyre többet mozgunk, egészségesebben táplálkozunk és egyre tudatosabban fogyasztunk alkoholt. Míg Nyugat-Európától még kicsit elmaradunk jó pár életmóddal összefüggő tényezőben, addig…