Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 20 hír

Mitől függ, hogy elkapjuk-e a vírust?

SeniorPlus
-
  Ma 14:00 Kultúra

Fontos, hogy minimálisra csökkentsük az emberi találkozásokat és rendszeresen fertőtlenítsük a kezünket, valamint a lakásunkat is.

Biztonságos lottózás otthonról

SeniorPlus
-
  Ma 10:00 Kultúra

A kialakult járványügyi helyzetre tekintettel a Szerencsejáték Zrt. a nemzeti lottótársaság digitális megoldásait ajánlja játékosainak, melyek használatával gyorsan és könnyen fogadhatnak kedvenc játékaikra. A társaság honlapján az Okoslottó nevű mobilalkalmazással, de akár sms-ben is egyszerűen, gyorsan, bárhol és bármikor feladható a…

Elhalasztják a tokiói olimpiát 2021-re

Abe Sindzó japán miniszterelnök és Thomas Bach, a NOB elnöke megegyezett abban, hogy az ötkarikás játékokat legkésőbb jövő nyáron tartják meg a koronavírus-járvány miatt.

Virtuális túrára hívnak a leghíresebb múzeumok

SeniorPlus
-
  Ma 08:00 Életmód

A Google több mint 500 múzeum – közöttük a leghíresebbek – részvételével a világ minden részéről elérhető virtuális túrákat kínál.

Budapest üres szállodák kivilágított ablakain keresztül üzen a világ nagyvárosainak

Közös kampányt indít a Fővárosi Önkormányzat és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége. Az üresen álló budapesti szállodák ablakaiban sötétedés után a 4U! üzenetet jelenítik meg.

Vitaminpótlás tél végén

Tél végére a szervezet vitaminraktárai alacsonyabb szinten állnak, egyes embereknél akár ki is merülhetnek. A hiányállapotot a kevés mozgás és a helytelen táplálkozás tovább ronthatja, éppen ezért a tavaszi fáradtság és a járványok idején gondoskodnunk kell plusz vitaminbevitelről. A szezonális gyümölcsök, zöldségek ideje még nem érkezett el, így…

Színházi előadások és koncertek online

A koronavírus-járvány miatt bezárt kulturális intézmények közül számos kínál digitális tartalmakat, többek között korábbi produkciók felvételeit és élő koncerteket, előadásokat.

Az erdőlátogatás korlátozásai

SeniorPlus
-
  20.03.31 14:00 Kultúra

A járvány elleni védekezés keretében a kormány által kihirdetett vészhelyzeti rendelkezéseknek megfelelően az állami erdőgazdaságok szüneteltetik az erdei kisvasutak, az erdei szálláshelyek, az erdészeti erdei iskolák működtetését, valamint átmenetileg bezárják a közjóléti turisztikai központokat, erdei múzeumokat és kiállításokat.

Elhalasztott programok

SeniorPlus
-
  20.03.31 10:00 Kultúra

A programok megtartását és a programhelyek nyitvatartását is érinti a koronavírus-járvány, ezért javasoljuk, hogy mindenképp tájékozódjanak a programok megrendezése és a programhelyek nyitvatartása felől az esemény vagy a szervezők weboldalán, mielőtt útnak indulnának.

Maradj otthon és csökkentsd a feszültséget!

A koronavírus következtében egy általános feszültség érezhető a légkörben. Ezt a hangulatot tovább fokozza, hogy az általános tanács szerint jobb, ha mindenki otthon marad, így 24 órán keresztül a család vagy a párok együtt dolgoznak, tanulnak és pihennek. A bezártság következtében könnyebben alakulnak ki stresszes helyzetek és viták. Az…

Nonstop Magyar Nemzeti Múzeum

SeniorPlus
-
  20.03.30 14:00 Kultúra

A járvány egyre inkább a négyfal közé szorítja a világot. Egyetlen kitörési pontunk maradt, a virtuális tér.

A többszörösét rendeljük most webshopokból, mint karácsonykor

SeniorPlus
-
  20.03.30 10:00 Kultúra

Az elmúlt napok és hetek fejleményeire egyikünk sem lehetett felkészülve. Minden jel arra mutat, hogy a hétköznapjaink mellett a gazdaság is gyökeresen átalakul, és messze még a folyamat vége. Az már most látszik, hogy az internetes kereskedelem hatalmas növekedésnek indult.

Főzz finomat az otthoni tartósélelmiszer-készletből!

SeniorPlus
-
  20.03.30 08:00 Életmód

A Magyar Vöröskereszt, a NoSalty és a Publicis Groupe Hungary közös, ingyenes receptgyűjteménye tippeket ad arra, hogy az otthon felhalmozott lisztkészletből hogyan lehet minél változatosabb és finomabb ételeket készíteni. Közben a felhasználók támogathatják is Magyarország legnagyobb humanitárius szervezetének koronavírus elleni…

A Budapest Bár új lemeze: Ha megtehetnéd

SeniorPlus
-
  20.03.29 10:00 Zene

Farkas Róbert zenész, a Budapest Bár zenekar alapítója és vezetője március 15-én a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetésben részesült. Ugyanaznap jelent meg az együttes új lemeze Ha megtehetnéd címmel.

Maradj Otthon! Fesztivál

SeniorPlus
-
  20.03.29 08:00 Életmód

A Maradj Otthon! Fesztivál egy virtuális esemény, amely kizárólag a Facebookon létezik, azonban túlzás nélkül kijelenthető, hogy a teljes magyar fesztivál- és koncertszervező szakma támogatását bírja.