Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 136 hír

Sereghajtó maradt a magyar minimálbér

RTL Klub
-
  Ma 16:56 Bulvár

Sereghajtó maradt a magyar minimálbér a visegrádi országok rangsorában. Mindenhol többet emeltek, már legalább ötödével magasabb a legkisebb kötelező fizetés a lengyeleknél, a cseheknél és a szlovákoknál, mint nálunk. A kormány azt írta, hosszabb távú céljuk, hogy Magyarország a régió egyik vezető országa legyen.

Felhajtott a járdára, átgázolt egy füves területen - videón a szabálytalan sofőr

RTL Klub
-
  Ma 16:24 Bulvár

Videón a szabálytalan sofőr - felhajtott a járdára, és átgázolt egy füves területen, így kerülte ki a dugót egy autós Miskolcon. A manővert egy rendőrségi autó kamerája rögzítette. A kocsit egy asszony vezette, mögötte ült a tíz éves fia. Azonnal megállították, akár egy évre is bevonhatják a jogosítványát.

536 jégtáblán rekedt horgát kellett kimenteni Oroszországban

536 horgászt kellett megmenteni Oroszország távol-keleti részén, miután elsodródtak egy jégtáblával. A jégdarab Szahalin szigetéről tört le, és a hasadék olyan gyorsan tágult, hogy a többszáz ember már nem tudott a partra jutni. Az orosz hatóságok légpárnás járművet küldtek értük. Vagy hét órába telt, mire mindenkit kihoztak. Az akcióban senki…

Szokatlan: Jégeső és zivatar januárban

Januári jégeső, zivatar és csapadékrekord – több helyen is heves időjárási jelenségeket hozott a kedd este átvonuló hidegfront Magyarországon. Pécsen annyi eső volt, hogy megdőlt az országos napi csapadékrekord. Kőszegen borsó nagyságú jég esett, dörgött és villámlott. Kaposváron pedig alig lehetett látni a sűrű hóesésben.

Hajdu Szabolcs: Az írás számára közös munkával kezdődik

RTL Klub
-
  Ma 15:06 Bulvár

Hajdu Szabolcs Balázs Béla díjas filmrendező számára sűrű év volt a tavalyi – független társulatával új drámát mutattak be, a Radnóti Színházban rendezett és játszott, kötetben jelent meg írása, forgatott és vágott egy nagyjátékfilmet, és mindemellett tanítani kezdett a Színház- és Filmművészeti Egyetem filmrendező szakán. Azt mondja, a munkán…

Meghalt Nováky Balázs

Elhunyt Nováky Balázs, a határőrség egykori parancsnoka. Nováky vezetése idején bontották le a vasfüggönyt, amit Magyarország és Ausztria között azért építették ki még a szocializmus idején, hogy lehetetlenné tegye a szökéseket. Az altábornagy – akinek nevéhez kötődik a hivatásos határőrség megszervezése – a magyar sajtótörténetbe is…

Megmenekültek: Valaki egy zsákban dobott ki fét fél év körüli kismacskát

RTL Klub
-
  Ma 13:29 Bulvár

Zsákba kötözött macskákat találtak Sülysáp határában. A bozótos területen tette ki valaki a két fél éves körüli kiscicát. A zsákra egy arra járó nő lett figyelmes, aki nyávogást hallott a csomagból, de kinyitni nem merte. Szólt az állatvédőknek, akik kiszabadították az addigra már csuromvizes, rémült állatokat. Herczig József menhelyvezető azt mond

Oscar-esélyes film is látható

Egyre többen kíváncsiak a dokumentumfilmekre Magyarországon, mondják a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál szervezői. A hétfőn kezdődött szemlére a jegyek nagy része már a megnyitó előtt elfogyott. Az egy hétig tartó fesztiválon 70 filmet láthatnak a nézők, köztük több olyat is, amelyet Oscar-díjra jelöltek.

Elveszettnek hitt szobrok kerültek elő a Budai Várban

Az egykori Vöröskereszt székházát kezdték felújítani, amikor a pincéből előkerült Álmos és Előd szobra, amelyek korábban a Halászbástyát díszítették. A második világháborúban megsérültek, ekkor kerülhettek a pincébe. A történészek még vizsgálják a leleteket.

Először lehet nő a legnagyobb brit ellenzéki párt elnöke

A Munkáspárt elnöke azután mondott le, hogy történelmi vereséget szenvedtek a decemberi előrehozott választáson. A szakértő szerint a brexit alaposan felforgatta a brit belpolitikát. Amiből a legrosszabbul az ellenzék jött ki. Az Egyesült Királyság pénteken lép ki az Európai Unióból. Ennek okaival és hátterével egész héten kiemelten…

Hogy élnek Ruszó Tibi falujában?

RTL Klub
-
  Tegnap 18:27 Bulvár

Nincs pénz, nincs munka, és már álmaik sincsenek - a Házon kívül stábja abban a szlovákiai magyar faluban forgatott, ahol az X-Faktor-győztese Ruszó Tibi lakik. A gyerekek nagy része már 16 évesen abbahagyja az iskolát, és mivel a környéken nemigen van munkalehetőség, és szlovákul sem beszélnek, alig valaki szerez szakmát, a legtöbben…

Nem lesznek nyíltak az ülések

RTL Klub
-
  Tegnap 18:26 Bulvár

Nyílt helyett zárt ülésen vizsgálják ki a kispesti korrupciógyanús ügyeket, és az ezzel foglalkozó bizottság mindössze három hónapot kapott a munkára. Erről a helyi szocialista képviselők szavazataival döntöttek. A bizottság felállítását javasló LMP-s képviselő szerint mindez felveti annak a gyanúját, hogy van takargatnivalójuk az ügyben.

Törvényt módosíthatnak Győr új polgármesetere miatt

Polgármesterként is maradna orvos Győr új vezetője. Ehhez azonban módosítani kell a törvényt. Dézsi Csaba András szerint ha lesz módosítás, nem miatta történik, hanem azért, mert rossz a szabályozás. Ellenfele, a vasárnap alulmaradt Pollreisz Balázs azt mondja, ez is csak azt mutatja, hogy a kormánypárt mindent megtesz a hatalomért.

A gazdaságra is hat a koronavírus

RTL Klub
-
  Tegnap 18:21 Bulvár

Tovább gyengülhet a forint és visszaeshet az online kereskedelem, ugyanis az interneten vásárló magyarok majdnem feléhez eddig Kínából érkeztek az áruk. Világszerte esnek a tőzsdék is. Az üzemanyagok ára azonban csökken, ugyanis ötödével zuhant az olajár, mert kevesebben utaznak a megbetegedések miatt.

Három kislány is életét vesztette abban a helikopter balestben, amiben Kobe Bryant is meghalt

RTL Klub
-
  Tegnap 18:19 Bulvár

Három kislány is életét vesztette, amikor a Kobe Bryant kosárlabdázót szállító helikopter Los Angelestől nem messze a ködös időben egy hegyoldalnak ütközött. Bryant 13 éves kislánya mellett két hasonló korú csapattársa is velük utazott.