Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 11 hír

Turisták, Bárhogy Független Színház: Falunap

Revizor
-
  Ma 00:15 Színpad

Bár tudjuk, a független társulatoknak sem annyira vicces a világjárvány, mégis jót röhögtünk a Falunap felütésén a Gellért-hegy tövében: mivel a turistáknak a vírus miatt nem tanácsos buszba ülni: hegy, Mohamed, Lápos (a Falu) jött Budára. Proics Lilla Kritikája.

Elsüllyedt Évtizedek Képei Szalay Zoltán-Parti Nagy Lajos: Azok a hatvanas, hetvenes évek - Szalay Zoltán fotóalbuma

Revizor
-
  Ma 00:15 Könyv

Szalay Zoltán fotográfus poszthumusz albuma valódi és átélhető élményeket közvetít a fiatal és már kevésbé fiatal olvasó számára egy nagyjából elfeledett és elviselhetetlennek feltüntetett korszak nagyon is emberi mindennapjairól. Parti Nagy Lajos képmelléírásai értelmezik, néha átértelmezik a látottakat. Huszár Ágnes Ismertetője.

Túl A Sztenderden Mussorgsky Pictures Revisited / Bmc

Revizor
-
  20.07.06 23:45 Zene

Liebman és Randalu Muszorgszkij-interpretációja azért (is) nagyszerű, mert jóllehet szinte maradéktalanul új zenei produktumot hoztak létre, ezt valahogy mégiscsak úgy érték el, hogy semmiféle erőszakot nem kellett tenniük az eredeti remekművön. Malina János Írása.

Partiba Vágva Carmen Maria Machado: A női test és más összetevők

Revizor
-
  20.07.06 23:39 Könyv

A weird fiction műfaj egyik ünnepelt angol nyelvű sztárja Carmen Maria Machado A női test és más összetevők című novellagyűjteményével először kerül magyar olvasóközönség elé. Írásaiban játékosan, de határozottan vegyíti a stílusokat, műfajokat, nyelvezetet. Dányi Dániel Kritikája.

Sün! Kiss Ottó: A piros tengeralattjáró

Revizor
-
  20.07.05 22:54 Könyv

"Amikor Luca meglátta Dominik szobájában a kis piros tengeralattjárót, tágra meresztette a szemét, figyelte egy ideig, végül rábökött, és azt mondta: -Nekem is kell egy ilyen! Csak sokkal nagyobb! Hogy mindnyájan beleférjünk!" Vándor Judit Ismertetője.

Vérszagra Gyűltünk, Bölcsebben Távoztunk Eltűnök a sötétben / Hbo

Revizor
-
  20.07.05 22:48 Média

Az Eltűnök a sötétben című dokumentumsorozat nem ragad le az aktuális trendnél: nem az a fő célja, hogy thrillerszerűen tálalja a nőket erőszakoló kaliforniai sorozatgyilkos utáni hajszát. Az alkotó itt nem annyira bulvárújságíró, inkább pszichológus. Bujdosó Bori Írása.

Szenvedélyes És Igaz Balázs Gábor: Párizs szabad város

Revizor
-
  20.07.03 00:09 Könyv

Balázs Gábor monográfiája a hatvanas években kezdődő historiográfiai fordulat eredményeit összegzi kritikusan a magyar közönség számára, ahogy a kötet egyik mottója szól: „Pour qu’on sache”, azaz „Megismerésül”. Tóth Iván Kritikája.

Háttérzaj, Acsítás A fecsegő potyautas 96.

Revizor
-
  20.07.03 00:09 Könyv

Fogalmi tisztázással kezdeném. Nemrég egy híres magyar írónőnek, aztán pedig egy nemzetközileg elismert magyar biológusnak kellett elmagyaráznom, mit jelent az a szó, hogy kojtol. Nem volt egyszerű feladat. A foncsoros keretű kirakatba ugrott egy újabb különösség, jelesül az a szó, hogy acsít. Szív Ernő Írása.

Tuning, Tuning, Te Mindenem Az eltévedt golyó / Netflix

Revizor
-
  20.07.02 02:09 Film

Ha most a marketingosztályon dolgoznék, azt mondanám, hogy ez a franciák válasza a Halálos iramban nevű végtelenített történetre. Aztán már nem is érdekelne, hogy az összehasonlítás csak messziről és hunyorogva állná meg a helyét. Pedig Guillaume Pierret első nagyjátékfilmje saját jogán is szórakoztató zsarufilm, még ha nem is átütő…

A Fiúk (Nem) Sírnak Staten Island királya

Revizor
-
  20.07.02 02:09 Film4 hír a témában

Judd Apatow több, mint tíz év eredménytelen próbálkozás után végre rátalál a dráma és komédia közti tökéletes harmóniára. Egy fontos adalékra volt csak szüksége hozzá. Harsányi Domonkos Kritikája.

Egy Színház Átváltozásai Beszélgetés Nánay Istvánnal az ötvenéves Szkénéről

Revizor
-
  20.07.02 02:06 Színpad

Tanúk nélkül színház sincs: Nánay István színikritikus azon kevesek közé tartozik, akik a Szkéné Színház 1970-es megnyitása óta folyamatosan figyelemmel kísérik, mi történt és történik a Műegyetem második emeletén. Jászay Tamás Interjúja.