Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 8 hír

Szabadság. Egyenlőség? Nyitrai Nemzetközi Színház Fesztivál 2019

Revizor
-
  19.10.21 22:54 Kultúra

Faces of Freedom: a szabadság arcai – ez volt az idei nyitrai fesztivál szlogenje. Júlia Rázusová, a szlovák program válogatója elmondta, hogy leginkább e gondolat mentén szelektált. A szabadság azonban a színházban nem csak témaként jelenhet meg, hanem más, innovatívabb módokon is. Elefánti Emma Írása.

Újabb Találkozás Az Óbudai Danubia Zenekar koncertje

Revizor
-
  19.10.21 22:54 Zene

A fiatal dél-koreai zongoraművészt hallhattuk már hegedűs társaságában szonátázni Mozart–Beethoven-lemezen, szólistaként és szintén kamaramuzsikusként játszani Rachmaninov-CD-n. Nemrég személyesen is megismerhettük: Ravel G-dúr zongoraversenyének előadójaként. Csengery Kristóf Kritikája.

Hogyan Remegsz? Beszélgetés Milo Rauval

Revizor
-
  19.10.20 23:45 Színpad

Milo Rau napjaink egyik legizgalmasabb európai színházcsinálója. A Five Easy Pieces a belgiumi pedofil gyerekgyilkos, Marc Dutroux történetét dolgozza fel hét gyerek- és egy felnőtt szereplővel. A már a bemutató előtt botrányokkal övezett előadás november elején érkezik a Trafóba. Néder Panni Interjúja.

A Kollaboráns Zsidómentő Jeroen Olyslaegers: Védőr

Revizor
-
  19.10.20 23:45 Könyv

„A vezéreink szolgák, öcskös. Ez a tragikomédia: hogy minden zsarnokban egy félelemtől cidriző, hót átlagos szolga lapul” Konok Péter Recenziója.

A Bolygó Neve: Szenvedély A lelőhely

Revizor
-
  19.10.18 13:21 Film

Mit tehet az ember, ha minden vágya egy saját sci-fi univerzumot teremteni, de nincsen hozzá költségvetése? Elkészíti A lelőhelyet! Harsányi Domonkos Kritikája.

Független Opera A Legjobb Opera „…és Echo” / Cafe Budapest

Revizor
-
  19.10.17 22:30 Kultúra

Régen jelentett számomra operaelőadás olyan magával ragadó élményt, mint az „… és Echo”. Pedig nem kőszínházi nagyprodukcióról beszélünk, hanem egy maroknyi csapat munkájáról. Csabai Máté Írása.

Varázsoljunk Kecskévé Minden Autokratát! Demóna 2: A sötétség úrnője

Revizor
-
  19.10.17 00:03 Film

Csipkerózsika múltkor még csak feminista lett, most pedig már egyenesen a mesetrump ellen harcol. Soós Tamás Kritikája.

Történelmi Lecke, Nemcsak Fiúknak Gyurkovics Tamás: Migrén

Revizor
-
  19.10.17 00:03 Könyv

A Migrén című regény tétje a történelem abszurditásával szemben a személyes etikai autonómia visszavétele. Alakjai pontosan felvázoltak, nyelvhasználata, ritmusa arra inspirálja az olvasót, hogy szinte egyhuzamban elolvassa, és izgalommal várja a cselekmény fordulatait. Szarka Judit Recenziója.