Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 8 hír

Laktóz- És Zsidómentes Fagyiszínek Kiválasztottak / Dekk Színház – Füge Produkció – Gólem Színház

Revizor
-
  Tegnap 22:45 Kultúra

A Magyartanárok Egyesületének létszáma öt százalékára csökkent, a 444 nem frissül többé, Tenya pedig kizárólag arab telivéreket tud kölcsönadni a milliárdos támogatással megpakolt Hegedűs a háztetőnnek. Ez van, ha eltűnnek a zsidók. Gergics Enikő Kritikája.

Tűsarok És Krumplizsák A világ gyengéd közönye

Revizor
-
  19.03.20 23:51 Film

Bárgyúságig kedves szerelmesek kalandja a posztszovjet világ piti maffiózóival: poézisből és lepusztultságból gyúrt Camus-interpretáció. Gyenge Zsolt Kritikája.

Amikor Megkésel Az Árnyékunk Mi

Revizor
-
  19.03.20 23:51 Film

Jordan Peele rémálmában mi vagyunk önmagunk legvérmesebb ellenségei, mi démonizáljuk a másikat, mi kaszaboljuk szét aranyollóval a szép reményeket. Soós Tamás Kritikája.

Hősi Élet Alan Walker: Hans von Bülow

Revizor
-
  19.03.19 22:36 Könyv

Az elfogult érdeklődés késztet többesztendős kutatásra, vagy épp fordítva: a többesztendős kutatás szüli a biográfusi elfogultságot? Így is, úgy is érthető és mélyen emberi a jelenség, amely ezúttal Alan Walker magisztrális Bülow-életrajzát teszi itt-ott sérülékennyé, s olykor megmosolyoghatóvá. László Ferenc Írása.

Magánélet, Közérzet Carmen Lidia Vidu: Romániai napló. Temesvár / Temesvári Állami Német Színház

Revizor
-
  19.03.19 22:33 Kultúra

Sajátos román betegnaplót kezdett írni néhány éve Carmen Lidia Vidu: személyes történeteken keresztül állít fel országos anamnézist. Legutóbbi fejezetében Temesvárt vizsgálta. Papp Tímea Írása.

Mérgező Családok Henrik Ibsen: Hedda Gabler; Thomas Vinterberg - Mogens Rukov: A kommuna / Temesvári Csiky G…

Revizor
-
  19.03.18 23:18 Kultúra

A Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház showcase-én két diszfunkcionális család történetét követhetjük nyomon. Az egyik amiatt az, hogy betartja a társadalom által elvárt normákat, a másik azért, mert hátat fordít nekik. Puskás Panni Írása.

Csapatért, Csapattal, Csapatban Beszélgetés Vlahovics Edittel, a Weöres Sándor Színház színésznőjével

Revizor
-
  19.03.18 23:18 Kultúra

Szabadkozik, hogy nem jó interjúalany. Ebben az egy dologban nem mondott igazat Vlahovics Edit, a szombathelyi Weöres Sándor Színház évad elején Holdbeli csónakos-díjjal kitüntetett színésznője. Jászay Tamás Interjúja.

Zeitoper Ernst Křenek: Jonny spielt auf / Prága, Národní divadlo

Revizor
-
  19.03.18 00:00 Kultúra

A Jonny spielt auf (magyarul: Húzd rá, Jonny) című darabot 2004-ben láttam a bécsi Staatsoperben. Unalmasnak éreztem az első felvonását, felkavarónak a másodikat. Ott nagyon megfogott valami, és nem engedett el a végkifejletig. Muszatics Péter Kritikája.