Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 10 hír

Kánon És Cimbalom Umze – bemutatom Pierrot-t / Az Átlátszó Hang 2021 online közvetítése

Revizor
-
 Tegnap 23:42Zene

„Pierrot kétszer” – ez is lehetett volna a címe a nyolcadik Átlátszó Hang Fesztivál január 16-i élő online koncertjének, amelynek a meghirdetett címe ugyancsak sokatmondó volt: „Umze – bemutatom Pierrot-t”. Malina János Kritikája.

"Sorban Álltunk Órákig, Hogy Lássuk: Monet, Van Gogh, Cézanne" Beszélgetés Geskó Judittal

Revizor
-
 Tegnap 23:24Kultúra

"A kurátorok nagyasszonya", "a mi nemzetközi ászunk", mondják róla a kollégái. Monet, Cézanne, Van Gogh - ezek a blockbuster kiállítások az ő nevéhez fűződnek. De mit csinál egy kurátor? Erről és egy most vásárolt magyar festményről is beszélgettünk Geskó Judittal. Csáki Judit Interjúja.

Az Absztrakt Eleganciája Vers l’infini. Konok Tamás életmű-kiállítása (1930-2020) / Ludwig Múzeum

Revizor
-
 21.01.21 23:18Kultúra

Konok Tamáshoz nem volt igazságos a sors, hogy megtagadta tőle a közös ünneplést a pályáját összegző nagyszabású életmű-kiállítás apropóján. A Ludwig Múzeum üres termeiből a közönség és az alkotó egyaránt hiányzik, a képek viszont annál erőteljesebben élik tovább időtlen életüket. Zöldi Anna Írása.

A Fiatal Bach Berecz Mihály koncertje / Müpa Home Live

Revizor
-
 21.01.21 23:18Zene

Hogy számít-e az évek száma Bach műveinek előadásakor, abban nem vagyok biztos. Azt hiszem, a nagyszerűségre éppúgy esélye van a fiatal művésznek, mint az idősebbnek. Berecz Mihály a Goldberg-variációkkal lépett fel. Csabai Máté Írása.

A Cseppfolyós Idő Halálos harcmező / Netflix

Revizor
-
 21.01.21 00:03Film

Csupán apró örömök várnak arra, aki megnézni a Netflix új sci-fi akcióját, a Halálos harcmezőt. Felfedezheti a pesti utcákat a 2036-ban játszódó polgárháborúban, és örülhet annak, hogy az új szelek két színesbőrű főhőst is hoztak nekünk. Ha nem akarunk nagyot álmodni, semmi sem rontja el az élvezetet. Papp Sándor Zsigmond Kritikája.

Üres Ház A fészek

Revizor
-
 21.01.21 00:03Film

Legújabb rendezésében Sean Durkin páratlan finomsággal, eleganciával, szuggesztivitással és nem utolsó sorban egyedülálló időzítésekkel és arányérzékkel láttatja mozdíthatatlan tárgyként az emberi kapcsolatokat, érzelmeket. Szabó Dárió Kritikája.

Bébi Yoda Nem Megváltó A mandalóri 1-2. évad

Revizor
-
 21.01.19 23:30Média

A mandalóri az első Star Wars-produkció talán az Egy új remény óta, amelyet egyöntetű rajongás övez. Nem véletlenül. Soós Tamás Kritikája.

Mi Lett Volna, Ha k2 Színház-Ördögkatlan: Béke avagy nagy Dionüszia

Revizor
-
 21.01.19 23:30Színpad

Mit tehet a kisember, ha minden törekvése, hogy a belső békéjét megőrizze, kudarcba fullad, mert a világban történő rémségek betörnek az ajtón? Ugye senki sem gondolná, hogy egy kedves betlehemes pásztorjáték erről is szólhat? Oroszlán Anikó Írása.

„A Sárkányokat Nem Megölni Kell, Hanem Felboncolni." Emlékezetgyakorlatok Judith Schalansky: Különféle veszteség…

Revizor
-
 21.01.18 22:24Könyv

Judith Schalansky Különféle veszteségek jegyzéke azzal foglalkozik, hogy miképpen parancsolhatunk megálljt a feledésnek, s mi az a médium, amely ebbéli törekvéseink számára a legmegbízhatóbbnak, legtartósabbnak tűnik – s ez nem más, mint a könyv. Bán Zsófia Recenziója.

„Komolyan Gondoltam, Pocok” Beszélgetés Nagy Marival

Revizor
-
 21.01.18 22:24Színpad

2008 óta a Nemzeti Színház tagja; miközben az épület ugyanaz, benne már minden másképpen és másról szól. Hogyan lehet megőrizni a pályán az induláskor kapott muníciót, többek között erről beszél Nagy Mari, a Nemzeti Színház művésze. Vlasics Sarolta Interjúja.