Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 11 hír

Emelkedő Kezek Masteroff-Ebb-Kander: Kabaré / Margitszigeti Színház

Egy valamirevaló Kabaré-produkciónak, legyen az film vagy színházi előadás, mindig erőteljes halálszaga van. Ha netán nem lenne, félreértik az alkotók az alapanyagot. Béres Attila rendezéséből torkot kaparó félelem árad, s ez velünk is marad, úgy, hogy a sziget fölötti szél sem tudja eloszlatni azt. Gabnai Katalin Kritikája.

Rendhagyó Koncert, Rendhagyó Kritika A Fesztivál Akadémia koncertje

Revizor
-
 21.07.22 22:42Zene

Sokan vélik úgy, ha egy kritikusnak valamely okból nem sikerül egy hangversenyt teljes egészében meghallgatnia, leghelyesebb, ha nem ír az eseményről. Eddig ezt e sorok írója is hasonlóképpen gondolta. Most mégis háromnegyed koncertnyi élményről számol be, mert aminek részese lehetett, arról, úgy érzi, mindenképpen szólni kell.…

Félelem Helyett Félálom A félelem utcája / Netflix

Revizor
-
 21.07.22 00:09Film

A félelem utcája keresztezi a tinidráma és a slasher horror tulajdonságait, de a fúzió sikertelen, sőt a Netflix trilógiájának első része a két formulával külön-külön sem boldogul. Nagy Tibor Kritikája.

Családom És Más Futóbolondok Diana esküvője

Revizor
-
 21.07.22 00:03Film

A skandináv filmek jól ismert kliséiből gyúr remek elegyet a Diana esküvője, mely úgy tud szórakoztató lenni, hogy közben nem felejt el érdemben beszélni a család fontosságáról. Vigh Martin Kritikája.

Hamleargép – Avagy Minden A Családban Marad Győrei Zsolt–Schlachtovszky Csaba: Hamlear / Gyulai Várszínház–…

Revizor
-
 21.07.21 00:36Kultúra

Néha az volt az érzésem, hogy a Hamlet és a Lear király vadul kifordított és eltorzított párhuzamaiból, valamint a Bánk bán kontraszthatásából fakadó helyzetkomikumok és szóviccek viszik csupán előre az eseményeket. Ami természetesen nem baj. Bazsányi Sándor Kritikája.

Filmből Faragott Királyfi Joanna Hogg: The Souvenir Ii / Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál 2021

Revizor
-
 21.07.21 00:33Film

Egy magánéletében és filmjeiben egyaránt elveszett filmes kalandozásai a szerelmének épített mozgóképes emlékműben. A brit Joanna Hogg filmje az idei Cannes legkülönösebb csemegéje volt. Gyenge Zsolt Kritikája.

Az Empátia Árnyoldalai Fritz Breithaupt: Az empátia árnyoldalai

Revizor
-
 21.07.21 00:33Könyv

Az empátia, együttérzés, beleérzés hiányát sokan morálisan rossz dolognak tekintik, vagy megfordítva: sokan úgy vélik, hogy a morálhoz az empátián át vezet az út. Fritz Breithaupt szerint azért ennél bonyolultabb a helyzet. Tuboly Ádám Recenziója.

Már A Spájzban Vannak Catwalk Concert Productions és Soharóza: Dalok a kamrából / Városmajori Szabadtéri Színpa…

Revizor
-
 21.07.19 23:27Színpad

Annyi lehetséges elnevezés jut az ember eszébe, hogy talán a legjobb, ha meg sem próbálkozik a szűk skatulyába gyömöszöléssel: Nagy Fruzsina és Halas Dóra legújabb közös vállalása jól bevált recept szerint készült keserédes nosztalgiashow az elmúlt másfél évünkről. Jászay Tamás Írása.

Amerikai Divat Sztori Halston / Netflix

Revizor
-
 21.07.19 23:21Média

Érzéki. Extravagáns. Elragadó. Ezzel a három szóval jellemezték az amerikai divattervező, Roy Halston Frowick 1974-ben piacra dobott parfümjét az illat tévéreklámjában. A divatikon életét bemutató ötrészes Netflix-sorozat, a Halston leírására keresve sem találhatnánk jobb jelzőket. Vigyázat, melegpropaganda! Hungler Tímea Kritikája.

A Szamovár Foglyai Csehov: 3 nővér / Soltis Lajos Színház, Szentendrei Teátrum

Revizor
-
 21.07.18 23:00SzínpadSzentendre

A Soltis Lajos Színház és a Szentendrei Teátrum által bemutatott 3 nővér a mozaikszerű történetmesélés technikájával juttatja el Csehov karaktereit a Broadway-től egészen egy orosz város lakásáig. Marton Orsolya Írása.

A Férjem Története Enyedi Ildikó: A feleségem története / Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál 2021

Látványos díszletek közt, gyönyörűen komponált képeken anélkül jelenik meg Füst Milán megszállott féltékenység-drámája, hogy a belső történéseket megélhetnénk. Enyedi Ildikó nagy formátumú filmjét a cannes-i versenyprogramban mutatták be. Gyenge Zsolt Kritikája.