Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 12 hír

Simon SAYS Simon Rattle és a Londoni Szimfonikus Zenekar / Müpa

Revizor
-
  Tegnap 23:54 Zene London Müpa

Simon Rattle nem tett engedményeket budapesti műsorával: Bartók legmerészebb művét Bruckner mellőzött szimfóniájával társította. Csabai MÁTÉ Kritikája.

A Filmmágus Kulisszatitkai Roma

Revizor
-
  Tegnap 23:51 Film

Alfonso Cuarón csendes, fekete-fehér remeklése pontot tesz a vita végére: a Netflix is képes olyan egészestés játékfilm készítésére, aminek a helye a világ élvonalában van. Vízkeleti Dániel Kritikája.

Kicsit Elrepedt, DE MÉG NE Dobjuk KI Üveg

Revizor
-
  Tegnap 23:51 Film 2 hír a témában

A sebezhetetlen és a Széttörve kiváló filmek. M. Night Shyalaman most e két alkotást próbálta meg trilógiává fűzni az Üveggel. De vajon mennyire járt sikerrel? Rakita Vivien Kritikája.

MI A Magyar MA? Kelemen Kristóf: Megfigyelők / Trafó

Revizor
-
  19.01.15 23:27 Kultúra

Ilyen és hasonló súlyosságú kérdéseket tesz fel Kelemen Kristóf harmadik trafós rendezésében. Nem húzom az időt: ezt az előadást látni kell! Jászay Tamás ÍRÁSA.

Építészeti Megasztár A 14. Média Építészeti Díja

Revizor
-
  19.01.15 23:27 Kultúra

Megújult zsűri választotta ki 2018-ban a Média Építészeti Díjának nyerteseit. A 14. alkalommal megrendezett gála eredménye láttán úgy tűnik, hazánkban is polgárjogot nyert a szélsőségektől mentes, „emberarcú” kortárs építészet. Zöldi ANNA ÍRÁSA.

Szemközt A Halál The Haunting of Hill House

Revizor
-
  19.01.15 00:09 Média

Horrornak álcázza magát a Netflix új sikersorozata, valójában kőkemény dráma a halál őstraumájáról és a szülői túlféltésről. SOÓS Tamás Kritikája.

Entrópia ÉS Spekuláció FC Bergman: JR

Revizor
-
  19.01.15 00:09 Kultúra

A rendezetlenség és káosz mind a történet, mind a látvány szintjén fokozatosan eluralkodik: a szereplők többé már nem képesek irányítani az eseményeket... Nánay Fanni ÍRÁSA.

Moralitások Möbius-Szalagja Horváth Viktor: Möbion

Revizor
-
  19.01.13 23:18 Könyv

Régen és most. Külső és Belső Birodalom és a közbenső Lineáris Övezet. Harc az Övezet lakóinak lelkéért. Dante világa újratöltve tudatmódosítókkal. Nagygéci Kovács József Elemzése.

Történet EGY Emberről, AKI MÁR Nincsen ITT Saulius Šaltenis: Sons of a Bitch (Kurafiak) / Interferenciák Nemzetközi …

Revizor
-
  19.01.13 23:18 Kultúra

„...leginkább azt az alapvető antropológiai tapasztalatot rakhatja össze magának a néző, hogy mennyi gaztett, erőszak, árulás, birtoklási vágy szövi át az emberek közti kapcsolatokat...” Varga Anikó Kritikája.

A Kicsiny Dolgok Hatalma id. Pieter Bruegel kiállítása a bécsi Kunsthistorisches Museumban

Revizor
-
  19.01.12 05:12 Kultúra

Ki volt Peter Bruegel? Moralista vagy fatalista? Optimista vagy cinikus? Humorista vagy filozófus? Népies vagy intellektuális? Humanista vagy mizantróp? Lokális vagy globális gondolkodó? Bordács Andrea Elemzése.

Háború Mindenütt Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál 2018 / Kolozsvár

Revizor
-
  19.01.10 22:57 Kultúra

„Vesztesek emlékeznek a vesztesekre.” Erős, a mindenkori háború esszenciáját megragadó felütés Tompa Gábor fesztiváligazgatótól. Ilyen volt a kolozsvári Interferenciák hatodik kiadásának első fele. Jászay Tamás ÍRÁSA.

Vissza A Gyökerekhez A Hungarian Quartet bemutatkozása a Zeneakadémián

Revizor
-
  19.01.10 22:54 Zene

Különféle művészeti ágak történetében sokszor megesett már, hogy valaki az újat kereste és eközben egy régi érték nyomára bukkant – de az is, hogy valaki a régihez szeretett volna visszatérni, és létrehozott valami újat. Csengery Kristóf Kritikája.