Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 15 hír

EGY Kirakodóvásár Képei Péterfy Gergely – Péterfy-Novák Éva: A panda ölelése

Revizor
-
  Tegnap 23:18 Kultúra

A cím világos módon utal a derűs diktatúra [sic!] kettősségére: jóllehet a távolból egészen bájosnak tűnik, ám nem feledhetjük egy másodpercig sem, a panda egy vadállat, amely kénye-kedve szerint cincálhat szét bennünket. Zámbó Kristóf Ismertetője.

A Melletted Állót Robbantja Szét A Bomba 15. Verzió Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál

Kivételesen magas színvonalú filmekkel jelentkezett az idei, 15. Verzió Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál, amit a közönség ritkán látott érdeklődéssel jutalmazott. Vízkeleti Dániel Írása.

MAI Nézők Osztrovszkij: A művésznő és rajongói / Radnóti Színház

Revizor
-
  Tegnap 23:15 Kultúra

A jó színház mindenekelőtt az élet örök megoldhatatlanságáról mesél, és legfeljebb csak másodsorban valamely aktuális ügyről: valódiról, dőlt betűsről vagy idézőjelesről. A Radnóti új Osztrovszkij-előadása jó színház. László Ferenc Kritikája.

Veri AZ Élet AZ Oligarchát Aranyélet 3. évad

Revizor
-
  18.11.12 23:15 Média

Csúcsformában ért véget az Aranyélet, amelyet utolsó évadában akár híradóként is nézhettünk. Soós Tamás Kritikája.

Váltson Jegyet A Jövőbe A jövő építészeti öröksége / Metró Galéria

Revizor
-
  18.11.12 23:15 Kultúra

Az építészettel kapcsolatban a közbeszédben manapság gyakori a múltba révedés vádja. Nos, ezúttal szó sincs erről: két hónapon át a jövő városaiba utazhatunk, méghozzá metrón, mindössze egyetlen BKV jegy áráért. Zöldi Anna Írása.

Helytörténeti Érdekességek Sobor Antal – Román Károly: Perelj, uram! / Vörösmarty Színház, Székesfehérvár

Revizor
-
  18.11.11 23:33 Kultúra

Régen éreztem annyira zavarban magam színházban, mint a Perelj, uram! megtekintése közben és után. Zavarom eleinte merőben esztétikai természetű volt - nem egészen akartam elhinni, hogy az történik a színpadon, ami -, majd általánosabb érvényű, a saját befogadói pozíciómat illető zavarrá változott… Urbán Balázs Kritikája.

Gyűlöletre Hergelni Martin Sperr: Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból / Jászai Mari Színház, Tatabánya

Revizor
-
  18.11.11 23:33 Kultúra

Amikor Fekete Pákóra egy faluban rendőrt hívtak, mert migránsnak nézték, akkor azt mondtam, hogy itt nem színházban, hanem valóságshow-ként kéne mutogatni Martin Sperr darabját, a Vadászjelenetek Alsó-Bajorországbólt. Csáki Judit Kritikája.

Őszikék Az Óbudai Danubia Zenekar koncertje

Revizor
-
  18.11.10 23:06 Zene

Az Óbudai Danubia Zenekar fiatal és még fiatalabb vendégművészeket hívott meg november 4-i Müpa-beli hangversenyére, amelynek műsorán Beethoven Hegedűversenye és Brahms B-dúr zongoraversenye szerepelt. Malina János Kritikája.

„Bárkiből Jobb Táncost Faragok” Interjú Anton Lachky koreográfussal

Revizor
-
  18.11.10 23:06 Kultúra

Anton Lachky a Közép-Európa Táncszínház meghívására először készít előadást magyar társulattal. A Trafóban bemutatásra kerülő Special Society második próbanapján sebességről, koncepcióról, és arról a kihívásról beszélgettük, melyet egy ismeretlen társulattal való munka tartogat. Dohy Anna Interjúja.

Ókori Gépcsontváz Dragomán György: Rendszerújra

Revizor
-
  18.11.09 23:54 Kultúra

Szabadulástörténetek. Kik szabadulnak? Honnan szabadulnak? Hogy szabadulnak, mit és mivel fizetnek érte? Többnyire életekkel. Magukéval vagy máséval. Nem sokan maradnak meg. Vándor Judit Ismertetője.

KŐ Kövön Euripidész: Médeia / Weöres Sándor Színház, Szombathely

Revizor
-
  18.11.09 23:54 Kultúra

Lehetséges-e olyan alkotói szándék, amely egy antik drámaszöveget távoli, idegen objektumként akar láttatni a ma nézőjével? Jászay Tamás Írása.

„A Forradalom Szükséges, DE MA Lehetetlen ÜGY” Interjú Kokan Mladenović rendezővel

Revizor
-
  18.11.08 23:00 Kultúra

Kokan Mladenović nevét jól ismerik színházon belül és kívül is. Van, aki neve hallatán a fogát szívja, más elmosolyodik, a harmadik pedig gyorsan jegyet vált az előadására. De az biztos, hogy nem fogja be a száját, s ezt másoktól sem tűri el. Szerda Zsófi Interjúja.

Sóhajok Anyja, NE Hagyj EL! Sóhajok

Revizor
-
  18.11.08 23:00 Film

Aki filmművészetet akar látni, a Suspiriára váltson jegyet. Soós Tamás Horrorkritikája.

AZ AZ Első Dezső Kata: Akiket hazavártak

Revizor
-
  18.11.07 23:24 Kultúra

„Nem tudni, merre jött és merre tart: Dezső Kata értelmezhetetlen jelenség”, olvassuk a fülszövegen, és hát valóban. Az már nagyobb baj, hogy a versei sem nagyon tudják, merről jöttek, és hova tartanak. Toroczkay András Recenziója.

Zóna Adag Izgalom Sayfo Omar: Allah tágas földje

Revizor
-
  18.11.07 23:21 Kultúra

A jövőben járunk, a Páneurópai Szövetség valamelyik országában (a nevek alapján inkább Európa nyugatibb felén), itt él az elbeszélő, Naszím, egy nagyváros arab gettójában, becenevén a Zónában. Toroczkay András Recenziója.