Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 12 hír

A Sorozatgyilkos Szerelme Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány

Revizor
-
  Tegnap 22:57 FilmMozi

Ted Bundy élete és halála különös fénytörésben. Soós Tamás Kritikája.

Az Irodalom Visszavág Benkó Bence – Fábián Péter: Eklektikon 2048 / Miskolci Nemzeti Színház, k2 Színház

Revizor
-
  19.05.21 23:09 Színpad

Előrebocsátom, utólag is nagyon sajnálom, hogy nem láttam a k2 miskolci trilógiájának korábbi két részét, csak ezt a harmadikat, az Eklektikon 2048 pándimenezionális végjátékot. Az előadás persze az előzmények ismerete nélkül, önmagában is megáll. Proics Lilla Kritikája.

Megfojtalak, Úgy Szeretlek Kantemir Balagov: Beanpole / Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál 2019

Revizor
-
  19.05.21 23:09 Kultúra

Önmagukat szerelemmel és fájdalommal megtörő női életek Leningrád romjai között, testi-lelki gyötrődés az egyént meghaladó erők szorításában - nagy formátumú szerzőre leltünk Cannes-ban. Gyenge Zsolt Kritikája.

Kicsike, Mint Az Indián Dale Wasserman: Kakukkfészek / Radnóti Színház

Revizor
-
  19.05.21 23:09 Színpad

„Összement a mosásban”, jutott eszembe talán már ott, a zsöllyében ülve. De hogy a Radnóti színpadára gondoltam-e, vagy Ken Kesey darabjára, esetleg az előadásra, a Zsótér Sándor rendezte Kakukkfészekre, akkor még nemigen tudtam. Csáki Judit Kritikája.

Jó, Hogy Vége A Hetvenes Éveknek Enn Vetemaa: Vacsora öt személyre / Budaörsi Latinovits Színház

Revizor
-
  19.05.20 22:21 Színpad

Szocializmus, alkoholizmus, értelmiségi létbizonytalanság, toxikus családi környezet. Nagyjából ezeket a témákat dolgozza fel Enn Vetemaa drámája és Böröndi Bence budaörsi rendezése. Puskás Panni Kritikája.

Dáridó Giorgióval Giorgio Moroder az Arénában

Revizor
-
  19.05.20 22:21 Zene

Az ember, aki 40 évvel ezelőtt rakétával küldte a jövőbe a popzenét, 78 évesen elindult élete első turnéjára, amely egyenesen a múltba vezette őt – Budapesten is. Greff András Kritikája.

A Képzavar Dicsérete Szüts Miklós-Parti Nagy Lajos: Winterhelyzet / Pintér Galéria

Revizor
-
  19.05.20 22:21 Kultúra

Ez itt most nem szokványos kiállítás-kritika Szüts Miklós legújabb tárlatáról. Bár a Pintér Galéria tágas tereiben húsznál is több méretes új kép függ – mind az utolsó évek friss terméséből való akvarell –, merész leszek és figyelmen kívül hagyom őket. Ennek a kiállításnak különös szenzációja, hogy ha fölül nem is írja, valamelyest új fénytörésbe h

Szalonzene Az Óbudai Danubia Zenekar a Bmc-ben

Revizor
-
  19.05.20 00:27 Zene

Az Óbudai Danubia Zenekar évadzáró Zeneszalonja George Sand személye és szalonja köré csoportosítva adott zenei és történeti portrét a 19. század három igen jelentős zeneszerző- és előadóművész-egyéniségéről. Malina János Írása.

Fehér Özvegy Hlynur Pálmason: A White, White Day / Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál 2019

Revizor
-
  19.05.20 00:27 Kultúra

Gyászból, bosszúszomjból és az emberi lelkiállapotokba beszivárgó természetből kever magával ragadó moziélményt ennek a komplex izlandi filmnek a rendezője. Az idei első felfedezés Cannes-ban. Gyenge Zsolt Kritikája.

Szívügyek A L-E-V by Sharon Eyal & Gai Behar budapesti fellépése elé

Revizor
-
  19.05.20 00:27 Színpad

Először érkezik a zene. A sötét színpad derengő félhomályában nyújtózkodó, zoknis testek körvonalai bontakoznak ki. A fény szinte körbejárja a szereplőket, ahogy háttérderengésből éles körvonalakat rajzoló világítássá, majd pedig az izomjátékot plasztikusan kidomborító surlófénnyé alakul. Dohy Anna Ajánlója.

Versenyművek Egymás Közt Ránki Dezső, Csaba Péter és a Máv Szimfonikusok a Zeneakadémián

Revizor
-
  19.05.17 00:12 Zene

Két Mozart-zongoraverseny egy estén. Mint két testvér: hasonlítanak egymásra és különböznek egymástól. A rokon vonások azonban erősebbek. Csengery Kristóf Kritikája.

Incselkedő Önreflexivitás Szvoren Edina: Verseim

Revizor
-
  19.05.17 00:12 Könyv

A legutóbbi Szvoren-kötet – akárcsak a többi – zavarba ejtő alkotás, de nem a borzasztó világszemlélet, a hiánytapasztalatokban forgolódó szereplők kegyetlen ábrázolása miatt, mert ezt már megszokhattuk a Pertu, a Nincs és ne is legyen, valamint Az ország legjobb hóhéra szerzőjétől. Klajkó Dániel Recenziója.