Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 10 hír

Vödörbe Kakálsz, De Szabad Vagy A nomádok földje

Revizor
-
 Tegnap 23:09Film

A nomádok földje című filmben a valóság és a fikció olyan pontosan illeszkedik egymáshoz, hogy el sem lehet dönteni, hol ér véget az egyik és hol kezdődik a másik. Tökéletes konstrukció a színészségét tökéletesen levetkőző Frances McDormanddel a középpontban. A velencei filmfesztivál fődíjasa a jövő héten méltán kaphatja meg az Oscart is.…

Bonnie És Bonnie Tokióban Érted bármit (Ride or Die) / Netflix

Revizor
-
 Tegnap 23:09Film

Menekülő szerelmesek, film noir, melodráma, tragikus románc – e nyugati filmes műfajok konvencióival játszik el Ryuichi Hiroki Érted bármit című manga-adaptációjában. Süll Kristóf Kritikája.

Van-E Még Visszaút? David Attenborough: Egy élet a bolygónkon – A szemtanú vallomása – és látomás a Föld jövőjé…

Revizor
-
 21.04.20 23:12Könyv

„… az emberiség elveszíthet mindent, amire szüksége van és amit értéknek tekint. Ezen a bolygón egyedül mi, emberek vagyunk képesek arra, hogy világokat teremtsünk, aztán elpusztítsuk ezeket a világokat.” Vándor Judit Ismertetője.

Az Értelmezhetőség Öröme Interjú Kovács Dominik és Kovács Viktor drámaírókkal

Revizor
-
 21.04.20 23:09Színpad

Kovács Dominik és Kovács Viktor – avagy, ahogy sokan ismerik őket: a Kovács ikrek – a Nyílt Fórum drámapályázat felfedezettjei voltak. Mostanra a magyar drámairodalom fontos alkotóivá váltak, számos sikerük közül csak egy, hogy Jégtorta című darabjukat most mutatta be a zürichi Theater Winkelwiese. Puskás Panni Interjúja.

(Dis)Connecting People Az öldöklő angyal / A Schauspiel Stuttgart előadása a 41. Budapesti Tavaszi Fesztiválon

Revizor
-
 21.04.20 00:48Kultúra

Mintha az önmagát újra meg újra nekiduráló Estragont és Vladimirt látnám sok-sok példányban Bodó Viktor körszínházában: „-Megyünk? -Menjünk! (Nem mozdulnak.)” Jászay Tamás Kritikája.

Az Első X Után X generáció / Hbo

Revizor
-
 21.04.20 00:48Média

Fiatalok keresik önmagukat az Hbo legújabb sorozatában. Sokszor láttuk már ezt a témát az elmúlt időszakban, újat mondani így igen nehéz. Ezúttal nem is sikerült. Vigh Martin Írása.

Eltáncolni A Meséket A széttáncolt cipellők / Vaskakas Bábszínház, Griff Bábszínház

Revizor
-
 21.04.18 22:18Kultúra

Ártatlan mese, éteri történet, csöppnyi tanulsággal. Kovács Dezső Kritikája.

Kattanások Szabó T. Anna: Szabadulógyakorlat

Revizor
-
 21.04.18 22:18Könyv

Szabó T. Anna Szabadulógyakorlat című novelláskötete a valóság és az őrület határára visz minket. Juhász Tamás Recenziója.

Maszkban Verik A Kisdobot A Concerto Budapest ütőseinek online koncertje

Revizor
-
 21.04.16 01:12Zene

Rokonszenves és élménytelinek ígérkező online hangversenyt hirdetett meg április 11-re a Concerto Budapest. Malina János Írása.

Kiüresítés Wass Albert: Tizenhárom almafa / Nemzeti Színház

Revizor
-
 21.04.16 01:12Színpad

Töredelmesen bevallom, nem vitt rá a lélek, hogy a Nemzeti Színház előadása előtt elolvassam Wass Albert Tizenhárom almafa című regényét. Elejétől a végéig csupán egyetlen regényt olvastam tőle, A funtineli boszorkányt. Azt is csak becsületből. Hogy legalább egy legyen meg. A többibe hagytam beletörni a bicskámat. Bazsányi Sándor…