Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 40 hír

A jó kivitelező ismérvei - jogi és gyakorlati szempontból

Realista
-
  Tegnap 12:00 Otthon 

Mindannyian hallottunk már olyan esetekről – vagy jártunk mi magunk úgy –, hogy egy építkezés vagy felújítás során a megrendelő nem azt vagy nem olyan állapotban kapta, ahogy korábban megálmodta.

Novemberben újraindul az Otthon melege program

Realista
-
  18.10.19 20:00 Otthon  Energia Innováció

Újraindul az Otthon melege program novembertől,  amellyel a háztartási nagygépek cseréjére nyílik lehetőség, az új kiírással a kormány  kétmilliárd forint vissza nem térítendő támogatással járul hozzá a családok energiafelhasználásának csökkentéséhez - mondta Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium…

Fókuszban az irodatervezés jövője!

Realista
-
  18.10.19 15:00 Cégvilág 

Mit várunk a jövő irodáitól? Mitől válik szerethetővé és élhetővé a munkahelyi környezet?  Hogyan integrálhatjuk az irodák tervezésébe az alkalmazottak igényeit? Milyen innovatív megoldásokra és módszerekre számíthatunk a területen? Számos érdekes, irodatervezéssel kapcsolatos kérdésre keresték a választ az idei Design Héten a KREA…

Minden negyedik budapesti vásárló először bont pezsgőt a lakásában

Realista
-
  18.10.19 12:00 Otthon  Ingatlan

Az ingatlan adás-vételek csaknem negyedének hátterében első lakás vásárlása áll a fővárosban, és a vidéki értékek sem sokban különböznek ettől. A nagyobb különbség a megvásárolt ingatlanok méretében és árában rejlik. Míg Budapesten már a 30 millió forintos határt súrolja – sőt, egyes esetekben meg is haladja – az első lakásként…

Ilyen lakóház épült a szegényeknek. Mi csak álmodhatunk ilyenről.

Realista
-
  18.10.19 11:30 Otthon 

A világhírű BIG építésziroda nemrég fejezte be Koppenhágában azt a lakóépületet, amely megfizethető lakhatást biztosít. Persze az még nálunk mindig az erős középosztály szintje.

Nem változtak a tipikus bérleti díjak, csökkent a hozamszint

Realista
-
  18.10.19 10:00 Otthon  Hozam K&H Bank

A kereskedelmiingatlan-szegmensek többségében jellemzően szinten maradtak a tipikus bérleti díjak az első fél évben, az iroda és ipar-logisztika szegmensekben mintegy 25 bázisponttal csökkent a tipikus hozamszint.

Újabb építőipari cégek alakulnak. De hatalmas a fluktuáció

Realista
-
  18.10.19 09:00 Cégvilág  Építőipar

Töretlenül gyorsul az építőipar, 2018 harmadik negyedévében 1243 céget alapítottak az ágazatban. 

Citypreneurs - Budapest a jövő városa?

Realista
-
  18.10.18 17:40 Cégvilág 

A Design Hét keretén belül betekintést nyerhettünk a nem is olyan távoli jövőbe. Többek között megtudhattuk, hogy milyen városfejlesztési lehetőségek rejlenek Budapestben, de szó esett lakóparkok és a kereskedelmi ingatlanok szerepéről is.  

Óriásvállalatban egyesülhet az Opus és a Konzum

Realista
-
  18.10.18 17:00 Cégvilág  Tőzsde BÉT

Fúzió előkészítéséről döntött az Opus Global Nyrt. és a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. igazgatósága - közölték a társaságok a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.

A 2020 utáni lakásépítési szabályokat még az idén nyilvánosságra kellene hozni

Realista
-
  18.10.18 16:00 Otthon  8 hír a témában

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara szerint az 5 százalékos lakásáfa kivezetése után várható szabályokat, a kompenzáció részleteit még az idén nyilvánosságra kellene hozni, hogy a 2020 utáni helyzetre időben fel lehessen készülni, és ne essen vissza a lakásépítések száma - mondta Koji László, a BKIK általános alelnöke, az Építési…

Űrtechnológiával készült színes üveghomlokzat a Tóparkban

Realista
-
  18.10.18 15:00 Otthon  Ingatlan Világűr

A közép-európai régióban egyedülálló megjelenésű és technológiájú homlokzat valósult meg a Tópark ingatlanfejlesztés területén. Az üvegművész, Balogh Eleonóra, munkája egy innovatív és különleges elemet épít be egy nem megszokott környezetbe.

Űrsebességbe kapcsolt Kelenföld. Okospláza és ikonikus irodapark

Realista
-
  18.10.18 14:15 Otthon 

Nagyszabású építkezések formálják át Kelenföldet. A Budapest ONE különleges, hullámos formavilágával egyszerre kelt dinamikus és harmonikus látványt, míg a vasút túloldalán épülő Etele Plaza egész Újbuda kereskedelmi- és szórakoztatóiparának kiemelkedően fontos láncszemeként épül. A környék fejlődését tovább növelheti a…

Az első félévben 53 ezer lakáshitelt engedélyeztek 404 milliárd forint értékben

Realista
-
  18.10.18 11:00 Otthon  Ingatlan Hitel

Az első hat hónapban mintegy 53 ezer lakáshitelt engedélyeztek 404 milliárd forint értékben, 2017 első fél évéhez képest az engedélyezett hitelek száma 18 százalékkal, összegük 39 százalékkal nőtt - derül ki a KSH Statisztikai tükör című kiadványából. 

Gigantikus mennyiségű iroda zúdul idén is Budapestre

Realista
-
  18.10.18 10:00 Cégvilág 

2018 első háromnegyedévében csaknem 200 ezer négyzetméternyi új irodaterületet adtak át, amelyet szinte azonnal felszív a piac. Nem csoda, hogy az üresedési ráta ismét történelmi mélypontot ért el, hiszen most 6,4%. Mindenhol építkeznek, és mindent rögtön bérbe adnak.

Átalakulás jöhet a lakás- és hitelpiacon

Realista
-
  18.10.18 09:00 Otthon  Lakástakarék Kalocsa

Változások jöhetnek a lakásfinanszírozásban a következő időszakban. A lakástakarékok állami támogatásának megszűnése ugyanis a meglévő szerződések kifutásával fokozatosan csökkenti a lakáskasszák szerepét.