Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 28 hír

A Prologis programot indít a karbonlábnyom csökkentése érdekében

Realista
-
  Ma 13:00 Cégvilág

A Prologis az Egyesült Királyság után a kontinentális Európa területén működő piacaira is kiterjeszti az éghajlatváltozással foglalkozó Cool Earth jótékonysági szervezettel, valamint a fenntarthatósági tanúsítványokkal foglalkozó The Planet Mark vállalattal közös partnerségét. 

Újra nyitja első szállodáját Budapesten is a Danubius Hotels

A Danubius Hotels 2020. június 15-től újra megnyitja a Danubius Hotel Helia kapuit, így a szállodalánc már Budapesten is fogadja vendégeit. A fővárosi nyitással június közepétől már országszerte a Danubius Hotels öt hotelje lesz elérhető a vendégek számára Budapest mellett Balatonfüreden, Bükön és Győrben.

Brutálisan zuhant az ipari termelés áprilisban

Áprilisban  jelentős volt a koronavírus-járvány miatt megváltozott gazdasági folyamatok hatása, így az ipari termelés 36,8 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. A munkanaphatástól megtisztított adatok  szerint a termelés 36,6 százalékkal csökkent - jelentette pénteken első becslése alapján a KSH.

Új korszak a lakáshitelezésben

A változó körülményekhez igazodva az OTP egy új szolgáltatást fejlesztett, amelynek eredményeként a lakáshitel felvételének folyamata még egyszerűbbé vált. Az e-LAK megoldásnak köszönhetően az ügyfelek egyes ingatlanfedezetű lakáshiteleket online igényelhetnek. Ha minden szükséges dokumentum rendben van, akkor csak a…

Ez lehet a budapesti tömegközlekedés nagy dobása

Nyílt közbeszerzési eljárást írt ki a Kelenföld állomás és a Nyugati pályaudvar közötti, Duna alatti vasúti alagút lehetséges nyomvonalának, költségeinek és hasznainak vizsgálatára szolgáló megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére a Budapest Fejlesztési Központ (BFK).

Megújul a várpalotai Zichy-kastély

Realista
-
  Tegnap 19:00 Otthon

Megújul a várpalotai Zichy-kastély és a falai között működő Trianon Múzeum a Nemzeti Kastély és Várprogramnak köszönhetően a jövő esztendő elejére. A trianoni diktátum időszakát bemutató, megújult interaktív kiállítás és új közösségi terek várják majd a látogatókat.

A BMW átvette az autógyár területét

Realista
-
  Tegnap 16:00 Cégvilág

A BMW Group átvette és kifizette a leendő debreceni autógyárának a területét, az ingatlan tulajdonjogát megszerezte. A vételár fedezetet nyújt az önkormányzat által az ingatlan megszerzésére és a közel négyszáz hektáros ipari terület kialakítására fordított valamennyi költségre.

Egyelőre nem tért magához a dél-budai lakáspiac

30 százalékos teljesítményt mutat most az ingatlanpiac Dél-Budán a járvány előtti időszakhoz képest. A komolytalan vevők és eladók kerültek túlsúlyba, miközben a kiadó lakások ára zuhan, a vevők pedig kifelé tartanak Budapestről a megfizethetőbb árak irányába.

20 éve nem volt ekkora visszaesés a kiskereskedelemben

Áprilisban 10,2 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom. Az ok egyértelműen a járvány, azonban az elemzők szerint a májusi adatok már élénkülést mutathatnak az áprilisi mélypont után.

A Váci Greens a magyar ingatlanpiac elmúlt évtizedének szimbóluma

Realista
-
  Tegnap 10:00 Otthon

Az Atenor nemrég jelentette be, hogy idén befejeződik a hat épületből álló, összesen 123 ezer m2-nyi munkahelyet kínáló irodapark a Váci úton. Nagy utat járt be a projekt, hiszen 2011-ben a válság mélypontján indították el a fejlesztést, majd az újabb ingatlanpiaci bumm a befektetők és bérlők érdeklődésének középpontjába helyezte a beruházást,…

Az irodába visszatéréskor is az első benyomás a legfontosabb

Realista
-
  20.06.03 16:00 Cégvilág

A járvány adta home office mindenki számára lehetővé tette, hogy kipróbálja magát az otthoni munkavégzés terén. 

Így mentenék meg a logisztikát Magyarországon

Realista
-
  20.06.03 14:00 Cégvilág

Tízpontos javaslatcsomagot nyújtott be a kormánynak a magyar logisztikai ágazat  problémáinak megoldása érdekében a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ). A Szövetség szerint a koronavírus-járvány miatt a logisztikai ágazat egyes szereplői az összeomlás szélére kerültek.

Súlyos árat fizethetnek, ha erre nem figyelnek az újranyitott üzletek

Realista
-
  20.06.03 12:00 Cégvilág

A járványhelyzet lecsengésével egyre több cég dönt az újranyitás mellett. Az otthonmaradás és a szociális távolságtartás azonban maradandó változásokat hozott a vásárlói magatartásban. Több nemzetközi kutatás is rámutatott, hogy a fogyasztók sokkal óvatosabban közelítenek a nem létfontosságú üzletekhez, és ha lehet, elkerülik azokat a…

2019-ben tetőzhetett a magyar lakáspiac. De mi lesz ezután?

Realista
-
  20.06.03 11:00 Otthon

A lakáspiac 2019-ben már a konszolidáció jeleit mutatta, Budapesten jelentősebb, vidéken enyhébb forgalomcsökkenéssel. Éves alapon az árszint még nőtt tavaly, noha a második félévben már elindult a csökkenés. Ekkor érkezett a járvány – olvasható az OTP Jelzálogbank legfrissebb, a NAV 2019-es tranzakciós adatait feldolgozó…

Így legyen tiszta levegő az épületekben! Nem csak járvány idején

Realista
-
  20.06.03 09:00 Otthon

A HuGBC WELL munkacsoportja webinárium-sorozatot indított, hogy a járvány miatt az épületekben felmerülő kockázatokat elemezzék. Az egyik online előadásukban az épületek belső levegőjével foglalkoztak.