Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 31 hír

Felminősítette Magyarországot a Standard & Poor's

A vállalat egy fokozattal "BBB/A-2"-re javította a hosszú és rövid futamidejű, devizában és forintban fennálló magyar államadósság-kötelezettségek besorolását az eddigi "BBB mínusz/A-3"-ról. Az új osztályzat kilátása stabil.

Idén tetőzhet az új lakások átadása Budapesten

Realista
-
  19.02.15 14:00 OtthonOTPIngatlan

Tavaly összesen 8400 új társasházi ingatlant adtak el a fővárosban, amely – ha néhány százzal is, de – elmarad az egy évvel korábbi számtól. Az OTP Budapesti Újlakás Értéktérkép legfrissebb adatai szerint idén tetőzhet a lakásátadások száma, miközben egyre több területen kell megbarátkozni az egymilliós négyzetméterárakkal.

Európa legnagyobb tetőnaperőmű-parkja épül Győrben

Realista
-
  19.02.15 13:00 OtthonAudiNaperőmű

Az Audi Hungaria két logisztikai központjának tetején, mintegy 160 000 négyzetméteren épít az E.ON egy 12 megawatt beépített csúcsteljesítményű naperőműparkot. A projekt megvalósításával az Audi Hungaria gyárterületén fog működni Európa legnagyobb épületen kialakított fotovoltaikus rendszere. Az építési munkálatok idén augusztusban…

Budapest rekordot döntött 2018-ban

Rekordév volt 2018 Budapest vendégforgalmában, amiben fontos húzóerő volt a belföldi vendégszám és a vendégéjszakák növekedése - közölte a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK).

Meddig uralkodnak még az egyterű irodák?

Realista
-
  19.02.15 10:00 Cégvilág

Az irodakultúra rohamosan alakul át, új típusú munkahelyek jönnek létre. De mi lesz vajon 10 év múlva? Hová fejlődnek a világ irodatrendjei? Erről is szó lesz az OfficeUp irodakonferencián február 20-án az Akváriumban.

Tévhitek miatt húzódik el sok hagyatéki ügy

Az emberek alig negyede tudja, hogy a hagyatéki eljárás során a vagyonelemek és az örököstársak felkutatása nem a hatóságok, hanem az örökösök feladata – derült ki Magyar Országos Közjegyzői Kamara online felméréséből. 

Változott a lakáskiadás adózása

Realista
-
  19.02.14 19:20 OtthonNAVIngatlan

Január 1-je óta az ingatlan-bérbeadásból származó jövedelem megállapításakor nem kell bevételként figyelembe venni az ingatlan használatával összefüggő, bérlőre áthárított díjat, jellemzően a közüzemi szolgáltatások díját - hívja fel a figyelmet az adóhatóság.

Jelentős béremelés a Lidl és a Tesco dolgozóinak

Realista
-
  19.02.14 19:15 CégvilágTesco

Újabb, átlagosan 15 százalékos béremelést hajt végre a Lidl Magyarország március 1-jétől, csaknem 4600, az üzletekben és a raktárakban dolgozó munkavállaló fizetése nő. A Tesco pedig idén két lépésben emeli dolgozói alapbérét.

4,8 százalékkal bővült a GDP tavaly

Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) a nyers adatok szerint 4,8 százalékkal, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított, kiegyensúlyozott adatok szerint 4,9 százalékkal nőtt 2018-ban az egy évvel korábbihoz képest.

Nagyot drágultak az új otthonok - ezek a legújabb lakáspiaci adatok

A budapesti újlakáspiacon a legnagyobb, közel 50 százalékos drágulás a XIX. kerületben következett be, az újépítésű otthonok kínálata pedig a IX. kerület új városnegyedében bővült a leginkább az elmúlt évben. 

Real Estate Awards – Az ingatlanpiac ünnepe a Pesti Vigadóban

Realista
-
  19.02.14 10:54 Otthon

Real Estate Awards néven újul meg Az Év Irodája verseny díjátadó gálája, amelyre február 21-én a Pesti Vigadóban kerül sor. Az évek alatt a látványos rendezvény az ingatlanpiac igazi ünnepévé vált. Idén a szervezők még jobban szeretnék emelni az esemény pompáját, ahol a szakma díjazza a szakmát, hiszen a legjobb vállalatok, piaci…

Új eszköz a családi vagyon védelmére

Február 12-én nyújtották be az Országgyűlés elé a vagyonkezelői alapítványról, mint új jogintézményről szóló törvényjavaslat. Ugyan a jogszabálytervezetben szabályozott koncepció várható első felhasználásának célja a felsőoktatás reformjához kapcsolódóan közhasznú jellegű, a jogszabály szövege és indokolása egyértelmű állásfoglalást…

A Raiffeisen Bank új székháza a DVM group segítségével valósul meg

A DVM group projektmenedzsment részlege nyerte el a Raiffeisen Bank teljes körű műszaki bérlőképviseletére és új irodaterületének műszaki ellenőrzésére kiírt pályázatot. A pénzintézet a HB Reavis által fejlesztett Agora Budapestben alakítja ki új központját.

Nagyot ment az építőipar 2018-ban. Idén már nehezen tartható a tempó

Realista
-
  19.02.13 16:00 CégvilágÉpítőipar

Tavaly az építőipari termelés 22,3 százalékkal nőtt az előző évhez képest, közölte a KSH. Az elemzőket is meglepte a pozitív adat, idén már lassulást várnak.

Indulhat a Budai Palotanegyed helyrepofozása

A magyar embereknek kívánja visszaadni a Budai Várnegyedet a Nemzeti Hauszmann Program, amely a következő három év új beruházásait fogalja keretbe - jelentette be Budapesten a Várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházások miniszteri biztosa.