Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 27 hír

Az osztrák VIG megveszi az Aegon közép- és kelet-európai részlegét

A VIG (Vienna Insurance Group) megveszi a holland Aegon biztosító közép- és kelet-európai részlegét.

Háziasszonyoknak jelenik meg könyv a passzívházakról

Realista
-
 20.11.27 18:00Otthon

Rezsnyák Péter kivitelező-építész hazánkban elsőként írt könyvet hétköznapi nyelven a passzívházak iránt érdeklődőknek, hiszen a családanyák és a családapák nem a fizikát akarják megtanulni, csupán annyit szeretnének elérni, hogy reális költségvetésből jó otthonuk legyen.

Az e-kereskedelem 25-30 százalékkal nőhet a negyedik negyedévben

Az e-kereskedelmi forgalom 25-30 százalékos bővülésére számít az idei utolsó negyedévben a GKI Digital és az Árukereső.hu, ezzel az év egészében 30 százalékot meghaladó lesz a növekedés az előző évhez képest.

A kisgyermekes anyák helyzete a munkaerőpiacon

A kisgyermekes édesanyák 77 százaléka érzi úgy, hogy szülés után a munkahelye visszavárja, ugyanakkor a GYES-en, GYED-en lévőknek csupán negyede érzi a saját munkahelyét valóban családbarátnak. Ilyen és ehhez hasonló kérdések mentén készült el az UNICEF Magyarország és az Indotek Group idei harmadik, közös kutatása, amely…

Épülnek Európa 3D betonnal nyomtatott lakóházai

Németországban az elmúlt hetekben két építkezés is nagy figyelmet kapott, melyeket a világ leggyorsabb 3D-s beton nyomtatójával kiviteleznek. Szeptemberben kezdődtek az észak-rajna-vesztfáliai Beckumban Németország első 3D nyomtatóval épülő lakóházának munkálatai. Alig 2 hónappal később pedig már egy 5 lakásos társasházat is…

Csaknem 3 milliárd forintos beruházás a SPAR-nál: két új szupermarketet nyitott, négyet felújított a vállalat

Két új City SPAR szupermarketet nyitott a fővárosban a kiskereskedelmi áruházlánc. Ezeken kívül, a napokban egy-egy megújult áruházat vehettek birtokba a vásárlók Budapesten, Dunakeszin, Petőházán és Székesfehérváron is. A fejlesztések összértéke megközelíti a 3 milliárd forintot.

Ingyen vehetjük igénybe a parkolóházakat. A jogi helyzetről kérdeztük a szakértőt

Realista
-
 20.11.26 10:00Cégvilág

Egy friss kormányrendelet szerint a bevásárlóközpontok, a P+R parkolóházak, az állami tulajdonú cégek közterületi parkolói, a felszíni parkolók díjfizetés nélkül vehetők igénybe éjszakánként, hogy a járvány terjedését így is lassítsák. Ennek jogi hétteréről kérdeztük dr. Krüpl Lászlót, a Schönherr Hetényi Ügyvédi Iroda ingatlanjogi csoportjának vez

Már igényelhetik a szálláshely-szolgáltatók az elmaradt foglalásaik utáni 80 százalékos támogatást

Mostantól visszaigényelhetik a november 11. és december 10. közötti foglalásaikra a bevételkiesésük 80 százalékát a szálláshely-szolgáltatók. Az érintettek a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) felületén keresztül, elektronikus űrlap kitöltésével kérhetik a támogatást, amelyet a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) még ebben az évben f

Új üzletfejesztési tanácsadó érkezett a CTP-hez

Realista
-
 20.11.26 09:00Cégvilág

A CTP tovább erősíti hazai csapatát, novemberben Kiss András üzletfejlesztő csatlakozott a céghez. Közép-Kelet-Európa legnagyobb ipariingatlan-fejlesztőjéhez igazolva részt vesz majd a cég nagyszabású jövőbeni terveinek megvalósításában.

A MadiLancos Studio a ZenGardenbe költözik

Realista
-
 20.11.25 20:00Otthon

A MadiLancos Studio, Magyarország egyik vezető tervezőirodája a megújult ZenGardenben írt alá bérleti szerződést. Az új bérlő 2021 tavaszán költözik be a ConvergenCE által üzemeltetett és vagyonkezelt bel-budai irodaházba.

Folytatódik a budapesti elővárosi vasutak fejlesztése

Megjelent szerdán a Kőbánya felső - Rákos - Rákosliget vasúti szakasz felújításáról és vasúti kapacitásának bővítéséről szóló tervezői tender az Európai Unió hivatalos lapjában - közölte a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója a Facebookon.

Mekkora hitelt törleszthetünk a fizetésünkből?

Realista
-
 20.11.25 14:00Otthon

Emelkedésben maradtak idén is az adókedvezmények nélkül számolt nettó fizetések a KSH szerint, amelyek az országon belül jelentős eltérést mutatnak, miközben egy-egy hitel, például a személyi kölcsönök kamatai országszerte egyformák. A bankok ajánlatai között van csak különbség, utóbbiak között pedig akár tetemes eltérés lehet - áll a…

Csetbot az ötvenes években? Honnan jön a mesterséges intelligencia?

Az ember az első gépek megjelenése óta vágyik arra, hogy a technikai eszközöket humán képességekkel ruházza fel. A mesterséges intelligenciát ugyan a ma, de leginkább a jövő technikájának tekintjük, de akár már nagyszüleink is találkozhattak kezdetleges csetbotokkal.

Jelentős csökkenés várható az európai építési piacon

A 90. EUROCONSTRUCT online konferencián bemutatott új előrejelzés szerint idén 7,8%-os csökkenésre számíthatunk az európai építési piacon.

Új trendek rúgták be az irodapiac ajtaját

Realista
-
 20.11.25 09:30Otthon

A tavaszi korlátozásokat átmenetinek gondolta mindenki, senki sem sejtette, hogy még jövő év elején is velünk lesz a pandémia, ami megváltoztatja az irodapiacot is. Rugalmasság minden szinten, és ez nem üres duma.