Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 51 hír

Magasan száll a világ legnagyobb elektromos repülője

Két Seattle székhelyű vállalat fogott össze, hogy megalkossák a világ eddigi legnagyobb elektromos repülőgépét: az elektromos motorokat fejlesztő Magnix és a Harbour Air nevű légitársaság.

Zuckerberg elmagyarázta, miért nem tettek semmit a kifogásolható Trump bejegyzés ügyében

Rakéta
-
  Ma 17:52 Infotech

Hosszas hallgatás után szólalt meg a Facebook feje, Mark Zuckerberg azzal kapcsolatban, hogy miért nem tett semmit Trump elnök egy erősen kifogásolható tartalmú Facebook bejegyzésével kapcsolatban.

Mi is volt pontosan ez a nagy rakétarobbanás?

Rakéta
-
  Ma 09:54 Tudomány

Nagy robbanás ez a médiának, de csak egy a sok kis robbanás közül a SpaceX-nek. Ez a félrement kísérlet nem fogja megakasztani Elon Musk privát űrprogramját.

Magyar összefogás indult, hogy minden diáknak legyen ingyenesen kölcsönözhető számítógépe az otthon tanuláshoz

Rakéta
-
  Ma 09:00 Tudomány

Az otthON Program célja, hogy minden tanköteles diáknak ingyenesen kölcsönözhető infrastruktúrát biztosítson. Az alapítók eljuttatják az eszközöket az oktatási intézményeknek, akik az otthon tanulás idejére használatba adják azokat tanulóik számára.

Eltűnt az Univerzum fele, de szerencsére megtalálták

Rakéta
-
  Ma 07:30 Tudomány

A barionikus anyag, vagy másképp fénylő anyag (hogy megkülönböztessék a sötét anyagtól) az a „normális” anyag, amely a periódusos rendszer elemeit adja. Ebből épülnek fel az égitestek, az űrben található gázok, vagy akár mi, emberek is.

A nemek közti egyenlőtlenség az orvoslásban is megmutatkozik

Rakéta
-
  Ma 04:55 Tudomány

Dr. Alyson McGregor, a Brown Egyetem Warren Alpert Orvostudományi Kar egyetemi docense új kötetében durván bírálja az amerikai egészségügyet: szerinte a modern orvoslás elavult modellen alapszik, ami elutasítja a férfiak és nők biológiai különbségeit, ezáltal fokozottan veszélyezteti a nőket.

Az Egyesült Államok megszakította a kapcsolatot az Egészségügyi Világszervezettel

Az amerikai elnök az erről szóló pénteki bejelentésében megerősítette a korábbi vádjait a világszervezettel szemben, miszerint a WHO a kínai állam bábjává vált, és segítettek eltussolni a kínaiaknak a koronavírus-járvány jelentette veszélyt.

Ajánlott-e a csecsemő szoptatása, ha az anya elkapta a koronavírust?

Rakéta
-
  Tegnap 16:09 Tudomány

A WHO azt ajánlja, hogy a COVID-járvány miatti szokásos higiénés szabályokat az anyák csecsemőjük szoptatásakor is tartsák be. Ilyen a kézmosás, illetve a betegség jelenlétére utaló tünetek esetén a maszk viselése is.

Forradalom a reptéri taxizásban

Rakéta
-
  Tegnap 10:31 Infotech

Mármint nem abban, ahogy az ember a belvárosból kitaxizik a repülőtérre, hanem abban, amikor a repülőgép kimegy a csápról a futópályára.

Az online térben is fontos az emberi tényező a magyar egyetemistáknak

Rakéta
-
  Tegnap 09:00 Tudomány

A távolléti oktatás első heteiben az ELTE Tanító- és Óvóképző Karon a Neveléstudományi Tanszék vezetésével megalakult a TÁVOK 2020 Kutatócsoport a COVID-19 járvány felsőoktatás-módszertani összefüggéseinek vizsgálatára, mostanra pedig megvannak az első eredmények.

Egy öreg múzeumigazgató fegyver nélkül is felvette a harcot a nácik ellen

Rakéta
-
  Tegnap 07:00 Tudomány

A hatvanéves Paul Rivet a kultúra eszközeivel próbálta elnyomni a náci fajgyűlölő ideológiát, miközben titkos csapatot szervezett a németek és az áruló franciák ellen.

Robot-barista a koronavírus terjedésének megfékezéséért Dél-Koreában

Rakéta
-
  Tegnap 06:00 Infotech

Dél-Koreában a koronavírus járvány több mint 11,000 embert fertőzött meg és 267-en bele is haltak. Az országban most a kormány: “mindennapi életben történő távolságtartás” kampánya zajlik, és persze a társas érintkezés ott is merőben átalakul. Mint olyan sok szerepben manapság, színre lépnek a robotok.

Donald Trump beváltotta a fenyegetését, és frontális támadást intézett a közösségi média ellen

Rakéta
-
  Tegnap 02:36 Infotech

A csütörtökön aláírt elnöki rendelet értelmében a közösségi oldalak perelhetőek is lehetnek a rajtuk közzétett tartalmakért.

Száguldó protontüzek fényei a víz és szilárd felületek határának sötétjében

Rakéta
-
  20.05.28 18:19 Tudomány

A folyadékok áramlástana, viselkedése számtalan máig megoldatlan rejtélyt kínál, a turbulenciának még egzakt definíciója sincs, hát még ha a határfelületek speciális világába tévedünk. Ha túl könnyű napunk van, tegyünk az egyenletbe  - a folyadékba - egy szilárd testet is.

A Ford rendőrautója megsüti a koronavírust

Rakéta
-
  20.05.28 15:09 Autó-motor

Mi lenne, ha a SARS-CoV-2 vírust hőkezeléssel nyírnánk ki a kocsik belsejében? – fogant meg az ötlet március végén a Ford mérnökeinek a fejében.