Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 63 hír

Egyre nehezebb repülni a Marson, és az Ingenuity ezért megpróbál valamit, amit még tesztelés közben sem tett

A NASA rengeteget tanult arról az elmúlt hónapokban, hogy milyen repülni a Marson. Azonban egyre nehezebb a dolga az Ingenuity-nek, és ezért hamarosan valami olyat kell kipróbálni a drónhelikopterrel, amit még soha, még teszt körülmények közt sem a Földön.

Virtuális avatar segíti a bécsi utasok közlekedését

A bécsi közlekedési vállalat egy olyan virtuális jeltolmács kifejlesztésén dolgozik, amivel a siketek és nagyothallók valós időben kaphatják meg a telefonjukon a forgalmi információkat.

Készül az eszköz, amivel saját maguknak is beadhatják az oltást az emberek

Rakéta
-
 Tegnap 19:51Infotech

Az oltásokhoz való mikrotűk fejlesztése már több mint tíz évvel ezelőtt megkezdődött, első körben kanyaró és influenza ellen. A tapaszok sokkal hatékonyabban, így kevesebb oltóanyag segítségével érik el a megfelelő hatást.

Kiderülhetett, miért keletkezett rekord méretű ózonlyuk tavaly északon

Rakéta
-
 Tegnap 18:00Tudomány

Tavaly először nyílt komolyabb méretű ózonlyuk északon, amely körülbelül háromszor volt nagyobb Grönlandnál. Végre tisztázódhat a rejtély, hogy mi okozta.

Kína teljesen betiltotta a kriptovalutákkal való kereskedést

Az ázsiai országban hivatalosan már 2019 óta tilos bitcoinnal és más kriptovalutákkal kereskedni, de a Kínai Népbank most igyekszik bezárni a kiskapukat is.

Bicikliteszt ABS-szel, 45 km/h-s utazótempóval és elektromos sebváltóval

Rakéta
-
 Tegnap 15:00Autó-motor

A Stromer ST5 ABS a világ első blokkolásgátlóval felszerelt fast e-bike-ja. Münchenben tekertünk vele egyet.

Magyarokhoz kötődik a világ első repülőgép-eltérítése

Rakéta
-
 Tegnap 14:00Tudomány

Báró Nopcsa Ferenc, vagy ahogy sokan emlegették Nopcsa, egy vérbeli magyar kalandor, paleontológus, geológus, az első magyarországi dinoszauruszlelet tudományos leírója élete során sokat letett az asztalra, csakhogy a bajt is mágnesként vonzotta.

Az EU szerint egyféle töltővel kéne működnie minden kütyünknek

Az Európai Bizottság egységes töltőket javasol az okostelefonoknak, tableteknek, fényképezőgépeknek, fejhallgatóknak, hordozható hangszóróknak és konzoloknak - vagyis szinte az összes, népszerű hordozható elektronikai eszköznek. Néhányan, köztük az Apple, azt állítják, hogy az EU ezzel gátat szab az innovációnak.

Óriási az Apple előnye a prémium okostelefonok piacán

Rakéta
-
 Tegnap 09:00Mobiltech

Bár az Apple globálisan már csak a harmadik legnagyobb gyártó a Samsung és a Xiaomi mögött, a 400 dollár feletti telefonok szegmensében továbbra sincs vetélytársuk.

Az űrturizmus nem olcsó mulatság, de cserébe lenyűgöző látványban részesül az ember - főleg, ha a Dragon űrkapszul…

Rakéta
-
 Tegnap 08:00Tudomány

Elon Musk szerint a kupolában érezhetik magukat a legközelebb a világűrhöz az emberek, a különleges "ablakról" és az általa nyújtott látványról felvétel is készült.

A legújabb foglalkozás: kriptotárcajelszó-helyreállító

Rakéta
-
 Tegnap 07:00Infotech

Az elmúlt hónapokban mi is többször beszámoltunk olyan történetekről, amelyeknek főszereplői ugyan dollármilliomosok, de képtelenek hozzáférni a vagyonukhoz, mert nem emlékeznek a kriptotárcájuk jelszavára. Egy apa-fia páros meglátta az üzleti lehetőséget ezekben a sztorikban, és most azoknak próbálnak segíteni, akiket mindössze néhány…

Kiderült, hogy mi volt az oka a rakparton összegyűlt rengeteg rollernek

Rakéta
-
 Tegnap 06:00Autó-motor

Aki próbált már átmenni Lime-os elektromos rollerrel valamelyik budapesti hídon, meglepődve tapasztalhatta, hogy a jármű a hídra érve egyszerűen lekapcsolja magát, és csak a túlparton válik újra használhatóvá. Jelenleg ugyanez történik akkor is, ha valaki Budapest I. kerületében szeretné használni a szolgáltatást, de Varga Dániel, a Budavári…

Az Airbus bemutatta az új légitaxiját

Rakéta
-
 21.09.23 18:46Autó-motor

A világ legnagyobb repülőgépgyártója egyelőre csak prototípusok szintjén kísérletezik a légitaxikkal, de egyre inkább közelednek ahhoz, hogy beérjen az öt éve elkezdett munka.

A bibliai Szodomával azonosított ősi várost és lakóit egy meteor robbanása pusztíthatta el

A Tall el-Hammam városának maradványait vizsgáló régészeti kutatások felfedték az okot, ami az egykor virágzó település hirtelen pusztulása és hosszú ideig tartó elnéptelenedése mögött rejlik. A közeli Jerikót is ugyanaz a robbanás rombolhatta le 3600 évvel ezelőtt.

Hogy festene az égbolt, ha a Holdat különböző bolygókra cserélnénk?

Rakéta
-
 21.09.23 14:00Tudomány

Ludwig van beethoven 9. szimfóniájának a fináléja remek aláfestő egy olyan „képeskönyvhöz”, amelyben valós város felett elképzelt holdak függnek az égen. Ezek az égitestek ismerősek lehetnek, hiszen a Naprendszer planétáiról beszélünk. A videó bevallottan nem törekszik a tudományos pontosságra, csupán a méretviszonyokat, valamint a…