Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 90 hír

Van egy műanyag palack, ami kevésbé káros a bolygóra, mint a többi

Rakéta
-
 Ma 19:06Tudomány

Ha már műanyag palackokat használunk a különböző italok kereskedelmében és tárolásában, illene tudni, hogy melyik a legkárosabb a bolygóra és melyik a legkevésbé az. A válasz meglepő módon nem az anyagukban rejlik, hanem egy első ránézésre jelentéktelen jellemzőben.

Nem véletlen nevezték el az egyik leggonoszabb egyiptomi démonról azt az aszteroidát, amely holnap hajnalban megköz…

Rakéta
-
 Ma 18:15Tudomány

Az Eiffel-torony méretű égitest kisebb riadalmat keltett, amikor 2004-ben felfedezték, mert többen úgy számolták, hogy eltalálhatja a bolygót.

Minden eddiginél pontosabb módszert találtak az életkor mérésére

Rakéta
-
 Ma 17:15Tudomány

Bár a kutatóknak egy ideje már más lehetőségük is van az élőlények korának a megállapítására, minthogy megszámolják, hogy hány kört tett meg a bolygónk a Nap körül, amióta megszülettek, de a biológiai életkor mérése mindeddig csak közelítő értékkel volt meghatározható. Ebben hozhat komoly változást a kölni egyetem kutatóinak a…

A mobilhasználaton (is) múlhat, milyen pályát választ majd a gyerek

Rakéta
-
 Ma 14:30Tudomány

Egy magyar kutatás szerint teljesen megváltozik a sokat mobilozó gyerekek gondolkodása, emiatt elképzelhető, hogy az újabb generáció tagjai között több lesz a tudományos/műszaki beállítottságú felnőtt, és kevesebben választanak művészeti vagy humán pályát.

Egy csapat tudós szerint van rá esély, hogy a koronavírus laborból szabadult el – a WHO-tól független vizsgálatot akar…

Rakéta
-
 Ma 13:15Tudomány

A koronavírus járvány máig jelentősen meghatározza az életünket, ezért nem csoda, hogy többen kíváncsiak, mégis honnan származik ez a kórokozó.

Frissítette a zombiapokalipszisre vonatkozó iránymutatóját az amerikai járványügy

Rakéta
-
 Ma 12:00Tudomány

2021 nehéz év lesz, ezt már most látjuk, ám Nostradamus, a francia reneszánsz ismert tudósa szerint lesz még ennél is rosszabb: jönnek a zombik.

Robothal, amely a Mariana-árokban is képes elúszkálgatni

Rakéta
-
 Ma 11:00Infotech

A robotot egy létező mélytengeri halról mintázta a fejlesztőcsapat.

Ezt teszi a kriptobányászat egy csúcskategóriás videókártyával

Rakéta
-
 Ma 10:00Infotech

A Testing Games nevű YouTube csatorna összehasonlított egy új, illetve egy olyan RTX 2080 Ti kártyát, amit előtte tizennyolc hónapig kriptobányászatra használtak: a képkockák magukért beszélnek.

Amíg a világ a járványra figyel, hazánkban társadalmi szintű problémákra születnek megoldások

Rakéta
-
 Ma 08:00Tudomány

Január végén mutatták be a Vodafone Magyarország pénzügyi és szakmai támogatásával megvalósult kurzus legjobbjait, amelyen a MOME huszonnégy aktív és alumni hallgatója vett részt összesen nyolc projekttel. A tárgy keretein belül a diákok egy londoni–los angeles-i startup, a Hypersurfaces forradalmi, szabadalmaztatott, mesterséges…

Történet a szuper hatékony motorról, amely már negyven éve megmenthette volna a klímakatasztrófától a világot

Rakéta
-
 Ma 07:00Tudomány

Történetünk 1977-ben kezdődik: egy Tom Ogle nevű férfi ekkor nyújtott be szabadalmat egy, a belső égésű motort hatékonyabbá tevő rendszerről, amely segítségével az autó a leírás szerint mindössze 4 liter benzint fogyasztott 161 kilométeren.

Kína kiadta a saját, állami digitális pénzét és ezzel mutathatja az utat egy készpénzmentes jövő felé

Rakéta
-
 Ma 06:00Infotech

Milyen lenne a világ készpénz nélkül? Jelenleg legalább hatvan ország kísérletezik a nemzeti digitális pénz koncepciójával, Kínában pedig egyre több helyen fizethetnek digitális jüannal a lakosok a boltokban.

Kétszáz dollár lesz a Xiaomi legolcsóbb 5G-s telefonja

Rakéta
-
 Tegnap 17:00Mobiltech

A kínai gyártó almárkája, a Redmi ma mutatta be a legújabb okostelefon-szériáját, ami hamarosan Magyarországra is elhozhatja az igazán olcsó 5G-képes telefonokat.

A jövő tetoválása nem csak okos és világít, de olcsó is

Rakéta
-
 Tegnap 16:00Tudomány

Az OLED technológiát 20 éve használják a tévéknél, most ennek a miniatürizált változata kerülhet a bőrünkre (vagy egyéb helyekre).

Kiszámolták, mikor fojtja meg a Földet az oxigénhiány

Rakéta
-
 Tegnap 15:00Tudomány

Jelenleg az oxigén molekula (O2) a földi atmoszféra 21 százalékát teszi ki.

Aki használja és még nem tette, azonnal frissítse a Google Chrome-ot

Érdemes mielőbb a böngésző 89.0.4389.72-es verziójára váltani, merthogy a Google összesen negyvenhét hibát, köztük nyolc különösen súlyosat azonosított.