Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 70 hír

Kaliforniában indulhat a fizetős robottaxi-szolgáltatás

Rakéta
-
 Ma 21:25Infotech

Kalifornia állam mindig is élen járt az önvezető járművek teszteléséhez szükséges engedélyek megadásában, mondhatni igyekezett magához vonzani a futurisztikus technológia gyártóit és fejlesztőit. Azt azonban eddig még soha nem engedélyezték, hogy egy ilyen járművel bárki személyfuvarozásba, közkeletű nevén taxizásba kezdjen.…

Egyszerűbben, olcsóbban szervizelhetjük a kütyüinket jövőre

Az európaiak hetvenhét százaléka szívesebben javíttatná az eszközeit, mint cserélné, és nagyjából ugyanennyien gondolják úgy, hogy a gyártóknak törvény kéne, hogy előírja, hogy ebben segítsék őket. Az Európai Parlament döntése után látványos változások jöhetnek jövőre.

Elvileg lesz még idén készleten PlayStation 5 – ígéri a Sony

Rakéta
-
 Ma 14:30Infotech

Érdemes figyelni az online áruházak oldalait, de nem árt, ha villámgyorsak vagyunk a rendeléskor.

Karácsonyi díszkivilágítás: cuki szokás vagy káros fényszennyezés?

Rakéta
-
 Ma 13:30Tudomány

A karácsony a szeretet, az öröm, a család, az együttlét és a fényszennyezés ragyogó ünnepe.

Az amerikai hadsereg telepatává alakítaná a katonáit

Rakéta
-
 Ma 12:36Tudomány

A gondolatátvitelnél halkabb kommunikációs forma nem létezik, de ez csak egy a technológia végtelen felhasználási lehetőségei közül.

A vásárlók többsége bevállalná adatai elvesztését némi karácsonyi engedmény reményében

Európa nagy részének alaposan vissza kell fognia kiadásait a koronavírus-világjárvány okozta elbocsátások miatt, ezért, na és persze a személyes távolságtartási előírások eredményeképp idén kevesebb időt töltünk az üzletekben, legalábbis fizikailag.

Henrietta Lacks, aki milliók életét mentette meg a halála után

Rakéta
-
 Ma 08:00Tudomány

Henrietta Lacks tragikusan fiatalon, mindössze 31 évesen hunyt el 1951-ben, ám a sejtjei azóta is élnek, és számos orvostudományi áttöréshez járultak hozzá.

Nincs karácsony okosotthon-kiegészítők nélkül: 7 pénztárcabarát ajándéktipp

Rakéta
-
 Ma 07:00Infotech

Bő egy hónap, és ismét beköltözik otthonunkba a szeretet, a béke, a harmónia, na meg persze a mákos bejgli, a karácsonyfa és más finomságok. Az idillt azonban megelőzi egy jó nagy adag stressz, hogy kinek mit vegyünk, különösen ha az illető odavan az okoskütyükért. A kínálat természetesen nem merül ki az alábbi listával, ellenben igyekeztünk…

Egy komplett szigetállam készül blokkolni a Facebookot

A Salamon-szigetek egy több száz egyéni szigetből álló ország a Csendes-óceán déli részén, és a kormánya azt tervezi, hogy ideiglenesen, de teljesen betiltják a Facebookot. Manasseh Sogavare miniszterelnök szerint a tilalom célja az online zaklatás és rágalmazás visszaszorítása.

Furcsa fém-monolitot találtak Utah távoli sivatagában. 2020 Űrodüsszeia vagy ügyes média-hack?

A három méter magas fémoszlopot állami alkalmazottak fedezték fel Utah államban, a helyi kanadai vadjuh állomány számolása közben, amit helikopterről végeztek. Bret Hutchings pilóta furcsának találta, amit fentről megpillantottak, ezért leszálltak, hogy közelebbről is szemügyre vegyék.

Három év múlva jöhetnek a visszaváltható italcsomagolások

A kormány által a Parlamentnek benyújtott, november 24-i törvényjavaslat alapján 2023. július 1-től tennék kötelezővé Magyarországon az italcsomagok visszaváltását.

Először semmisített meg interkontinentális rakétát egy hadihajó

Rakéta
-
 Tegnap 16:06Infotech

A hadihajó az atmoszférán kívül pusztította el a rakétát – ezzel új fejezhet nyílhat a legpusztítóbb rakéták elleni védekezésben.

Híres amerikai költők stílusában ír verset a Google mesterséges intelligenciája

Rakéta
-
 Tegnap 15:12Tudomány

Nekünk csak a kezdősort kell megadni, és a Google szoftvere meg is írja nekünk a klasszikus amerikai költeményt akár arról is, hogy nem ízlett az ebéd.

Melyik konzolt válasszam? – Karácsonyi konzolvásárlási tanácsadó

Rakéta
-
 Tegnap 13:04Infotech

Kezdjük egy kis magyarázkodással! Eddig a generációváltásnál viszonylag könnyű volt „győztest” hirdetni. A PS3-Xbox360 megjelenésekor a Sony gépe drágább volt, és a premierkor nem volt annyira szabadjára eresztve az exkluzívok terén, mint a Microsoft masinája.

George Washington nem akart elnök lenni, és a száját is utálta kinyitni

Rakéta
-
 Tegnap 10:00Tudomány

Az Egyesült Államok első elnökválasztása előtti esélylatolgatások nem hagytak kétséget afelől, hogy a többség szerint ki lesz a brit koronától újonnan függetlenedő birodalom első vezetője. A történelmi jelentőségű választásból a virginiai származású George Washington került ki győztesen, aki addigra minden fronton bizonyította rátermettségét;…