Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 63 hír

Új sivatag formálódik a Földön, úgy hívják: Antarktisz

Rakéta
-
  Ma 08:00 Tudomány

Bár a déli féltekén az évnek ebben az időszakában nyár van, a tapasztalt sarkkutatókat is meglepte, ami idén februárban az Antarktiszon történt. A jég borította kontinensen rövid idő alatt kétszer is megdőlt a melegrekord, és volt olyan nap, amikor ugyanolyan meleg volt az Antarktiszon, mint Los Angelesben. Ennek eredménye pedig szemmel látható a…

Remény az idősebb kori gyermekvállalásban: sikerült kitolni a reprodukciós ciklust nőstény egerekben

Rakéta
-
  Ma 07:00 Tudomány

Sikerült a reproduktív óra tökéletes megfordítása nőstény egerekben, ami reményt adhat az idősebb korban gyermeket vállaló, de már a terméketlenséggel küzdő nőknek.

Repülni már megtanultunk, de hogy állunk a lebegéssel? Valóra válhat ez az ősi álom is?

Rakéta
-
  Tegnap 18:30 Infotech

A súlytalan repülés, vagy helyből tetszés szerinti felemelkedés, amit lebegésnek hívunk lehetetlennek tűnik, pedig nem is olyan régen, még a legnagyobb koponyák is ugyanezt gondolták a repülésről. „A levegőnél nehezebb tárgyak sohasem fognak repülni”-  mondta Lord Kelvin, kémikus, 1885-ben és hát, nem így lett. A YouTube Originals és a…

Megvan az első magyar koronavírus fertőzött

Rakéta
-
  Tegnap 18:00 Tudomány

A WHO szerint a világnak többet kellene tennie, és fel kell készülnünk egy globális járványra. Közben a COVID-19-nek lett egy magyar fertőzöttje is.

Az ősi japándob elektronikus verziója lesz a tokiói olimpia egyik nagy szenzációja

Rakéta
-
  Tegnap 18:00 Infotech

Elektronikussá alakították az ősi japándobot, és ezzel készülnek a tokiói olimpiára.

Morzsi nem kapott enni, mert leállt a szerver

Rakéta
-
  Tegnap 15:34 Infotech

Egy héten át akadoztak a Petnet nevű cég szerverei. De míg egy informatikai probléma általában azt jelenti, hogy valahol egy ember először kérdően, aztán dühösen néz egy képernyőre, esetleg földhöz vág valamit, most nyüszítő kutyák jelezték, hogy egy rendszergazda vagy fejlesztő hibázott: leálltak az okosetetők.

A miniatűr chip ötezredére csökkenti az IoT eszközök energiafogyasztását

Rakéta
-
  Tegnap 10:00 Infotech

Elbúcsúzhatunk a nagy akkumulátoroktól és a magas villanyszámlától, jöhetnek az icipici chipek. Akár évekig töltés nélkül működhetnek az eszközeink, ezt ígérik a kutatók.

A kidobásra váró mobilokon és az MI-n múlhat az esőerdők jövője

Rakéta
-
  Tegnap 09:00 Tudomány

A szakértői figyelmeztetések ellenére az elmúlt évek során nem történt számottevő csökkenés az esőerdők illegális fakitermelésében, egy alacsony költségvetésű trükk (az MI bevonásával) azonban mindent megváltoztathat.

Amikor az asztronauták sztrájkba kezdtek az űrben

Rakéta
-
  Tegnap 08:00 Tudomány

Itt a Földön eléggé szokványos dolog, hogy ha a munkavállalók nem elégedettek a munkakörülményekkel, a fizetésükkel vagy bármi mással, akkor munkabeszüntetéssel adnak hangot a nemtetszésüknek. Na de mi történik, ha az űrhajósok elégedetlenek valamivel? Nagyjából ugyanez.

Mi más is lehetne a Tesla Cybertruck vetélytársa, ha nem a Nikola Badger?

Rakéta
-
  Tegnap 07:00 Autó-motor

A Nikola (Nikola mint a Teslánál, értjük) szerint Badger pickupjuk akár 965 kilométert is megtehet majd, az akkumulátora és a hidrogén üzemanyagcellák segítségével.

Koronavírus: több helyen is fellobbant a járvány, Olaszországban is

Rakéta
-
  20.02.23 16:25 Tudomány

Kínában a számok alapján mintha csitulna a járvány, de sajnos a COVID-19 több helyen is megjelent a világban, és elkezdett terjedni.

Miért nem jártunk a Holdon közel fél évszázada?

Rakéta
-
  20.02.23 15:00 Tudomány

Nyilván mások is eltöprengenek, hogy miközben a farzsebünkben olyan készülékeket hordunk, melyek számítási kapacitása a múlt évezred végén is elképzelhetetlen lett volna, ám azokban az időkben mégis sikerült pár olyan történelmi, sorsfordító eredményt elérnie fajunknak, amelyekről korábban legfeljebb a mítoszok szóltak. Most viszont teljes a…

A rázva pirítás titkai, avagy hogyan készül a tökéletes sült rizs, a tudomány szerint?

Rakéta
-
  20.02.23 14:00 Tudomány

A tudósok elemezték a szakácsok főzés közben végzett mozgását, amelyet az étel levegőbe dobására használnak, hogy leleplezzék a tökéletes rázva pirított sült rizs titkát. (Sikerült.)

Csodagólok, bizarr hajók és repülők, mind a Magnus effektus gyermekei

Rakéta
-
  20.02.23 11:00 Infotech

A Magnus-effektus egy elképesztően furcsa jelenség, amit valószínűleg mindannyian láttunk már működés közben, de talán nem is tudtuk, mi játszódik épp le a szemeink előtt. Általában levegőn vagy folyadékon keresztül mozgó forgó tárgyaknál figyelhető meg (labdajátékokban igen gyakori), amikor a forgó objektum (labda) által bejárt út jelentősen…

Magyar találmány forradalmasíthatja a jógát - Profi oktató egy gombnyomásra

Rakéta
-
  20.02.23 10:00 Tudomány

Amerikából jöttem, forradalmi újítást hoztam: akár ez is lehetne Ozsvald Eszter rövid bemutatkozója, aki a BME alagsori innovációs laboratóriumából egészen az USA-ig jutott, és feltalált egy műszert, ami alapjaiban megváltoztathatja a jövő jógaoktatását.