Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 48 hír

Oumuamua – Különös látogató a csillagrendszeren kívülről

Rakéta
-
  Tegnap 18:00 Tudomány

400 éve kutatjuk az eget teleszkópokkal, amely idő a világűr méretéhez és korához képest is semmi. Ezért aztán óriási szerencse, ha kiszúrhatunk valamit, ami eltér a megszokottól. Az Oumuamua éppen ilyen anomália: az első tárgy, amelyet érzékeltünk és nem ebből a csillagrendszerből származik. Ráadásul semmit sem úgy csinál,…

A Flying Ginsu nem egy japán szamurájfilm címe, ez a CIA halálos fegyvere

Rakéta
-
  Tegnap 13:00 Infotech

Az ijesztő, acélpengéjű rakétát csak speciális esetekben használják, de olyankor száz százalékos eredménnyel dolgozik. Pont, mint egy profi japán mesterharcos.

Lassan megérik az idő a változásra, és emberi jogokkal kell felruháznunk a robotokat

Rakéta
-
  Tegnap 11:00 Mobiltech

Az MI egyre szélesebb körökben történő alkalmazásával pár éven belül úgy érezhetjük, hogy az olyan sci-fi klasszikusok, mint az Ex Machina és az Én, a robot, vagy Philip K. Dick "Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal?" című regénye megelevenedik az orrunk előtt. De vajon tényleg emberi jogokkal kell felruháznunk a robotokat?…

Kapuzárási pánik: Kínában indul a hosszú leszerelés (és uninstall)

Rakéta
-
  Tegnap 09:00 Infotech

Kína a hírek szerint elrendelte, hogy az elkövetkező három évben minden külföldi gyártású számítógépes hardvert és operációs rendszert cseréljenek le kínaira, eszkalálva ezzel a folyamatban lévő kereskedelmi-technológiai háborút. Az ország ismételten megpróbálhatja elszigetelni magát a nyugati technológiai szektor befolyásától.

Az arcfelismerés veszélyei: új arcot szerezni nehéz

Rakéta
-
  Tegnap 08:00 Infotech

Miközben Kínában már arcszkennelés kell ahhoz, hogy mobilt vegyen az ember, és az ujgur közösséget úgy akarják megfigyelni, hogy a DNS-ük alapján modellezik a vonásaikat, addig az Egyesült Államokban a Belbiztonsági Minisztérium épp bejelentette, hogy nem fogják az amerikai állampolgárok arcát azonosítani a reptereiken. Ehhez…

Kína vezeték, sínek és nyomvonal nélküli vonattal indít kereskedelmi járatot

Rakéta
-
  Tegnap 07:00 Autó-motor

A jármű - nevezzük így, vasútnak mégsem hívhatjuk, mivel nincs alatta vasból az út - virtuális síneken halad. Akkor ez egy busz? Vagy mégis vonat? Nem, ez művészet (ART)!

Az óriásteknősök gyorsan tanulnak, DNS-ük pedig a hosszú élet titkát őrizheti

Rakéta
-
  19.12.12 20:00 Infotech

Elképesztően tanulékonyak és kiemelkedő hosszú távú memóriával áldotta meg az élet az óriásteknősöket, ám igazán gyorsan csoportban fejlődnek. Mindemellett különleges genetikai variánsokkal rendelkeznek, amik a DNS-javítással, az immunválasszal, a rák elnyomásával, így ezáltal a hosszú élet titkával is kapcsolatba hozhatók.  

Tesla tapsolna: elektromos repülőgépek Kanada légterében

Rakéta
-
  19.12.12 19:15 Infotech

Sikeres tesztrepülést végzett Kanada első tervezett elektromos kereskedelmi repülőjárata Vancouverben. A cég egyenesen az „Elektromos repülés korszakának” kezdetéről beszél.

Mi történik, ha megpróbálod kinyitni a repülőgép ajtaját menet közben?

Rakéta
-
  19.12.12 17:31 Infotech

A médiában időről-időre felbukkannak olyan hírek, hogy egy utas menet közben próbálta meg kinyitni egy repülőgép ajtaját, és csak másodperceken múlt, hogy ne történjen végzetes tragédia. Hollywoodi filmeken nevelkedettek lelki szemei előtt egy ilyen hír hallatán azonnal meg is jelenik a kép, ahogy a halálra rémült utasok az ülésükbe szíjazva…

A The Pirate Bay streaming funkcióval bővülhet

Rakéta
-
  19.12.12 16:00 Infotech

A The Pirate Bay nevű kalózoldal leglényege sokáig a letöltés volt. Legyen szó klasszikus irodalomról, mozifilmről, frissen megjelent játékról vagy pornóról, a kalózhajós oldalon mindezt jó eséllyel megtalálhatta az ember az aranykorban. Az idők változnak, és a halálfejes zászló számára sem biztos, hogy a jövő kizárólag a letöltést jelölő mágnes.

Hamarosan érkezik a Jézus szimulátor

Rakéta
-
  19.12.12 14:00 Infotech

Az I am Jesus Christ híre túljutott a szokásos játékos híroldalakon, és már a fővonalas sajtóba is utat talált magának. Ez érthető is, hiszen egyrészt közeleg a karácsony, másrészt érzékeny témáról van szó. Ráadásul az már a trailerből is kiderül, hogy a készítők nagyon nem a négy evangelista elbeszéléseit vették alapul.

Kamikaze robotkukás fogja megoldani az űrszemét problémáját

Rakéta
-
  19.12.12 12:00 Tudomány

A robot négy karjával magához öleli az űrben keringő szemetet, majd együtt elégnek a Föld atmoszférájában.

Merülő robot fedezte fel az egyik leghíresebb első világháborús hajóroncsot

Rakéta
-
  19.12.12 11:00 Infotech

A Falkland-szigetek közelében azonosították az egyik legismertebb első világháborús német hajó roncsát, ahol több mint száz évvel ezelőtt a britekkel vívott csatában elsüllyedt. Mivel a támadás váratlanul érte a legénységet, a Scharnhorst nyolc másik német hajóval együtt a hullámok martalékává vált.

Kína szép új világában épül a Skynet, a legalaposabb megfigyelőrendszer a történelemben

Rakéta
-
  19.12.12 09:00 Tudomány

Kína leckét adhat belőle, hogyan tudja egy kormány a modern technikát a lakosság totális megfigyelésére használni. Hszincsiang tartományban pedig elsősorban az ujgur kisebbség áll a kamerák kereszttüzében.

A Waymo taxijában nincs sofőr

Rakéta
-
  19.12.12 08:00 Autó-motor

A Waymo a Googlehoz kapcsolódó önvezető autós vállalkozás, megkezdte önállóan működő taxiszolgáltatását anélkül, hogy a kormány mögött emberek ülnének.