Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 59 hír

Az Amazon elektromos teherautókkal törekszik a karbon-semlegességre Európában

Rakéta
-
  Ma 07:00 Infotech

Az Amazon 40 új StreetScooter Work Box elektromos szállító teherautót állít szolgálatba az egyik európai disztribúciós központjában a németországi München városában.

Hiába nyitott a Nokia az autóipar felé, de most ott sem áll túl jól a szénája

Rakéta
-
  Ma 04:30 Autó-motor

A nagy léptékű technológiai fejlődés az autóiparban is megmutatkozik, a telekommunikációs vállalatoknak ezért szabad hozzáférést kell(ene) biztosítaniuk az autógyártóknak a már szabadalmaztatott 4-, illetve 5G-s hálózatukhoz. Enrico Bonadio és Luke McDonagh jogi szakértők szerint azonban gyakori, hogy előbbiek inkább megtartják maguknak,…

Késéssel, de rendben lezajlott a Crew Dragon biztonsági tesztje

Eredetileg tengapra tervezték, áttették mára, és ma is késett, de végül sor került a Crew Dragon biztonsági tesztjére, melyről mi is írtunk korábban. Ahogy az események beindulnak végre, minden egy svájci óramű pontosságával történik. Ezzel pedig egy újabb, jelentős akadály hárult el SpaceX első, emberes repülésének az útjából, melyre…

Működőképes DNS-alapú számítógépet építettek

Rakéta
-
  Tegnap 16:22 Infotech

A fáma egész pontosan nem számítógépről, hanem ahhoz hasonló rendszerről szól, ami módosított DNS-ből áll, és működik annyira, hogy kiszámolhassák vele a kilencszáz négyzetgyökét.

A babilóniai Noét Fake News-zal vették rá a bárkaépítésére

Rakéta
-
  Tegnap 15:17 Tudomány

A Fake News, mint kifejezés nem éppen új keletű: először 1840-ban használta egy kaliforniai újságíró. Martin Worthington, a Cambridge Egyetem asszirológusa szerint azonban a Gilgames-eposzt tartalmazó egyik táblán, jelesül a 11-en, amely az Özönvízről szól, már megjelenik az álhír terjesztése. És ezért Éa isten tehető felelőssé.

A SpaceX ma teszteli a Crew Dragont

Rakéta
-
  Tegnap 13:37 Tudomány

Ma (január 19.) teszteli a SpaceX a Crew Dragon biztonsági rendszerét. A kilövésen nem vesznek részt űrhajósok, és azt vizsgálják, hogy amennyiben kilövés közben gond adódna, a Crew Dragon képes lenne-e megbízhatóan eltávolítani a legénységet a közelből. A tesztre a floridai Kennedy Űrközpontban kerül sor.

Mintha valami nagyon furcsa erő szinkronizálná a távoli galaxisokat

Rakéta
-
  Tegnap 10:00 Tudomány

A több millió fényévnyire lévő galaxisokat mintha hatalmas intergalaktikus struktúrák láthatatlan hálózata kapcsolná össze, mely arra kényszeríti őket, hogy szinkronba kerüljenek, méghozzá oly módon, amit nem képes magyarázni a mai asztrofizika. A felfedezések arra késztethetnek bennünket, hogy újragondoljuk az univerzum alapvető…

A mindent látó elektronikus szemek jövője

Rakéta
-
  Tegnap 08:00 Infotech

Szemfényvesztés vagy valóság? A Mojo Vision szakemberei szerint a kiterjesztett valóság egy kontaktlencsébe helyezve nem sci-fi utópia többé, néhány éven belül mindnyájunk számára elérhető válik.

Óceánok, síkságok, dűnék és hegyek a Titán első globális térképén

Rakéta
-
  Tegnap 07:00 Tudomány

A NASA csillagászai nemrég közzétették a Szaturnusz Titán nevű holdjának első térképét. A Titán bizonyos értelemben Naprendszerünkben a Földhöz leginkább hasonló világ.

A macskáknak szánt okosgombolyag nemcsak játék, de virtuális cicaszitter

Rakéta
-
  Tegnap 05:30 Infotech

Napi tizennyolc-húsz órás alvásszükségletükkel a macskák tiszteletbeli helyet képviselnek a világ legjobban alvó élőlényei között, ugyanakkor aki megosztja életét egy vagy több cicussal, az pontosan tudja, hova vezet az ingerszegény közérzet.

Az Európai Bizottság az arcfelismerő rendszerek öt éves betiltását tervezi

Rakéta
-
  20.01.18 13:21 Tudomány

A kiszivárgott dokumentumok alapján a Bizottság úgy véli, mivel a technológia nagy hatással lesz a jövőnkre, ideje alaposabban felülvizsgálni az ezzel kapcsolatos problémákat és egységes szabályozást létrehozni. Addig is átmenetileg beszüntetnék a rendszerek használatát. A tervet hivatalosan a jövő hónapban prezentáljak.

A Microsoft nem zéró kibocsájtást ígér, hanem egyenesen negatívat

Rakéta
-
  20.01.18 12:00 Infotech

A Microsoft ügyvezetője, Satya Nadella ígéretet tett arra, hogy 2050-re a cég minden légköri szennyezést eltávolít, amit 1975-ös alapítása óta okozott. Hogy elérjék ezt a célt, 2030-ra már „karbonnegatívak” szeretnének lenni.

Megérkeztek a tűzbiztos akkumulátorok

Rakéta
-
  20.01.18 10:00 Infotech

Az áttörés nyomán végre kikerülhetnek a hírekből a lángra kapott, vagy sérüléseket okozó akkumulátorok, és az eredmények megváltoztathatják kezelésük szabályait is.

Ejtették az első hivatalos gyerek-klímaper ügyét az Egyesült Államokban

Rakéta
-
  20.01.18 08:00 Tudomány

Az amerikai gyerekek még 2015-ben perelték be a kormányt az üvegházhatású gázok kibocsátása miatt. Az „évszázad perének” ígérkező ügyben a bíróság öt év után elutasította a keresetet, így egyelőre nem lesz precedens értékű az akció.

Víz alatti internetkábelek észlelhetik a tengeri földrengéseket

Rakéta
-
  20.01.18 07:00 Tudomány

Köztudott, hogy a száloptikai kábelek alkalmasak a gyors letöltésre, az már kevésbé, hogy akár a földrengések észlelésére is használhatjuk őket.