Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 58 hír

Vizsgáljunk a karanténból pingvineket és távoli galaxisokat!

Rakéta
-
  Ma 17:00 Tudomány

Kijárási korlátozás a szerencséseknek, teljes hatósági karantén a szerencsétlenebbeknek. Üljünk épp bármelyikben is, előbb utóbb mindenképp hiányozni fog a külvilág. Most két projektet mutatunk be, melyek segítségével a távolba, sőt akár a végtelenbe is tekinthetünk szobánk dermesztő magányából. A legjobb: ezzel pedig még a tudományt is…

Még a levegőből is tisztán látszik, mennyire kihalt most Budapest

Rakéta
-
  Ma 16:44 Tudomány

A koronavírus-járvány miatt aki teheti, otthon marad, aki pedig nem, az jellemzően autóval közlekedik. Az Interspect által a város nevezetességeiről készített légi felvételeken szinte hallani, ahogy Budapest utcái konganak az ürességtől.

Csak egy apró kütyü, mégis okosbukót varázsol a szimpla motoros sisakból

Rakéta
-
  Ma 16:00 Infotech

Az autóvezetőkre is, de a motorosokra különösen igaz, hogy a tragédia bekövetkeztéhez elég csak pár másodpercre a telefonjukra pillantani. Az EyeRide nano OLED head-up kijelzőjével, GPS-szel, hangvezérlővel és kihangosítóval látja el a bukósisakokat, amivel rögtön két legyet üthetünk egy csapásra: az egyszerű sisakból okosbukó, míg a…

Félelem, sztrájk, halál - a tech cégek dolgozói is tartanak a járványtól

Rakéta
-
  Ma 15:00 Infotech

Az Egyesült Államokban 19 Amazon raktárban találtak koronavírus-fertőzött dolgozót, New Yorkban egy Uber sofőr meghalt, miután a reptéren felvett egy beteg utast. Míg az irodisták csak az unalommal küzdenek, esetleg az állásukért aggódnak, addig a frontvonalakban dolgozóknak sokkal több a féltenivalójuk.

Miért olyan drága a vanília, hogy gyilkolnak is érte?

Rakéta
-
  Ma 15:00 Tudomány

A Vanilla nemzetségbe nagyjából száz növényfaj tartozik, ám fűszernek ezek közül mindössze hármat termelnek. Elsősorban a Vanilla planifolia babja ismert, de hasonló célra felhasználható a Vanilla pompona és a Vanilla tahitiensis is.

Az ATLAS üstökös nagy látványosságot ígér pár hónapon belül

Rakéta
-
  Ma 14:00 Tudomány

Az Atlas nevű üstökös jelenleg a nap felé tart, és valószínűleg igazi látványosságot jelent majd pár hónapon belül. Lehetséges, hogy nappal, szabad szemmel is láthatjuk majd.

Ne ringassuk magunkat illúzióba, a világ többé már sosem lesz a régi

Az egész világ reménykedve várja, hogy a dolgok visszatérjenek a régi kerékvágásba, de vajon ez biztosan megtörténik? Vagy a jelenlegi helyzet bizonyos szempontból örökké velünk marad?

Brit régészek hatalmas viktoriánus kori sörraktárat fedeztek fel. Vajon még ihatóak?

Rakéta
-
  Ma 07:00 Tudomány

Az eltemetett kincs nem mindig a mesebeli láda aranyérme, lehet ennél jóval izgalmasabb dolgokat is találni a föld alatt - már persze kellően kifinomult ízlés, és gondosan szelektált elváráskészlet birtokában.

Maradj otthon kampány: animáció egy valódi koronavírus-fertőzött beteg tüdejéről

Rakéta
-
  Tegnap 19:57 Tudomány

A globális koronavírus-járvány jelenlegi szakaszában a COVID-19 fertőzés hatását általánosságban már értjük, - gyakran enyhe láz és influenza-szerű tünetekkel kezdődik, és potenciálisan a légzési kapacitás gyors csökkenése követi, - de eddig nem volt arra egyszerű módszer, hogy megvizsgálhassuk a betegség közvetlen hatásait a tüdőre. A…

80 euróból készített lélegeztetőgépet egy pozsonyi kutatócsapat

Rakéta
-
  Tegnap 15:56 Tudomány

Úgy néz ki, mégsem csak Kínában lehet vészhelyzet esetén gyorsan lélegeztetőgépeket összerakni.

7 tipp, hogy otthonról is úgy dolgozz, mint egy profi

Rakéta
-
  Tegnap 15:01 Infotech

A koronavírus-járvány első szabálya: maradj otthon. Mivel pedig a járvány a szakértők szerint akár hónapokig is elhúzódhat, így muszáj lesz megtanulnod a nappali kényelmében, a zajongó gyerekek, az egyfolytában csipogó értesítések és a hívogató Netflix kereszttüzében is ugyanolyan hatékonyan dolgoznod, mint ahogy az irodában…

Világszerte veszélyben a kórházak gumikesztyű-utánpótlása

Rakéta
-
  Tegnap 14:00 Tudomány

A világ össztermelésének kétharmadát Malajziában állítják elő, ahol a karantén miatt lelassult a gyártás.

Újra kellene gondolnunk, amit a normál testhőmérsékletről hittünk

Rakéta
-
  Tegnap 12:00 Tudomány

Carl Reinhold August, német orvos 1851-ben egy huszonötezer fős kutatás eredményeképp megállapította, hogy az emberi test normális testhőmérséklete harminchét Celsius-fok. Szakemberek szerint ez kevesebb a tizenkilencedik századi értékekhez képest, egy új tanulmányban pedig a miértet is kifejtették.

Ha már unjuk a bezártságot, válogassunk livestream videókból, melyek elvisznek minket a világ legtávolabbi pontjaira is

Rakéta
-
  Tegnap 11:00 Tudomány

Az élőképes kamerák felvételei megmutatják mit csinálnak az állatok a dél-afrikai Madikwe Vadrezervátumban, hogyan villódzik a sarki fény a manitobai Churchillben, hogyan strandolnak az emberek Santa Monicában, merre jár az ISS, de még azt is, hogyan alszanak a kiscicák a macskamentő központban, Los Angelesben.

Leállt az EasyJet, nem indítanak több kereskedelmi járatot

Március 30-tól belátható időn belül csak akkor szállnak fel a narancs-fehér gépek, ha kormányok kérnek tőlük segítséget külföldön rekedt állampolgárok hazaszállítására.