Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 68 hír

Drámai globális tengerszint emelkedés jön, sokkal nagyobb, mint gondoltuk

Rakéta
-
 Tegnap 23:57Tudomány

A 21. század végére az eddig jósolthoz képest plusz húsz centiméterrel emelkedhet a globális tengerszint, a Harvard Egyetem kutatóinak új számításai szerint. Ezekben rámutatnak, hogy eddig sajnos rosszul számoltunk és kihagytunk egy monumentális erejű elemet a gyorsuló ütemű globális olvadás okozta probléma felméréséből.

Kényszermunkával készülhetnek az Apple termékei Kínában

Rakéta
-
 Tegnap 19:26Tudomány

Egy riport szerint Kína Hszincsiang tartományában a helyi muszlim kisebbséghez tartozó ujgurok dolgoznak az Apple mellett a Google, a Microsoft, a Facebook és az Amazon termékein.

Az EU a Spotify-t támogatja, az Apple nagyon megütheti a bokáját

Rakéta
-
 Tegnap 10:00Infotech

A minap fogadta el az Európai Bizottság (EB) a határozatot, ami egyértelműen a Spotify-nak kedvez, az Apple esélyeit pedig jelentősen rontja az ellene folyó európai trösztellenes eljárásban.

Csengő futóknak - a sporteszköz, amire nem is sejtettük, hogy szükségünk van, de tudat alatt mindig vágytunk rá

Rakéta
-
 Tegnap 09:00Infotech

A gyűrűként viselhető Runbell egyedi sporteszköz azok számára, akik nem félnek az innovatív ötletektől és embertársaik reakciójától. A Tokió zsúfolt utcáin született kiegészítő tulajdonképpen egy átalakított biciklicsengő, kézre szerelhető formában.

Vonatok, amelyek akkor is villannyal mennek, ha 80 kilométeren át nincs felsővezeték

Rakéta
-
 Tegnap 08:00Autó-motor

A Stadler az ABB technológiájával szállít olyan motorvonatokat német vonalakra, melyek akkumulátoros működéssel suhannak át a felsővezeték nélküli szakaszokon.

Itt a fejre szerelhető "harmadik szem"

Rakéta
-
 Tegnap 07:00Infotech

Alighanem nincs olyan ember a Földön, aki ne töltene hosszas perceket, ha nem órákat azzal, hogy újra és újra csekkolja a telefonját. Sokan ráadásul más tevékenység, például séta közben sem tudnak ellenállni a kísértésnek, ami viszont számos kellemetlen, de akár életveszélyes szituációt is teremthet. Minwook Paeng, iparművész azonban…

Hat év múlva az elektromos autók már olcsóbbak lehetnek, mint a benzinesek

Egy új elektromos autó ma még csaknem kétszer annyiba kerül, mint egy hasonló tudású belső égésű motoros autó, a Bloomberg NEF piacelemző számításai szerint viszont ez a következő években radikálisan változni fog, 2030-ban pedig már olcsóbban vehetünk majd villanyautót, mint amennyiért ma egy benzinmotoros kocsit kapnánk.

Fényképeket találtak egy százhúsz éves időkapszulában, rajtuk az emberiség egyik legnépszerűbb fotótémájával

Rakéta
-
 21.05.10 23:57Tudomány

Talán kevesen tudják, hogy százhúsz évvel ezelőtt még általában üvegnegatívra fényképeztek a fotográfusok. A cellulóz-nitrát filmet csak 1903-ban találták fel, előtte üveglemezekre készültek a fényképes emulziók. Ha ilyesmi kerül elő, mindig kitüntetett figyelem övezi, és persze a kíváncsiság, hogy mit ábrázolnak a képek.

Mesterséges intelligencia figyeli a gyerekek olvasási készségeit

Rakéta
-
 21.05.10 17:36Infotech

Arról nehéz újat mondani, hogy mekkora kihívás elé állította a diákokat és a tanárokat az online oktatás. Javítani az így kialakult helyzeten pedig még nehezebb, de a Microsoft most megpróbálkozott vele. Fejlesztettek egy alkalmazást a Teams szoftverükhöz, amely a diákokat az olvasás gyakorlásában, a tanárokat az értékelésben segíti.

A viccnek indult kriptovaluta a SpaceX holdmissziójának hivatalos fizetőeszközévé vált

A SpaceX bejelentette a Doge-1 missziót, amelyet a kanadai Geometric Energy Corporationnal együtt indítanak jövő júniusban a Holdra. A projekt hivatalos fizetőeszköze a dogecoin lett.

Mi alkottuk, és mi hátráltatjuk leginkább a mesterséges intelligencia elterjedését

Rakéta
-
 21.05.10 09:00Tudomány

A felmérésből továbbá az is kiderül, hogy valahányszor felmerül a mesterséges intelligencia bevonása a munkafolyamatokba, többnyire a cégvezetők azok, akik szorgalmazzák a technológia bemutatását, a dolgozók pedig kevésbé, vagy egyáltalán nem bíznak benne.

Kiderült, miért nem elég hatékony az elektrolízises vízbontás a hidrogén üzemanyag előállítása során

Rakéta
-
 21.05.10 08:00Infotech

A hidrogén alapú autózás jövőjének egyik kerékkötője az emberek által kialakított közlekedési rendszer, ami főként a fosszilis üzemanyagokra épül. A másik a nanorészecskék slendrián munkavégzése, amit most egészen közelről figyeltek meg.

A saját csapdájába eshetett a Facebook Donald Trump kitiltásával

Rakéta
-
 21.05.10 07:00Infotech

2021. május ötödike: a Facebook független tartalom-ellenőrző csoportja, az úgynevezett Ellenőrző Bizottság döntése alapján Donald Trump volt amerikai elnök még legalább fél évig biztosan nem térhet vissza a közösségi oldalakra, beleértve az Instagramot is.

Nem ok nélkül rettegett a Facebook az iOS legújabb verziójától

Rakéta
-
 21.05.10 06:00Mobiltech

Az elmúlt hónapokban szokatlanul éles üzengetés zajlott a két technológiai óriás, az Apple és a Facebook között, amelynek középpontjában az iOS 14.5 egyik új funkciója, az Alkalmazáskövetés átláthatósága állt. Az első adatok alapján a Facebook nem ok nélkül rettegett a változtatástól, ugyanis a felhasználóknak csak a töredéke engedélyezte a…

Történelmi rotorzümmögés: meghallgatható a NASA Ingenuity Mars-helikopterének hangja

Idegen világok közelébe egy űrszondával eljutni is hihetetlen teljesítmény, hát még leszállni a felszínükre egy roverrel, hát még leszállás után helikoptert reptetni - a 21. század végre kezdi megmutatni, hogy képes mindarra, amit a legendás scifi írók gondoltak róla. A padlógázzal kettesbe visszakapcsoló űrkorszak aláfestő zenéjének az Ingenuity n