Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 37 hír

Friss kutatás: előbb volt a fejlett társadalom, csak aztán jött az ítélkező isten

Qubit
-
  Tegnap 17:13 Tudomány

A vallás és a társadalom kapcsolata sokak szerint hasonlít a tyúk és a tojás esetére, de egy most megjelent tanulmány szerint előbb a társadalommal kell kezdenünk valamit, csak utána alakul ki a moralizáló isten képe.

Meghekkelhető defibrillátorok miatt adott ki riasztást az USA hadügyminisztériuma

Qubit
-
  Tegnap 15:04 Infotech

Több mint húsz termékkelről adtak ki riasztást, 750 000 szívimplantátum is érintett lehet.

Sokkal több a migráns a Földön, mint eddig gondolták

Qubit
-
  Tegnap 13:34 Tudomány

Úgy tűnik, hogy az elmúlt évtizedekben a migráció növekedéséért nem a magasabb vándorlási kedv, hanem egyszerűen a Föld lakosságának növekedése volt felelős.

A laposföldhívők expedíciót szerveznek az Antarktiszra, hogy végső bizonyosságot nyerjenek

Qubit
-
  Tegnap 13:34 Állatvilág

Nem elég, hogy a Holdon is rég jártunk, az Antarktiszon sem lehet csak úgy szabadon mászkálni – mindez pedig a lapos Föld hívei szerint csak azért van, hogy a golyóbiznisz továbbra is tévedésben tartson bennünket.

Azért vonyítanak az egyedül hagyott kutyák, mert szoronganak

Qubit
-
  Tegnap 11:54 Tudomány

Ha a kutya egyedül maradva nyüszít, ugat, odapiszkít a lakásba vagy megrongál tárgyakat, valószínűleg szeparációs szorongása áll a háttérben. Az emberi tünetegyüttes kialakulásának okait az ELTE Etológia Tanszékének kutatói vizsgálták.

Kevés a női közgazdász, de még őket is folyton zaklatják

Qubit
-
  Tegnap 11:52 Tudomány

A társadalomtudományok közül a közgazdaságtanban van a legkevesebb női egyetemi kutató, ráadásul sokan el is hagyják a pályát, miközben a szexuális zaklatás hétköznapinak számít, csak a katonanőket zaklatják többet, mint a tudósokat.

Sok magyar csapból borzasztó minőségű víz folyik, de ennek a statisztikákban nincs nyoma

A vízmű csak a fogyasztóhelyig felel az ivóvíz minőségéért, pedig az épületekben kezdődnek igazán a problémák. Hiába tudnak évek óta az ólomszennyezésről, mindig fontosabb volt a magyar víz dicsősége, mint a lakosság tájékoztatása.

Kaleidoszkóp

Qubit
-
  19.03.21 18:31 Állatvilág

A fizika nagyon unalmas, nem is figyelek oda arra, hogy Borlaibácsi miket magyaráz Zsombinak, helyette inkább a kaleidoszkópot nézegetem, azt, amelyiket még Zsombi épített apánkkal.

Minden tizedik páciensnél a marihuánahasználat is hozzájárul a pszichózis kialakulásához

Qubit
-
  19.03.21 16:20 Tudomány

Brazil, brit, holland, francia és olasz pszichiáterek azt vizsgálták, betegeik körében mennyire elterjedt a kannabiszhasználat. Találtak összefüggéseket.

Tucatjával olvadnak ki a holttestek a Csomolungmán a globális felmelegedés miatt

Qubit
-
  19.03.21 14:40 Tudomány

A globális felmelegedés miatt egyre több holttest kerül a felszínre a Himalájában. Az elszállításuk nemcsak veszélyes és drága, de még kegyeletsértő is.

Magyarország 7 helyet javított a boldogságrangsorban, már a hatvankettedik

Bár a többi visegrádi ország lakói lényegesen boldogabbak, mint a magyarok, a 2006-2008-as felmérés óta jelentősen javult itthon a hangulat – derül ki a Gallup friss rangsorából. A lista élén továbbra is feltűnően sok nyugat-európai országot találni.

Fénnyel mozgattak tárgyakat a Caltech mérnökei

Qubit
-
  19.03.21 12:11 TudományVilágűr

Az optikai csipesz megalkotói tavaly kaptak Nobel-díjat, a technológiát mikroszkopikus tartományban lehetett használni. Eddig. A Caltech mérnökeinek sikerült szemmel látható tárgyakat lézerfénnyel lebegtetni, és máris üzemanyag nélkül repülni képes repülőgépekről, űrsiklókról álmodnak.

Megint megbüntették a Google-t a reklámpiac letarolása miatt

Az Európai Bizottság csaknem másfél milliárd euróra büntette a Google-t a reklámjai miatt. Nem ez a rekord, tavaly ötmilliárdos bírságot varrtak a nyakukba.

Kun Béláék egy hónappal korábban elpróbálták az erőszakos hatalomátvételt

Qubit
-
  19.03.21 09:09 Tudomány

A Kommunisták Magyarországi Pártja a szocdem Népszava székházának ostromával már egy hónappal korábban elpróbálta a puccsot, hogy aztán a nyomdászok sztrájkja miatt sajtómentes március 21-én átvegye a hatalmat és kikiáltsa a proletárdiktatúrát.

Kunyhók, mozik, múzeumok

Qubit
-
  19.03.20 17:38 Tudomány

Mi történik a nem művészek által létrehozott audiovizuális hordozókon létező tartalmakkal? Hogyan küzdenek a gyűjtésük, tárolásuk, megőrzésük és közzétételük kérdésével például a néprajzi és történeti múzeumok? Ha érdekelnek a válaszok, várunk az Örökség esték következő, kilencedik alkalmán március 21-én, csütörtökön 18 órakor az ELTE…