Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 37 hír

Sorsolás

Qubit
-
  Tegnap 08:17 Állatvilág

A dögkoponya felé vezető út tovább tart a megszokottnál, ma a szokásosnál is többen vannak, akik azt remélik, hogy nagyobb lesz az esélyük a sorsoláson, ha térden csúszva vagy hason kúszva teszik meg az utolsó néhány száz métert.

A nyelvészet és a precedensjog

Qubit
-
  20.09.19 07:50 Tudomány

A precedensalapú okoskodás előfeltétele a korábbi tapasztalatok tárháza, vagyis egyfajta adatbázis, ami ezeket a tapasztalatokat valamilyen kereshető formában tartalmazza. Ha nagyon leegyszerűsítjük a dolgot, az egész nyelvelsajátítást ennek az adatbázisnak az építgetésével azonosíthatjuk.

Ignobel-díjat kaptak a svéd kutatók, akik behéliumoztattak egy aligátort

Qubit
-
  20.09.18 15:26 Tudomány

Stephan Reber és munkatársai a hüllők kommunikációját kutatták. Sajátos módszertanuk nem csak a szakmai érdeklődők figyelmét ragadta meg.

1981: az év, amikor megsokasodtak a rokkantak

Qubit
-
  20.09.18 14:32 Tudomány

1981 volt az első, 1992 az utolsó év, amikor szeptember 18-át a Rokkantak napjaként ünnepelték – azóta december 3-át tartjuk számon a fogyatékkal élők világnapjaként. A „rokkant” kifejezés rosszul öregedett ugyan, és nem tudta betölteni a neki szánt szerepet, a fogalom elterjedése és különösen az 1981-es év mégis jelentős lépés volt a…

Vírust találtak egy koronavírus-kockázatokat taglaló körlevélben

Qubit
-
  20.09.18 13:28 Infotech

Nem koronát, zsarolót. A hekkerek a Nemzeti Népegészségügyi Központ nevében küldték a trójai vírust tartalmazó kamuleveleket.

Ekkora hisztéria még sosem övezte egy videokártya megjelenését

Qubit
-
  20.09.18 11:28 Infotech

Csütörtökön jelent meg az Nvidia új grafikus kártyája. A nyitókészletet másodpercek alatt elkapkodták, a hoppon maradt rajongók őrjöngenek, a nyerészkedők meg több ezer dolláros felárral kínálják a megszerzett kártyákat. De miért ilyen nagy szám az RTX 3080?

Zöld fordulatra készül a Lego, búcsút intene az egyszer használatos műanyagoknak

Qubit
-
  20.09.18 09:30 Gazdaság

Száműzik a termékek csomagolásából az egyszer használatos műanyagokat, és idővel egyre több játékot készítenek majd teljesen újrahasznosítható alapanyagokból.

A Rákosi-korszak Magyarországán vígan folyt a kísérletezés a pszichedelikus szerekkel

Qubit
-
  20.09.18 07:54 Tudomány

Ki gondolta volna, hogy az ötvenes években Magyarország a hallucinogén szerekkel végzett kutatások úttörője volt? Miután Szára István a világon elsőként felismerte a dimetiltriptamin (DMT) pszichoaktív hatásait, kollégáival emberkísérletekbe kezdett az Országos Ideg- és Elmegyógyintézetben. Az 1956-os forradalom és Richard Nixon…

Sosem látott magasságban jár a járványgörbe

Qubit
-
  20.09.17 17:30 Életmód

Százezer magyarból már több mint száz fertőzött.

Úgy próbálom a játékokat kitalálni, hogy ne a győzelem legyen a legfontosabb, hanem az élmény

Qubit
-
  20.09.17 17:17 Állatvilág

Szöllősi Péter, a legendás Gyümi alkotója gyerekkorában évekig sakkozott magával, kiszámítható eredménnyel: mindig nyert és mindig veszített. Az egyik legizgalmasabb független magyar kiadó, a Vagabund alapító tulajdonosa szerint az a társasjáték tud sikeres lenni, ami elkanyarodik a fősodortól, és speciális, exkluzív élményt nyújt a…

Leszámol a szőke, kék szemű harcosok képével a vikingek származását felfedő, átfogó kutatás

Qubit
-
  20.09.17 16:09 Tudomány

A viking szó nem származást, hanem foglalkozást, életstílust jelölt – jelentette ki az a nemzetközi kutatócsoport, amely hat éven keresztül vizsgálta több száz viking DNS-ét. Mint kiderült, Skandinávián túl Dél-Európába és Ázsiába is vezetnek a viking örökség szálai.

Roszkoszmosz: A Vénusz orosz bolygó

Miután amerikai és brit kutatók potenciálisan életre utaló jeleket találtak a Vénuszon, az orosz űrügynökség bejelentette, hogy a bolygóról való tudásunk javát a Szovjetuniónak köszönheti a világ, ergo a Vénusz az oroszoké.

Magyar ügyben döntött az EU Bírósága, vége a nullás díjcsomagoknak az unióban

Qubit
-
  20.09.17 12:49 Mobiltech

Miközben az Egyesült Államokban szövetségi szinten véget vetettek a tartalmakhoz való egyenlő hozzáférést szolgáló netsemlegességnek, az EU-ban még mindig komolyan veszik az alapelvet. Ezt is tükrözi az Európai Unió Bíróságának e heti döntése, amelyet a Telenor díjcsomagjainak ügyében hozott.

175 éves története során először támogat amerikai elnökjelöltet a Scientific American

Qubit
-
  20.09.17 12:36 Tudomány

A neves tudományos lap szerint Donald Trump a tudományos tények elutasításával egészségügyi, környezetvédelmi és akadémiai válságba taszította az országot, ezért a hagyományokat felrúgva Joe Biden mellett teszi le a voksát a Scientific American.

93 évesen elhunyt a leukémiás gyerekek gyógyítója, Schuler Dezső

Qubit
-
  20.09.17 11:00 Tudomány

A Tűzoltó utcai gyermekklinika egykori igazgatóját a gyermekonkológia meghonosítójaként is ismerték. Már az 1960-as években sem félt új gyógymódokkal kísérletezni, és a nevéhez fűződik az első leukémiából felépült magyar gyerek kezelése is.