Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 38 hír

Most végre kipróbálhatod, milyen érzés lassan megöregedni

Qubit
-
  Ma 12:06 Tudomány

A legtöbbünk már elmúlt hétéves, de most egy osztrák grafikus jóvoltából visszapörgethetjük, hogy milyen lassan telt az idő, amikor még kicsik voltunk. Hosszú scrollozás következik, lehangolóan gyors fináléval, de hát ilyen az élet.

Először robbant a GDPR-bomba: a franciák egyből 50 millió euróra büntették a Google-t

A francia adatvédelmi hatóságnak már korábban is szúrta a szemét a Google, de a tavalyi EU-s adatvédelmi szabályozás előtt legfeljebb 150 ezer eurós büntetéseket szabhatott ki. Most jól odacsapott.

A laktózintolerancia nem betegség, hanem az emlősök természetes állapota

Qubit
-
  Ma 07:14 Tudomány

Egy génmutáció okozza, hogy egyáltalán vannak a világon olyan felnőttek, akik képesek megemészteni a tejcukrot. E génváltozat Európában, különösen északon igen elterjedt, a hagyományosan lótartó, lótejet fogyasztó ázsiai népekre viszont nem jellemző.

Miért rohan egyre gyorsabban az idő, ahogy öregszik az ember?

Qubit
-
  Tegnap 16:39 Tudomány

Az időt óráról órára, napról napra tudjuk mérni, mégsem telik ugyanúgy mindenkinek. Arra is van magyarázat, hogy miért telnek olyan lassan a percek, amikor még kicsik vagyunk, és miért repülnek el észrevétlenül komplett évtizedek a felnőttkorból.

Szoftvermérnökök kellenek, értékesítők nem

Qubit
-
  Tegnap 13:04 Gazdaság

Az ember és a gépek együttműködése miatt 2022-ig 133 millió új munkahelyet várnak, miközben másik 75 millió állás meg fog szűnni a Világgazdasági Fórum előrejelzése szerint. A változásnak máris vannak nyertesei és vesztesei.

Oktatói Hálózat: 50-70 oktatóját elküldi az ELTE

Qubit
-
  Tegnap 13:03 Tudomány Oktatás ELTE

Az OH szerint megkezdődött a leépítés, amit a bölcsészkar dékánja már decemberben beharangozott. Az oktatói szervezet szerint összefércelt feltételrendszer alapján küldik el a tanárokat.

A vámháború miatt erősebben lassult a kínai növekedés a vártnál

Qubit
-
  Tegnap 13:00 Gazdaság

Bár Kína gazdasága továbbra is évi 6,5 százalékos növekedésben van, a fél százalékos visszaesés az egész világra kihat. A kínai a globális gazdaság harmadát jelenti.

Szárnyra kelt a tyúk: a Föld 30 milliárd háziállatából 23 milliárd csirke

Qubit
-
  Tegnap 11:35 Gazdaság

A marha- és sertéshús fogyasztása 1990 óta stagnál az OECD országokban, a csirkehúsé 70 százalékkal emelkedett.

Ész Ventura: Bizonyítsd be, hogy az almacsutkába beírható két legnagyobb kör érinti egymást!

Qubit
-
  Tegnap 09:28 Tudomány

Az biztos, hogy a kék kör és a zöld kör épp érintkezik egymással. De miért?

Itt az igazi magyar bérrobbanás: havi nettó egymillió is lehet az átlagos hazai focistafizetés

Nálunk a legnagyobb sztárok havi több tízezer eurót keresnek; a régióban csak a lengyeleknél és a horvátoknál éri meg jobban focistának lenni, mint Magyarországon.

Selye János élete és a felfedezés, amely átalakította mindennapi életünket

Qubit
-
  19.01.20 09:28 Tudomány Stressz

Selye Jánosnak bőven volt alkalma, hogy átélje az általa először leírt stressz hatásait, hiszen ő lehetett az egyik, akit legtöbbször jelöltek Nobel-díjra, de végül sosem kapta meg. Ennek oka lehetett a tudós ellentmondásos kapcsolata is a dohányipari lobbival.

Az Ichthyoszauruszok a mai delfinekhez hasonlítottak – derül ki egy szenzációs lelet vizsgálatából

Qubit
-
  19.01.19 09:17 Tudomány

Egy 180 millió éves, halgyíkok közé tartozó tengerihüllő-lelet vizsgálata során a kutatók kültakaró szövetek, sejtek és fehérjék maradványait azonosították.

Magyar kommunikációkutató: Az open access nem az ingyen kánaán

Qubit
-
  19.01.18 16:37 Tudomány

Az Elsevier-adatbázisok hozzáférhetetlensége nyomán kialakult vitában Demeter Márton elmondja, hogy szerinte miért lázadnak rosszul a magyarok, és hogyan fest a tudományoscikk-kiadás a valóságban.

Többé nem kapni polipot az Oxfordi Egyetem egyik college-ában

Qubit
-
  19.01.18 16:33 Tudomány Oktatás

Az 1879-ben alapított Somersville-ben szakítani akarnak az elitizmussal. Első, kis lépésként az intézményt vezető munkáspárti bárónő kérésére eltörlik a polipfogásokat a menzán.

Kirúgta robotmunkásainak felét egy japán hotel

Qubit
-
  19.01.18 16:23 Infotech Robot Szálloda

Csuri baba éjszakánként hülye kérdésekkel ébresztette fel a vendéget, a velociraptorok nem tudtak útlevelet fénymásolni, és még a hordárrobotok sem voltak képesek maradéktalanul pótolni az emberi munkaerőt. A japán robothotelnek így racionalizálnia kellett.