Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 39 hír

Ezzel dumálta ki magát Carlo Rovelli, amikor a rendőr meg akarta büntetni gyorshajtásért

Qubit
-
  Ma 07:32 Tudomány

Az olasz sztárfizikus magyarul frissen megjelent kötetében ismét a valóság természetével foglalkozik Démokritosztól a kvantumfizikáig: az időről szóló, tavalyi könyve után most már nemcsak az időben, hanem minden egyébben is kételkedhetünk. Rovelli ismét valahol a költészet, a fizika és a filozófia között egyensúlyozik, és bár válaszokat nem…

Dán tudósok: a felrázott sör habzik

Qubit
-
  Tegnap 16:16 Állatvilág

A Dél-Dániai Egyetem posztdoktori kutatója, Elizaveta Sopina őszintén meglepődött az eredményen.

Péntek 13? Kuruzsolj Quedlinburgban!

Qubit
-
  Tegnap 15:48 Állatvilág

Wolfgang Warsch játékának nagyon jó a hangulata, igazán tematikus, és hozzá illően igényesek a kellékek. A Kuruzslók megkapta a német Kennerspiel des Jahres díjat, a Magyar Társasjátékdíj 2019-es fődíját, és a Mensa HungarIQa díj nyertesének is megválasztották a családi kategóriában.

A guami guvat megmenekült, a Spix-ara továbbra is bajban van

Qubit
-
  Tegnap 15:05 Tudomány

Megjelent a Természetvédelmi Világszövetség, az IUCN vörös listájának frissítése, és vannak benne jó és rossz hírek is: tíz faj helyzete javult a tavalyihoz képest, az eukaliptuszok negyedét viszont veszély fenyegeti.

Dübörög a vérbiznisz az Egyesült Államokban

Qubit
-
  Tegnap 13:33 Gazdaság

A vádak szerint a legszegényebbeket szipolyozza ki az amerikai vérplazma-kereskedelem, ami az ország exportbevételének legalább két százalékát teszi ki.

A daliás idők, amikor a Déli-sarkot trópusi klíma jellemezte, és a pingvinek uralták a Földet

Qubit
-
  Tegnap 12:10 Tudomány

Az emberméretű őspingvinek mellett most felfedeztek egy olyan kihalt fajt is, amely a mai királypingvinekhez hasonlít. Így egyre erősebb az elmélet, miszerint a dinoszauruszok kihalása után a változó körülményekhez gyorsan alkalmazkodó pingvinek uralták a Földet.

3000 éves talány: mi van ennek az egyiptomi nőnek a fején?

Qubit
-
  Tegnap 12:10 Tudomány

Az egyiptológusokat régóta foglalkoztatja, mi is lehet az a tölcsér alakú valami, amit a papíruszokon és egyéb ábrázolásokon látni az emberek fején. Glória? Parfümadagoló? Lélekszimbólum?

Kannabiszt küldenek az űrbe, hátha sikerül ellenállóbb fűfajtát nemesíteni

Qubit
-
  Tegnap 10:09 Tudomány

Hatalmas a buli a Nemzetközi Űrállomáson: miután nemrégiben 12 palack bordeaux-i bort szállítottak az űrbe, most kannabiszszállítmány érkezik az ISS-re. A tudósok arra kíváncsiak, milyen genetikai mutációkhoz vezetnek a növényben az űrbéli körülmények.

Európa legmenőbb tesztpályáján néztük meg az önvezető járművek jövőjét

Qubit
-
  Tegnap 09:11 Infotech

Mielőtt ellepnék az utakat az önvezető autók, még meg kell oldani, hogy a lehető legbiztonságosabb módon tudjon egymással kommunikálni a közlekedés összes szereplője. Az erre létrehozott, magyar részvétellel zajló EU-s projektet egy svéd tesztpályán mutatták be.

Eddig az volt a baj, hogy nincs hódunk, most meg már az, hogy van

Qubit
-
  19.12.12 17:31 Tudomány

Már a WWF volt igazgatója is nagyra nőtt patkánynak nevezi a védett hódokat, amelyeknek a visszatelepítésében maga is részt vett. A beavatkozás óta az állomány folyamatosan növekszik, de ezzel megszaporodtak az állat és az ember közötti konfliktusok is. A Magyar Természettudományi Múzeumban szakemberek és érintettek tárgyalták az egyre…

Bemutatták a világ első faluját, amely kizárólag 3D-ben nyomtatott házakból áll

Qubit
-
  19.12.12 16:00 Infotech

Egy rászorulóknak olcsó lakhatást biztosító nonprofit szervezet és egy építőipari techcég Mexikóban építi fel a 3D-s falut, hogy összetákolt kunyhókból 46 négyzetméteres házakba költözhessen ötven család, havi 6200 forintos lakbérért cserébe.

Már csak négyet kell aludni a Határtalan tudás következő epizódjáig, regisztrációs link itt

Qubit
-
  19.12.12 15:34 Tudomány

A CEU rendezvénysorozatának következő eseményén a Big Data és annak társadalomra gyakorolt lehetséges hatása áll a középpontban. Az ingyenes rendezvény médiapartnere a Qubit. Mi ott leszünk!

Legálisan veszik el a vizet a Coca-Colához hasonló nagyvállalatok a kiszáradó Ausztrália lakosaitól

Egy kelet-ausztráliai iskolába palackozott vizet szállít az állam, miután kiapadt az ellátását biztosító kút. A palackozott vizet azoktól a cégektől vásárolták meg, amiket a vízhiány kiváltásával vádolnak. Kevesebb az eső, fogynak a folyók, nagy bajban van Ausztrália.

Egy vödör tej és egy muslica ókori találkozásának köszönhetjük a sajtkészítést

Qubit
-
  19.12.12 11:45 Tudomány

Egy gombát hordozó ecetmuslica beleszállt egy vödör tejbe, és megszületett a tejélesztő, amit egy friss kutatás szerint már 5500 éve használnak a sajt készítésénél.

Ez a 44 ezer éves vadászjelenet az eddigi legősibb barlangrajz

Qubit
-
  19.12.12 10:42 Tudomány

Az urán-tórium kormeghatározás szerint a celebeszi barlangrajz kétszer annyi idős, mint az eddig ismertek. Úgy tűnik, a paleolit művészet nem úgy, vagy nem akkor fejlődött ki, ahogy eddig gondolták.