Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 58 hír

Zuckerberg szerint a Twitter hibázott, amikor helyreigazította Donald Trumpot

Qubit
-
  Ma 16:59 Infotech

A Foxnak nyilatkozó Facebook-alapító szerint a közösségi oldalaknak „nem kell az igazság bajnokait játszaniuk”. A slusszpoént a Twitteren kijavított Trump mondhatja ki, aki a közösségi oldalakat szabályozó nagy elnöki rendelettel készül előrukkolni csütörtökön.

Drámai pusztítást végeznek az India északnyugati részét elözönlő sáskák

Qubit
-
  Ma 14:59 Gazdaság

2020 a koronavírus mellett a sáskajárások éve is lesz: Kelet-Afrika és Pakisztán után most India került sorra. Az Indiai-óceán melegedése miatt egyre több helyen kedveznek a viszonyok a sivatagi vándorsáskák számára, a világjárvány pedig jelentősen hátráltatja a védekezést.

Az amerikaiak fele akkor sem oltatná be magát, ha lenne vakcina a koronavírus ellen

Qubit
-
  Ma 12:47 Tudomány

A 60 év alatti amerikaiak mindössze 40 százaléka mondana egyértelmű igent a majdani koronavírus-vakcinára, pedig szakértők szerint az átoltottságnak el kellene érnie a 70 százalékot. A feketék és a republikánus szimpatizánsok körében többen vannak az oltásellenesek.

A tavalyi influenzaszezon több halálesettel járt Magyarországon, mint az idei koronavírus-járvány

Bár idén áprilisban ezerrel többen haltak meg az országban, mint 2019 áprilisában, a halálozások száma alig haladja meg a tízéves átlagot, derül ki a KSH és a belügyminisztérium adataiból.

Las Vegas most szellemváros, és talán sosem lesz olyan, mint volt

Qubit
-
  Ma 11:23 Gazdaság

A kaszinóvárosban az alkalmazottak 27,9 százaléka vált munkanélkülivé az elmúlt hetekben. A jövő héten több legendás kaszinóhotel újranyit, de a járvány miatt átalakuló turizmus nem sok jót ígér Vegasnak.

Szép új jövő: Dél-Korea mutatja meg, milyen lesz az élet a járvány után

Qubit
-
  Ma 09:44 Gazdaság

Az ázsiai országban már néhány évvel ezelőtt különös népszerűségre tett szert az érintkezés nélküli kávézás, ügyintézés és orvoslátogatás. Könnyen lehet, hogy a koronavírus miatt bevezetett új szokások a jövőben is megmaradhatnak, és nem csak Dél-Koreában.

Depresszió, szorongás, ivás: a COVID-19-járvány mentális egészségre gyakorolt hatásai

A korábbi tapasztalatok szerint egy-egy világjárvány számos mentális problémához vezethet a traumatizációtól a megbélyegzésen át a bántalmazásig, és ezek nyomai már a mostani pandémia esetében is kimutathatók.

Elhalasztották a SpaceX kilövését az időjárás miatt

15 perccel a tervezett kilövés előtt lefújták a Crew Dragon indítását, szombaton próbálkozhatnak újra.

Itt az ideje, hogy létrehozzuk a modellt, amely többet ad vissza a Földnek, mint amennyit elvesz tőle

Qubit
-
  Tegnap 15:22 Gazdaság

A magyar természetvédők és ökológusok szerint a korábbi fellengzős, konkrétumokat nem tartalmazó nyilatkozatoktól eltérően számszerűsített célokat és pontos feladatokat is tartalmaz az Európai Bizottság május közepén elfogadott két stratégiája. A kérdés már csak az, hogy az uniós tagállamok hajlandók-e megvalósítani azokat.

Megtalálták az első orosz indiánt

Qubit
-
  Tegnap 14:59 Tudomány

Egy 14 ezer éves fog alapján megtalálták Szibériában az amerikai őslakosok eddig ismert legkorábbi rokonát, méghozzá a Bajkál-tó közelében. A kutatás szerint ez azt is jelenti, hogy a később Amerikába vándorolt szibériaiak jóval nagyobb területen barangoltak húszezer évvel ezelőtt, mint korábban hitték.

Itt lehet élőben követni a SpaceX történelmi kilövését

Qubit
-
  Tegnap 13:18 Tudomány

Ma 22:33-kor elindul a Nemzetközi Űrállomás felé az első két űrhajós, akit magáncég visz az űrbe. Bemutatjuk a Demo–2 misszió menetrendjét, aztán éjszaka itt találkozunk!

Aggasztóan csökken a madarak állománya Magyarországon

A mezőgazdasági élőhelyeken 2005 óta egyre kevesebb madár fészkel, de az átmenetileg fellendülést mutató erdei madarak populációja is csökkent az elmúlt 1-2 évben. Fogynak a vonuló madarak is, a klímaváltozás és a környezeti körülmények változásait a legtöbb madárfaj nem fogadja jól.

17 csodás társasjáték gyereknapra, a Qubit ajánlásával

Qubit
-
  Tegnap 11:52 Állatvilág

Vészesen közeleg a gyereknap, és még mindig nincs ötleted? Itt van rögtön 17!

Ízeket kreál a nyalható Norimaki-szintetizátor

Qubit
-
  Tegnap 10:40 Infotech

Japánban kifejlesztették a tökéletes diétás menüt: egy eszköz olyan ingereket képes leadni a nyelvnek, amelynek hatására az ember chips- vagy csokiízt érez, méghozzá kalóriák nélkül. A gép némi fejlesztéssel kicsinyíthető, így az e-dohányzás után lassan eljöhet az e-nassolás kora is.

Kína európai szemmel teljesen érthetetlen, pedig előbb-utóbb kénytelenek leszünk megérteni

Qubit
-
  Tegnap 07:57 Tudomány

Az ázsiai szuperhatalom egyre növekvő katonai, politikai és gazdasági erejét nem lehet figyelmen kívül hagyni, de a megértésben nem sokat segít, hogy a nyugati világ a mai napig kolonialista gőggel tekint az egyre fontosabbá váló országra, hangzott el az Agora Kínai titkait boncolgató kerekasztal-beszélgetésén.