Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 51 hír

A Moderna az Egyesült Államokban és Európában is elindítja a 94 százalékban hatásos vakcinájának engedélyeztetését

A harmadik fázisú klinikai vizsgálatba 30 ezer résztvevőt vontak be, közülük 196 főnél jelentkeztek a COVID-19 tünetei.

Így vált Magyarország bevándorlóországgá az elmúlt 4 évben

Qubit
-
 Ma 16:29Gazdaság

Több mint hatvanezer tartózkodási engedélyt adtak ki tavaly Magyarországon nem uniós állampolgároknak, ez az EU-átlagnak felel meg, és csaknem háromszor annyi, mint 2015-ben volt. A legtöbben ukrán vendégmunkások, de több mint tízezer külföldi diákot is idecsábítottak a nekik szóló felsőoktatási programok, főként Kínából, Törökországból…

Ész Ventura: Készítsd el a Qubit bájitalát!

Qubit
-
 Ma 14:58Tudomány

Nem kell hozzá más, mint egy kis varangynyál, légyölő galóca, kénkristály, pók és nefelejcs. Ha megoldod a feladványt, 50 másikat nyerhetsz.

A mitokondriális diszfunkciók miatt rongálódhat a szervezet az űrutazások alatt

Qubit
-
 Ma 14:52Tudomány

A NASA által felkért kutatócsoport eredményei tisztázhatják, hogyan maradhat egészséges az ember a Földön kívül.

Vulkáni tevékenységre utaló nyomokat találtak a Marson

Qubit
-
 Ma 14:19Tudomány

Egy friss kutatás előzetes eredményei 53-210 ezer évvel ezelőtti vulkáni tevékenységre utalnak a Mars egy régiójában, a NASA felszínen dolgozó InSight szondája pedig nemrég ugyanerről a helyről származó rengéseket érzékelt.

Egy új kínai kontaktkutatás szerint a leginkább fertőző időszak a tünetek megjelenése előtti szakasz

Qubit
-
 Ma 12:18Tudomány

A Science-ben publikált tanulmány szerint a fertőzési események 63 százaléka a tünetek megjelenése előtt zajlott le, és az elsődleges fertőzöttek 15 százaléka adta tovább a fertőzést a kontaktok 80 százalékának.

A törpemalacok a gazdájukhoz kötődnek, de nem keresik más emberek közelségét

Az ELTE Etológia Tanszék kutatói családban élő fiatal kutyák és törpemalacok viselkedését vizsgálva derítették ki, hogy mindkét faj keresi a gazda közelségét, ha más nincs jelen, de idegen társaságában a malacok sokkal tartózkodóbbak.

Magabiztosan eligazodsz a vírusos álhírek világában? Ebből a kvízből kiderül!

Mitől véd a védőoltás? Kötelező lesz a vakcina? Mennyire bíznak benne a magyarok? És mi köze mindehhez Bill Gatesnek? Itt a Political Capital legfrissebb álhírkvíze.

Aggódnak a műholdas megfigyelések kimaradása miatt az Északi-sark kutatói

Qubit
-
 Ma 10:47Tudomány

A méréseket jelenleg végző európai CryoSat-2 és az amerikai IceSat-2 tervezett működési ideje lejárt, illetve rövidesen lejár, a következő megfigyelő műhold indítását pedig csak 2027-ben tervezik.

Úgy is lehet az ember társadalomtudós, hogy nem reflektál a saját fejében élő sztereotípiákra

Qubit
-
 Ma 07:43Tudomány

A német társadalom zárt, még ha nem is annyira, mint más országoké, ami a tudományos életben is érezteti hatását – mondja Özgür Özvatan török származású német szociológus. A volt NDK lakossága nem vált a sikeres európai integráció iskolapéldájává, a török kisebbség pedig radikalizálódik, leginkább az Erdogan által újrateremtett…

Rohadtul ronda, rohadtan finom az eredendő bűn szimbóluma, a naspolya

Qubit
-
 Tegnap 08:01Életmód

Kevés megosztóbb gyümölcs létezik a naspolyánál: a rómaiak imádták, a 17. századi holland festészet az erkölcsi romlás és a prostitúció szimbólumaként használta, a franciáknak és az angoloknak pedig, élükön Shakespeare-rel, a kutya ánusza jutott róla az eszébe. Itt a november, itt a szezon!

Őrült sci-fikben bontogatta szárnyait Leslie Nielsen, mielőtt a paródia királyává vált

Qubit
-
 20.11.28 07:57Állatvilág

Tíz éve halt meg a faarcú zseni, akit szinte mindenki Frank Drebinnel azonosít, pedig hosszú ideig köze sem volt a vígjátékokhoz. Első főszerepét a mai sci-fik 1956-os ősében kapta, de játszott az első klónozós filmben, és rasszista seriffet alakított egy fél évszázada készült sci-fiben, amelyben egy fehér ügyész agyát átültetik egy fekete férfi te

Ötéves kislány holttestét rejti a római kori egyiptomi szarkofág

Qubit
-
 20.11.27 17:16Tudomány

A négyes számú Hawara-múmia nem középkorú nő volt, ahogy azt a szarkofágra festett kép sugallta. A röntgendiffrakciós vizsgálat egy különös tárgyat is kimutatott a holttest mellett.

Van helyük a gépeknek a törvényalkotásban? És a törvényalkotók mikor tanulnak meg gépi kódban gondolkodni?

Qubit
-
 20.11.27 16:08Infotech

Fontos, hogy a számítógépek megtanulják értelmezni a törvényszövegeket, de a jogalkotóknak is figyelembe kell venniük, hogy egyes törvényeket muszáj programkóddá alakítani. Ez néha igen összetett folyamat, de a jövőben egyre nagyobb szükség lesz rá.

Stigmák, böjtölés, elragadtatás: hétfőn folytatódik a CEU Határtalan tudás sorozata

Qubit
-
 20.11.27 14:29Tudomány

A CEU következő, online követhető előadásán a vallás és a testiség témáját járja körbe hétfő délután öt órától. A beszélgetés résztvevői: Klaniczay Gábor történész, Geréby György filozófus, Perczel István vallástudós és Deák Hedvig Viktória teológus, a Szent Domonkos Rendi Nővérek elöljárója.