Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 204 hír

Meggyulladt az emlékezés tüze

Promenad
-
  Tegnap 22:35 Megyei

A trianoni békediktátum százéves évfordulója és a nemzeti összetartozás napja alkalmából Összetartozásunk Tüze! elnevezéssel indult civil kezdeményezés a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség ötlete nyomán. A kezdeményezéshez csatlakozott a Szeretem Vásárhelyt Egyesület is, és este 20 óra 20 perckor meg is gyújtották a tüzet.

Szimbolikus lépésről számolt be Lázár János

A politikus a legújabb videójában azt eleveníti fel, hogyan lett Csongrádból Csongrád-Csanád megye.

A Szent István téri országzászlónál emlékezett a vásárhelyi Fidesz-KDNP

Promenad
-
  Tegnap 20:51 Megyei

A trianoni békediktátum századik évfordulója alkalmából tartott megemlékezést a Fidesz-KDNP vásárhelyi szervezete. Bálint Gabriella képviselő szerint csak az összefogásunknak köszönhető, hogy az igazságtalan döntés után egy évszázaddal is meg tudtunk maradni magyarnak.

Bán Csaba: Legyen a szívünkben panasz!

A trianoni békediktátum 100 éves évfordulóján a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség istentiszteleten emlékezett meg az 1920-as eseményekről, és Magyarország tragédiájáról. 

Lázár János és családja a szegedi dómban emlékezett Trianonra

Promenad
-
  Tegnap 19:07 Színes

A politikus a feleségével és gyermekeivel hajtott fejet a szegedi dómban a trianoni békeszerződés századik évfordulója alkalmából.

A megyei önkormányzat is felvette a Csongrád-Csanád nevet

Promenad
-
  Tegnap 18:27 Megyei

Trianon századik évfordulóján a megyei önkormányzat is felvette a Csongrád-Csanád nevet, a szegedi épület előtt található új megyei névtáblát Gémes László, a megyei közgyűlés elnöke leplezte le.

Három községnek is jutott keresztre az óriási kőrisből

Promenad
-
  Tegnap 18:11 Megyei

Az összetartozás jeleként Nagylakon, Óföldeákon és Földeákon is kettős keresztet állítottak.

Két túlsúlyos trélert szűrtek ki a rendőrök az M43-ason

A rendőrök egy nap alatt két külföldi sofőrrel szemben is intézkedtek Csongrád megyében az M43-as autópályán, mert túlsúlyos járműszerelvénnyel közlekedtek.

Kezdetben sok eső, majd sok napsütés lesz a hétvégén

Promenad
-
  Tegnap 15:48 Időjárás

Pénteken ismét zivataros lesz az idő, de a hétvége további részében több lesz a napsütés. Emellett melegszik is az idő, a hétvégén néhol akár 28 fok is lehet.

Raffay Ernő: Trianon nemzeti tragédia, amit normális ember nem fogadhat el

Promenad
-
  Tegnap 15:42 Színes

Raffay Ernő történész professzorral, volt országgyűlési képviselővel a trianoni békediktátumról és erről a szimbolikus döntésről beszélgettünk.

Megyenévtáblát cserélt Lázár János (videó)

Promenad
-
  Tegnap 15:16 Megyei

A politikus Gátér és Csongrád között segédkezett egy Csongrád-Csanád megyenévtábla kihelyezésében.

A honosítás volt a nemzetpolitika legfontosabb tette

Nemzeti színű szalagokkal emlékeztek a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal munkatársai a trianoni békediktátum 100. évfordulóján.

Illegális migránsokat tartóztattak fel Ásotthalomnál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hét migráns Ásotthalom közelében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

A NAK üdvözli a megye névváltozását

Promenad
-
  Tegnap 14:10 Megyei

A június 4-i Csongrád-Csanád megyei névváltozás érinti a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád Megyei Szervezetét is – írják portálunkhoz eljuttatott közleményükben.