Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 6 hír

Napi humor: A lebarnult fejlesztő

Prog
-
  Tegnap 07:00 Infotech

Sokan azt hiszik, hogy ilyen (ti. lebarnult fejlesztő) nem is létezik, de miniképregényünk megmutatja, hogy de bizony igen.

Új, minden korábbinál tömörebb képformátumot fog kapni a web

Prog
-
  20.07.10 07:00 Infotech

A JPEG, a GIF, majd a PNG és a WebP után hamarosan egy újabbal fog bővülni azon formátumok köre, amikben a webfejlesztők közzétehetik képeiket a világméretű hálózaton. Hamarosan ugyanis minden jelentős piaci részesedéssel rendelkező böngészőbe meg fog érkezni az új AVIF formátum támogatása, ami elődjeinél kisebb méretben képes…

Már tesztelhetők a PHP 8 újdonságai - itt az első alpha

Prog
-
  20.07.09 11:15 Infotech

A PHP fejlesztői a napokban elérhetővé tették a nyelv következő főverziójának első előzetes kiadását. Az új PHP 8.0.0 Alpha 1 lehetővé teszi az érdeklődők számára, hogy kipróbálják azokat az újdonságokat, amiket a nyelv következő verziója kínál majd számukra.

Napi humor: Amikor CSS-ben 5px helyett véletlenül 5em-et írsz

Prog
-
  20.07.08 12:15 Infotech

A jelenség biztos ismerős minden webfejlesztő számára, még ha nem is pontosan ebben a formában.

Öt év után új verzió jött a Lua programozási nyelvből

Prog
-
  20.07.07 10:30 Infotech

Több mint fél évtized után a napokban a készítők új verziót jelentettek be az elsősorban beágyazott nyelvként szívesen használt Lua-ból. Az új Lua 5.4 semmilyen eget rengető újdonságot nem hoz, de több mint egy tucatnyi aprósággal fejleszti tovább a nyelvet.

Lecseréli a diszkriminatív kifejezéseket forráskódjaiban a Twitter is

Prog
-
  20.07.06 07:30 Infotech

A napokban a Twitter is csatlakozott azon cégek sorához, amik bejelentették: szoftvereikben alkalmazott nyelvezetüket úgy dolgozzák át, hogy eltűnjenek azokból az olyan kifejezések, amiket egyesek diszmininatívnak vagy kirekesztőnek ítélhetnek. Így a GitHub-hoz hasonlóan a mikroblogging szolgáltatásnál is halállistára kerül a…