Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 5 hír

Hallássérülteket tanít kódolni a magyar Microsoft

Prog
-
  19.12.13 07:30 InfotechMicrosoftRobot

[Microsoft] Az informatika és a digitalizáció új lehetőségeket nyit. A digitális képességek, azon belül is a programozás a legpiacképesebb tudás, amely a hátránnyal élők előtt is új távlatokat nyit. A Microsoft és a Digitális Tudásért Alapítvány kezdeményezése hallássérültek előtt tárja föl a digitális jövőt.

Egyszerűbbé teszi az Android forrásának kutatását a Google

Prog
-
  19.12.12 07:00 Mobiltech

A Google a hét elején egy olyan fejlesztést jelentett be, ami jelentős mértékben egyszerűsíti az Androiddal dolgozó fejlesztők munkáját. Az új Android Code Search révén ugyanis a korábbiaknál jóval könnyebben és kulturáltabban lehet majd a rendszer forrásában kutatni.

Elkészült a Qt mikrokontrollerekhez szánt kiadása

Prog
-
  19.12.11 07:45 Infotech

A Qt fejlesztői kedden jelentették be, hogy elkészültek és kiadták a jól ismert C++-os keretrendszer mikrokontrollerekhez szánt kiadásának első verzióját. Az új Qt for MCUs 1.0 segítségével a Qt-fejlesztők immár olyan grafikus alkalmazásokat is tudnak írni, amik közvetlenül képesek a legegyszerűbb beágyazott rendszereken is működni.

Már csak hetei vannak hátra a Python 2-es kódoknak

Prog
-
  19.12.10 07:20 Infotech

Azok a fejlesztők, akik megoldásaiban még mindig a Python 2-s főverziójára épülő kódok munkálkodnak, minden bizonnyal sűrű karácsonyi időszaknak néznek elébe. Ezeket ugyanis kénytelenek lesznek a nyelv valamely újabb verziójára frissíteni, miután a szóban forgó korábbi kiadás támogatása az idei év utolsó napjával meg fog szűnni.

Hivatalosan is webes "szabvány" lett a WebAssembly

Prog
-
  19.12.09 07:00 Infotech

A World-Wide Web Consortium (W3C) a múlt hét végén bejelentette, hogy "tervezet"-ből "ajánlás" állapotba léptette a WebAssembly (WASM) három specifikációjának besorolását. A szervezet ezzel hivatalosan webes "szabvánnyá" (ajánlássá) nyilvánította az új technológiát, ami rengeteg új lehetőséget nyit majd meg a fejlesztők számára a…