Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 136 hír

Nő a baj: újabb csúcson az új koronavírus-fertőzöttek száma az USA-ban

Az Egyesült Államokban az elmúlt 24 órában csaknem 53 ezer új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, ez napi rekordnak számít - közölte a baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház helyi idő szerint szerda este.

Azonnal kell 7,3 milliárd a budapesti kézicsarnokra

A pénzügyminiszternek azonnali hatállyal kell a szükséges összeget átcsoportosítania.

Tízezres leépítések: kőkemény évük lesz a Magyarországon is érdekelt német cégeknek

Jelentős elbocsátásokra készül több, magyar érdekeltséggel is rendelkező német nagyvállalat a vírusválság miatt. Komoly árbevétel- és eredmény-visszaeséssel számolnak – van olyan cég, amelynek az idei lehet a második veszteséges éve a II. világháború óta. Ugyanakkor sok a bizonytalansági tényező.

Hévízi luxusban pihen tovább a médiahatóság

Nincs jobb a visszatérő vendégnél: még 3 évig egy hévízi luxusszállodában pihenhetnek kedvezményes áron az NMHH dolgozói. A hotelt pedig állami félmilliárdból újíthatják fel.

A kötelező számlázáshoz nyújt segítséget a Takarékbank

Privátbankár
-
  Tegnap 19:09 PénzügyKKV

Mikro- és kisvállalkozások pénzügyi adminisztrációját segíti a Takarék Business Assistant ma elindult online számlázó és ügyviteli rendszere.

Fantomárak, dühös brókerek – miért omlott össze ma a pesti és frankfurti kereskedés?

Privátbankár
-
  Tegnap 18:43 Pénzügy

Európában vegyes volt a tőzsdék hangulata, az USA-ban viszont pluszban nyitottak az indexek, miután nőtt a remény arra, hogy elkészül a vírus elleni oltás. Emellett néhány gazdasági adat is viszonylag jól alakult. Az olajkészletek is többet estek a vártnál. Itthon a BUX index viszont 1,1 százalékkal esett, a forint viszont végre erősödött. De mi ok

Mészáros Lőrincék kiszálltak a 4iG-ből

A 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója tőzsdén kívüli ügyletekkel meghatározó, többségi befolyást szerez a 4iG Nyrt.-ben. Az eladó a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus és a Konzum PE Magántőkealap.

Magyarország szeretne a járvány egyik nyertese lenni

A magyar gazdaságot is érzékenyen érinti a koronavírus-járvány, a döntéshozók azonban bíznak abban, hogy végül szerencsésen kerülünk ki a válságból. Ennek egy lehetséges módja, ha a rövidebbé váló értékláncokban nagyobb szerepet kapnak az itteni cégek. A magyar politika rástartolt erre.

Tarkón lőtt miniszterelnökök - senki sem vette félvállról az orosz nagykövetség figyelmeztetését

Privátbankár
-
  Tegnap 17:33 Gazdaság

Két óriás által határolva Mongólia számára a geopolitika a mindennapok rideg valósága. A szovjetek két mongol miniszterelnököt is tarkón lőttek, így mindenki összerezzent, amikor a múlt héten az ulánbátori orosz nagykövetség dörgedelmes üzenetet tett közzé. Káncz Csaba jegyzete.

Vidéken is alacsony a COVID-19 fertőzöttség a szennyvizekben

Hétről-hétre bevizsgálják Budapest három pontján a szennyvíz koronavírus-fertőzés koncentrációját, az utolsó mérések szerint ez továbbra is alacsony. Most viszont Pakson, Szekszárdon és Szolnokon is mértek, és úgy tűnik, a vidéki adatok is megegyeznek a fővároséval, azaz a következő egy-két hétben nem várható nagyobb fertőzési hullám…

Óvatosság váltotta a pánikot a cégeknél

Úgy tűnik, hogy a márciusi mélypont után lassan helyre kerülnek a dolgok, ugyanakkor optimistának semmiképp sem nevezhetőek a vállalatok.

A koronavírus egyik lehetséges nyertese: innováció és digitalizáció egy 24 milliárd dolláros piacon

Privátbankár
-
  Tegnap 12:46 Pénzügy

Indul Stock Picking rovatunk - az MFC Equity nemzetközi befektetési klub olyan növekedésorientált cégeket keres, amelyek részvényeinek ára nem tükrözi valódi értéküket. Kéthetente tesszük közzé elemzéseiket - az első ígéretes vállalat a Nasdaq-on bevezetett Five9 Inc., amely egy 24 milliárd dolláros piacon kínál újfajta, felhő alapú megoldást.

Nem biztos, hogy ősszel ismét lesz országos koronavírus-felmérés

Stílusosan, épp a magyar egészségügy ünnepén, a Semmelweis-napon közölték a májusban lezajlott országos reprezentatív szűrés, a H-UNCOVER teljes feldolgozásának mutatóit.  

Kereskedési hiba Frankfurtban és Budapesten, leépítések és fizetéscsökkentések a légitársaságoknál

Privátbankár
-
  Tegnap 10:50 Pénzügy

Mind a német tőzsdén, mind Budapesten kereskedési hibával indult a nap, de a tőzsdei hangulat alapvetően pozitív Európában. Szerény plusszok jellemzőek több más börzén, miközben a forint kissé erősödik, a nemesfémek tovább drágulnak. Megindult az olaj is. Forrong a repülés-szektor.