Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 85 hír

A hét sztorija: megkezdődött az asztal alatti rugdosódás a kormány és a főváros között

Privátbankár
-
  Tegnap 19:46 Gazdaság

A kormány kilőtte az első sorozatot az új városvezetésre, de Karácsony Gergely csapata egyelőre dacosan halad a kampányban kijelölt úton.

Tegyük újra naggyá a jenki uránt, drágítsuk meg az olajat

Privátbankár
-
  Tegnap 18:47 Pénzügy

Ma ismét jó a hangulat a tőzsdéken néhány amerikai makroadat hatására. Az OTP záróára megint emelkedni tudott, bár napon belül nem érte el az előző napi szintet. Az OPEC felbeszélte az arany árfolyamát, az amerikai elnök pedig országa uránbányáinak adott egy hazafias lökést.

Gigabírságot kapott a Facebook

A GVH megállapította, hogy a Facebook Ireland Ltd. jogsértést követett el, amikor ingyenesként hirdette szolgáltatását nyitóoldalán és Súgóközpontjában.

A MÁP Plusztól a matuzsálemkötvényekig – érdemes még kamatra vadászni?

Privátbankár
-
  Tegnap 16:30 Gazdaság

A kötvénypiac súlya valójában nagyobb a tőkepiacokon, mint a részvénypiacoké. A kibocsátott mennyiség a pénznyomdák hatására is tovább nő. Az egyszerű kisbefektetők is gondolkodhatnak államkötvényekben, de más hasonló termékekben is. Az oktatásban Magyarországon a pénzügyek szinte semmilyen szerepet nem kapnak, de ezt lehet…

Óriási megbízást kapott a 4iG a NAV-tól

A Nemzeti Adó és Vámhivatal a 4iG-t bízta meg Dell-EMC gyártmányú eszközök gyártói támogatásával.

238 ezer magyar nyugdíjas nyomorog

Hiába a kormányzati dicshimnusz az emelkedő nyugdíjakról, a reálérték megőrzéséről, a statisztika szerint egyre többen élnek a szegénységi küszöbként meghatározott jövedelemből. Magyarul: egyre több a szegény nyugdíjas.

IMF: 3 százalékos kamattal is ugyanennyire vinnék a MÁP Pluszt

Ami a költségvetés kiadásait akár több száz milliárd forinttal mérsékelné – állapítja meg a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Magyarországról kiadott legfrissebb jelentése. Az nem tartja jó ötletnek, hogy a büdzsé kizárólag belföldről finanszírozza magát, mivel a mélyponton lévő kockázati felárunk miatt a külföldi forrásbevonás most jóval olcsóbb.

A nyugdíjreform ellen folytódott a francia gigatüntetés

Folytatódott pénteken a nyugdíjreform elleni közlekedési sztrájk Franciaországban, ahol az előző nap a szakszervezetek szerint csaknem másfél millióan, a rendőrség szerint több mint 800 ezren tiltakoztak az utcákon.

Történelmirekord-közeli BUX, egy hónapos forintcsúcs, OPEC-döntés a puttonyban

Privátbankár
-
  Tegnap 11:02 Pénzügy

Ezekre érdemes figyelni december első hetének utolsó üzleti napján. Az már a távolabbi jövő zenéje, mi lesz a Donald Trump ellen tervezett alkotmányos felmentési eljárás vége, mint ahogy az is, a német ipari termelés jelentős októberi visszaesése már tényleg a recesszió előjele-e.

Megbírságolta az MNB a nedolgozz.hu működtetőjét

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 22,5 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki a nedolgozz.hu internetes honlap működtetőjére, mert jegybanki engedély nélkül végzett portfóliókezelést, befektetési elemzést, illetve függő ügynöki tevékenységet, amelyeket az MNB azonnali hatállyal meg is tiltott - közölte a jegybank.

Átlag feletti pörgést produkált az élelmiszer-, ital- és dohánygyártásunk októberben

Össze is hoztak egy 6 százalékos növekedést az ipari termelésben.

Irán az újabb forradalom küszöbén – hadgyakorlat jön Moszkvával és Pekinggel

Privátbankár
-
  Tegnap 09:01 Külföld

Több száz tüntetőt lőttek le az utóbbi pár hétben a belügyi csapatok, amint azok Irán legfelsőbb vezetőjének eltávolítását követelték. A beszorult politikai elit egy hete büszkén jelentette be, hogy december folyamán az iráni-, az orosz- és a kínai haditengerészet közös hadgyakorlatot tart az Indiai-óceánon. Káncz Csaba jegyzete.

Jövőre minden hús eredetét látványosan fel kell majd tüntetni a pultokban

A január 15-én életbe lépő szabályozás szerint a kereskedőknek ezentúl a nem előre csomagolt, friss vagy hűtött hús származási országát is fel kell tüntetniük, de nem ám olvashatatlan kis fecniken.

Elképesztő, mennyibe került az Orbán-kormánynak egy új sportoló

Privátbankár
-
  Tegnap 06:06 Gazdaság

Ha már a kormány az egyes nyilatkozatai szerint inkább mennyiségben méri a TAO-támogatások eredményességét, akkor érdemes megnézni, vajon egy új sportoló mennyibe is került az államnak. Vagy az adófizetőknek.