Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 10 hír

A vitorlázók igénye hívta életre a legújabb Balatonkerülő versenyt

Porthole
-
  Ma 22:36 Vitorlás  Fa Nándor

A „8m Open” kétszemélyes Balatonkerülő versenyt idén elsőként rendezik meg augusztus 18-19 között, aminek a szólóvitorlázáshoz hasonlóan a célja a technikai és taktikai tudás felmérése, csak párban. Az új versenyről, a mezőnyről és az online is nyomon követhető megmérettetésről Fa Nándor, a versenyt alapító Fa Hajó Kft. ügyvezetője mesél.

Hát ezen is túl vagyunk

Porthole
-
  Ma 22:15 Vitorlás 

Amikor tavaly szeptember körül megérkeztek a Bahiák, azonnal megtetszett, hogy egy jól felszerelt egyszerűnek tűnő kis jolle, orrsudárral, genakerrel, pont, mint a "nagyok". :) Úgy voltam vele, hogy ha már itt vannak ezek a hajók, nézzük meg, mire megyünk velük mezőnyben, hogyan működnek a tradicionális osztályok hajói mellett, illetve hozzájuk…

Vagány hagyomány

Porthole
-
  Ma 22:12 Vitorlás 

A legnagyobb hagyományokkal bíró versenyre készül a szörfös mezőny – a hét végén tartják meg a Szent István Kupát, a Fa szörf magyar bajnokság 5. fordulóját Balatonfűzfőn. A viadal 35 éves múltra tekint vissza, először 1983-ban tartották meg, az István a király című rockopera ősbemutatójával egy időben – 33 versenyző részvételével.

Yardstick, yardstick

Porthole
-
  Ma 22:06 Vitorlás 

Pár éve nem indultam Szalagon, mert 2015-ben, a 12 órás (!) Füred-Kenese táv alaposan elvette a kedvem. Tavaly nyár vége felé mégis felvetődött a gondolat, hogy a közelgő 50. Kékszalag tiszteletére el kéne indulni, Narvalnak ott a helye. Pár személyi változás után február környékén véglegesítettük a csapatot, mind nagyon vártuk a nagy napot.…

Volvo Körkapcsolás 08. 08-15.

Porthole
-
  Tegnap 16:18 Vitorlás 

Sporttörténelmet írt Berecz Zsombor a héten, amikor megnyerte az aarhusi vitorlás világbajnokságot Finn osztályban – ezzel amúgy a tokiói kvótát is megszerezte. Emellett más nemzetközi sikereknek is örülhetünk, ahogy itthon is voltak remek versenyek.

Szúnyogos lett a Bahart Regatta lellei fordulója

Porthole
-
  18.08.14 23:48 Vitorlás 

A címmel ellentétben szerencsére nem lepték el szúnyogok a térséget, csak egy nagyobb Mosquito volt, a mi hajónk, amivel indultunk. De tekintsük át a történetet kronológiai sorrendben.

Fertő-Bajnokság beszámoló

Porthole
-
  18.08.14 23:36 Vitorlás  Finnország

A hétvégén került megrendezésre a hagyományos Fertő-Bajnokság - Poliprofil Kupa – Schrantz Mátyás Emlékverseny. A versenyen két hajóosztályban: finn-dinghy és optimist osztályokban indultak a résztvevők.

A nyár derekán az Újonc Kupával folytatódott a Nádas Kupa Sorozat

Porthole
-
  18.08.14 23:30 Vitorlás  Balaton

Az Újonc Kupán idén rekord számban (közel 120 versenyző 3 hajóosztályban 12 klubból) jöttek össze a fiatalok a balatoni nádasvilág központjában Csopakon, ahol 4 futam került megrendezésre.

Sporttörténelem Aarhusban

Porthole
-
  18.08.09 21:51 Vitorlás  Olimpia Japán

Magyar napot tartottak Aarhusban, illetve a magyar vitorlázók rendeztek magyar napot. Berecz Zsombor megnyerte a sportág első világbajnoki címét aktív olimpiai osztályban – és ezzel természetesen kvótát is szerzett Tokióra, de az már szerdán zsebben volt. Érdi Mári szintén bekerült az éremfutamba, miután kiderült, hogy az előzetes hírekkel…

Röpülj, hajóm, Ne félj, hajóm: rajtad a Holnap hőse

Porthole
-
  18.08.09 12:57 Vitorlás 

Ady csodás verssorai kattannak be valahányszor foileres katamaránt látok akcióban. A holnap hőseit azonban eddig hiába kerestem, a repülő szerkezeteket profi, sokat próbált versenyzők uralják.