Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 471 hír

Biden: "Megvan a megállapodás"

Portfolio
-
 Tegnap 21:55Gazdaság

Megszületett a megállapodás az 1200 milliárd dolláros infrastruktúra-fejlesztésről, amelyben végül az előzetes hírekkel ellentétben magas lesz az új források aránya - írja a Reuters. Az elnök maga jelentette be az alkut republikánus és demokrata szenátorokkal az oldalán.

Váratlanul kamatot emelt a mexikói jegybank az infláció miatt

Portfolio
-
 Tegnap 21:02Gazdaság

A mexikói jegybank nagyon meglepte ma az elemzőket, a várakozásokkal ellentétben ugyanis 25 bázisponttal 4,25%-ra emelték az irányadó kamatot - írja a Reuters.

Nyaralást tervezők, figyelem: Portugália nagyot szigorít, gyakorlatilag lezárták a fővárost

Portfolio
-
 Tegnap 20:50Gazdaság

A koronavírus ellen szigorúbb intézkedéseket léptetnek életbe a 2,8 milliós lélekszámú lisszaboni régióban péntektől, a portugál hatóságok így akarják visszaszorítani a nyári szabadságolások idején fenyegető növekvő számú fertőzéseket.

Szinte hihetetlen, de nem a korlátozások és a forgalomcsökkenés miatt javult a levegő minősége a járvány alatt

Főként az időjárás természetes változékonysága és nem az új koronavírus-járvány feltartóztatására életbe léptetett korlátozások miatt javult a levegő minősége a pandémia idején az amerikai, európai városokban - állapították meg amerikai kutatók, feltérképezve az emberi egészségre káros, 2,5 mikronos finomszemcsés anyagok (szálló por)…

Ez az ország a példa arra, hogy mennyire elképesztően hatékonyak az mRNS-vakcinák

Rendkívül kevesen fertőződtek meg a koronavírus variánsaitól az utóbbi csaknem fél évben Svájcban a Pfizer/Biontech vagy a Moderna vakcinájával teljesen beoltottak közül - jelentette csütörtökön a Reuters hírügynökség a svájci szövetségi egészségügyi minisztérium adatai alapján.

Új rektora van a Budapesti Corvinus Egyetemnek

Portfolio
-
 Tegnap 20:16Gazdaság

2021. június 24-én Dr. Takáts Elődöt nevezték ki a Budapesti Corvinus Egyetem rektorává, akinek megbízatása 2021. augusztus 1-től lép életbe és Dr. Lánczi Andrást váltja a rektori székben, aki az elmúlt hat évben vezette az Egyetemet. Az egyetem közleménye szerint az új rektor tervei között szerepel többek között a Corvinus nemzetközi…

Újabb szomszédunknál jelent meg a delta variáns

Szlovéniában is kimutatták a koronavírus delta variánsát, a mutációt már 18 mintában azonosították - jelentette be Tjasa Zohar Cretnik, a Nemzeti Egészségügyi, Környezetvédelmi és Élelmiszeripari Laboratórium (NLZOH) igazgatója csütörtökön.

Most ingyen megtudhatják az idős budapestiek, hogy van-e antitest a vérükben

Tizenkilencezer ingyenes antitesttesztet biztosít a fővárosi önkormányzat a 60 év feletti budapestiek ellenanyagszintjének mérésére - közölte a Főpolgármesteri Hivatal csütörtökön az MTI-vel.

Mérhető lesz vérből, hogy mennyire hatékony egy-egy vakcina - áttörést értek el Oxfordban

Az Oxfordi Egyetem kutatói kifejlesztettek egy vérvizsgálaton alapuló módszert, amely előrejelzi új Covid-19 elleni vakcinák hatékonyságát, ezzel megnyílhat a lehetőség az oltóanyagok széles körű klinikai próbáinak lerövidítésére, amelyek elvégzése egyre bonyolultabb feladat.

A WHO szerint kétévente ismétlőoltásra lesz szükség a koronavírus ellen

Évente emlékeztető oltásra lesz szükségük a Covid-19-betegséggel szemben legsérülékenyebb embereknek, így az időseknek, hogy védve legyenek a különböző variánsokkal szemben - jelezte előre az Egészségügyi Világszervezet (WHO) belső dokumentumban, amelybe a Reuters hírügynökség betekintést nyert.

Koronavírus: tovább lazítanak a szabályokon Romániában

Romániában júliustól tovább lazítanak a koronavírus-járvány megfékezését célzó korlátozásokon: a rendezvényeken az eddigieknél többen gyűlhetnek össze, az immunizációt pedig a beoltottaknak járó kedvezményekkel bátorítják.

120 éve nem látott meleg tombol Magyarországon - 40 (!) fok volt ma

Százhúsz éve nem mértek ilyen magas hőmérsékletet júniusban Magyarországon, mint csütörtökön. A legmelegebb Fülöpházán volt, ott 40 Celsius-fokot regisztráltak - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

Banai Péter Benő: a járvány felborította az államháztartási folyamatokat

A járvány felborította az államháztartási folyamatokat - mondta Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium (PM) államháztartásért felelős államtitkára online konferencián csütörtökön.

A járvány kitörése óta példátlanul sikeresen védekeztek, most az EB-szurkolók miatt nőnek az esetszámok

A koronavírusos fertőzés növekedését okozták Finnországban az Oroszországból hazatérő labdarúgó-szurkolók - jelentették be csütörtökön a finn egészségügyi hatóságok.

Líbia miniszterelnöke találkozott Blinkennel, és szépen megkérte, hogy Amerika hagyja el az országát

Portfolio
-
 Tegnap 17:46Gazdaság

A külföldi harcosok Líbiából való kivonását követelte csütörtökön Abdulhamíd Mohamed Dbeibeh ideiglenes líbiai miniszterelnök Antony Blinken amerikai külügyminiszterrel közös találkozóján Brüsszelben. Dbeibeh Twitter-bejegyzése szerint a harcosok kivonására sürgősen szükség van annak érdekében, hogy "biztosítsák a nemzeti…