Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 102 hír

Zúgolódnak az Amazon-dolgozók a rendőrségnek fejlesztett arcfelismerő miatt

Piac és Profit
-
  Ma 18:00 Gazdaság 

A cég munkatársai levélben győzködik Jeff Bezost, hogy ne adja el a cég arcfelismerő technológiáját a rendőrségnek és más kormányzati szerveknek, írja a Bitport.

„Csúcsaranyat” ígértek, 1,6 milliárdot csaltak ki

Jogerősen öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék pénteken egy a férfit és egy nőt, aki "csúcsarany" hozamának ígéretével 662 sértettől csaknem 1,6 milliárd forintot csalt ki.

Teljesíthetetlen a párizsi klímaegyezmény e három szektor zöldülése nélkül

Piac és Profit
-
  Ma 12:01 Tudomány 

Hiába nyernek teret az áramtermelésben a megújuló energiaforrások, a fűtésnél, a hűtésnél és a közlekedésnél elenyésző mennyiségű megújulót használunk. Ezeknél még mindig az olaj és a földgáz az úr.

Félmilliót is kereshet egy junior programozó

Nem csillapodik a kereslet a megfelelően képzett junior programozók iránt a Codecool saját tapasztalatai szerint. Az eddig álláshoz juttatott kétszáz Codecool tanuló kezdőfizetésének elemzéséből úgy tűnik, hogy kielégíthetetlen a munkaadói oldal felvevőképessége. Még a tavaly végzettekénél is jobb fizetési feltételekkel helyezkedtek el a…

Hightech múltidéző

Piac és Profit
-
  Ma 07:30 Gazdaság 

Vályog, növényi rostok, homok, mész – régről ismert, természetes építőanyag mind, melyeknek modern változatai a mai építőiparban is teret nyernek, ráadásul hosszú távon még spórolhat is, aki ezeket választja a beton- vagy cementtéglák helyett.

A húspác és a leveskocka jöhet minden mennyiségben

Piac és Profit
-
  Tegnap 20:07 Színes  C-vitamin

Ha azt olvassuk a címkén, hogy E-500 nátrium-hidrogén-karbonát, vagy E-300, a legtöbben laborban előállított veszélyes kemikáliára gondolunk, pedig utóbbi maga a C-vitamin, az előbbi pedig a sütőpor. Számtalan tévhit és mítosz övezi az élelmiszerekben fellelhető adalékanyagokat, dacára annak, hogy sütés-főzés közben magunk is napi szinten…

Készen állsz rá, hogy karbonlábnyomod látva vásárolj?

Piac és Profit
-
  Tegnap 19:01 Tudomány 

Tükröt tart az emberek vásárlásai mint ökológiai tehertételek elé a Ben & Jerry’s jégkrémmárka. A jövőben egyre több cég fogja felajánlani az embereknek, hogy fogyasztásuk karbonlábnyomának semlegesítéseként bizonyos ökológiai projekteket támogathatnak már rögtön a vásárláskor.

A hálózatokra nyit a Cisco

Piac és Profit
-
  Tegnap 18:14 Gazdaság  CISCO

A bejelentés része a Cisco azon törekvésének, hogy nyitott és programozható platformot hozzon létre, amely a hálózatok egészét átfogja, a campustól az adatközpontokig, a fiókirodáktól a peremhálózatokig.

Bíróság dönti el, örökölhető-e a digitális tartalom

Piac és Profit
-
  Tegnap 17:06 Infotech 

Legfelsőbb bírósági ítélet mondja majd ki Németországban, örökölhetők-e a digitális tartalmak. A háttér: egy család a Facebook révén szeretné megtudni, lányuk baleset áldozata lett-e, vagy öngyilkosságot követett el.

Ennyi dollármilliomost még nem látott a világ

Piac és Profit
-
  Tegnap 16:40 Gazdaság 

Tavaly már 16,5 millió dollármilliomos volt a világon – több, mint valaha. Legnagyobb a számuk Észak-Amerikában és Európában, de leggyorsabb a gazdagodás immár Ázsiában.

Nem bújhat el, július 1-jétől minden automatát lát a NAV

Július 1-jéig kell beszereltetniük az étel- és italautomatákat üzemeltető vállalkozásoknak az automata felügyeleti egységet gépeikbe, amin keresztül a NAV nyomon követheti az automaták forgalmát.

GDPR – gyakori kérdések: igényelhetek kártérítést?

Május 25-től hatályos az Európai Unió új adatvédelmi rendelete, köznapi nevén a GDPR. Sorozatunkban a fogyasztók számára – és a munkáltatóknak is fontos – leggyakoribb kérdésekre adunk válaszokat az Európai Bizottság tájékoztatásának segítségével.

Visszafelé sültek el az ész nélküli foci-hirdetések

Piac és Profit
-
  Tegnap 14:05 Gazdaság 

A labdarúgó világbajnokság a világ legnézettebb sporteseménye- következésképp a legnagyobb reklámlehetőség is. Rengeteg nagy cég azt ki is használja – ha nem is mindig sikerrel.

Trumpot célozta meg Brüsszel

Piac és Profit
-
  Tegnap 13:02 Gazdaság 

Ma léptek életbe az Európai Unió védővámjai válaszként a Donald Trump által az acél-, illetve alumíniumtermékekre kivetett sarcára. Az uniós védővámok érzékeny ponton találhatják el az amerikai elnököt, a szavazóbázisa mindenképpen megérzi Brüsszel válaszát, de az árat az óceán mindkét oldalán élő fogyasztók fogják megfizetni.

Hol térül meg leggyorsabban a kiadott lakás?

Piac és Profit
-
  Tegnap 12:05 Gazdaság 

A budapesti szabad újépítésű lakások átlagos négyzetméterára az év elején tovább emelkedett, így március végén már elérte a 730.000 forintot, szemben a múlt év végi 705.000 forintos, illetve a 2017 eleji 620.000 forintos átlaggal.