Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 47 hír

Mi az a skontó, és hogyan működik a gyakorlatban?

A skontó lényegében egy fizetési határidőn belüli – például 60 nap helyett 7 napon belüli számlakifizetés esetén – ellenérték-megtérítés okán adott kedvezmény, melynek célja, hogy a partner a számláit korábban fizesse ki, javítva ezzel az értékesítő cash-flow pozícióját.

Karriert épít vagy karriert rombol a közös étkezés a munkahelyen?

Piac és Profit
-
  Tegnap 07:30 Gazdaság

A munkahelyi közös étkezések során tanúsított viselkedésünk, az étkezés kötetlen jellege miatt nagyon sok mindent elárulhat rólunk, olyan dolgokat is, amelyekre nem is gondolnánk – és ezek a dolgok, a karrierünk későbbi alakulására is meglepő hatással lehetnek.

Ingatlan-adásvételi szerződés vagy előszerződés: mikor melyiket kössük?

Piac és Profit
-
  19.05.25 07:30 Gazdaság

Ingatlan-adásvétel előtt állsz? Szerződni szeretnél, de valami gond van az ingatlannal? Mi a különbség az adásvételi szerződés és előszerződés között? Mikor melyiket kössük? Szakértőnk, dr. Kocsis Ildikó segít!

Az olajlobbinak dolgozna Joe Biden amerikai elnökként?

Piac és Profit
-
  19.05.24 19:01 Tudomány

A Reuters megszellőztette tervezett elnökválasztási programja egy részét, melyben továbbra is szerepet adna a fosszilis energiáknak az amerikai energiamixben. Az elnökjelöltségért versenyző riválisok és a progresszív környezetvédő szervezetek is hevesen támadják emiatt az USA elnökségére ácsingózó Bident.

Erre a 4 készségre lesz szükség a jövőben

Piac és Profit
-
  19.05.24 16:11 GazdaságÁllás

A jelen és a jövő munkavállalóinak is nagy kihívást jelent a digitális technológia rohamos fejlődése. Ahhoz, hogy lépést tudjanak tartani a folyamatos változásokkal 4 készséget kell tudniuk alkalmazni: rugalmasnak és agilisnak kell lenniük, miközben nyitottak az élethosszig tartó tanulásra, akár autodidakta módon is.

A Piac & Profit Pénzügyi ügyintézői munkatársat keres!

Piac és Profit
-
  19.05.24 14:01 Gazdaság

Főállású munkakör Budapesten, a Szentmihályi úton. Print és online média, konferenciaszervezés, ismert márkanév. www.piacesprofit.hu

Az online ügyintézés a mindennapjaink része

A hétköznapi teendőink nagy részét már online intézzük: ilyen az ételrendelés (52%), a szállásfoglalás (45%), a hivatalos ügyintézés (43%) vagy szerződésmódosítás (29%)1. A nagyobb pénzmozgással járó teendőkkel viszont óvatosabbak vagyunk.

Napvitorlát bont a GIBUS Magyarországon

A teraszrendszerek és árnyékolástechnikai megoldások hazai piaca jelentősen bővülhet az elkövetkezendő években, tekintettel a kelet-közép Európát is érintő klimatikus változásokra, illetve az építőipari beruházások dinamikus bővülésére. A több mint két évtizedes szakmai múltú, tisztán magyar tulajdonban lévő Gege Kft. és az 1982-ben…

Továbbra is az ingatlanpiac a legvonzóbb befektetés

Mérséklődött tavaly a hazai összeolvadások és felvásárlások (M&A) piaca a megelőző év eredményeihez képest – derül ki az EY friss elemzéséből. A legvonzóbb befektetési célpont az ingatlan és a technológiai szektor.

Ausztráliában is elérhető lesz a Richter terméke

A Richter Gedeon Nyrt. (“Richter”) és a Seqirus Pty Ltd (“Seqirus”) a mai napon bejelentették, hogy kizárólagos licenc szerződést írtak alá a cariprazine ausztráliai és új-zélandi forgalmazására. A megállapodás értelmében a Richter szállítja a terméket, a Seqirus törzskönyvezi és értékesíti a készítményt Ausztráliában és Új-Zélandon. A Richter a sz

Az én cégem is utazásszervező???

Piac és Profit
-
  19.05.24 08:08 Gazdaság

Tehát mikor vagyok utazásszervező? Mikor vonatkoznak a cégemre különleges szabályok? Az Írisz Office segít ebben eligazodni.

Dávid Ferenc: szégyellem, hogy nem tiltakoztam hangosabban

Piac és Profit
-
  19.05.24 07:30 Gazdaság

A jelenlegi munkaerő-piaci helyzet felébresztette a cégeket, az érdek-képviseleteket, de a gazdaságpolitikai irányítókat is. Ugyanakkor a mostani munkaerő-hiánynak az elmúlt évek-évtizedek elhibázott döntései, elszalasztott lehetőségei ágyaztak meg – véli Dávid Ferenc közgazdász, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) volt…

Bringázz a munkahelyre: rengeteg pénzt és légszennyezést spórolsz meg vele

Több mint 4700-an ültek nyeregbe a Bringázz a munkába! kampány első két hete alatt, akik összesen 223 850 kilométert tekertek le, 32,2 millió forintot spóroltak a benzinen, és közel 36 tonna szén-dioxid kibocsátását kerülték el május 6. és 20. között.

Ezekre a konvektorokra jár az állami ingyenpénz

Az Otthon Melege Program legújabb, konvektorcsere pályázatán összesen három fajta eszközre lehet kérni a támogatást.

A turizmus adhat lendületet a vidéki vállalkozásoknak

Vidéken az emberek nem mernek vállalkozni. Mihalcsek Noémi, a Golden Events Kft. ügyvezetője szerint a helyzet megváltoztatásához meg kell mutatni nekik, hogyan foghatnak bele egy vállalkozásba, és megfelelő tudásanyagot kell átadni nekik vidéki tréningek, képzések segítségével, hogy felismerjék a potenciális lehetőségeiket.