Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 116 hír

Mágnesvonat újratöltve

Piac és Profit
-
  Ma 20:01 Gazdaság 

Bajor vállalkozás próbálkozik a korábban kudarcot vallott mágnesvonattal. Nagy távolságok helyett rövid összeköttetésekre lehet megoldás a szupergyors közlekedési eszköz.

Itt a gombából készült ökotégla: kevésbé tűzveszélyes

Piac és Profit
-
  Ma 19:01 Tudomány 

Szívesen laknál gombából épült házban? Ez most már lehetséges. Az alacsony karbontartalmú, tűzálló(bb), hangyabiztos tégla gombából készül. A kis környezeti terhelést jelentő építőipar alapja lehet.

Borsalino 2.0 – egy svájci üzletember újraöltöztetné a világot

Piac és Profit
-
  Ma 18:09 Gazdaság 

A Borsalino cég kalapját hordta Winston Churchill és Truman elnök, Al Capone, a gengszterkirály és Alain Delon. A csődbe ment híres olasz kalapgyárat most svájci befektető kívánja talpra állítani.

Új termékekkel terjeszkedik a Google

Piac és Profit
-
  Ma 17:03 Gazdaság 

Két jelentős új termék piaci bevezetését készíti elő a Google: gázzal töltött ballonokkal biztosítják távol eső területek Internet-ellátását és felkészülnek szállító drónok gyártására.

Teherszállítás: vissza a vitorlásokhoz?

Piac és Profit
-
  Ma 16:31 Gazdaság 

Új reneszánsz következhet az áruszállításban, ahogy egyre több cég csökkentené környezeti lábnyomát, a legmodernebb technológiák mellett újra előtérbe kerülhetnek a régi, évszázadokig használt, de környezetbarát megoldások is.

Európa új partnert talált – így vág vissza Amerikának

Piac és Profit
-
  Ma 16:05 Gazdaság  USA

A EU történetének legnagyobb szabadkereskedelmi megállapodását kötötte Japánnal. Az egyezmény eltörli a vámokat, jelentősen növeli majd a forgalmat és árcsökkenéseket is hoz a fogyasztóknak.

Ha többet keresünk, azonnal megesszük

Piac és Profit
-
  Ma 15:40 Színes 

Ha nő a lakosság bevétele, az nálunk még mindig az élelmiszer-fogyasztásra szánt összeget növeli meg - főként a húsfélék iránti kereslet ugrik meg. A Nemzeti Agrárkamara (NAK) adatai szerint tavaly az olcsóbbá vált baromfihúsból fogyott a legtöbb.

GDPR – gyakori kérdések: Mi a teendő a magánszemélyektől érkező kérelmekkel?

Piac és Profit
-
  Ma 15:07 Gazdaság 

Az uniós adatvédelmi rendelettel kapcsolatos leggyakrabban feltett kérdésekre választ adó sorozatunkban a következőkben a vállalkozások számára fontos kérdéseket válaszoljuk meg az Európai Bizottság tájékoztató anyaga segítségével.

Brüsszel odavágott a Google-nak, nem aprópénzt fizethet az amerikai óriás

Az EU a trösztellenes előírások megsértése miatt 4.34 mrd. eurós bírságra ítlte a Google-t, mert az Android rendszerét úgy engedte át a mobilgyártóknak, (Samsung, Huawei, HTC) hogy azok Google kereső-rendszerét és az amerikai óriáskonszern Chome-szoftverét telepítve adták el a telefonokat, így megsértve a szabad versenyt.

Kinek lehet valóban kötetlen a munkarendje?

Piac és Profit
-
  Ma 13:30 Gazdaság 

Gyakran találkozni azzal a jelenséggel, hogy a hierarchiában nem is túlzottan felül lévő irodai munkatársak munkarendjét kötetlenné minősíti a munkáltató, jellemzően munkaszerződéssel, ritkábban más módon  - habár a törvény szövege alapján erre akár egyoldalúan is módja lehet. Fodor T. Gábor munkajogász rámutat ennek a…

Ez nem hiányzott – mit hoz a világnak a vámháború?

A befektetők kezdik komolyan venni a vámháború veszélyét. Egyre több jel mutat arra, hogy az USA-n kívül más országok is bekapcsolódnak a történetbe, ami negatívan érinti az egész világgazdaságot – figyelmeztet a K&H Alapkezelő.

Órákig lógunk a közösségi médián, de üzletet még nem ott kötünk

Alig használják üzleti célokra a közösségi médiát a szakemberek, pedig rendszeresen a Facebookon lógnak, ahol gyakran kapnak kérdéseket és megrendeléseket is - derül ki a Mapei Kft. felméréséből, melynek során 150 építőipari szakembert kérdeztek meg a közösségi média használati szokásaikról.

Az online kupon még több vásárlásra csábítana

Piac és Profit
-
  Ma 11:04 Gazdaság 

Annak ellenére, hogy sokan kész bevásárlólistával vágnak neki az üzleteknek, egy vonzó kupon arra ösztönözheti a fogyasztókat, hogy megvásároljanak valamit, amit egyébként nem terveztek.

Két dolog hiányzik a jó nyári dinnyeszezonhoz: az egyik a nyár

Piac és Profit
-
  Ma 10:28 Gazdaság 

Ahhoz képest, hogy jó termésre számíthattak a dinnyetermelők még a nyár elején, most rossz hírek érkeznek. Várhatóan kevesebb lesz a termés a tavalyinál: hiányzik a munkáskéz és az időjárás sem kényezteti a gazdákat, a hűvös időben egyszerűen nem fogy úgy a dinnye.

Csőd is lehet az unortodox gazdaságpolitikából

Jó lehetőség van rá, hogy a súlyosan eladósodott Törökország, a Recep Tayyip Erdogan elnök által erőltetett „unortodox“ gazdaságpolitika miatt csődbe megy.