Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 103 hír

Hogyan érinti cégét az adóváltozás? Számolja ki!

Júliustól két százalékponttal csökkent a szociális hozzájárulási adó. Mit jelent ez a gyakorlatban? Mennyivel több pénz marad a munkáltatóknál? Az Mfor.hu frissített Bérkalkulátorának segítségével most Ön is utánaszámolhat!

Tolvaj a cégedben – vállalati szarkák a járvány után

Piac és Profit
-
  Tegnap 17:02 Gazdaság

A járvány visszavonulóban, de az általa okozott krízis még egy ideig velünk marad. A megváltozott környezetben megnőtek a belső lopások, csalások és egyéb visszaélések kockázatai. Mit tehet a cégvezető, hogyan előzheti meg ezeket a rendkívül kínos és sok kárt okozó eseteket? Róth Dénes, a Tolvaj a cégedben című könyv szerzője, a céges…

Több milliárdos áfacsalást lepleztek le Magyarországon

Magyarországot megkárosító, cukor és étkezési olaj határokon átnyúló értékesítése során 9,7 millió euró (mintegy 3,4 milliárd forint) értékű áfacsalást elkövető szervezett bűnözői csoport két vezetőjét állították elő Magyarországon négy további ország hatóságainak bevonásával - közölte az Eurojust szerdán.

Több mint 7 ezer munkahelytől szabadul meg egy légitársaság

Az Air France francia légitársaság 7600 munkahelyet szüntet meg a koronavírus-járvány következményeként lecsökkent tevékenységére hivatkozva - erősítette meg Jean-Baptiste Djebbari francia közlekedési államtitkár a szakszervezetek előző napi értesülését.

Ekkora pofont adott a koronavírus a magyarok kedvenc nyaralóországának

Az első félévben 1,6 millió turista látogatott Horvátországba és 7,6 millió vendégéjszakát töltött el, a vendégek száma 70 százalékkal kevesebb, mint tavaly ugyanebben az időszakban - közölte Kristijan Stancic, a horvát Turisztikai Szövetség igazgatója.

Már az első munkaerőpiaci lépéseknél meglátszik a nemek közötti bérszakadék

Egy most publikált kutatás szerint a pályakezdők átlagos nettó bérigénye 247 ezer forint. A legmagasabb fizetést a mérnöki, a legalacsonyabbat pedig a középiskolai és szakmunkás végzettséggel várják.  A fővárosi fiatalok közel 10 százalékkal keresnének többet, mint vidéki társaik. A lányok átlagos bérigénye pedig majdnem…

A Magyar Termék ereje a védjegyhasználók összefogásában rejlik

A #veddahazait kampányban részt vevő cégek képviselői azt emelték ki, hogy minden gazdasági szereplőből – gyártók, kereskedők, fogyasztók ­– pozitív érzéseket váltott ki a járványhelyzetben elindított akció. Az is ismét bebizonyosodott, hogy a Magyar Termék igazi ereje a védjegyhasználóik összefogásában rejlik.

Koronavírus Magyarországon: elhunyt egy idős beteg

Kettővel, 4157-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu szerdán.

Mekkora a pesszimizmus a magyar gazdaságban?

Piac és Profit
-
  Tegnap 10:05 Gazdaság

Nagyot javult, de továbbra is pesszimizmust jelez a beszerzésimenedzser-index (BMI), amelynek szezonálisan kiigazított júniusi értéke 47,0 százalékra emelkedett az előző havi 40,7 százalékról. A BMI üteme tehát továbbra is a növekedést a visszaesésétől elválasztó 50,0 pont alatt maradt, még mindig szűkülést mutat.

Innentől kezdve minden vállalkozás számlájára rálát a NAV

Piac és Profit
-
  Tegnap 09:27 Gazdaság

Az online számla kiterjesztésével új korszak kezdődik 2020. július 1-jén az adóegyszerűsítésben és a gazdaságfehérítésben.

Ez már a jövő: a végrehajtást is elérte a digitalizáció

Piac és Profit
-
  Tegnap 06:37 Infotech

Az egészségügyi kényszerhelyzet az élet számos területén felgyorsította a folyamatok digitalizálását. Nem kivétel ez alól a közokirat alapján induló végrehajtási eljárás sem, ahol pár hónapja kötelezővé vált az elektronikus eljárás.

Lakáspiac: egyre nagyobb szakadék tátong az eladók és vevők között

Piac és Profit
-
  20.06.30 17:58 Gazdaság

A legtöbb ingatlanhirdetési oldalon visszapattant a március végén, április elején mélypontra süllyedő lakáspiaci kereslet, néhány esetben új csúcs is született. A vásárlási szándék látványos erősödése ellenére, azonban nem születik több adásvétel, mert az eladók nem alkalmazkodtak a piaci trendhez, azaz a vásárlóerőhöz képest sok a…

A vállalkozás mérete és a tapasztalat számít a robotizálásban

Piac és Profit
-
  20.06.30 16:25 Gazdaság

A kis- és középvállalkozások csaknem egynegyede tervezi a robotizálás bevezetését az elkövetkező 3 évben – derült ki a Universal Robots megbízásából készített, „A kkv-k robotizálási barométere” nevű felméréséből.

Elítélte az EU a dühöngő elnök lépését: szankciók jöhetnek a haza zavart nagykövet miatt

Josep Borrell, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője Twitter-üzenetében elítélte és válaszlépések meghozatalát helyezte kilátásba, amiért Venezuela kiutasította az országból az Európai Unió nagykövetét.

Küszöbön a következő veszélyes vírus?

Új sertésinfluenza-vírust mutattak ki Kínában, amely embereket is képes megfertőzni - írta a BBC hírportálja.