Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 87 hír

Külföldi munka? Nem mindegy mennyit adózik

Számos adóelőny érhető el azáltal, ha valaki átkerül egy másik ország adóztatási kör alá. Bár az, hogy egy magánszemély hol rendelkezik illetőséggel, nem választás kérdése, a személyes körülmények gondos megtervezésével alakítható, hogy valaki hol adózik. Ez pedig mindenkit érint, aki rövidebb-hosszabb ideig külföldön vállal munkát – véli a…

A hazai startup-szcéna az egyik legaktívabb a régióban

Piac és Profit
-
  Ma 07:30 Gazdaság 

Az Ausztriától keletre elterülő régióban hazánk rendelkezik az egyik legaktívabb startup ökoszisztémával és nagyszámú potenciális befektetési célpont közül válogathatnak a befektetők.

Nagyon húz az építőipar

Piac és Profit
-
  Ma 06:05 Gazdaság 

 „Tömeges cégalapítások, felfutó termelés. Már-már a 2000-es évek elejéhez hasonló hangulatot tükröznek az építőipar céginformációs mutatói” – mondja Pertics Richárd, az Opten céginformációs igazgatója.

Itt keresse, ha elhagyta valamijét Bécsben

Piac és Profit
-
  Tegnap 18:05 Színes 

Bécs szeretné megkönnyíteni azok dolgát, akik elveszítették valamilyen értéktárgyukat. Ezért 2018. január másodika óta egy központi helyre, a Fundservice Wien központi telephelyére kerül minden olyan tárgy, amit az utcán, a metrón, a villamoson vagy a buszon találtak meg.

Klímaváltozás: szakértők sem értenek egyet

Piac és Profit
-
  Tegnap 16:08 Tudomány 

Szinte bizonyos, hogy földünkön 2100-ig nem emelkedik 4-5 C-fokkal az átlagos hőmérséklet, mutatták ki brit kutatók. Vizsgálatuk szerint az ENSZ illetékes testületének előjelzése eltúlzott - de ennek ellenére változatlanul parancsolóan sürgető az üvegház-hatások csökkentése.

Egyre sürgetőbb az akkumulátorok pótlása

Piac és Profit
-
  Tegnap 12:00 Infotech 

Német kutatók sósvizes oldatot alkalmazó akkumulátoron dolgoznak, amely felválthatja a jelenleg használt lítium-ion telepeket. Az újfajta akku, a korábbival szemben nem gyúlékony  és gyártásához nincs  szükség kifogyóban lévő ritka alapanyagokra.

Óriás teherhajók, amelyek nem szennyeznek

Piac és Profit
-
  Tegnap 10:09 Tudomány 

Nyártól üzembe helyezik az első, teljesen elektromos meghajtású, megújuló energiával táplált konténer-szállító teherhajókat a nagy holland kikötők között.

Nem áll meg 1,5 Celsius foknál a globális felmelegedés

Piac és Profit
-
  Tegnap 07:30 Tudomány 

A Reutersnek kiszivárogtatták a párizsi klímaegyezményért felelős IPCC jelentésének első verzióját, melyben az áll, hogy a globális felmelegedés nem fog megállni a klímapolitika által kitűzött 1,5 Celsius foknál.

Az év hüllője rámenős, kiválóan úszik és jól bírja a hideget

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya 2018 év hüllőjének az elevenszülő gyíkot, a Kárpát-medence jégkorból megmaradt, ritka maradványfaját választotta. Ez az állat úgy alkalmazkodott hűvös, nedves élőhelyének hüllők számára kevésbé kedvező viszonyaihoz, hogy tojások helyett…

Régészeti sikert hozott az M6-os autópálya

Piac és Profit
-
  18.01.20 16:07 Színes 

A neolitikum éppúgy az európai történelem része, mint a Római Birodalom vagy a középkor. Igaz, nehezebb rekonstruálni, de a feladat ugyanaz: a történelmi folyamatok megismerése és valamilyen társadalomkép megrajzolása – vallja Bánffy Eszter régész. A Német Régészeti Intézet frankfurti kutatóintézetének igazgatója, az MTA BTK…

Befektetők legyeskednek Csernobil körül

Piac és Profit
-
  18.01.20 12:05 Tudomány 

Atomenergia helyett megújuló energia. Ennél szebb üzenete nem is lehetne a beruházásnak. Olcsók a telekárak, ott a villamoshálózat, ezért közel 60 projektjavaslat érkezett beruházóktól a kormányhoz.

Még mindig a kotyogós a legjobb?

Piac és Profit
-
  18.01.20 10:06 Színes 

A kotyogóst mindenki ismeri, szinte minden háztartásban megtalálható és sokan használják nap, mint nap. Azt viszont már valószínűleg kevesen tudják, hogyan kell az eszközzel igazán jó kávét főzni. Pedig a titok nyitja egyszerű.

Sztárok csődben

Piac és Profit
-
  18.01.20 07:30 Színes 

A dollármilliomosok is csődbe mehetnek. És mennek is, főleg a show-bizniszben, ahol a népszerűség illékony dolog, a felkérések és ezektől függően a sztárgázsik ingadoznak, s egy-egy költséges válás, perből származó büntetés vagy rossz befektetés megtizedelheti a vagyont.

Öt olajipari óriáscéget perelt be New York polgármestere

Piac és Profit
-
  18.01.19 20:03 Tudomány 

New York főpolgármestere, Bill de Blasio azzal az indokkal perelte be az olajipari óriásokat, hogy hozzájárultak a klímaváltozáshoz és ezt elhallgatták, hogy megőrizhessék magas nyereségességüket. New York továbbá ötmilliárd dollárnyi tőkét von ki olyan nyugdíjalapokból, melyek nem adnak túl olajipari részvényeiken.

Airbnb? Süllyednek az új építésű házak a bulinegyedben!

Piac és Profit
-
  18.01.19 19:01 Gazdaság 

Azokról az új építésű házakról van szó leginkább, melyeknél mélygarázs is van. Mert az építtetők nem vették figyelembe, hogy a belvárosban úgy kellene építeni, mint az itáliai Velencében. Mély cölöprendszerre fektetni az alapokat. A belső kerületek ugyanis mocsarak voltak egészen a századfordulóig. A nagykörút is egy kanális volt.