Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 73 hír

Valaki egy kisebb vagyont fizetett Winston Churchill festményéért

Csaknem kétmillió dollárért árverezték el szerdán New Yorkban Winston Churchill egy festményét, amelyet a néhai brit miniszterelnök Arisztotélisz Onasszisz görög hajómágnásnak adott ajándékba.

Kiderült, mikor hagyhatjuk el végleg a maszkokat

Komoly enyhítéseket jelentett be Gulyás Gergely.

Kulcsfontosságúvá vált az élelmiszeripar a járvány alatt

A dolgozók helytállása a járványhelyzetben azt eredményezte, hogy az agrár- és élelmiszeripar stratégiai ágazattá vált - mondta az agrárminiszter a hajdú-bihari Egyeken, ahol átadták a település új piacát és csónakkikötőjét.

Koronavírus az országban: mindösszesen 1 beteg halt meg

Miközben 69 új fertőzöttet igazoltak.

Nagyon nem mindegy Magyarországnak, mi történik a német autóiparban

A magyar ipar és külkereskedelem számára kiemelten fontos a német autóipari cégek helyzete. Bár a német állam jelentős támogatásokat nyújtott az ottani vállalatoknak, az autóipari cégek egy része nem felelt meg a kritériumoknak, ennek eredményeként 32 százalékkal nőtt a fizetésképtelenségi eljárások száma – derül ki a Coface hitelbiztosító…

Fontos változás jön a használati útmutatóknál

Júliustól a korábbinál szélesebb termékkörnél lesz kötelező használati útmutatót az esetek többségében viszont elegendő lesz online formában hozzáférhetővé tenni - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Milliárdok a gazdáknak: ezek a pályázatok nyílnak a következő időszakban

Az elkövetkező hét évben az uniós forrásokkal együtt 4265 milliárd forintot fordít a kormány a magyar vidék, a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar fejlesztésére, amelyből 2021-re és 2022-re 1527 milliárd forint új forrás jut – közölte az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

Hogyan hatott a járvány a vállalkozások működésére? Cégvezetők árulták el

A koronavírus-járvány gazdasági hatásait vizsgálja a hazai vállalkozások válságkezelő intézkedései és árbevételének változása szempontjából friss elemzésében az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (GVI).

Öröm a köbön a Tisztelt Ászon

Felfokozott hangulatban találkoztak egymással a huszonhárom éves hagyományú Tisztelt Ász! társasági tenisztorna résztvevői. Örültek annak, hogy a pandémia harmadik hullámának lecsengése után végre együtt teniszezhetnek, egyben a hatása alatt voltak a magyar labdarúgó válogatott által előző napon a franciák ellen elért bravúros…

Dávid és Góliát: a legdrágább csapatokkal küzd meg a nemzeti tizenegy?

A hazai válogatott továbbjutási esélyei annak ellenére is megmaradtak, hogy Európa második, harmadik és ötödik legértékesebb csapatával kell megküzdenie. A francia, a német és a portugál tizenegy piaci értéke több mint tízszerese a magyarénak, Kylian Mbappé pedig eurókban kifejezve egymaga több mint kétszer annyit ér, mint a magyar…

Koronavírus: kevesebb halott, súlyosbodik a helyzet Afrikában

Tizenkét százalékkal csökkent a koronavírus-fertőzés következtében elhunytak száma globálisan az előző héthez képest, miközben a feljegyzett esetek száma hat százalékkal 2,5 millióra csökkent, ami a legalacsonyabb szintű fertőzésgyakoriság február óta – jelentette az Egészségügyi Világszervezet.

Óriási dobás a Legótól – ilyen kockát se gyártottak még

A Lego csoport bemutatta az újrahasznosított műanyagból készült LEGO® kocka prototípusát, amellyel egy újabb lépést tesz a LEGO termékek fenntarthatósága felé - közölte a cég.

Megszűnik a kedvezményes áfakulcs az ételrendelésnél – mit jelent ez az éttermek életében?

A Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke szerint nagy valószínűséggel nem okoz majd forgalomcsökkenést, hogy augusztus elsejétől megszűnik a kedvezményes, 5 százalékos áfakulcs az ételkiszállításra és elvitelre.

Eltűnnek az egyszer használatos műanyagok: mi változik a jövő héttől?

A körforgásos gazdaságra való átállás érdekében el kell érni, hogy a magyar fogyasztók egyre inkább a környezetbarát, többször hasznosítható termékeket vegyék igénybe.

A nyugdíj- és utasbiztosítások voltak a járvány nagy vesztesei?

A pandémia hatására a nyugdíj- és az utasbiztosítások estek vissza a legjobban.