Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 24 hír

Bombabiztos üzlet az atom-bunker

Piac és Profit
-
  Tegnap 16:55 Színes

Bombabiztos öröklakásokat alakítanak ki az amerikai hadsereg egykori atomrakéta-silóiban. A fejlesztőknek bombaüzlet: bagóért vett bunkereket milliókért értékesít az új iparág.

Robotokkal a kkv-k versenyezhetnek a nagyvállalatokkal

Az elmúlt húsz évben Dánia világvezetővé nőtte ki magát a robotika terén. 2025-re akár 25.000 embert is foglalkoztathat a robotipar és összebevétele elérheti az 52 milliárd dán koronát. 

Túl nagy falat volt a Metro a cseh milliárdosnak

Piac és Profit
-
  19.08.18 15:40 Gazdaság

Daniel Kretinsky, a cseh milliárdos kudarcot vallott kísérletével, hogy megszerezze a Metro konszern többségi tulajdonát.

Kaliforniában kerül árverésre Porsche első versenygépe

Piac és Profit
-
  19.08.18 10:26 Gazdaság

Húsz millió dollárért kelhet el egy kaliforniai aukción Ferdinand Porsche első, a 30-as évek végén készült versenyautója, az egyetlen 64-es típus, amely az elsőkből megmaradt.

Kispórolják a mentőcsónakot is az óceánjárókról

Piac és Profit
-
  19.08.17 17:53 Gazdaság

A nagy személyhajózási társaságok nem törődnek sem a biztonsággal, a környezet védelmével, sem a hajók személyzetével, fő céljuk a haszon maximalizálása, állítja egy volt kapitány.

Ezzel a módszerrel megkönnyítheti az online vásárlást

Piac és Profit
-
  19.08.17 14:43 Gazdaság

A vezető német mobiltársaságok Mobile Connect néven közös szolgáltatást indítanak, amelynek segítségével e-mail-cím és jelszó megadása nélkül, a telefonszámmal lehet portálokra csatlakozni, ami megkönnyítheti az internetes vásárlást.

Furcsa beruházás Zuglóban: az önkormányzat előre lemondott minden majdani követeléséről

Piac és Profit
-
  19.08.17 08:25 Gazdaság

Több százmillió forintról, az önkormányzatot megillető kötbér háromnegyedéről mondott le Zugló  annak reményében, hogy végre meginduljon az építkezés a Bosnyák tér mögötti egykori Mundo-területen. De azóta se történt semmi.

Bécsben már tudják, mi válthatja le az okostelefonokat

Piac és Profit
-
  19.08.16 17:49 Infotech

Pusztán a szemmozgások vezérlik azt az adatszemüveget, amelynek gyártása októberben indul Bécsben. A szemkövetést és kevert valóságot ötvöző eszköz sok területen nyithat új perspektívát és akár az okostelefonokat is leválthatja.

Kitiltanák Bukarest belvárosából a szennyező autókat

Kitiltaná a belvárosból az Euro 3-asnál rosszabb besorolású, környezetszennyező autókat a bukaresti főpolgármester.

Kína korrupt gigaberuházásai Kampalától Budapestig 

Piac és Profit
-
  19.08.16 13:33 Gazdaság

Peking megveszi kilóra a helyi eliteket és masszívan túlárazott infrastrukturális projekteket nyom le az országok torkán. Egy ugandai és egy magyar projektet veszünk górcső alá. A jelek szerint a fekete-afrikai országban még működik független Állami Számvevőszék.

Ráengednék a buszsávra az e-rollereket

Piac és Profit
-
  19.08.16 11:55 Színes

A tervezett új német KRESZ megengedné a buszsávok használatát az e-rollereknek és azoknak a személyautóknak, amelyeknek legalább három utasa van – ugyanakkor fokozottan védené a kerékpárosokat.

Jobban megy a munka, ha nem írják elő, mit vegyünk fel

Piac és Profit
-
  19.08.16 08:10 Gazdaság

A magyar munkahelyek több mint fele előírja, hogyan öltözzenek dolgozói. Sok helyen a kánikulában sem lazíthatnak az öltözékükön

Ki kicsoda a jogászok között – kitől kérjek tanácsot?

Piac és Profit
-
  19.08.15 14:35 Gazdaság

Minden jogász adhat jogi tanácsot? Mi a különbség az ügyvéd, jogász, bíró, bojtár között?

A klinikai halál állapotában a reklámadó

A 2019-es nyári adócsomag részeként a jogalkotó határozott időre felfüggesztette a reklámadó rendelkezéseinek alkalmazását – méghozzá év közben –, ugyanakkor magát a szabályrendszert érintetlenül hagyta. Hogyan hat mindez a reklámok megrendelőire? Ezt foglalja össze a MAZARS.

A kkv soha nem nyaral

Piac és Profit
-
  19.08.14 16:15 Gazdaság

A hazai vállalkozásokra szinte egyáltalán nem jellemző az időszakos leállás. Ha mégis beiktatnak egy kis szünetet, az jellemzően maximum egy hétig tart, és többnyire az egész céget érinti.