Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 93 hír

Elárulta a Külügyminisztérium, miről tárgyaltak a Rothschild-családdal

Beruházásokról és a gazdaságvédelmi intézkedésekről esett szó a párizsi találkozón.

Postán kéred az adóbevallásod? Jelezd a NAV-nak!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az szja-bevallási tervezeteket március 15-től elektronikusan elérhetővé teszi az eSZJA felületén; akinek nincs ügyfélkapuja, április 15-ig kérheti a tervezetek postázását.

Szijjártó Péter Japánban van

A miniszter a helyi vállalatok fontosságáról is beszélt.

Üzleti utak: mely országokat nem érinti a szigorítás?

Március 1-től ismét szigorodtak Magyarországon a határátlépésre vonatkozó szabályok. Mostantól szigorúbban ellenőrzik a gazdasági, illetve üzleti célból utazó magyar és nem magyar állampolgárokat egyaránt. Külön elbírálás alá esnek azonban az Európai Unión belüli és kívüli utazások.

Feketén foglalkoztatók – ők nem jelentik be a dolgozóikat

Frissítette az adóhatóság a bejelentés nélkül foglalkoztatók listáját.

Home office juttatások – meddig adómentes az otthoni munkavégzés?

Egyes országokban komoly támogatási programokat dolgoztak ki a Covid hatására, míg máshol semmi nem történt ezzel kapcsolatosan. Magyarország az elsők között lépte meg, hogy egy bizonyos összeg erejéig adómentes az otthoni munkavégzés támogatása.

Évek óta nem látott szintre emelkedik a benzin ára

Szerdától a 95-ös oktánszámú üzemanyag és a gázolaj literenkénti bruttó átlagára is 6-6 forinttal megy feljebb. Utoljára hat és fél évvel ezelőtt, 2014 augusztusában kellett az autósoknak ennyire mélyen a zsebükbe nyúlniuk.

Már kérhető a kormány újraindítási kölcsöne

Mától adhatják be hitelkérelmeiket az MFB Pontokon azok a vállalkozások, akik tevékenységi körüknél fogva jogosultak a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön igénylésére.

Ráharaptak a kkv-k az online továbbképzésre – így próbálják túlélni a vírusválságot

A magyar kis- és középvállalkozások vezetőinek negyede rendszeresen, közel 45 százalékuk legalább egyszer vett már részt nézőként tudásmegosztó online szemináriumokon annak érdekében, hogy az ott megszerzett tudással cége eredményességét növelje. Leginkább a bank és pénzügyi szektorban, az egészségügyben és az építőiparban…

Így lehet igényelni a bértámogatást

A kérelmeket a márciusi bérekre a hónap végéig lehet benyújtani.

Koronavírus Magyarországon: több mint 800-an vannak lélegeztetőgépen

Továbbra is a járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma.

Alaptermékek drágulhatnak a boltokban

Az emelkedő önköltség miatt az állattartók elkerülhetetlennek látják a hús- és tejtermékek drágulását – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

A járvány még égetőbbé teszi a női munkavállalók esélyegyenlőségének a kérdését

Többfrontos támadással kell megküzdeniük a nőknek a járványidőszakban, és mindegyik arra mutat rá, hogy az esélyegyenlőség ügye fontosabb, mint valaha. Így foglalhatók össze a KPMG Global Female Leaders Outlook 2020 kutatás tanulságai. A magyar részeredményekből ugyanakkor az is kitűnik, hogy a sztereotipizálásból fakadó sérelmek a…

Árat emelhetnek a dohányboltok – ennyibe kerül majd egy doboz cigi

Várhatóan rövidesen emelkedni fog a dohánycikkek ára Magyarországon. Jelzésértékű, hogy a kétlépcsős jövedékiadó-emelés első, januári szakaszához közeledve a trafikok már decemberben elkezdtek árat emelni, ezért az iparági várakozások szerint a közelgő április 1-jei adóváltozás hatása is lassan érezhető lesz - írja a Világgazdaság.