Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 22 hír

Az EMA 12 és 17 év közötti fiatalok számára is javasolja a Moderna vakcináját

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) a 12 és 17 év közötti fiatalok számára is ajánlotta a Moderna vállalat Spikevax nevű vakcináját, közölte az Európai Unió gyógyszerfelügyeleti hatóságának szerepét betöltő amszterdami székhelyű ügynökség.

György István: Ajánlást készített az NNK a harmadik oltásról

Növelni kell a magyar lakosság koronavírus elleni átoltottságát, ezért mind a 65 év felettieknek, mind a 12-15 éveseknek oltási akciót szerveznek, mondta az országos oltási munkacsoport vezetője pénteken a közmédiának.

Átadták a Pécsi Szívgyógyászati Klinika megújult laborját

Átadták a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja Szívgyógyászati Klinikájának megújult hibrid laborját pénteken, ahol új, korszerű röntgenberendezés és ultrahangeszközök segítik a gyógyítást.

Koronavírus - Már több mint 1,5 milliárd dózis vakcinát adtak be Kínában a lakosság körében

Már több mint 1,5 milliárd dózis koronavírus elleni vakcinát adtak be Kínában a lakosság körében - közölte a kínai egészségügyi hatóság pénteken.

Delta variáns: rövidebb lappangási idő, magasabb vírusszám

A deltával fertőzöttek vírusmennyisége akár 1260-szor nagyobb volt, mint az eredeti variánssal fertőzött embereké, írja a Nature nyomán a Telex.

Koronavírus - Erőteljesebb oltási kampánnyal és megszorításokkal próbálják megállítani a negyedik hullámot Izraelben

Erőteljesebb oltási kampánnyal és megszorításokkal próbálják megállítani a delta vírusváltozat okozta koronavírus-járvány negyedik hullámát Izraelben - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet pénteken.

Az emberi test szinte minden fehérjéinek szerkezetét előrejelzi a DeepMind algoritmusa

Forradalmasíthatja az orvostudományt a mesterséges intelligencia, a DeepMind algoritmusa segítségével sikerült a tudósoknak előrejelzniük az emberi test szinte valamennyi fehérjéjének szerkezetét.

A Pfizer és az AstraZeneca vakcinája is jól véd a delta variáns ellen

Hatékony a Pfizer–BioNTech és az AstraZeneca vakcinája a koronavírus jóval fertőzőbb, delta variánsával szemben is

A rákos betegségek két szuperosztályba sorolhatók egy új kutatás szerint

Pharmindex
-
 21.07.23 11:54Egészség

A Cancer Cell folyóirat jelentette meg a torontói Lunenfeld-Tanenbaum Kutatóintézet új vizsgálatának eredményét, melynek lényege, hogy az eddig ismert összes ráktípus két szuperosztályba sorolható.

Az EU több mint 200 millió adag vakcinát juttat a szegényebb országoknak

A koronavírus-járvány világméretű leküzdése érdekében az Európai Unió az év végéig több mint 200 millió adag vakcinát juttat alacsony és közepes jövedelmű országoknak, valamint segíti az oltóanyagokhoz, a gyógyszerekhez és egészségügyi technológiákhoz való hozzáférést Afrikában, közölte az Európai Bizottság közleményében csütörtökön.

Ismét megugrott Magyarországon a koronavírus reprodukciós rátája

Pharmindex
-
 21.07.23 11:00Egészség

Kásler: Mivel minden vakcina és egyéb körülmény rendelkezésre áll, a nem átoltottak egyéni felelőssége az, hogy mi történik velük.

Megkezdte az EMA a Sanofi vakcinájának vizsgálatát

A Vidprevtyn nevű oltóanyag a SARS-CoV-2 koronavírus felületén található tüskefehérje laboratóriumban tenyésztett változatát tartalmazza.

Mérséklik a koronavírus-fertőzés súlyosságát a sztatinok

A sztatinokat szedő populációban 30 százalékkal alacsonyabb volt a koronavírus-fertőzés miatti elhalálozások száma, írja a PharmaOnline.

Újabb vírusvariánsok megjelenését igazolták

Eddig Magyarországon összesen 23 főnél mutatták ki a delta, 2 főnél a brazil variánst.

A budapesti antitesttesztelés eredményei

A kínai vakcinával beoltott, 60 év feletti budapesti lakosok 24,18 százalékánál nem alakult ki megfelelő védettség.