Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 8 hír

Bizonyos fájdalomcsillapítók elősegíthetik a Clostridium difficile fertőzések kialakulását

Pharmindex
-
  Tegnap 10:54 Egészség

A Clostridium difficile felelős a leggyakoribb és legveszélyesebb kórházi fertőzésekért, amelyek kockázata az antibiotikummal kezelt betegeknél magasabb, mivel az antibiotikumterápia felborítja a bélflóra egyensúlyát. Újabb kutatások ugyanakkor összefüggést tártak fel a nem szteroid gyulladásgátlók alkalmazása és a súlyos C. difficile…

Év végéig még kötelező kiadni a felírási igazolást

Pharmindex
-
  19.01.14 10:51 Egészség Gasztro

Egy miniszteri rendelet értelmében az e-receptet felíró orvosoknak 2019. december 31-ig kötelező kiállítaniuk az úgynevezett felírási igazolást, és azt külön kérés nélkül is át kell adniuk a betegeknek, közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ.

Magyar vezetéssel képezhetik az emberi fejlődésbiológia fiatal kutatóit

Pharmindex
-
  19.01.14 00:00 Egészség

A most induló Marie Skłodowska-Curie támogatási program keretében a megtermékenyülés időszakában, valamint az embrió beágyazódásáig érvényesülő hatások szerepét vizsgálják a gyerek- és felnőttkorban kialakuló betegséghajlamokra.

Emelkedik a szervadományozók száma Németországban

Pharmindex
-
  19.01.13 16:34 Egészség Németország

Csaknem egy évtizedig tartó folyamatos csökkenés után tavaly ismét nőtt a szervadományozók száma Németországban.

Az antidiabetikumokkal kapcsolatos legújabb kutatási eredmények

Pharmindex
-
  19.01.12 16:17 Egészség

Egy kutatás szerint a dipeptidil-peptidáz-4 inhibitor csoportba tartozó antidiabetikumok fokozzák a gyulladásos bélbetegség kockázatát, egy új vizsgálatban pedig a másodvonalbeli antidiabetikumok és a kardiovaszkuláris események közötti összefüggést értékelték.

Vénába ültetett szivaccsal enyhíthetőek a kemoterápia mellékhatásai

Pharmindex
-
  19.01.11 12:17 Egészség USA BBC

Vénába ültetett kicsi, 3D nyomtatású szivacskával csökkentenék a kemoterápia  mellékhatásait, többek között a hajhullást és a hányingert. Az eddig állatokon tesztelt eszköz klinikai próbáit tervezik amerikai tudósok - írta a BBC hírportálja.

Nincs kockázata a bőrön keresztüli hormonpótlásnak egy brit kutatás szerint

A hormonpótló terápia (HRT) egészségi kockázatairól készült újabb nagyszabású brit tanulmány kimutatta, hogy nincs kockázata a hormontapasz, -gél vagy -krém alkalmazásának, a tabletta formában történő hormonpótlás azonban növeli a trombózis kialakulásának lehetőségét.

Rohamosan emelkedik a cukorbeteg gyermekek száma

Magyarországon 250-300 frissen diagnosztizált gyermeket érint évente az 1-es típusú diabétesz, ami háromszoros gyakoriságnövekedést jelent az elmúlt 30 évben. Különösen nyugtalanító jelenség, hogy a betegség előfordulása a hat év alatti korosztályban még az idősebb gyerekekkel összehasonlítva is aránytalan mértékben nő.