Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 13 hír

A fogamzásgátló tabletta strukturális változást okoz az agyban egy új tanulmány szerint

Agykutatással foglalkozó tudósok megállapították, hogy a fogamzásgátló tabletta hatására jelentősen csökken a hipotalamusz mérete az agyban.

Fókuszban a klinikai farmakológia

Gyógyszerek előállítása 3D nyomtatóval, kiberfenyegetés a gyógyszeriparban – a klinikai farmakológia legfontosabb eredményei mellett idén különleges témák is előtérbe kerülnek a Magyar Klinikai Farmakológusok Kongresszusán.

A gyógyszeripar a magyar gazdaság egyik sikerágazata

A gyógyszeripar egyik sikerágazata a magyar gazdaságnak, szerepe kiemelkedő a visegrádi régióban is - mondta felvezető prezentációjában Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet igazgatója az intézet által végzett iparági elemzést ismertetve csütörtökön.

Egy antiepileptikum hatásos lehet bizonyos típusú agydaganatok ellen

Pharmindex
-
  19.12.04 12:22 Egészség

Az epilepszia egyik típusának kezelésére alkalmazott egyik hatóanyag új gyógymódot jelenthet a csecsemőkori malignus agydaganatok kezelésében.

Daganatellenes szerek forradalmian új csoportját engedélyezték Európában

Pharmindex
-
  19.12.04 00:00 Egészség

Az Európai Bizottság feltételes forgalomba hozatali engedélyt adott egy új, célzott daganatellenes terápiás hatóanyagot tartalmazó készítménynek.

Az influenzaoltás nagymértékben csökkenti a hipertóniás betegek mortalitását

Pharmindex
-
  19.12.03 20:37 Egészség

Az ESC kongresszuson prezentált kutatás eredménye szerint a magas vérnyomásban szenvedő betegeknek adott influenza elleni oltás 18 százalékkal csökkentette a mortalitást.

WHO: a klímaváltozásnak jelentős egészségkárosító hatása van

A klímaváltozás jelentős egészségkárosító hatással bír - mutatott rá friss jelentésében az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

Előre nem látott génmutációkat idézhetett elő a génszerkesztés a kínai babáknál

Pharmindex
-
  19.12.03 20:19 EgészségKínaVírus

Előre nem látott génmutációkat okozhatott a génszerkesztés annál a tavaly született két kínai babánál, akinek a génjeit még embrió állapotukban módosították, hogy ellenállók legyenek a HIV-vírussal szemben - közölték kutatók az után, hogy először tették közzé a kínai tudományos kutatásról készült tanulmányt.

A herpeszvírus egyik variánsával függhet össze a szklerózis multiplex

Pharmindex
-
  19.12.03 19:45 Egészség

A Karolinska Intézet kutatói kifejlesztettek egy olyan új módszert, amellyel elkülöníthető a szklerózis multiplex patogenezisével összefüggésbe hozható herpeszvírus (HHV-6) két típusa.

Mikrosebészeti oktatóközpontot alakítottak ki Szegeden

A mikrosebészeti beavatkozások ellenőrzött, biztonságos, szimulációs körülmények között történő oktatását, gyakorlását szolgáló központot alakítottak ki a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE).

Kinevezték az új országos tisztifőgyógyszerészt

2019. december 1-jei hatállyal dr. El Koulali Zakariás tölti be az országos tisztifőgyógyszerészi tisztséget.

Magyar kutatók fedeztek fel a negatív tapasztalatok feldolgozásában kulcsfontosságú sejteket az agyban

Pharmindex
-
  19.12.02 00:00 Egészség

Szőnyi András, Zichó Krisztián és kutatótársaik Nyiri Gábor vezetésével egy olyan sejtcsoportot találtak az agyban, amely kulcsszerepet játszik a negatív tapasztalatok feldolgozásában.

Kincses Gyula lett a Magyar Orvosi Kamara új elnöke

Pharmindex
-
  19.11.30 17:07 EgészségMOK

Kincses Gyula lett a Magyar Orvosi Kamara új elnöke. A kamara tisztújító küldöttközgyűlésén szombaton a jelenlévő küldöttek 202 szavazattal támogatták az új elnököt, míg Éger István korábbi elnök 120 szavazatot kapott.