Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 11 hír

Magyarországon már ritka betegségnek számít a tbc

Pharmindex
-
  19.03.21 13:39 EgészségTBC

Magyarországon mára már ritka betegségnek számít a tuberkulózis (tbc) - mondta az egészségügyért felelős államtitkár csütörtökön Budapesten.

A fogágybetegség számos betegség kockázatát növeli

A felnőtt magyar lakosság legalább 50 százaléka érintett valamilyen súlyosságú fogágybetegségben, amely során nem csak a fogat rögzítő szövetek károsodnak, hanem a véráramba jutó baktériumok a test más, szájüregtől távoli részeiben is okozhatnak elváltozásokat.

A szepszis kezelésének hatékonyabb módszerén dolgoznak az SZTE-n

A szepszis kezelésének hatékonyabb módszerén dolgoznak a Szegedi Tudományegyetem aneszteziológiai és intenzív terápiás intézetének szakemberei Molnár Zsolt professzor vezetésével - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Új hatóanyaggal legyőzhető lehet a metasztatikus vastagbélrák

Pharmindex
-
  19.03.20 00:00 Egészség

A kolorektális daganat az egyik leggyakoribb rákos elváltozás, amely világszerte évente több mint 1,8 millió új megbetegedést okoz. Új terápiás lehetőségek hiányában a magas mortalitási arány miatt a vastagbélrák azok közé a betegségek közé tartozik, amelyek sürgősen új és hatékony terápiás lehetőségek kifejlesztését igénylik.

Bővülnek az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér adatbázisai

A kormány fontosnak tartja, hogy az egészségügyben fellelhető betegadatokat "egy csatornába" terelje, ezért a már működő elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (EESZT) adatbázisai tovább bővülnek - jelentette be az emberi erőforrások minisztere kedden, Budapesten.

Kutatók a glükagon meglepő tulajdonságát fedezték fel

Pharmindex
-
  19.03.19 10:34 Egészség

A glükagont régóta az inzulin hatását ellensúlyozó hormonként határozza meg az orvostudomány, de montreali kutatók nemrég olyan új felfedezést tettek, ami gyökeresen átformálhatja ezt a felfogást.

Gyógyszertörzs-változás 2019. április 1-től (előzetes)

Pharmindex
-
  19.03.19 10:32 Egészség

A NEAK által közzétett előzetes publikus gyógyszertörzs alapján az alábbiakban összefoglaljuk a 2019. április 1-től várhatóan érvénybe lépő változásokat a Magyarországon forgalomban lévő gyógyszerkészítmények, tápszerek árait és támogatását illetően.

Az amerikai felnőttek harmada tudtán kívül depressziót okozó gyógyszert szed

Pharmindex
-
  19.03.19 00:00 Egészség

Egy amerikai kutatók által végzett elemzés szerint a felnőtt lakosság több mint egyharmada szed olyan receptköteles gyógyszereket, amelyek potenciálisan depressziót okozhatnak vagy növelhetik az öngyilkosság kockázatát.

Magasabb daganatkockázattal lehet összefüggésben a veseelégtelenség

Pharmindex
-
  19.03.19 00:00 Egészség

Egy új kutatás szerint az enyhe-közepesen súlyos veseelégtelenségben szenvedő betegeknél a daganatkockázat kis mértékben emelkedett lehet, különös tekintettel a nem melanoma típusú bőrrákra és az urogenitális daganatokra.

Idén már tucatnyian haltak bele a kanyaróba Ukrajnában

Pharmindex
-
  19.03.18 13:10 EgészségUkrajna

Továbbra is szedi áldozatait a kanyaró Ukrajnában: idén már 11-en haltak bele a betegségbe, legutóbb múlt pénteken egy 9 éves kislány a nyugat-ukrajnai Rivne megyében - idézték hétfőn ukrán portálok az egészségügyi minisztériumot.

Az MKOT új kemoterápiás protokollok bevezetését javasolja

Pharmindex
-
  19.03.18 00:00 EgészségOnkológia

Több mint harminc új kemoterápiás protokoll hivatalos bevezetését javasolja a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság (MKOT).