Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 20 hír

Elemi érdekünk, hogy Magyarország a lehető leghamarabb kapjon vakcinát

"Elemi érdekünk" hogy bárhol találják meg a koronavírus ellenszerét, a vakcinát, abból Magyarország kapjon, jelentette ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára.

Kockázati tőkealap segíti a tulajdonarány-növelést a patikákban

A Patika Tőkeprogram keretében lehetőség nyílik a gyógyszerészek tulajdonhányadának növelésére, illetve a generációváltást elősegítő tulajdonszerzés támogatására is, írja a Világgazdaság.

Béres Cseppel segíti a gyártó a pedagógusokat

Csaknem 82 ezer üveg Béres Cseppet adományozott a Béres Gyógyszergyár Zrt. a Klebelsberg Központhoz tartozó általános és középiskolákban tanító pedagógusoknak.

Allergia és koronavírus – mi a teendő fertőzés esetén?

Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, allergológust, a Budai Allergiaközpont főorvosát arról kérdeztük, hogy mit tegyünk, ha allergiásként fertőződtünk meg.

Több millió adag infuenza elleni vakcina is elkelne itthon

A 24.hu által megkérdezett nagykereskedők beszerzési próbálkozásai kudarcba fulladtak, mert globálisan is megnőtt az igény az influenza elleni védőoltásra, és minden ország védi a készleteit.

Vizsgálatot indított a GVH a dr. Gődénnyel hirdető cég ellen

PharmaOnline
-
  20.10.29 09:10 GazdaságGVH

A GVH vizsgálatot indított a Nutriversum Kft. étrend-kiegészítő termékeket forgalmazó vállalkozással szemben, mert a vállalkozás feltételezhetően jogsértő állításokat tett videóiban.

Merkely Béla a koronavírus elleni gyógyszerekről és oltásokról

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora az Origonak adott interjújában azt is elmondta, hogy decemberben már olthatnak az új típusú koronavírus ellen Európában.

Nem problémás a remdesivir hazai vizsgálata

A napokban a Telex közölte Ferenci Tamás cikkét a remdesivir hazai vizsgálata körüli problémákról, amelyre Kovács L. Gábor, a szer hazai vizsgálatának protokollját menedzselő HECRIN Konzorcium elnöke válaszolt.

Új elem a költségvetésben: a nagyértékű gyógyszerek finanszírozása

PharmaOnline
-
  20.10.29 06:00 Egészség

Új bevételi előirányzat jelent meg az Egészségbiztosítási Alapban 2021-ben: a nagyértékű gyógyszerek finanszírozást biztosító gyártói és forgalmazói befizetések – hangzott el a Magyar-egészséggazdaságtani Társaság (META) minapi konferenciáján.

Újabb érv a gyorsított vakcinafejlesztés ellen

A gyors vakcinafejlesztés újabb potenciális és aggasztó következményére hívják fel a figyelmet kutatók, ami az Infostart szerint abból ered, hogy nincs lehetőség két oltás hatékonyságának összehasonlítására.

Hiánycikk lett az ingyenes influenzaoltás

PharmaOnline
-
  20.10.28 05:59 Gazdaság

A kormány szerint tudnak venni és gyártani is plusz vakcinát, a Sanofi viszont a Telexszel azt közölte: ők már nem fognak újabb készleteket szállítani a saját négykomponensű oltásukból.

Terhességi cukorbetegség: már enyhe formában is probléma

PharmaOnline
-
  20.10.28 05:39 Egészség

A gesztációs diabétesz világszerte az összes várandósság 1-14 százalékában jelentkezik  és előfordulása egyre növekszik. Dr. Porochnavecz Marietta, a CukorbetegKözpont diabetológusa szerint megfelelő életmóddal és ellenőrzésekkel számos későbbi kockázati tényező elkerülhető.

Ismét jogsértően reklámozták a CalciTrio-t, bírságolt a GVH

Ismételten jogsértő módon reklámozta forgalmazója a CalciTrio elnevezésű étrend-kiegészítőt. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) csaknem 47 milliós bírságot rótt ki a vállalkozásra.

Problémák a remdesivir hazai vizsgálata körül

A vizsgálatot olyan módon tervezték meg, ami lényegében garantálja, hogy semmilyen használható információ ne derülhessen ki a remdesivir kapcsán, olvasható a Telexen.

Génterápiával foglalkozó céget vásárol fel a Bayer

A Bayer gyógyszeripari és vegyipari vállalat négymilliárd dollárért felvásárolja az amerikai Asklepios BioPharmaceutical nevű, főként génterápiával foglalkozó céget, írja a Telex.