Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 18 hír

Életmentés allergiás sokk esetén

Különböző élelmiszerek, gyógyszerek, de akár darázscsípés is kiválthat súlyos, esetenként akár életveszélyes allergiás reakciót. Az anafilaxiás sokk váratlanul jön, sokan ráadásul nem is tudják, hogy ők maguk vagy egy családtagjuk érintett.

A benzodiazepinek természetes alternatívái

PharmaOnline
-
  Tegnap 05:20 Egészség

Munkahelyi konfliktusok, magánéleti nehézségek, anyagi problémák – mindezek mellé egy határidőkkel teletűzdelt naptár… A következmény a stressz, az idegeskedés és a szorongás. A megoldás pedig egyáltalán nem biztos, hogy a szintetikus nyugtató gyógyszerekhez fordulás.

Avonex-kivonás

PharmaOnline
-
  19.10.21 18:10 Egészség

Az OGYÉI kivonta a forgalomból az Avonex 30 mikrogramm/0,5 ml oldatos injekció előretöltött injekciós tollban elnevezésű gyógyszer 1423674 gyártási tételét.

II. Innovatív Gyógyszeripari Körkép

Komoly betegségek gyógyításában várható jelentős előrelépés a következő évtizedben, közülük is leginkább a daganatok orvoslásának fejlődésében bíznak a legnagyobb gyógyszergyártók vezetői – derül ki az AIPM kutatásának eredményeiből.

Vb-ezüstérmes főgyógyszerész

PharmaOnline
-
  19.10.21 06:00 Gazdaság

Mindössze egy kazah ellenfél fogott ki rajta, így világbajnoki második helyezést szerzett a Debreceni Egyetem főgyógyszerésze Tbilisziben.

Jelentősen javult a gyógyszerfejlesztés hatékonysága

PharmaOnline
-
  19.10.21 05:20 Gazdaság

A gyógyszeripari kutatás-fejlesztési költségek legizmosabb tétele klinika vizsgálatok során keletkezik.

Tovább lehet pályázni az idei Nekem Szól! díjra

Egy héttel meghosszabbították a határidőt, így október 27-ig lehet pályázni az idén negyedik alkalommal meghirdetett Nekem Szól! Egészségértés Díjra.

Foghúzás véralvadásgátló kezelés során

PharmaOnline
-
  19.10.18 06:07 Egészség

A foghúzás már önmagában is igen kellemetlen, ám sok kérdés vetődhet fel akkor, ha a beteg véralvadásgátló terápiában is részesül. Prof. dr. Blaskó György elmondja, mi a teendő.

Folytatódik a csonttörési kockázatfelmérő program

PharmaOnline
-
  19.10.18 05:34 Egészség

A csontritkulás világnapjához kapcsolódóan harmadik alkalommal kezdenek országos törési kockázat felmérő kampányba, amelyben a gyógyszertárak mellett a háziorvosok is kiemelt szerepet kapnak.

Másutt virágzik az orvosi marihuána piaca

PharmaOnline
-
  19.10.17 08:11 Egészség

Orvosok és az egészségügyben dolgozók számára elérhető kannabiszprogram elindítását szeretné elérni a Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület (MOKE), írja a 444.hu.

Étrend-kiegészítők: tudatosabbak a fogyasztók

PharmaOnline
-
  19.10.17 06:01 Gazdaság

A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) és a TÁRKI felmérte a fiatalok étrend-kiegészítőkkel kapcsolatos attitűdjét; az eredmények jobbak, mint tavaly – számol be az Origo.

Megállapodásokat kötött a Richter és a Mycovia

A Richter és a Mycovia több megállapodást kötött egy, az RVVC kezelésére szolgáló, új orális gombaellenes készítmény értékesítésével és gyártásával összefüggésben.

Tovább bővül az EESZT adatbázisa

Január 1-jéig minden magánegészségügyi szolgáltatónak és fogorvosnak csatlakoznia kell az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térhez, (EESZT), jelenteni viszont csak júniustól kötelező.

Elkezdődött az egészségipari stratégia közigazgatási egyeztetése

Folytatódhat a gyógyszeripar fejlesztése, így az a magyar gazdaság egyik húzóágazata marad a következő években is, mondta György László, gazdaságstratégiáért felelős államtitkár.

Új korszak a prediabétesz és a cukorbetegség terápiájában?

PharmaOnline
-
  19.10.16 06:57 Egészség

A gyógyszeres terápiában a metformin volt az elsődlegesen választott készítmény, ám egy új szakmai irányelv nagyobb hangsúlyt fektet a kardiovaszkuláris betegségek megelőzésére.