Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 18 hír

Kitüntetések nemzeti ünnepünkön

PharmaOnline
-
  18.08.17 14:28 Gazdaság  Augusztus 20. Emmi

Rétvári Bence, az EMMI miniszterhelyettese augusztus 20-a alkalmából állami kitüntetéseket és szakmai díjakat adott át a Pesti Vigadóban.

Meddig kell szedni a pajzsmirigy gyógyszereket?

PharmaOnline
-
  18.08.17 06:07 Egészség  Gyógyszer

A gyógyszeres terápia hossza egyéntől függ, és a szakorvosi konzultációk alkalmával dől el. Sok esetben élethosszig tartó terápiára van szükség, ám vannak kivételek.

A bélbaktériumok közvetítésével ható, kardiovaszkuláris hatású gyógyszert fejlesztenek

PharmaOnline
-
  18.08.17 05:39 Belföld 

A bélbaktériumok anyagcsere-folyamatainak a befolyásolásán keresztül csökkentenék a gazdaszervezet kardiovaszkuláris rizikóját USA-beli kutatók; az állatkísérletek ígéretesek.

Világszerte készülnek az antibiotikum-stratégiák

Világszerte egyre több országban veszik komolyan az antibiotikum-rezisztenciát, és ellenintézkedéseket kezdeményeznek, írja a topagrar.com nyomán az agrotrend.hu.

A gyermekkori fertőzések visszavetik a kamaszkori iskolai teljesítményt

PharmaOnline
-
  18.08.16 05:38 Belföld 

A súlyos, kórházi ellátást szükségessé tevő gyermekkori infekciók a kamaszkori alacsonyabb iskolai teljesítménnyel hozhatók kapcsolatba.

Mindjárt dönt az FDA a Richter gyógyszeréről

PharmaOnline
-
  18.08.15 07:03 Gazdaság  Gyógyszer Richter

A hét utolsó munkanapján eldőlhet, bekerül-e a készítmény az amerikai piacra. A tét nagy, évente akár 180 millió dollárral is nőhet a Richter bevételrészesedése, írja a Világgazdaság.

Az EMA jelentése a valsartan hatóanyagú gyógyszerek kockázatairól

Az EMA jelenleg is vizsgálja, milyen hatásokat fejthet(ett) ki a Zhejiang Huahai Pharmaceuticals által gyártott gyógyszeralapanyagban talált melléktermék a készítményeket szedő betegekre.

Mivel kezeljük a parlagfű allergia tüneteit?

PharmaOnline
-
  18.08.15 05:27 Egészség  Allergia Parlagfű

Javában tart a parlagfűszezon, sokan szenvednek allergiás tünetektől, melyeket antihisztaminok segítségével próbálnak enyhíteni. Nem mindegy azonban, hogy milyen készítményt választunk.

A steatohepatitis és gyógyszeres kezelése

PharmaOnline
-
  18.08.15 05:27 Belföld 

Döntően az életmódváltozás és elhízás következményének tekinthető a nem alkoholos zsírmáj betegség, amely többek közt tumorok, cirrhosis és májelégtelenség kialakulásához vezet.

A gyógyszerekben bízik a többség

Komoly betegség esetén a természetes gyógymódok legfeljebb kiegészítői lehetnek a modern gyógyszeres terápiáknak az AIPM és az okosgyogyszer.hu felmérésének válaszadói szerint.

Alul maradt a Richter

PharmaOnline
-
  18.08.14 07:03 Gazdaság 

A Richter márciusban másodszor is beadta az EMA-hoz a rákterápiák mellékhatásainak csökkentésére szánt biohasonló készítményének törzskönyvezési kérelmét, írja a Világgazdaság.

Valsartan-ügy: ennyi a kockázatos mennyiség

PharmaOnline
-
  18.08.14 06:39 Egészség 

Az EMA számszerűsítette, hogy mekkora rákkockázatot jelent, ha valaki NDMA-t tartalmazó valsartanos vérnyomáscsökkentőt szedett, írja az Egészségkalauz.

Veszélyes állatgyógyszereket vontak vissza

PharmaOnline
-
  18.08.14 06:15 Egészség  Nébih

Határozatlan időre felfüggesztette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal hét, dietanolamint tartalmazó állatgyógyászati készítmény forgalmazását, írja a Privátbankár.

A sokat dolgozó nők gyakrabban lesznek diabéteszesek

PharmaOnline
-
  18.08.14 05:39 Egészség 

A heti 45 órát meghaladó munkaidő a nőknél jelentősen növeli a 2-es típusú diabétesz kialakulásának a kockázatát.

Klinikai vizsgálatok: a gazdagság záloga?

PharmaOnline
-
  18.08.13 07:15 Gazdaság 

A klinikai gyógyszervizsgálatok egészen az utóbbi időkig jelentős magánvagyonokat generáltak, ám elenyésző részben járultak hozzá a költségvetési intézmények bevételeihez, írja a 24.hu.