Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 16 hír

Elérhetetlen egy altatáshoz nélkülözhetetlen injekció

A 24.hu szerint hosszabb távon nem lesz elérhető Magyarországon egy injekció, ami nélkülözhetetlen az altatáshoz és az intenzív ellátáshoz.

Németországban is kötelező lesz a kanyaró elleni védőoltás

Kötelező lesz a kanyaró elleni védőoltás Németországban, miután a kormány szerdai ülésén jóváhagyta az erre vonatkozó törvényjavaslatot.

Strandok éjszakája

Július 26-án tartják a Strandok éjszakáját, a 10. évét ünneplő rendezvényhez idén több mint 40 fürdő csatlakozott országszerte.

Az EMA 2019 júniusában véleményezett készítményei

PharmaOnline
-
  Tegnap 06:42 Egészség

Az Európai Gyógyszerügynökség emberi felhasználásra szánt gyógyszereinek bizottsága 2019 június 24-27-ei ülésén az alábbi készítményeket véleményezte, írja az OTSZ Online.

A leggyakoribb kérdések a pollenallergiáról

Magyarországon a népesség 20-25 %-a szenved légúti allergiás náthában és/vagy kötőhártya-gyulladásban. A betegek száma az utóbbi 10-15 évben megduplázódott, és folyamatosan nő.

Innovatív Gyógyszeripari Körkép

Kedvezően értékelik a hazai egészségügyi szakemberek felkészültségét az innovatív gyógyszergyártók vezetői, ugyanakkor a gyógyszertámogatások területén számos rendszerszintű problémára hívják fel a figyelmet – derül ki az AIPM kutatásából.

Riadókészültség dengue-láz miatt

A Fülöp-szigeteken országos riadókészültséget rendeltek el a dengue-láz miatt, közölte az MTI nyomán az InfoStart.

Vízparton dupla UV-sugárzás érheti a szemet

Vízparton akár dupla mennyiségű UV-sugárzás érheti a szemet, mondta Homoki Imre, a Magyar Látszerész Szövetség alelnöke hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Bíróság döntött az oltás beadásáról

Izraelben bíróság kötelezett egy szülőpárt akaratuk ellenére egyéves gyermekük tetanuszoltásának beadatására egy sérülés után.

Ismét kapható vény nélkül a legismertebb fájdalomcsillapító

PharmaOnline
-
  19.07.12 08:02 Egészség

A gyógyszerhatóság a tabletták kisebb hatóanyag tartalma miatt engedélyezte az új generikus fájdalomcsillapító recept nélküli megvásárolhatóságát, írja a Népszava.

Pajzsmirigygyulladás: mikor van szükség gyógyszerre?

Hogy mikor és milyen gyógyszeres kezelés szükséges a pajzsmirigy gyulladása esetén, arra dr. Békési Gábor, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája válaszol.

Kannabisszal csökkenthetők a gyermekkori epilepsziás rohamok

PharmaOnline
-
  19.07.12 05:35 Egészség

Amerikai kutatók kannabidiolt és THC-t kis mennyiségben tartalmazó szer fokozatosan emelt adagolásával sikeresen kezeltek gyógyszerrezisztens epilepsziában szenvedő gyermekeket.

Megvonják a támogatást a homeopátiás szerektől

Két éven belül teljesen megvonják az állami támogatást a homeopátiás szerektől Franciaországban – jelentette be a hvg.hu szerint Agnes Buzyn egészségügyi miniszter.

Szuperbaktériumokat hordoznak a sirályok

Antibiotikumoknak ellenálló szuperbaktériumokat hordoznak a sirályok szerte Ausztráliában – figyelmeztetnek a perthi Murdoch Egyetem kutatói.

Rákban hal meg a 2-es típusú cukorbetegek többsége

PharmaOnline
-
  19.07.11 06:01 Egészség

A szív- és érrendszeri megbetegedések miatti elhalálozás visszaszorulóban van a diabéteszesek körében. A daganatos kórképek jelentik a vezető halálokot, olvasható a MedicalOnline-on.