Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 20 hír

Versenyképesség-növelő szabályozást sürget a MAGYOSZ

A Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetségének vendége volt dr. György László gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkár a szervezet elnökségi ülésén.

Felére csökkentette a Bayer bírságát a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal megállapította, hogy a Bayer Hungária Kft. megtévesztette a fogyasztókat, ugyanakkor figyelembe vette mind a jogsértés elismerését, mind a megfelelési erőfeszítést.

A homeopátiás szerek feliratozásáról

Csökkenni fog a homeopátiás szerek használata, ha a Parlament elfogadja az egészségügyi törvénycsomagot – mondja a hvg.hu-nak Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke.

A homeopátisás szerek feliratozásáról

Csökkenni fog a homeopátiás szerek használata, ha a Parlament elfogadja az egészségügyi törvénycsomagot – mondja a hvg.hu-nak Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke.

Magyarország az európai védőoltás-politika élvonalában

Az egészségügyi miniszterek december 7-i Foglalkoztatási, Szociális, Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi Tanács brüsszeli ülésén elfogadták a védőoltással leküzdhető betegségekkel kapcsolatos tanácsi ajánlást.

Kutató és oltóanyag-termelő központot adtak át Mohácson

Átadták szombaton a mohácsi Prophyl Kft. kutatólaboratóriumát és oltóanyag-termelő központját, 700 millió forintos beruházással készült el a létesítmény.

Veszélyes energiaitalok

PharmaOnline
-
  Ma 06:05 Egészség

A legfrissebb spanyol kutatások szerint a fiatalok szív- és érrendszeri haláleseteinek jelentős részét az energiaitalok okozzák, írja a Szabad Föld.

Rejtélyes izomfájdalom: fibromyalgia is lehet

Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a FájdalomKözpont sebésze, fájdalomspecialista, akupunktőr szerint nem könnyű diagnosztizálni és kezelni a rejtélyes fájdalmakat, de lehetséges.

Akut gastroenteritis-nél hatástalanok a probiotikumok?

PharmaOnline
-
  18.12.07 05:28 Egészség

A gyermekek akut gastroenteritisénél hatástalannak bizonyul a tengerentúlon a legnagyobb forgalmat lebonyolító probiotikumok adagolása két klinikai vizsgálat alapján.

Az e-Recept egy éve

PharmaOnline
-
  18.12.06 07:39 Karrier

A vények 65 százaléka e-Recept, ha valamennyi háziorvos csatlakozik az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térhez (EESZT), elérhető a célértékként meghatározott 80 százalék.

Visszafelé is elsülhet a kormány homeopátiával kapcsolatos terve

PharmaOnline
-
  18.12.06 06:01 Karrier

Hiába jelentette be az államtitkár, hogy a magyar piacra bekerülő homeopátiás készítményeket nem lehet gyógyszerként regisztrálni, szakértők szerint ettől még nem csökken a forgalmuk, írja a Zoom.

A vesét is védi a lorcaserin

PharmaOnline
-
  18.12.05 06:03 Egészség

Az elhízás gyógyszeres kezelésére engedélyezett lorcaserin csökkenti az obezitással összefüggő veseműködési zavarokat, írja az OTSZ Online.

A krónikus vénás betegek tájékoztatása és ellátása a gyógyszertárban

PharmaOnline
-
  18.12.05 05:39 Egészség

Az, hogy mennyi kellemetlenséget, panaszt és szenvedést okoz ez a kórkép, nagyban múlik azon, hogy mekkora hangsúlyt fektetünk a megelőzésre és a betegek edukációjára, mennyire figyelünk a problémáikra, és hogyan informáljuk őket.

12 ezer dolgozótól válik meg a Bayer

PharmaOnline
-
  18.12.04 07:48 Gazdaság

A Bayer Csoport mintegy 12 ezer dolgozójától válik meg világszerte és olyan ismert márkákat is elad, mint a Dr. Scholl, közölte az Origo.

Az INPULSIS®-ON vizsgálatról

PharmaOnline
-
  18.12.04 06:00 Egészség

Az INPULSIS®-ON vizsgálat eredményeit a Lancet Respiratory Medicine szakfolyóiratban közölték, tette közzé a Boehringer.