Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 18 hír

Egyre több a rezisztens gombafertőzés

PharmaOnline
-
  Ma 05:10 Egészség 

A baktériumokon túl a gombák körében is aggodalomra okot adóan terjed a rezisztencia, miközben az antimikotikumok területén hiányoznak a terápiás alternatívák.

EESZT: úgy ugrunk a mélyvízbe, hogy nem tudunk úszni

PharmaOnline
-
  17.10.20 08:33 Gazdaság 

Aki jót akar magának és a patikusnak, november 1. után is hozza magával az orvos által kinyomtatott, jól megszokott vényt – mondta egy gyógyszerész a 24.hu-nak.

Újabb génterápiás szert engedélyezett az FDA

PharmaOnline
-
  17.10.20 08:01 Egészség 

Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet (FDA) engedélyezte Kite Pharma terápiáját, amely már a második engedélyezett génterápiás rákgyógyszer, adja hírül a 444.hu.

Elhagyható-e valaha a pajzsmirigy gyógyszer?

A pajzsmirigy betegségben szenvedők nagy része gyógyszeres terápiára szorul, melynek hatását rendszeresen ellenőrizni kell. Gyakori kérdés, hogy vajon életvégig kell-e szedni a tablettákat.

A fiatal felnőttek harmada a szükségesnél kevesebb kalciumot fogyaszt

Világszinten tendencia a csonttörések számának növekedése, amelynek egyik oka a nem elégséges kalciumbevitel. Egy friss kutatás szerint Magyarországon a lakosság 70 százaléka a javasoltnál kevesebb kalciumot fogyaszt.

Kutatási reagenseket gyártanak Debrecenben

PharmaOnline
-
  17.10.19 14:23 Gazdaság  Tatabánya Tata

A tatabányai ipari parkban csütörtökön átadta új gyárát az amerikai Becton, Dickinson and Company (BD) globális orvostechnológiai vállalat.

Háziorvosi vényeket loptak

PharmaOnline
-
  17.10.19 10:40 Gazdaság 

Háziorvosoktól lopnak vényeket, amelyekre aztán jellemzően rendkívül drága, akár nyolcszázezer, egymillió forint értékű gyógyszert írnak fel, értesült a WebOrvos.

Megújult a Nébih debreceni laboratóriuma

A labor új, fokozott biológiai biztonságot is kielégítő, molekuláris biológiai részlegét mintegy 110 millió forintból alakították ki, mondta az FM élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára.

Influenzaszezon előtt

PharmaOnline
-
  17.10.19 06:05 Egészség 

A tavalyi évben beadott 169 ezer védőoltás beadása során egyetlenegy súlyos reakciót nem észleltek, közölte a HírTV az influenzaszezonról készült összeállításában.

A magyar lakosság vitamin- és ásványianyag-bevitele

PharmaOnline
-
  17.10.19 05:54 Egészség 

Az ásványi anyagok közül mindkét nemet érinti az alacsony kálium-, mangán- és krómbevitel, míg a nőkre jellemző, hogy a táplálkozásukkal nem visznek be elegendő kalciumot, vasat, rezet vagy cinket a szervezetükbe.

A magyarok kétharmada szigorúbban büntetné a hamisítókat

PharmaOnline
-
  17.10.18 10:00 Gazdaság  Tárki

A magyarok kétharmada szigorúbban büntetné a hamisítókat, az emberek egyre jobban átlátják a hamis termékek veszélyeit – mondta Németh Mónika, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület titkára.

Biztonságosabbá váltak a NOAC készítmények

PharmaOnline
-
  17.10.18 06:12 Egészség 

Végre van, ami képes hatástalanítani az új típusú véralvadásgátlók hatását, használatuk még biztonságosabbá vált dr. Szélessy Zsuzsanna, a Trombózisközpont hematológus főorvosa szerint.

Itt a HPV oltás ideje

Idén is kérhető iskolás lányoknak a méhnyakrák elleni védőoltás – mondta az Emmi egészségügyért felelős államtitkára keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

Paracetamolt már csak a patikából

A patikán kívül kapható orvosságok között a nátha elleni készítmények, valamint a láz- és a fájdalomcsillapítók voltak a legnépszerűbbek, írja összeállításában a Zárójel.

Influenzaszezonra készülve

PharmaOnline
-
  17.10.17 07:12 Egészség 

Az influenza elleni oltóanyagokat a következő napokban minden háziorvoshoz eljuttatják, amit érdemes is kérniük az érintetteknek, hívja fel a figyelmet a Magyar Idők.