Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 24 hír

Távozik Balog Zoltán

PharmaOnline
-
  Tegnap 21:33 Gazdaság  Balog Zoltán

Az elmúlt hat évben beletettem a minisztériumi munkába, amit tudok, így ezt nem akarom folytatni, mondja az Origónak adott interjúban Balog Zoltán, a jelenlegi humán tárca jelenlegi vezetője.

Tovább csúszik az új gyógyszerkészítmények tb-támogatása

PharmaOnline
-
  Tegnap 10:36 Gazdaság  Gyógyszer

Bár az elmúlt félévben számos jel mutatott arra, hogy hamarosan újabb készítmények befogadása várható, mindezidáig nem történt előrelépés az ügyben.

Vitatott a patikák gyse-foglalásának lehetősége

PharmaOnline
-
  Tegnap 06:00 Karrier 

A gyógyászati segédeszközök (gyse) patikai foglalásának kérdése is szóba került a gyógyszerészi kamara áprilisi elnökségi ülésén.

Autoimmun és gyulladásos reumatológiai betegségek és várandósság

PharmaOnline
-
  Tegnap 05:36 Belföld 

Az autoimmun és gyulladásos reumatológiai betegségek kezelésében egyre hatékonyabb gyógyszerekkel rendelkezünk, amelyek birtokában jelentősen javul a betegek életminősége.

Marihuána tartalmú gyógyszer gyerekeknek

PharmaOnline
-
  18.04.20 14:45 Egészség  USA Gyógyszer

Hamarosan engedélyezhetik az Egyesült Államokban az első, kifejezetten gyerekeknek készült, marihuána-alapú gyógyszert, az oldattal az epilepsziás gyerekeket kezelnék, írja a 444.hu.

Az OGYÉI sokat tett az innovatív szerek elérhetőségéért

Az OGYÉI számos területen tett erőfeszítéseket, hogy a hiánypótló, innovatív gyógyszerek mielőbb elérhetővé váljanak az unióban, mondta Pozsgay Csilla a Világgazdaságnak.

Pozsgay:

Az OGYÉI számos területen tett erőfeszítéseket, hogy a hiánypótló, innovatív gyógyszerek mielőbb elérhetővé váljanak az unióban, mondta Pozsgay Csilla a Világgazdaságnak.

Egyelőre nem mozdul a Richter

PharmaOnline
-
  18.04.20 06:35 Gazdaság  Tőzsde Árfolyam

Megközelítette napon belül fontos támaszát a gyógyszergyártó árfolyama, azonban érdemi nyomás nem került az 5200-as szintre. Egyelőre maradhat a sávozás. A TőzsdeFórum elemzése.

Közegészségügyi veszélyt jelent az oltások számának csökkenése

PharmaOnline
-
  18.04.20 06:12 Gazdaság  Védőoltás

Közegészségügyi veszélyt jelent a védőoltások számának csökkenése, a legnagyobb kihívást a lakossági bizalom visszaesése jelenti, amely már jelenleg is érezteti a hatását.

Az időskorban alkalmazott fehérjeitalok nem növelik az izomtömeget

PharmaOnline
-
  18.04.20 05:36 Egészség 

Az időskorban alkalmazott proteinitalok magasabb dózisaihoz nem köthetők anabolikus hatások, abban az esetben sem, ha azokat tesztoszteron-kezelés mellett alkalmazzák.

Európai javaslat készült az átoltottság mértékének javítására

A kanyarós esetek számának növekedése miatt az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testülete és az Európai Orvostudományi Akadémiák Szövetsége tíz pontban sorolja fel javaslatait az átoltottság mértékének javítására.

Új stratégia kell a gyógyszeriparban

Hiába ez a szektor az ország húzóágazata, a legtöbb különadó is ezt sújtja – mondta a Világgazdaságnak Illés Zsuzsanna, a Magyosz igazgatója.

MOGYE-ügy: többen tiltakoztak, mégis megszavazták

PharmaOnline
-
  18.04.19 06:45 Gazdaság  Oktatás Románia

Mind a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE), mind pedig a marosvásárhelyi Petru Maior Egyetem szenátusa megszavazta szerdán a két oktatási intézmény egyesülését.

Az első gyógynövénytár

PharmaOnline
-
  18.04.19 06:09 Belföld 

A gyógynövények alkalmazásának egyik legkorábbi írásos emléke a Kr.e. 1534-ből származó egyiptomi Ebers-papirusz, derül ki a GyógynövényLap legfrissebb írásából.

Tavaszra sok gyermek D-vitamin hiányossá válik

PharmaOnline
-
  18.04.19 05:45 Egészség 

A fáradtság, levertség, gyakori megbetegedés D-vitamin hiányt is jelezhet a gyermekeknél. A gyermekkori D-vitamin-hiányról dr. Tar Attila, a Budai Endokrinközpont gyermek endokrinológusa beszélt.