Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 14 hír

A bíróság szerződés szerinti szállításra szólította fel az AstraZenecát

A belga bíróság elsőfokú ítéletében arra szólította fel az AstraZenecát, hogy koronavírus elleni vakcinájából 50 millió adagot juttasson el az unió 27 országának, szeptember végéig. Az ítéletet az AstraZeneca is pozitívan fogadta, utalva arra, hogy az EB eredetileg nagyobb mennyiség leszállítását követelte.

Újra módosult a második Pfizer-oltás beadásának ideje

Mától ismét 3 hetes különbséggel kell beadni a Pfizer második oltását. Az ezzel kapcsolatos szakmai protokollt minden, az oltásban résztvevő egészségügyi szolgáltató megkapja.

EMA: az engedélyezett oltóanyagok védelmet nyújtanak a vírus domináns törzseivel szemben

A rendelkezésre álló adatok azt mutatják, hogy az európai uniós használatra eddig engedélyezett valamennyi koronavírus elleni oltóanyag védelmet nyújt a vírus összes domináns törzseivel szemben.

Az inzulinterápia 100 éves történetének mérföldkő tanulmánya

PharmaOnline
-
 21.06.18 05:10Belföld

Habár az inzulin 1921-es felfedezésével az 1-es típusú diabetes fatális kimenetelű betegségből idült betegséggé szelídült, a hosszú kórlefolyás során számos, degeneratív jellegű krónikus szövődmény kialakulásával kell számolni.

Nem hatékony a német CureVac vakcina

A német CureVac biotechnológiai cég szerdán bejelentette, hogy csupán 47 százalékban hatékony a vakcinája a koronavírus ellen, jelzi az MTI nyomán a hvg.hu.

Újabb 200 millió adag vakcinát vásárol az amerikai kormány a Modernától

PharmaOnline
-
 21.06.17 07:20KülföldUSA

Újabb 200 millió adag koronavírus elleni vakcinát vásárol az Egyesült Államok kormánya a Moderna amerikai biotechnológiai vállalattól, közölte a társaság.

Egészség- és környezettudatosabbá tette a vásárlókat a járvány

Az emberek tudatosan keresik az egészséges és környezetbarát termékeket vásárlásaik során, és többségük ezen a jövőben sem változtatna – derül ki az EY 20 országban, több mint 14 ezer fő bevonásával készült nemzetközi felméréséből.

Kivonás - Arbartan 50 mg és 100 mg filmtabletta

Az OGYÉI kivonta az Arbartan 50 mg filmtabletta 0480820 és az Arbartan 100 mg filmtabletta elnevezésű gyógyszer 1270520 gyártási számú tételét a forgalomból.

Áprilisban ismét csökkent a gyógyszerforgalom

Áprilisban több mint 11 százalékkal zuhant a támogatott vényköteles gyógyszerek forgalma. Éves szinten azonban 5,5 százalékos bővülésről árulkodnak az adatok, írja a Napi.hu.

Hiperglikémia a diabetes kezelés során

PharmaOnline
-
 21.06.16 05:10Egészség

Magas vércukorszint esetén a kezelt cukorbetegségnél gondolni kell arra, hogy magas glükózszintet okozhat a megelőző alacsony vércukorszintre adott hormonális válasz is. Mindig fel kell deríteni, hogy mi áll a magas vércukor érték hátterében: diéta hiba, a mozgás mennyiség változása, vagy a terápiában jelentkező problémák?

EMA: az AstraZeneca oltóanyaga továbbra is engedélyezett minden korosztálynak

Az AstraZeneca koronavírus elleni vakcinájának előnyei egyértelműen felülmúlják a használatával járó esetleges kockázatokat, az oltóanyag beadása továbbra is engedélyezett minden korosztály számára.

Hatékony a Novavax koronavírus elleni kétdózisú vakcinája

Rendkívül hatékony a Novavax amerikai biotechnológiai vállalat által kifejlesztett, koronavírus elleni kétdózisú vakcina, derült ki a vállalat által nyilvánosságra hozott kísérleti eredményekből.

Egymilliárd adag koronavírus-oltást adományoz a G7-csoport a szegényebb országoknak

Több mint egymilliárd adag koronavírus-vakcinát adományoz a kevésbé tehetős országoknak a hét vezető ipari hatalom csoportja (G7), jelentette be Boris Johnson brit miniszterelnök.

Adnék vért is és vérplazmát is – Mit kell tudnom?

Nem kell választani a véradás vagy a vérplazmaadás között: Magyarországon rendelet írja elő, hogy minden vérplazma adónak évente legalább egy alkalommal vért is kell adnia. 2004 óta június 14-e a Véradók Világnapja.