Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 16 hír

Új HPV vakcina az idei védőoltási kampányban

Az önkéntes, térítésmentes védőoltást 2018. szeptember 17-ig igényelhetik a 12. életévüket betöltött, 7. osztályos lányok szülei a gyermek által látogatott általános iskolában vagy gimnáziumban.

A vény nélkül kapható fájdalomcsillapítók összehasonlítása a kockázat/haszon arány alapján

PharmaOnline
-
  Tegnap 10:00 Egészség 

A vény nélkül kapható (OTC, over-the-counter) fájdalomcsillapítók egyre nagyobb szerepet kapnak bizonyos betegségek ellátásában, mégis viszonylag kevés próbálkozás történt hatásosságuk és biztonságosságuk objektív összehasonlítására. A bemutatott modell alkalmazásával összességében az ibuprofen S&S bizonyult a legjobbnak a…

Kiszűrik a félrevezető online kereskedelmi gyakorlatot

PharmaOnline
-
  Tegnap 06:36 Karrier 

A félrevezető online kereskedelmi gyakorlat kiszűrésére a szaktárca a társhatóságokkal közösen rendszeresen ellenőrzi a webáruházakat.

XIII. Clauder Ottó Emlékverseny

PharmaOnline
-
  Tegnap 06:00 Gazdaság 

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógyszeripari Szervezete és Gyógyszertechnológiai Szakosztálya a Gyógyszeranalitikai Szakosztállyal közösen rendezi meg 2018. november 22-23. között a XIII. Clauder Ottó Emlékversenyt.

Mihez vezethetnek a kismamák álmatlan éjszakái?

PharmaOnline
-
  Tegnap 05:36 Egészség 

A terhesség alatti el- és átalvási zavarok mind az anyára, mind a megszülető gyermekre nézve kockázatot jelentenek.

Felfüggesztették a Richter romániai nagykereskedelmi vállalatának működését (Frissítve!)

PharmaOnline
-
  18.06.21 13:48 Gazdaság  Románia Gyógyszer

A romániai Gyógyszer és Orvosi Eszközök Nemzeti Hatósága csütörtöki hatállyal felfüggesztette a Richter Gedeon Nyrt. helyi nagykereskedelmi vállalatának működését a helyes nagykereskedelmi gyakorlat előírásainak megsértése miatt. A magyar gyógyszeripari vállalat aránytalannak tartja a büntetést.

Meghalt a kisfia, mégsem oltásellenes

Tünde kisfia, Ádám a kötelező tbc elleni BCG-oltástól lett tbc-s, majd hosszas kórházi kezelés és számtalan vizsgálat után 2017 februárjában meghalt. Története mégsem arról szól, amire az itthon is egyre erősödő oltáskritikus mozgalom képviselői előszeretettel hozzák fel példaként – mondta el édesanyja az Indexnek.

Gyógynövények a mikróban?

PharmaOnline
-
  18.06.21 06:09 Egészség 

A Gyógynövénylap annak járt utána, hogy a mikrohullámú sugárzás hogyan befolyásolja a gyógynövények kivonásának hatékonyságát, az így készült kivonatok összetételét és azok várható biológiai hatását.

A terhességi aranyérbetegség megelőzése és kezelése

PharmaOnline
-
  18.06.21 05:33 Egészség 

A terhesség alatti hormonális változások és az egyre növekvő hasűri nyomás aranyérbetegségre hajlamosít a várandósság alatt. A megelőzésben kulcsszerepe van az életmódnak: a rostokban gazdag táplálkozásnak, a bőséges folyadékfogyasztásnak, a rendszeres mozgásnak.

55 éves évfolyam-találkozó

PharmaOnline
-
  18.06.20 06:09 Gazdaság 

Évfolyam-találkozót szerveznek szeptemberben az 1963-ban Budapesten végzett gyógyszerészek számára, közli az MGYK honlapja.

Hogyan csökkenti az epilepsziás rohamok gyakoriságát a ketogén diéta?

PharmaOnline
-
  18.06.20 05:33 Egészség 

A ketogén étrend a bélflóra összetételének, illetve a gamma-glutamil-transzpeptidáz enzim aktivitásának befolyásolásán keresztül csökkenti az epilepsziás rohamok gyakoriságát.

A mielóma multiplex kezelési lehetőségeiről

PharmaOnline
-
  18.06.19 06:00 Egészség 

Dr. Jean-Luc Harousseau, a franciaországi Nantes Egyetem hematológiaprofesszora és a Nemzetközi Mielóma Alapítvány orvosi és tudományos tanácsadója volt a díszvendége a Magyar Onkohametológiai Betegekért Alapítvány (MOHA) júniusi Mielóma Információs Napjának.

Tihany az ország "lelki központja" és a levendula fővárosa

PharmaOnline
-
  18.06.18 06:00 Gazdaság  Tihany

Megkezdődött a levendulafesztivál Tihanyban, a június végéig tartó rendezvény látogatóit "szedd magad" levendulaszürettel, zenei és családi programokkal, valamint vezetett túrákkal várják.

Mike László lépéseket tesz

PharmaOnline
-
  18.06.18 05:48 Gazdaság 

Mike László volt országos tiszti főgyógyszerész a Népszavának azt mondta: „már magánszemélyként megteszi azokat a lépéseket amik a rágalmazás és a becsületsértés esetén megállják a helyüket”.

Zugpatika és tiszti főgyógyszerészet?

PharmaOnline
-
  18.06.18 05:36 Gazdaság  Gyógyszer

Közös a felelősségünk és közös érdek, hogy a hatósággal szembeni közbizalom minél hamarabb helyreálljon – nyilatkozta a gyógyszerészi kamara honlapjának dr. Hankó Zoltán, az MGYK elnöke.