Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 22 hír

Richter Anna Díj: a közönségdíj sorsa a voksolók kezében van

PharmaOnline
-
  Ma 13:27 Gazdaság

A Richter Anna Díj első évadának sikerét, és a számos innovatív beérkező pályázatot látva a Richter Gedeon Nyrt. számára nem volt kérdés, hogy újra meghirdeti-e egyedülálló pályázatát. A gyógyszerész kategória három döntős projektterve az oktatást, ismeretterjesztést, és a családok támogatását helyezi előtérbe.

Elhunyt Kröll Dulay István

PharmaOnline
-
  Ma 06:00 Gazdaság

Dr. Kröll Dulay István, a sárospataki Sanitas Gyógyszertár egykori vezetője életének 91. évében 2020. január 28-án elhunyt, közli a gyógyszerészi kamara honlapja.

Ketogén diéta – több szól ellene, mint mellette

PharmaOnline
-
  Ma 05:20 Egészség

Bár a ketogén diétával beindulhat a fogyás, de hosszútávon inzulinrezisztenciához, szív és érrendszeri megbetegedésekhez is vezethet.

Kutatást szervez az OGYÉI a mellékhatás-bejelentésről

PharmaOnline
-
  Tegnap 11:51 Gazdaság

A kutatásban olyan gyógyszerészek részvételére számítanak, akik a betegellátásban dolgoznak, tehát közvetlenül vagy közvetve értesülhetnek a betegek által tapasztalt mellékhatásokról.

Új elnök az innovatív gyógyszergyártók élén

Február közepétől dr. Kókai-Nagy Ákos, a Biogen gyógyszeripari vállalat több éves külföldi vezetői tapasztalattal rendelkező magyarországi ügyvezetője az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének új elnöke.

Az egészséges böjtölésre hívja fel a figyelmet a dietetikus

Az egészséges böjtölés fontosságára hívta fel a figyelmet Koszta Ágnes dietetikus az M1 aktuális csatornán vasárnap, a szerdán kezdődő, a húsvétot megelőző negyvennapos böjtre utalva.

Remények az arthritis psoriatica terápiájában

PharmaOnline
-
  Tegnap 05:30 Belföld

Az arthritis psoriatica a populáció 0,3−1,0%-át érintő, krónikus gyulladásos reumatológiai kórkép. Az ízületi és bőrérintettség mellett a társuló komorbiditások is fokozott figyelmet igényelnek.

Koronavírus: a WHO aggódik

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) aggódik az olyan koronavírusos megbetegedések miatt, amelyeknél nem mutatható ki egyértelmű kapcsolat a járvánnyal.

Veszélyes készítményt reklámoznak

Olyan készítményt árulnak szív- és érrendszeri megbetegedések kezelésére, amelynek alkalmazása akár életveszélyes állapotot is okozhat.

Ezek a szerek válnak receptkötelessé májustól

Miközben több metamizol-tartalmú készítmény kiadásához már nem kell recept, közel három hónap múlva sok más tablettához szükség lesz rá, derül ki a Napi.hu összeállításából.

Heparin tartalmú krémek trombózis ellen?

PharmaOnline
-
  20.02.21 06:03 Egészség

Hogyan előzhető meg a mélyvénás trombózis: mozgással, heparint is tartalmazó krémekkel, vagy csakis a véralvadásgátlókkal? A választ prof. dr. Blaskó Györgytől, a TrombózisKözpont specialistájától tudtuk meg.

Magik és magic, avagy a mai magyar gyógyszerészet szakmai csapdái

PharmaOnline
-
  20.02.21 05:28 Egészség

A magyarországi közforgalmú gyógyszerészet területén az eddigiekhez képest más szakmai-szakmapolitikai szemléletre és alapvető reformokra lesz szükség.

Újra kiadható vény nélkül is az Algopyrin

Február 19-étől vény nélkül is ki lehet adni a metamizol tartalmú gyógyszereket, közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet.

Hatásos lehet az E-vitamin a NASH kezelésében

PharmaOnline
-
  20.02.20 05:31 Egészség

A nem-alkoholos eredetű steatohepatitis (NASH) kezelésében egy kis elemszámú vizsgálat az E-vitamin alkalmazásával összefüggésben a transzamináz enzimek és a máj zsírtartalmának csökkenését mutatta ki.

Koronavírus: több mint 80 klinikai vizsgálatot kezdtek Kínában

HIV elleni gyógyszereket, maláriaellenes szert, őssejtkezelést és a hagyományos kínai gyógyászat szereit is tesztelik több mint 80 klinikai próbában a koronavírus gyógyítására.