Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 18 hír

AIPM: a gyógyszerkassza megerősítésével már rövid távon javulhatnak a magyarok életkilátásai

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete ezért hárompontos javaslatcsomaggal támogatja a kormány korszerű egészségügyet és hatékony gyógyszerpolitikát célzó munkáját.

Megszüntették a felfüggesztést

PharmaOnline
-
  Ma 10:24 Egészség

Megszüntette a gyógyszerhatóság az Elixirium Thymi Compositum FoNo VII. Naturland  0189 0119 gyártási számú tétele forgalmazásának felfüggesztését.

Rejtélyes gyógyszerhiány Magyarországon

Kevés híján másfélezer tétel szerepel az éppen nem kapható orvosságok hivatalos listáján. A hiány tovább terheli a betegek zsebét, írja az e heti HVG.

Egy védőoltást nem kapott kisfiú tetanusza

PharmaOnline
-
  Ma 06:06 Egészség

A védőoltásban nem részesülteknél nagy a tetanusz kockázata, a betegségből történő felépülés pedig rendkívül nehéz és hosszadalmas, közli az OTSZ Online.

Kampányt indított az UNICEF az Immunizáció Világhetén

Az UNICEF az Immunizációs Világhéten (április 24-30) indítja el legújabb globális kampányát, hogy felhívja a figyelmet a létfontosságú védőoltások előnyeire.

Richter: részvényenként 100 forint osztalék

Részvényenként 100 forint osztalékot fizet a Richter Gedeon Nyrt. a 2018. évi eredményéből a szerdai éves közgyűlés döntése alapján, a törzsrészvényekre jutó osztalék teljes összege 18,637 milliárd forint.

Hatból egy agyhártyagyulladás halállal végződik

A gennyes agyhártyagyulladást és annak következményeit kevesen ismerik hazánkban. A Meningitisz Világnapja alkalmából fontos információkra hívja fel a figyelmet  a Házi Gyermekorvosok Egyesülete.

Szombaton egészségfesztivált tart a Lions Klubok Magyaroszági Szövetsége

Az idén 30 esztendős Lions Klubok Magyaroszági Szövetsége április 27-én egészségnapokat rendez.

Öt év alatt megháromszorozta forgalmát a 77 Elektronika

Több mint 10 százalékkal nőtt a teljes egészében magyar tulajdonú 77 Elektronika Kft. exportforgalma 2018-ban. A családi tulajdonban lévő vállalat megközelítette a 31 milliárd forintos árbevételt.

Küldöttgyűlést tart az MGYT

PharmaOnline
-
  Tegnap 06:03 Gazdaság

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság (MGYT) 63. küldöttközgyűlését 2019. május 04-én szombaton tartja a Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központban.

Mesterséges intelligencia a gyógyszergyárban

PharmaOnline
-
  Tegnap 05:33 Gazdaság

Hatalmas mennyiségű adat áll rendelkezésünkre. Ezeket hatékonyan feldolgozva sokat léphetünk előre a gyógyszerfeljesztésben, a központi idegrendszeri betegségek korai diagnosztikájában, a farmakovigilanciában.

Szeptembertől kötelező a bárányhimlő elleni védőoltás

Szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni, jelentette be Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár keddi sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Folytatódik az országos csonttörési kockázatfelmérő program

Április végétől folytatódik az országos csonttörési kockázatfelmérő program, amely a csontritkulás korai felismerésére és veszélyeire hívja fel a figyelmet.

Megóvják a beteget "a saját hülyeségétől”

PharmaOnline
-
  19.04.23 05:36 Egészség

Tudta, hogy a fekete nadálytő abortuszt okozhat? Dér Péter, a mogyoródi patikus munkaidejét a páciensek tájékoztatásával tölti, szabadidejét pedig ugyanazzal. A 24.hu kérdezte.

Kicsi a kanyarójárvány esélye Magyarországon

A magas átoltottság miatt kicsi a kanyarójárvány esélye Magyarországon, de javasolt a védőoltás, ha valaki járvány sújtotta területre utazik – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).