Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 22 hír

Orbán: Határozatlan ideig marad a kijárási korlátozás

Határozatlan időre meghosszabbítja a kormány a két hete elfogadott kijárási korlátozást – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután, miután virológusokkal, polgármesterekkel, tudósokkal  egyeztetett.

Júniusban kezdhetik tesztelni embereken a Németországban kifejlesztett oltást

Júniusban kezdhetik el tesztelni embereken az új tipusú koronavírus ellen Németországban kifejlesztett védőoltást a feladaton dolgozó biotechnológiai cég csütörtökön ismertetett tervei szerint.

Nincs már kullancsszezon

Szakértők szerint elmúltak a korábban „kullancsszezonként” emlegetett időszakok, és ma már szinte egész évben készülnünk kell a vérszívók támadásaira.

Az EU lazít trösztellenes politikáján a gyógyszergyártó cégekkel kapcsolatban

Az EU lazít trösztellenes politikáján, hogy a gyógyszergyártó cégek együttműködhessenek a kórházak gyógyszerrel való ellátásában a koronavírus-járvány alatt, jelentette be az Európai Bizottság illetékes szóvivője a testület sajtótájékoztatóján.

Így zajlik a laborban a munka

A koronavírus magyarországi megjelenése óta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) Nemzeti Biztonsági Laboratóriuma folyamatosan dolgozik. Ez az a labor, ahol Magyarországon először sikeresen izolálták a koronavírust március közepén.

A koronavírus-betegek kezelésénél hatásos gyógyszer is érkezett hazánkba

Négy ország, köztük Magyarország kapott vásárlási lehetőséget a favipiravir nevű hatóanyagot tartalmazó gyógyszer vásárlására, amely a kínai és japán adatok alapján jelentősen csökkenti a koronavírus-betegség időtartamát, javítja a vírus által megtámadott tüdő állapotát. A gyógyszer hazai engedélyezése folyamatban van. A favipiravirt…

Napi 250 ezer maszkot gyárt majd a Dispomedicor

Az egész világon hiány alakult ki az egészségügyi védőfelszerelésekből, főleg a maszkok iránt nőtt meg a kereslet. Itthon heteken belül elindul a profi egészségügyi maszkok gyártása Hajdúböszörményben, közli a Magyar Nemzet.

Felszámolták az orvosi gáz- és oxigénszállítás adminisztratív akadályait

PharmaOnline
-
  20.04.06 16:25 GazdaságITM

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium soron kívüli megállapodásokkal tette lehetővé az orvosi gázok zavartalan forgalmát, a hazai gyógyszer- és vegyipar folyamatos alapanyag-ellátását.

Amennyi munkahelyet a vírus tönkretesz, annyi munkahelyet hozzunk létre!

PharmaOnline
-
  20.04.06 12:29 Gazdaság

A jó idő megérkeztével a polgárok nagyon sokszor megszegik a kijárási korlátozást. Eddig a rendőrök 4492 esetben intézkedtek; 3102 esetben figyelmeztettek, 532-szer helyszíni bírságot szabtak ki, 648 esetben feljelentést tettek – hangzott el a többi közt az operatív törzs hétfői tájékoztatóján. Orbán Viktor miniszterelnök újabb bejelentést tett.

11,7 milliárd forint osztalékot fizet a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. igazgatósága összesen 11,742 milliárd forint osztalék kifizetését javasolja a 2019. évi eredményéből, ez részvényenként 63 forintot jelent, szemben az előző évi 100 forinttal.

Csökkent pajzsmirigyműködés, fokozott COVID-19 kockázat?

PharmaOnline
-
  20.04.06 06:00 Egészség

A Budai Endokrinközpont orvosa elmondta, páciensei körében gyakori kérdés, hogy a csökkent pajzsmirigyműködés is fokozott fogékonyságot jelent-e a COVID- 19 vírussal szemben.

Hétfőtől díjmentes a közterületi parkolás

PharmaOnline
-
  20.04.05 14:34 GazdaságParkolás

Hétfőtől díjmentes a közterületi parkolás Magyarországon, közölte Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap.

Berobbanhat a járvány a fővárosban és Pest megyében

Budapesten és Pest megyében már halmozódást regisztrálhatunk, berobbanhat a járvány, ha nem működünk együtt a hatóságokkal, ha nem vesszük figyelembe az előírásokat – hangzott el az operatív törzs vasárnapi tájékoztatóján.

Pénz az egészségügyieknek, elvonás a pártoktól, önkormányzatoktól, multiktól

Az eddigi korlátozó intézkedések valószínűleg megfelelő időben történtek, így még mindig sikerült elkerülni a tömeges megbetegedéseket – hangzott el a többi közt az operatív törzs szombati tájékoztatóján. Az egészségügyieknek 500 ezer forint plusz juttatást Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter újfent bejelentette.

70 termék közül csak kettő teljesen hatástalan

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriuma összesen 69 féle kézfertőtlenítőt, antibakteriális szappant, folyékony szappant és tusfürdőt, felületfertőtlenítőt ellenőrzött.