Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 20 hír

Őssejtterápia után kedvező hatású a széklet mikrobiom transzplantáció

PharmaOnline
-
  Ma 05:42 Belföld 

A hemopoetikus őssejt-transzplantációt követően az autológ széklet mikrobiom átültetés hozzájárul a bélflóra gyors regenerálódásához.

Két vizsgálat is megerősítette a pitvarfibrilláló betegek kezelésének biztonságosságát

PharmaOnline
-
  Tegnap 13:07 Egészség 

Az ESC 2018-as kongresszusán bemutatott új alcsoport analízisek még inkább alátámasztják a pitvarfibrilláló betegek gyógyszeres terápiájának kedvező biztonságosságát.

Klinikai vizsgálat eredményei IPF betegek körében

PharmaOnline
-
  Tegnap 13:00 Egészség 

A vizsgálatot idiopátiás tüdőfibrózisban (IPF) szenvedő, erősen csökkent gázcsere-funkciójú betegek körében végezték, akiket általában kizárnak a klinikai vizsgálatokból.

A Richter skizofrénia-gyógyszerét is befogadták

PharmaOnline
-
  Tegnap 07:30 Egészség 

A készítmény negyven éve az első eredeti hazai originális gyógyszer, amely a tudományos kutatástól a fejlesztésen és a gyártáson át az értékesítésig magyar, írja a Portfolo.

Jönnek az új, innovatív gyógyszerek!

PharmaOnline
-
  18.10.13 14:33 Egészség  Gyógyszer

Két éves szünet után új gyógyszerek befogadásáról döntött a kormány, s közülük nem egy már hétfőn kapható lesz a patikákban.

Tudatformáló kampány indult a biztonságos gyógyszerhasználatért

PharmaOnline
-
  18.10.12 11:24 Gazdaság  Kampány Gyógyszer

Tudatformáló kampány hívja fel a figyelmet a gyógyszerek helyes otthoni tárolására, a biztonságos gyógyszerhasználatra, és a lejárt gyógyszerek megsemmisítésének jó gyakorlatára.

Nemzetközi Gyógyszerkutatási Szimpózium

PharmaOnline
-
  18.10.12 06:00 Belföld 

November 12-14 között idén harmadszor rendezik meg az Európában egyedülálló "SCARD 2018" nemzetközi gyógyszerkutatási konferenciát, amelynek Budapest ad otthont.

A jojó-effektus a vérnyomásnál, a vércukor- és a koleszterinszintnél is káros

PharmaOnline
-
  18.10.12 05:36 Egészség 

Nemcsak a testtömegbeli, de a vérnyomásban, illetve a vércukor- és koleszterinszintben megnyilvánuló fluktuációk is emelik a kardiovaszkuláris morbiditás és -mortalitás kockázatát egészséges egyéneknél.

Új gyártóegységet épít a Pharmaherb Bükkszentkereszten

Új gyártóegység építésébe kezd a gyógynövényes készítményeket előállító bükkszentkereszti Pharmaherb Kft..

Új főigazgató az OGYÉI élén

Az Emberi Erőforrások Miniszterének döntése alapján dr. Szentiványi Mátyás az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet főigazgatója.

Minden 30 középiskolásból 1 súlyosan elhízott

PharmaOnline
-
  18.10.11 10:30 Gazdaság 

A gyermek obezitológiai ellátás korszerűsítése érdekében az OGYÉI munkatársának vezetésével felmérést végeztek, melynek eredményeként több szakmai szervezet közös szakmai cselekvési tervet, javaslatot készít elő.

A vírusalapú immunonkológiai terápiák új generációjának kifejlesztésére készülnek

PharmaOnline
-
  18.10.11 06:09 Gazdaság 

A Boehringer Ingelheim bejelentette, hogy 100%-os tulajdonjogot szerzett az onkolitikus viroterápiák fejlesztésével foglalkozó ViraTherapeutics gyógyszeripari vállalkozásban.

Folytatja magyarországi kutatási tevékenységét a Servier gyógyszergyár

A jövőben is befektet Magyarországon a Servier, amely elkötelezett a hazai kutatási tevékenységének fenntartásában – jelentette ki a francia gyógyszeripari cégcsoport elnöke a budapesti Kutatóintézet 10 éves fennállásának jubileumi ünnepségén.

Az emberek több mint fele szerint veszélyes a hamisítás

Tavaly óta jelentősen, 8 százalékponttal, 51 százalékra nőtt azoknak az aránya, akik szerint a hamisítás veszélyes, derül ki a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) és a Tárki legfrissebb közös kutatásából.

Tanácsadó testület után főigazgatót is kap az OGYÉI

A Népszava információi szerint Szentiványi Mátyás, akit már nyáron jelöltek a posztra, de a kinevezését hosszan jegelték, a hét elején váratlan értesítést kapott, hogy szolgálatba kell lépnie.