Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 12 hír

Szabadstrand és kutyás fürdőhely nyílhat jövő nyáron a Óbudán

A Római-parton szabadstrandot, a Hajógyári szigeten pedig kutyás fürdőhelyet alakítanának ki. A fauszoda előzetes látványterveit is bemutatták.

Átadták a DunaFokot, Budafok új szabadidőparkját

PestBuda
-
  Tegnap 12:00 Kultúra

Június 21-én adták át a DunaFok elnevezésű szabadidő- és sportparkot Budafok-Tétényben. A 23 ezer négyzetméteres megújult park közvetlen kapcsolatban áll a Duna-parttal, teret biztosít a játékhoz, a sporthoz, a pihenéshez egyaránt. Új sétányt és kerékpárutat is kialakítottak.

Lóvasút a Margit hídon

PestBuda
-
  Tegnap 09:10 Kultúra

A budapesti tömegközlekedés jelentős eseménye volt, amikor az első lóvasút átdöcögött a Margit hídon. A vasútvonal létesítésével már a híd tervezésénél is számoltak, sőt az is felmerült, hogy a lóvasúttársaságok is szálljanak be az építkezésbe.

Megszépült a Bécsi kapu a Várban

PestBuda
-
  19.06.22 12:40 Kultúra

Elkészült a Bécsi kapu és a környezetében lévő úttest felújítása. A kapu homlokzata megújult, megerősítették a kapu melletti várfalakat is.

Száz éve nyílt meg a Hopp Múzeum az Andrássy úti palotában

Ázsia egy szeletét mutatja be a 100 éve alapított Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum. A századfordulón épült Andrássy úti villában és a kertben a gyűjtemény legszebb darabjait láthatjuk a Made in Asia című jubileumi kiállításon.

Felavatták József Attila mellszobrát a Ferencvárosban

József Attila-mellszobrot avattak csütörtökön Budapesten, a IX. kerületben, a költő egykori lakóhelye közelében, a Ferenc téren.

Visszakerült a Rákóczi úti volt Athenaeum-házra Pallasz Athéné szobra

PestBuda
-
  19.06.21 10:00 Kultúra

A Blaha Lujza térhez közeli egykori Athenaeum-székház felújítása során visszaépítették a háború után eltűnt városvédő istennő szobrát is.

Korok, szobrok, mítoszok: a Hősök tere regényes története (I. rész)

PestBuda
-
  19.06.20 11:00 Kultúra

A rendszerváltás harminc éves évfordulója kapcsán gyakran esik mostanában szó a Hősök teréről. Utánajártunk e nemzeti emlékhely regényes történetének.

A főváros legszebb részein szól a zene

PestBuda
-
  19.06.19 14:00 Kultúra

A főváros történelmi helyszínein 600 minikoncertet rendeznek nyáron. Új színhelyek is csatlakoztak az idei Zenélő Budapest sorozathoz: a Magyar Nemzeti Múzeum, a Millenáris park, a budai Vár Hollós kapuja, a Hegyvidéki Kulturális Szalon kávézó-terasza, a Március 15. tér, a Szépművészeti Múzeum, valamint Várkert Bazár Szárazárok színpada.

Kincs a mélyből – Termálvíz a Belvárosban

PestBuda
-
  19.06.19 09:30 Kultúra

Fürdőzésre, fűtésre és vízmelegítésre is használni fogják a tavaly talált termálvizet az V. kerületi Vadász utcában. Ott épül a hatszintes Belvárosi Sportközpont, amely az uszoda és a wellness mellett számtalan egyéb sportolási lehetőséget is biztosít.

Barátságosabb lesz a Lövölde tér

PestBuda
-
  19.06.18 16:30 Kultúra

Augusztusra, a tervezett átadásra a Lövölde téri játszótér és park szebbé, kényelmesebbé, biztonságosabbá és barátságosabbá válik.

Átalakul Dél-Buda – Őrmező és Kelenföld felértékelésén dolgoznak

PestBuda
-
  19.06.18 14:00 Kultúra

Az elmúlt évtizedekben teljesen átalakult a XI. kerületnek az a része, amelyet az egykori Osztapenko csomópont és a Kelenföldi pályaudvar fog közre. Most ismét hatalmas fejlődés előtt áll a terület: a tervek szerint új városközpontot hoznak itt létre.