Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 14 hír

Forradalom a likőrgyár helyén – A Corvin köz története

PestBuda
-
  Tegnap 11:00 Kultúra

Az ország legnagyobb likőrgyárának helyén épült fel a híres Corvin mozipalota, amelynek 1922-es átadása olyan jelentős eseménynek számított a korabeli Magyarországon, hogy jelen volt Horthy Miklós kormányzó, József Ágost főherceg, Kosztolányi Dezső író és a magyar kulturális élet színe-java. Ez a helyszín, a VIII. kerületi Corvin köz lett az…

Felavatták Tóth Ilona mellszobrát a kőbányai Bajcsy-Zsilinszky Kórház udvarán

Felavatták Tóth Ilona szigorló orvosnak, az 1956-os forradalom utáni megtorlás egyik szimbolikus alakjának mellszobrát a kőbányai Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet udvarán.

Budapest és a szerelem

PestBuda
-
  20.10.22 14:00 Kultúra

Különleges kis könyv jelent meg a szerelemről. Versek, magyar költőktől. Mi köze ennek Budapesthez? Annyi, hogy a kötetben szokatlan módon budapesti szobrok szerepelnek illusztrációként.

Átadták a felújított bolgár ortodox templomot a Ferencvárosban

PestBuda
-
  20.10.22 10:00 Kultúra

A IX. kerületi Vágóhíd utcában ünnepség keretében adták át a felújított Szent Cirill és Szent Metód bolgár ortodox templomot, a templomkertben pedig felavatták a kommunizmus idején Bulgáriában vértanúhalált halt Borisz Nevrokopi metropolita szobrát. A bolgár főpap 1931-ben Budapesten járt, részt vett az ortodox templom alapkőletételének…

Eltűnik a Fontana-ház – Újabb építkezés indul a Belvárosban

PestBuda
-
  20.10.21 16:00 Kultúra

A Váci utca és Régi posta utca sarkán álló, 1984-ben épült Fontana-házat lebontják, a helyén modern ház épül lakásokkal, a földszinten áruházzal.

Csütörtökön átadják a 3-as metró déli szakaszát, két hétig a teljes vonalon járnak a szerelvények

November 6-áig a teljes vonalon járnak a szerelvények a 3-as metrón, november 7-től a felújítás a Nagyvárad tér és a Lehel tér közötti, középső vonalszakasz lezárásával folytatódik.

Harmincöt éve nyílt meg a repülési kiállítás a Petőfi Csarnokban

PestBuda
-
  20.10.20 09:00 Kultúra

A Petőfi Csarnok emeleti részén harminc éven keresztül volt látogatható a Közlekedési Múzeum Repülési és Űrhajózási Kiállítása. Megnézhettük itt azt a gépet, amelyet IV. Károly használt 1921-es visszatérési kísérleténél, láthattunk első világháborús felderítőgépet, amely az aszódi Lloyd gyárban készült, de bemutatták itt Farkas Bertalan és…

Már az összes Tátra villamoson lehet kerékpárt szállítani

PestBuda
-
  20.10.19 17:00 Kultúra

Október 17-től a fővárosban közlekedő villamosszerelvények mintegy harmadára már kerékpárral együtt is fel lehet szállni.

Református óvoda épül a Svábhegyen

Az egykori munkásszálló és sóraktár helyén épül a félköríves kialakítású óvoda a Svábhegyi Református Templom szomszédságában. A XII. kerületi Bárány utca 8. szám alatt épülő református óvoda a tervek szerint jövő nyárra készül el.

Milyen legyen a Római-part? – Várják a javaslatokat

PestBuda
-
  20.10.19 14:00 Kultúra

Október 30-ig várják a véleményeket arról, hogy a városlakók milyennek szeretnék látni a Római-part teljes szakaszát a jövőben. A Római-parti vendéglátás és sportélet szereplőit is bevonják a tervezésbe.

A Fővámház neoreneszánsz palotájának különleges épületdíszei

PestBuda
-
  20.10.19 09:00 Kultúra

A Fővámház, a mai Corvinus Egyetem épülete Budapest egyik fő látványossága. A homlokzatot 22 szobor díszíti, köztük a görög-római mitológia alakjai és a magyar foglalkozásokat megjelenítő szobrok. A díszudvarok, a lépcsőházak, a külső és belső díszítések mind azt mutatják, hogy a palota építészeti remekmű. Az Ybl Miklós tervezte…

Hetvenhét év után adtak át ismét református gimnáziumot Budapesten

PestBuda
-
  20.10.18 10:00 Kultúra

Hálaadó istentisztelet keretében, a miniszterelnök jelenlétében avatták föl a XXII. kerületben a Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnázium új épülettömbjét. Az iskola mellett harangláb épült, amelynek harangján a magyar egységet jelképező történelmi Magyarország térképe is megtalálható. Az esemény…

Régi-új fakereszt a Xii. kerületi Diana úton

PestBuda
-
  20.10.17 15:00 Kultúra

Felújították a a XII. kerületben a Diana és a Gyöngyvirág út találkozásánál álló fakeresztet. Az egykori feszületet az 1950-es években lerombolták, majd 2008-ban állították újra.

Harmincöt éve dőlt el, hogy ismét zöld lesz a Szabadság híd

PestBuda
-
  20.10.17 11:00 Kultúra

Egy Bécsben bekövetkezett katasztrófa miatt 1979-től hídfelújítási program indult Budapesten. A Szabadság hídra 1981-ben került volna sor, de kényszerűségből előbbre kellett sorolni. Azonban 1985-ben kiderült, hogy ismét halaszthatatlan beavatkozásra van szükség: az eredeti acél tartóoszlopok jelentős mértékben korrodálódtak, hogy a forgalmat…