Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 11 hír

Csoda Budapest felett

PestBuda
-
  Ma 08:00 Kultúra

Csodát láthattak 110 évvel ezelőtt a budapestiek. Egy repülőgépet, amely átrepült a város felett. A pilóta Louis Bleriot volt, akinek nevét nem sokkal korábban a La Manche csatorna átrepülése tette híressé.

Emléktáblát avattak Harry Hill Bandholtz tábornok tiszteletére a Múzeumkertben

PestBuda
-
  Tegnap 12:00 Kultúra

Emléktáblát avattak a Magyar Nemzeti Múzeum kincseinek Romániába szállítását 1919-ben megakadályozó amerikai tábornok, Harry Hill Bandholtz tiszteletére csütörtökön a Múzeumkertben. A tábornok emlékét egy szobor is őrzi a belvárosban.

Hatvan éve dőlt el az Erzsébet híd sorsa

PestBuda
-
  19.10.17 14:00 Kultúra

A világ legnagyobb lánchídja, a magyar ipar büszkesége, a fantasztikus Erzsébet híd 1945. január 18-án a Dunába roskadt. Ahogy a többi páratlan Duna-hidunk is. Arról, hogy ne e világcsoda épüljön újjá, hanem egy autópályahíd legyen a helyén, 60 évvel ezelőtt, 1959. október 15-én döntöttek. A főváros háború utáni életében vélhetően ez volt a…

Lefedik a Nyugati pályaudvar pénztárcsarnokát

PestBuda
-
  19.10.17 08:30 Kultúra

Jövőre kezdődik a Nyugati pályaudvar tetőszerkezetének felújítása. Ennek előkészítésére a pénztárcsarnokban a teljes belső felületet takaró védőtetőt építenek október 17-től. Az állványépítés korlátozásokkal jár.

A Magyar Nemzeti Múzeumot ábrázoló tapintható modellszobrot adtak át a Múzeumkertben

PestBuda
-
  19.10.16 10:00 Kultúra

A Múzeumkert legújabb szobrát, az elsősorban vakok és gyengénlátók tájékozódását segítő új alkotást, a múzeumot ábrázoló tapintható modellszobrot tegnap mutatták be a látogatóknak.

Minden út hozzá vezetett – Magyarok nagyasszonya-szobor jelezte egykor a nulla kilométerkövet

PestBuda
-
  19.10.16 08:00 Kultúra

A második világháborúban tűnt el a Clark Ádám térről, a nullás kilométerkövet jelképező talapzatról a Magyarok nagyasszonya-szobor. Hogy megsérült-e, megsemmisült vagy valaki magával vitte az 1932-ben készült alkotást, a mai napig nem tudjuk. Az időközben külföldre távozott művész testvére huszonhárom évvel a háború után újságfelhívásban…

Felépítették a Halászbástya monumentális kartonmását a Szabadság téren

PestBuda
-
  19.10.15 07:30 Kultúra

Olivier Grossetete francia képzőművész a Halászbástya monumentális kartonmását építette fel a városlakók segítségével a Szabadság téren.

Állomásból múzeum – A Kelenföldi pályaudvar története

PestBuda
-
  19.10.14 11:00 Kultúra

A napokban érkezett az örvendetes hír, hogy megmenekül a Kelenföldi pályaudvar épülete. A MÁV által véglegesen kiürített épület a Közlekedési Múzeumhoz kerül, és egy „kis” közlekedési múzeum lesz benne.

Századfordulót idéző játszóteret adtak át a Múzeumkertben

A századforduló hangulatát idézi a Nemzeti Múzeum kertjében kialakított új játszótér. A Pál utcai fiúkból is jól ismert játékok, verkli és egy lóvasúti kocsi is található az árnyas parkban.

Megújult a fővárosi Millenáris park

PestBuda
-
  19.10.13 10:00 Kultúra

Befejeződött a Millenáris Széllkapu beruházásának első üteme. Megújult a „régi” Millenáris Park is, felújították az utakat és a járdákat a környéken, új zöldfelületekkel, játszótérrel és mélygarázzsal bővült a park.

Víziváros tornyai – Templomok, kápolnák egykor és ma

PestBuda
-
  19.10.12 09:30 Kultúra

A budai Várhegy és a Duna között elterülő Víziváros kétarcú világába enged bepillantást az a kiállítás, amelyen tizenegy szakrális épületben tehetünk virtuális sétát. Megismerjük a középkor feltárt kápolnáit és az újkori templomok titkait.