Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 13 hír

Tizenöt milliárd forintot fordítanak parképítésre a Városligetben

PestBuda
-
  Tegnap 14:00 Kultúra

Újabb ötezer négyzetméterrel nő a zöldfelület a betonutak rovására a Városligetben, ahol 2019 végén 124 új ligethonos fát is elültettek. Folytatódik a park felújítása, tovább bővül majd a park zöldfelülete.

Budapesti napló – A kávéházak ellen tiltakoztak a pesti polgárok

PestBuda
-
  Tegnap 09:00 Kultúra

A kávéházak olyan vitathatatlanul hozzátartoznak Budapest kultúrtörténetéhez, hogy a fenti cím elolvasásakor joggal feltételezhetjük: csak valami abszurd viccről lehet szó. Pedig volt olyan év a város történelmében, amikor dühödt olvasói levelek sora érkezett a Pesti Hírlaphoz azt követően, hogy a kávéházak megnyitásáról hírt adott. Hogy mikor és m

A Városházára költözik a Budapest Galéria, felújítják a Merlin Színházat

PestBuda
-
  20.01.23 14:00 Kultúra

A Városháza Gerlóczy utcai épületszárnyában kap helyet a Budapest Galéria és az idén elkezdik felújítani a Merlin Színházat.

Budapesti orvos is mentette a Titanic túlélőit – Sokáig hősként ünnepelték a Carpathián szolgáló magyart

PestBuda
-
  20.01.23 09:00 Kultúra

Mindenki hallott már a Titanic tragédiájáról, azonban csak nagyon kevesen tudják, hogy egy magyar orvos, bizonyos dr. Lengyel Árpád volt az egyik megmentője a Titanic 705 túlélőjének. A 108 évvel ezelőtti katasztrófa után a magyar orvost hősként ünnepelték. Ennek köszönhetően az 1900-as évek elején két magyar orvos nevét ismerte az egész…

Létrejön a Budapest Fejlesztési Központ

A Budapest Fejlesztési Központ a kormányzati Budapest-politika szakmai műhelye lesz, amelynek feladata többek között a városépítésben való közreműködés, a budapesti közlekedéstervezési, várostervezési munka elvégzése és a fővárosi önkormányzattal való együttműködés lesz.

Veszélyben van-e Wekerletelep varázsa? – Sok lakó megsérti a műemlékvédelmi szabályokat

PestBuda
-
  20.01.22 09:00 Kultúra

Bár csak 70 évvel ezelőtt csatolták hivatalosan is Budapesthez, ma a főváros egyik leghangulatosabb kertvárosának számít a száz éve épült Wekerletelep. Mindenki azonnal beleszeret, aki egyszer arra téved. De mitől ennyire szerethető, és mit lehet tenni azért, hogy varázsa meg is maradjon?

A művészeti anatómiától a mozaikokig – 120 éve született Barcsay Jenő festőművész

PestBuda
-
  20.01.21 12:00 Kultúra

Barcsay Jenő magyar festő, grafikus, művészpedagógus 120 éve született. Munkássága a XX. századi magyar képzőművészet értékes darabja. A Művészeti anatómia című könyvét több világnyelven, számos alkalommal kiadták. Budapesten két, mozaikban megfogalmazott alkotása mutatja, hogy kisebb méretű festményeinek képalkotási elveit a…

A Himnusz eredeti kéziratát is bemutatják a magyar kultúra napján az Országos Széchényi Könyvtárban

A Himnusz eredeti kéziratával és a hozzá kapcsolódó Erkel-kottával, Ady Endréről szóló kiállítással, íróműhellyel és könyvbemutatóval is készül az Országos Széchényi Könyvtár a magyar kultúra napjára.

Újragondolt állomás – Ötven éve kezdődött a Déli pályaudvar átépítése

PestBuda
-
  20.01.20 10:00 Kultúra

A Déli pályaudvar sajnos ma egyáltalán nem úgy néz ki, ahogy azt tervezésekor elképzelték. Pedig 50 évvel ezelőtt, amikor a munkagépek elindultak, a tervrajzokon egy elegáns, XX. századi pályaudvarként álmodták újra az akkor már 110 éves állomást. Igaz, egyesek szerint már akkor is felesleges volt a beruházás.

Eiffel Műhelyházra nevezték át az Északi Járműjavító megállóhelyet

PestBuda
-
  20.01.19 14:00 Kultúra

A Magyar Állami Operaház új előadóhelyszínére utalva a Kőbányai úti Északi Járműjavító megállóhelyet Eiffel Műhelyházra nevezte át a Budapesti Közlekedési Központ.

Egykor Budapest gyomrának hívták – Emlékezés Ferencváros gyáriparára

PestBuda
-
  20.01.19 10:00 Kultúra

Ferencvárost egykor Budapest élelmiszeripari központjaként tartották számon, ahol a mai irodaházak és lakóparkok helyén gyárak, gőzmalom és vágóhíd sorakozott egymás mellett. Az elmúlt 150 év alatt többször is megváltozott a IX. kerület arculata.

Elkészült az új óvoda Pesthidegkúton

PestBuda
-
  20.01.18 10:00 Kultúra

A II. kerületi Kadarka és a Szabadság utca sarkán új, száz férőhelyes óvoda épült, amely modern, tágas és otthonos környezetet teremt a gyermekek számára.

A 750 éve elhunyt Szent Margit emlékei Budapesten – Életét Istennek ajánlotta fel Iv. Béla az ország megmeneküléséért

Nevét viseli sziget, híd, utca, kórház, iskola, templom, szobrokon és üvegfestményeken láthatjuk alakját. A 27 évesen elhunyt Árpád-házi királylány, Szent Margit halálának 750. évfordulóján felkerestük a róla szóló emlékeket a fővárosban.