Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 3 hír

Mi áll a lengyel gazdasági csoda hátterében?

Pénzügyi Szemle
-
  19.10.18 08:00 Gazdaság

Már 27 éve rendületlenül növekszik a lengyel gazdaság, Varsó eközben el tudta kerülni a közepes fejlettség csapdáját és a túlzott függést a külföldi működőtőkétől. Most le akarják zárni az olcsó munkaerő korát a minimálbér 80 százalékos emelésével. Íme a lengyel gazdasági csoda háttere. A Növekedés.hu elemzése.

Íme a legversenyképesebb adórendszerek

Pénzügyi Szemle
-
  19.10.16 08:00 Gazdaság

A washingtoni Tax Foundation elemezte a világ 36 országának adórendszerét és azok versenyképességét, összeállítva egy érdekes és tanulságos rangsort. A lista tele van meglepetésekkel, az észtek az elsők, a franciák az utolsók, mi magyarok a 14. helyen végeztünk.

Az MTA IX. osztály hazai listás folyóiratai a nemzetközi folyóirat-minősítési követelmények tükrében

Pénzügyi Szemle
-
  19.10.14 09:00 Gazdaság

A tanulmány a nemzetközi katalogizáló adatbázisok követelményrendszereinek vizsgálata alapján javaslatokkal él annak érdekében, hogy a hazai tudományos folyóiratok jobban meg tudjanak felelni a nemzetközi folyóirat minősítési követelményeknek. Az eredmények azt mutatják, hogy az MTA IX. osztálya hazai listás folyóiratainak 4/5-e rendelkezik…