Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 3 hír

Mit mondanak azok, akik előre látták az előző válságot?

Pénzügyi Szemle
-
  Tegnap 12:45 Gazdaság 

Szinte napra pontosan egy évtizede robbant ki a Lehman Brothers összeomlásával induló pénzügyi válság, amely krízis közeledtét csak kevesen sejtették előre. Közülük négyen most elmondják, hogy mik a jelenlegi legnagyobb kockázatok, vagyis hogy a világgazdaság mely szegletéből pattanhat ki az újabb szikra.

Írország válság előtt és válság után

Pénzügyi Szemle
-
  18.09.21 08:00 Gazdaság 

A tanulmány - a subprime válság természetének rövid bemutatása után - ismerteti Írország válság előtti gazdasági körülményeit, a krízis hatását az ír gazdaságra. A sikeres válságkezelés kulcsa a költségvetés határozott rendbetétele és a gazdaságszerkezet rugalmasságának növelése volt, amelyek együttesen a nemzetközi tőkepiac bizalmának…

Eleve kudarcra vannak ítélve a jegybankok devizaháborúi?

Pénzügyi Szemle
-
  18.09.19 08:00 Gazdaság 

Andrew K. Rose, a Berkeley kutatója megvizsgálta, hogy a központi bankok nem konvencionális eszközei, úgy mint a negatív nominális kamat és a mennyiségi lazítás milyen hatással vannak az adott ország devizaárfolyamára és külkereskedelmére. Az eredmény pont ellenkezője annak, mint amit elsőre várnánk.