Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 4 hír

Nyolc tényező, amely meghatározza a világgazdaság jövőjét

Pénzügyi Szemle
-
  Tegnap 08:00 Gazdaság

Óriási változások előtt áll a globális gazdaság, alapvetően átalakultak a fejlődés irányát megszabó innovációk és trendek. Íme az a nyolc tényező, amelyről már most jól látható, hogy a legerősebben hatnak a világgazdaság jövőjére.

A szabályozás hatása a mikrohitelező szervezetek pénzügyi teljesítményére és az ügyfelek elérésére

Pénzügyi Szemle
-
  18.11.12 10:23 Gazdaság

A tanulmány célul tűzi ki annak megállapítását, hogy a mikrohitelező szervezetek szabályozottsága milyen hatást gyakorol a szervezetek pénzügyi teljesítményére és az ügyfelek elérésére. Az eredmények 21 latin-amerikai ország 413 mikrohitelező szervezetének a 2005-2017 közötti időszakra vonatkozó adatain alapulnak. (Pénzügyi Szemle 2018/3.)

Szociális mobilitás körkép: van kiút a szegénységből?

Pénzügyi Szemle
-
  18.11.09 08:00 Gazdaság

Attól még, hogy szegénynek születtél, elképzelhető, hogy a gyermekeid, unokáid már gazdagok lesznek? Mely országokban könnyebb fentebb lépni a jövedelmi/szociális létrán? Az OECD tanulmánya számos, a szociális mobilitással kapcsolatos kérdésre ad érdekes választ.

Helyben vagy külföldön született? - Az európai munkanélküliség nyomában

Pénzügyi Szemle
-
  18.11.07 11:08 Gazdaság

Az Eurostat egy érdekes felmérés keretében megvizsgálta, hogy miként alakul a munkanélküliségi ráta az egyes tagországokban a helyben születettek, a másik EU-tagországban születettek, illetve az EU-n kívül születettek tekintetében. Az eredmény egyértelmű: azok a polgárok, akik az EU-n kívül születtek, jóval nagyobb arányban…