Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 3 hír

Mennyit visz el a fizetésünkből a gyermeknevelés? - A magyar állam nagyvonalú

Pénzügyi Szemle
-
  Tegnap 13:26 Gazdaság

Nem is gondolnánk, hogy az egyes államok mennyire különböző mértékben támogatják a gyermeknevelést. Vannak országok, ahol szinte mindent fizet az állam, van, ahol a kétgyemekes párok fizetésének harmada elmegy a gyerekekkel kapcsolatos költségekre. Magyarország a gáláns államok közé tartozik.

A magyar függő gazdaság kapitalizmusmodellje a visegrádi országokkal való összevetés tükrében

Pénzügyi Szemle
-
  19.04.23 11:05 Gazdaság

Nölke és Vliegenthart 2009-ben létrehozta a függő gazdaságok kategóriáját, amely alatt elsősorban a visegrádi országokat értették. E kapitalizmus működési mechanizmusainak megkülönböztetett meghatározója a külföldi tőke. Nölke és társa azonban nem veszi figyelembe, hogy Magyarország a függő gazdaságok csoportján belül…

Mekkora lesz a drágulás idén? – Válaszol az MNB igazgatója

Pénzügyi Szemle
-
  19.04.21 12:09 Gazdaság

A tartós inflációs folyamatokat jelző alapmutatók továbbra is 3 százalék körül járnak, és az egész évre becsült infláció is 3 százalék körül fog alakulni - mondta a Növekedés.hu-nak Balatoni András, a jegybank közgazdasági előrejelzési és elemzési igazgatóságának vezetője.