Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 4 hír

Tetraéder-hatás

A tanulmány a jegybanki alapkamat, a készpénzállomány, a lakossági betétek, a hitelkihelyezés és a seigniorage közötti összefüggéseket mutatja be Magyarországon. A szerző szerint a pénzügyi kormányzatnak a következő években ki kell alakítania azt az eszköztárat, amely hosszú távra biztosítja a betétképzés, a megtakarítások, a hitelezés és a…

Gazdaság és pénzforgalom - Megjelent az új Pénzügyi Szemle

Pénzügyi Szemle
-
  19.01.18 18:20 Gazdaság

A Pénzügyi Szemle legújabb száma a gazdaságot és a pénzforgalmat helyezi középpontjába. A témával három tanulmány foglalkozik, melyek bemutatják a jegybanki alapkamat, a készpénzállomány, a lakossági betétek, a hitelkihelyezés és a seigniorage közötti összefüggéseket Magyarországon, továbbá a magyar lakosság fizetési és…

Közgazdaságtani megújulás: a történelem és az intézmények jelentősége

Pénzügyi Szemle
-
  19.01.15 11:11 Gazdaság

Tanulhatnak a mai közgazdászok a történészektől, avagy érdemes egy elméleti közgazdásznak is hátrafelé tekinteni? - teszi fel a kérdést Kolozsi Pál Péter tanulmánya.

Megbízunk a bíróságokban?

Pénzügyi Szemle
-
  19.01.14 08:00 Gazdaság

"Megbízhatónak találja az igazságszolgáltatási rendszer és a bíróságok működését?" - hangzik az OECD által feltett kérdés, melyre a legtöbb "igen" Norvégiában, a legkevesebb Ukrajnában született. Százból 46 magyar bízik az igazságszolgáltatásban, ami az országopk sorában a középmezőnyt jelenti.