Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 76 hír

A színház homlokzatán is köszönetet lehet mondani az értünk dolgozóknak

PécsiStop
-
  Tegnap 20:46 Színpad

A Pécsi Nemzeti Színház várja a lakosság azon üzeneteit, amiket azoknak küldenének, akik a járványhelyzetben is megfeszített erővel dolgoznak a buszvezetőktől kezdve a boltosokon és az egészségügyiseken át a rendőrökig. Az üzeneteket a következő héten nyomtatva helyezik el a színház falaira.

Mentőautók, sátrak tűntek fel a pécsi jégpályánál - frissítve!

PécsiStop
-
  Tegnap 17:12 Megyei

Sátrakat állítottak fel a pécsi jégpálya területén a napokban, a területen szerda délután több mentőautót és mentőst is látni lehetett.

Csökkentették az edzők bérét a járvány miatt a PSN Zrt.-nél

PécsiStop
-
  Tegnap 17:10 Megyei

A főállású edzők bérét 25 százalékkal, a többiekét 50 százalékkal csökkentették a PSN Zrt-nél a koronavírus-járvány miatt, a sportcég számos munkatársát átirányították az önkormányzati PAPI-programba - írja a Pécsma.hu.

Müller Cecília: sokszor már nem lehet megmondani, ki kitől kapja el a betegséget

"Sokszor már nem lehet megmondani, hogy ki kitől kapja el a betegséget"- mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján. Hangsúlyozta, a fertőződés lehetőségét minden alapvető eszközzel, módszerrel akadályozzuk meg, tartsuk be a korlátozásokat. 

MSZP: vagy csak írásbeli, vagy csak szóbeli legyen az idei érettségi

A szocialista párt nevében Hiller István arról beszélt, hogy a járványhelyzet miatt el kell vetni a hagyományos érettségi modelljét idén. Azt is hozzátette, hogy az általuk javasoltaknál is több szempontot kell mérlegelni.

Rendőrség: nem nőtt a családon belüli erőszakos esetek száma Baranyában

PécsiStop
-
  Tegnap 10:50 Baleset-bűnügy

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint nem változott a kijárási korlátozás elrendelése óta a családon belüli erőszakkal kapcsolatos jogsértések száma a megyében.

Naponta szaval, kertészkedik és már az új évadra készül Németh János színművész

A Pécsi Nemzeti Színház művésze, Németh János a koronavírus elleni harcban  már az új évadra készül. Arról is beszélt, hogy nem csak a szokásos védőeszközöket használja valamint azt is elárulta, hogy naponta egy-egy verssel örvendezteti meg a Facebookon a követőit.

Semjén Zsolt megtalálta a csodafegyvert a koronavírus ellen

Miközben a világ a koronavírus ellen harcol, és igyekszik megtalálni a pusztító kór ellenszerét, Orbán Viktor kiváló barátai, Gurbanguly Berdimukhammedow türkmén elnök és Aljakszandr Lukasenka fehérorosz diktátor fényévekkel előttünk járnak a járvány elleni küzdelemben. Ők már tudják, mivel lehet megfékezni a fenevadat: vodkával, szaunával…

Koronavírus: újabb beteg halt meg, 585 főre nőtt az igazoltan fertőzöttek száma

Csütörtökön elhunyt egy 70 éves férfi is a fertőzés következtében, ő az új típusú koronavírus 21. magyarországi áldozata.

Augusztustól megszűnhet a Kaposvári Egyetem

Egy Semjén Zsolt által jegyzett törvénymódosítás szerint betagozódna a gödöllői Szent István Egyetem alá, ami agrárképzéssel foglalkozik, és többek közt a keszthelyi Georgikont is vinné. Nagy kérdés, hogy mi lesz a művészeti, pedagógiai és gazdasági képzésekkel a somogyi megyeszékhelyen.

Egy magyar honvéd Szarajevó mellett kaphatta el a koronavírust

Két honvédot szállítottak haza március utolsó napján a Szarajevó melletti Butmir EUFOR-táborból, mert egyikük pozitív lett a koronavírusra, míg a másik magyar katona fertőzésgyanúsnak számít. Az erre utaló bejegyzés már eltűnt a honvédség Facebook-oldaláról, és az EUFOR honlapjáról.

Minden pécsi háztartás kap szájmaszkot, pécsi vakcinagyártó üzemben gondolkoznak

PécsiStop
-
  20.04.01 16:22 MegyeiPécs

A vásárcsarnok a vészhelyzet végéig zárva marad, pénteken kezdődik a frekventáltan használt pécsi közterületek fertőtlenítése, a pécsi háztartásokba fejenként két maszkot juttatnak el hamarosan - hangzott el Péterffy Attila pécsi polgármester szerdai, második városinfóján, ahol arról is volt szó, hogy ötletként felmerült egy vakcinagyártó üzem…

Orbán is belezavarodott abba, hogy miképp megy a polgármesterek tájékoztatása

PécsiStop
-
  20.04.01 13:49 Belföld

A Parlamentben kérdezte Keresztes László Lóránt pécsi LMP-s országgyűlési képviselő, frakcióvezető Orbán arról a problémáról, amelyet Péterffy Attila pécsi polgármester vetett fel, miszerint nem kap hivatalos információkat a településen lévő fertőzöttekről, hiába kérdezi a hivatalos szerveket és hiába tagja a megyei védelmi bizottságban. A miniszte

Index: elvenné a kormány a polgármesterek döntési jogkörét veszélyhelyzetben - frissítve!

Salátatörvénybe ágyazva jelent meg a javaslat, amely szerint a polgármestereknek előzetes hozzájárulást kellene kérniük a megyei védelmi bizottságoktól egy-egy döntésük előtt - vagyis nem dönthetnének önállóan a veszélyhelyzet idején. A hír megjelenése után Gulyás Gergely bejelentette, változatlanok maradnak a polgármesterek jogosítványai.

Leálltak a munkák a Ferencesek utcájában a vírushelyzet miatt

Az önkormányzat és a munkálatokat végző cég közös döntése értelmében, a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet miatt leálltak a munkálatok a Ferencesek utcájában.