Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 64 hír

Csizmadia Péter: Vincze Balázs és Szentgyörgyi Dávid is jól végezte a munkáját

PécsiStop
-
  Ma 11:03 Megyei

Őszintén megdöbbenne, ha a Pécsi Vagyonhasznosítónál feltárt ingatlanügyek kapcsán törvénytelenséget állapítanának meg, ugyanakkor, ha így lesz, támogatni fogja a felelősségre vonást Csizmadia Péter, a Fidesz pécsi frakcióvezetője. A politikus lapunknak arról is beszélt, hogy szerinte a ZSÖK éléről visszahívott Vincze Balázs jól végezte a…

"A Nat 2020 az irodalomtanítás Mohácsa" - neves pécsi pedagógus is tiltakozik az új NAT ellen

Pethőné Nagy Csilla szakvezető, mesterpedagógus, tankönyvszerző, a pécsi Babits Mihály Gyakorló Gimnázium magyar nyelv és irodalom szakos tanára is szót emelt az új Nemzeti Alaptanterv ellen, melyre bemutatása óta ömlenek a szakmai kritikák. Kiss Georgina, a pécsi Leőwey Klára Gimnázium magyartanára pedig egy interjúban a…

Csütörtöktől a busók uralják Mohácsot

A Maszkot ölt apraja-nagyja című farsangi készülődéssel megkezdődik csütörtökön a mohácsi busójárás, amelynek keretében hat napon át minden eddiginél több, 1750 maskarás űzi a telet a Duna-parti városban.

A PMFC elköszönt a Magyar Kupától

PécsiStop
-
  Tegnap 21:08 Sport

A PMFC nagy meglepetést okozhatott volna egy hete az élvonalban játszó Paks elleni Magyar Kupa labdarúgó mérkőzésen Pécsett a Stadion utcában. A nagy lehetőséget azonban Tihanyi és Rácz is elpuskázta, a két játékos 11-est hibázott. Vas László játékosai az atomvárosban nem tudtak fordítani.

A közösségi közlekedésről és a klímavédelemről is egyeztetett Brüsszelben Ruzsa Csaba alpolgármester

PécsiStop
-
  Tegnap 16:38 Megyei

Brüsszelben egyeztetett épületenergetikai, közösségi közlekedési és klímavédelmi témákban Pécs egyik alpolgármestere, Ruzsa Csaba. A cél a 2021-2027 közötti uniós pályázati ciklus előzetes megismerése, a várható pályázatokra való felkészülés.

Csütörtöktől újra járható a Szigeti út

PécsiStop
-
  Tegnap 16:35 Megyei

Csütörtökön reggel hat órakor újra mindkét sávon járhatóvá válik a Szigeti út a Honvéd utcai kereszteződésben, ezzel együtt a csomópont gyalogos forgalma is helyreáll - közölte a pécsi önkormányzat.

Paksi bővítés: közel 80 milliárd forintot hívott le a kormány az oroszok hitelből

Tállai András államtitkár szerint közel 80 milliárd forintot hívott le eddig a kormány az orosz hitelből a paksi atomerőmű bővítése miatt, ugyanakkor sajtóhírek szerint a kifizetett munkák ellenértéke már 100 milliárd forint körül járhat.

A legjobb vidéki magyar egyetemnek rangsorolták a PTE-t

PécsiStop
-
  Tegnap 15:21 MegyeiOktatásSOTE

Egyedüli magyar vidéki felsőoktatási intézményként a legjobb 200 egyetem közé került a Pécsi Tudományegyetem a Times Higher Education (THE) legfrissebb nemzetközi rangsorában.

Külföldi műtrágyával trükköző áfacsalókat kapcsoltak le a NAV dél-dunántúli nyomozói

Milliárdos kárt okoztak a központi költségvetésnek, ám ez megtérült a vagyonelkobzással. A csapat irányítói akár 20 évet is kaphatnak.

Márciustól nincs pénz az egyetemek által is használt digitális tudománytár előfizetésére

PécsiStop
-
  Tegnap 11:47 Megyei

Nagy csapás a tudományos életnek, és nagy csapás a Pécsi Tudományegyetemnek is, hogy idén márciustól már nincs ingyenes hozzáférésük az Arcanum digitális forrásgyűjteményhez, mivel idén valahogy erre nem jutott támogatás a kormányzati programban. Ha nem lesz valami megoldás a problémára, akkor a hallgatóknak,…

Milliárdos áfacsalás gyanúsítottjai ellen javasol vádemelést a NAV 

Bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt javasol vádemelést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy bűnbanda tizenhat tagja ellen, mert külföldről beszerzett műtrágyával "ügyeskedtek" 1,3 milliárd forintos kárt okozva.

Lopott, betört és rongált is egy pécsi férfi

A pécsi nyomozók 2020. február 18-án kezdeményezték a letartóztatását annak a 28 éves helyi férfinak, aki január 13-a és február 11-e között több bűncselekményt is elkövetett Pécsett.

Hadházy: fel kellene vállalni az irdatlan nagy botrányt

Az ellenzéki képviselők által a rabszolgatörvény elleni közös fellépés-sorozat idején létrehozott informális egyeztetési fórum továbbra is működik, de „az nem lenne helyes, ha ezeknek az egyeztetéseknek a részleteiről nyilatkoznék” – válaszolt az ellenzéki országgyűlési képviselők esetleges közös tiltakozó akciójára vonatkozó kérdésünkre Hadházy…

Megölhettek egy harkányi férfit egy győri munkásszállón

Holtan találtak egy 40 éves férfit egy győri munkásszállón, lapértesülés szerint egy harkányi lakosról van szó, aki az Audiban dolgozott.

Koronavírus miatt hiányzott Orbán a parlamentből

Orbán Viktor kihagyta a hétfői parlamenti ülést, szóvivője, Havasi Bertalan minden kétséget eloszlató magyarázata szerint azért, mert most a koronavírus a legfontosabb probléma, erről pedig Kásler Miklós Emmi miniszter tudja a leghitelesebben és a legszakszerűbben tájékoztatni a közvéleményt. Havasi Bertalannak mostanában nincs…