Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 32 hír

Ahol a vak látni kezdett és a néma megszólalt

A Hont melletti forrásnak gyógyító erőt tulajdonítanak. A pásztor vak kisfia látni kezdett, miután megmosták a szemét a vízzel, egy néma fiú pedig megszólalt.

Ilyen volt a locsolkodás húsvét hétfőn

Még szép időben, napsütésben locsolkodtak a hagyományőrző fiatalok az ország több pontján. Vödörrel öntötték le a lányokat, akik piros tojást adtak cserébe.

Óriási hímes tojás Pécs közepén

Országkép
-
  Tegnap 21:25 SzínesPécs

Hatalmas, kétméteres hímes tojást állítottak ki Pécsen a város közepére. Mindenki meglepődik, amikor meglátja. Nézd meg te is!

Ilyen volt a húsvét régen – volt, amikor hó is esett

Országkép
-
  Tegnap 18:07 Színes

Hatalmas hó volt 1898 húsvétján - erről egy képeslap is tanúskodik. 1937-be pedig a helyőrségi kórház körmenetét fotózták le. Izgalmas képek a múltból.

Ritka vagy teljesen eltűnt növényeket telepítenek vissza a Pilisbe

Országkép
-
  Tegnap 17:41 SzínesELTE

Először az ELTE Füvészkertjében nevelik a ritka növényeket, aztán kikerülnek a Pilisi Parkerdő füvészkertjébe, végül visszatelepítik az erdőbe.

Szarvascsorda vágtatott át a komáromi kerteken – VIDEÓ

Országkép
-
  Tegnap 13:56 SzínesKomárom

Egy kisebb szarvascsorda rohant át Komáromban a kerteken. Először a város irányába futottak, de a kerítések elállták az útjukat. Videón a vágtató szarvasok.

Húsvét vasárnapjának hajnalán ragyogott az ég

Országkép
-
  Tegnap 12:43 Színes

A húsvétvasárnapi szertartás része a húsvéti ételek megáldása. A szentelt ételnek varázserőt tulajdonítottak: a tojáshéjat például a vetésre szórták.

Sörfesztivál Szentendrén

Május 3. és 5. között rendezik meg a hagyományos Szentendrei Sörfesztivált a helyi Dunakorzón. Kézműves sörök és koncertek várják a látogatókat.

Hosszabb szezon, még több élmény a Balatonon

Országkép
-
  19.04.20 14:00 SzínesBalatonSomogy

Hagyományosan az idén is nagyszombaton indult el a balatoni hajózási szezon. Az utasokhoz igazították a menetrendet, és bulihajók is lesznek az idén.

Essegvár – ahol néhány éve találták meg Hunyadi János ezüst denárját

Országkép
-
  19.04.20 08:07 Utazás

Essegvár 1279 után épülhetett. Egy 1341-es oklevél cseréppel fedett tornyot, palotát és a vár nagyobb kapuját említette – vagyis a vár nagyon szép volt.

Nem céltalanul bolyong az ember

Országkép
-
  19.04.19 19:08 Színes

Van célja az utunknak - írja a Katolikus Püspöki Konferencia húsvéti üzenetében. Nézze meg az MTI nagycsütörtökről és nagypéntekről készült fotóit.

Meglepetés volt a kismajom születése a Pécsi Állatkertben

Országkép
-
  19.04.19 10:00 Színes

A gondozók sem számítottak az új jövevényre, mivel a Dumbót megelőző cerkófkölyök tavaly augusztus végén - több mint 10 éves szünet után - született meg a pécsi vadasparkban.

Örvényes, ahol felfedeztük a rejtett kincseket

Országkép
-
  19.04.19 07:30 Utazás

Egyedi kincsek Örvényesen: egy régi templom, ami ma ravatalozó, egy különös formájú fekete fenyő, az öreg kőhíd és a Pán-forrás. Neked is látnod kell!

A nyuszi nyitja meg a 173. hajózási szezont a Balatonnál

Különböző izgalmas húsvéti programok lesznek a Balaton körül is - tojáskeresés, tojásgurítás és húsvéti futás is várja a látogatókat. Elindul a hajózás is.

Óriási szerencséje volt egy autósnak – egy hatalmas szarvas ugrott át előtte az úton

A vezess.hu-nak küldött be egy autós egy megdöbbentő felvételt: egy szarvas ugrott át előtte, és egy pillanaton múlt, hogy nem ütközött az állattal.