Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 181 hír

Negyvennél több áldozatot szedett a kaliforniai tűzvész

Negyvenegyre nőtt a Kaliforniában tomboló tűzvész halálos áldozatainak a száma, ugyanakkor egyes helyeken sikerült megfékezni a lángokat.

Új, integrált szakrendelő épül a II. kerületben

A II. kerület történetének legnagyobb egészségügyi fejlesztése valósul meg az Egészséges Budapest Program keretében a következő időszakban – jelentette be Varga Mihály.

Gerendai, Széll és Zoób az idei Pro Turismo-díjasok között

Hat turisztikai szakember vehette át Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztertől a turizmus legmagasabb szintű kormányzati elismerését 2017. október 16-án, a budapesti Művészetek Palotájában. A Pro Turismo-díjak rangját idén az is emelte, hogy ünnepélyes átadásukat az ágazat első számú szakmai fóruma, a Turizmus Summit 2017…

A túlélés esélyét növeli az új mobilalkalmazás

Elindult a Szív City elnevezésű, életmentést segítő mobilalkalmazás az Országos Mentőszolgálatnál (OMSZ). Az applikáció letölthető androidos és IOS-rendszeren egyaránt. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a hétfői sajtótájékoztatón arról beszélt, a kezdeményezés szép példája a civil és az állami szféra együttműködésének.

A Maria után ömlik a szennyvíz a folyókba

Puerto Ricóban a Maria hurrikán pusztítása után szennyezett az ivóvíz, a sziget környezeti katasztrófával néz szembe.

Orbán: a turizmus a hazaszeretet egyik formája

A kormányzati gondolkodásban a turizmus nem csak pénzkereseti forrás, vagy a magyar gazdaság saját erején felül teljesítő ágazata, hanem a hazaszeretet egyik formája, ami misszió - mondta Orbán Viktor miniszterelnök, az első Turizmus Summit 2017 konferencián hétfőn Budapesten.

Kifinomultság, erotika és humor a Magyar Nemzeti Balett új kortárs estjén

Hans van Manen három koreográfiája – a Trois Gnossiennes, az 5 tangó és a Black Cake – bemutatójával köszönti a 85 éves holland mestert október 20-án a Magyar Nemzeti Balett. Az LOL-est premierjére, amit a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretei közt tartanak meg a Müpa Fesztivál Színházában, a világhírű koreográfus is…

Szijjártó: Ukrajna megsérti az uniós társulási megállapodást

Mivel Ukrajna megsérti az Európai Unióval (EU) kötött társulási megállapodásban foglaltakat, ezért az EU-Ukrajna Társulási Tanácsnak napirendre kell tűznie ezt a tényt decemberben esedékes ülésén, ugyanis az ukrán oktatási törvény nem erősíti, hanem megsérti a kisebbségek közösségi jogait - jelentette ki Szijjártó Péter Luxembourgban,…

"Őrült helyzetet" okoznak az erdőtüzek

OrientPress
-
  Tegnap 17:00 Külföld  Portugália

Legkevesebb hat ember életét vesztette a Portugáliában és Spanyolországban kialakult erdőtüzek miatt.

Evangélikus lelkész: egyházként nem vonulhatunk ki a világból

OrientPress
-
  Tegnap 16:40 Kultúra 

Hogyan és mit meríthetünk a reformáció elmúlt 500 évéből? Milyen lehetőségek vannak elérni és megszólítani a ma emberét? A Rádió Orient vendégeként erről, és saját gyülekezetének életéről beszélt a Budapest-Kőbányai Evangélikus Egyházközség vezetője, Benkóczy Péter lelkész.

Mikor hogyan váltsunk egyik fogamzásgátlóról a másikra?

OrientPress
-
  Tegnap 16:20 Életmód 

A fogamzásgátló tabletták közti váltásnak több oka lehet, ám általában kellemetlen mellékhatások, magas egészségügyi kockázat, illetve szoptatás indokolja - ismertette Hetényi Gábor, a Nőgyógyászati Központ nőgyógyásza.

Az EU lakosságának közel egynegyedét fenyegeti elszegényedés

Az Európai Unió lakosságának 23,4 százalékát, 117,5 millió embert fenyegetett tavaly a szegénység vagy a társadalomból való kirekesztettség az uniós statisztikai hivatal (Eurostat) által hétfőn kiadott jelentés szerint.

Orosz teherűrhajó dokkolt az űrállomáson

OrientPress
-
  Tegnap 15:40 Életmód  Világűr

Automata orosz teherszállító érkezett meg a Nemzetközi Űrállomásra hétfőn, közel háromtonnányi friss élelmiszerrel, üzemanyaggal és más rakománnyal - írja a hirado.hu.

A munkahelyi jóllét versenyre kel az anyagi megbecsültséggel

Bár a hazai munkavállalók elsődlegesen versenyképes fizetésre vágynak, amely, ha nem teljesül, fontos indikátora a váltásuknak, azonban az olyan szociális tényezők, mint kedvező légkör, vagy kiegyensúlyozott társas kapcsolatok is kulcsfontosságúak a munkavállalók számára – derült ki a Kutatópont Kft. szeptemberben végzett 18+ hazai…

Újabb európai városba repít a WizzAir

Új útvonalat indít Budapestről Athénba a Wizz Air - jelentette be a légitársaság hétfőn. A legújabb WIZZ-járat március 25-től közlekedik kezdetben hetente négy indulással, majd szeptembertől naponta.