Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 205 hír

Új látványosságokkal bővül idén a Tisza-tavi Ökocentrum

OrientPress
-
  Ma 18:00 Kultúra  Tisza

A téli karbantartás után szombattól ismét látogatható a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum, amely idén új látványosságokkal bővül - közölte az intézmény ügyvezető igazgatója pénteken.

Elkezdődtek a Gödöllői főtér munkálatai

OrientPress
-
  Ma 17:40 Belföld 

Megkezdődtek a Gödöllői főtér építési munkálatai a régi városháza helyén. A munkaterület a kivitelezőnek január 5-én adták át – közölte Gémesi György, Gödöllő polgármestere a Rádió Orienten.

Egyre népszerűbb a GMO-mentes szója termesztés

Tovább bővült a géntechnológiai módosításoktól (GMO) mentes szója termesztése mellett kiálló európai országok köre, pénteken négy újabb ország írta alá az Európai Szója Nyilatkozatot, amelyet magyar–német-osztrák összefogással indítottak útnak – jelentette be Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter pénteken Berlinben a Nemzetközi…

Szijjártó: a V4 országai „sosem szaladtak el a verseny elől”

Komoly versenyelőnyt jelent a V4-nek az együttműködés Ausztráliával – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

A hejcei légi tragédia áldozataira emlékeztek

A tizenkét évvel ezelőtti hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek pénteken a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei községben. A település fölött magasodó Borsó-hegyre 2006. január 19-én zuhant le a szlovák légierő csapatszállító repülőgépe. A koszovói békemisszióból Szlovákiába tartó AN 24-es gép fedélzetén utazó 43 békefenntartó katona közül…

A magyar szakmunkásokat méltatta Áder János

Magyarország jó hagyomány szerint példás módon helytállt a szakmák tavalyi világversenyén – mondta Áder János köztársasági elnök pénteken Budapesten, a WorldSkills 2017 verseny magyar résztvevőinek tiszteletére rendezett ebéden.

Kiadták a cseh kormányfőt

Felfüggesztette Andrej Babis cseh miniszterelnök, az ANO mozgalom elnökének mentelmi jogát pénteken a prágai képviselőház. A parlamenti testület ezzel a kormányfőt kiadta a rendőrségnek, amely büntetőjogi eljárást indított ellene, mert a gyanú szerint visszaélt európai uniós támogatásokkal.

Átadták Etyeken a felújított borászati központokat

Hivatalosan is átadták Etyek felújított borászati központjait a nagyközönségnek. A Gasztrosétány néven országosan ismert Újhegy mellett Öreghegyen, a Körpincénél és a Kecskegödörben is hiányzó közművek épültek, kockakő burkolatot kaptak az utak és a településképbe illeszkedő, egyedi tervezésű utcabútorokat helyeztek ki. A kormányzati…

Élen jár hazánk mezőgazdaságának növekedése

A mezőgazdaság kibocsátása az elmúlt években uniós összehasonlításban is kiemelkedő mértékben emelkedett, 2017-ben megközelítette a 2600 milliárd forintot – mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Kesznyétén egy szakmai rendezvényen.

Neves véndiákok beszéltek sikereikről Zalaegerszegen

Mások mellett Darák Péter, a Kúria elnöke, Palkovics László oktatási államtitkár, továbbá orvosok, mérnökök, biológusok, fizikusok is – mindannyian az intézmény egykori diákjai – tartottak előadásokat pénteken a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium pályaorientációs napján.

Berlinben csábítanak a magyar ízek

Kiváló magyar élelmiszerekkel, termékekkel, magyaros ízeket felvonultató „Magyar föld legjava” elnevezésű bisztróval, színes színpadi programokkal és hamisítatlan hazai dallamokkal mutatkozik be Magyarország a 83. Nemzetközi Zöld Héten (IGW), Berlinben. A január 19–28. között megrendezendő kiállításon az Agrármarketing Centrum (AMC)…

„Meglepően erősek” a közép- és kelet-európai EU-gazdaságok valutái

OrientPress
-
  Ma 14:20 Gazdaság  London

Londoni pénzügyi elemzők szerint a közép- és kelet-európai EU-gazdaságok valutái „meglepően erősen” teljesítettek a térség „politikai zűrjeiről” érkező legutóbbi hírfolyam közepette is, és ennek valószínű okai között vannak az országcsoport erőteljes gazdasági alapmutatói.

Világhírű partnerrel indít együttműködést a hazai egyetem

OrientPress
-
  Ma 14:00 Belföld 

A korábban Zsigmond Király Egyetem néven ismert intézmény 2017 decemberében jelentette be Milton Friedman Nobel-díjas közgazdász nevének felvételét. Az egyetem új fenntartója, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezetője, Köves Slomó és a Milton Friedman Egyetem elnöke, Pártos Ferenc csütörtök délután együttműködési…

Rómában tárgyalt Molnár Balázs

OrientPress
-
  Ma 13:40 Külföld 

Molnár Balázs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára 2018. január 17-18-án Rómában tárgyalásokat folytatott a Miniszterelnökség európai ügyekért felelős helyettes államtitkára titkárságának vezetőjével, Nicola Verolával, illetve az olasz külügyminisztérium külügyekért és nemzetközi együttműködésért felelős…

Lényeges terület az autóbuszgyártás

Nemzetgazdasági érdeknek nevezte a magyarországi autóbuszgyártás fellendülését, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára pénteken Budapesten.