Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 68 hír

Kásler: megvan a szükséges humánerőforrás a járvány kezeléséhez

Ha tartható a kormányzat határozott és gyors intézkedései nyomán kialakult kedvező járványhelyzet, elegendő humánerőforrással, ápolókkal, orvosokkal, rezidensekkel rendelkezik az ország a vírus leküzdéséhez – jelentette ki Kásler Miklós az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Online koncertet ad húsvét vasárnap Andrea Bocelli

A világhírű olasz tenor a milánói polgármester és milánói dóm főpapjának meghívására ad egy minikoncertet a város jelképének számító épületben, melyet élőben követhetünk majd Andrea Bocelli YouTube-csatornáján április 12-én 19.00-tól. Az előadásnak nem lesz közönsége, csak Bocelli és Emanuele Vianelli orgonista lesz jelen a dómban.

Operatív törzs: meghaladta a 15 ezret a hatósági házi karanténban lévők száma

OrientPress
-
  Tegnap 14:00 BelföldÁllás

Meghaladta a 15 ezret a hatósági házi karanténban lévők száma; Magyarország minden területén van karantén, a legtöbb a fővárosban és Pest megyében – közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a keddi online sajtótájékoztatón.

Nyelvvizsga nélkül is megkapják a hallgatók a diplomájukat

Ma 75 ezer nyelvvizsga hiányában középfokú végzettséget igénylő munkakörben elhelyezkedett munkavállaló van Magyarországon. A Gazdaságvédelmi Akcióterv munkahelyteremtési programjának részeként ezt a 75 ezer diákot mentesítjük a nyelvvizsga kötelezettség alól, hiszen a gazdaságnak szüksége lesz a diplomás…

Palkovics: A munka védelme a gazdasági akcióterv legfontosabb eleme

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter keddi sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy a cél, az élet, és egészség védelme, de emellett a gazdasági károk minimalizálása, majd a vírus után a gazdaság újraindítása.

Kabinetminiszter: Johnson nem szorul lélegeztetésre

A brit kormány egyik magas rangú tagja szerint az új koronavírus okozta betegség miatt intenzív osztályon kezelt Boris Johnson brit miniszterelnök továbbra sem szorul lélegeztetésre.

Online programsorozattal jelentkezik a Várkert Bazár

OrientPress
-
  Tegnap 11:20 Kultúra

Digitális programsorozatot indított a Várkert Bazár #várkertonline néven. Mint írják, a Várkert Bazár a koronavírus-járvány miatt kialakult rendkívüli helyzetben is a megszokott formában és minőségben szeretné szolgálni közönségét. A korlátozások ideje alatt mindenki az otthona kényelmében és biztonságában élvezheti a fővárosi intézmény…

Jóval kevesebben utaznak vonattal

A koronavírus-járvány miatt körülbelül 80 százalékkal csökkent a vonaton utazók száma a tavalyi év hasonló időszakához képest – mondta Homolya Róbert, a Máv elnök-vezérigazgatója kedd reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Elektronikus értékesítésre biztat az Mnb is

Az Mnb a járványhelyzet miatt vezetői körlevélben szólította fel – az eddig főképp személyes kommunikációval értékesítést végző – pénzügyi közvetítőket, hogy ügyfeleiket a továbbiakban lehetőleg telefonos, elektronikus úton szolgálják ki. A pénzpiaci közvetítők tájékoztassák a hozzájuk forduló fogyasztókat a kormányzati hitelezési könnyítésekről,…

Ksh: 4,1 százalékkal nőtt az ipari termelés februárban

Februárban 4,1 százalékkal nőtt az ipari termelés az egy évvel korábbihoz mérve, a munka- és szökőnap hatástól megtisztított adatok szerint a termelés 1,7 százalékkal emelkedett – jelentette első becslése alapján kedden a Központi Statisztikai Hivatal (Ksh).

A járvány kezdete óta először egyetlen újabb halálozást sem jelentettek Kínában

Az új koronavírus járványának kezdete óta először egyetlen újabb halálozást sem jelentettek Kínában kedden, a hivatalos adatok alapján ráadásul ismét csökkent a napi megbetegedések száma.

Megjelent a Magyar Közlönyben a költségvetés módosítása

Megjelent a Magyar Közlönyben a miniszterelnök által hétfőn bejelentett költségvetést érintő módosításokról szóló kormányrendelet, amelynek nyomán három új, a koronavírus-járvány elleni védekezést segítő, illetve a járvány gazdasági hatásait orvosló alap jön létre.

Agrártámogatásokról döntött az Európai Unió Tanácsának Mezőgazdasági Különbizottsága

Az uniós agrártámogatások és az átmeneti nemzeti támogatások is biztosítottak a 2021-től kezdődő átmeneti időszakban. Az Európai Unió Tanácsának Mezőgazdasági Különbizottsága 2020. április 6-án elfogadta a tanács álláspontját a Közös Agrárpolitika 2021-től kezdődő átmeneti időszakban alkalmazandó szabályairól, amely megteremti…

Marad a száraz idő 

A következő napokban is marad a csapadékmentes idő, ami nem kedvez a növénykultúráknak, miután már a múlt héten a kritikus 40 százalék alá csökkent a felső 20 centiméteres talajréteg nedvességtartalma az ország túlnyomó részén – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn honlapján.

Újabb rendkívüli intézkedéseket vezetett be a kormány

OrientPress
-
  20.04.06 16:00 BelföldJárvány

A koronavírus-járvány lassítása, a magyar emberek egészsége, a szociális ellátásban résztvevők és a családok védelme érdekében több, újabb a veszélyhelyzethez kapcsolódó rendkívüli intézkedést rendelt el a Kormány az Országgyűléstől kapott felhatalmazás alapján. Az erről szóló jogszabály módosításokat a Magyar Közlönyben hirdették ki.