Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 180 hír

Emlékforrást avattak a reformáció emlékére

A reformáció tiszteletére emlékforrást állítottak fel a budai Várban, az Anjou-sétányon, a Murad Pasa-torony területén.

Sok embert érinthet a szexuális zaklatás

OrientPress
-
  Tegnap 17:00 Életmód 

A Weinstein-ügy kirobbanása lavinát indított el, egyre több szexuális zaklatási eset lát napvilágot. Úgy látszik, hogy a téma nagyon sok embert érint ‒ mondta Samu Nagy Ádám pszichoterapeuta az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Szijjártó: Brüsszel a menekültek betelepítésén dolgozik

OrientPress
-
  Tegnap 16:00 Külföld  Belgium Brüsszel

Az Európai Parlament jogi ügyekkel foglalkozó szakbizottságának döntése után senkiben nem lehet kétség, hogy létezik az a terv, amelynek alapján Brüsszel a menekültek betelepítésén dolgozik ‒ mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Tállai: 155 ezer ügyfelet segített a NAV támogató ellenőrzése

Idén augusztus 31-ig 90 ezer hagyományos revíziót, és 155 ezer úgynevezett támogató jellegű ellenőrzést indított a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a támogató eljárások 11 milliárd forint bevételt hoztak - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-vel.

Emmi: a hősök emléke ma is fontos

OrientPress
-
  Tegnap 14:00 Belföld  Emmi

A hősök emléke ma is fontos, a jóban és a küzdelemben is egyaránt osztozunk, hogy a megpróbáltatásokból végül megerősödve kerüljünk ki - emelte ki Schanda Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára Tallinnban, az 1956-os forradalom évfordulójára rendezett…

Kezdődik a két napos megemlékezés-sorozat

Egymást érik a hosszú hétvégén az '56-os fővárosi emlékprogramok. Már vasárnap is tartanak megemlékezéseket – például a műegyetemi rakparton –, hétfőn reggel pedig felvonják Magyarország lobogóját a Kossuth Lajos téren.

Jelentősen nőtt a fizikai munkások átlagbére

A harmadik negyedévben 859 forint volt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére közel 7 ezer dolgozó béradatainak elemzése alapján, ez 17 százalékos növekedés a tavalyi év hasonló időszakában elért 734 forinthoz képest ‒ közölte a Trenkwalder Személyzeti Szolgáltató Kft.

Elnököt választanak Szlovéniában

OrientPress
-
  Tegnap 11:00 Külföld  Szlovénia

Elnökválasztás kezdődött vasárnap Szlovéniában: reggel hét órakor kinyitottak a szavazóhelyiségek, ahova valamivel kevesebb mint 1,7 millió szavazásra jogosult állampolgárt várnak.

Rétvári: fejleszteni kell a kistelepülési iskolákat

OrientPress
-
  Tegnap 10:00 Belföld  Rétvári Bence

Akkor tud egy ország erősödni, ha a kistelepülési iskoláit is tudja fejleszteni, és 2013 óta végre erre is van pénz ‒ mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szombaton a Pest megyei Szokolyán.

Újabb városból sikerült kiűzni az Iszlám Államot

Kiűzték a szíriai kormányerők az Iszlám Állam terrorszervezet harcosait a Homsz tartománybeli El-Karjatein településről ‒ jelentette szombaton a Sana hivatalos szíriai hírügynökség.

Latorcai: 1956-ban a bátorság legyőzte a félelmet

OrientPress
-
  Tegnap 08:00 Belföld  1956

Hatvanegy évvel ezelőtt a bátorság legyőzte a félelmet, és összefogást szült ‒ hangsúlyozta Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára szombaton Budapesten, az 1956-os Magyar Szabadságharcosok Világszövetségének megemlékezésén.

teszt

OrientPress
-
  Tegnap 00:00 Életmód 

teszt

Latorcai: a szabadság nem magától értetődő állapot

OrientPress
-
  17.10.21 17:45 Belföld  1956

Hatvanegy évvel ezelőtt a bátorság legyőzte a félelmet, és összefogást szült - hangsúlyozta Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára szombaton Budapesten, az 1956-os Magyar Szabadságharcosok Világszövetségének megemlékezésén.

Koncertteremmé alakult a reptér

OrientPress
-
  17.10.21 17:00 Kultúra 

Október 22-én a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es Terminálja adott otthont a Kodály Filharmonikusoknak és a Kodály Kórusnak. Az érdeklődők Vajda János művei mellett Carl Orff Carmina Burana című szerzeményét is hallhatják ‒ közölte Ughy Attila, a XVIII. kerület polgármestere.

Behajtási ünnepet rendeztek a Kilenclyukú hídnál

OrientPress
-
  17.10.21 16:20 Belföld  Hortobágy

A pásztorok őszi jószágbehajtása a becsületes elszámolás példája évszázadok óta. A hortobágyi pásztoroknak, a rideg állattartásnak köszönhető, hogy Magyarországon maradt fenn a legtöbb őshonos állatfajta (köztük a nóniusz, a szürkemarha és a racka juh) egész Európában. Legyünk büszkék egyedülálló növény- és állatvilágunkra – mondta a…