Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 161 hír

A Vajdaságban jár a Katolikus Karitász orvosmissziója

OrientPress
-
  Tegnap 18:00 Belföld  Szerbia Hétvége

Több mint háromszáz kisgyermek és felnőtt szűrővizsgálatát végzi el a Magyar Katolikus Karitász orvosmissziója a hétvégén a vajdasági Muzslyán és Dreán.

Bringások miatt változik vasárnap Budapest forgalma 

OrientPress
-
  Tegnap 17:00 Belföld  Critical Mass

2018. április 22-én (vasárnap) 15 és 22 óra között rendezik az I Bike Budapest kerékpáros felvonulást Budapesten egyes fővárosi fő közlekedési útvonalak – többet között a Krisztina körút, a Lánchíd, az Erzsébet híd Pest irányú útpályája, a Budai alsó rakpart és az Andrássy út – lezárásával.

„Pozitív, régóta várt lépés” Kim Dzsong Un bejelentése

OrientPress
-
  Tegnap 16:00 Külföld  Twitter USA

Az Európai Unió is üdvözölte szombat délelőtt Kim Dzsong Un észak-koreai vezető bejelentését a nukleáris kísérletek és rakétatesztek felfüggesztéséről.

Film készül Elton John életéről

OrientPress
-
  Tegnap 15:00 Film  Elton John

A Paramount stúdióban készül a Rocketman című, Elton Johnról szóló életrajzi film, amelynek főszerepét a Kingsmanből ismerős Taron Egerton alakítja.

A felelős állattartást népszerűsíti a Föld Napján az Orpheus

OrientPress
-
  Tegnap 14:00 Belföld 

Élőhelyünk védelme mindannyiunk közös ügye. Az Orpheus Állatvédő Egyesület a Föld Napi rendezvényeket 2018-ban is szerte az országban méltóképpen megünnepelte. Az egyesület állatokkal, környezettel kapcsolatos kiadványokat (plakátokat, matricákat, képeslapokat) biztosított az azt igénylő iskolák és óvodák részére, melyeket a www.zug.hu…

Hogyan választanak a szülők óvodát?

OrientPress
-
  Tegnap 13:00 Életmód  Oktatás

A szülők egy része már az óvoda választásánál is a sikert kergeti. A játékkal kombinált tanulás egyre gyakoribb, van, aki már a bölcsődéből is a kétnyelvűt választja. Mások viszont azt mondják, nem az extrákra, hanem az óvónőkre érdemes figyelni, ha valóban a legjobbat akarjuk választani.

Lepsényi: a kormány támogatja a lakásmobilitást

OrientPress
-
  Tegnap 12:00 Gazdaság  MTVA

A kormány lakásmobilitást támogató intézkedéseinek célja, hogy rövid és középtávon kielégítse a lakosság igényeit, a vállalkozások számára pedig biztosítsa a szükséges munkaerőt – mondta Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) ülésén pénteken,…

Elhunyt az egyik legismertebb DJ, Avicii

OrientPress
-
  Tegnap 11:00 Zene  Elhunyt Avicii

Meghalt 28 éves korában Ománban Avicii világhírű svéd DJ – közölte Diana Baron, a zenész szóvivője. A Tim Bergling néven született Aviciit Omán fővárosában, Maszkatban találták holtan pénteken délután.

Külpolitikával erősít Trump

Felpörgette külpolitikai aktivitását Donald Trump elnök, aki jelenleg a japán miniszterelnökkel tárgyal, majd érkezik hozzá a francia elnök és a német kancellár – mondta Frank Tibor Amerika-szakértő az M1 aktuális csatornán pénteken.

Péterfalvi: az új parlament elé kell vinni az infotörvényt

A május 7-én összeülő új parlament elé terjesztik a hazai infotörvény módosítását, hogy nemzeti szinten is megszülessenek azok a kiegészítő szabályozások, amelyek biztosítják az Európai Unió új adatvédelmi rendeletének magyarországi alkalmazását - ismertette a Rádió Orienten Péterfalvi Attila. A Nemzeti Adatvédelmi és…

Nagyot drágulhat a taxizás júliustól

OrientPress
-
  Tegnap 08:00 Belföld  Taxi

Július elsejétől drágább lehet Budapesten taxival utazni, ugyanis a jelenlegi 450 forintos alapdíj 700 forintra emelkedhet, a kilométerdíj 20 forinttal, a percenkénti várakozási díj pedig 5 forinttal nőhet, ha a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai ülésére benyújtott előterjesztést megszavazzák a képviselők.

Leállítja Kim Dzsong Un az atomkísérleteket

Április 21-től Észak-Korea leállítja az atom- és az interkontinentális rakétákkal végzett kísérleteket: ezzel egy időben, hogy megerősítsék az atomkísérletek leállítására adott ígéretet, bezárják az ország északi részén lévő nukleáris kísérleti telepet – jelentette ki Kim Dzsong Un észak-koreai vezető pénteken, akinek szavait a KCNA hivatalos észak

Hárman kaptak Herman Ottó Szellemisége Díjat

A Föld napján adták át a Herman Ottó Szellemisége Díjat, amellyel azon személyek és közösségek munkáját ismerik el, akik a hazai és nemzetközi viszonylatban kiemelkedő eredményeket értek el a környezet- és természetvédelem, valamint az agrárszakoktatás területén.

Forgalomkorlátozások lesznek szombaton a fővárosban

2018. április 21-én (szombaton) délután és este demonstráció miatt útlezárásokra kell számítani Budapesten a Kossuth Lajos tér–Alkotmány utca–Bajcsy Zsilinszky út–Károly körút–Kossuth Lajos utca–Szabad sajtó út–Erzsébet híd útvonalon.

Jelentősen nőttek a vám- és jövedéki bevételek

OrientPress
-
  18.04.20 17:10 Gazdaság  KSH

Az idei első negyedévben lényegesen több vámot és jövedéki adót szedett be az adóhatóság, mint az előző év hasonló időszakában – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) vámszakmai és a nemzetközi ügyekért felelős helyettes-államtitkára a Magyar Vámügyi Szövetség tavaszi konferenciájának pénteki sajtótájékoztatóján, Egerben.